|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Top 30 lat 90
A jadałyście sopelki??
![]() Takie mrożonki o smaku coli(o tą się walczyło w sklepiku szkolnym) pomarańczy i chyba poziomki. ![]() Pamiętam, ze były w takiej podłużnej foli i się je wyciskało ![]() Nie widziałam ich od kiedy wyszłam z podstawówki ![]()
|
#122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj tak...ale fajnie się z nich wysysało sok, zostawał sam biały lód. A propo lodów, pamiętacie lody LULKI albo KAKTUSY? Lulki byly bardzo tanie, u mnie po 45 groszy, a kaktusy byly 3 kolorowe
|
|
|
|
|
#123 | |||
|
Zakorzenienie
|
a pamiętasz o co chodziło w tej grze?
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a kaktusy miały taką fajną strzelającą końcówkę. W ogóle był taki proszek co strzelał w buzi nie pamiętam jak się nazywał.
|
|||
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od 10 minut mam łzy w oczach To były takie niewinne czasy ... Zero problemów...Kaktusy jadłam w tym roku w wakacje w Borsku
|
|
#126 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
Kesly bardzo mi miło, że znalazłam coś, co cię wzruszyło.Tak, to Tajemnicze Złote Miasta, albo Tajemnice Złotych Miast
![]() A Hrabia Kaczula?? http://pl.youtube.com/watch?v=44B8IA...eature=related |
|
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
aż tak stara Kochana to ja nie jestem
zawsze przed podstawówką oglądałam - więc to już po 1991 roku było
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
Jasne, że tak, TIK TAK i Domowe Przedszkole to lata 90te.
Dobrze, że przedszkole miałam od południa, było co oglądać do tego czasu ![]() Poniżej gumy shock, oranżadka w proszku, była też taka w takiej cienkiej rurce, wsypywało się to prosto do buzi , i lód kaktus.
Edytowane przez katalinka17 Czas edycji: 2009-01-08 o 23:56 |
|
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
oranżadki były pyycha, ja pamiętam wspomniane już gumy kulki w paczkach. po kilkunastu minutach były twarde tak, że się żuć nie dało, ale i tak były fajne
ooo, a takie cukierki .. jakby to opisać, teraz znów na nie moda nastała, takie że były w opakowaniu plastykowym, a na górze miały jakąś głowę z bajek. ja miałam Kaczora Donalda i Pluto i te cukierki tak wyskakiwały, takie małe prostokątne były
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=ejhhhREnuho tik tak tik tak
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
tik tak już był
ale Tęczowy Music box to było coś pamiętacie -> http://www.youtube.com/watch?v=28m_ABUM9Cc tęcza tęcza cza cza cza albo Fasolki http://www.youtube.com/watch?v=KsX6Fyd9EwU http://www.youtube.com/watch?v=15mcjz4V_NQ łaaa, ja chcę choć tydzien znów być dzieckiem w tamtych czasach ..
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Piosenkę o Tęczy pamiętam...ale co to za program??
|
|
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
mały pingwin pik pok
![]() http://www.youtube.com/watch?v=E71Lip5n51c
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
był w niedzielę po Teleranku chyba
ale na pewno to była taka współczesna mini szansa na sukces i się zastanawiam, czy to nie w tym programie, czasem nie przebierało się za ulubionego wykonawce i z playbacku się nie tworzyło małego klipu ale juz nie jestem pewna na 100% za późno już dziś dla mnie
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
a alfa pamiętacie?
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Tęczowy Music Box
leciał w niedzielę w porze obiadu (pamiętam bo kojarzy mi się ze schabowym )a chodziło w tym programie o to głównie że pokazywali tam po prostu dziecięce piosenki, teledyski itp, czasami były relacje z różnych dziecięcych festiwali
Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2009-01-09 o 01:48 |
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
Gumy Turbo
|
|
|
|
#139 |
|
Rozeznanie
|
SMERFNE HITY !!!
chodz na party nie badz znow uparty chodz na party jest juz czwarty ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=tbVL-G...eature=related
|
#140 | |
|
Wtajemniczenie
|
No to było coś takiego, że była mama gąska, wilk i reszta dzieci to były gąski i się wołało:
Mama: gąski, gąski do domu gąski:boimy się M:czego? g:wilka złego i tak dalej.. i potem gąski biegną do mamy a wilk je łapie To taka starsza gra i ja ją pamiętam z przełomu lat 80/90 , czyli przedszkole/podstawówka.A pamiętacie "Babajaga patrzy na zielone oczy"? Babajaga stała tyłem i to mówiła, a reszta w tym czasie musiała jak najszybciej podbiec i jak się babajaga odwróciła trzeba było stać bez ruchu ![]() Cytat:
![]() Domooowe przedszkole, wszystkie dzieci kocha i chce byśmy także, kochali je trochę Mi się domowe przedszkole kojarzy z chorowaniem, co nie znaczy że źle jak się przeziębiłam i siedziałam w domku to się Hałabałę oglądało A dziś po pracy lecę na poszukiwanie tych przysmaków ! Robią jeszcze lody Bambino?
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to pamietam "jeden, dwa, trzy, biala dama patrzy" ![]() I kremogen i maslo czekoladowe/orzechowe(?) zapakowane tak jak normalne maslo, nie w zadnych sloikach
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2009-01-09 o 09:21 |
|
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka blondynka w krótkich własach prowadziła. Tatusia miała w Tvnie ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=VxamrvrZyJ8 to jest jakaś angielska wersja ..
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Vibovit.
Faktycznie, też go wyjadałam, ale szczerze mówiąc, nie wiedziałam, że jego wyjadanie było aż tak popularne. ![]() Swoje "Złote myśli" kiedyś wyrzuciłam, a szkoda. Za to ostatnio znalazłam swój pamiętnik. Taki, w którym wpisywały mi się koleżanki. Miałyście taki? Postanowiłam go reaktywować i już mam kilka "świeżych" wpisów. ![]() Oczywiście.
Edytowane przez paula007 Czas edycji: 2009-01-09 o 12:00 |
|
|
|
#144 |
|
Wtajemniczenie
|
Zbieralam karteczki.
Budowalam namioty w domu. W sumie myslalam ze to tylko siostra i ja mialysmy takie pomysly, a tu prosze namioty takie popularne. U cioci na wsi za to budowalysmy domki z siostra i kuzynka. Ogladalam bajki na Polonii 1, do dzis lubie muzyke z Daimosa - z zakonczenia. Brawo czytalam namietnie oraz Brawo Girl i Dziewczyne.
|
#145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie ta zabawa była ze słowami "Baba Jaga patrzy...świruje....IDZIE !!!"
|
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
Ktoś tu wspominał o pachnących pamietnikach na kłódkę? Ja też o takim marzyłam. Ale jak to w tamtych czasach nie można było mieć tego co się chce. I oczywiście dostałam wymarzony pamietnik, ale.... Okładkę miał taką "militarną"
Tzn. jakaś scena z wojny, krew się lała i był zielony. A ja wtedy nie lubiłam zielonego No cóż przynajmniej nikt nie miał takiego pamiętnika jak ja
|
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
U mnie ta zabawa była ze słowami "Baba Jaga patrzy...świruje....IDZIE !!!"
[/quote]a u mnie : Raz dwa trzy Baba Jaga Patrzy A bawiłyście się w zabawę ciepło - zimno? Chowało się jakiś przedmiot i nakierowywało się osobę szukającą słowami ciepło - zimno
|
|
|
|
#148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w domu i na balkonie, jak była burza ![]() vibovit oczywiście też jadłam na sucho karteczki zbierałam a złote myśli i pamiętnik na kłódkę z podstawówki jeszcze nawet gdzieś mam
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bawiłyście się w zabawę ciepło - zimno? Chowało się jakiś przedmiot i nakierowywało się osobę szukającą słowami ciepło - zimno [/QUOTE]u mnie też była ta wersja baby jagi;D pewnie,ciepło zimno -też to pamietam. A państwa i miasta to jest fajna gra..to dziś czasami gram;-) i "gąski,gąski do domu" też pamietam tą zabawę...
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Ale fajny ten ranking!
Miło sobie powspominać.U mnie było tak: Spice Girls, Kelly Family, Take That - moje ulubione zespoły. ![]() Jako pierwsza w klasie miałam tamagoczi, zegarek baby G i dres(!!) - to był lans połowy lat 90. Wszystko z logo Adidasa ![]() Wcześniej oranżada w proszku, złote myśli, karteczki. Oglądałam w tv McGyvera, Drużynę A, japońskie bajki i Disneya w niedzielę. Jeszcze RTL7! i seriale: Słodka Dolina, Sliders, Dziewczyna z komputera, Czy boisz się ciemności - świetny ten kanał był, dzisiaj bym sobie obejrzała wszystko jeszcze raz. Disco Polo to była zmora!!! Moi rodzice co niedziele puszczali disco relax na cały regulator i otwierali balkon - jezu, jak ja się wtedy wstydziłam! Pierwsze płyty CD , pierwszy komputer. eh, fajnie było!
Edytowane przez pandziocha Czas edycji: 2009-01-09 o 13:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

a kaktusy miały taką fajną strzelającą końcówkę. W ogóle był taki proszek co strzelał w buzi nie pamiętam jak się nazywał.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale juz nie jestem pewna na 100% za późno już dziś dla mnie
)
Faktycznie, też go wyjadałam, ale szczerze mówiąc, nie wiedziałam, że jego wyjadanie było aż tak popularne.

Za to ostatnio znalazłam swój pamiętnik. Taki, w którym wpisywały mi się koleżanki. Miałyście taki?