Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-09, 17:28   #1501
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Nie nie jestem..

W poniedziałek miałam tylko coś z pęcherzem, bo latałam non stop siusiu i piekł mnie przy tym pęcherz. Podleczyłam się trochę i już od wczoraj było ok.
Ta temperatura może mieć z tym związek.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 18:25   #1502
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Dowiedziałam się, że moja kumpela z pracy jest w ciąży. Udało się im za 4 razem. Martwię się teraz, co będzie ze mną w tej sytuacji. niby szefowa nas do tego zachęcała, ale co innego gadać przed, a co innego, jak jednej się udało. Jeszcze każe mi to odłożyć na jakiś czas, żeby obie nie były na macierzyńskim?..........
Jak jest tylko dwoje ludzi i do tego są to kobiety, to szef ma przerąbane. Żadna z nas nie chciałaby być taką szefową. Spójrzmy na to z tej strony. Nie ma wesoło. Potem są dzieci, chorobowe, opieka. I tak ciągle.

Zdaj się na los, uda się to super, jeśli nie tak od razu, nie będzie problemu w pracy i wszystko się powoli będzie układać.

Cytat:
Nie wiem. W sumie to chyba może nie Tylko ja już tak mam, że w pierwszej chwili wszystko widzę na NIE...
Skąd ja to znam.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 18:34   #1503
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Jak jest tylko dwoje ludzi i do tego są to kobiety, to szef ma przerąbane. Żadna z nas nie chciałaby być taką szefową. Spójrzmy na to z tej strony. Nie ma wesoło. Potem są dzieci, chorobowe, opieka. I tak ciągle.

Zdaj się na los, uda się to super, jeśli nie tak od razu, nie będzie problemu w pracy i wszystko się powoli będzie układać.

Skąd ja to znam.
Ja pracuję w dość specyficznym miejscu, bo na uczelni, ale w wydawnictwie. W sumie jest nas 8 osób i mamy taki trochę rodzinny kontakt. Panikuję chyba niepotrzebnie. Przecież może nam się uda zafasolkować nie za miesiąc czy dwa, ale za np. pół roku, to akurat się z kumpelą wymienimy macierzyńskimi
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 20:32   #1504
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Dziewczyny jutro według cyklu 28 dniowego ( miałam taki jak do tej pory) powinnam dostać miesiączkę. Dzisiaj zobaczyłam na majtkach niewielkie zaschnięte plamki krwi.. To było tak ok. 13. Jak narazie dalszych krwawień brak więc nie wiem co jest..
U mnie też jutro 28 dc - no i zobaczymy co będzie
Na razie dziwnie nic mnie nie boli

Cytat:
Ja pracuję w dość specyficznym miejscu, bo na uczelni, ale w wydawnictwie. W sumie jest nas 8 osób i mamy taki trochę rodzinny kontakt. Panikuję chyba niepotrzebnie. Przecież może nam się uda zafasolkować nie za miesiąc czy dwa, ale za np. pół roku, to akurat się z kumpelą wymienimy macierzyńskimi
Malin nie ma co patrzeć na innych - tak jak wyżej któraś z dziewczyn napisała - dziecka się nie odkłada na później, bo takie odkładanie do niczego nie prowadzi

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 10:35   #1505
yolanda9
Zadomowienie

Dzień dobry!
a co tu tak cichutko?? Wstawać dziewczyny

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Reguła pewnie nie istnieje, inaczej byłoby dużo łatwiej - wystarczy się zastosować i już być może to tylko przypadek ale kilka dziewczyn się wypowiadało, że starania co 2 dni przyniosły efekt. W sumie tak na logikę to jak się kocha codziennie albo kilka razy dziennie to plemniki mogą być słabsze. Nie znam się co prawda na tym i opieram się jedynie na wypowiedziach innych dziewczyn.
Serio?? To moja logika do tej pory była inna... wydawało mi się, że że jakość plemników zależy od tego co się robiło trzy miesiące temu(tzn.co TZ robił-jadł, pił, jak się "prowadził" itp.), bo tyle one się tworzą, a duża ilość przytulanek wpływa jedynie na ich ilość w ejakulacie...czy może się mylę??
Cytat:
O! takie podejście jest dobre, a tymczasem uważam, ze nie powinniście przerywać staranek...bo nie wiadomo ile to zajmie (oczywiście życzę żeby jak najkrócej)
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Malin nie ma co patrzeć na innych - tak jak wyżej któraś z dziewczyn napisała - dziecka się nie odkłada na później, bo takie odkładanie do niczego nie prowadzi
No właśnie! popieram

Edytowane przez yolanda9
Czas edycji: 2009-01-10 o 10:39 Powód: dopisek
yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 11:24   #1506
ankamb
Raczkowanie

Czesc dziewczyny

Mało się tu udzielam, ale totalnie nie mam czasu, ledwo zdazę czasem przebiec wzrokiem, co Wy napisalyscie:/
W pracy nie bardzo mogę wchodzić na Wizaz, a w domu albo nie ma czasu, albo maz okupuje komputer

Chcialam się pochwalić, że wczoraj wyszedł mi pozytywny test owulacyjny, więc działamy

Bardzo się cieszę, bo zdaje się, że mam szczeście, że po tak długim okresie brania tabletek anty (ponad 4 lata), wogole mam miesiączkę i owulację.

Staram się nie nakręcać, ale..znów mam nadzieję.

Wczoraj bylam u lekarza, chociaz te bole (jajnikow?), o których tu wczesniej pisalam, mi juz praktycznie przeszly...
Lekarka stwierdzila, ze powodem bolu moga byc zaparcia, ktorych nie mam, ale ona twierdzi, ze moze mi sie tam cos odklada i mnie boli Dala mi lekki srodek przeczyszczajacy
Poza tym, stwierdzila po badaniu moczu, ze mam lekka infekcje i przepisala antybiotyk - Amoxicillin:/
I teraz zupelnie nie wiem, czy to brac, choc zapewnila mnie, ze lek ten jest nieszkodliwy dla dziecka, gdybym zaszla w ciaze..
Zastanawiam sie, czy ten wynik badania moczu papierkiem lakmusowym, moze byc powodem lekkiego przeziebienia, ktore teraz mam, a nie infekcji jakichs narzadow wewnetrzynych:/
Co o tym myslicie?
Wzielybyscie ten antybiotyk?
Maz sie na mnie wkurza, ze lekarz mi mowi, ze nie szkodzi, a ja dalej nie wierze:/
Ale przeciez kazda kobieta, ktora chce dziecka zrobi wszystko, zeby bylo i zeby bylo zdrowe:/

Pozdrawiam Was wszystkie, spokojnego weekendu
ankamb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 12:09   #1507
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Kropka, Ty jak coś powiesz to już powiesz- hihihi. Ale ja miałam po odstawieniu tabletek tak samo- zmysły mi zaczęły szaleć i ciało też.

Pinky- ta jedna wyższa temperatura nie powinna cię mylić gdyż potwierdzeniem owu są conajmniej trzy pod rząd utrzymujące się temperatury wyższe- jednorazowo temp może skoczyć z różnych przyczyn. Ja nie znam tego niemieckiego programu do temperatur , ale mój wyznacza po kilku dniahc cyklu taką czerwoną kreskę która rozgranicza fazę niskich i wysokich temp i wtedy ładnie widać - temperatury wyższe to te nad czerwoną kreską.

DDosiek, śliczny wykres!
no tak nie pomyślałam o tym
ano własnie ciekawe jak jest na tej niemieckiej mogłoby tak być

Cytat:
Ja to wiem, tylko napisałam o tych kalkulatorach przy okazji tematu wyliczania dni płodnych według jakiś książeczki. Jeśli z kalkulatora u mnie nic nie wyszło, to i z takiej książeczki też nic nie wyjdzie. W każdym razie ja w drugim cyklu idę na spontan jak DDosiek Mierzenie temperatury sobie znowu daruję.

Witaj! Podobno zbyt intensywne częstotliwością mizianka też nic nie dają.

Nie wiem, czy dobrze robisz, faszerując się tymi prochami przeciwbólowymi. I to po kilka tabletek na raz, a po krótkiej przerwie znowu klika. Po pierwsze, to organizm przyzwyczaja się do tabletek przeciwbólowych i dlatego po jakimś czasie nie działają one na ból, po drugie paracetamol w tak dużej ilości jest szkodliwy. Mnie też skręca z bólu, a dziś to dodatkowo głowa boli, ale nie biorę nic. Skoro się zaczęło staranka, to lepiej nie faszerować się prochami.

To tak samo ja uważam ale mąz nie przyjmuje tego do wiadomości. Uważa to za stratę czasu.

Ja siedze dziś w domku, bo w piątki nie pracuję.

Ładnie wyglądasz na avie

a dziękuję to fotka z Sylwestra

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
Ale 9 dnia to wiem, ze jeszcze nie powinno byc owulacji, bo mam regularne cykle 29 dniowe.. I skok po owulacji powinien sie utrzymywać na wyższym poziomie prze 3 dni.

Ale przynajmniej juz się nie nakręcasz i zaczniesz nowy cykl z werwą

a dziękuję. wszystkie obserwowane miałam takie książkowe. A ten to sie nawet książkowo rozwinąął. Oby sie również książkowo skończył w okolicach 14.09.

a jesteś pewna, ze szef Cię zwolni?

ja takiego aż spontanu nie miałam. Po skończonej @ zaczęliśmu regularnie co 2 dni, więc nie było tu mowy o spontanie. I temperature mierzyłam. Tylko jakos nastawiłam się na niepowodzenie. Ale i tak działałam przykładnie

Mój wizażu nie uwaza za strate czasu, bo choć wie, ze sie tu wzajemnie niepotrzebnie nakręcamy, to jest tu masa wiadomości przydatnych i "grupa wsparcia". Noi on tez jest uzalezniony od internetu, tylko od innych stron. Więc nic nie mówi na moje buszowanie po wizzażu.

Jak zaciążysz, to najwyżej nie mow na poczatku nikomu w pracy. A szefowa niech sobie radzi. mamy teraz w kraju politykę prorodzinną. Tym bardziej, sama jest kobietą i wie, ze chęć posiadania dziecka to nie jest jak chęć na pizzę, którą można przesunąc na przyszły rok. Tym bardziej u kobiet dużą rolę gra wiek. A jak sie chce mieć więcej niz jedno dziecko, to trzeba zacząć już
a to zawsze musi się utrzymać te 3 dni? czy jest różnie?

mi się @ skończył wczoraj teraz czekam na owu
wczoraj tata dał do zrozumienia, że chce wnuka tak więc do roboty

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 12:58   #1508
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
no tak nie pomyślałam o tym
ano własnie ciekawe jak jest na tej niemieckiej mogłoby tak być

a to zawsze musi się utrzymać te 3 dni? czy jest różnie?

pinky -tak - temperatura po owu powinna utrzymywac sie podwyzszona - czyli nad czerwona kreska- jednorazowy skok o niczym nie swiadczy - musi byc conajmniej trzy dni - a w sumie az do miesiaczki powinna byc podwyzszona . tu poczytaj

http://www.vns.pl/_poznaj_swoje_cial...sci_glowne.htm

jednorazowy skok moze byc spowodowany nieprzespana noca, sresem czymkolwiek. poogladaj wykresy dziewczyn , bedziesz wiedziala jak to wyglada.\jak chcesz to wkleje ci moj wykres z ta wlasnie czerwona kreska - tam ladnie widac rozgraniczenie i dzien owu.

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 13:11   #1509
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
a co tu tak cichutko?? Wstawać dziewczyny

Serio?? To moja logika do tej pory była inna... wydawało mi się, że że jakość plemników zależy od tego co się robiło trzy miesiące temu(tzn.co TZ robił-jadł, pił, jak się "prowadził" itp.), bo tyle one się tworzą, a duża ilość przytulanek wpływa jedynie na ich ilość w ejakulacie...czy może się mylę??
There has been some speculation that couples who are trying to conceive should reduce the frequency of sexual intercourse during the fertile window to increase sperm supply. This is not true for most couples. While couples with known male factor issues should consult their doctor for the best intercourse strategy, couples with normal fertility and no known sperm issues should not reduce the frequency of intercourse in the fertile window. Your probability of conception is increased when you have intercourse multiple times in your fertile window. While it is true that sperm concentrations decrease slightly with increasing intercourse frequency, frequent intercourse is still more likely to result in conception than infrequent intercourse for couples with no male factor fertility issues. Each additional act of intercourse within your fertile window increases your probability of conception for that cycle.

to tekst z "fertilityfriend" - w skrocie - pary ktore nie maja zdiagnozowanych klopotow z jakoscia spermy partnera powinny przytulac sie w czasie dni plodnych jak najczesciej. tekst potwierdza fakt ze jakosc spermy ( a raczje koncentracja - czyli ilosc plemnikow w nasieniu) faktycznie lekko spada w miare czestotliwosci zblizen ale nadal prawdopodobienstwo poczecia jest wyzsze im czestsze zblizenia

ile w tym prawdy nie wiem, ale dziele sie wiedza ze stronki ktora bardzo lubie

Stary 2009-01-10, 13:15   #1510
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankamb Pokaż wiadomość
Wczoraj bylam u lekarza, chociaz te bole (jajnikow?), o których tu wczesniej pisalam, mi juz praktycznie przeszly...
Lekarka stwierdzila, ze powodem bolu moga byc zaparcia, ktorych nie mam, ale ona twierdzi, ze moze mi sie tam cos odklada i mnie boli Dala mi lekki srodek przeczyszczajacy
Poza tym, stwierdzila po badaniu moczu, ze mam lekka infekcje i przepisala antybiotyk - Amoxicillin:/
I teraz zupelnie nie wiem, czy to brac, choc zapewnila mnie, ze lek ten jest nieszkodliwy dla dziecka, gdybym zaszla w ciaze..
Zastanawiam sie, czy ten wynik badania moczu papierkiem lakmusowym, moze byc powodem lekkiego przeziebienia, ktore teraz mam, a nie infekcji jakichs narzadow wewnetrzynych:/
Co o tym myslicie?
Maz sie na mnie wkurza, ze lekarz mi mowi, ze nie szkodzi, a ja dalej nie wierze:/
Ale przeciez kazda kobieta, ktora chce dziecka zrobi wszystko, zeby bylo i zeby bylo zdrowe:/

a czytalas ulotke? czasem infekcja jest bardziej niebezpieczna od leku
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 13:28   #1511
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Miałam dziś dostać @, a tu nie ma nic - owszem brzuch trochę boli, ale @ nie widać
Jak do jutra nie będzie, rano robię test

Stary 2009-01-10, 13:32   #1512
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam dziś dostać @, a tu nie ma nic - owszem brzuch trochę boli, ale @ nie widać

Stary 2009-01-10, 14:05   #1513
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Chcialam się pochwalić, że wczoraj wyszedł mi pozytywny test owulacyjny, więc działamy

Staram się nie nakręcać, ale..znów mam nadzieję.

Co o tym myslicie?

Skoro od wczoraj masz owu, to jeszcze w ciąży nie jesteś. Leczenie skończysz nim się komórka zagnieździ.
Z drugiej strony antybiotykoterapia może zatrzymać owulację, może też zmienić środowisko w pochwie na bardziej niekorzystne dla plemników.
Z trzeciej strony po antybiotyku (zwłaszcza takim) łatwo o grzybicę, czyli początek ciąży średnio ciekawy.
Z czwartej strony, z tego co wiem ten antybiotyk stosuje się w ciąży tylko w zdecydowanej konieczności.

Co Ci wyszło na tym wyniku?

Pytasz czy byśmy wzięły. Ja nie, bo ja antybiotyków bez posiewu i antybiogramu nie biorę.

Cytat:
Bardzo się cieszę, bo zdaje się, że mam szczeście, że po tak długim okresie brania tabletek anty (ponad 4 lata), wogole mam miesiączkę i owulację.
A dlaczego miałabyś nie mieć?? Zwłaszcza dlaczego miałabyś nie mieć miesiączki??

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-01-10 o 14:07
Stary 2009-01-10, 14:22   #1514
kobra913
Raczkowanie

Czesc kobietki jak tam weekend sie zaczyna???? ja niestety w pracy
Cytat:
Ja tez powinnam dostac 8 stycznia i jeszcze nie dostałambrzuch mnie boli..dzis w nocy obudzil mnie taki bol jajników ze myslalm ze wyjde z siebie i stane obok.Plamien nie widac upławy sa tylko ze ja mam nieregularne.........Te mperature postanowilam nie mierzyc...jak bedzie to bedzie....
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 14:29   #1515
dra
Zakorzenienie

witajcie
a mi @ wyjatkowo wczesnie sie skaczyła,2dni i 3 dzien plamien,od wczoraj juz nic,zawsze mialam 4lub 5 dni,a tu taka krótka,az sie zadziwiłam,od dzis kłuje mnie jajnik nie wiem czemu

i trzymam kciuki,zeby wasze @ nie przylazły
Stary 2009-01-10, 14:52   #1516
ankamb
Raczkowanie

Cytat:
Skoro od wczoraj masz owu, to jeszcze w ciąży nie jesteś. Leczenie skończysz nim się komórka zagnieździ.
Z drugiej strony antybiotykoterapia może zatrzymać owulację, może też zmienić środowisko w pochwie na bardziej niekorzystne dla plemników.
Z trzeciej strony po antybiotyku (zwłaszcza takim) łatwo o grzybicę, czyli początek ciąży średnio ciekawy.
Z czwartej strony, z tego co wiem ten antybiotyk stosuje się w ciąży tylko w zdecydowanej konieczności.

Co Ci wyszło na tym wyniku?

Pytasz czy byśmy wzięły. Ja nie, bo ja antybiotyków bez posiewu i antybiogramu nie biorę.

A dlaczego miałabyś nie mieć?? Zwłaszcza dlaczego miałabyś nie mieć miesiączki??
Bo, z tego co zauważyłam czytając to forum, wiele dziewczyn ma problemy z okresem po odstawieniu tabletek. A moze tylko te o tym piszą?
Nie wiem.
Nie napisałam też, że przed rozpoczęciem brania tabletek miałam problemy z okresem, więc może stad ta radość teraz, że póki co, wszystko jest ok.

A wracając do antybiotyku to mimo, ze pani doktor zapewniła, ze lek nie jest grozny dla ewentualnej ciązy, to ja mam własnie te wszystkie wątpliwości, o których piszesz, a z drugiej martwię się, że jesli rzeczywiscie mam jakas infekcję, to może mniejszym złem, jak pisała fleurdelacour, jest wziecie leku
Mimo to, chyba się jednak na razie nie zdecyduję... sama juz nie pamiętam, kiedy ostatni raz brałam antybiotyk, chyba jako dziecko:/
Stary 2009-01-10, 15:34   #1517
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Bo, z tego co zauważyłam czytając to forum, wiele dziewczyn ma problemy z okresem po odstawieniu tabletek. A moze tylko te o tym piszą?
Nie wiem.
Nie napisałam też, że przed rozpoczęciem brania tabletek miałam problemy z okresem, więc może stad ta radość teraz, że póki co, wszystko jest ok.
Dziewczyny nie piszą, że mają problem z okresem, bo nie mają.
Normalne natomiast jest, że cykl stymulowany jest zawsze równy, a po odstawieniu tabletek musi wrócić do siebie sam, bez wspomagaczy, bez regulacji. Trwa to parę miesięcy (u jednych dwa, u innych 6) i znowu cykl jest taki, jaki by był gdyby tabletek nigdy nie wynaleziono.

Tak samo rzecz się ma z odchudzaniem, zmianą klimatu, zmianą trybu życia np. przy rozpoczęciu pracy na nocnej zmianie. Biologia po prostu.
Nikomu okres nie zanika po braniu tabsów. Nie zanika też owulacja. Tabletki nie mają tu nic do powiedzenia.

Cytat:
A wracając do antybiotyku to mimo, ze pani doktor zapewniła, ze lek nie jest grozny dla ewentualnej ciązy, to ja mam własnie te wszystkie wątpliwości, o których piszesz, a z drugiej martwię się, że jesli rzeczywiscie mam jakas infekcję, to może mniejszym złem, jak pisała fleurdelacour, jest wziecie leku
Mimo to, chyba się jednak na razie nie zdecyduję... sama juz nie pamiętam, kiedy ostatni raz brałam antybiotyk, chyba jako dziecko:/
Chcesz wiedzieć jaką masz infekcję? Daj mocz do badania na powiew. Może się okazać, że ten antybiotyk w ogóle nie działa na Twoje bakterie.

A pani dr gwarancji dać nie może. Nie ma antybiotyków z grypy A. Amoksycylina należy do grupy B. To grupa, w której badania na na zwierzętach wykazały szkodliwe działanie na płód. Niestety u ludzi się takich badań nie przeprowadza, są tylko obserwacje, a te nie wykazują zagrożenia dla płodu ludzkiego, co niestety nie znaczy, że takie nie występują. Dlatego takie leki mogą bierze się tylko w wypadku zdecydowanej konieczności.

Decyzja zawsze należy do Ciebie. Tymczasem jednak nie jesteś w ciąży, więc jeśli chcesz, bierz ten lek.

Stary 2009-01-10, 16:11   #1518
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Działajcie działajcie. Trzymam kciuki żeby skutecznie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Koleżanka wyliczyła Ci już dni płodne czy stosujesz standardową metodę?

Ja w sumie spokojnie czekam na @. Póki co nie przejmuję sie tym co wyjdzie.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 17:13   #1519
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

Ja w sumie spokojnie czekam na @. Póki co nie przejmuję sie tym co wyjdzie.
precious ty to masz zdrowie psychiczne ale myślę, że tak byłoby najlepiej , gdybyśmy umiały nie świrować właśnie tylko czekać spokojnie.

ja czekam niespokojnie na owu doleczam drożdżycę i inne rzeczy i ... zaczynamy staranka... opracowuję plan ewakuacji kota z domu ( mamy gości na parę dni, a kot otwiera w nocy drzwi i spaceruje między pokojami, ma jakąś obsesję i nie znosi , gdy się drzwi zamyka)

miałam rano doła , ale już mi powoli przechodzi mam nadzieję, że was tu nie ma bo spędzacie miłą sobotę ...

Stary 2009-01-10, 17:54   #1520
kobra913
Raczkowanie

Cytat:
precious ty to masz zdrowie psychiczne ale myślę, że tak byłoby najlepiej , gdybyśmy umiały nie świrować właśnie tylko czekać spokojnie.

ja czekam niespokojnie na owu doleczam drożdżycę i inne rzeczy i ... zaczynamy staranka... opracowuję plan ewakuacji kota z domu ( mamy gości na parę dni, a kot otwiera w nocy drzwi i spaceruje między pokojami, ma jakąś obsesję i nie znosi , gdy się drzwi zamyka)

miałam rano doła , ale już mi powoli przechodzi mam nadzieję, że was tu nie ma bo spędzacie miłą sobotę ...
wiem co to znaczy mialam kota i ona wogule jakas dziwna byla.....narazie czekam na miesiaczke ale ciagle nie ma i nie ma.....moze test zrobie albo poczekam jeszcze z tydzien.....stwierdzilam z mężem ze nie bedziemy cudowac nie bedziemy sie specjalnie starac o dziecko poprostu idziemy na zywiol i chyba to bedzie najlepsze, bo ciagle nerwy to nie ciekawe...Zreszta ostatnio troche za duzo sie klucimy i nawet nie ma sie ochoty wieczorem na nic....chodz nawet jak przyjdzie On przeprosic to ja i tak juz mam focha i juz nie chce
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 17:55   #1521
kaaamila1
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!!

Ja dzisiaj rano obudziłam się z bólem krzyża i nadal odczuwam napięcie podbrzusza. Póżniej pojechałam na uczelnię i jak poszłam do toalety to znowu miałam plamienie. Zmieniłam wkładkę i jak dotąd jest czysciutka.. Nie wiem co jest.. Dzisiaj termin spodziewanej miesiączki, więc nie wiem może jeszcze dostanę normalne krwawienie. Temperatura nadal ok. 37 stopni.

PS. Wczoraj wieczorem zrobiłam test i oczywiście negatywny. Wiem, że za szybko, ale nie mogłam wytrzymać..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 18:23   #1522
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość
wiem co to znaczy mialam kota i ona wogule jakas dziwna byla.....narazie czekam na miesiaczke ale ciagle nie ma i nie ma.....moze test zrobie albo poczekam jeszcze z tydzien.....stwierdzilam z mężem ze nie bedziemy cudowac nie bedziemy sie specjalnie starac o dziecko poprostu idziemy na zywiol i chyba to bedzie najlepsze, bo ciagle nerwy to nie ciekawe...Zreszta ostatnio troche za duzo sie klucimy i nawet nie ma sie ochoty wieczorem na nic....chodz nawet jak przyjdzie On przeprosic to ja i tak juz mam focha i juz nie chce
no nasz kotek czasem też jest dziwny i właśnie ma obsesję na punkcie tych drzwi- do tego umie je otwierać więc ilekroć ktoś zamyka drzwi do pokoju kot przychodzi żeby je otwierać....to amo z drzwiami do toalety, ale tam przynamniej jest zamek od środka...

Kobra- jeśli pójście na żywioł zmniejsza twój stres - to oczywiście to jest właśnie najlepsze wyjście. ja zresztą też piewszym razem zaszłam bez mierzenia tempki i tym podobnych rzeczy. ale teraz już tak nie potrafię... muszę mieć mieć "wszystko pod kontrolą..." tyle, że niektórych rzeczy nie da się kontrolować i i tak będzie co ma być....

Cytat:
Cześć Dziewczyny!!

Ja dzisiaj rano obudziłam się z bólem krzyża i nadal odczuwam napięcie podbrzusza. Póżniej pojechałam na uczelnię i jak poszłam do toalety to znowu miałam plamienie. Zmieniłam wkładkę i jak dotąd jest czysciutka.. Nie wiem co jest.. Dzisiaj termin spodziewanej miesiączki, więc nie wiem może jeszcze dostanę normalne krwawienie. Temperatura nadal ok. 37 stopni.

PS. Wczoraj wieczorem zrobiłam test i oczywiście negatywny. Wiem, że za szybko, ale nie mogłam wytrzymać..
Kaaamila, test najlepiej zrobić rano z pierwszego moczu. ja zrobiłam test w dniu spodziewanej miesiączki po południu i wyszedł negatywny- ale w ciąży byłam. czasem poziom hormonu jest nadal za niski. no nic... życzę ci oczywiście tych upragnionych dwóch kreseczek

Stary 2009-01-10, 18:48   #1523
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Ja tez powinnam dostac 8 stycznia i jeszcze nie dostałambrzuch mnie boli..dzis w nocy obudzil mnie taki bol jajników ze myslalm ze wyjde z siebie i stane obok.Plamien nie widac upławy sa tylko ze ja mam nieregularne.........Te mperature postanowilam nie mierzyc...jak bedzie to bedzie....
W takim razie oby nie było @

Cytat:
pmiałam rano doła , ale już mi powoli przechodzi mam nadzieję, że was tu nie ma bo spędzacie miłą sobotę ...
Ja byłam w pracy, potem pojechaliśmy do babci w odwiedziny
Teraz z niecierpliwością czekam na rano

Cytat:
Najlepiej jednak robić test rano
A kiedy masz/miałaś termin @ ?

Stary 2009-01-10, 19:01   #1524
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

Najlepiej jednak robić test rano
A kiedy masz/miałaś termin @ ?
Dzisiaj powinnam dostać miesiączkę..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 19:06   #1525
dramaturgia prostactwa
Raczkowanie

Hej dziewczynki!
dospisuję się do listy.. starających się o Dzidzię
Pozdrawiam Was Wszystkie!
Stary 2009-01-10, 19:09   #1526
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
precious ty to masz zdrowie psychiczne ale myślę, że tak byłoby najlepiej , gdybyśmy umiały nie świrować właśnie tylko czekać spokojnie
Troszeczkę świrować to ja też potrafię polega to głównie na tym, że jak tylko mnie zemdli albo jest mi słabo to pojawia się myśl, że to może "to". Mój spokój może wynikać z tego, że mimo, iż bardzo chcielibyśmy już dziecko, to póki co nie mamy nastawienia, że teraz musi się udać i koniec. Raczej kierujemy sie zasadą, że nie stosujemy zabezpieczenia więc powinno pojawić się dziecko. Mam nadzieję, że to skuteczne podejście Pewnie po kilku nieudanych cyklach już nie byłabym taka spokojna.

Cytat:
ja czekam niespokojnie na owu doleczam drożdżycę i inne rzeczy i ... zaczynamy staranka... )
Już zaczynacie staranka, ale zleciał ten czas.

Cytat:
Mój mężuś się uczy, więc moja sobota polega na krzątaniu się po całym domu i jakoś nie mogę sobie znaleźć miejsca.

Cytat:
narazie czekam na miesiaczke ale ciagle nie ma i nie ma.....moze test zrobie albo poczekam jeszcze z tydzien.....stwierdzilam z mężem ze nie bedziemy cudowac nie bedziemy sie specjalnie starac o dziecko poprostu idziemy na zywiol i chyba to bedzie najlepsze, bo ciagle nerwy to nie ciekawe...Zreszta ostatnio troche za duzo sie klucimy i nawet nie ma sie ochoty wieczorem na nic....chodz nawet jak przyjdzie On przeprosic to ja i tak juz mam focha i juz nie chce
Jeśli jesteś już po terminie to ja bym zrobiła test
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 19:09   #1527
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Dzisiaj powinnam dostać miesiączkę..
To tak jak ja
Idziemy łeb w łeb

Stary 2009-01-10, 19:20   #1528
dominikaaK
Raczkowanie

GG do dominikaaK

Hejka laseczki
Malin a co zrobiła by szefowa gdybys ty zaciazyła jakies 4 msc pozniej a ona po macierzynskim poszla by na wychowawczy?I tak i tak by jej nie bylo.A jakby wziela max wychow czyli 3 lata -to dopiero była bys stratna
Umnie tempka 37,3 i zadnych dziwnych boli.Do @ jeszcze 3 dni....W tym cyklu bardziej sie przyłozylismy.Zostaje tylko czekac

Siotrzyczka dsostala plamien i ciagle od jakiegos 8 tyg bolał ja brzuch.Pojechala wczoraj do szpitala a oni dali jej tylko zastrzyk i wyslali do domu.Bez zadnego usg czy sprawdzenia akcji serca.Nic
Mam takiego nerwa ze szok.I w dodatku nie potraktowali jej nawet jak czlowieka w tym szpitalu.A stwierdzenie ze nie beda robic usg do 3 msc bo szkoda im kasy(szpitalowi) bo wiekszosc i tak poroni do tego 3 to juz był szczyt hamstwa.

52->53->54->55->56->57->58->59->60

Idę jak burza!!!!!
moje wymiary
dominikaaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 19:20   #1529
ankamb
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny nie piszą, że mają problem z okresem, bo nie mają.
Normalne natomiast jest, że cykl stymulowany jest zawsze równy, a po odstawieniu tabletek musi wrócić do siebie sam, bez wspomagaczy, bez regulacji. Trwa to parę miesięcy (u jednych dwa, u innych 6) i znowu cykl jest taki, jaki by był gdyby tabletek nigdy nie wynaleziono.

Tak samo rzecz się ma z odchudzaniem, zmianą klimatu, zmianą trybu życia np. przy rozpoczęciu pracy na nocnej zmianie. Biologia po prostu.
Nikomu okres nie zanika po braniu tabsów. Nie zanika też owulacja. Tabletki nie mają tu nic do powiedzenia.

Chcesz wiedzieć jaką masz infekcję? Daj mocz do badania na powiew. Może się okazać, że ten antybiotyk w ogóle nie działa na Twoje bakterie.

A pani dr gwarancji dać nie może. Nie ma antybiotyków z grypy A. Amoksycylina należy do grupy B. To grupa, w której badania na na zwierzętach wykazały szkodliwe działanie na płód. Niestety u ludzi się takich badań nie przeprowadza, są tylko obserwacje, a te nie wykazują zagrożenia dla płodu ludzkiego, co niestety nie znaczy, że takie nie występują. Dlatego takie leki mogą bierze się tylko w wypadku zdecydowanej konieczności.

Decyzja zawsze należy do Ciebie. Tymczasem jednak nie jesteś w ciąży, więc jeśli chcesz, bierz ten lek.
Dobrze.
Malo precyzyjnie się wyraziłam.
Pisząc o "problemach z okresem" miałam na myśli właśnie to wielomiesięczne oczekiwanie na okres
Choć tak sobie myślę, że trochę czepiasz się słówek, bo osobiscie twierdzę, że gdybym nie miała okresu przez kilka miesięcy, nazwałabym taką sytuację problemem.
Nie jestem wrogiem tabletek anty (brałam je tyle czasu, jak mogłabym być?!)...nie twierdzę, że po nich na pewno ma się...przepraszam...dlugo się czeka na okres, czy że na jakiś czas zanika owulacja, ale faktem jest, że tak się czasem dzieje. Bo, tak jak piszesz, organizm musi się przystosować i mimo tego, co piszesz, czasem potrzebna jest pomoc farmakologiczna.

I wiadomo, że jeśli będę chciała wziąźć ten lek, to wezmę..

Nie mieszkam w Polsce i zrobienie sobie takiego czy innego badania, wcale nie jest takie proste dla mnie, stąd właśnie moje pytania tutaj..nie mam dostępu do bardziej fachowej opieki medycznej i dlatego musze bazować na osobistych spostrzezeniach innych kobiet, które przezyły podobną sytuację oraz na tym, co mówi mi tutejszy lekarz pierwszego kontaktu.
Nie jest to na pewno najszczesliwsze rozwiązanie, ale nie mam innego wyboru.

Pozdrawiam i zycze miłego wieczoru.
Stary 2009-01-10, 20:18   #1530
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikaaK Pokaż wiadomość
Hejka laseczki
Malin a co zrobiła by szefowa gdybys ty zaciazyła jakies 4 msc pozniej a ona po macierzynskim poszla by na wychowawczy?I tak i tak by jej nie bylo.A jakby wziela max wychow czyli 3 lata -to dopiero była bys stratna
Umnie tempka 37,3 i zadnych dziwnych boli.Do @ jeszcze 3 dni....W tym cyklu bardziej sie przyłozylismy.Zostaje tylko czekac

Siotrzyczka dsostala plamien i ciagle od jakiegos 8 tyg bolał ja brzuch.Pojechala wczoraj do szpitala a oni dali jej tylko zastrzyk i wyslali do domu.Bez zadnego usg czy sprawdzenia akcji serca.Nic
Mam takiego nerwa ze szok.I w dodatku nie potraktowali jej nawet jak czlowieka w tym szpitalu.A stwierdzenie ze nie beda robic usg do 3 msc bo szkoda im kasy(szpitalowi) bo wiekszosc i tak poroni do tego 3 to juz był szczyt hamstwa.
Dominiko, to trzymamy kciuki aby wasze wysiłki były "owocne"

a co do szpitala w którym wylądowała twoja siostra... szok!

Cytat:
Troszeczkę świrować to ja też potrafię polega to głównie na tym, że jak tylko mnie zemdli albo jest mi słabo to pojawia się myśl, że to może "to". Mój spokój może wynikać z tego, że mimo, iż bardzo chcielibyśmy już dziecko, to póki co nie mamy nastawienia, że teraz musi się udać i koniec. Raczej kierujemy sie zasadą, że nie stosujemy zabezpieczenia więc powinno pojawić się dziecko. Mam nadzieję, że to skuteczne podejście Pewnie po kilku nieudanych cyklach już nie byłabym taka spokojna.

Już zaczynacie staranka, ale zleciał ten czas.

Mój mężuś się uczy, więc moja sobota polega na krzątaniu się po całym domu i jakoś nie mogę sobie znaleźć miejsca.
fajne podejście też kiedyś takie miałam ja mam chyba zbyt choleryczną i emocjonalną osobowość i jakoś nigdy nie umiem osiągnąć wewnętrznego spokoju mam nadzieję, że nie będziesz musiała długo czekać...

no zaczynamy nie wiem czy to dobry czas bo się nadal doleczam ale ile mozna czekać. lekarz sprawdził i w środku wszystko ok. chlamydii nie mam ( dostałam wyniki testu!! ) na wynik cytologii czekam i spodziewam się dwójki ( daj boże...) a grzybka to i w ciąży się czesto ma... 21 stycznia czekają mnie jeszcze dodatkowe badania u położnej..ale co ona ma zamiar ze mną robić to ja nie mam pojęcia...

więc z drżącym sercem zaczynamy - a jestem tak wygłodzona przez ten "post" na okres doleczania grzybka, że nie sądzę abym trzymała się jakiegoś systemu w dni płodne hihihi jeszcze 3 dni tabletek i jesteśmy gotowi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości