![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem- część II
hieh a mój TŻ robi dziwnie wystarszoną minę na dźwięk słów "polish vodka"
#92 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Paul badzo lubi polska wodke.
Tylko krupnik mu nie podszedl ![]()
#94 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dalam mojemu po powrocie z Pl "zestaw" slodyczy. Zakochal sié po uszy ![]() ![]() ![]() ![]() Dalam tez danio waniliowe, danio straciatella i ser bialy i tez im smakowalo ![]() ![]()
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Edytko on przyzwyczajony do spozywania lekkiego winka i tego francuskiego piwka, które siłą nie jest w stanie się nawet równac do naszych alkoholi.
![]() a słyszałyscie teorię, że aby sprawdzic kandydata na męża trzeba go upic, i zobaczyc jak sie zachowuje, gdyż w wiekszosci przypadków zachowania po alkoholu są uzewnętrznieniem tego, co skrywamy, wstydzimy sie lub na co nie mamy odwagi....;> hmm ale wydaje mi sie, że w tym wątku juz o tym kiedys pisałam... no nie wiem, mam jakieś dziwne deja vu. ![]() Lovley ser biały! faktycznie! zauwazyłam ze np we francji wogole nie słyszeli o czyms takim jak ser biały taki w postaci niezmielonej, oni juz tam maja taki pomielony do niczego nie podobny, jak u nas serek homogenizowany. aaa tak czytam o tym ptasim mleczku już...i zastanawiam sie i zadam to nurtujące mnie pytanie: to tylko u nas można je dostac? hmm myslałam, ze w innych krajach tez popularne jest.... hmm
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-01-07 o 11:07 Powód: masę błędów narobiłam :D |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
Roux w Uk mozna kupic ptasie mleczko,ale to tylko na Polskich polkach znajdziesz i w polskich sklepach. Czegos podobnego do Ptasiego mleczka nie widzialam
![]() ![]() ![]() CO do sera do jak mu kiedys mowilam o serku waniliowym to sie krzywil jak ser bialy moze byc waniliowy itd. Tu w Angli nie ma czegos takiego jak serki homogenizowane. Tak samo ser bialy-majá tylko cos a'la serek wiejski,ale ma inny smak troche-mi nie podchodzi. Zwyklego sera bialego -mielonego lub nie-nie widzialam ![]() ![]() A moj TZ cos ostatnio o slubie zaczyna mówic ![]() Ostatnio sie spytal czy na zareczyny za wczesnie ![]() ![]() ![]() Ja mysle nad powrotem do kraju. Po pierwsze tesknie za Mamá i za sloncem, tak ogolnie za piekna polská. Glowny powód jest taki,ze pracuje tylko 2 godziny dziennie i nie mam za duzo kasy. Mieszkam niestety z bylym facetem który tak mnie dobija ostatnio ze to masakra. Probowalismy wynajac mieszkanie z TZ ale nie zarabiamy 17 tys na rok i nie chcá nam wynajác. Jedyne wyjscie to Ja z lepsza pracá. Dalam sobie 2 miesiace na znalezienie czegos bo dluzej z exem mieszkac nie moge. Wykonczy mnie psychicznie kiedys. jestem w kropce ![]() ![]() ![]() ![]()
#97 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() tylko mnie wtedy nie było z nimi.. wszystko tak potajemnie, beze mnie... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
haha a moj i jego cała rodzinka nie znoszą ptasiego mleczka. nie rozumiem jak tak mozna!!!
dodatkowo moj TZ w ogole prawie nie pije alkoholu wiec "chrzciny" odpadaja. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
no to moze tak w skrocie:
Do Uk przyjechalam w maju 2005 do kolegi mojego brata. Znalismy sie pare lat i zaproponowal zebym przyjechala, ze znalazl dla mnie prace itd. Zgodzilam sie. A ze on mi sie kiedys podobal i jak sie okazalo ja jemu rowniez zostalismy pará. I tak ten zwiazek przetrwal 3 lata. w marcu 2008 przeprowadzilismy sie z Londynu do chrabstwa Kent bo koleznaka mnie tam sciágnéla "zalatwiajác" mi prace. Tak wiec w marcu sie przeprowadzilismy a w Kwietniu sié rozstalismy a ze umowa podpisana to co ja moglam zrobic? Potem z 4 godzin dziennie obcieli nam do 2 ![]() ![]()
#101 |
Zakorzenienie
|
kropka, Lovely, juz wybilam mu ten super pomysl z glowy i stanelo na moim
![]() ![]() ![]() Powiedzialam, ze wiem, ze kombinuje, a on 'Ok, ok, don't matter' (jak to oni mowia) ![]() Lovely, kochana, postaraj sie o nowa prace. Masz doswiadczenie, wiec nie powinno byc Ci az tak ciezko. I pewnie po angielsku tez juz coraz lepiej sobie dajesz rade ![]() Chlopakowi zycie zlamiesz, jak go zostawisz, bo widac, ze sie zawzial na Ciebie baaardzo ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Widzę, że temat ptasiego mleczka powrócił
![]() co porabiacie kobietki? ![]() ![]() Roux, co do alkoholu to mój Tż konsekwentnie odmawia wypicia czegokolwiek przy moich rodzicach, ja nie wiem - przecież to już się podejrzane robi jak nawet wysączyć piwka nie chce - świętego udaje ![]() Tzn. że muszę go sprawdzić na osobności ![]() ![]() Moj kiedyś jak troche wypił to mnie wyciągał na balkon żeby zatańczyć w deszczu ![]() a Wasi tż-ci mają jakieś zwariowane pomysły jak wypiją? Lovely_Girl, a co Ty na te propozycje Tz-ta? Chcę Cię usidlić i mieć dla siebie na wieki ![]() ![]() ![]()
Difficult times lie ahead. Soon we must all face the choice between what is right...and what is easy. Edytowane przez Pohadka Czas edycji: 2009-01-07 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() jesli chodzi o prace to widze ze jest ciézko. ja nie wiem czy to juz tak jak w Polsce ze jak ma sie znajomosci to mozna dostac a jak nie to tragedia. Moze cos znajde jeszcze ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Potem to sie powtarzalo a ja sobie tylko myslalam " no i po co Ty mi to mowisz? Chcesz to sie oswiadcz chodziaz a nie takie gadanie." No i chyba ze 2 -3 dni temu wyslal mi smsa z zapytaniem czy nie za szybko na zareczyny ( w grudniu minélo pol roku) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Nie, no latwo z praca nie jest. Tego nie mowie, bo sama wiem.
Chociaz ja to intesywnie nie szukam, a zreszta musze ukrywac fakt, ze do uni ide, bo na starcie jest 'dziekujemy'... Lovely, powiem S. zeby sobie jaj nie robil i powazny byl ![]() Moj wczoraj wypalil, ze chce byc ojcem moich dzieci ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Wenedka,my wczoraj gadaliśmy o imionach dzieci, on powiedział, że ma słabą fantazje i nie wymyśli... to mu powiedziałam, że kto w takim razie to zrobi? a on : ty! a ja
![]() ![]() a potem dodał, że ma już jedno wymyślone i je chce i koniec ![]()
Difficult times lie ahead. Soon we must all face the choice between what is right...and what is easy. Edytowane przez Pohadka Czas edycji: 2009-01-07 o 15:58 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a Ty rocki? ![]()
![]() |
#108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A z chlopcem bedzie problem. Zadne mi sie imiona mi sie jakos specjalnie nie podobaja ![]() ![]() Edytowane przez rocki Czas edycji: 2009-01-07 o 16:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Pohadka próbowałam próbowałam....ale nic. on wie kiedy trzeba przestac i koniec mojego testowania. aczkolwiek raz jak rozmawialismy na MSN po jakiejs jego imprezie....usnął mi przed kompem, patrze on cos sie oparł o oparcie fotela, wyciągnął do tyłu i pisze mi zebym poczekała chwilke. wiec odeszłam od kompa po cos do picia, gdy wrociłam ..ogladałam sobie spiacego TZ'a.
ani agresywny chyba nie jest po alkoholu, ani nie włącza mu sie "make love here and now" ani głupkowate hasła, wiec mysle ze dobrze o nim swiadczy, ale nie wiem, czy ta moja obserwacja jest miarodajna :P a co do imion dzieci...mój TŻ raz w przypływie optymizmu i planowania przyszłości ( za co dostaje po uszach, bo mnie tez na razie zareczyny i slub przerażają) wymyślił, ze nasza pierwsza córka (!!) będzie miec na imie Salaya. czyli połączenie naszych imion. ![]() btw, Salaya mi brzmi tak...milutko. P.S w TEN piątek o 9.55 TŻ ląduje na balicach. ![]() ![]()
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-01-07 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
BAN stały
|
co do imion dzieci.. mysmy dawali takie proste i brzmiące podobnie w obu językach: i tak jest Filip i Fabian... teraz jak będziemy wybierać to angielskobrzmiące...
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
musze sie w koncu komus uzewnetrznic a ze nikomu tego powiedziec nie moge to mowie wam. no wiec dwa tyg przed swietami poznalam na imprezie na ktorej bylam sama (w A'damie ) pewnego Irlandczyka. bardzo dobrze nam sie gadało, to samo poczucie humoru itp. przez te prawie dwa tyg do swiat spotykalismy sie prawie codziennie, bez weekendów bo wtedy moj TZ przyjechał i bylismy w Mediolanie. No i w tym całym Milano moj TZ przeczytał smsa od owego Irisha, ktory generalnie nic nie mowił ale miedzy wierszami mozna było sie doczytac jakis tam dygresji. Miedzy mna a IR do niczego nie doszło ale jakas dziwna erotyczna chemia powstała, cos na miare pierwszego zadurzenia, ktore szło w parze z ciekawa rozmową itp, wiec napiecie i atrakcyjnosc miedzy nami jest obopulna.
no i co ja mam cholera zrobic???? od tamtego czasu inaczej patrze na TZta, jestesmy prawie 2 lata razem (zwiazek weekendowy), najdluzej bylismy ze soba 2 tyg. kocham mojego TZta, a przynajmniej tak mi mowi rozsadek. mamy plany, duze i małe ale to juz miało byc TO!!! a ja tu nagle poznaje kogos i dostaje rozstroju nerwów bo co ja niby robie, "prawie" zdradzam, ale jest mi tak dobrze z IR ze nie potrafie tego skonczyc, a wiem ze jak wroce do A'damu (teraz do konca miesiaca jestem w PL) to znowu sie bedziemy spotykac zapewne. moj TZ ma przyjechac do mnie do PL gdzies za dwa tyg chyba, mamy rozmawiac. on jest zakochany strasznie. boi sie ze mnie straci. a ja od tamtej pory inaczej patrze na nas. i nie jestem do konca pewna czy chce z nim byc z milosci czy z przyzwyczajenia, z dokonanych planów , przezytych chwil itp. on jest taki dobry, taki kochany. a szkoda mi konczyc taka niesamowita znajomosc z IR. dziewczyny ja jestem na rozdrozu, bo koncze studia, nie wiem gdzie bede pracowac czy studiowac. TZ pracuje w belgii i nie przeprowadzi sie do a'damu bo ta praca jest dla niego super. ja do belgii nie chce jechac bo mi sie tam nie podoba, wiec to wpływa na nasz kryzys tez, bo nie wiemy co teraz z nami bedzie ![]() powiedzcie cos, dorazcie, bo nikt o tym nie wie a mnie to juz wykancza ![]() zem sie rozpisała ![]() ps: co do imion mi sie podoba katalanskie Estell dla dzieczynki , Marine to mojemu TZtowi, a dla chlopca James ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moze ja powiem tylko jedno. Mysl o swoim szczesciu. Jesli ty nie bedziesz szczesliwa wowczas nie uczynisz nikogo innego szczesliwym. badz uczciwa z tz bo gra na 2 fronty nie poplaca. jesli chcesz to pogadamy na msn co do imion to my wolimy neutralne Jest Adian Oliwier a w przyszlosci ma byc Natalie Rose.
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Opiumalfa, nidy nie bylam w takiej sytuacji, wiec trudno mi pomoc..
Ale zgadzam sie z kropka. Powinnas kierowac sie wlasnym szczesciem. Co do imion, to mi sie strasznie Teofilia (Tola) podoba i Apolonia, i Janina (na czesc mojej wyczesanej ciotki ![]() Nie no, musi by Jaska.
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wierzę w to, że niezależnie jak bardzo kogoś kochasz i jak jesteś szczęśliwa to zawsze będzie ktoś kto Ci pokaże "ten" lepszy świat, kto Ci zaimponuje. A Ty wtedy zaczynasz patrzeć na obecnego Tż'ta na pryzmat zwyczajności. Nie powiem Ci co robić, bo to Ty podejmujesz decyzję, ale patrz żebyś nie żałowała niczego. Naprawdę sobie wszystko przemyśl dokładnie, niedaj się słodkim słowom i porywowi serca. Moja przyjaciółka wychodzi za mąż w czerwcu tego roku. Jest ze swoim Tż'em (P) od jakichś 6-8 lat. W międzyczasie wyjechała na wymianę studencką. Poznała tam chłopaka z usa (S). Facet zakochał się w niej do szaleństwa. Zmienił się dla niej. Z babiarza przemienil się w faceta jednej kobiety. Otworzył się. Zaczął mówić o ojcu, który został zamordowany, o rodzinie która się posypała. Byli ze sobą pół roku. Tyle trwała wymiana studencka. Wróciła do pl i wybrała... P.. Dla mnie to był szok bo widziałam jak zmienia się jej ton głosu kiedy mówiła o S., od ddawien dawna nie widziałam jej takiej szczęśliwej, takiej "lekkiej". Przez dłuższy czas nie mogłam zrozumieć jej decyzji i tak naprawdę nadal nie mogę do końca. Przekonała mniej jednak do tego, że zawsze będzie ktoś "lepszy". Ona pamięta jak było z P. na początku, tak jak z S. podczas tego wyjazdu. Ale P. miał ta przewagę, że ona wiedziała jak wygląda życie z nim po kilku latach życiach, kiedy cała magia opada, a Ty masz jak na dłoni wszelkie wady i zalety. M. wierzy, że za kilka lat ona by czuła to samo do S. co do P. teraz. Co by się stało gdyby pojawił się X. za kilka lat i odżyłyby motylki?
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Opium, bidulko, sytuacja nieciekawa...pewnie masz kichę w głowie ....
![]() Kieruj się serduszkiem i nic pochopnie. Jakąkolwiek byś decyzję podjęła- wiedz ze wsiperamy Cię i jesteśmy z Tobą! ![]()
#116 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak naprawdę to ja jej do końca nie rozumiem. Już nawet się nie staram, ale jest coś w tym co powiedziała, że nowy Tż zawsze kiedyś będzie tym starym Tż'em a ktoś przypadkowy może zasiać w naszym życiu burzę. I tak w kółko. Ale z drugiej strony... czy życie nie jest po to by je przeżyć? Ryzykować? Podejmować trudne decyzje i nie żałować, że się nie spróbowało? Ja mojego obecnego Tż'a spotkałam w momencie gdy... hmmyy... sypiałam ze swoim exem i wszystko wyglądało na to, że się zejdziemy. Wydawało się, że z obecnym Tż'em zostaniemy tylko przyjaciółmi póki nie doszlo do spontanicznego pocałunku i wtedy już wiedziałam, że on albo żaden. Przez 6 lat bycia z exTż'em nie miałam takich dreszczy jakie dostaję kiedy Tż mnie dotyka. Więc było warto zaryzykować.
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki, milego weekendu Wam zycze
idę się kąpac i na pociag do Krakowa. ![]() do ..sklikania po weenekdzie!! ![]()
#119 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za wszystko pocieszenia i rady.
mozna sie pochlastac mam taki bajzel w glowie. musze sie sluchac, swojego serca, ale tez racjonalizowac i walczyc o nasz milość. powtarzam ze nie chce byc z tym drugim. ktoras z was tu powiedziala ze czy zycie nie jest po to zeby ryzykowac?tak ale jak to powiedziala Kropka Honneymoon trwa około 2 lat, potem zaczyna sie miłość. U mnie sie wlasnie chyba zaczyna. Zawsze beda okazje do nowego, nowe iskry, chemia i wlsanie dlatego milosc jest trudna. to walka. w porównaniu ze stanem zakochania nie ma nic wspolnego. wtedy sie lezy i pachnie. potem zaczynaja sie schody. jezeli dalje bym ulegała chemii mysle ze nigdy w zyciu nie zbudowałabym stałego zwiazku, rodziny, bo moj honeymoon trwa około roku i 8 miesiecy, tak pi razy drzwi. mysle ze musze przewartosciowac sie. w koncu w tym roku mi stuknie 25, nie mlodnieje. musimy sie spotakc asap. mam taka pustke w sobie ze az mnie to przeraza. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oswiadczyl mi sie wczoraj ![]() Co prawda nie bylo tak jak to wygladac powinno,ale obiecal ze bedzie. Bylo to smieszne dla mnie bo juz wychodzilam, moze opowiem, zeby nie bylo ze zawsze jest fajnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Lovely dalej nie wierzy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.