|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze sposoby na "zabicie" głodu
Najprosciej to jesc mieso. Wtedy sie jest rzadziej glodnym. A i zajac sie czyms.
Najgorzej jak inni w okol jedza, tort stoi w lodowce, a Ty sie jeszcze czyms denerwujesz. Ja przynajmniej tak mam, ze jak sie denerwuje to duzo jem
|
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny super wątek, pełno fajnych sposobów. Niestety ja nie jestem głodna, a przez cały dzień muszę co chwilę coś jeść... O ile jestem w domu. Chyba najlepiej pomoze mi wyjazd na studia w przyszlym roku - nie bedzie mozliwosci chodzic i podjadac, trzeba bedzie oszczedzac jedzenie. ;D
Ja polecam Kubusia i kakao - zapychają.
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
a ja jem jabłko i popijam je szklanka wody, wyczylatam gdzies ze pektyny zawarte w jabłko pod wpływem wody pecznieja i wypelniaja zoladek
czy dziala? u mnie dziala a jak nie mam jablka to ide jak najszybciej spac, wkoncu rano czeka sniadanko
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Ja z kolei slyszalam ze w takich sytuacjach najlepiej zjesc jajko ugotowane na twardo. Ma malo kalorii i po jednym zazwyczaj ma sie dosyc bo zapycha.
|
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Jak chce mi się jeść lub poprostu nidzi mi się toz aczynam wszystko gryźć... Najcześciej jest to ołówek, lub nawet plastikowe długopisy (efekt: tusz na twarzy ;D), czasem są to nakretki od butelek jeśli sa w poblizu, niestety zdarzają się paznokcie i potem strasznie ubolewam a przy braku czegokolwiek potrafię nawet brzegi pilota poobgryzać i potem na psa zwalam :P ale to dobry sposób na głód, bo se tak poobgryzam coś i ide spać ze zmecozną gębą i już mi sie nie chce jej nawet otworzyć na kęsa.
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
zauwazylam na sobie, że odkąd piję yerbę, znacznie zmiejszył mi sie aptetyt
|
|
#67 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mmmm... ![]() Z wrażenia aż odechciało mi się podgryzać
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama nigdy nie probowalam, choc ponoc w smaku przypomina 'popiol' zalany goraca woda (nigdy wrzatkiem!) i najlepsza jest taka sporzadzana w specjalnym naczyniu zwanym guampa. Szkopul w tym, ze albo sie ja uwielbia, albo nienawidzi- ale to juz chyba sprawa indywidualna. Niemniej jednak chetnie bym jej sprobowala...gdybym wiedziala, gdzie ja nabyc ![]() motylek, a jak czesto ja pijesz no i gdzie kupujesz?? ![]() pozdrawiam
|
|
|
#72 |
|
Przyczajenie
|
witam jedyne co moze powstrzymac od jedzenia to zelixa 15
Edytowane przez ryba111974 Czas edycji: 2009-01-08 o 16:21 |
|
|
|
|
#73 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu jest wiecej wyjasnione Cytat:
![]() Na początek polecam kupic próbki ![]() susz mozna zalewac kilka razy ja nie zaparzam w specjlanym naczyniu, tylko normalnie i z powodzeniem zastepuje mi kawe ![]() na allegro dostaniesz bez problemu, tak samo w sklepach w necie - kilka widzialam jak sobie w południe zrobie yerbe to do wieczora mi starczy (bo kilka razy mozna zalewac)
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, fajne te Wasze rady!! Ja do tej pory piłam dużo wody, kiedy byłam głodna, ale to na niewiele pomagało. Mi osobiście pomaga czasami wypicie ciepłej melisy, albo jakiejś herbatki owocowej - wyczytałam gdzieś, że dobre jest picie ciepłego bulionu z kostki, ale ja na to się nie piszę
. Codziennie robię sobie galaretkę owocową, w którą wkrajam owoce (banan, jabłko czy mandarynki) i w chwili kryzysu sięgam po nią - zapycha .
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
o przypomnialo mi sie - rano niesamowicie zapycha nie owsianka - jak zjem ją na sniadanie o godzinie 7 do 16 spokojnie zero głodu
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy jest dzień poprostu robie sobie kanapkę. nie zajadam nerwów,jej kidy jestem głodna. czasem wydaje mi się,że moj organizm sam wie,czego mu trzeba. czasem mamo gromna chęć na ryby,czasem na kapuste kiszoną,a czasem na czekoladę.wtedy ide , kupuję i jem. mój ulubiony smak to kwaśny.jem wszystko co kwasne i pikantne |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do yerba mate- kupilam jakis czas temu, ale jakos srednio mi smakuje ![]() Jak ją parzyc? Nie mam tego specjalnego naczynke, wiec wolalabym w normalnej filizance. Ile wtedy wsypuje i jak dlugo parze, wie ktos? Mi najbardziej chce sie jesc, jak duzo w domu siedze...A niestety teraz tak mam, bo nie pracuje...Tylko w weekendy studia
|
|
|
#78 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na forum jest cały wątek o owsiance http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ie+%B6niadanie
|
|
|
#79 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubie na slodko takich rzeczy wiec gotuje szklanke mleka, pol szklanki platków wrzucam, odstawiam na 3 minuty i gotowe. Czasami dolewam zimnego mleka jak nie mam czasu jesc na gorąco ![]() nie dodaje zadnych owocow suszonych bo nie lubie w owiance. Cytat:
sypie 5 łyzeczek i juz. Zaczelam pic yerbe głownie po to, zeby zrezygnowac z kawy (co sie udalo) a brak glodu zauwazlam jako "srodek uboczny"
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
5 łyzeczek?!
To chyba bardzo mocna ona jest?I co, pobudza rownie dobrze jak kawa? Pijesz ją jakoś przed posilkami czy po prostu jak Ci sie zachce?
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
Zajęcie się czymś, żeby nie myśleć o jedzeniu.
Mi pomaga zapełnianie żołądka gorącymi płynami. Tak 0,5l na raz, mój malutki kubeczek idealnie się do tego nadaje Wszystko jedno czy jest to herbata, mleko, kakao, kawa, jakaś klarowna zupa. Piję to na co akurat mam ochotę, ale musi być ciepłe. Zauważyłam, że dodanie miodu opóźnia moment pojawienia się uczucia głodu. Przy czym ja go sobie raczej nie żałuję.Kilka orzechów włoskich daje przyzwoite uczucie sytości. Dietetyczne to może nie jest, ale ja się nie odchudzam więc mi to rybka. Nie dość, że smaczne to jeszcze zdrowe (spożywane w umiarkowanej ilości). Suszone owoce (śliwki, morele, figi, rodzynki) też całkiem nieźle się spisują przy czym należy pamiętać żeby jeść ich niewiele. Słodkie to to jak pierun.. Ale za to błonnik, witaminy. Co tam jeszcze.. Mięso trawimy dłużej więc głód odczujemy później niż po warzywach. Owsianka z rana dobrze się spisuje. Jajko u mnie działa tylko przez chwilę. A godzina nie ma dla mnie znaczenia. Jeśli o północy najdzie mnie ochota na kanapkę z pleśniowym to idę i jem kanapkę z pleśniowym. Jeśli mam ochotę na kefir to go wypijam. Nie oszukuję organizmu marchewką jeśli daje mi znak, że zjadłby coś konkretnego. Co nie znaczy, że na noc objadam się 2-daniowym posiłkiem.
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
nie jest mocna. Minimum sypie sie 1/3 kubka fusów a powinno sie 3/4 wiec to co ja pije to jest cienkie
![]() te 5 czy 6 łyzeczek akurat srednio zajmuje 1/3 objetnosci kubka mnie tak, nie mam potrzeby picia kawy, żoładek mnie nie boli (po kawie tak) pije jak mi sie chce jak mowilam kilka razy te fusy mozna zalewac to akurat starczy na caly dzien
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
Sprawdzałam kaloryczność owsianki to około 350 kcal
no ale za to zdrowa
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Gorace kubki z kislem - dzialaja rewelacyjnie
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najbardziej sycącą potrawą jest owsianka. Organizm ludzki po jej spożyciu jest dwukrotnie dłużej syty niż po zjedzeniu białego pieczywa, trzykrotnie dłużej niż pączków i prawie pięciokrotnie dłużej niż po zjedzeniu rogalików z ciasta francuskiego. Oprócz owsianki do najbardziej sycących pokarmów należą ryby, jabłka, pomarańcze, brązowy makaron i flaki. Zdecydowanie praktyczniej jest jednak wypełnić żołądek pokarmem. Jeżeli użyjemy w tym celu produktów tuczących, szybko doprowadzimy do otyłości. Natomiast żywność sycąca a jednocześnie niskokaloryczna całkowicie zmieni sytuację. Pokarmy niskokaloryczne, do których należą głównie potrawy zasobne w błonnik, zawierają niewiele kalorii, są stosunkowo lekkie a proces ich jedzenia trwa wystarczająco długo aby mózg otrzymał sygnał o przyjęciu pokarmu, nim dojdzie do przejedzenia. Dzięki wysokiej zawartości błonnika, cały talerz na przykład warzyw, właśnie dzięki zasobności w błonnik, dostarcza nie więcej niż 200 kcal. Obecność warzyw w diecie wpływa ponadto na spowolnienie procesów trawiennych. |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale owsianka jest kaloryczna , ja jestem najbardziej głodna wieczorem i nie wiem czy jedzenie owsianki na kolację będzie dobrym pomysłem
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli nie chcesz truć się chemią,polecam kisiel z siemienia lnianego z dodatkiem miodu,dla łasuchów. |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Jak chce mi sie jesc wtedy kiedy nie moge lub nie chce mi sie cwiczyc wchodze tu :
http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/s...a-przed-i.html Mnie pomaga
|
|
|
|
|
#89 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#90 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A robie ja z 4 plaskich lyzek platkow zalanych wrzatkiem, do tego dodaja troszke otrąb i np.serka homo albo jogurtu naturalnego. Chyba, ze to za malo?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

czy dziala? u mnie dziala

To chyba bardzo mocna ona jest?
no ale za to zdrowa