|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Top 30 lat 90
taaa,dres to byla podstawa szpanu.niekoniecznie orginał,ale z kreszu.przypomniały mi się czapki i szaliki narciary-obowiązkowo w jaskrawym kolorze różu i zieleni.
|
|
|
|
#152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A państwa i miasta to jest fajna gra..to dziś czasami gram;-) i "gąski,gąski do domu" też pamietam tą zabawę...[/quote] Co do tej baby jagi, to ja mówie o innej odmianie , takiej trzepakowej, baba jaga stała tyłem do trzepaka, potem mówiła "Baba Jaga patrzy (oglądała się do tyłu), świruje ( patrzyła z przymkniętymi oczami) IDZIE, wtedy zamykała oczy i musiała złapać osoby, które albo biegały wokół trzepaka, albo na niego wchodziły, tzw. "kiełbaska" mile widziana
|
|
|
|
|
#153 |
|
Rozeznanie
|
a oglądała któraś z Was Madlen ?
http://www.youtube.com/watch?v=sj2XO...eature=related ang wersja;] wiem ze wiele osób tego nie lubiło ale ja uwielbiałam te bajkę
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tej baby jagi, to ja mówie o innej odmianie , takiej trzepakowej, baba jaga stała tyłem do trzepaka, potem mówiła "Baba Jaga patrzy (oglądała się do tyłu), świruje ( patrzyła z przymkniętymi oczami) IDZIE, wtedy zamykała oczy i musiała złapać osoby, które albo biegały wokół trzepaka, albo na niego wchodziły, tzw. "kiełbaska" mile widziana [/QUOTE]U mnie było tak,że jedna osoba stała pod blokiem a reszta parę metrów od niej czyli przy trzepaku. I jak ta odwrócona osoba mówiła "raz,dwa,trzy baba jaga patrzy!) to wszyscy biegli w jej kierunku a jak się po tych słowach obracała to stawali unieruchomieni. Kto się choć trochę poruszył to przegrywał (baba jaga mogła rozśmieszac, gadać głupoty,żeby osoby się poruszyły). Wygrywała ta,która pierwsza dotarła do Baby Jagi ![]() Madlene oglądałam
31maj 2013 Edytowane przez Chii1986 Czas edycji: 2009-01-09 o 14:00 |
|
|
|
|
#155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale teraz już nie bardzo potrafię sobie przypomnieć jej perypetie
Edytowane przez Barbie Killer Czas edycji: 2009-01-09 o 14:08 |
|
|
|
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oo to jest właśnie to co ja miałam na myśli. Tęczowy Music box to jedno, a tam gdzie dzieciaki sie przebierały to był Mini Playback Show ![]() ja Madlen tez oglądałam, ale oglądałam też Candy Candy
|
|
#157 |
|
Rozeznanie
|
to ja candy candy nie znam
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie :P
ahh madlen to była baja :d muminki
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
A Czarodziejka Sally na Polonii 1??
|
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
Candy leciała na Polsacie w niedziele rano. jakoś ok. 9:00 anime jak każde inne
ale przygody miała, że ho ho ..
|
#161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i w pomidora
|
|
|
#163 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
O ja! Moje dzieciństwo. Co prawda ja jestem absolutną fanką lat 80. , ale za jakieś 20 lat , również lata 90. będę wspominać z rozrzewnieniem. Mozę ktoś będzie czytał moje wspomnienia z tytch lat z zapartym tchem , jak ja czytam wspomnienia ludzi, których dziećinstwo, młodośc p[rzypada na lata 80.
![]() O kreskówkach na Polonii 1 nie ma co za wiele dodawać. Tsubasa, Daimos i Gigi to dla mnie klasyka Pamięatm też to kuku ruku TZn. te naklejki, pamiętam, że jkzuynka miała tego całe mnóstwo i pokazywała mi kiedyś swoją kolekcję (tzn. wiele lat temu ). Ace fo Base - pierwsza kaseta magnetofonowa, którą rodzice kupili mi w dniu zakupu pierwszego magnetofonu (wtedy wrocili do domu z kasetą Ace of BAse właśnie i Magdy Dureckiej , kasetę Ace of Base mam do dziś , i mam do dziś w swoich zbiorach kasetę Kelly Family, Alexii, Aquy. Mr Presisdent,Loony - to mi się ostało NA pewno w przyszłości ich wartośc wzrośnie. A ostatnio nawet słuchałam jakoś KElly Family (nie mam opbecnie karty dzwiękowej wgranej do kompa i mnie nosi i tak z mojej kasetoteki ich właśnie wybrałam na słuchanie ). A mój kolega myślał, żę angelo to dziewczynba i się w nim kochał "Ogórek ,ogórek ogórek, zielony ma garniturek, też był coś takiego o ile dobrze kojarzę"?Oczywiście karteczki z notesików i do segregatora też były, i bransoletki made in home, zwane brasoletkami przyjźni. Po 20 gr sprzedawałam :P. Co do boybandów to jak tkoś wcześniej wspomniała, jakoś mnie to nie obeszło. Nie rozumiałam koleżanek. Pamiętam, że dawałam im wszytstkie wycinki z gazet o Nicku itd. I pamiętam szkolne wyciekszi, kiedy koleżanki sżły z kasetami BSB albo Kelly Family i prosiły kierowcę, żeby puścił na głos. A czy ktoś też nagrywał się poza mną na kasetę magnetofonowa? Jakieś prognozy pogody, wiadomości itd
|
|
|
|
#167 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jakie tam pierdoły gadalismy ![]() i faktycznie prognoza pogody robiła furorę.... Z tym, że w naszej prognozie były meteoryty spadające więc hardcore A czy ktoś z Was słuchał Alexii?? I jej "Uh lalala" Ja zawsze dawałam koncerty dla miśków z dezodorantem w ręce
Edytowane przez Barbie Killer Czas edycji: 2009-01-09 o 19:18 |
|
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam jej kasete do dziś
Z dezodorantem to też dawałam koncerty :P
Edytowane przez Magadan Czas edycji: 2009-01-09 o 19:29 Powód: błąd |
|
|
|
#169 |
|
Rozeznanie
|
haha ja ze skakanką
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
jaaa, się z koleżankami nagrywałyśmy
wywiad z "dziewczynami" [wtedy to byłby marzenia, nie ] chłopaków z Just5 ![]() a koncerty .. żeby tylko z dezodorantem ze szczotką, skakanką i wszystkim co przypominało mikrofon. a ja jeszcze miałam szczęście, że mój brat starszy dość dużo ode mnie dostał taka wieżę stereo z PRAWDZIWYM mikrofonem to się wtedy działo .. koncerty z nagłośnieniem
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Załącznik 1956900
Cytat:
miałam czarno-szare Edytowane przez Alvesta Czas edycji: 2009-01-09 o 20:26 |
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bawiłyście się w zabawę ciepło - zimno? Chowało się jakiś przedmiot i nakierowywało się osobę szukającą słowami ciepło - zimno [/quote]U mnie tak samo ![]() koncerty z dezorantami standard w podstawówce zamiast odgrywać sceny z bajek robiliśmy Beverly Hills :P ja byłam Doną.
|
|
|
|
|
#173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znaczy z takich już "dorosłych" (jakaś 3 klasa podstawówki ) kaset, wcześniej miałam tylko Natalkę Kukulską i Fasolki ![]() Cytat:
nagrywałyśmy się z siostrą i kuzynkami an taki stary wielki magnetofon szpulowy, a później odsłuchiwałyśmy te głupoty ![]() skakanka była najlepsza, wyglądała jak mikrofon z kablem ![]() Cytat:
na szczęście nie posiadałam bo byłam za mała jeszcze kiedy królowały, ale moja babcia miała i pamiętam je doskonale |
|||
|
|
|
#174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#176 |
|
Rozeznanie
|
ja relaksów nie pamiętam za to wiem, że moja starsza siostra ma po nich traumę ! hahah do dziś mam jej sesję zdjęciową w relaksach
|
#177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za małe byłyśmy żeby je nosić. te co były po 90 roku to już po kimś zazwyczaj ![]() za to wiem, ze były użyte w Seksmisji jak oni wyleźli spod ziemi
|
|
#178 |
|
Rozeznanie
|
ja pamiętam że chodziłam najpierw w różowo fioletowych! o zgrozo!
kozaczkach dziecięcych:d a później w traperach
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
ja też miałam takie gumowe na stopy a ciepłe powyżej kostek .. różowe
a potem to już nie pamiętam
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajne były dla dzieci bo nie przemakały, można było się bawić na śniegu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.

A bawiłyście się w zabawę ciepło - zimno? Chowało się jakiś przedmiot i nakierowywało się osobę szukającą słowami ciepło - zimno
, takiej trzepakowej, baba jaga stała tyłem do trzepaka, potem mówiła "Baba Jaga patrzy (oglądała się do tyłu), świruje ( patrzyła z przymkniętymi oczami) IDZIE, wtedy zamykała oczy i musiała złapać osoby, które albo biegały wokół trzepaka, albo na niego wchodziły, tzw. "kiełbaska" mile widziana
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

kozaczkach dziecięcych:d a później w traperach