|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
Ta temperatura może mieć z tym związek.
|
#1502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdaj się na los, uda się to super, jeśli nie tak od razu, nie będzie problemu w pracy i wszystko się powoli będzie układać. Cytat:
|
||
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie dziwnie nic mnie nie boli ![]() Cytat:
|
|
#1505 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
a co tu tak cichutko?? Wstawać dziewczyny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2009-01-10 o 10:39 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#1506 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Mało się tu udzielam, ale totalnie nie mam czasu, ledwo zdazę czasem przebiec wzrokiem, co Wy napisalyscie:/ W pracy nie bardzo mogę wchodzić na Wizaz, a w domu albo nie ma czasu, albo maz okupuje komputer ![]() Chcialam się pochwalić, że wczoraj wyszedł mi pozytywny test owulacyjny, więc działamy ![]() Bardzo się cieszę, bo zdaje się, że mam szczeście, że po tak długim okresie brania tabletek anty (ponad 4 lata), wogole mam miesiączkę i owulację. Staram się nie nakręcać, ale..znów mam nadzieję. Wczoraj bylam u lekarza, chociaz te bole (jajnikow?), o których tu wczesniej pisalam, mi juz praktycznie przeszly... Lekarka stwierdzila, ze powodem bolu moga byc zaparcia, ktorych nie mam, ale ona twierdzi, ze moze mi sie tam cos odklada i mnie boli Dala mi lekki srodek przeczyszczajacy![]() Poza tym, stwierdzila po badaniu moczu, ze mam lekka infekcje i przepisala antybiotyk - Amoxicillin:/ I teraz zupelnie nie wiem, czy to brac, choc zapewnila mnie, ze lek ten jest nieszkodliwy dla dziecka, gdybym zaszla w ciaze.. Zastanawiam sie, czy ten wynik badania moczu papierkiem lakmusowym, moze byc powodem lekkiego przeziebienia, ktore teraz mam, a nie infekcji jakichs narzadow wewnetrzynych:/ Co o tym myslicie? Wzielybyscie ten antybiotyk? Maz sie na mnie wkurza, ze lekarz mi mowi, ze nie szkodzi, a ja dalej nie wierze:/ Ale przeciez kazda kobieta, ktora chce dziecka zrobi wszystko, zeby bylo i zeby bylo zdrowe:/ Pozdrawiam Was wszystkie, spokojnego weekendu
|
|
|
|
#1507 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ano własnie ciekawe jak jest na tej niemieckiej mogłoby tak być Cytat:
![]() Cytat:
mi się @ skończył wczoraj ![]() wczoraj tata dał do zrozumienia, że chce wnuka tak więc do roboty
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.vns.pl/_poznaj_swoje_cial...sci_glowne.htm jednorazowy skok moze byc spowodowany nieprzespana noca, sresem czymkolwiek. poogladaj wykresy dziewczyn , bedziesz wiedziala jak to wyglada.\jak chcesz to wkleje ci moj wykres z ta wlasnie czerwona kreska - tam ladnie widac rozgraniczenie i dzien owu.
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tekst z "fertilityfriend" - w skrocie - pary ktore nie maja zdiagnozowanych klopotow z jakoscia spermy partnera powinny przytulac sie w czasie dni plodnych jak najczesciej. tekst potwierdza fakt ze jakosc spermy ( a raczje koncentracja - czyli ilosc plemnikow w nasieniu) faktycznie lekko spada w miare czestotliwosci zblizen ale nadal prawdopodobienstwo poczecia jest wyzsze im czestsze zblizenia ile w tym prawdy nie wiem, ale dziele sie wiedza ze stronki ktora bardzo lubie
|
|
|
#1510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dziś dostać @, a tu nie ma nic - owszem brzuch trochę boli, ale @ nie widać
![]() Jak do jutra nie będzie, rano robię test
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony antybiotykoterapia może zatrzymać owulację, może też zmienić środowisko w pochwie na bardziej niekorzystne dla plemników. Z trzeciej strony po antybiotyku (zwłaszcza takim) łatwo o grzybicę, czyli początek ciąży średnio ciekawy. Z czwartej strony, z tego co wiem ten antybiotyk stosuje się w ciąży tylko w zdecydowanej konieczności. Co Ci wyszło na tym wyniku? Pytasz czy byśmy wzięły. Ja nie, bo ja antybiotyków bez posiewu i antybiogramu nie biorę. Cytat:
A dlaczego miałabyś nie mieć?? Zwłaszcza dlaczego miałabyś nie mieć miesiączki??
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-01-10 o 14:07 |
||
|
|
|
#1514 | |
|
Raczkowanie
|
Czesc kobietki jak tam weekend sie zaczyna???? ja niestety w pracy
Cytat:
brzuch mnie boli..dzis w nocy obudzil mnie taki bol jajników ze myslalm ze wyjde z siebie i stane obok.Plamien nie widac upławy sa tylko ze ja mam nieregularne .........Te mperature postanowilam nie mierzyc...jak bedzie to bedzie....
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
a mi @ wyjatkowo wczesnie sie skaczyła,2dni i 3 dzien plamien,od wczoraj juz nic,zawsze mialam 4lub 5 dni,a tu taka krótka,az sie zadziwiłam,od dzis kłuje mnie jajnik nie wiem czemu i trzymam kciuki,zeby wasze @ nie przylazły
|
#1516 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem. Nie napisałam też, że przed rozpoczęciem brania tabletek miałam problemy z okresem, więc może stad ta radość teraz, że póki co, wszystko jest ok. A wracając do antybiotyku to mimo, ze pani doktor zapewniła, ze lek nie jest grozny dla ewentualnej ciązy, to ja mam własnie te wszystkie wątpliwości, o których piszesz, a z drugiej martwię się, że jesli rzeczywiscie mam jakas infekcję, to może mniejszym złem, jak pisała fleurdelacour, jest wziecie leku ![]() Mimo to, chyba się jednak na razie nie zdecyduję... sama juz nie pamiętam, kiedy ostatni raz brałam antybiotyk, chyba jako dziecko:/ |
|
|
|
|
#1517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalne natomiast jest, że cykl stymulowany jest zawsze równy, a po odstawieniu tabletek musi wrócić do siebie sam, bez wspomagaczy, bez regulacji. Trwa to parę miesięcy (u jednych dwa, u innych 6) i znowu cykl jest taki, jaki by był gdyby tabletek nigdy nie wynaleziono. Tak samo rzecz się ma z odchudzaniem, zmianą klimatu, zmianą trybu życia np. przy rozpoczęciu pracy na nocnej zmianie. Biologia po prostu. Nikomu okres nie zanika po braniu tabsów. Nie zanika też owulacja. Tabletki nie mają tu nic do powiedzenia. Cytat:
A pani dr gwarancji dać nie może. Nie ma antybiotyków z grypy A. Amoksycylina należy do grupy B. To grupa, w której badania na na zwierzętach wykazały szkodliwe działanie na płód. Niestety u ludzi się takich badań nie przeprowadza, są tylko obserwacje, a te nie wykazują zagrożenia dla płodu ludzkiego, co niestety nie znaczy, że takie nie występują. Dlatego takie leki mogą bierze się tylko w wypadku zdecydowanej konieczności. Decyzja zawsze należy do Ciebie. Tymczasem jednak nie jesteś w ciąży, więc jeśli chcesz, bierz ten lek. |
||
|
|
|
#1518 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja w sumie spokojnie czekam na @. Póki co nie przejmuję sie tym co wyjdzie. |
||
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale myślę, że tak byłoby najlepiej , gdybyśmy umiały nie świrować właśnie tylko czekać spokojnie.ja czekam niespokojnie na owu doleczam drożdżycę i inne rzeczy i ... zaczynamy staranka... opracowuję plan ewakuacji kota z domu ( mamy gości na parę dni, a kot otwiera w nocy drzwi i spaceruje między pokojami, ma jakąś obsesję i nie znosi , gdy się drzwi zamyka)miałam rano doła , ale już mi powoli przechodzi
|
|
|
#1520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!!
Ja dzisiaj rano obudziłam się z bólem krzyża i nadal odczuwam napięcie podbrzusza. Póżniej pojechałam na uczelnię i jak poszłam do toalety to znowu miałam plamienie. Zmieniłam wkładkę i jak dotąd jest czysciutka.. Nie wiem co jest.. Dzisiaj termin spodziewanej miesiączki, więc nie wiem może jeszcze dostanę normalne krwawienie. Temperatura nadal ok. 37 stopni. PS. Wczoraj wieczorem zrobiłam test i oczywiście negatywny. Wiem, że za szybko, ale nie mogłam wytrzymać..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobra- jeśli pójście na żywioł zmniejsza twój stres - to oczywiście to jest właśnie najlepsze wyjście. ja zresztą też piewszym razem zaszłam bez mierzenia tempki i tym podobnych rzeczy. ale teraz już tak nie potrafię... muszę mieć mieć "wszystko pod kontrolą..." tyle, że niektórych rzeczy nie da się kontrolować i i tak będzie co ma być....Cytat:
|
|
|
#1523 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz z niecierpliwością czekam na rano Cytat:
A kiedy masz/miałaś termin @ ?
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj powinnam dostać miesiączkę..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1525 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki!
dospisuję się do listy.. starających się o Dzidzię ![]() Pozdrawiam Was Wszystkie!
|
|
#1526 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
polega to głównie na tym, że jak tylko mnie zemdli albo jest mi słabo to pojawia się myśl, że to może "to". Mój spokój może wynikać z tego, że mimo, iż bardzo chcielibyśmy już dziecko, to póki co nie mamy nastawienia, że teraz musi się udać i koniec. Raczej kierujemy sie zasadą, że nie stosujemy zabezpieczenia więc powinno pojawić się dziecko. Mam nadzieję, że to skuteczne podejście Pewnie po kilku nieudanych cyklach już nie byłabym taka spokojna.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak ja
Idziemy łeb w łeb
|
#1528 |
|
Raczkowanie
|
Hejka laseczki
Malin a co zrobiła by szefowa gdybys ty zaciazyła jakies 4 msc pozniej a ona po macierzynskim poszla by na wychowawczy?I tak i tak by jej nie bylo.A jakby wziela max wychow czyli 3 lata -to dopiero była bys stratna ![]() Umnie tempka 37,3 i zadnych dziwnych boli.Do @ jeszcze 3 dni....W tym cyklu bardziej sie przyłozylismy.Zostaje tylko czekac ![]() Siotrzyczka dsostala plamien i ciagle od jakiegos 8 tyg bolał ja brzuch.Pojechala wczoraj do szpitala a oni dali jej tylko zastrzyk i wyslali do domu.Bez zadnego usg czy sprawdzenia akcji serca.Nic ![]() Mam takiego nerwa ze szok.I w dodatku nie potraktowali jej nawet jak czlowieka w tym szpitalu.A stwierdzenie ze nie beda robic usg do 3 msc bo szkoda im kasy(szpitalowi) bo wiekszosc i tak poroni do tego 3 to juz był szczyt hamstwa.
|
#1529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Malo precyzyjnie się wyraziłam. Pisząc o "problemach z okresem" miałam na myśli właśnie to wielomiesięczne oczekiwanie na okres ![]() Choć tak sobie myślę, że trochę czepiasz się słówek, bo osobiscie twierdzę, że gdybym nie miała okresu przez kilka miesięcy, nazwałabym taką sytuację problemem. Nie jestem wrogiem tabletek anty (brałam je tyle czasu, jak mogłabym być?!)...nie twierdzę, że po nich na pewno ma się...przepraszam...dlugo się czeka na okres , czy że na jakiś czas zanika owulacja, ale faktem jest, że tak się czasem dzieje. Bo, tak jak piszesz, organizm musi się przystosować i mimo tego, co piszesz, czasem potrzebna jest pomoc farmakologiczna.I wiadomo, że jeśli będę chciała wziąźć ten lek, to wezmę.. Nie mieszkam w Polsce i zrobienie sobie takiego czy innego badania, wcale nie jest takie proste dla mnie, stąd właśnie moje pytania tutaj..nie mam dostępu do bardziej fachowej opieki medycznej i dlatego musze bazować na osobistych spostrzezeniach innych kobiet, które przezyły podobną sytuację oraz na tym, co mówi mi tutejszy lekarz pierwszego kontaktu. Nie jest to na pewno najszczesliwsze rozwiązanie, ale nie mam innego wyboru. Pozdrawiam i zycze miłego wieczoru. |
|
|
|
|
#1530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do szpitala w którym wylądowała twoja siostra... ![]() ![]() szok!Cytat:
ja mam chyba zbyt choleryczną i emocjonalną osobowość i jakoś nigdy nie umiem osiągnąć wewnętrznego spokoju mam nadzieję, że nie będziesz musiała długo czekać... no zaczynamy więc z drżącym sercem zaczynamy - a jestem tak wygłodzona przez ten "post" na okres doleczania grzybka, że nie sądzę abym trzymała się jakiegoś systemu w dni płodne hihihi jeszcze 3 dni tabletek i jesteśmy gotowi
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

Tylko ja już tak mam, że w pierwszej chwili wszystko widzę na NIE...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

brzuch mnie boli..dzis w nocy obudzil mnie taki bol jajników ze myslalm ze wyjde z siebie i stane obok.Plamien nie widac upławy sa tylko ze ja mam nieregularne