|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
ratlerek
dziewczyny, czy ktoras z Was posiada moze psa rasy ratlerek? Moja mam bardzo marzy o takim, a ja chcialam jej go sprezentowac na urodziny
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Re: ratlerek
Ja sama nie mam ratlerka ale moja ciocia owszem, nawet 2 wiec co nieco na temat tych piesków wiem
Uwielbiam je. Są bardzo pocieszne, troche szczekliwe ale to jest tez kwestia wychowania. Bardzo przywiazuja sie do czlowieka, lubią cieplo (i spanie pod kolderką z wlascicielem Moja rodzina ma suczkę wiec juz dwa razy ją "rozmnożyli" Jakbys cos jeszcze chciala wiedziec to pytaj Załączam zdjęcia wesołej gromadki
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Re: ratlerek
Ulubiencem Ell Woods, czyli "legalnej blondynki" nie jest pinczerek miniaturowy (zwany popularnie ratlerkiem), tylko krótkowłosa chihuahua. Koszt chihuahua-ki to od 2000 w górę!
Ratlerki są zdecydownanie większe od chihuahua - ja swoja "cziłałkę" bez problemu noszę w małej torebce! Ma 19 cm w kłębie i waży niecałe 2 kilo!!! Pyśka nie jest pieskiem kłopotliwym ,ale to jest pies dla ludzi energicznych - nie znosi nudy, uwielbia dłuuugie spacerki, a w domu spędza czas na kolankach
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Tężyczka poporodowa u suczki (pinczer miniaturka).
Suczka-pinczer miniaturka mojej siostry urodziła 3 zdrowe szczeniaczki. Po porodzie dostała tężyczki poporodowej-co jest często spotykane u małych ras z dużym miotem.
Cudem ją uratowano. Teraz boimy się, czy każde zajście w ciążę będzie napiętonwane ryzykiem wystapienia tężyczki? Może któraś z Was miala podobny problem z pieskiem? |
|
|
|
|
#5 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tężyczka poporodowa u suczki (pinczer miniaturka).
Cytat:
Osobiście nie ryzykowałabym kolejnego krycia...
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki-moja siora już zasięgnęła porady paru fachowców i chyba nie bedą już ryzykować.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Myślę,że to słuszna decyzja - szkoda psicy.
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Witam!!!
Jeśli jesteście członkiem stada zwierzaka, który: - za kretem lub jakimś gryzoniem jest w stanie przekopać cały ogródek; - śpi tylko i wyłącznie w łóżku, i to pod kołdrą (ewentualnie na kolanach); - szczeka na wszystko, co się rusza bądź ucieka; - ma niespożyte i niewyczerpywalne pokłady energii; - waży max. 6 kg, a je tyle, ze - potrafi robić słodkie minki; - trzęsie się bez względu na pogodę (głównie, gdy wyraża skruchę lub próbuje wzbudzić litość); - zje wasze ulubione buty lub telefon, ale robi to z takim wdziękiem, że nie potraficie się gniewać; - wysoko skacze; - z zachowania przypomina kota (myje się często i dokładnie oraz poluje), kozicę (skacze bardzo wysoko), wiewiórkę (bezszelestne ruchy), surykatkę (siedzi na tylnych łapach, odginając się do tyłu z podkurczonymi przednimi łapkami), Prosiaczka (te uszy...), a nade wszystko... (patrz załącznik) to oznacza, że macie w domu psa z charakterkiem (nie charakterem), czyli pinczera miniaturowego ![]() Zapraszam wszystkich do dyskusji i wymiany spostrzeżeń na temat tych uroczych psiaków |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mała wredotka, czyli pinczer miniaturowy
dj Ratler <serduszka>
strasznie podobają mi się te pieski... ale zazwyczaj widuję różne pinczerki i warjacje z ramionach starych babć
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
esfira ja tam starą babcią jeszcze nie jestem, ale w moich ramionach pinczera można często zobaczyć.
A swoją drogą, to taka babcia musi mieć niezłego pałera, bo przy pinczerku to co chwilę coś się dzieje |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Naprawdę nikt tutaj nie ma pinczera? Szkoda, bo to naprawdę urocze zwierzaczki. Może ktoś kiedyś odkopie ten wątek...może ktoś, kto ma średniaka?
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
a ja bardzo nie lubie tych pieskow,moze dlatego ze koelzanka ma takiego i jest po prostu zwyczajnie głupi: goni swoj ogon,sczeka ciagle no i wcale nie wygląda uroczo tylko smiesznie.
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
szkoda, że tak myślisz. Pinczery są hałaśliwe, każdy bez wyjątku, ale nie wynika to bynajmniej z głupoty - po prostu są bardzo czujne.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
pinczerki w ramionach babć sa zazwyczaj równo otłuszczone a pinczera przypominają... trochę
![]() fajna stronke znalazłam http://www.pinczer.net.pl/nie_dla.htm |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
dzięki esfira. Znałam tę stronkę jeszcze zanim zdecydowaliśmy się na pinczera - szukałam wtedy mnóstwa informacji.
Mój pinczer nie jest otyły choć dużo je, bo wszystko spala w gonitwach po ogrodzie, na spacerach i podczas zabawy |
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
RATLEREK dziewczyny POMOZCE!!
Czesc
Mam ratlerka miniaturke ma ok.4miesiecy, dzisiaj zauwazylam ze jedno uszko am ciagle opadniete a drugie sterczace...to cos znaczy? moze cos sie dzieje? ![]() pomozcie plisss
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: RATLEREK dziewczyny POMOZCE!!
nic się nie dzieje, albo stojące ucho opadnie albo drugie się podniesie, albo będzie miał jedno stojące drugie oklapłe
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Może szykuje się zmiana zębów, wtedy mogą stojące uszka np klapnąć. itp
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
ufff...dzieki, a już się bałam
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
BAN stały
|
Zgłoś się do weta on przepisze takie witaminki na utwardzenie kości , pomagają w stawianiu uszek i pokaże jak się je zakleja plastrem . Często Yorkom tak się zakleja , więc mozliwe że ratlerkowi też tak mozna je podkleić !!!
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
BAN stały
|
A po to aby wyglądał jak powinien !!!!
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
BAN stały
|
Nie choduje tej rasy ale spojżyj tu : http://www.psy.elk.pl/rasypsow/233,o...y-ratlerek.htm
i przedewszystkim co znaczy Twoja wypowiedz ,: (cytuję ) " .....ale pinczery tylko z obciętymi uszami mają stojące, jak są w całości to powinny być zgięte... " ( koniec cytatu) ???? |
|
|
|
|
#25 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
umarłam.... nie wiem czy śmiać się czy płakać... przeczytałaś chociaż trochę tego? Cytat:
|
||
|
|
|
|
#26 |
|
Rozeznanie
|
jeśli nie jest rodowodowy to może być zmieszany i ma takie uszy i tyle,a jeśli jest czystej krwi to może musi dorosnąć,często tak malamuty mają (bo tą rasą bardzo się interesuje) że jako szczeniaki mają klapnięte uszy,potem się umacniają
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja mam ratlerka a nie malamuta ;]
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Zerknij mu do "paszczy"
i zobacz jakie ma zęby, jeśli malutkie igiełki to jeszcze mleczaki. Możesz kupić preparat z fosforanem wapnia ( w sklepie zoologicznym - np canvit - wiadereczko za mniej niż 10 zł lub u weta - tyle że wet nakłada zwykle wysoką marżę). To na pewno pomoże mu w tym okresie intensywnego wzrostu - szczególnie na kościec. Jeśli karmisz go dobrą karmą dla szczeniąt to nie musisz podawać całej dawki, ale trochę wartoJa też nie przypominam sobie żebym na wystawach widziała pinczera z naturalnie stojącymi uszami, poprzeglądam może swoje zasoby zdjęć wystawowych, ale chyba wszystkie były kopiowane. Niemniej możliwe że bywają też niecięte a ze sterczącymi radarkami - nie interesuję się akurat bardzo tą rasą. Edytowane przez Viris Czas edycji: 2009-01-13 o 10:56 |
|
|
|
|
#29 |
|
Zadomowienie
|
Nie slyszalam o kopiowaniu uszu ratlerkom
, jesli psiak ma cztery miesiace to normalne, ze uszy mu pomalu zaczynaja stawac.http://gaudeamuscamo-pinczerakita.pl/pl.php?s=30 |
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uszy spiczaste, stojące lub złamane, w kształcie litery „V”." Nie ma sie cztm martwic, po za tym dorastajacym psom czesto na zmiane oklapuja i sawaja spowrotem uszy...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.

umarłam.... nie wiem czy śmiać się czy płakać... przeczytałaś chociaż trochę tego?
i zobacz jakie ma zęby, jeśli malutkie igiełki to jeszcze mleczaki. Możesz kupić preparat z fosforanem wapnia ( w sklepie zoologicznym - np canvit - wiadereczko za mniej niż 10 zł lub u weta - tyle że wet nakłada zwykle wysoką marżę). To na pewno pomoże mu w tym okresie intensywnego wzrostu - szczególnie na kościec. Jeśli karmisz go dobrą karmą dla szczeniąt to nie musisz podawać całej dawki, ale trochę warto