|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 141
|
Dot.: Dziennik zapuszczania w³osów - czyli przed i po
![]() ![]() Pani jesien idziesz ze mna pope³nic samobojstwo??
|
|
|
|
#1352 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 678
|
eh. Dziewczyny powinnyscie wkleic te zdjecia na 'pochwalmy sie... ' serce mnie boli jak mysle czy kiedys uda mi sie osiagnac to co wy macie juz teraz
istne tortury ale i motywacja tez duza. Jeszcze 2 lata jak dobrze pojdzie(albo 3 jak gorzej ) i tez bede mogla sie chwalic. A co! ![]() edit: domi7ks, ja moge z Toba isc.
# Per aspera ad astra # Edytowane przez carlo_rossi Czas edycji: 2009-01-10 o 12:51 |
|
|
|
#1353 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 150
|
Cytat:
powinni zakazaæ wklejaæ takie zdjecia bo mnie zazdro¶æ z¿era ![]() Nefretete21 teraz zobaczy³am piekne i niespotykanie grube w³osy.
Be the best version of you. Edytowane przez KALAI Czas edycji: 2009-01-10 o 12:56 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
wychodzê!
kto¶ tu chce pope³niæ samobójstwo? ;d przy³±czam siê!
|
|
#1355 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 83
|
Gween Twoje w³osy s± poprostu piêkne, jak z reklamy szamponu... Brak mi slów poprostu - marzenie
![]() Aa mia³am jeszcze siê pochwaliæ, ¿e wczoraj bylam u fryzjera i pani fryzjerka pochwalila stan moich w³asów. Jak jej powiedzia³am czego uzywam to robi³a dziwne miny, jakby nie wierzyla, ze to dziala. Ona jest raczej fank± fryzjerskich produktów a nie olejków, waxa, jajka itp..
Zapuszczam wloski Edytowane przez bianka12345 Czas edycji: 2009-01-10 o 13:30 |
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 412
|
Cytat:
), wiêc nie jestem zaskoczona Ja najprawdopodobniej w przysz³ym tygodniu idê do fryzjera podci±æ koñcówki, bo zaczynaj± wygl±daæ naprawdê niefajnie, a¿ mi czasem wstyd rozpuszczaæ w³osy i eksponowaæ bia³e kropki na koñcach
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w sumie my tak narzekamy na te nasze w³osy, ale one s± przecie¿ tez ³adne
|
|
|
|
|
#1358 |
|
Rozeznanie
|
czy ja oczyms nie wiem??
czuje sie nie w temacie.![]() Wczoraj zainwestowalam w kokosowy wosk do w³osów z The Body shop. Bardzo fajny, wydajny i ten zapach Wystarczy ociupinka na zabezpieczenie koncówek. mam nadzieje ze pomoze mi przy zapuszczaniu i konce beda zyc jak najdluzej
|
#1359 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 30
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1360 | ||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 684
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj by³am u pani dermatolog, rpzypisa³a mi robiony p³yn na wzmocnienie i tabletki, oraz kaza³a rpzyciaæ koñcówki. Powiedzia³± - "zapuszczaæ bêdziesz potem..". Przyznam, ze pó³ dnia przep³aka³am. znowu musze obci±c w³osy, kolejne pó³ roku zmarynowane... Ale có¿, jestem prawie doros³a, musze ponie¶c konsekwencjê swojego postêpowania. Jako¶ to przebolejê. Ciagle sobie powtarzam, ze to ostatni raz, i bêd± juz mog³y spokojnie rosnaæ.Do tego nie bede za bardzo kombinowac z w³osami, lekko je zwiazywaæ, wreszcie kupi³am szczotke z naturalnym w³osiem. Do tego olejek do w³osów dwa razy an tydzieñ. Podetnê jakie¶ 3 -4 cm u fryzjerki. No i podstawa - odpowiednia, normalna dieta, i zadnego odchudzania. My¶lê, ze za rok bêdê mia³a sie juz czym pochwaliæ.
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2009-01-10 o 14:01 |
||
|
|
|
#1361 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 571
|
Gween, o ja pitole...
jestem zwolenniczka blond wlosow, ale twoje...![]() nie moge, ide sie pozbierac!!
|
|
#1362 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 618
|
Cytat:
Brawo
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 128
|
Oszala³y¶cie, tyle naprodukowaæ przez nieca³± dobê?
nadrabianie 2 w±tków zajê³o mi sporo czasu :PGween, Nefretete - cudne w³osy! Jak na nie patrzê, to idê siê schowaæ ze swoimi i teraz cz³owiek chcia³by co¶ zrobiæ ze sob± z rozpaczy, jak bym mia³a d³u¿sze w kiepskim stanie, to bym posz³a ¶ci±æ (to tak jak stru¶ chowaj±cy g³owê w piasek), ale ¿e teraz to za bardzo nie mam czego ¶cinaæ, to po prostu pouderzam sobie g³ow± w ¶cianê :P"niusia" - a ja zapytam, przepraszam, pewnie przeoczy³am, ale dlaczego Ci tak bardzo powypada³y w³osy?
|
|
#1364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rano myje szamponem i na pare chwil nakladam jeszcze odzywke miodowa tez tej firmy.kocham tosprzedawczyni nie myli³a sie
|
|
#1365 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Dziewczyny. Chyba troche przesadzacie w swoich komentarzech (nie co do wygladu w³osów, bo rzeczywiscie piêkne, ale chodzi o to jak sie wypowiadacie..). Nie ma sensu tak tego prze¿ywaæ .
|
|
|
|
|
#1366 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 346
|
Gween, Nefretete
![]() ![]() : pliz:![]() ![]() Niusia, super, ¿e posz³a¶ do dermatologa. Wpierw uporasz siê z wypadaj±cymi w³osami, podetniesz je trochê (dla piêkna i zdrowia w³osków naprawdê warto!). Zachowaj obecne zdjêcia w³osów, bo za jaki¶ czas ich po prostu nie poznasz ! Jestem pewna, ¿e przy stosowaniu siê do tego co sobie postanowi³a¶ i odrobinie cierpliwo¶ci wyhodujesz sobie przepiêkne, d³ugie i przede wszystkim zdrowe w³osy!!! Trzymam za Ciebie kciuki I g³owa do góry, bêdzie o wiele wiele lepiej ![]() U mnie ju¿ 3 u¿ycie waxa, na razie jakich¶ spektakularnych efektów nie widzê CZekam na t± maskê Gloriê ju¿ 2 tyg Zmieniam szampon i od¿wykê, biorê suplement diety, kilka razy w tygodniu jem jajka (dla mnie to nowo¶æ ) MAm nadziejê, ze za jakis czas w³oski mi siê odwdziêcz±.A i kupi³am nab³yszczacz i od¿wykê w jednym z BIOSILKA. (w sprayu) Tylko tam nie piszê czy nak³adaæ go na suchê czy wilgotne w³osy Jak my¶licie??
|
|
#1367 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Bardzo mnie wszysktie pocieszy³y¶cie chociaz prosi³am tylko o rady, które tez otrzyma³am. Wszystko sobie zapisa³am w notesie i mam zamiar zakupiæ jak tylko bêde mia³a dostêp do pieni±¿ków.No w³asnie, Wax, ci±gle kto¶ go wychwala na Wiza¿u. Chyba zakupiê. ![]() Dlaczego jedzenie jajek jest takie wa¿ne dla w³o¶ów? (Nie jem wcale, a moze powinnam zacz±æ..). Zdjecia zachowam, oczywi¶cie. Bede je co jakis czas fotografowaæ, zeby widziec czy s± postêpy. Hm, jestem pe³na entuzjazmu.![]() Ale za priorytetow± sprawê je¶li chodzi o w³osy powinnam raczej uznaæ poprawê ich stanu i odzyskanie dawnego wygl±du, a zapuszczanie bedzie swoja drog±. A co o tego nab³yszczacza - wydaje mi siê, ze nab³yszczacze itp. ¶rodki w sprayu nak³ada siê na w³osy po umyciu, raczej kiedy ju¿ wyschn±.Efekty widac od razu. Chociaz nie wiem jakiego charakteru to nab³yszczacz. Taka nab³yszczajaca odzywka w sprayu czy co¶ takieog jak np brylantyna do u¿ycia na sucho. Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2009-01-10 o 15:41 |
|
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 072
|
Cytat:
![]() ![]() ale ale, czy nie s± trochê krótsze? a co do bia³ych kropek na koncach- zawsze mo¿na rozja¶niæ w³osy, bo wtedy tak nie widaæ tych bia³ych kropek ![]()
|
|
|
|
|
#1369 |
|
Raczkowanie
|
Niusia, super postawa!! Tak ma byæ - pozytywnie
![]() Ja mam bardzo cienkie w³osy i du¿o wysi³ku kosztowa³o mnie zmobilizowanie siê do dbania o moje k³aki. Ale teraz ju¿ nie zrezygnujê Bo my dopiero zaczynamy walkê o piêkne w³osy (mo¿esz zerkn±æ na datê w podpisie - od 1 jestem w³osomaniaczk± pe³n± gêba ), ale za jaki¶ czas bêdzemy mog³y siê pochwaliæ piêknymi zdrowymi w³oskami Jestem tego pewna.Co do WAXA, to naprawdê warto kupiæ (w³osy s± po nim miêkkie i super siê rozczesuj±) my¶lê, ¿e na 'sta³e' efekty przyjdzie mi jeszcze poczekaæ Co do nab³yszczacza to spróbujê jej u¿yæ na sucho, po niedawno sp³uka³am WAXA, w³oski mi wyschn± i zastosujê Zobaczymy jak wyjdzie ![]() EDIT: jednak nie wytrzymalam i zrobilam na mokre ;P Zobaczymy jak wyjdzie po wyschniêciu, ale ju¿ teraz widzê, ¿e w³osy s± baaardzo nab³yszczone
Edytowane przez rubinka123 Czas edycji: 2009-01-10 o 15:52 |
|
|
|
#1370 |
|
Konto usuniête
|
Masz trochê utrudnion± sprawe, je¶li masz z natury cienkie w³osy, ale mojej mamie "same " zgêstnia³y po tym jak bra³a skrzyp i mia³a zastrzyki (tyle, ze to nie by³o takie "zwyczajne' wypadanie, ale ³ysienie plackowate). I do tej pory ma gê¶ciejsze, a stosowa³a kilka lat temu.
Masz racje. Fajne okre¶lenie "w³osomaniaczka".
|
|
|
|
#1371 | |||||||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 452
|
Cytat:
Co do koñcówek to ja niestety nie poradzê, my¶lê ¿e powinna¶ obci±æ wtedy kiedy zajdzie taka potrzeba, bo jak zdrowe to szkoda ci±æ.Cytat:
Ile cm ma twój warkocz?Cytat:
A w³osy wklei³am tutaj, bo sama wci±¿ zapuszczam do upragnionej d³ugo¶ci i chcia³abym potem wkleiæ zdjêcie postêpu Swoj± drog± bardzo kusisz t± mask± brazil nut, wesz³am na stronê TBS i tam jest tyle cudów Cytat:
Nastêpnym razem nie wklejê ![]() Cytat:
Najlepsze s± w³a¶nie takie 'domowe' sposoby co zreszt± widaæ po w³osach wiza¿anek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Justyno nigdzie siê nie chowaj, bo w³osy masz bardzo fajne. Czyta³am, ¿e dzielnie je pielêgnujesz, daj im trochê czasu, a na pewno siê odwdziêcz± A co do d³ugo¶ci to ja z podobnej startowa³am, w³osy mi wolno rosn±, wiêc wszystko jest mo¿liwe ![]() Dziêkujê
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 569
|
dziewczyny mam pytanie
bo ja robie sobie maseczke z zoltka i olejku rycynowego raz na tydzien.. i czy mam j± robiæ na umyte w³osy, siedziec w niej troche, i potem splukiwac wod±? czy na wilgotne, ale nieumyte w³osy nak³adaæ? a moze zupelnie na suche, i dopiero potem umyc?
|
|
#1373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No mam cienkie w³oski z natury - takie geny Ale wychodzê z za³o¿enia, ¿e nawet niezbyt gêste mog± byæ piêkne i zdrowe Wystarczy tylko chcieæ ![]() Oluska, ja niestety nie umiem Ci pomóc, ale do³±czam siê do pytania
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 726
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1375 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 128
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 333
|
dziewczyny, naprawde macie piekne wlosy i tylko pogratulowac
w±tek jest dla mnie wielka inspiracj±swoje aktualizacje moze niedlugo wrzuce mysle, ze za jakies 15 cm bedzie sie czym naprawde pochwalic niestety nie moge sie zmobilizowac do zmierzenia porostu, a to daloby mi wiedze ile jeszcze dane mi bedzie poczekac wczoraj zmierzylam grzywke, ale sie z tym namordowalam. farbujace wlosy moga z latwoscia mierzyc odrosty, a jak ktos ma falujace wlosy nierownej dlugosci, po ktorych tasma krawiecka do mierzenia sie zeslizguje, to jest mu trudniej oszacowac.Nefretete21- Twoje wlosy sa naprawde niesamowite, ale zastanawia mnie jedna rzecz wiekszosc dziewczyn z tego w±tku i innych pielegnacyjnych, przed era wizazowa nie dbala az tak o wlosy, wiekszosc pomyslow zaczerpnela wlasnie z wizazu, przyznam, ze ja tez![]() przed era wizazowa moje pojecie o pielegnacji wlosow bylo wlasciwie zerowe, znalam co najwyzej domowa maseczke jajko+nafta+olej rycynowy, szampony dobieralam metoda "chybil-trafil" a Ty jestes w sumie nowa na tym forum, a widze, ze pojecie o pielegnacji masz dosc duze zdradz jeszcze pare sekretow, jestem bardzo ciekawa, mam czarnowlosa kolezanke, ona marzy o takich wlosach jak Twoje
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo podobne w³osy mia³a Koko19
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 569
|
justyna_dt, aeronauta dziêkujê bardzo za odpowiedzi
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 137
|
Nefretete21 ³o bo¿e jakie piêkne w³osy, haa mam kolejny idea³. Ja do takiej d³ugo¶ci d±ze. Pierwszy krok jaki mam to blask, znacznie lepiej mi sie b³yszcz± jak kiedy¶. Ale Twoje w³osy s± ¶liczne i zadbane ,naprawdê szczerze gratulujê.
P.S CO to sie dzieje na tym watku jakie w³osiska,
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 403
|
Cytat:
Bez urazy nefretete- my¶lê, ¿e powinna¶ dorzuciæ do swojej pielêgnacji co¶ na koñcówki
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

istne tortury
ale i motywacja tez duza. Jeszcze 2 lata jak dobrze pojdzie(albo 3 jak gorzej
) i tez bede mogla sie chwalic. A co! 

piekne i niespotykanie grube w³osy.

Ale có¿, jestem prawie doros³a, musze ponie¶c konsekwencjê swojego postêpowania. Jako¶ to przebolejê. Ciagle sobie powtarzam, ze to ostatni raz, i bêd± juz mog³y spokojnie rosnaæ.
jestem zwolenniczka blond wlosow, ale twoje...

Zmieniam szampon i od¿wykê, biorê suplement diety, kilka razy w tygodniu jem jajka (dla mnie to nowo¶æ
A w³osy wklei³am tutaj, bo sama wci±¿ zapuszczam do upragnionej d³ugo¶ci i chcia³abym potem wkleiæ zdjêcie postêpu