|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: sala na wesele - Tarnowskie Góry i okolica
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#152 |
Przyczajenie
|
[quote=sloneczny_raj;10388 345]inishmore, dzisiaj dotarłam do zestawów weselnych które są w Riding Clubie tyle że otwarl mi się tylko ten za 220zł, ale w tej cenie jest dodatkowo tort weselny, soki, woda mineralna i naprawdę bogate i zróżnicowane menu. Także trochę się napaliłam
![]() W sumie jak mi odpisali na maila to powiedzieli mi że w 2010 roku w maju nie mają wolnych terminów, a we wrześniu tylko 18 i 25. Słoneczny_raj - hmmm... ja pisałam o 2009 ![]() Rozumiem, że menu masz w wersji elektronicznej - mogłabym Cię poprosić o podesłanie mi na prywatną wiadomość ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
sloneczny_raj ja też mogę dostać na priva to menu z riding clubu? Tak z ciekawości chcę zobaczyć co oni tam dają za taką cenę
![]()
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Ja osobiście polecam Oazę w Wielowsi, słyszałam same pozytywy na jej temat. Też chcialiśmy tam zrobic wesele, ale w końcu wybraliśmy salę w Piotrówce (okolice Strzelec Opolskich, Zawadzkiego). Nazywa sie to restauracja Neuman. Byłam tam już na weselu więc lokal sprawdzony. Jedzonko przepyszne i bardzo dużo. Cenami przebijają chyba wszystkich (ja mam ustloną cenę 120 z ciastem i tortem) są też strasznie oblegani. Ja zamawiałam salę półtora roku przed weselem i juz nie było wolnej soboty aż do listopada! Ceny mają takie, ponieważ właścicielka ma też własna ubojnie i masarnie wiec mieska od podstaw sami przyrzadzaja! Zeby jeszcze zachwalic dodam ze jest tam piekny i duzy ogrog z laweczkami, altanami do siedzenia i hustawkami i zjezdzalniami dla dzieciakow.
Polecam jeszcze restauracje Antares w Lublińcu http://www.restauracja-antares.pl/ strona internetowa mówi sama za siebie. Polecam z całą pewnościa bo właścicielem sa mój kolega ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
Ok, dziewczyny menu Wam wysłałam
![]() Ja jadę jutro tam, bo gościu powiedział że mam przyjechać i porozmawiać z nim ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy po prostu opłaca wywalać się całą kasę praktycznie na zrobienie wesela...Czy może lepiej skromniej tak żeby zostało na jakieś egzotyczne wesele, bo w sumie jak dzisiaj liczyliśmy gości dokładnie to wyszło nam 90! W ogóle stwierdziłam, że mi już jest obojętne kiedy będziemy mieć te wesele - może być nawet październik, listopad - więcej czasu na nazbieranie kasy ![]() Napiszę jutro albo w sobotę o wrażeniach ze zwiedzania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja tam nie wyznaję zasady postaw się a zastaw się, ale jak już zdecydowałam, że chcę wesele to zrobię to tak jak mi się podoba (w ramach możliwości finansowych), bo jak zaczynam oszczędzać to na tym, to na tym(ostatnio jak obliczyłam koszt zaproszeń, to się chwyciłam za głowę i stwierdziłam po co mi takie wypasione, jak na all można kupić za 1zł a ja tu fortunę tracę, ale takie chcę i żadne inne), to się w ogóle zastanawiam czy jest sens robić wesele, ale co tam razsię w życiu szaleje na własnym weselu ![]() Daj znać co tam w końcu wybraliście za lokal ![]()
![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Full wypas i strasznie drogie, do tego robimy indywidualny projekt za który też płacimy i to nie mało. Całe szczęście, że daliśmy już zaliczkę na targach w katosach, to mamy 20% taniej ![]() Ale i tak drogo nas wychodzi, ale co tam będę dawać zaproszenia raz w życiu, to niech mają i niech się gościom podobają ![]() Wczoraj podliczyłam wszystkie zaproszenia (zrobiłam małą analizę ekonomiczną-np tylko jednostronny nadruk, bez kopert czerpanych i taką full servis ze wszystkim o czym marzyłam-dopóki nie zobaczyłam cen ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
ja to sZczerze mówiąc, nie mam jeszcze wizji na zaproszenia i zawiadomienia :/ prawdopodobnie coś z allegro wezmę. bardzo podobają mi się zaproszenia z cartalii, ale jak zobaczylam niektore po 10 zl (albo i wiecej) od sztuki, to mnie trochę podłamało :/
ja wiem że się tylko raz daje zaproszenia, ale z drugiej strony, czy myslisz ze goście zwrócą na to w ogole uwagę? ![]()
![]() |
#160 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wesele w Tarnowskich Górach
IZABEL14 czy mogę wiedzieć kiedy jest twoje wesele ? I jak zamawiałas termin to z duzym wyprzedzeniem i mieli duzo gości w Skarabeuszu.
Ja planuje swoje wesele 28.08.2010 i jestem ciekawa jakie ceny były na 2009 r. wiem ze koszty wesela do najtańszych nie należa. Jaka jest twoja opinia na temat tego lokalu. i co bardziej byś poleciła Skarabeusza czy Ferdynanda? Proszę o jakies większe szczegóły dotyczące sali.
![]() |
#161 | |
Zadomowienie
|
Menu dotarło, dzięki
![]() ![]() Cytat:
![]() Ciekawe jak tam dziewczyny po oglądaniu sal i przymiarkach kiecek? Mam nadzieję, że się podzielą co dziś przeżyły ![]()
![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
ja nie chce takich najzwyklejszych zaproszeń, po złotówkę, z wypisywaniem długopisem, tylko te recznie robione, z personalizacją
![]() |
#163 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za menu!
Dziś z narzeczonym odwiedziliśmy riding club. Bardzo mi się podoba to miejsce ![]() Zastanawiam się tylko, czy tych 120 gości, ktorych się doliczyłam, na pewno się tam zmieści i będzie miało się gdzie bawić... Pani zapewniała, że organizowali Sylwestra na ponad 120 osób i wszyscy się pomieścili... najfajniej byłoby zeby kogoś kto się tam bawił spytać, ale nie wiem jak dotrzeć do tych osób. Zastanawiam się też, jak bardzo można ingerować w zaprezentowane menu - bo 250 zł za to największe menu to bardzo dużo... aczkolwiek jest też ono strasznie bogate - może nawet za bardzo ![]() Byłam też obejrzeć Pałac Wiśniewskich w Piekarach Śląskich - ślicznie!!!!! ale niestety w tym roku miejsc wolnych brak, więc pozostało mi tylko popatrzeć ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ingerencji menu, to jak się właściele zgadzają to możesz sobie pozamieniać i pozmieniać menu, jak chcesz ale w ramach ceny i możliwości kucharza ![]()
![]() |
![]() |
#165 |
Przyczajenie
|
jak byliśmy dziś, to okazało się, że zwolnił się jeszcze 20 czerwca i jeśli będziemy się decydować to wasnie na czerwiec - trochę więcej czasu na przygotowanie
![]() ![]() na razie idę spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Przyczajenie
|
Riding Club - Radzionków - opinie:)
Czy ktoś uczestniczył w weselu lub jakiejś innej imprezie organizowanej w Riding Club - Radzionków?
Myślalam o zorganizowaniu tam wesela, ale mam wątpliwości, czy restauracja pomieści tak swobodnie ok 120 osób - stoły i zabawa w tej sali. Z góry dzięki za pomoc ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2009-01-26 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do Twoich dylematów to niestety nie jestem w stanie Ci pomóc ![]() A jesteś już pewna, że 120 ludzi będziesz miała na weselu, bo wiesz wyliczenia, wyliczeniami a życie później samo weryfikuje i często jest tak że 10-20% gości odpada.
![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
I tak się porobiło, że w piątek nigdzie nie byliśmy, bo stwierdziłam,że nie dam rady nazbierać...
No ale potem po przegadaniu z rodzicami i narzeczonym doszliśmy do wniosku,że jak tak bede patrzec na to wszystko to nigdy nie wyjdę za mąż, ale tak czy siak nie będziemy wydawać na salę całej kasy, bo potem i tak chcemy sobie pojechać na jakieś egzotyczne wakacje ![]() Więc w tym tygodniu jedziemy zobaczyć Oazę w Wielowsi, Stefana w Miasteczku Śląskim (tyle że tam muszę sobie udekorować salę, ale akurat do tego wynajmę sobie babkę,jeśli zdecydujemy się na te salę) i Orfeusza w TG. Co do zaproszeń to też nie chcę takich zwykłych, ale 10zł od sztuki raczej nie dam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Przyczajenie
|
Pewna na 100% nie jestem, ale jeśli nagle wszystkim uda się przybyć, to nie chciałabym żeby komukolwiek było ciasno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#171 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Życzę Ci, żeby się w końcu udało fajną salę zarezerwować i głowa do góry ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#172 |
Przyczajenie
|
Wszytsko uzależniamy od terminu, który dyktuje nam sala... zdecydujemy sie na sale i termin, to potem rozpoczynamy szukanie wszystkiego innego. Oby sie udalo w 2009
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
tak, to tak na zakrecie, jak sie na czestochowe jedzie
![]() |
#175 |
Zadomowienie
|
I co fajnie tam jest w tej sali? wiesz co o niej? Tak z ciekawości pytam
![]()
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
niestety nie, nigdy tam nie bylam
![]()
![]() |
#177 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wesele w Tarnowskich Górach
Cytat:
A Powiedz Mi, czy gdzies indziej sie tez rozgladalas? skad sie dowiedzialas o tym mazurze?bo kurcze nigdzie, nikt o tym nie pisze;/ a szkoda. Ciezko u nich z terminami? Qrcze jak tak piszesz, to coraz bardziej chce tam miec wesele hehe :P ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Cie sredecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam dziewczyny ![]() Mam pytanie czy mogłybyście mi cos więcej powiedziec na temat sali Skarabeusz ? Bardzo by mi zalezało na jakiej kolwiek opini.
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-01-12 o 16:06 Powód: proszę nie pisać post pod postem i korzystać z funkcji edytuj takie są zasady forum! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zabrze, Gliwice, Tarnowskie Góry, Bytom, Ruda Śląska - sala weselna
Hey
![]() Qrcze nie, jeszcze sie nie orientowałam jak chodzi o Skarabeusza i Ferdynanda. Może jutro będę miała jakieś wieści... ehhh no jak ja pierwszy raz zobaczyłam Skarabeusza to sie zakochałam hehe ![]() Ultraradiola jeżeli chodzi o Opinie.. to śledzę wszystko na temat tych paru restauracji i na temat Skarabeusza są same pozytywne opinie. Ani jednego negatywa!!! Naprawdę!!! Jeżeli chodzi o Ceny to jeszcze w zeszłym roku było to 220zł/os na 2 dni.. teraz juz gdzieś czytałam że nawet do 235zł dochodziło...ale wiadomo to tez zależy od menu itd. Mam nadziej, że juz rosło nie będzie hehe ![]() Skarabeusz Moim faworytem..jeśli nie no to Ferdynand ![]() ![]() Ultraradiola a Ty to juz na 2010 i juz tak zajęte? o buuu... ![]() a jakie masz jeszcze restauracje na oku?? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.