![]() |
#31 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Reklamacja w HP - co dalej?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() HP - High Price jednym słowem. W moim podczas 3 napraw wymienili wszystko, co było możliwe do wymiany (pomijając procesor i kartę dźwiękową), i dalej działo się to samo, więc jakim niby cudem teraz za 4 razem jest zalany? Jakby był, to powinni to zauważyć podczas 1 naprawy, zresztą zalanie komputera da się stwierdzić w 2 minuty od otwarcia (już się dowiadywałam, i z tego co mi tłumaczyli w innych serwisach to takie małe kabelki są zardzewiałe albo zaśniedziałe, co momentalnie rzuca się w oczy)- a oni było nie było mieli więcej czasu ![]() Uwierz mi, że ja jak będę kupować następny komputer, to będzie to IBM. Nie wygląda za ładnie, ale ponoć jest niezniszczalne, i gwarancja producenta jest na 3 lata. Podobną opinię słyszałam o Dellach, ale nie jestem pewna czy mają serwis w Polsce ![]() Kolega dzwonił do kierownika, i kierownik powiedział że czeka na odpowiedź serwisu - trochę dziwne zważywszy na to, że Pani Ewelina się z serwisem 'wielokrotnie kontaktowała - czyt. w poniedziałek po moim telefonie ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Co do nastepnego lapka - myslalam o HP, ale juz wiem, ze sie nie zdecyduje
![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
to było sporo po gwarancji, bo wyjechałam, nie mial się kto zająć tym no i przepadło.
Niestety tak to jest załatwiać przez net i telefon. Wymyślają jak tylko mogą, kłamią itp. Najlepiej byłoby tam pojechać chyba i pogadać z jakimś kierownikiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
My do kierownika się dobijaliśmy dwa dni telefonicznie... i on podobno cały czas rozmawiał przez telefon ^^ Chociaż jak mają taki serwis to się nie dziwię, że facet może być zagoniony ![]() Ja rozważałam opcję 'jadę pod serwis HP z bejsbolem' ![]()
![]() |
![]() |
#36 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2009-01-07 o 12:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, ja już bym wolała żeby w naprawie długo leżał, ale żeby naprawili - a nie jak mój, naprawiali w 3 dni i wysyłali dalej zepsuty ![]() Ale tak niestety mi się trafiło, jak kupowałam kompa to singielką byłam, nie miałam znajomych którzy się znają na laptopach, a tym bardziej którzy mają z serwisami coś do czynienia, a w necie JESZCZE wtedy nie było opisów takich przejść ;/ Cytat:
![]()
Zawsze jest trochę prawdy w każdym "żartowałam", trochę wiedzy w każdym "nie wiem", trochę emocji w każdym "nie obchodzi mnie to" i trochę bólu w każdym "u mnie wszystko w porządku" ... ![]() Edytowane przez Elliannia Czas edycji: 2009-01-07 o 12:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
Zakorzenienie
|
No nie wiem, zalezy jak i gdzie kupujesz, bo na niektore rzeczy daja dozywotnia gwarancje. Laptopa nie odsylam tylko dlatego ze teraz wez zgraj 120gb, wywal niezbyt legalny system, i czekaj na kuriera ups - nie, to nie na moje nerwy. Zwlaszcza ze nie wiem czy dalej uklad chlodzenia bedzie sie sypal jak powiedzmy zainstaluje linuxa, bo raczej nie uszkodzilam tego ukladu w zaden mozliwy sposob.
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pożycz od kogoś taki przenośny dysk 120 Gigowy (mój tż od kumpla pożyczył przed reinstalką), nagraj Linuxa, a jak układ będzie działał pod nim, to do serwisu że dziwne jest to, że przy Windowsie układ siadał, a przy Linuxie nie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co Ci w tym chlodzeniu nawala? Moze wystarczy rozkrecic i wentylatorek sprezonym powietrzem potraktowac?
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2009-01-07 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedze na wizazu, wszystkie programy w tle chodza, albo w cos gram - komp moze usmazyc jajka, kielbaski i steki wolowe, wylacza sie, przy probie wlaczenia zachowuje sie jakby chodzil z baterii a bateria sie rozladowala, swieci sie lampka baterii na czerwono.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co pamietam, to asus ferrari (czy tam jakas samochodowa nazwa) ma najgorsze z mozliwych wyniki dot. grzania sie. na nim naprawde mozna jajecznice smazyc. popatrz moze w ustawieniach w windozie, w asusowym programie od baterii czy oszczedzania energii, poszukaj jakich ciekawych ustawien - moze pomoze. a jak nie, to zawsze mozesz sprobowacx z linuchem na jakiejs partycji (ja przez dlugi czas mialam lina i winde na jednym dysku). tylko uwazaj przy doborze distro. wiecej nie pomoge, bo specem nie jestem. a i jeszcze - podlaczasz monitor, czyli matryca w lapku sie wygasza czyli zuzywa mniej energii. Czyli... sama nie wiem. A moze bateria jest padnieta? jak sie zachowuje, jak mu wyjmiesz baterie i podlaczysz pod prad?
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2009-01-07 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym że mojemu się to działo niezależnie od tego, co miałam włączone - czasem mimo włączonych 15 programów się nie wyłączył, a czasem wystarczyło mu przeglądarkę włączyć albo gadu i się wyłączał. Przed wyłączeniem był taki dziwny dźwięk z wewnątrz kompa, który brzmiał tak jak 'klik' tuż przed włączeniem budzika.
![]() |
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Elli, on zanim sie wylaczy jest glosniejszy, zadnego klikania.
Witchwq, a to ten... mozna do pradu bez baterii? Wiem, zabrzmialo glupio, ale nie wiedzialam o tym :P Pozniej zobaczymy, bo tak na dobra sprawe najgoretsza jest ta czesc od baterii, a jesli to wina baterii to akurat na nia, jak na kazda gwarancja jest roczna czyli mi sie skonczyla.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-01-07 o 13:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szpiegu - mozna, mozna ![]() moj caly czas jak jest uzywany to siedzi pod pradem, bo nie bede sie bawic w podlaczanie i odlaczanie co 2 godziny... tylko jak wylaczony to mu odlaczam ladowanie. korzystalam juz bez baterii jak i "z" i bezpieczniejszy jest ponoc sposob "bez", bo sie baterii nie zajedzie, w koncu ona ma lifetime iles tam tysiecy ladowan. Czy jakos tak.
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2009-01-07 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za 1 razem mi włąśnie twardziela wymienili z napędem DVD, i dalej było to samo, później była płyta główna i wentylator, i dalej to samo, i znowu płyta główna, a teraz to już się chyba nic nie kwalifikuje do wymiany ![]() Mój zawsze był wyłączany, nigdy go nie molestowałam zamykaniem klapki bez wyłączenia systemu, jak był na zasilaczu to bez baterii (i faktycznie trzymała mi lepiej niż lokatorce, która miała zawsze przy zasilaczu baterię - tzn mój trzymał koło 2 h, jej do 30 minut ![]() Z tym że oszczędzanie energii było wyłączone permanentnie na tym zasilaczu, dopiero jak na baterie przechodziłam to włączałam ![]() Szpieguś, to może być wszystko - jak się okazuje po moim :/ Wydaje Ci się że się przegrzewa przez chłodzenie, a tu zupełnie przez co innego. Więc zainstaluj Linuxa i do serwisu ![]() Pozatym z tego co się orientuję, w serwisie raczej nie patrzą na, ehm, system ^^
Zawsze jest trochę prawdy w każdym "żartowałam", trochę wiedzy w każdym "nie wiem", trochę emocji w każdym "nie obchodzi mnie to" i trochę bólu w każdym "u mnie wszystko w porządku" ... ![]() Edytowane przez Elliannia Czas edycji: 2009-01-07 o 13:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Mowie, u mnie klikow zadnych nie ma, problemow z dyskieem tez. No usb 2.0 zainstalowac nie moge... DVD dziala dziewczo, niektorych plyt nieczyta, ale ich tez nie czyta zadne inne laptopowe DVD(mam FS, HP, dwa Asusy i jeszcze nagrywarke na usb). Tylko gdy ma sie wylaczac, slychac jakby ktos jakis wiatrak o duzej mocy wlaczyl... 15 sekund. Trup. No nic, od paru dni laptop jest w torbie bo za duzy do lozka, jak wypelzne z lozka zobacze jak bedzie bez baterii i dam znac. Moze to zajac nawet 3 dni, bo po tygodniu w torbie dziala jakies 2 dni bez zarzutu.
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Elli, ale ze u Ciebie 2 x plyte glowna wymieniali? A pewna jestes? Moze tylko pisali, ze wymienili?
Bo ten, w lapku, to na plycie jest wszystko zintegrowane, tylko procek mozna odlaczyc i w niewielu przypadkach grafike. No i ram, twardziel. Ale dzwiek, sieciowki i inne szmery bajery sa zintegrowane, grafika najczesciej tez, wiec wymiana plyty glownej to prawie jak wymiana lapka na nowego. Dziwne, ze po takim zabiegu nadal sie zle zachowywal. A! Jeszcze ram mogl pasc. Bo tego nie wymieniali? Nie to, ze sie czepiam, ja sie dziwie po prostu ![]() Szpiegu, sprobuj, bo moze to bateria... A jak nie - to Twoja decyzja czy bedziesz naprawiac, czy nie ![]() ![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2009-01-07 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno dwa razy, bo po 1 naprawie wrócił, i po 4 dniach zaczęło robić się to samo - znowu się wyłączał, więc wymiana płyty głównej, po tygodniu znowu to samo, tyle że do tego się nie chciał włączyć, więc technicy mi kazali zrobić reinstalacje systemu. Zrobiłam i teraz już nawet do BIOSA nie chciał się załadować :/ Posłałam znowu do naprawy, wymienili płytę drugi raz, pochodził 3 miesiące, zaczął wyskakiwać niebieski komunikat i się wyłączał, więc myślałam że to coś z Windowsem jest, zrobiłam reinstalkę, pochodził miesiąc, i znowu niebieski komunikat + wyłączanie, po 5 razie jak się wyłączył to po włączeniu byl tylko czarny ekran. Wiem że wszystko zintegorwane, i też mi się to dziwne wydawało, no ale stwierdziłam że może ja jakaś niedouczona jestem i zaufałam serwisantom ^^ Szpieguś bierz się za to nim gwarancja minie ![]()
![]() |
![]() |
#50 |
perfumove love
|
Zachwiałyście moją wiarę w HP
![]() ![]() To teraz nie wiem, Toshiba? Dell? Kurde... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale rozglądnij się za IBM albo Asusem ![]() Pan Kierownik z HP dziś cały dzień czekał na dane o kompie i wadzie z serwisu ^^ Ciekawe, bo Pani Ewelina już chyba laserowym swym wzrokiem prześwietliła mój komputer i stwierdziła że zalany, a dziś widzę że bez kontaktu z serwisem nawet ^^
Zawsze jest trochę prawdy w każdym "żartowałam", trochę wiedzy w każdym "nie wiem", trochę emocji w każdym "nie obchodzi mnie to" i trochę bólu w każdym "u mnie wszystko w porządku" ... ![]() Edytowane przez Elliannia Czas edycji: 2009-01-07 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
perfumove love
|
Cytat:
Ja bym się na Twoim miejscu przeszła do Rzecznika, może poradziłby Ci coś (oficjalny list polecony do HP z czasem na ustosunkowanie się, czy coś w tym stylu?), może jakoś sam zadziałał? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Na razie czekam aż kierownik wyda werdykt, jak będzie dla mnie niepomyślny to momentalnie do rzecznika idę i coś będę ustalać
![]()
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
jakie wiesci z pola bitwy??
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Cóż, założyłam temat na kilku forach internetowych, HP dalej twierdzi że zalane, napisałam odwołanie i wczoraj wysłałam - mam nadzieję, że coś pomoże
![]() http://forum.purepc.pl/Laptopy-noteb...o-t286484.html Tu jest temat założony między innymi, ale wyobraź sobie że zrobiłam się sławna - ktoś z innego forum wrzucił adres na wykop! ![]() ![]() ![]() http://www.wykop.pl/link/131149/rekl...pina-z-klienta Trzymaj kciuki ![]()
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tez 3mam kciuki.
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
I jak sprawa się toczy? Śledzę i trzymam kciuki za Twoją walkę z HP. Niekompetencja ludzi na których się zdążyłaś natknąć - powalająca.
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Hop, hop
![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.