![]() |
#4531 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dziewczyny, nie będe cytować bo by się tasiemiec zrobił, ale dziękuję Wam bardzo za wszystkie odpowiedzi na moje pytanie ![]() Koleżanka nie pracuje w autoryzowanym serwisie, stąd spodziewałam się że jednak poda niższą cenę. No nic, po prostu spróbuję jakoś pokojowo to załatwić, liczę na to że przemyśli sprawę i pozbędzie się focha bo jednak szkoda byłoby mi się z nią kłócić o coś takiego ![]() ![]() Nie myślę że probuje na nas zarobić, widocznie takie mają ceny, no trudno. Dzięki dziewczyny jeszcze raz, ulżyło mi. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Miśku: dokładnie to chodzi o regenerację tylnej belki w peugeotcie 206. Cytat:
![]() ![]() Ja się bardzo zdziwiłam robiąc przelew w pt (no bo wynika z tego że musiał w pt dojść i gość wysłał to też w pt) że paczka doszła na poniedziałek. Zobaczymy ![]() Ciekawe, czy ktoś może wie? Bo to troche dużo zachodu ![]() Cytat:
![]() Kasiu, a dlaczego od miesiąca? Najwyższa pora działać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
hej ja na chwile bo zaraz bedzie na obiad domowa pizze wcinac
![]() ![]() Haniu jedziemy z BUT Slask - takie malutenkie biuro i juz raz z nimi bylam w Grecji i w tym roku jedziemy w to samo miejsce czyli do Leptokarii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz moge stwierdzić ze jak nie bylo gdzie to bylo fajniej...jakoś tak ekscytująco..gadalo sie o tym, czekało do wieczora bo w dzien nie bylo mozliwości. A teraz jak mamy swoj domek i możemy robic co chcemy, konczy sie na oglądaniu filmu wieczorem. To jest makabryczne. ![]() Cytat:
Co pomoglo nie mam pojęcia..moze nic, moze po prosty organizm robil wymiankę.
![]() |
#4534 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Albo Silica też ma dobre opinie, sama nie wiem, ale muszę wzmocnić kondycję włosów i koniec rozjaśniania, przynajmniej tak jak obecnie ![]() ![]() To dobrze- jest nas dwie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-01-08 o 13:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jej, ja to naprawdę nie wiem, jakbym teraz wytrzymała bez mieszkania z TŻ. A pomieszkaliśmy razem mniej więcej po miesiącu znajomości (wcześniej byliśmy na "cześć" na uczelni i nie licze tego jako znajomość) i po 2 tygodniach związku ![]() Kasiu: a nie da się czegoś wykombinować? Przecież rodzice chyba gdzieś wychodzą, brat też? Może ich gdzieś wysłać? Kurcze współczuję...Moi rodzice nigdy nie wchodzili do mojego pokoju kiedy był u mnie chłopak. Raz wstawiłam wodę na herbatę w kuchni i zamknęłam drzwi od pokoju, siedzieliśmy z chłopakiem i gadaliśmy, nic zdrożnego, a za jakies 5 min dostaję sms od taty "Woda sie zagotowała" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4537 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale gdzie to mieszkanko, w Krakowie? Cytat:
![]() ![]() Ah to fajnie trzeba wspierac małe biura. My tez na narty z malutkiego 3 osobowego jedziemy ![]()
![]() |
#4538 | |
Zadomowienie
|
![]() Chyba ze Wam to nie przeszkadza i bedziecie cierpliwie czekac ![]() Cytat:
![]() ![]() No ale jesli on sam chce np.. Powiedzmy niespodzianka jest kino, a Tz w tym samym czasie mial nie wiem cos zrobic w domu i kiedy dowiaduje sie o kinie/niespodziance/ to postanawiam sam ze idzie do kina a tamta rzecz zrobi po powrocie lub na drugi dzien. To tez jest manipulacja?? Jesli ani on ani ja nie czujemy sie pokrzywdzeni ani nic? Ankieta wypelniona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zadomowienie
|
Na początku się bałam trochę zamieszkać od razu ze sobą i w sumie oboje chcieliśmy, żeby wszystko szło spokojnym trybem. Minęło jednak 7 miesięcy odkąd jesteśmy razem, a znamy się ponad 4lata, i mi go strasznie mało
![]() Widzieliśmy się teraz przez 2,5tyg, przyjeżdża do mnie do Krakowa jak tylko ma chwilę wolną, ale teraz sezon zimowy, więc albo uczy na nartach, albo GOPR, albo uczelnia i tak jakoś czasu mało... Cudownie by było wieczorem spotykać się w domu i zasypiać i budzić się razem każdego dnia. A właśnie chyba nie, myślę, że bym chciała w przyszłości zamieszkać we Wrocławiu(blisko do domu i w góry), ale to jeszcze dużo czasu.
Żyj marzeniami. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-01-10 o 20:13 Powód: kłania się funkcja multicytowania |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
Muszę coś napisać odnośnie wpływów
![]() Wczorajsza sytuacja, siedzimy z kumpelą w Sfinksie i wcinamy kolację, dzwoni Tżet pyta gdzie jestem i pyta czy może wpaść to się zamienimy samochodami bo śnieżyca jest a bo wstyd przyznac, ale mam letnie opony- ja zdziwiona, że tak. Wpada, zamawia kawę siada z nami,wypija, po czym płaci nasz rachunek , wymienia kluczyki i odjeżdza ![]() Rozumiecie mój szok ![]() ![]() A koleżanka zbierała szczękę z podłogi, ona myślała że on tak ma zawsze, hehe nie znała go kiedyś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Kiedyś chyba pisałaś,że u ciebie nie ma szansbyć samemu w domu, bo rodzice na różne zmiany chodzą do pracy, ale może u Tżta rano (zróbcie sobie wagary ![]() U nas rodzice też nigdy nie wchodzą bez pukania jak jesteśmy razem (ani moi, ani Tżta ) |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zadomowienie
|
Zaraz pękne z przejedzenia
![]() Gdyby nie Wy, to bym tu dziś padła. A tak, zaglądam co jakiś czas, a tu naprodukowane aż miło ![]() Zaro, co do sytuacji z autem to zgadzam się całkowicie z przedmówczyniami ![]() Kwestia nie dotyczy małej sumy, wręcz bym powiedziała, że dla niektórych to pewnie miesięczna wypłata i nie ma o czym mówić. Każdy pójdzie tam gdzie taniej. Mam taki przykład, średnio odpowiada Twojej sytuacji, ale mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi - o lojalizm w stosunku do przyjaciół/znajomych itp Regularnie czytuję WO, do tego stopnia, że koleżanka która prowadzi salonik kolprortera zawsze odkłada mi weekendowe wydanie. Przez jakiś czas w Mc`Donaldzie była promocja - do zestawu śniadaniowego gazeta gratis. Co drugi weekend jeżdząc na uczelnię, zawsze śniadanie tam jadłam, a co za tym idzie dostawałam gazetę w wydaniem WO za darmo. Pomimo to, zawsze w tygodniu zachodziłam do koleżanki i odbierałam odłożoną dla mnie gazetę i za nią płaciłam (mimo, że ten numer już miałam i dawno przeczytałam). Ale kwestia dotyczyła 1,50zł! A nie ponad 1000zł ![]() Ależ sie rozpisałam ![]()
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: DIANO, a co to jest WO? Edytowane przez miskowa Czas edycji: 2009-01-08 o 13:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4546 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A u TŻ nie wygląda to jakoś bardziej swobodnie? No tak, pukanie to niewiele pomaga, chyba że pukają i czekają na "prosze". Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
#4548 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja marzę o małym pensjonacie w Alpach....marzę bo raczej nigdy sie to nie spełni...no chyba ze wygram miliony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I co? zmanipulowałam go nieźle przez te kilka lat ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tż pokazał klasę, oby tak dalej trzymał |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak czy siak miło ...spytałam kiedy będzie miał taki kolejny zryw to znowu się umówię z koleżanką na kolację ![]() ![]() Edit Dobrze, że w Sfinksie jest znośnie cenowo i rachunek wyniósł z kawą tylko 50 zł. ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-01-08 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
Tak mi się przypomniało, jak dziś w DD TVN Hołownia powiedział dowcip i mi się ciągle przypomina i ciągle się z niego smieje: Jak zabić człowieka pająka? Człowiekiem Kapciem! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 |
Zadomowienie
|
A propo budżetów, to jakoś nie mogę się kompletnie przekonać o to, żeby TŻ mi dawał jakieś pieniądze. Czasem sam mówi, że mi dołoży do mieszkania, albo chociaż na na jakiś ciuch, a ja jakoś się z tym dziwnie czuję, chyba musi minąć trochę czasu aż zrozumiem, że w związku pomaganie sobie finansowo to rzecz normalna.
#4555 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ta sytuacja co opisujesz to nie manipulacja bo nie musiałaś namawiać TŻ, żeby poszedł z Tobą do kina a zrezygnował ze sowich spraw. On sam tak postanowił z własnej woli. A w tej ankiecie chodzi o sytuację, gdy Ty musisz włożyć jakiś wysiłek aby zmienić zachowanie TŻa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zaro tata z smsem cudne ![]() Nie wierzę, że nigdy nie namawiałaś TŻa, żeby np. kupił sobie coś do ubrania, bo w czyms takim Ci się podoba albo, żeby nie jadł tyle fast foodów albo, żeby poszedł z Tobą na romantyczny film, których on nie znosi itd. itd.... licza się nawet takie codzienne sytuacje i jest ich na pewno sporo tylko wiem, że czasem trudno sobie je uświadomić ![]()
![]() |
#4556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dorinko fajnie że mąż sie zmienił. To na serio duzy sukces. Wiem cos o tym bo ja z moim tez walczę...szczególnei jezeli chodzi o kwestie finansowe. Moj w koncu zrozumiał ze kupowanie ciuchów to nie jest zyciowy priorytet ![]() Przyznal nawet ostatnio ze był uzalezniony i probowal tym sposobem podbudowac wlasną samoocenę. Poza tym kuma już ze na pierwszym miejscu są bierzące opłaty..a poźniej kupowanie pierdół. No i pyta sie mnie o zdanie jak chce coś kupić ponad programowo. A no i co bardzo istotne....skumał ze samo sie nie sprząta..i nawet nie musze go prosić o pomoc ![]() ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-01-08 o 14:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oboje pracujemy i póki co mamy takie rozwiązania- mamy kasę wspólną- na kredyty, rachunki wszelkie, kasę na gospodarstwo domowe oraz osobną kaskę na przyjemności- ja np. wydaję ją na ciuchy i kolacje z koleżankami, Tżet na płyty i co tam sobie chce....wiadomo, że to umowne, bo jesli nam brakuje na rachunki to tej kasy na przyjemności jest automatycznie mniej ale nigdy nie jest tak, aby żadne z nas nie miało kasy, bo jest na wspólnym koncie, albo żebym musiała się tłumaczyć z każdej złotówki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiele czasu minęło zanim sie wszytsko unormowało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jest u niego w domu, a dla mnie to nie do pomyślenia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.