![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
no pewnie ze przygarniemy!
![]() ![]()
#152 |
Zadomowienie
|
Witaj Elianko i powodzenia
![]() Uwaga zrobilam podejscie do szpinaku, ktorego - tak uwazam - nie lubie. Znajomi nam przyrzadzali nie raz, zeby nas przekonac, ale my jakos ni w zab... Doszlam do wniosku stojac dzis nad mrozonym szpinakiem, ze blad tkwil w smietanowym sosie, za ktorym ja nie przepadam, osobiscie nie lubie bialych sosow do mies czy makaronow ![]() Ale sie odwazylam. Kupilam i wlasnymi rekami zrobilam babeczki szpinakowe... Efekt posmakuje jutro, na razie siedza w piekarniku. Tz patrzy na nie z przerazeniem ![]() ![]() ![]() I szykuje mi sie na jutro przepyszna zapiekanka z miesa mielonego - mniami. Przy okazji uruchomilam swoj maszyne do mielenia. ![]() ![]() ![]() Coz, musze pewnego dnia zakupic odpowiednia ilosc miesa, zmielic jednorazowo i pomrozic, co by za czesto tego samolotu nie odpalac ![]()
#153 |
Wtajemniczenie
|
witam nowe plazowiczki
![]() ![]() effo my mamy jak widze podobne godziny aktywnosci ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis caly dzien spacerowalamna lekkim mrozie - ach jak pozniej przyjemnie sie zagrzac i herbatkez mleczkiem wypic - moja ulubiona karmelowa dilmah z mlekiem skondensowanym nieslodzonym 4.5% Niestety im wiecej maszeruje tym pozniej wiecej jem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pisz nam jadłospisy, sątu takie spece co je ocenią Cytat:
Kurde dziewczyny wy jestescie poskramiacze kg, jak to robicie to pojęcia nie mam ![]() Cytat:
![]() wczoraj zaczełam rozprawiac siie z rybą o 19 to po 20 z Tztem kolacje dopiero zjedlismy, i duzo podsmazonej rybki zostało i mysle jakims sosem greckim zalac, ide szukac przepisu w necie a oto mój wczorajszy jadłospis
![]() miłej sobotki ![]()
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
KassiaKonsultantka wiesz SB to jest "dieta" na całe życie. jasne, że ja po I fazie czy II nawet wrócisz do dawnych niezdrowych nawyków to kg wrócą. warto jest się zastanowić czy nie żal tego co się już osiągnęło
![]() ![]() telik menu pyszne. jeśli idzie o rybkę to ja jeszcze polecam z pary. smażona jest jami, ale wiadomo - średnio bogata w wartości odżywcze. effa79 ja wczoraj miałam na obiad pangę w sosie koperkowo-śmietanowym. nie dało rady TŻ przekonać do jugurtu, więc było na śmietanie 12%. i co tego sos z Pomysłu Na, więc też tragedia. ale smaczne ![]() w ogóle muszę się Wam wyżalić, bo ostatnio się zapuściłam. po świętach przytyłam kg i nawet jak w dzień ładnie jem to jak wracam do domu po pracy już nie jest tak kolorowo.. jem ciasto codziennie i już nie takie SB, różne takie nie za zdrowe rzeczy od czasu do czasu, nie ćwiczę.. źle się z tym czuję, ale jakoś tak brak mi motywacji, bo nie chcę już chudnąć. ale z drugiej strony ten kg psuje mi samopoczucie. co robic? ![]()
#156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do kg , to wiesz ze to tak niewiele i łatwo bedzie zrzucic. najwazniesze zebys odzyskała dobre samopoczucie. polecam sesje w łazience z ciepłą aromatyczną kąpielą, moze przy lepszym humorze i motywacja wróci. trzymam kciuki ![]() a u mnie na obiad bedą roladki z kurczaka z parowara i warzywka na parze(brokó.ł, seler naciowy, papryka grzybki mun) a wczorajszą rybke z kolacji zanusze w sosiku cebulkowo pomidorowym i bedzie czekałą w lodówce na lepsze czasy ![]() edit cisza tu dzis straszna przez was musze zajac sie w pracy... jakąś pracą ![]()
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-01-10 o 08:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Hej, ludziska
![]() ja też wczoraj kawał w nocy w kuchni urzędowała ![]() dla "wielbicielek" ![]() ![]() a babeczki są pyszne ![]() dziś planuję upiec keks Pysi, poza tym pomysłów brak, pewnie jakaś rybka w sosie szpinakowym ![]() Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-10 o 17:16 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 | |
Rozeznanie
|
hej dziewuszki
![]() powoli sie szykuje na imprezke, ale jeszcze do Was zajrzalam!!!w sumie wyjezdzamy dopiero o 17, ale caly dzien mam jakis niezorganizowany, w mojej lodowce pustki, bo TZ stwierdzil ze przed wyjazdem nic nie dokupujemy!!!och jak ja tego nei lubie, teraz moje posilki beda cale w trzy swiaty, wlasnie racze sie jablkiem i migdalami,potem wciagne serek wiejski z ogorkami kwaszonymi a przed wyjazdem reszte lecza i jajko!! no i pozniej tylko bede mnie kusic imperzowe niespodzianki, ale juz postanowione, nie dam sie!!!!(hehe, mam nadzieje) Cytat:
![]() ![]() Ilonko, cos mi sie przypomnialo, ze sie w gory wybierasz?oj brat wlasnei mi przyslal zdjecia z Zielenca, warunki super!!!! a Ty nartki czy snowboard??? aha i jeszcze jedno, bo planuje w przyszlym tygodniu sprobowac Twoj kapusniak, tylko sie zastanawiam nad ta chuda wedzonka?jest cos takiego u nas w sklepach???? Telik!!!!a Ty sama przeceiz juz sporo zrzucialas, co nie? ![]()
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
ja będę na plaży od poniedziałku, na razie jestem na trzydniowej dietce czyszczącej jelitka- co by obkurczyć żołądek i pozbyć się potabletkowej wody :/
#160 |
Rozeznanie
|
Telik pyszny jadłospis
![]() Elianka powodzenia życzę ;* Ja mimo 3 dnia @ zważyłam się dzisiaj i pomierzyłam, zaraz zaktualizuje dane. A za dwie godziny na impreze urodzinową ![]() ![]() ![]()
#161 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Uff nie nadrobie Was narazie lub wcale, bo nie mam za bardzo czasu. Ilonko pieke wlasnie chlebek twarogowy, tyle ze z oliwa, mlekiem 1,5%, chudym twarogiem, fruktoza i maka pelnoziarnista zytnia. Dziekuje raz jeszcze za przepisy! ![]() Wczoraj pieklam z takiej gotowej mieszanki pelnoziarnistej (ladny sklad), dodalam tylko slonecznik i chlebek wyszedl pyszny, choc bardzo jasny. Ale tak to widocznie wyglada, jesli nie dodaje sie masy cukru lub syropu karmelowego. ![]() Zobaczymy jaki ten bedzie...ale jeszcze ponad 2h musze niecierpliwie czekac. Wczoraj upieklam tez pierniczek i do nocy sie zajadalam. Jadlam wczoraj tez ryz czerwony, i faktycznie Ilonko jest przepyszny! ![]() W smaku podobny jest troche do mojego pelnoziarnistego, choc bardziej twardy przez inna skorupke i cienszy ksztalt, ale juz na sam widok na talerzu slinka leci. ![]() Od jutra robie pare dni pierwszej fazy, zobaczymy jak mi pojdzie. Od Swiat strasznie mi organizm sie zmienil, jest w ciaglym nalogu prostego cukru i nie moge sobie z tym poradzic. Dzien w dzien od rana do nocy nieustannie jem, i strasznie duzo tych rzeczy, ktorych powinno sie jesc rzadko, lub bardzo rzadko. Mam nadzieje, ze jakies 5 dni pierwszej fazy wystarczy na resetowanie. ![]() A poki co ide gotowac tlusty zurek i korzystac z ostatniego dnia wegli. ![]() EDIT: Nie wiem czy to przez proporcje, bo uzylam maki pelnoziarnistej i bylo moze zbyt suche, czy w ogole przez twarog, ale ciasto nie chcialo sie wyrobic. ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-01-10 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
no, ściągnęłam wreszcie do domu, pojechalismy tylko obejrzeć panele na podlogi i kupić Bartkowi buty na snieg a skończyło się na kreglach i potem jeszcze bilardzie, ale co tam, niech sie dzieciak cieszy
![]() obiad był poza domem - roladki z soli ze szpinakiem w sosie śmietanowym, na szczęście sos podano oddzielnie, do tego brokuły, kalafior, papryka... teraz mąż tatara merda... a o 21 jedziemy go lokalnej galerii zakupić Batrkowi kurtkę i spodnie narciarskie - w sporej przecenie, więc warto jechać ![]() a dzieciaki śpią u teściów, a ja @ akurat dostałam ![]() Bambii, z dzieciakami jedziemy coby się na sniegu wyszalały i wdrożyły w zimowe wyjazdy[bo letnie opanowane ![]() Fruity, cieszę się ![]() Elianko, ależ cuda tworzysz! jestem pod wrażeniem! Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-10 o 17:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Dzisiaj mija już 14 dzień I fazy SB mojego plazowania i 24 A6W Mój jadłospis przedstawia się następująco: Ś: jajecznica z 2 jajek z wedlinką, 1/2 zielonej papruki i kilka rzodkiewek P: surówka z pekińskiej, czerwonej papryki, ogórka kwaszonego, cebulki w sosie vinegret z dużą ilością ziół 5 szt migdałków O: gotowane mięsko z kurczaka i spora miska surówki takiej jak w przekąsce P: jogurt naturalny z cynamonem, kakao, 2 łyżkami pestek i słodzikiem Na kolację planuję dokończyć surówkę z obiadu i wieśniaka lekkiego Wypiłam 2 herbatki czerwone, 2 herbatki zielone, 2 kawki z mlekiem 0,5% i około 1,5 litra wody mineralnej niegazowanej Od jutra ruszam z II fazą ![]() W poniedziałek zważę się i pomierzę nieomieszkam poinformować Was o postępie wagowo-centymetrowym o ile jakikolwiek nastąpił, hihi. Chciałabym, zeby było mnie o 2 kg mniej na więcej nie liczę, pozyjemy zobaczymy. Effa jak przygoda ze szpinakiem????? ![]() Ilonka chlebek orkiszowy mmmmmmmmmmmmm... rozmarzyłam się ![]() Bambiiiiiiiii trzymam kciuki, mam nadzieje, ze nie ulegniesz pokusom!!!!!!!!!! Ska mam pytanie w jakim czasie udało Ci się schudnąć? Na której fazie zauważyłaś większe postępy?????????????/ Nie przejmuj się, szkoda życia na zamartwianie się!!!!!!!! Myślę podobnie jak przedmówczynie, zrób coś dla siebie, cos co lubisz i wprawi Cię w dobry nastrój, głowa do góry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nightwind jak tam Twoje efekty??????????? Paprak po odpowiednim dotlenieniu organizmu zawsze ma się apetyt ![]() Elianko witaj w naszym skromnym ![]() I jeszcze jedno Efffffa i Ilonko w jakim wieku macie dzieci??? Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru ![]()
#164 |
Raczkowanie
|
Fruity, ale Ci dobrze
![]() ![]()
#165 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie.. ja już plażowałam , w II części wątku (matko kochana ja to dawno było ojoj)
Dziewczyny pytanie mam bo się zamotałam.... na I fazie można wątróbkę jeść? Nie wiem z czego się składa i nie mogę wydedukować... Ilona- dzięki za komplement ![]()
#166 |
Zakorzenienie
|
wątróbka składa się głównie z wątróbki
![]() podrobom mówimy stanowcze NIE ![]() Bartek - 30 czerwiec 2003, Oli - 8 wrzesień 2006 ![]() chlebek orkiszowy uwielbia mój syn a on ostatnio wybredny, oj wybredny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
I ja jestem weekendowo.
Szybki dzien. Musialam wyskoczyc do pracy, ale z efektami przynajmniej ![]() ![]() Tym samym zaliczylam polgodzinny szybki marsz. Pozniej z chlopakami poszlismy na czytanie WOSP w bibliotece i trzygodzinny spacer, i tym samym zglodnialam wieczorem ![]() Mialam sie zabrac za ten chleb orkiszowy, a tu dupa, resztka orkiszu w szafce ![]() Brzuch mi dzis wywalilo, moze to na koniec@. Jak upieke chleb, to jutro rano koncze jedynke ![]() Bambii kupilam ten tarty ser w Lidlu i juz do zapiekanki wyprobowalam ![]() Ska glowa do gory, moze to ogolny spadek formy - zimowy. Zrob sobi ejakas przyjemnosc - dziewczyny maja racje ![]() Fruity daj znac jak chleb ![]() ![]() ![]() Ja dzis wciagnelam: ś: jajecznica z pieczarkami, serem i szynka plus kawa zbozowa z mlekiem p: orzechy laskowe o: zapiekanka z miesa mielonego, pieczarek, papryki z pomidorami w zalewie pomidorowej z serem zoltym ![]() ![]() ![]() p: jogurt z orzechami i pestkami k: wiesniak, babeczka szpinakowa, kawalek mozzarelli light, dwa plastry szynki i kawalek sera zoltego ![]() ![]() AAAAA babeczki calkiem niezle. Nie zebym sie w nich zakochala ![]() ![]() ![]() ![]() Mamooli Borys 01.01.2006 czyli swiezo upieczony trzylatek Wiktor 19.02.2008 czyli za miesiac roczniak
#168 |
Zadomowienie
|
mamaoli1979 podczas I fazy schudłam 1,5 albo 2 kg. nie pamiętam.. nie grzeszyłam, miałam dużo motywacji. na II doszłam do 53 i stwierdziłam, że starczy, ale podczas III spadł jeszcze kg.
w jakim czasie? myślę, że to były 2, 3 miesiące jakoś. teraz już trzymam wagę. tylko tak po tych świętach mi kg wrócił, ale w wymiarach różnicy nie mam ![]() effa79 ładny jadłospis. zdrowy i zróżnicowany ![]()
#169 |
Raczkowanie
|
Mamaoli1979 moj efekt byl ponoc niezly. Po 4 dniach ubytek 0,5 kg. nie wazylam sie od tamtej pory. w poniedzialek sie zwaze i zmierze. ale juz czuje ze spodnie mniej uwieraja
![]() ![]()
![]() |
#170 |
Zadomowienie
|
Mamooli ja schudlam niecale 3 kg, ale bylo plus 0.5 kg co jakis czas, minus jakies dwa razy sie trafil, a pozniej Świeta
![]() ![]() ![]() ![]()
#171 |
Wtajemniczenie
|
No wiec chlebek sie upiekl..Tz smakuje, mi nie bardzo. Gdybym dodala tam sliwki suszone i moze orzechy, to jako na slodki by mi smakowal. Kiedys tak sprobuje. Ale tak to jest taki nijaki. Ani slodki, ani wytrawny.
Ilonko twarog rozkruszylam przed dodaniem. Moze to zbyt tepe dla automatu, nie wiem. U Ciebie w automacie tez tak bylo, ze chlebek byl ladnie przyrumiony po bokach i spodzie, a gora byla jasna? ![]()
#172 |
Zadomowienie
|
Alez mi pachnie chlebem w domku
![]() ![]() Ale w temat sie wglebilam i zamierzam w tej kwestii wiedze poszerzyc ![]() Ska dzieki ![]() ![]()
#173 |
Raczkowanie
|
jak już pisałam jestem od niedawna w temacie BARDZO dziękuje za odzew Ilonka P za przepisy! Mam pytanie czy można pić kawę ponieważ nie mogę bez niej rozpocząć dnia i czy w I fazie można wypijać przegotowaną wode z cytryną naczczo. A tak pozatym za mną sobota i jestem trochę załamana bo nie odczówam głodu dziś zjadłam rano makrele 2 jajka i ogórek konserwowy a potem dopiero o 17 plasterek żółtego sera troche szynki i ogórka zielonego 5 plasterków .to nie dobrze bo walcze o zdrowe odżywianie a nie jakieś wygłodzenie \jutro będe mądrzejsza A tak poza tym jesteście super.
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
dziś zaczęłam jednak
![]() Na śniadanko wypiłam kawusię ze słodzikiem, i wciągnęłam jajecznicę z dwóch jajek i pieczarek, na łyżce oleju canola Potem wciągnę zawijasy z kapusty pekińskiej, krewetek oliwek i sera a potem nie wiem bo idę na 12 do pracy ![]()
#175 |
Zadomowienie
|
Chleb BOSKI
![]() ![]() ![]() ![]() Tym samym zakonczylam jedynke, bo chleba na sniadanie sobie nie odmowilam ![]() ![]() ![]() Zaraz wyruszamy na orkiestrowanie. Totez sniadanie obfite - 3 kawalki chlebka z serkiem i warzywami, 2 jajka na miekko, dwa plastry szynki kawa zbozowa z mlekiem. Chcialabym do srody sprobowac z wegli tylko chleb i platki owsiane do poludnia wprowadzic... Choc juz mi sie marza platki zapiekane z jablkami na sniadanie.. ![]() Dobrek niedzieli ![]()
#176 |
Zakorzenienie
|
witam...
ja już nie mogę się doczekać kiedy znowu zacznę jadać normalnie czyli zgodnie z sb...bo jak na razie jadam słodycze jest mi z tym źle...tak jakoś zostało mi po świętach...mam nadzieję,że jeszcze najwyżej 3 tygodnie i wrócę na ten styl żywienia ![]() miłego dnia!!
#177 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie, porcja jest na jedną formę 26cm, ja podwoiłam porcje Cytat:
automat nie ma górnej grzałki, dlatego taki efekt, możesz posmarować wierzch wodą z solą, mlekiem albo jajkiem i wstawić do piekarnika na samą górę Cytat:
![]() Cytat:
![]() można ale z chudym mlekiem i słodzikiem woda z cytryną jak najbardziej jeśli nie czujesz głodu, to staraj się zjadać małe porcje ale regularnie, po pewnym czasie organizm sam się ureguluje ![]() zestaw "górski" dla Bartka zakupiony, teraz dzieciaki szleją na dworze i lepią bałwana a ja siedzę i włosy suszę, znaczy same schną ![]() dziś było wyjątkowo delikatne śniadanko - 180ml jogurtu naturalnego własnej roboty + truskawki i digestive, zaraz jakiegoś wieśniaka jeszcze dołożę i tak myślę, że od jutra wskoczę na 5-7dni na prawdziwą I bez oszukaństwa ![]() zakupiłam sery żółte odtłuszczone, jogurt zrobię sobie sama i ser chudy odkryłam w naszym sklepie!!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie techniczne:
będę robiła zupę z soczewicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry,
dawno mnie tu nie bylo..niestety pojawiam sie teraz z moimi dodatkowymi 3 kg...Czulam,ze przytylam ale wczoraj przy wkladaniu jeansow wieczorem i ledwie sie dopieciu ![]() moze ktos oceni moj dziesiejszy jadlospis ? ![]() S kawa z mlekiem, 2bialka jajek,papryka II koktajl z czystego bialka czekoladowy(bez wegli) z blonnikiem i garscia mrozonych jezyn i bezcukrowym mlekim sojowym obiad - warzywa na patelnie i 3 zawiajasy z chudnej szynki z serkiem twarogowym chudym kolacja - grillowany pstrag i fasolka szparagowa. i mam takie pyatnie: co do pracy biezecie? bo glupio tak z jajkiem samym albo piers z kurczaka skubac..
#180 |
Wtajemniczenie
|
cytuję:
"Współcześnie kuskus częściej produkuje się poprzez granulację mąki pszennej z wodą i dodatkami i przesiewanie otrzymanego granulatu przez sita o odpowiedniej średnicy" czyli jak dla mnie to bardziej makaron niż kasza, więc chyba tak nie za bardzo na SB... Od jutra zaczynam 2-gą fazę. Jeśli chodzi o węglowodany to planuję na śniadanie 1-2 kromki pieczywa pełnoziarnistego i jeszcze przed południem np 2 mandarynki + łyżka otrębów do jogurtu. Nie za dużo tych węgli na początek? A tak wogóle tyle naskrobałyście przez weekend że nie ma szans, żebym to wszystko przeczytała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.