Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;) - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-08, 13:11   #4531
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
No bo jakie to badanie wywierania wpływu, skoro pytania są tak oczywiste, że trudno żeby w związkach takie sytuacje nie występowały, moim skromnym zdaniem ta ankieta powinna być bardziej precyzyjna- konkretne przypadki, bo tak to chyba niewiele można wybadać z niej, ale nie wnikam byle Tobie była pomocna .
Dla mnie z kolei była dziwna z uwagi na to, że wiadomo że w związkach występują sytuacje, kiedy się ktoś z kimś nie zgadza, ale nie mam w zwyczaju "manipulować" TŻtem, jest problem czy różnica zdań to siadamy i rozmawiamy.. Chyba wszystkie tak mamy, prawda? A jeśli ktoś kogoś nakłania do zmiany zdania "bo tak" to jakoś tak wygląda mi na nie za fajny związek No i nie wiem po prostu, czy zwykłą rozmowę o czymś można nazwać namawianiem do zmiany zdania, z tym miałam największy problem, bo my się do niczego praktycznie tak nie "namawiamy". Strasznie jakas zamulona dziś jestem, może dlatego tak nie mogę zrozumieć do końca tej ankiety

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dziewczyny, nie będe cytować bo by się tasiemiec zrobił, ale dziękuję Wam bardzo za wszystkie odpowiedzi na moje pytanie
Koleżanka nie pracuje w autoryzowanym serwisie, stąd spodziewałam się że jednak poda niższą cenę.
No nic, po prostu spróbuję jakoś pokojowo to załatwić, liczę na to że przemyśli sprawę i pozbędzie się focha bo jednak szkoda byłoby mi się z nią kłócić o coś takiego Ciekawe ile zapłacimy za klamkę
Nie myślę że probuje na nas zarobić, widocznie takie mają ceny, no trudno.
Dzięki dziewczyny jeszcze raz, ulżyło mi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Miśku: dokładnie to chodzi o regenerację tylnej belki w peugeotcie 206.

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość

Ja myślę ze musisz przelecieć nas po łebkach.

Nie no przeciez piatek jest jutro...jaby byly na jutro zrobiłabym takie oczy

Ciekawe czy z cytatami da sie to zrobić bardziej na skróty
Ja też tak myślę, tylko w sumie dobrze mi się czyta Tylko np czytam przez godzinę a dopiero 2 strony przeczytałam

Ja się bardzo zdziwiłam robiąc przelew w pt (no bo wynika z tego że musiał w pt dojść i gość wysłał to też w pt) że paczka doszła na poniedziałek. Zobaczymy

Ciekawe, czy ktoś może wie? Bo to troche dużo zachodu

Cytat:
Nom. Na przesyłkę.... i na wyjazd.
Ale jaja sie porobily bo 2 dziewczyny z ekipy w ciążę zaszły.
Czy to zakaźne?

Kasiu, a dlaczego od miesiąca? Najwyższa pora działać
Stary 2009-01-08, 13:12   #4532
kotekk81
Zakorzenienie

hej ja na chwile bo zaraz bedzie na obiad domowa pizze wcinac

Haniu jedziemy z BUT Slask - takie malutenkie biuro i juz raz z nimi bylam w Grecji i w tym roku jedziemy w to samo miejsce czyli do Leptokarii

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 13:13   #4533
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nie da się, nie ma warunków podejrzewam, że tak będzie jeszcze rok aż do ślubu
No nie żartuj- rok.

Ja teraz moge stwierdzić ze jak nie bylo gdzie to bylo fajniej...jakoś tak ekscytująco..gadalo sie o tym, czekało do wieczora bo w dzien nie bylo mozliwości. A teraz jak mamy swoj domek i możemy robic co chcemy, konczy sie na oglądaniu filmu wieczorem. To jest makabryczne.

Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość
O właśnie bo widzę, że o specyfikach do włosów mowa. Ja mam straszny problem ostatnio włosy mi tak masakrycznie wypadają, że niew iem już co mam robić no i są nieco przesuszone. Znacie coś dobrego na moją dolegliwość?
Mi wypadały 8 miesięcy, łykam tabletki, wcieram specyfiki, uzywam specjalnych szamponow i długo nic nie pomagało. Już prawie ołysiałm...miesiąc temu po prostu przestały wypadać. Parę podczas czesania po wymyciu i to wszystko. Poza tym odrastają mi jak szalone.
Co pomoglo nie mam pojęcia..moze nic, moze po prosty organizm robil wymiankę.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 13:13   #4534
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość
O właśnie bo widzę, że o specyfikach do włosów mowa. Ja mam straszny problem ostatnio włosy mi tak masakrycznie wypadają, że niew iem już co mam robić no i są nieco przesuszone. Znacie coś dobrego na moją dolegliwość?
A gdzie mowa, bo ja nie widzę a zainteresowana jestem Ja myślę o tych tabsach Inneov, drogie bardzo ale może warto ?
Albo Silica też ma dobre opinie, sama nie wiem, ale muszę wzmocnić kondycję włosów i koniec rozjaśniania, przynajmniej tak jak obecnie Oglądałam swoje zdjęcia sprzed dóch lat i przeraziłam się, bo wtedy miałam piękne, grube włosy, a używałam farb, przestawiam się na farby blond, tylko kto mi to zrobi
Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Dorinko Uwazam tak samo jak Ty .
To dobrze- jest nas dwie , bo już miałam wątpliwości co do moich wątpliwości
Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Rozumiem Dorinkoale uwierz mi, że są pary, które nie maja tak jak Wy i nie we wszystkich dziedzinach życia próbuja na siebie wpływać nie myślałam, że ta ankieta może kogoś nakręcić

Fajnie jak w ekipie są dzieci w jednym wieku. Moi rodzice maja taka paczkę 5 czy 6 małżeństw i każde ze starszych dzieci jest w moim wieku a młodsze w zblizonym do mojej siostry więc zawsze jeździliśmy wielka bandą na wakacje i każdy miał towarzystwo i było super

No nie wiedziałam, że można tak być w związku i żyć obok siebie, ale jesli tak mówisz to wierzę na słowo Ja się potrafię nakręcić każdym tematem
Taka wspólna banda to świetna sprawa

tak Twój przykład jest dobry albo np. gdy namawiasz parntera albo dajesz mu jakieś sugestie, żeby kupił CI kwiaty
Cytat:
Ano atakują...wlasnie zartujemy ze to moj brat rozpyla bo od niego i szwgierki wszystko sie zaczęło.
Byłybyśmy 4. Najpierw zona brata zaszla, poźniej jej przyjaciolka, a pożniej przyjaciołka przyjaciołki...róznica pomiędzy dziećmi jakieś 3 tygodnie.
Nic tylko poddać się temu

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2009-01-08 o 13:16
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 13:19   #4535
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
Napisane przez pollynema Pokaż wiadomość
Zdradzę Wam mały sekret, że z TŻ powoli zaczynamy rozmyślać o wspólnym mieszkaniu, i fizycznie i kupnie mieszkania

Oczywiście nie teraz, ale może już w przyszłym roku... Zamieszkanie razem pewnie wcześniej
Świetnie Takie rozmowy i planowanie .... coś pięknego

Jej, ja to naprawdę nie wiem, jakbym teraz wytrzymała bez mieszkania z TŻ. A pomieszkaliśmy razem mniej więcej po miesiącu znajomości (wcześniej byliśmy na "cześć" na uczelni i nie licze tego jako znajomość) i po 2 tygodniach związku

Kasiu: a nie da się czegoś wykombinować? Przecież rodzice chyba gdzieś wychodzą, brat też? Może ich gdzieś wysłać? Kurcze współczuję...Moi rodzice nigdy nie wchodzili do mojego pokoju kiedy był u mnie chłopak. Raz wstawiłam wodę na herbatę w kuchni i zamknęłam drzwi od pokoju, siedzieliśmy z chłopakiem i gadaliśmy, nic zdrożnego, a za jakies 5 min dostaję sms od taty "Woda sie zagotowała" Myślałam że padnę
Stary 2009-01-08, 13:20   #4536
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zara_84 Pokaż wiadomość
Kasiu: a nie da się czegoś wykombinować? Przecież rodzice chyba gdzieś wychodzą, brat też? Może ich gdzieś wysłać? Kurcze współczuję...Moi rodzice nigdy nie wchodzili do mojego pokoju kiedy był u mnie chłopak. Raz wstawiłam wodę na herbatę w kuchni i zamknęłam drzwi od pokoju, siedzieliśmy z chłopakiem i gadaliśmy, nic zdrożnego, a za jakies 5 min dostaję sms od taty "Woda sie zagotowała" Myślałam że padnę
albo jedno albo 2 w domu, tato przez 5 lat wszedł może 2 razy ale mam co chwilę przychodzi i pyta czy nie chcemy jeść oczywiście pukają ale co z tego

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 13:21   #4537
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Zdradzę Wam mały sekret, że z TŻ powoli zaczynamy rozmyślać o wspólnym mieszkaniu, i fizycznie i kupnie mieszkania

Oczywiście nie teraz, ale może już w przyszłym roku... Zamieszkanie razem pewnie wcześniej
oooo..to ja życze abyscie te plany jak najszybciej zrealizowali.
Ale gdzie to mieszkanko, w Krakowie?

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
hej ja na chwile bo zaraz bedzie na obiad domowa pizze wcinac

Haniu jedziemy z BUT Slask - takie malutenkie biuro i juz raz z nimi bylam w Grecji i w tym roku jedziemy w to samo miejsce czyli do Leptokarii
O ja domowa pizza....to ja skromnie sobie zjem danio metoda na głoda

Ah to fajnie trzeba wspierac małe biura.
My tez na narty z malutkiego 3 osobowego jedziemy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-08, 13:22   #4538
ANITKA79
Zadomowienie

Cytat:
nie ma gdzie
Kasiu a u Ciebie albo u Tz jak nikogo nie ma w domu, albo moze w nocy?
Chyba ze Wam to nie przeszkadza i bedziecie cierpliwie czekac

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
tak Twój przykład jest dobry albo np. gdy namawiasz parntera albo dajesz mu jakieś sugestie, żeby kupił CI kwiaty
Sugesti co do kwiatow mu nie daje jesli sam ma ochote i chec kupienia mi to przynosi z zaskoczenia i sie ciesze Choc jest to rzadko, bo wole jakis inny drobiazg.. Chocby jogurt do pracy
No ale jesli on sam chce np.. Powiedzmy niespodzianka jest kino, a Tz w tym samym czasie mial nie wiem cos zrobic w domu i kiedy dowiaduje sie o kinie/niespodziance/ to postanawiam sam ze idzie do kina a tamta rzecz zrobi po powrocie lub na drugi dzien. To tez jest manipulacja?? Jesli ani on ani ja nie czujemy sie pokrzywdzeni ani nic?

Ankieta wypelniona
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 13:22   #4539
pollynema
Zadomowienie

Cytat:
Na początku się bałam trochę zamieszkać od razu ze sobą i w sumie oboje chcieliśmy, żeby wszystko szło spokojnym trybem. Minęło jednak 7 miesięcy odkąd jesteśmy razem, a znamy się ponad 4lata, i mi go strasznie mało

Widzieliśmy się teraz przez 2,5tyg, przyjeżdża do mnie do Krakowa jak tylko ma chwilę wolną, ale teraz sezon zimowy, więc albo uczy na nartach, albo GOPR, albo uczelnia i tak jakoś czasu mało... Cudownie by było wieczorem spotykać się w domu i zasypiać i budzić się razem każdego dnia.

Cytat:
oooo..to ja życze abyscie te plany jak najszybciej zrealizowali.
Ale gdzie to mieszkanko, w Krakowie?
A właśnie chyba nie, myślę, że bym chciała w przyszłości zamieszkać we Wrocławiu(blisko do domu i w góry), ale to jeszcze dużo czasu.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2009-01-10 o 20:13 Powód: kłania się funkcja multicytowania
pollynema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 13:24   #4540
dorinka30
Zakorzenienie

Muszę coś napisać odnośnie wpływów

Wczorajsza sytuacja, siedzimy z kumpelą w Sfinksie i wcinamy kolację, dzwoni Tżet pyta gdzie jestem i pyta czy może wpaść to się zamienimy samochodami bo śnieżyca jest a bo wstyd przyznac, ale mam letnie opony- ja zdziwiona, że tak. Wpada, zamawia kawę siada z nami,wypija, po czym płaci nasz rachunek , wymienia kluczyki i odjeżdza
Rozumiecie mój szok On płaci nasz rachunek, facet z którym zamieszkałam 3 lata temu potrafił pokłócić się o 10 groszy , a teraz taki gest - sama zdębiałam.
A koleżanka zbierała szczękę z podłogi, ona myślała że on tak ma zawsze, hehe nie znała go kiedyś
Stary 2009-01-08, 13:24   #4541
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Haniu masz amle z BU? zadowolona jestes?

niech mi ktos dokopie. mam gigantycznego lenia a sesja za pasem

a my chcielismy w maju/czerwcu do Chorwacji ale nie wiem jak to bedzie...zaczyna mnie TZa szef denerwowac
na życzenie i do nauki

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
u mnie to samo, albo większość w ciąży, albo się stara o dziecko. Powoli zostaję sama bezdzietna z kręgu znajomych w moim wieku
U mnie to samo Mam nadzieję, że to nie jest zaraźliwe, bo nie czuję się jeszcze gotowa na dziecko (choć uwielbiam dzieci)

Cytat:
nie da się, nie ma warunków podejrzewam, że tak będzie jeszcze rok aż do ślubu
Cytat:
no nie wierzę - a samochód, łazienka czy twój pokój? Jak mieszkałam u rodziców, nie wchodzili bez pukania, więc
No właśnie.Kombinujcie.
Kiedyś chyba pisałaś,że u ciebie nie ma szansbyć samemu w domu, bo rodzice na różne zmiany chodzą do pracy, ale może u Tżta rano (zróbcie sobie wagary )
U nas rodzice też nigdy nie wchodzą bez pukania jak jesteśmy razem (ani moi, ani Tżta )
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-08, 13:25   #4542
DianaM
Zadomowienie

Zaraz pękne z przejedzenia

Gdyby nie Wy, to bym tu dziś padła. A tak, zaglądam co jakiś czas, a tu naprodukowane aż miło

Zaro, co do sytuacji z autem to zgadzam się całkowicie z przedmówczyniami
Kwestia nie dotyczy małej sumy, wręcz bym powiedziała, że dla niektórych to pewnie miesięczna wypłata i nie ma o czym mówić. Każdy pójdzie tam gdzie taniej.
Mam taki przykład, średnio odpowiada Twojej sytuacji, ale mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi - o lojalizm w stosunku do przyjaciół/znajomych itp
Regularnie czytuję WO, do tego stopnia, że koleżanka która prowadzi salonik kolprortera zawsze odkłada mi weekendowe wydanie. Przez jakiś czas w Mc`Donaldzie była promocja - do zestawu śniadaniowego gazeta gratis. Co drugi weekend jeżdząc na uczelnię, zawsze śniadanie tam jadłam, a co za tym idzie dostawałam gazetę w wydaniem WO za darmo. Pomimo to, zawsze w tygodniu zachodziłam do koleżanki i odbierałam odłożoną dla mnie gazetę i za nią płaciłam (mimo, że ten numer już miałam i dawno przeczytałam). Ale kwestia dotyczyła 1,50zł! A nie ponad 1000zł
Ależ sie rozpisałam No!
Stary 2009-01-08, 13:25   #4543
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Miśku: dokładnie to chodzi o regenerację tylnej belki w peugeotcie 206.
dzwoniłam, pytałam, oni tego nie robią i nie wiedzieli, ile to kosztuje ale radzili pojeździć po szrotach i kupić jakąś używaną z innego auta i potem dać to do wstawienia mechanikowi - mówili, że tak najtaniej

EDIT: DIANO, a co to jest WO?

Edytowane przez miskowa
Czas edycji: 2009-01-08 o 13:28
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 13:25   #4544
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

..tatuś w porządku .
Stary 2009-01-08, 13:33   #4545
pollynema
Zadomowienie

Cytat:

Wczorajsza sytuacja, siedzimy z kumpelą w Sfinksie i wcinamy kolację, dzwoni Tżet pyta gdzie jestem i pyta czy może wpaść to się zamienimy samochodami bo śnieżyca jest a bo wstyd przyznac, ale mam letnie opony- ja zdziwiona, że tak. Wpada, zamawia kawę siada z nami,wypija, po czym płaci nasz rachunek , wymienia kluczyki i odjeżdza
Rozumiecie mój szok On płaci nasz rachunek, facet z którym zamieszkałam 3 lata temu potrafił pokłócić się o 10 groszy , a teraz taki gest - sama zdębiałam.
A koleżanka zbierała szczękę z podłogi, ona myślała że on tak ma zawsze, hehe nie znała go kiedyś
Hehe, no to niezłą Ci niespodziankę zrobił, może mu się spieszyło i nie wiedział co robi ? Tak czy siak, bardzo miło z jego strony
Stary 2009-01-08, 13:34   #4546
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
albo jedno albo 2 w domu, tato przez 5 lat wszedł może 2 razy ale mam co chwilę przychodzi i pyta czy nie chcemy jeść oczywiście pukają ale co z tego
To jak tata nie wchodzi to może trzeba sprobowac jak mamy nie bedzie tylko sam tata? Musi być jakieś wyjście.
A u TŻ nie wygląda to jakoś bardziej swobodnie?
No tak, pukanie to niewiele pomaga, chyba że pukają i czekają na "prosze".

Cytat:
:

Sugesti co do kwiatow mu nie daje jesli sam ma ochote i chec kupienia mi to przynosi z zaskoczenia i sie ciesze Choc jest to rzadko, bo wole jakis inny drobiazg.. Chocby jogurt do pracy
No ale jesli on sam chce np.. Powiedzmy niespodzianka jest kino, a Tz w tym samym czasie mial nie wiem cos zrobic w domu i kiedy dowiaduje sie o kinie/niespodziance/ to postanawiam sam ze idzie do kina a tamta rzecz zrobi po powrocie lub na drugi dzien. To tez jest manipulacja?? Jesli ani on ani ja nie czujemy sie pokrzywdzeni ani nic?

Ankieta wypelniona
Anitko, też tak rozkminiałam tą ankietę Ostatecznie doszłam do wniosku że chyba w ogóle sobą nie manipulujemy w niczym. Albo źle rozumiem przesłanie ankiety. Eh

Cytat:
Cudownie by było wieczorem spotykać się w domu i zasypiać i budzić się razem każdego dnia.
Ciężko tą bliskość porównać z czymkolwiek innym...
Stary 2009-01-08, 13:34   #4547
DianaM
Zadomowienie

Cytat:

O ja domowa pizza....to ja skromnie sobie zjem danio metoda na głoda
I weź tu trzymaj fason w robocie
Stary 2009-01-08, 13:36   #4548
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Na początku się bałam trochę zamieszkać od razu ze sobą i w sumie oboje chcieliśmy, żeby wszystko szło spokojnym trybem. Minęło jednak 7 miesięcy odkąd jesteśmy razem, a znamy się ponad 4lata, i mi go strasznie mało

Widzieliśmy się teraz przez 2,5tyg, przyjeżdża do mnie do Krakowa jak tylko ma chwilę wolną, ale teraz sezon zimowy, więc albo uczy na nartach, albo GOPR, albo uczelnia i tak jakoś czasu mało... Cudownie by było wieczorem spotykać się w domu i zasypiać i budzić się razem każdego dnia.
No tak ale już wystarczy tego spokojnego toru....ja uwazam ze nie ma sie co męczyc...kochacie się, jest Wam razem dobrze, 18 lat nie macie- nie ma na co czekać.

Cytat:
A właśnie chyba nie, myślę, że bym chciała w przyszłości zamieszkać we Wrocławiu(blisko do domu i w góry), ale to jeszcze dużo czasu.
Wiesz z Krakowa też blisko w gory..ale patrząc na zainteresowania a zarazem pracę TZ to powinniscie w samym sercu gor mieszkać.
Ja marzę o małym pensjonacie w Alpach....marzę bo raczej nigdy sie to nie spełni...no chyba ze wygram miliony
Cytat:
Brawo...Dorinko. Pięknie męża wychowałaś.

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Zaraz pękne z przejedzenia
Gdyby nie Wy, to bym tu dziś padła. A tak, zaglądam co jakiś czas, a tu naprodukowane aż miło
Właśnie produkujemy ostatnio wyjątkowo duzo....FAJOSKO
Stary 2009-01-08, 13:38   #4549
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, no to niezłą Ci niespodziankę zrobił, może mu się spieszyło i nie wiedział co robi ? Tak czy siak, bardzo miło z jego strony
Nie wytrzymałam i w domu spytałam o co chodziło z tym rwaniem się do płacenia A On, że miał ochotę zrobić taki gest i zrobił, tak po prostu
I co? zmanipulowałam go nieźle przez te kilka lat
Stary 2009-01-08, 13:40   #4550
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

nono, Dorinko, jestem pod wrażeniem.
A tż pokazał klasę, oby tak dalej trzymał
Stary 2009-01-08, 13:40   #4551
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:

Masz dobry wpływ na Tżta

Cytat:

goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 13:45   #4552
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
nono, Dorinko, jestem pod wrażeniem.
A tż pokazał klasę, oby tak dalej trzymał
Może chciał zrobić wrażenie na koleżance

Tak czy siak miło ...spytałam kiedy będzie miał taki kolejny zryw to znowu się umówię z koleżanką na kolację , oczywiście żartuję nie chcę go wykorzystywać ale fajne jest to, że mnie jeszcze potrafi miło zaskoczyć

Edit
Dobrze, że w Sfinksie jest znośnie cenowo i rachunek wyniósł z kawą tylko 50 zł.

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2009-01-08 o 13:46
Stary 2009-01-08, 13:50   #4553
DianaM
Zadomowienie

Cytat:

Właśnie produkujemy ostatnio wyjątkowo duzo....FAJOSKO
Materiał do ksiązki się produkuje

Cytat:
Może chciał zrobić wrażenie na koleżance

Tak czy siak miło ...spytałam kiedy będzie miał taki kolejny zryw to znowu się umówię z koleżanką na kolację , oczywiście żartuję nie chcę go wykorzystywać ale fajne jest to, że mnie jeszcze potrafi miło zaskoczyć

Edit
Dobrze, że w Sfinksie jest znośnie cenowo i rachunek wyniósł z kawą tylko 50 zł.
Tak zapytam z ciekawości, jak nie mach ochoty to oczywiście nie odpowiadaj: a to Wy macie oddzielne budżety?

Tak mi się przypomniało, jak dziś w DD TVN Hołownia powiedział dowcip i mi się ciągle przypomina i ciągle się z niego smieje:
Jak zabić człowieka pająka?
Człowiekiem Kapciem!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-08, 13:55   #4554
pollynema
Zadomowienie

A propo budżetów, to jakoś nie mogę się kompletnie przekonać o to, żeby TŻ mi dawał jakieś pieniądze. Czasem sam mówi, że mi dołoży do mieszkania, albo chociaż na na jakiś ciuch, a ja jakoś się z tym dziwnie czuję, chyba musi minąć trochę czasu aż zrozumiem, że w związku pomaganie sobie finansowo to rzecz normalna.
Stary 2009-01-08, 13:59   #4555
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:

Super Nema

Cytat:

Ankieta wypelniona
Dzięki Anitko

ta sytuacja co opisujesz to nie manipulacja bo nie musiałaś namawiać TŻ, żeby poszedł z Tobą do kina a zrezygnował ze sowich spraw. On sam tak postanowił z własnej woli. A w tej ankiecie chodzi o sytuację, gdy Ty musisz włożyć jakiś wysiłek aby zmienić zachowanie TŻa

Cytat:

Nieźle Dorinko to Twój Mąż zapunktował u koleżanki

Cytat:
Anitko, też tak rozkminiałam tą ankietę Ostatecznie doszłam do wniosku że chyba w ogóle sobą nie manipulujemy w niczym. Albo źle rozumiem przesłanie ankiety. Eh

Ciężko tą bliskość porównać z czymkolwiek innym...

Zaro tata z smsem cudne

Nie wierzę, że nigdy nie namawiałaś TŻa, żeby np. kupił sobie coś do ubrania, bo w czyms takim Ci się podoba albo, żeby nie jadł tyle fast foodów albo, żeby poszedł z Tobą na romantyczny film, których on nie znosi itd. itd.... licza się nawet takie codzienne sytuacje i jest ich na pewno sporo tylko wiem, że czasem trudno sobie je uświadomić
Stary 2009-01-08, 14:05   #4556
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Tak mi się przypomniało, jak dziś w DD TVN Hołownia powiedział dowcip i mi się ciągle przypomina i ciągle się z niego smieje:
Człowiekiem Kapciem!
Polałam się

Dorinko fajnie że mąż sie zmienił. To na serio duzy sukces.

Wiem cos o tym bo ja z moim tez walczę...szczególnei jezeli chodzi o kwestie finansowe.
Moj w koncu zrozumiał ze kupowanie ciuchów to nie jest zyciowy priorytet
Przyznal nawet ostatnio ze był uzalezniony i probowal tym sposobem podbudowac wlasną samoocenę.
Poza tym kuma już ze na pierwszym miejscu są bierzące opłaty..a poźniej kupowanie pierdół.
No i pyta sie mnie o zdanie jak chce coś kupić ponad programowo.

A no i co bardzo istotne....skumał ze samo sie nie sprząta..i nawet nie musze go prosić o pomoc..widzi ze jest brudno i juz wie co wtedy należy robić....sprzatać

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-01-08 o 14:08
Stary 2009-01-08, 14:06   #4557
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Materiał do ksiązki się produkuje

Tak zapytam z ciekawości, jak nie mach ochoty to oczywiście nie odpowiadaj: a to Wy macie oddzielne budżety?

Człowiekiem Kapciem!
Spoko, to nie temat tabu już wyjaśniam jak jest u nas

Oboje pracujemy i póki co mamy takie rozwiązania- mamy kasę wspólną- na kredyty, rachunki wszelkie, kasę na gospodarstwo domowe oraz osobną kaskę na przyjemności- ja np. wydaję ją na ciuchy i kolacje z koleżankami, Tżet na płyty i co tam sobie chce....wiadomo, że to umowne, bo jesli nam brakuje na rachunki to tej kasy na przyjemności jest automatycznie mniej ale nigdy nie jest tak, aby żadne z nas nie miało kasy, bo jest na wspólnym koncie, albo żebym musiała się tłumaczyć z każdej złotówki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-08, 14:06   #4558
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
A propo budżetów, to jakoś nie mogę się kompletnie przekonać o to, żeby TŻ mi dawał jakieś pieniądze. Czasem sam mówi, że mi dołoży do mieszkania, albo chociaż na na jakiś ciuch, a ja jakoś się z tym dziwnie czuję, chyba musi minąć trochę czasu aż zrozumiem, że w związku pomaganie sobie finansowo to rzecz normalna.
My właściwie od samego począku zaczęliśmy mieć wspólną kasę, ale my w ogóle jakoś tak dziwnie przeszliśmy natychmiast do porządku dziennego z tym, że jesteśmy razem i będziemy już zawsze, że chyba nie jesteśmy dobrym przykładem
Stary 2009-01-08, 14:11   #4559
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
My właściwie od samego począku zaczęliśmy mieć wspólną kasę, ale my w ogóle jakoś tak dziwnie przeszliśmy natychmiast do porządku dziennego z tym, że jesteśmy razem i będziemy już zawsze, że chyba nie jesteśmy dobrym przykładem
To chyba dobrze, że tak bez problemu Wam poszło.... Ja nie zapomnę jak zamieszkaliśmy razem i mój facet chciał mi oddawać 10 zł. bo mu zabrakło do zakupów i ja dołoźyłam U nas to były cyrki z finansami na początku
Wiele czasu minęło zanim sie wszytsko unormowało
Stary 2009-01-08, 14:14   #4560
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba dobrze, że tak bez problemu Wam poszło.... Ja nie zapomnę jak zamieszkaliśmy razem i mój facet chciał mi oddawać 10 zł. bo mu zabrakło do zakupów i ja dołoźyłam U nas to były cyrki z finansami na początku
Wiele czasu minęło zanim sie wszytsko unormowało
no, my też mieliśmy trochę inne podejście na początku, dla mojego tż zupełnie normalne i oczywiste było przynoszenie do domu wypłaty i oddawanie jej w całości mi
Tak jest u niego w domu, a dla mnie to nie do pomyślenia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości