Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2009-01-11, 12:29   #361
envy07
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 603
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III

Aggie125 thx wielkie.......spróbuje: ).chociaz i lotion Seboradin i ampu³ki Radical na wieczór nie wyeliminowa³y tego co czuje mój nos.spróbujê octu
envy07 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-11, 12:32   #362
Aggie125
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 348
GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Poka¿ wiadomo¶æ
z tym, ¿e tego octu potem nie czuæ a cebulkê jak widaæ tak
To prawda, p³ukanka octowa szybko wietrzeje, z tym, ¿e po sp³ukaniu wlosów woda z octem nalezy jeszcza raz wyp³ukaæ w³osy w wodzie, starannie i dok³adnie. Zapach octu szybko wietrzeje. Wprawdzie wlosy szybko ch³on± zapachy, ale ¿eby zapach cebuli nie ulotni³ siê nawet po myciu w³osów? Dziwne... Mo¿e dodatkowo spróbuj zrobiæ peeling skóry glowy.
Cytat:
Napisane przez rybenka_ Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyny stosuje nisim czy jednoczesnie moge pic pokrzywe i brac skrzypowite ?
Ja te¿ bym radzi³a jak Magdzia wybrac albo skrzypowitê albo pokrzywê. Nie ma sensu dawac organizmowi zbyut du¿ej dawki zió³.
Cytat:
Napisane przez kaskaj24 Poka¿ wiadomo¶æ
A ja w³a¶nie pije pokrzywe 3x dziennie po 2 saszetki (herbapol) plus ³ykm belissê a jak wiadomo tam jest najwiêksza dawka pokrzywy spo¶ród tego radzaju suplementów. ¯yjê i miewam siê dobrze
Ale to sa dawki lecznicze... Póki co wszystko jest w porz±dku, ale z czasem mo¿e Ci to powaznie zaszkodziæ.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-11, 12:37   #363
kaskaj24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 730

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Poka¿ wiadomo¶æ
I przy tych dawkach nied³ugo mo¿esz siê nabawiæ niepo¿±danych dolegliwo¶ci

Od ok 2tygodni tak ostro jadê z t± pokrzyw± bo zale¿y aby w³osy jak najszybciej uros³y do studniówki. Ba³am siê troszkê na pocz±tku skutków ale generalnie mój organizm jest ma³o delkatny i nie jestm podatna na ró¿norodne dolegliwo¶ci (na szczê¶cie ). A swoj± drog± Estelle jakie mog± byæ te niepo¿±dane dolegliwo¶ci?
  • UCZÊ SIÊ GOTOWAÆ
  • PRZYSZ£A PANI KOSMETOLOG
kaskaj24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-11, 12:40   #364
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Od ok 2tygodni tak ostro jadê z t± pokrzyw± bo zale¿y aby w³osy jak najszybciej uros³y do studniówki. Ba³am siê troszkê na pocz±tku skutków ale generalnie mój organizm jest ma³o delkatny i nie jestm podatna na ró¿norodne dolegliwo¶ci (na szczê¶cie ). A swoj± drog± Estelle jakie mog± byæ te niepo¿±dane dolegliwo¶ci?
Kasiu, to nie jest tak, ¿e dziesiêciokrotnie wiêksza dawka wp³ynie na dziesiêciokrotny porost w³osów. Jesli nie masz farbowanych w³osów albo masz przynajmniej spory odrost, wypróbuj Nisim, on daje rezultaty bardzo szybko - dziewczyny pisa³y o widocznych efektach nawet po ok. tygodniu.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2009-01-11, 12:40   #365
kasiaczek141
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 535

Cytat:
Napisane przez rybenka_ Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyny stosuje nisim czy jednoczesnie moge pic pokrzywe i brac skrzypowite ?
Pewnie ¿e mo¿esz ja biorê skrzypowite i pije pokrzywe ale tylko trzy razy w tygodniu

Edytowane przez kasiaczek141
Czas edycji: 2009-01-11 o 12:42
kasiaczek141 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-11, 12:44   #366
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 384

Cytat:
A ja w³a¶nie pije pokrzywe 3x dziennie po 2 saszetki (herbapol) plus ³ykm belissê a jak wiadomo tam jest najwiêksza dawka pokrzywy spo¶ród tego radzaju suplementów. ¯yjê i miewam siê dobrze
pijesz zdecydowanie za czesto, taka dawka jest dla osob chorych, w celu "wlosowym" to przesada, zgadzam sie z dziewczynami

pokrzywa dziala moczopednie, wyplukuje czesc witamin(wi±¿e czesciowo je), mozesz osiagnac efekt przeciwny do oczekiwanego

btw:

belissa zawiera skrzyp, a nie pokrzywe. a to, ze producent napisal na opakowaniu, ze zawiera najwyzsza dawke skrzypu na rynku, to bujda, taki chwyt reklamowy po prostu.

z piciem ziol lepiej nie przesadzac, bardziej glosuje za metoda picia wody mineralnej w takich ilosciach, 1-2 porcje pokrzywy dziennie w zupelnosci wystarcza
truskawkowawiosna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-11, 12:47   #367
'Estelle'
The Pink Power Mo³derajtor

Wiadomo¶ci: 10 745

Cytat:
Picie zwiêkszonej dawki raczej nie przyczyni siê znacz±co do szybko¶ci porostu. Tu chodzi o regularno¶æ dostarczania mikroelementów dzia³aj±cych wzmacniaj±co. A do tego nie jest powiedziane, ¿e pokrzywa podzia³a na Ciebie [indywidualna podatno¶c organizmu].
Co za dolegliwo¶ci - poczytaj o niedoborach witamin z grupy B. Zreszt±, o piciu pokrzywy jest oddzielny w±tek. Tam znajdziesz du¿o informacji na ten temat.

EDIT: widzê, ¿e pisa³y¶my w tym samym czasie

Edytowane przez 'Estelle'
Czas edycji: 2009-01-11 o 12:49
'Estelle' jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 12:47   #368
mOna01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 108

Mam pytanie, bo siedzicie w temacie ju¿ d³ugo a ja dopiero od dwóch dni planujê zapuszczaæ i dbaæ o w³osy... Wiêc, który ¶rodek powinien byæ najlepszy? Belissa, Skrzypovita, Vital, Vitapil, Silica czy jeszcze co¶ innego?
I co to ten Nisim? szuka³am w googlach a tam pojawia siê jako szampon, czy to o to chodzi?

mOna01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-11, 12:53   #369
serduszkoiz
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 656

Cytat:
Napisane przez mOna01 Poka¿ wiadomo¶æ
Mam pytanie, bo siedzicie w temacie ju¿ d³ugo a ja dopiero od dwóch dni planujê zapuszczaæ i dbaæ o w³osy... Wiêc, który ¶rodek powinien byæ najlepszy? Belissa, Skrzypovita, Vital, Vitapil, Silica czy jeszcze co¶ innego?
I co to ten Nisim? szuka³am w googlach a tam pojawia siê jako szampon, czy to o to chodzi?
I szampon i ampu³ki,
Ja biore Vitapil niedawno wiec ciezko mi oceniæ. Wczesniej bra³am Skrzypowite, na porost chyba nie pomog³a.
Nisim to ¶rodek który przyspiesza porost ok 45%, ale w sumie róznie to bywa sprawa indywidualna. Nisim nie dzia³a na farbowane w³osy, wiec trzeba miec jakis 3 cm odrost zeby nie wyrzucac kasy w b³oto.

A wogóle to o Nisimie jest sporo na tym watku i efektach jego stosowania, sprawdz opcje ,,przeszukaj ten watek''

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-11, 12:57   #370
kaskaj24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 730

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Poka¿ wiadomo¶æ
Kasiu, to nie jest tak, ¿e dziesiêciokrotnie wiêksza dawka wp³ynie na dziesiêciokrotny porost w³osów. Jesli nie masz farbowanych w³osów albo masz przynajmniej spory odrost, wypróbuj Nisim, on daje rezultaty bardzo szybko - dziewczyny pisa³y o widocznych efektach nawet po ok. tygodniu.
Tak, tak wiem ¿e to tak nie wp³ynie na porost ale zawsze troszkê szybciej urosn±. A na Nisim to siê czaje i czaje i MUSZÊ go wkoñcu kupiæ

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Poka¿ wiadomo¶æ
pijesz zdecydowanie za czesto, taka dawka jest dla osob chorych, w celu "wlosowym" to przesada, zgadzam sie z dziewczynami

pokrzywa dziala moczopednie, wyplukuje czesc witamin(wi±¿e czesciowo je), mozesz osiagnac efekt przeciwny do oczekiwanego

btw:

belissa zawiera skrzyp, a nie pokrzywe. a to, ze producent napisal na opakowaniu, ze zawiera najwyzsza dawke skrzypu na rynku, to bujda, taki chwyt reklamowy po prostu.

z piciem ziol lepiej nie przesadzac, bardziej glosuje za metoda picia wody mineralnej w takich ilosciach, 1-2 porcje pokrzywy dziennie w zupelnosci wystarcza
Pokrzywa w ogólne nie dzia³a na mnie moczopêdnie mimo tak du¿ej dawki.
Co do Belissy to chodzi³o mi o skrzyp- pomyli³am siê. Porównywa³am jej sk³ad i Skrzypowity i w Belissie jest znacznie wiêcej skrzpu. Czy naprawdê jest tak czy to chwyt reklamowy- nie wiem...

Dziêki dziewczyny za rady Muszê naprawdê ograniczyæ moj± megadawkê pokrzywy bo siê a¿ przestraszy³am

EDIT: Estelle znam skutki niedoboru poniewa¿ interesujê siê troszkê tym Nie wiem czy to mi grozi ale ³ykam od czasu do czasu tabletki z wit B2 i B6. Na w±tku PP te¿ siê udzielam Dziêki za Twoje rady ;*
  • UCZÊ SIÊ GOTOWAÆ
  • PRZYSZ£A PANI KOSMETOLOG

Edytowane przez kaskaj24
Czas edycji: 2009-01-11 o 13:09
kaskaj24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-11, 13:09   #371
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:

EDIT: widzê, ¿e pisa³y¶my w tym samym czasie

Cytat:
mowimy glownie o serii Nisim Fast http://www.nisim.pl/index.php?cPath=21_36

Cytat:

Pokrzywa w ogólne nie dzia³a na mnie moczopêdnie mimo tak du¿ej dawki.
Co do Belissy to chodzi³o mi o skrzyp- pomyli³am siê. Porównywa³am jej sk³ad i Skrzypowity i w Belissie jest znacznie wiêcej skrzpu. Czy naprawdê jest tak czy to chwyt reklamowy- nie wiem...

Dziêki dziewczyny za rady Muszê naprawdê ograniczyæ moj± megadawkê pokrzywy bo siê a¿ przestraszy³am
ja swego czasu szukajac suplementu dla siebie w rozsadnej cenie w takie porownywanie sie bawilam, stad wiem, ze Belissa wcale nie ma najwiekszej dawki

moj faworyt skrzypowy w rozsadnej cenie wg mnie, ktory nie zawiera wit b12(u mnie nasila zmiany tradzikowe) to Skrzyp Max, zawiera dodatkowo aminokwasy siarkowe w takiej samej dawce jak Revalid, ktory wychodzi drozej
Stary 2009-01-11, 13:31   #372
mOna01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 108

Cytat:
mowimy glownie o serii Nisim Fast http://www.nisim.pl/index.php?cPath=21_36

moj faworyt skrzypowy w rozsadnej cenie wg mnie, ktory nie zawiera wit b12(u mnie nasila zmiany tradzikowe) to Skrzyp Max, zawiera dodatkowo aminokwasy siarkowe w takiej samej dawce jak Revalid, ktory wychodzi drozej
No wiêc ten Nisim to nie dla mnie, bo farbujê co jaki¶ czas Poza tym nie spieszy mi siê tak ¿eby uros³y szybko, najwa¿niejsze ¿eby by³y zdrowe, mocne i gêste.
A ten Skrzyp Max faktycznie daje efekty? Bo dzisiaj chcê zakupiæ który¶ suplement i próbujê siê zdecydowaæ, bojê siê tej wit.B12 bo nie wiem jak na mnie zadzia³a a niedawno wyleczy³am cerê i panicznie bojê siê powrotu... Bra³am Skrzypovitê, jedno op.80tabl i w sumie na cerê nie wp³ynê³a ¼le. Ale tam chyba nie ma B12

mOna01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-11, 13:36   #373
Carrie85
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 417
GG do Carrie85

dziewczyny! nie pijcie tyle tej pokrzywy ani nie lykajcie 10 rodzajow tabletek. rozwalicie sobie nerki, delikatnie mowiac... najlepiej jesc warzywa i owoce, wartosciowe produkty. a jesli juz to lykac suplementy co drugi, trzeci dzien.
co za duzo to nie zdrowo.

pilam i pokrzywe, i skrzyp, ale cos z nerkami sie dzialo. wiec uwazajcie
Carrie85 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-11, 13:38   #374
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Carrie, czasem mo¿e siê zdarzyæ, ¿e po piciu pokrzywy bol± nerki. Pokrzywa oczyszcza, wiêc niewykluczone, ¿e powoduje te¿ tymczasowe bóle nerek w³asnie ze wzglêdu na efekt ich oczyszczania.

Stary 2009-01-11, 13:42   #375
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
No wiêc ten Nisim to nie dla mnie, bo farbujê co jaki¶ czas Poza tym nie spieszy mi siê tak ¿eby uros³y szybko, najwa¿niejsze ¿eby by³y zdrowe, mocne i gêste.
A ten Skrzyp Max faktycznie daje efekty? Bo dzisiaj chcê zakupiæ który¶ suplement i próbujê siê zdecydowaæ, bojê siê tej wit.B12 bo nie wiem jak na mnie zadzia³a a niedawno wyleczy³am cerê i panicznie bojê siê powrotu... Bra³am Skrzypovitê, jedno op.80tabl i w sumie na cerê nie wp³ynê³a ¼le. Ale tam chyba nie ma B12
zalezy jakich efektow oczekujesz. to tylko tabletki uzupelniajace niedobory, jezeli ktos ma w miare mocne i zdrowe wlosy i liczy, ze nagle porost wzrosnie parokrotnie, to niech sie nie nastawia.

Belissa ma B12, pamietam, ze pojawialo sie wiele opini, ze pojawily sie na policzkach, zuchwie bolesne krosty. u mnie bylo tak samo, ale wtedy jeszcze nie skojarzylam. to oczywiscie nie jest regula

preparatow z aminokwasami siarkowymi jest malo na rynku, warto zainteresowac sie tez Bio-silica Olimpu, ale ma niestety te nieszczesna B12, wiec nie testowalam

Cytat:
Napisane przez Carrie85 Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyny! nie pijcie tyle tej pokrzywy ani nie lykajcie 10 rodzajow tabletek. rozwalicie sobie nerki, delikatnie mowiac... najlepiej jesc warzywa i owoce, wartosciowe produkty. a jesli juz to lykac suplementy co drugi, trzeci dzien.
co za duzo to nie zdrowo.

pilam i pokrzywe, i skrzyp, ale cos z nerkami sie dzialo. wiec uwazajcie
tak masz racje, pisac, ze zdrowa dieta to podstawa.
problemow z nerkami wspolczuje, ale bez przesady, nie wierze, ze u zdrowej osoby 1-2 kubki dziennie naparu pokrzywy zrujnuja nerki, lekarze wrecz j± zalecaja w problemach z ukladem moczowym

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 13:55   #376
'Estelle'

Cytat:
problemow z nerkami wspolczuje, ale bez przesady, nie wierze, ze u zdrowej osoby 1-2 kubki dziennie naparu pokrzywy zrujnuja nerki, lekarze wrecz j± zalecaja w problemach z ukladem moczowym
Zgadzam siê
Byæ mo¿e te problemy to utajone z³ogi, piasek, o których do tej pory mo¿na by³o nie mieæ pojêcia. Po zio³ach "co¶ siê ruszy³o" i st±d ich reakcja.

Stary 2009-01-11, 13:59   #377
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Zgadzam siê
Byæ mo¿e te problemy to utajone z³ogi, piasek, o których do tej pory mo¿na by³o nie mieæ pojêcia. Po zio³ach "co¶ siê ruszy³o" i st±d ich reakcja.
Ostatnio mój misiek trafi³ na ostry dy¿ur, bo dosta³ tak nag³ego bólu nerki, ¿e nie mógl z bo³u wytrzymaæ. Prze¶wietlenie wykaza³o z³ogi (nie kamieñ) i lekarz przepisa³ mu jakies lekarstwa z informacj±, ¿e to nie sa kamienie i ¿ê najprawdopodobniej organizm pozbêdzie sie ich "wysikuj±c je". Zafundowa³am miskowi popijanie pokrzywki 2-3 razy dziennie i chyba to pomog³o, bo po paru dniach dolegliwo¶ci usta³y. Na wszelki wypadek od czasu do czasu podsuwam mu pokrzywkê do picia.

Swoj± droga mocno go to musia³o bolec, skoro zgodzi³ siê pokrzywy napiæ...

Stary 2009-01-11, 14:10   #378
'Estelle'

Cytat:
Ostatnio mój misiek trafi³ na ostry dy¿ur, bo dosta³ tak nag³ego bólu nerki, ¿e nie mógl z bo³u wytrzymaæ. Prze¶wietlenie wykaza³o z³ogi (nie kamieñ) i lekarz przepisa³ mu jakies lekarstwa z informacj±, ¿e to nie sa kamienie i ¿ê najprawdopodobniej organizm pozbêdzie sie ich "wysikuj±c je". Zafundowa³am miskowi popijanie pokrzywki 2-3 razy dziennie i chyba to pomog³o, bo po paru dniach dolegliwo¶ci usta³y. Na wszelki wypadek od czasu do czasu podsuwam mu pokrzywkê do picia.

Swoj± droga mocno go to musia³o bolec, skoro zgodzi³ siê pokrzywy napiæ...
Ooooo wspó³czujê, ból nerek w takich przypadkach jest nie do wytrzymania. Mój piekny te¿ miewa³ ataki, wiêc wiem, o czym piszesz

Równie¿ "wcisnê³am" mu pokrzywê, o dziwo nawet nie protestowa³ i pi³ ca³kiem chêtnie, teraz musimy wróciæ do tego zwyczaju, bo co¶ siê zaniedba³am a prewencja przedwiosenna by siê przyda³a [bo najczê¶ciej nerki bola³y go w³a¶nie na wiosnê].

Stary 2009-01-11, 14:12   #379
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Estelle, obawiam siê, ¿e nasi ja¶nie panowie wypija pokrzywe dopiero wtedy, jak ich ból nerek zacznie skrêcaæ. Zapobiegawczo? A po co , jak nie boli?

Stary 2009-01-11, 14:25   #380
'Estelle'

Cytat:
Estelle, obawiam siê, ¿e nasi ja¶nie panowie wypija pokrzywe dopiero wtedy, jak ich ból nerek zacznie skrêcaæ. Zapobiegawczo? A po co , jak nie boli?
Aggie125, na w³osy [zw³aszcza, ¿e gdzieniegdzie ju¿ mu trochê migruj± ]
Tylko przypilnowaæ trzeba pod nos podsun±æ, pog³askaæ

No i wcierkê muszê jak±æ ukrêciæ, zbieram siê od d³u¿szego czasu, tak± ze specjaln± dedykacj± "dla Niego"

Stary 2009-01-11, 14:27   #381
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

A, wciereczki to mój lubi, bo to pieszczoch. Uwielbia jak mu ³ebek smarujê aloesowa Palom± Ale w kwestii picia zió³ek, a, to ju¿ problem...

Stary 2009-01-11, 14:37   #382
Heroldin
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 627

Cytat:
po sp³ukaniu wlosów woda z octem nalezy jeszcza raz wyp³ukaæ w³osy w wodzie, starannie i dok³adnie.
Dlaczego ?! Ja czasem do ostatniego p³ukania dodajê ocet, ale nigdy potem nie sp³ukujê. To taki przepis mojej Babci. Trzeba sp³ukiwaæ ?!
Heroldin jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-11, 14:40   #383
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Heroldin Poka¿ wiadomo¶æ
Dlaczego ?! Ja czasem do ostatniego p³ukania dodajê ocet, ale nigdy potem nie sp³ukujê. To taki przepis mojej Babci. Trzeba sp³ukiwaæ ?!
Ja s³ysza³am, ¿e koniecznie nalezy sp³ukaæ, wyczyta³am to gdzies dawno w ksi±¿ce i ten sposób - ocet, potem p³ukanie wod± - bardzo sie u mnie sprawdzi³. A jak Twoje w³osy reaguj± na niesp³ukanie octu? Bo mo¿e sie oka¿e, ¿e jednak s± dwie metody octowe?

Stary 2009-01-11, 15:01   #384
envy07
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 603

Aggie125..ale z³ogi to pocz±tki kamieni....piasek jest piaskiem..i sprawd¼ prosze woreczek ¿ó³ciowy u mi¶ka..bo obie kamice lubi± i¶æ w parze (mog± siê odk³adaæ z³ogi w woreczku ¿ó³ciowym)..czyli te¿ pocz±tki kamieni....
envy07 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-12, 10:59   #385
sylvia k
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 26

Witam.Zapewne bede sie powtarzac,bo juz zadawalam pytanie dlaczego nisim nie mozna stosowac na wlosy farbowane.Ale dzisiaj przegladalam niemiecka strone o nisimie i tam jest napisane,ze jest on przeznaczony do wszystkich rodzajow wlosow rowniez farbowanych.Wiec...?

Edytowane przez sylvia k
Czas edycji: 2009-01-12 o 11:02
sylvia k jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-12, 16:16   #386
niquolle
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 862

witam serdecznie

mam pytanie, na ile wiarygodna jest informacja o tym, ¿e marchewka stymuluje porost w³osów..

wklejam cytat ze strony internetowej:

http://www.naturalne-kosmetyki.net/index.html

Marchew

Nazywana jest eliksirem m³odo¶ci. Zawiera m.in. beta karoten, którego cudowne dzia³anie neutralizuje przyczyny powstawania zmarszczek, a to dziêki temu, ¿e jako silny antyoksydant likwiduje efekt wolnych rodników. Chroni te¿ skórê przed szkodliwym dzia³aniem promieni UVA i zapobiega jej odwodnieniu. Beta karoten ma te¿ znakomity wp³yw na nasze w³osy. Zapobiega ich ³amliwo¶ci i reguluje funkcjê wydzielnicz± skóry. Stymuluje porost w³osów. Marchew to równie¿ bogate ¼ród³o bioflawonidów, ¿elaza, cynku, wapnia. Oddzia³ywuje na skórê kojaco i wyg³adzaj±co. Poprawia jej koloryt.

hmm..
bo jak tak, to lecê do warzywniaka !!
niquolle jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-12, 16:19   #387
serduszkoiz
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 656

Cytat:
Napisane przez niquolle Poka¿ wiadomo¶æ
witam serdecznie

mam pytanie, na ile wiarygodna jest informacja o tym, ¿e marchewka stymuluje porost w³osów..

Wklejam cytat ze strony internetowej:

marchew

nazywana jest eliksirem m³odo¶ci. Zawiera m.in. Beta karoten, którego cudowne dzia³anie neutralizuje przyczyny powstawania zmarszczek, a to dziêki temu, ¿e jako silny antyoksydant likwiduje efekt wolnych rodników. Chroni te¿ skórê przed szkodliwym dzia³aniem promieni uva i zapobiega jej odwodnieniu. Beta karoten ma te¿ znakomity wp³yw na nasze w³osy. Zapobiega ich ³amliwo¶ci i reguluje funkcjê wydzielnicz± skóry. stymuluje porost w³osów. Marchew to równie¿ bogate ¼ród³o bioflawonidów, ¿elaza, cynku, wapnia. Oddzia³ywuje na skórê kojaco i wyg³adzaj±co. Poprawia jej koloryt.

hmm..
Bo jak tak, to lecê do warzywniaka !!
kup wiecej warzyw oprocz marchewki bo pomagaja hehe, na poprzedniej stronie jakos wczoraj ktos pisal jakie warzywka wspomagaja

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-12, 16:44   #388
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Cytat:
Napisane przez niquolle Poka¿ wiadomo¶æ
witam serdecznie

wklejam cytat ze strony internetowej:

Marchew

Nazywana jest eliksirem m³odo¶ci. Zawiera m.in. beta karoten, którego cudowne dzia³anie neutralizuje przyczyny powstawania zmarszczek, a to dziêki temu, ¿e jako silny antyoksydant likwiduje efekt wolnych rodników. Chroni te¿ skórê przed szkodliwym dzia³aniem promieni UVA i zapobiega jej odwodnieniu. Beta karoten ma te¿ znakomity wp³yw na nasze w³osy. Zapobiega ich ³amliwo¶ci i reguluje funkcjê wydzielnicz± skóry. Stymuluje porost w³osów. Marchew to równie¿ bogate ¼ród³o bioflawonidów, ¿elaza, cynku, wapnia. Oddzia³ywuje na skórê kojaco i wyg³adzaj±co. Poprawia jej koloryt.

hmm..
bo jak tak, to lecê do warzywniaka !!
Ja tam w±tpiê trochê w wykszta³cenie osoby, która to pisa³a, skoro zamiast "oddzia³uje", napisa³a "oddzia³ywuje"...
Tak sobie my¶lê, ¿e w sumie wszystkie warzywka i owocki w jaki¶ sposób wp³ywaj± pozytywnie na nasze zdrowie. O ka¿dym mo¿na napisaæ co¶ dobrego. Ale nie zaszkodzi spróbowaæ. Mogê byæ Kotkiem do¶wiadczalnym :P Aczkolwiek bojê siê tego "poprawiania kolorytu skóry", bo uwielbiam swoj± blado¶æ <3
Stary 2009-01-12, 17:01   #389
niquolle
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 862

szczerze przyznam, ¿e tez mnie to trochê zdziwi³o, ¿e akurat marchewka..
no niby na skórê ok, ale na w³osy ?? w sumie to zawsze marzy³am o naturalnych rudych w³osach
a co do stymulacji porostu w³osów, to jednak by³abym sceptyczna..

to ja odrobiê pracê domow± i poczytam o tych warzywach oraz wybiorê co¶ bardziej przekonywuj±cego i ówcze¶niej zastosowanego..

niquolle jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-01-12, 17:40   #390
Heroldin
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 627

Cytat:
A jak Twoje w³osy reaguj± na niesp³ukanie octu? Bo mo¿e sie oka¿e, ¿e jednak s± dwie metody octowe?
Jak ju¿ pisa³am : stosujê przepis mojej Babci : do ostatniego p³ukania dodajê ocet i jeszcze palucha wsadzam i .. do gêbusi, ¿eby ta mieszanka nie zbyt kwa¶na by³a. Chodzi o efekt PH . Od cytryny w³osy robi± siê sztywne, od octu nie. Nie stosujê tego po ka¿dym myciu. Robiê taka p³ukankê np. po farbowaniu . Dawno, dawno temu te¿ u¿ywano octu do p³ukania ubrañ w celu utrwalenia koloru. Nie widzê jakichkolwiek szkód na w³osach. Kupi³am teraz a¿ dwie butelki i mam zamiar czê¶ciej stosowaæ. A co ... Ocet pozostawiam na w³osach; tzn. nie sp³ukujê.
Heroldin jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.