|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#301 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 94
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III
Hejj dziewczynyy
Mam takie pytanie co lepiej kupic nisim czy GrowFast ( http://allegro.pl/item516031686_szyb...e.html#gallery ) juz chcialam kupic sobie nisim ale teraz wlasnie przeczytalam o tym grow fa¶cie i nie moge sie zdecydowac . uzywal ktos GrowFast?
|
|
|
|
#302 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 447
|
Cytat:
![]() w przysz³ym tygodniu zaczne eksperymentowac z tymi wszytkimi sposobami, i kupie te potrzebne sk³adniki
|
|
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 322
|
Cytat:
a tylko ten grow fast moze byc stosowany na farbowane wlosy a nisim juz nie Edytowane przez sylvi_86 Czas edycji: 2009-01-08 o 23:09 Powód: dopiska |
|
|
|
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
no wiec tez zapuszczam wloski i szukam informacji na ich szybszy porost
![]() i mam pare wiadomosci ![]() otoz- wloski szybciej rosna jak sa skora glowy jest dobrze ukrwiona /wiem od siostry ktora dowiedziala sie tego na dermatologii/ wiec dobrze dziala np masaze skory glowy, no i jakies srodki ktore lekko podrazniaja skore powodujac jej zaczerwienienie->lepsze ukrwienie, ale z tym to nie ryzykowalabym- sluszalam ktos stosuje pieprz cayenne na wlosy ktory ma podrazniac skore.... a druga sprawa to juz ciekawostka z ksiazki JESTES TYM CO JESZ. dowiedzialam sie ze na lepszy porost wlosow i na prawidlowy przede wszytskim ma znaczenie to jak pracuja nerki. od wiekow na ladniejsze wlosy zaleca sie picie herbaty z pokrzywy, ktora ma dzialanie moczopeczne, a wiec dziala przede wszytskim na nerki.... wazne tez jest picie duzych ilosci wody. i tu przypomina mi sie przypadek mojej koleanki z liceum ktora potrafila w czasie zajec wypijac ponad litr wody mineralnej, i mowila ze bardzo duzo musi pic wody, zeby zaspokoic pragnienie. a wlosy rosly jej w zawrotnym tempie, ponad 10 cm na miesiac! ameryki wprawdzie niie odkrylam, ale...
|
|
|
|
#305 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 384
|
Cytat:
skoro sklady maja zblizone, to taka sama zasada powinna obowiazywac. Cytat:
w wiele wizazowych ciekawostek uwierzylam, ale w ponad 10cm miesiecznie po samej wodzie nie uwierze. chociaz nie zdziwilabym sie, gdyby coniektorzy polecieli z samego rana po wielki zapas mineralki... Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2009-01-08 o 23:57 |
||
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Carrie, ja w 10 cm miesiêcznie te¿ nie uwierzê, a ju¿ na pewno nie po wodzie
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 890
|
Cytat:
![]() Ja ze sob± od paru lat zawsze mam 0,5l wody niegazowanej. Na pocz±tku trudno by³o siê do tego "smaku" przyzwyczaiæ jak odstawia³am s³odzone napoje. Teraz woda wchodzi mi jak woda.
|
|
#308 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
niekoniecznie to musi byc od wody, ale to w glownej mierze jest uwarunkowane genetycznie. pamietam jak ta dziewczyna mowila, ze ma tak geste i grube wlosy, ze musiala ze przerzedzac u fryzjera.
|
||
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mysle, ze tak zawrotny porost mozna uzyskac tylko po czarodziejskiej maseczce, kazdy wie jakiej |
|
|
|
|
#310 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 965
|
Ines-ka czytam, czytam Twój post i nagle mówiê ooo robal i walnê³am w monitor
Ale zmy³a ![]() Co do tych 10 cm. za bardzo te¿ nie chce mi siê wierzyæ, no ale ró¿nie to bywa Je¶li ju¿ jej uros³y to na pewno nie od wody, pewnie w genach tak mia³a i ju¿ ![]() Chcia³abym, ¿eby w³osy mi ros³y 10 cm. na miesi±c.. Noo mo¿e byæ 5
|
#311 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 305
|
Szkoda, ¿e w³osy nie rosn± tak szybko jak te na nogach albo pod pachami
|
|
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
haha . Dobre
|
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 728
|
Cytat:
. Zawsze mi humor poprawia.A co do tych 10 cm to ja wierzê, ¿e mog³o jej tyle urosn±æ, bo sama mam kole¿ankê, która z w³osów do pasa ¶ciê³a do za ucho (za co j± prawie zabi³am ), a pó¼niej za pó³ roku znowu mia³a do pasa!
|
|
|
|
|
#314 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 429
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 728
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 143
|
To podpytaj podpytaj
|
|
#317 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 535
|
No to do dzie³a od dziaisaj pijemy wodê mineralna
|
|
|
|
#318 |
|
The Pink Power Mo³derajtor
Wiadomo¶ci: 10 745
|
Heh
niedawno na w±tku o pijaczkach dro¿d¿y "wysz³a" metoda oliwowa...Tutaj - picie wody mineralnej... Nied³ugo na wiza¿u bêd± same Pijaczki* ![]() A ja siê muszê przy³o¿yæ i znowu zacz±æ piæ, chocia¿ trochê... przerwa wynik³a mi tak jako¶ samoistnie [wyjazd, potem ¶wiêta, itd.] i od tamtej pory zabraæ siê za to nie mogê , zgubi³am powtarzalno¶æ codziennych rytua³ów i nijak nie mogê do nich wróciæ...
|
|
#319 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 637
|
![]() a ja sobie w³a¶nie zmy³am maseczkê z ¿ó³tek rycyny i... miodu, pierwszy raz doda³am ³y¿eczkê bo siê ba³am ¿e tego nie zmyjê :P i powiem Wam, ¿e ta ³yzeczka miodu sprawia, ¿e wszystko siê zmywa o wiele ³atwiej, ni¿ te pieroñskie ¿ó³tka bez miodu a w³oski ³adne, b³yszcz±ce, ¿adnych efektów ubocznych nie widzê. Tak¿e dziewczynki dodawaæ miodu która tego jeszcze nie robi, o wiele ³atwiej siê sp³ukuje
|
|
|
|
#320 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 447
|
ja rownie¿ musze przywróciæ w obieg picie pokrzywy
ale jak narazie chyba zetne koñcówki, ostatnio odwiedzi³am fryzjera we wrze¶niu wiêc my¶le ze nastêpna wizyta by³aby wskazana ;p |
|
|
|
#321 | |
|
|
Cytat:
Pêdzê zmywaæ olej testowy z ³epetynki. I mo¿e wreszcie zmobilizujê siê do zbe³tania jakiej porostowej wcierki, bo na razie to mam kolekcjê ekstraktów i ¿adnego z nich po¿ytku
|
|
|
#322 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 164
|
A ja dziewczyny zwariowa³am ju¿ ca³kiem
, robiê sobie wcierkê na w³osy i skórê g³owy, na bazie balsamu z naft± z anedozyn± i... od¿ywk± dla kulturystów! Ma ona mnóstwo aminokwasów i witamin z grupy B, metonina i cysteina i wiele innych, sk³ad tego wszystkiego wypiszê jutro. Ja ju¿ naprawdê zwariowa³am![]() No ale mo¿e to co¶ da? Trzymajcie kciuki! |
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 126
|
Cytat:
przeczyta³am o maseczce z miodu i banana, która mia³a nawil¿aæ w³osy. po zastosowaniu owej maseczki przez ponad tydzieñ chodzi³am z kawa³kami banana we w³osach, bo mi siê nie chcia³o sp³ukaæ ![]() ale teraz ju¿ dodajê miód do oliwy z oliwek, nak³adam na w³osy... i zmywa siê cudnie |
|
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakis preparat w proszku? to w sumie nie taki glupi pomysl
|
|
|
|
|
#325 | |
|
|
Cytat:
Gdyby daæ do tego jaki¶ fajny no¶nik - mo¿e w³a¶nie aloes, trochê alko albo dodatek glikolu propylenowego... Oka¿e siê, ¿e jeszcze wymy¶limy zamiennik Nisimu
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale obawiam sie, ze z tego nici... preparaty aminokwasowe raczej nie maja duzych dawek aminokwasow siarkowych, tylko innych, a w sumie strasznie tanie nie sa. ale poczekamy na odpowiedz Weegirl
|
|
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 126
|
Cytat:
![]() no czekamy, czekamy tylko pamiêtajcie, jak ju¿ opatentujecie swój wynalazek, to niech on bêdzie tañszy od Nisimu, co? taki bardziej na studenck± kieszeñ
|
|
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obawiam sie, ze taniej nie bedzie, jezeli nie drozej... jakby nie patrzec, standardowa wcierka by Jolie to nie jest w sumie taka groszowa sprawa, trzeba zamowic skladniki w sklepach internetowych, kupic baze(woda pokrzywowa kosztuje grosze, ale inne juz nie), do tego spirytus, olejek rozmarynowy...ja caly czas zmieniam recepture, postep widze, ale to niestety nie efekt ponisimowy teraz stosuje wcierke na bazie Nerilu, smiejcie sie, ale lubie jego zapach niestety nacielam sie troche, bo sklad na opakowaniu jest inny niz w KWC, obiecanej metioniny nie ma edit: hmm http://naturaliskosmetyki.pl/kerasti...losy-p-62.html Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2009-01-09 o 23:04 |
|
|
|
|
#329 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 637
|
ja ju¿ nie mogê... dro¿d¿e, tran, przewija³o siê tu te¿ o oliwie, wodzie mineralnej, miód, ¿ó³tka, Waxy, olejki rycynowe, a teraz od¿ywki dla kulturystow... dziewcyzny nied³ugo bêdê ba³a siê do kuchni wej¶æ bo wszystko bêdzie wygl±da³o na nadaj±ce siê do na³o¿enia na w³osy
![]()
|
|
|
|
#330 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 678
|
Jeszce ocet, cytryna, majonez,avocado, banany i wiele, wiele innych
czego sie nie robi dla w³osów
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.

Mam takie pytanie co lepiej kupic nisim czy GrowFast (
. uzywal ktos GrowFast?

Ale zmy³a 
), a pó¼niej za pó³ roku znowu mia³a do pasa!
No to do dzie³a od dziaisaj pijemy wodê mineralna
, zgubi³am powtarzalno¶æ codziennych rytua³ów i nijak nie mogê do nich wróciæ...