|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Meridia
Cytat:
I z pieczywkiem również się zgodzę I tak mi się przypomniało, posiłki spożywajmy co 3-4 godziny, oczywiście malutkie porcje
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
czytam i nie wierze..1200 kcal tto jest glodowka dla organizmu ktory ma nadwage 40 kg..a jak wiecie drogie kolezanki glodzic organizmu nie mozna bo bedzie robil zapasy i jojo sie zrobi a pozaaa tym gdy glodzimy nasz organizm on sam szuka sobie energii i zjada miesnie najwieksze bo tluszcz zostawia na sam koniec..wiec ja radzilabym nie stosowac zadnych durnych 1000-1200 kcal bo to sensu nie ma tylko racjinalnie zaczac sie odzywiac..min 3 posilki dziennie..odrzucic zle weglowodany wiecej bialka jesc i pic duzo bo czesto glod to ukryte pragnienie.a jak nie jestes glodna to zrob sobie jakis koktajl owocowy..bardzo zdrowy i pozywny
|
|
#3513 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje bardzo za odp naprawde bardzo wdzieczna jestem...........
tak sobie mysle o tych kaloriach i ja raptem dzis zjadlam 600 nie moge wiecej jak jem to niedobrze mi sie robi........naprawde pierwszy raz w zyciu lek na mnie tak dziala ze nie jestem glodna a duzo suplementow juz spozylam.Jestem bardzo szczesliwa bo mam nadzieje ze wreszcie uda zwalic mi sie te kg a do tego kazało sie ze w kwietniu mam wesele brata tak wiec dodatkowa motywacja jest.Mam nadzieje ze uda mi sie shcudnac do tego czasu z 20 kg jak myslicie da rade?????????![]() A co do tych babć jak czytam to wszystkie takie sa chyba moja tez zawsze mi dogadywała moja wage ale jak bylam malutka to ona mnie duzo wychowywała to pchala jedzenie jak w kaczke a teraz mi mowi ze gruba jestem..........najbardzi ej mnie denerwuje to ze potrafi mi dogadac przy gosciach itp a ja mamochote pod ziemie sie zapasc.![]() Ja biore dodatkowo bio uroda i beta karoten no i oczywscie smaruje sie kremami.Tak wiec czekam na pierwsze rezultaty! |
|
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czy poprawiło Ci się po ciąży czy wcześniej? Hmm jeśli chodzi o Hashimoto to coś mi świta, że któraś Wizażanka kiedyś wspominała, że również na to się leczy (chyba Szpieg?) Czy w ulotce Meridii jest jakaś informacja, że zmieniejsza ona działanie tabletek antykoncepcyjnych? Bo sama zażywam więc mnie to ciekawi? Mogłaby któraś z Was sprawdzić ?--- Dziewczyny skoro Zelixa i Meridia to to samo, to po co przepłacać? ![]() --- Muszę się Wam troszkę pożalić .Utknęłam dzisiaj w windzie (to chyba kara za wygodnictwo i niewchodzenie po schodach ), takiej nowego typu (drzwi zasuwane, wymiary chyba 1 na 1,5 metra ); Cieszę się tylko, ze to przytrafiło się mnie, a nie mojej mamie , bo ona ma klaustrofobię, a jak ta druga, "zwykła" winda nie jeżdzi to jedzie tą (mieszkamy na przedostatnim piętrze w wieżowcu).Całe szczęscie ludzie bardzo chcieli mnie ratować, wzywać pomoc i w ogóle sami mnie wyciągać , posiedziałam tam tylko godzinę, a zazwyczaj jak się taka wina zatnie (średnio z raz czy dwa w miesiacu) to trwa to 2-3 godziny (pogotowie dźwigowe wzywają z Katowic, ja mieszkam miasto obok ).Miłogo wieczorku Kobietki ![]() |
|
|
|
|
|
#3516 |
|
Raczkowanie
|
Jest informacja że nie zmniejsza! zresztą tabletki są wskazane przy meridii ponieważ jest grożna dla płodu, wiec lepiej nie ryzykować.
|
|
|
|
|
#3517 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3518 |
|
Rozeznanie
|
witam, jakis czas temu znalazlam ten watek i bacznie przygladam sie Waszym wypowiedziom na temat M. Powiem szczerze, ze nie sadzilam nigdy, ze bede chciala sie wspomoc tymi tabletkami, ale szczerze mowiac to stracilam juz wiare w to, ze moge schudnac w naturalny sposob! Ale zaczne od pcozatku. W tej chwili mam 159 cm i waze okolo 65 kilo (waga waha mi sie od 62 do 65 nawet w ciagu tygodnia)! Cale zycie, tzn jak bylam w LO wazylam przy tym wzroscie 49-51 kilo i tak bylo mi dobrze, nie bylam ani chuda, ani jakas koscista, bylo ok. Ale pewnego pieknego dnia, nie wiem czemu zaczelam strasznie tyc, jadlam tyle samo ile caly czas, a przytylam 15 kilo w ciagu ok 2-3 miesiecy!BYlo to jakies 4 lata temu i niestety od tamtej pory nie jestem w stanie zrzucic tych kg!!! BYl moment 1,5 roku temu, ze schudlam do 57-58, ale po ok 2 miesiacach waga znow wrocila do 65. Jesli chodzi o odzywianie sie to od dobrych ponad 3 lat odzywiam sie dosc zdrowo, nie jem duzo, tata jest cukrzykiem i mama prowadzi w domu kuchnia dosc dietetyczna, duzo gotowanych warzyw, gotowane miesko wolowe lub kurczaczek gotowany, chleb tylko zytni. A mimo to nie jestem w stanie schudnac, nawet jak jem mniej. Jedyne wyjscie jakie zauwazylam to metoda PRAWIE NIC NIE JESC, faktycznie jak przez 3 dni jem bardzo malutko (prawie nic) to wtedy w ciagu tych 3 dni waga spada mi o ok 3 kg. Ale niestety po tych 3 dniach brak mi juz silnej woli i znow jem skromnie a waga podskakuje do 65! Powiedzcie mi, czy wg Was Meridia to dobre rozwiazanie? Dodam, ze mam dosc malo ruchu, niestety nie mam czasu na zadna wieksza aktywnosc fizyczna...
|
|
|
|
|
#3519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rozumiem cię, każdy czuje się inaczej ze swoją waga. jeśli mało jesz, to meridia nie jest dla ciebie, a raczej dla osób z dużym apetytem. jak już napisała Tereska wcześniej meridia to lek i stosuje się go przy otyłości. wiem co to znaczy źle się czuć we własnym ciele, może lekarz ci doradzi. w każdym razie trzymam kciuki
|
|
|
#3520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Candy a nie sądzisz że 1200 kalorii to troche dużo?
wiem że poruszałyśmy już ten temat... ale przecież każdej diecie mówi się że dla zredukowania wagi potrzebna jest redukcja karolrii nie mówię żeby ograniczać do 600 ale jednak 1000 wydaje mi się ok.... Cytat:
jednak taka szybka redukcja wagi może źle podziałać na skórę... więc powoli powoli ![]() zaczarowana- o cholercia ale miałaś akcje w windzie strach się bać... ja bym miała od razu jakieś akcje typu panika że się zaraz line zerwą czy coś... ale to chyba dlatego że mało podróżuję windami ![]() dziewczyny dzisiaj przerażająco mało zjadłam jak na mnie to nienormalne...: śniadanie: 2 chlebki wasa z białym chudym serem i dżemem słodzony fruktozą + pomidor (tak jak dieta MM każe )obiad: zupa ogrókowa ok 250ml było tam trochę ziemniaków ale to nie wiem ile może z 1/3? z jogurtem naturalnym... nie zjadłam warzyw, mój błąd...kolacja: 1 paróweczka drobiowa... tyle.... ok 22 zrobiło mi się aż niedobrze... zjadłam znowu trochę tej zupki ogórkowej i mi się lepiej zrobiło... ![]() dobranoc ![]() Teresko widzę efekty! zdolniacha gratuluje
|
|
|
#3521 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Udaj się do endokrynologa, może masz niedoczynność tarczycy?? Zrobisz badania hormonalne, jeśli to nie tu problem, to moim zdaniem dopiero wtedy powinnaś pomyśleć o Meridzie .Cytat:
), ale ja na szczęscie utknęłam między parterem a pierwszym piętrem , A tak a` propos , w między czasie 2 razy swiatło się wyłączyło i tkwiłam w ciemnościach .Ale było, minęło .Jedno wiem napewno - już tą windą nie pojadę .To malutko zjadłaś, faktycznie... A te kromeczki wasy to chyba lepiej byłoby zastąpić ciemnym pieczywkiem? Co Ty na to? ![]() Pora spać, dobranoc ...
Edytowane przez zaczarowana Czas edycji: 2009-01-08 o 01:42 Powód: dopisek ;) |
||
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
oczywiscie ze lepsze
![]() Cytat:
nie jest to duzo dla osoby z taka nadwaga..obliczcie sobie ile powinnyscie zjadac dla samego rganizmu zeby wszystkie jego narzady funkcjonowaly tak jak nalezy nie mowiac juz o wysilku fizycznym..tylko kalorie ktore sa potrzebne do funkcjonowania a bedzie to duuzo wiecej niz 1200kcal i dopiero od tego odnosnika ustala sie o ile kcal obnizac.moze to byc za duzy szok dla organizmu tak obciazonego ktory na dodatek nie ma energii zeby funkcjonowac bo mu sie nie dostarcza nie mowiac juz o jakiejs aktywnosci fizycznej..na poczatku moze byc fajnie owszem ale po czasie bedzie oslabienie organizmu wroci wielki glod i bedzie jojo. zreszta ja sama z tego co pamietacie a moze i nie w wakacje baaardzo malo jadlam i fakt schudlam tam moze 4 kg i co..wrocilo wszystko mimo ze nie rzucilam sie na jedzenie. co innego jak dziewczyna ma np 160 wzrostu i wazy tam z 70 kg..ona moze sobie isc na 1200kcal bo jej organizm az tak nie odczuje tego pod warunkiem ze beda to dobre produkty a nie 1200kcal zawartcyh we frytkach czy slodyczach ![]() a co innego jak dziewczyna ma 170 i wazy ponad 100 np..potrzebuje wiecej kcal do samego podtrzymania funkcjii zyciowych w normie bo chyba nie chcemy zeby sie nabawila jakis niedoborow witaminowych i mineralnych ani oslabienia?
|
|
|
#3523 |
|
Raczkowanie
|
Candy Killer ja mam 158 cm wzrostu i ważę...dużo.Próbowałam już diet typu,1000 kalorii i 1200 kalorii i ogólnie uważam,że nie mają one sensu.Nie dość,że czułam się po nich strasznie słabo(zdarzyło mi się zemdleć:/) to jeszcze później miałam sensacje żołądkowe.Dieta MM wydaje się być w porządku,jednak ilości jedzenia wcale nie są wystarczające.Zaczynam się zastanawiać czy warto się męczyć i wybrać dietę,dzięki której będę się męczyć ale jest możliwość,że mi pomoże czy po prostu zrezygnować z wszelkich tłustych potraw,ziemniaków,słodycz y i gazowanych napojów i sprawdzić czy to działa.No nic,uciekam do pracy.Miłego dnia.
|
|
|
|
|
#3524 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Tereskaa,Faficzkowa, cieszę się ze Wam też pomaga Colon C, tylko tak jak napisałam wcześniej postarajcie się pić około 1,5 litra wody, a zobaczycie jakie wtedy są efekty Jak u Was ze spożywaniem białka? ![]() Ja niestety niestety nie mogę się pochwalić żadnymi efektami Cieszę się że Wy macie efekty i trzymam za Was kciuki.
|
|
|
|
|
#3525 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda że w tych ciemnościach nie utknęłaś ze jakimś przystojniakiem hihihiniestety wasy nie mogę zastąpić, bo jestem na diecie Montigniaca gdzie ważne jest łączenie produktów a po za tym zakazana jest mąką wiec odpada Cytat:
po wszystkich perypetiach dietowych jednak uważam że nie są istotne kalorie bo one są trochę nie pewne, ważniejsze się chyba pilnowanie produktów o małym indeksie glikemicznym... i słyszałam że dużo osobom to służy szczególnie z dużą nadwagą! ![]() Cytat:
wiemy o tym ![]() Cytat:
![]() Zastanawiasz się nad rezygnacją tłustych potraw itp, a czy teraz jadasz tłusto? jesz dużo słodyczy? jeśli tak z pewnością efekty na wadze będą ale jeśli już wcześniej to ograniczałaś to wydaje mi się że nie będzie to wystarczające... ![]() życzę powodzenia
Edytowane przez Faficzkowa Czas edycji: 2009-01-08 o 09:24 |
||||
|
|
|
|
#3526 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zanim sie obejrzalam, z rozmiaru 36 wskoczylam na 40, czasem nawet 42... tu nawet nie chodzi o moje "widzi mi sie", po prostu ja coraz gorzej sie czuje przez moja wage...mam dosc duzy biust, ktory mi okropnie ciazy na moim kregoslupie, juz nie mowiac o tym jak ciazy reszta nadmiernego ciala...ja wiem, ze ruch jest podstawa do tego, zeby sie dobrze czuc, ale ja nie mam mozliwosci chodzic na jakis aerobik, czy basen czy silownie, po prostu niestety mam takie studia, ze od rana do wieczora mam zajecia, oczywiscie ogolnie duzo chodze, przez pewien czas pracowalam "fizycznie" (kilka meisiecy) i tez nie schudlam ![]() co do jedzenia to faktycznie nie jem duzo i tak jak pisalam staram sie jest dosc zdrowo, do tego stopnia, ze nawet nie pamietam kiedy ziemniaki na obiad jadlam, zawsze tylko gotowane warzywa plus jakies miesko. Jasne, zdarza mi sie raz na 2 tyg zjesc jakiegos zwyklego hamburgera czy cos, albo slodka drozdzowke, ale nie wydaje mi sie ze to jest przyczyna problemu, co innego jakbym jadla takie rzeczy co drugi dzien. Moze to dziwnie zabrzmi, ale pomyslalam o M. bo tak jak pisalam, zauwazylam ze jak bardzo bardzo malo jem to wtedy widac jakis maly efekt, ale wtedy po 2-3 dniach juz nie wytrzymuje, a moze z M udaloby mi sie jakos nabrac nawyku po prostu jesc malo caly czas... ![]() Cytat:
wiec pod tym wzgledem jest na pewno wszystko ok.
|
||
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
zaczarowana
ozdrowienie w istocie cudowne wysłałam moją historię do Szpiega, bo się zaiteresowała, więc spróbuję skopiować to dla Ciebie na priva jeśli chcesz w skrócie: prawie 10 lat temu jak okazało się, że wyniki mam ok, t po 7 latach brania tyroksyny odstawiłam leki.. na wizytę kontrolną do endo lekkomyślnie się nie zgłosiłam i miałam spokój do tego roku-po porodzie miałam objawy niedoczynności, wyniki ft3, ft4, anty TPO w normie, antyTG-1500iu/ml a tsh 0,003. na razie nie leczymy tego, bo czekamy aż hormony ustabilizują się po laktaccji. endo uwazża, że wszystko to może być wynikiem ciąży i karmienia, przypisała mi m15 na schudnięcie. a ogólnie już od października czuję się świetnie i nie mam żadnych objawów chorej tarczycy.meridia na razie nie wywołuje u mnie żadnych skutków ubocznych.
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie zmniejsza skuteczności antykoncepcji hormonalnej, ale wiele dziewczyn na gazetowym forum pisało, że jakoś im po M łatwiej się wpadało... ja po prostu przy jednym dziecku wymiękam, więc sama myśl o drugim mnie przeraża..
|
|
|
#3529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słuchajcie zrobiłam sobie badanie tarczycy i wyniki mam takie: TSH 4,313 T3 139,28 T4 10,84 Wg. tego co mam na karteczce to wyniki są w normie blisko górnej granicy, ale w necie znalazłam różne normy np. że tsh powyżej 3,5 to już niedoczynność. Mozecie powiedzieć co o tym myślicie??? ps. oczywiście pójdę do lekarza, więc nie traktuje was jako wyrocznie, ale macie wystarczające doświadczenie zeby wiedzieć co i jak. dajcie znać bo trochę się martwię |
|
|
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normę powinnaś mieć podaną przy wyniku badań. u mnie np norma tsh jest do 4,4 z tego co ja się orientuję, to przy takich wynikach na krańcach normy jest ryzyko choroby, być może będziesz musiała powtórzyć badania. nie martw się jednak na zapas
|
|
|
#3531 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, skoro tarczyca jest OK, to coś z metabolizmem chyba nie tak, ale z drugiej strony to chyba tyłabyś cały czas, a tak utyłaś te 15 kilo w ciagu ok 2-3 miesiecy, a waga nie rośnie od tych 4 lat... Piszesz, że starasz się zdrowo jeść tymbardziej mnie to dziwi . Metoda "prawie nic nie jeść" to nic dobrego , ja w grudniu w 2 tyg zrzuciłam 3 kg (przez święta oczywiście kilogramy powróciły z dodatkowym bonusem +1kg) jedząc tyle co wróbelek elemelek.Jeśli chodzi o Meridię to udaj się do lekarza i daj nam znać co on o tym myśli, ok? ![]() Cytat:
.Możesz podesłać historię jeśli chcesz .Ja myślałam, że poprawiło się kiedy urodziłaś córcię .Kiedyś mi jakiś lekarz mówił (z tym, że nie pamiętam czy to tyczyło się PCO czy niedoczynności), że po ciąży można tak ozdrowieć .Cytat:
? Tzn. jak się zabezpieczały te dziewczyny?Chodzi o zabezpieczanie metodą "stosunku przerywanego"? ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#3532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrobiłam wiecie czemu te badania? bo szukałam w googlach inf co mogę zrobić z moimi ciemnymi kolanami...i tak przypadkiem wpadłam na pomysł badań. No nic dobrze że jest na granicy niż mega więcej. |
|
|
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe ![]() np. jedna z nich nie mogła długo zajść w ciążę, a po tym jak zaczęła brać M, schudła i zaszła...-to takie przeczytane zdaje się na gazetowym forum z serii meridia a ciąża ![]() moja endo powiedziała mi, że biorąc cerazette powinnam stosować dodatkowo np prezerwatywę.. wiec może M osłabia działanie tabletek jednoskładnikowych? nie wiem- dopytam się w lutym ![]() ehhh zaparcia wróciły
|
|
|
#3534 |
|
Wtajemniczenie
|
zależy które
ja mogę tylko te z mąki żytniej wszystko według zasad diety Montiego a bierzesz coś na to? pij kefirki itp... może pomoże... kochana mi to nie przeszkadza ale jak jakiś moderator to zobaczy może dać Ci upomnienie chodzi to że piszesz kilka wiadomość pod sobą... jest coś takiego jak cytowanie wielu (wielocyt ) czyli jak chcesz odpisać kilku osobom na raz klikasz na plusy między napisami CYTUJ i ODPISZ i jak masz już wszystkie zaznaczone to klikasz od ODPOWIEDŹ i mam tam wszystkie te zacytowanie odpowiedzi które chciałaś ah i możesz zawsze edytować swoje wiadomości jakbyś chciała u mnie znowu trochę spadło, od wczoraj -0.3 nawet to mnie cieszy
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak zaczęłam jeść meridię to ważyłam 68 kilo przy wzroście 158cm i dodam że wyglądałam szokująco grubo
Spadłam na niej do 58 kilogramów i wiem że bez tego specyfiku by się nie obeszło,a teraz to dietka i dalszy etap odchudzania Może teraz będzie łatwiej W każdym bądź razie mój podpis jest troszkę no wygórowany...tak aby się zmobilizować Ale tak 50 kilo bym chciała ważyć i styknie Za was również trzymam kciuki meridianki!!
|
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje co do spadku. dzieki za info co do cytowania tak sobie szukałam w sieci jak to zrobić, ale jakoś nieudolnie kefirki sa stalym elementem mojej diety... chyba podlapalam cos od cory dobranoc!
|
|
|
#3537 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3538 |
|
Rozeznanie
|
hej.
coś po lindaxie źle się czułam, tak jakoś serce szybko mi bije, zaparcie i sucho w ustach. zmierzyłam sobie ciśnienie i mam 111/73 puls 79, co o tym myślicie?
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję, chyba dopóki nie przejdzie mi temperatura i nudności nie będę brała meridii. jak myślicie?
Cytat:
ciśnienie masz w normie, puls leciutko podwyższony, norma to zdaje się 75. ale jeśli normalnie masz dużo niższe ciśnienie czy puls, to możesz to odczuwać jako dyskomfort. pozdrawiam.
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.

gotowane albo pieczone w folii-mniam
I z pieczywkiem również się zgodzę

nie moge wiecej jak jem to niedobrze mi sie robi........naprawde pierwszy raz w zyciu lek na mnie tak dziala ze nie jestem glodna a duzo suplementow juz spozylam.Jestem bardzo szczesliwa bo mam nadzieje ze wreszcie uda zwalic mi sie te kg a do tego kazało sie ze w kwietniu mam wesele brata tak wiec dodatkowa motywacja jest.Mam nadzieje ze uda mi sie shcudnac do tego czasu z 20 kg jak myslicie da rade?????????
a teraz mi mowi ze gruba jestem..........najbardzi ej mnie denerwuje to ze potrafi mi dogadac przy gosciach itp a ja mamochote pod ziemie sie zapasc.

81->
(26.05)->70,3(3.08)-> 64 cel
.

i trzymam za Was kciuki.