Nasze wspomnienia z dzieciństwa lat 80. i 90. oraz co "Gimby nie znajo" - zbiorczy. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-08, 14:54   #31
dotaa
Rozeznanie

Dot.: Top 30 lat 90

Niesamowite !
Mi tez się łezka w oku zakręciła
A mogłoby się wydawać, że to wszystko tak niedawno było

Przyznam się wam, że ja kompletnie nie kojarzę Czarodziejki z Księżyca, fakt słyszałam, że coś takiego jest, ale co i jak - to nie wiem. Ta bajka kojarzy mi się z młodszym pokoleniem.

Kelly Family nie lubiłam, za to uwielbiałam BSB i Briana. To była moja miłość Miałam obklejony cały pokój ich plakatami i kaset słuchałam aż do zdarcia.

Karteczki i złote myśli to oczywiście też było. I te oczekiwanie na niedzielną Wieczorynkę, z której najbardziej kochałam Gumisie

Wiem, że to głupie, ale jeszcze niedawno wspominałam to koleżance. U nas na podwórku śpiewało się " antyreklamę" Kukuruku: Kukuruku jest chrupiące, bo kosztuje dwa tysiące. Nasz prezydent je spróbował i na aidsa zachorował.
W tamtym czasie nawet nie zdawaliśmy sobie sprawy co oznacza AIDS.

Sama chciałabym wrócić do tamtych czasów

"Z książkami jest tak samo jak z ludźmi: tylko niewielka część odgrywa dużą rolę, reszta gubi się w wielości"

dotaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 15:08   #32
1141655
Zakorzenienie

ja cie suneeeee
Ale miło cofnąć się wstecz :P
I powspominac

..przypomniało mi się, że bawiliśmy się ANDRUTAMI w msze masakra

jej jej... nie moge sie oderwać od artykułu świetne podsumowanie !

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 15:34   #33
Lady Hellsing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość

Niestety, artykuł wywołał też we mnie pełną traumę . Jako właścicielka Pegasusa, posiadałam też tak zwaną grę "w kaczki" (teraz politcal correctness by tego nie puściła, ale wtedy przecie były inne czasy ). Gra polegała na celowniu i strzelaniu super interaktywnym plastikowym pistoletem nabytym na bazarku w jawiące się na telewizorze kaczki. Kiedy źle się wycelowało, kaczka nie ginęła.

Do dziś spędza mi to sen z powiek!!
też miałam pegasusa i tą grę "najlepsze" było to że pistolet był krzywy i w ogóle nie dało się porządnie celować no i jeszcze super mario, mogłam w to grać godzinami. szkoda że nie da się podłączyć pegasusa do nowego typu telewizorów

no i ta muzyka aż wstyd się przyznać czego się słuchało te parę ładnych lat temu
Lady Hellsing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 15:40   #34
ZapachNocy
Raczkowanie

Dla mnie, by pamiętać
ZapachNocy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 15:47   #35
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

Powiem wam moje Drogie Wizazanki ze ja obecnie 17-letnia mloda kobietka pamietam wszystkie te rzeczy Pegasusa nadal mam w domu, nadal moge go podlaczyc do tv ale pogubilam kadridze musze sie kiedys przejsc na jakis plac/targ/tandete i kupic te slawne 100 gier w jednym w mario ciupalam dniami i nocami jak i w contre i takze posiadam pistolet byly kaczki i kowboje Backstreet boys miazdzylo - zakochana bylam w kevinie dzis stiwredzam ze to chyba ejdżej byl ciachem haha a moze to był hałi??
Czarodziejke z ksiezyca uwazam za swieta pamietam jeszcze gumy z naklejkami z titanica (nadal mam przyklejone po wewnetrznej stronie szafki tylko ciii )
Spic girls to podstawa pamietam mode na Bmxy ktore do ramy mialy przyczepione te takie biale ... cos... z gabki? generalnie caly ten rower byl bialy i kazdy go musial miec! Czasy koszul wsadzonych do spodni! Czesto jakies wzorzaste w kwiatki i moda na lenonki. Power rangers ogladane codziennie rano, czytanie łoli zwiedza swiat wibowity. Jedyne co mnie ominelo to inwazje mocy... za mala bylam

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 16:14   #36
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Strasznie fajnie tak powspominać.

Te szkolne dyskoteki i eurodance. Czarodziejka z księżyca, Tsubasa i Gigi z obsesją białych majtek.

Napoje w woreczku też pamiętam, czasem całą przerwę stałam w kolejce do sklepiku szkolnego żeby go kupić.

Spice Girls barrdzo lubiła, namiętnie używałam dezodorantu przez nie firmowanego i szczerze powiem, że do dziś żałuję, że go juz wycofali. A jaki był szał jak moja koleżanka dostała Spice polaroida

Vibovit z koleżankami jadłyśmy oblizując palec i wkłądając go do torebki (wiem obrzydliwe).

Co do Backstreet Boys. Uwielbiałam ich, do dziś mam ich stare płyty. Moimi ulubieńcami byli A.J. i Howie. I tu mogę się pochwalić bo nawet byłam na ich koncercie jak występowali w Warszawie.

Jakiś czas później w Warszawie był koncert Bravo Hits Show czy coś takiego. Byłyśmy na nim z koleżankami ale przez tatę jednej z nich, który się nami opiekował byłyśmy daleko od sceny. Generalnie to była niespodzianka dla jednej z dziewczyn bo wyśtępowało tam Kelly Family a ona kochałą się w Angelo. W pewnym momencie zgasły światła i wyłoniły się sylwetki 5 osobników płci męskiej. I prowadzący zapowiada że grupa pięknych, młodych, utalentowanych chłopców z USA, których odkrył Lou Pearlman. No to my z koleżanką w ekstazie, że na pewno to Backstreet Boys, po prostu skakałyśmy z radości. Nagle uslyszałyśmy" A teraz przed Wami......... N'sync". Wyobraźcie sobie nasze miny i rozczarowanie
Stary 2009-01-08, 16:16   #37
ulinkaaa
Zakorzenienie

Ale zrobilyscie mi niesamowita frajde tym watkiem
Ja 23 letnia juz prawie baba pamietam wszystko czym piszecie
Mialam pomaranczowe krotkie koszulki ze Spice Girls, z BSB kochalam Nicka, pilam soczki w woreczkach i zagrywalam antrutami!

Baaa, jeszcze do tego gralam w klasy pokrywka od sloikow wypchana plastelina

Karteczek i notesikow to mialam tyle, ze sie w duzy, koszu na smieci nie miescily Ale to byl szal
A jak wszystkie dzieci dostaly od bogatych chrzestnych rowery gorskie, to ja dostalam wigry 3 i wszyscy ze mnie brechtali jak tym jezdzilam po osiedlu
Ale to byly czasym tak bym chetnie wrocila do tego
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 16:17   #38
Kancia
Zakorzenienie

pzs1 no wymiotłaś nas tu
Stary 2009-01-08, 16:23   #39
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

od razu, że wymiotłam. Po prostu koleżanka w Bravo wyczytała że będą w Warszawie i poprosiła rodziców żeby kupili dla nas bilety. U mnie w domu wtedy sie nie przelewało ale rozbiąłm świnkę skarbonkę i mama tylko troszkę musiała dołozyć byłąm z siebie strasznie dumna że sama praktycznie kupiłąm ten bilet.

A momentem, który zawsze będę pamiętała będzie to (oprócz faktu że stałyśmy przy wejściu za kulisy ze 2 metry od sceny) to nasze wyjście. Martę -przyjaciółkę jej tata wziął na barana i zatrzymaliśmy się na wprost wyjścia i nagle reflektor skierował się centralnie na Martę. Ona w tej smudze światła a ze sceny jej ukochany Nick wskazał ją palcem i do niej pomachał. Po pierwsze scena jak z filmu, po drugie myślałąm że padnie dziewczyna z wrażenia
Stary 2009-01-08, 16:23   #40
ulinkaaa
Zakorzenienie

Rzeczywiscie, byl jeszcze vibovit = tez paluchem wyjadalam
A pamietacie gumy donald?
kochalam je

Moja ulubiona gra z tego okresu to byl super frog cudowna byla, chetnie bym i teraz pograla. pamietam, jak sasiadka dostala na komunie chyba amige 600 i calymi dniami gralysmy w super zabe
Stary 2009-01-08, 16:33   #41
Kumka23
Raczkowanie

Moja ulubiona gra z tego okresu to byl super frog cudowna byla, chetnie bym i teraz pograla. pamietam, jak sasiadka dostala na komunie chyba amige 600 i calymi dniami gralysmy w super zabe[/quote]

Pamiętam super froga Nawet jeszcze gdzieś mam tę grę Pamiętam też jak w szkole była przerwa. Nikt wtedy nie jadł, nie pił tylko biegał do koleżanek wymieniać się karteczkami. Dziewczyny trzymały te karteczki w albumach na zdjęcia Pamiętam, że największe wzięcie miały karteczki (nie wiem jak to nazwać) takie mocno kolorowe. Za taką jedną można było dostać z 10 zwykłych

Ech czuję się staro
Kumka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 16:35   #42
ankasz
Zakorzenienie

A kto miał komputer atari w domu? Ja ja ja!!! Hahaha

Pamiętam że jak się wgrywało jakąś gre, to nie wolno było chodzić po dywanie w tym pokoju, bo się zawieszało D

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 16:37   #43
AgattkaM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość
od razu, że wymiotłam. Po prostu koleżanka w Bravo wyczytała że będą w Warszawie i poprosiła rodziców żeby kupili dla nas bilety. U mnie w domu wtedy sie nie przelewało ale rozbiąłm świnkę skarbonkę i mama tylko troszkę musiała dołozyć byłąm z siebie strasznie dumna że sama praktycznie kupiłąm ten bilet.

A momentem, który zawsze będę pamiętała będzie to (oprócz faktu że stałyśmy przy wejściu za kulisy ze 2 metry od sceny) to nasze wyjście. Martę -przyjaciółkę jej tata wziął na barana i zatrzymaliśmy się na wprost wyjścia i nagle reflektor skierował się centralnie na Martę. Ona w tej smudze światła a ze sceny jej ukochany Nick wskazał ją palcem i do niej pomachał. Po pierwsze scena jak z filmu, po drugie myślałąm że padnie dziewczyna z wrażenia

ja bym padła jak nic

ja z tamtego czasu najbardziej pamietam .. ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA !! tak tak, pachnące pomarańczami, smak wyrobów czekoladopodobnych, które nazywane były czekoladą ostry mróz i śnieg. duuuużo śniegu, przepiękny krajobraz i nocne zjeżdżanie na sankach z górki na terenie szkoły .. ahh, to były czasy

on Tygrys, ja Maleństwo
AgattkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 16:42   #44
edyta1421
BAN stały

eno, nie pamiętam super froga..

bmx i wigry 3 to było na początku lat 90 coś.... szczyt marzeń.. móje wigry które dostałam na komunię ukradli już nastepnego dnia...

ja jeszcze miło wspminam rzutnik i codziennie rozwieszane prześcieradło na scianie i oglądanie smerfów... boskie.. rzutnik jeszcze gdzieś w domu jest i nawet działa... ale bajek już takich nigdzie nie dostanę!
edyta1421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 16:43   #45
ulinkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kumka23 Pokaż wiadomość
Moja ulubiona gra z tego okresu to byl super frog cudowna byla, chetnie bym i teraz pograla. pamietam, jak sasiadka dostala na komunie chyba amige 600 i calymi dniami gralysmy w super zabe
Pamiętam super froga Nawet jeszcze gdzieś mam tę grę Pamiętam też jak w szkole była przerwa. Nikt wtedy nie jadł, nie pił tylko biegał do koleżanek wymieniać się karteczkami. Dziewczyny trzymały te karteczki w albumach na zdjęcia Pamiętam, że największe wzięcie miały karteczki (nie wiem jak to nazwać) takie mocno kolorowe. Za taką jedną można było dostać z 10 zwykłych

Ech czuję się staro[/quote]

Nooo z karteczkami tak bylo, jak byly kolorowe, ze nie mozna bylo na nich nic napisac, to dostawalo sie za nie wiecej, a jak juz byly z disney'a to w ogole tez je trzymalamw albumie;D

A co do BSB to tez bylam na ich koncercie, w czasie tej samej trasy koncertowej co w Wawie odwiedzili tez LUBIN
Stary 2009-01-08, 16:44   #46
Chii1986
Zakorzenienie

Tak niedawno to było a tyle się zmieniło

ja byłam typowym dzieciakiem- karteczki zbierałam, miałam "pachnący" pamiętnik na kluczyk i złote myśli

Sailor Moon uwielbiałam i mi to zostało do dziś- to dzieki temu anime zaczełam się mangą interesować, kupować mangi,anime.... kocham do dzisiaj ten styl rysowania, te historie...

gumy turbo ubóstwiałam tak jak "Donlaldy"... jakby wymyślili perfumy o zapachu tych gum to ja kupuję!!!

siostra nosiła wielkie flanelowe koszule i słuchała Nirvany i Guns N Roses....no i MTV oglądała

ja grałam na pegazusie w strzelanie do kaczek i w mario
(niedawno sobie kupiliśmy z Tżtem na allegro za 20zł i gramy -ale radocha)

szał na jojo też pamietam

Spice Girls uwielbiamłam za to Kelly Family i boysbandy mi bokiem wychodziły... a pamietam jak dziewczyny skakały w gumę i śpiewały Just 5 "Kolorowy świat" czy jakoś tak

Edytowane przez Chii1986
Czas edycji: 2009-01-08 o 16:45
Chii1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 16:44   #47
*Antoinette*
Wtajemniczenie

Fajny ten ranking, te karteczki, naklejki, gumy turbo i Spice Girls to całe moje dzieciństwo

*Antoinette* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 16:44   #48
Kancia
Zakorzenienie

bajki na all są http://www.allegro.pl/item522461394_..._16_sztuk.html

ja też mam nadal rzutnik czeka aż moj synek będzie deko większy

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2009-01-08 o 16:45
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 16:46   #49
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość

o takie bajki też miałam i oglądałam pamiętam serię "Pan kamyczek" jak uczył dobrych manier i zachowania przy stole;-)
fajne to było...
Stary 2009-01-08, 16:49   #50
edyta1421
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość

a to nie wiedziałam... zaraz zacznę przeglądać i zamawiać ... dzieciak sie ucieszy.... choć może bardziej to mnie będzie interesować niż jego!

ps. o panu kamyczku nie miałam.. ja tylko na smerfy reagowałam...

a ten pamietnik pachnący na kluczyk.. fajny....
Stary 2009-01-08, 16:52   #51
Kumka23
Raczkowanie

właśnie się popłakałam Przypomniałam sobie jak zwijałam te klisze, żeby umieścić je w opakowaniu. Moim ekranem było prześcieradło zawieszone na szafie

Ja miałam żerandol w pokoju w smerfy

Edytowane przez Kumka23
Czas edycji: 2009-01-08 o 16:53 Powód: dopisek
Stary 2009-01-08, 16:54   #52
edyta1421
BAN stały

Cytat:
właśnie się popłakałam Przypomniałam sobie jak zwijałam te klisze, żeby umieścić je w opakowaniu. Moim ekranem było prześcieradło zawieszone na szafie

Ja miałam żerandol w pokoju w smerfy

też te zawijanie kliszy pamiętam..

a namiot wigwamski, miałyście? ja go co lato rozkładałam pod blokiem i cały dzień mogliśmy siedzieć....

a o lalce BARBIE nie wspomnę.. jeszcze to była taka "nie prawdziwa barbie" bo jej sie ręce nie zginały i nogi....

Edytowane przez edyta1421
Czas edycji: 2009-01-08 o 16:56 Powód: przypomniało coś sie
Stary 2009-01-08, 16:57   #53
AgattkaM
Zadomowienie

Chii [uwielbiam Chobits swoją drogą ] ja tez od Sailor Moon zaczęłam manie mangi i anime. Kawaii, potem Mangazyn, latałam jak szalona, żeby znaleźć stare wydania .. i znalazłam niektóre :d i mam je w domu w specjalnej dla niech szafce nauczyłam się tak rysować i do tej pory czasem jak się nudzę łapie się na tym, że coś bazgram z wieelkimi oczami

BMX'a miałam RÓŻOWEGO dostałam na komunię a te gąbki to były do ochraniania miejsc intymnych zapewne od mało przyjemnego spadnięcia z siodełka [zdarzało się, oj zdarzało ..]

on Tygrys, ja Maleństwo

Edytowane przez AgattkaM
Czas edycji: 2009-01-08 o 16:58
Stary 2009-01-08, 16:59   #54
Kumka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edyta1421 Pokaż wiadomość
też te zawijanie kliszy pamiętam..

a namiot wigwamski, miałyście? ja go co lato rozkładałam pod blokiem i cały dzień mogliśmy siedzieć....

a o lalce BARBIE nie wspomnę.. jeszcze to była taka "nie prawdziwa barbie" bo jej sie ręce nie zginały i nogi....
Ja namiotu nie miałam, dlatego, że mieszkałam w domu z ogródkiem. Wynosiłysmy z siostrą wszystkie mniejsze meble typu krzesła, stoliki, brałyśmy koce i robiłyśmy sobie namioty. Potrafiłyśmy cały dzień tam przesiedzieć, bawiąc się lalką barbie. Miałyśmy jedną wspólną i jednego Kena. Niestety ja zawsze musiałam bawić się Kenem...
Stary 2009-01-08, 17:06   #55
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgattkaM Pokaż wiadomość
[COLOR=Black][B][LEFT]Chii [uwielbiam Chobits swoją drogą ] ja tez od Sailor Moon zaczęłam manie mangi i anime. Kawaii, potem Mangazyn, latałam jak szalona, żeby znaleźć stare wydania .. i znalazłam niektóre :d i mam je w domu w specjalnej dla niech szafce nauczyłam się tak rysować i do tej pory czasem jak się nudzę łapie się na tym, że coś bazgram z wieelkimi oczami
Mi kidyś jedna wizażanka napisała na pw,że jestem strasznie do czarodzieki z księżyca podobna bo mam duże oczy itp. to dopiero był komplement ;-)

Chobits jest super (wiadomo skąd mój nick ;-))

Kawaii,Mangazyn itp... też to kupowałam i jeśli rysuję np. na wykładzie z nudów to zawsze "na mangowo"

ja jak byłam mała i wredna to koniecznie chciałam "prawdziwą" Barbie czyli ze śnieżnobiałym uśmiechem i zginanymi nogami... biedny dziadek się nie znał i kupował mi inne lalki tego typu a ja rzucałam w kąt.
Do dziś mam Barbie i mebelki pochowane

i zabawę w budowanie namiotów z kocy też pamietam zawsze się porywało mamie klamerki i budowało te namioty

a jeszcze miałam taką małą kuchnię z garnuszkami do gotowania;-)
i ciągle słuchałam piosenek smerfów na kasecie magnetofonowej

poza tym miałam bzika na punkcie Małej Syrenki z Disneya i wszyskie bluzki miałam w Arielkę

pamiętam jak mój tata jakiś czas lody sprzedawał w garażu (kiedyś taki biznes miał prawo bytu) takie Bambino itp. to z dzieciakami lataliśmy co chwilę do tego garażu

no i z racji tego,że siostra w tych czasach była zbuntowaną nastolatką- słuchała właśnie grunge i metalu to podkradałam jej bravo (pamietacie te fotostory???)

nawet pamiętam styl dla nastolatek z tamtych lat właśnie z brawo- warkoczyki, jeansowe kamizelki, sukienki w łączkę takie dłuższe... jednym słowem coś jak hippisi trochę;-)

..i jeszcze pamiętam naklejki z gum o Barbie..

ogólnie w tamtych czasach mieszkałam na wsi 5km od miasta to sklepy były np. właśnie u kogoś w garażu, w domu nawet poprzerabiane...teraz to by nie do pomyślenia było.

Edytowane przez Chii1986
Czas edycji: 2009-01-08 o 17:09
Stary 2009-01-08, 17:15   #56
AgattkaM
Zadomowienie

ja pamiętam fotostory jak było "kilkugazetowe" to się czekało jak na szpilkach na kolejny numer

namioty też budowałam, ale na sznurkach od prania [w domu jednorodzinnym mieszkam ]

albo pamiętam jeszcze, że jak bawiłam się w piaskownicy [tak coś takiego kiedyś istniało i było używane teraz tylko jest ..] to nawet po myciu rak dłonie miały zapach piasku - jakiejś krzemionki czy czegoś - ogólnie to jak siarka z zapałek - i śmieli się ze mnie że diabeł we mnie siedzi

on Tygrys, ja Maleństwo
Stary 2009-01-08, 17:15   #57
Kumka23
Raczkowanie

aaaa przypomniało mi się coś Czy też skakałyście w gumę? Pamiętam jak z koleżankami urządzałyśmy sobie turnieje. Można było skakac w trzy osoby (dwie stoją w gumie trzecia skacze) lub w tzw. trójkąt
A miałyście spódniczkę lambadę?
Stary 2009-01-08, 17:17   #58
edyta1421
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Pokaż wiadomość
(...)

i zabawę w budowanie namiotów z kocy też pamietam zawsze się porywało mamie klamerki i budowało te namioty

a jeszcze miałam taką małą kuchnię z garnuszkami do gotowania;-)
i ciągle słuchałam piosenek smerfów na kasecie magnetofonowej

(...) .
namioty z kocy też pamiętam... ja jak byłam chora to budowałam nawet w domu.. i podłączałam różne lampki.. pamiętam że kiedyś przez taką zabawę zrobiłam ogromne zwarcie i wywaliło korki aż na klatce.. jejku jak sie sąsiedzi burzyli...

zamiast kuchni miałam zestaw młodego lekarza.... .. a ch co to była za niestosowna zabawa..
Stary 2009-01-08, 17:17   #59
soko88
Rozeznanie

aaaa!!

pamietam pamietam

napoje w woreczkach! pamiętam jak po jednej z wywiadówek mama powiedziała mi że pani wychowawczyni nie chce żebyśmy je kupowali bo nikt ich nie wypija na przerwie i dopijamy na lekcji, no bo przecież nie płożysz zaczętego na biurku

czarodziejka z księżyca i zabawy na podwórku wybieranie która ma jaki kolor

karteczki do segregatora.. nie wiem czy pamiętacie czy to tylko u mnie był taki szał na to w przedszkolu - takie zwykle małe karteczki z kolorowymi obrazkami postaciami z bajek cała masa z króla lwa

o spice girls miałam cały zeszyt artykułów i zdjęć! do dziś mam ich KASETĘ !

a pamiętacie lizaki hit? takie ciągnące sie na papierowym patyczku?;>
i tazo z chipsów?

kiedyś było tak fajnie

soko88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 17:22   #60
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa przypomniało mi się coś Czy też skakałyście w gumę? Pamiętam jak z koleżankami urządzałyśmy sobie turnieje. Można było skakac w trzy osoby (dwie stoją w gumie trzecia skacze) lub w tzw. trójkąt
A miałyście spódniczkę lambadę?

miałam jeansową lambadę z białą koronką na dole

w gumę się grało na przerwach w szkole
Cytat:
Napisane przez soko88 Pokaż wiadomość
aaaa!!

pamietam pamietam

napoje w woreczkach! pamiętam jak po jednej z wywiadówek mama powiedziała mi że pani wychowawczyni nie chce żebyśmy je kupowali bo nikt ich nie wypija na przerwie i dopijamy na lekcji, no bo przecież nie płożysz zaczętego na biurku

czarodziejka z księżyca i zabawy na podwórku wybieranie która ma jaki kolor

karteczki do segregatora.. nie wiem czy pamiętacie czy to tylko u mnie był taki szał na to w przedszkolu - takie zwykle małe karteczki z kolorowymi obrazkami postaciami z bajek cała masa z króla lwa

o spice girls miałam cały zeszyt artykułów i zdjęć! do dziś mam ich KASETĘ !

a pamiętacie lizaki hit? takie ciągnące sie na papierowym patyczku?;>
i tazo z chipsów?

kiedyś było tak fajnie
no lizaki pamietam tazo też,zresztą jest do teraz
ja miałam szał na króla lwa...ale wtedy już byłam trochę starsza...

pamietam jaka była radość jak się dorwało baję na "video"

no i była jeszcze oranżada do picia na miejscu pod sklepem

do dzisiaj czasem idziemy z Tżtem i bierzemy "kolejkę" na miejscu i siedzimy przed sklepem a z nami masa dzieciaków

a jak dostałam komputera (Optimus) na komunię z czarno-białym monitorem i Windowsem 93 to ale się cieszyłam z rysowania w Paincie i z pasjansa

za to nie miałam rolek...ale był na nie wtedy szał.

Edytowane przez Chii1986
Czas edycji: 2009-01-08 o 17:25
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości