|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
A jeśli chodzi o bóle pleców to ja niestety też je mam...może to jest związane z tym że jakieś 2 lata temu miałam wypadek i dostał wtedy dość mocno mój kręgosłup...i co jakiś czas odzywał się nawet jak nie byłam w ciąży jeszcze...a teraz raz na tydzien nie mogę dojść do sklepu pod blokiem...tak mnie boli...mam nadzieję że nie będę miała przez to problemów z porodem...
![]() Mdłości też mi się jeszcze zdarzają... na początku nic...czasami niedobrze mi było, ale to wszystko...a w drugim trymestrze już kilka razy wymiotowałam...więc to chyba nie jest tak że po pierwszym mija i koniec...
|
#2372 |
|
Wtajemniczenie
|
jejku dziewczynki jak WAS DUŻO
![]() ![]() ![]() jeszcze niedawno kilka mamuś było a teraz już 48 ![]() to u nas na majowo-czerwcowych jest mniej, chyba 36 ![]() ucałujcie brzusie |
|
|
|
#2373 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje dziewczyny za pocieszenie
Wieczorem jest na szczęście lepiej, choć strasznie zmęczona jestem jak nigdy.Malga ciesze sie że wszystko ok z dzieciaczkami Dziewczyny jakoś tak sie martwię tymi wszystkimi chorobami i tak bardzo chcę żeby mój dzidziuś był zdrowy
|
|
|
|
#2374 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę, ja wczoraj za dnia byłam zmęczona, a w nocy spać nie mogłam...może koło 1:00 zasnęłam, a wstałam po 6:00
![]() Chyba z nerwów nie mogłam spać, bo za pół godziny wyjeżdżam do miasta Mam wielką nadzieję, iż uda mi się mieć dzisiaj usg, chcę w końcu zobaczyć moje maleństwo...relacje zdam po powrocie. Jeśli net będzie działał:P
|
|
|
|
#2375 |
|
Przyczajenie
|
Ja od 10 tyg. mam badania przez brzuch.
Ja jestem już w 14 tyg a dalej mam brzuch malusieńki jakbym więcej zjadała. Choć w żadne spodnie się już nie dopnę. |
|
|
|
#2376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
, a rano już śladu nie ma. Tylko, że ja jestem w 12 tygodniu.A ja idę na wizytę jutro, a nie w poniedziałek .Miłego dnia
|
|
|
#2377 |
|
Rozeznanie
|
czesc
piekne brzuchacze macie dziolszki u mnie tez nic nie widac a waga chyba leci w dol bo bardzo malo jem...witam nowe mamcie co do wymiotow i innych "przyjemnych" objawow: ja nie wymiotuje ale zjem 3 lyzki i jedzenie w gardle staje... mimo ze zjadlo by sie wiecej... nie mam zachianek na nic... jem bo musze... tez tak macie??? ja za 2 tyg pojde do gina jak zaczne 10 tydzien... nic zlego sie nie dzieje wiec nie widzem potrzeby wczesniej ![]() za Malge i jej dzidzioszki trzymam kciuki i gratki TŻa (moj chyba by nie wlazl na wizaz )Svinecka - ja dla mnie to nozka ale to oczywiste ze dziewczeca
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
Ja do lekarza pędzę w poniedziałek bo pobolewa mnie lewy jajnik z niego prawdopodobnie było jajeczko i jak byłam u lekarza zaraz po ostatniej @ to mówił, że ten jajnik mam powiekszony więc pędzę do lekarza czym prędzej i niech mnie bada bo się martwię...Będe w połowie 8 tyg... Agatka ... ja też mam problemy z apetytem i też generalnie jem bo muszę... Ale czasem najdzie mnie na coś smak... Ostatnio przez 2 dni jadłam tylko pomidorową Mdłości też mnie troszkę męczą... ale to jest dobry objaw ciaża się rozwija ![]() I jeszcze takie pytanko mam... Mam dwóch lekarzy (jeden w normalnym ośrodku zdrowia, drugi w klinice ginekologiczno-położniczej)... Jeden w ośrodku przyjmuje codziennie przez co wiem że jak będzie się coś działo to mogę do niego lecieć ale w ośrodku jest słaby sprzęt Do drugiego trzeba umawiac się na termin, klinika jest jakieś 30 km od mojego domu ale sprzęt mają dobry... Czy moją ciąże moze prowadzić dwóch lekarzy??
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2009-01-08 o 10:44 |
|
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie chyba mdłości przeszły, bo jem za dwóch!!
Naprawdę mam taki apetyt, że szok za chwile sie w drzwiach nie zmieszcze! Odruch wymiotny nadal mam , szczególnie na zapachy, które mi nie spasują. Ja musze chyba przystopować trochę z tym jedzeniem, no chyba że samo przejdzie w co nie wierzę. Powiem wam , że ja miałam usg robione tylko przez brzuch, pierwsze w 6 tygodniu, drugie w 10 tc, następne bedę mieć w 13 czyli za 2 tygodnie! Mam nadzieje ze wtedy lekarz zrobi jakies badanie czy dzidzius jest zdrowy.
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się że nie ma problemu z tym, że masz 2 lekarzy, tylko to oznacza też że masz 2 karty ciąży.
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mam WIELKI dylemat... |
|
|
|
|
#2382 |
|
Przyczajenie
|
To powiesz mu że jesteś na urlopie albo wymyśl inną bajkę że ci L-4 nie potrzebne. Ja tak miałam kilka razy że lekarz kazał mi leżeć i pyta czy chce L-4 a ja mówiłam że nie musi wypisywać a on nie wypytywał dlaczego.
|
|
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
Albo wybierz tego lekarza z ośrodka, jesli tez jest dobry, a przeszkodą jest tylko kiepski sprzet. Prywatnie mozesz isc zawsze jak bedziesz chciała sobie zrobic badanie na lepszym sprzecie......
Jak u nas byłby dobry lekarz w przychodni zaraz bym poszla, ale nie ma to chodze prywatnie.
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2385 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamusie
Cytat:
nooo jest nas duuużo, tylko nie wszystkie dziewczyny się udzielają na wątku ![]() Cytat:
Cytat:
prywatnie i do przychodni ... teraz jak miałam to plamienie to pojechałam prywatnie bo pani gin jeszcze przyjmowala, i teraz chodzę do niej co 2 tygodnie ... kasa leci ale co zrobić? ona ma lepszy sprzęt!
|
|||
|
|
|
#2386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do apetytu to mam nadzieje ze to dobry objaw ![]() a z lekarzem zrob tak jak dziewczyny radza. U mnie ta opcja odpada bo lekarz gin w przychodni czesto sie zmienia (nie wspomne o sprzecie) dlatego chodze prywatnie... marzy mi sie taki lekarz ktory bedzie ze mna przy porodzie... a ten moj podobno gdzies na slasku odbiera porody wiec bedzie mnie czekala dluga porodowa podroz pewnie...
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Ja chodzę tylko prywatnie do gina, nawet nie znam dobrego lekarza przyjmującego państwowo więc musiałabym specjalnie szukać. Mumi z mamuś styczniowo-lutowych jest od rana na porodówce...kurcze nie mogę sie skupić na pracy, bo cały czas się zastanawiam jak tam jej ten poród przebiega, miał być wywoływany więc nie tak szybko.. |
|
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po 15 tyg jak już maluszka bedzie widać przez normalne usg to sobie usg dopochwowe daruję ![]() A na bardziej specjalistyczne badania i tak pewnie mnie wyśle gdzieś indziej bo muszą mieć gdzieś podpisaną umowę żeby takie badania robić No problem rozwiazany
|
|
|
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my musimy jeszcze tyle czekać, żeby przytulić nasze maleństwa... ![]() Agatka na szczęście jajnik nie boli mnie cały czas... dzisiaj bym powiedziała, że nie czuję go w ogóle... ale przedwczoraj i wczoraj dawał o sobie znać takimi kilkusekundowymi bólami... nawet jak sietam nacisnęłam... myślę, że tak po prostu mam ale dla spokoju do lekarza pójdę A dzisiaj mąż odbiera mi wyniki beta, toxo, różyczka i grupa krwi już się nie mogę doczekać aż je zobaczę... tzn mężuś mi je ładnie przedyktuje przez telefon a ja się nimi z Wami podzielę
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2009-01-08 o 12:19 |
|
|
|
|
#2390 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja tez chce zeby moja dzidzie przyjela na swiat moja gin - a pracuje ona rowniez w szpitalu raz w tygodniu ale to jest w innym miescie i bede musiala az tam jechac
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie niestety w szpitalach zasady sztywne - poród może przyjąć tylko lekarz i położna aktualnie znajdujący się na dyżurze, inni lekarze niebędący w pracy nie mają prawa wstępu na oddział
więc mimo, że chodze do gina ze szpitala to praktycznie na bank trafię do kogoś innego, bo tam sa aż 3 porodówki więc szanse, że trafię akurat na jego dyżur ze swoją akcja porodową sa jak szanse w maju na śnieg
|
|
|
|
#2392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za Mumi co by sie nie meczyla za dulugo!!! Cytat:
... czekamy na wyniki Cytat:
|
|||
|
|
|
#2393 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, jak radzice sobie z tymi mrozami? ja codziennie wieczorem płacze, że rano znów do pracy, mój TŻ co prawda leci rano i rozgrzema moje auto, skrobie szybki, żebym tylko wsiadła i pojechała ale i tak zazdroszcze wam L4, też się na nie wybieram od 15.01, szkoda mi tylko mioch pracodawców ;( ale trudno, muszą sobie poradzić, w kodeksie pracy jest ponoć zapis, że kibitki w ciąży przed kompem do 4 godz dziennie moga, ja siedze 8 więc trochę się martwie a poza tym boli mnie kręgosłup, kręce nie i nie wygodnie mi
chociaż nawet firmową podusie mam, żeby se poleżeć. Dziewczyny pieszecie,że waga was spada, ja przytyłam już 5-6 kg dziś rano 64 ujżałam, przed ciążą ważyłam 57-58 przy 165 cm. Kurde, trochę za duży ten przyrost? Oczywiście nie zamierzam się udchudzać ale mam nadzieję, że ćwiczenia na jakie się zapisałam pomogą, obym chociaż przy tej wadze do np. 6 m-ca wytrzymała. Dziś zaczynam 16 tydz pozdrowionka dla malgi i jej TŻ BUZIACZKI, czy wy też czujecie się gorzej wieczorem? mnie boli dosłownie wszystko i skurcze mam jakieś...
|
|
|
|
#2394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzis mnie tz dla odmiany wkurzył ze za dużo wydajemy na mieszkanie, tylko, że kurka wszystkie najdroższe rozwiązania to on wymyślił, a nie ja, a mnie ciągle zarzuca, że to ja jestem rozrzutna. Kurrrrrka, ale mnie wkurzył. Normalnie w ramach "oszczędzania" jak się w sobotę wyprowadzimy będzie w domu tylko chleb i serek. Zobaczymy jak musię bedzie podobało i jakie mu dziecko na takiej diecie wyrośnie. W ogóle humor mi się do bani przez tego pacana zrobił Cytat:
garaz mamy jeden, ale moje auto jest tak duże, że mieści się praktycznie od ściany do ściany, a tam narazie stoi pełno gratów więc stawac będę pod chmurką,a tz w garażu, bo jego auto jest krótsze. Najwyżej się rozchoruję, co tam, przeciez i tak leków brac w ciąży nie można więc choroba tez będzie oszczędnaEdytowane przez truheart Czas edycji: 2009-01-08 o 13:26 Powód: literówka of course |
||
|
|
|
#2395 |
|
Zadomowienie
|
właśnie jak to jest z komputerem? czy jest szkodliwy podczas ciąży?
|
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
aha ja siedze na L4 ale chetnie poszlabym do pracy
juz mi nuuudno w domu ![]() moja waga troszke rosnie ... ale to chyba przez swieta ... przytylam 1,2 kg ... w 12 tyg i 4 dniu waze 62,4 kg przy wzroscie 168 cm ![]() mdlosci tez mam wieczorne ... ciezko mi jest zasnac przez to
|
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2398 |
|
Zadomowienie
|
Aha no to mozemy spokojnie siedzieć na wizażu
|
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
truheart no ja własnie mojemu powiedziałam, że chcę USG prywatnie zrobić bo jest dopochwowe a na normalnym u lekarza może nie być widać dzidziola a on na to, że już pieniądze w błoto wyrzucam!!!
![]() Tak że nie jesteś sama!! W ogóle to jakas masakra z nim jest... mam wrażenie, e w ogóle nie interesuje go co dzieje się w moim brzuszku... A jak zaczynam mu czytać co się dzieje to on zmienia temat A jak się źle czuję i chcę leżeć w łożku lub nie mam ochoty czegoś zrobić albo marudzę, że to lub to... to on do mnie z tekstem wylatuje, że nie jestem niepełnosprawna tylko w ciąży ![]() Generalnie nie tak to sobie wyobrażałam Na razie tłumaczę go sobie, że chyba się przestraszył tej odpowiedzialności która na niego spadła... i że w końcu zaskoczy, że będzie tatusiem i to nic złego...Właśnie się dowiedziałam, że moja szefowa rozpoczęła poszukiwania na moje zastępstwo w pracy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

NIE LUBIĘ TROLLI

Wieczorem jest na szczęście lepiej, choć strasznie zmęczona jestem jak nigdy.Malga ciesze sie że wszystko ok z dzieciaczkami
Mam wielką nadzieję, iż uda mi się mieć dzisiaj usg, chcę w końcu zobaczyć moje maleństwo...relacje zdam po powrocie. Jeśli net będzie działał:P

, a rano już śladu nie ma. Tylko, że ja jestem w 12 tygodniu.

trzymam kciuki za Mumi co by sie nie meczyla za dulugo!!!