Prezent Dla TŻta,Ukochanego,Chłopaka, kumpla (na urodziny, rocznicę, erotyczny etc.) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-10, 11:20   #2461
hammie
Zakorzenienie

Dot.: Prezent na 18 dla mojego TŻ :)

fajny pomysł ale nie ammy zadnego zdjecia porzadnego razem.. poza tym on sam cos takiego namaluje
hammie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 15:11   #2462
PaLLitQa
żona

Dot.: Prezent Dla Faceta, Ukochanego, Chłopaka (na urodziny, rocznicę, erotyczny etc.

Dziewczyny a myślicie juz o walentynkach?
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 19:36   #2463
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Dot.: Prezent Dla Faceta, Ukochanego, Chłopaka (na urodziny, rocznicę, erotyczny etc.

Cytat:
Napisane przez Nesti92serek Pokaż wiadomość
Orlica czy mogłabyś mi podać namiary na te figurki? ;p
Tutaj mają duży wybór Akurat nie te moje, ale jest w czym wybierać, dla takich fanatyków.
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 10:31   #2464
parodia
Zakorzenienie

a ja już wiem, co kupię Tżtowi na 18stkę 21 .01 http://www.sarafis.pl/p-489-662.htm
wiem na pewno, ze się ucieszy, poza tym sama mu odradzałam długo podobną koszulkę
na początku chciałam zrobić album ze zdjęciami, ale nie dosyć, że za dużo roboty to ani On, ani ja nie jesteśmy w ogóle romantyczni

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 13:47   #2465
ona2008
Rozeznanie

kur..cze.mam problem. ida walentynki (i sesja przy okazji). 14 mam egzamin, od 15 tydzien wolnego ale tz ma przerwe wczesniej wiec od 15 jest na uczelni. wiec nic w stylu milego wieczoru w domu nie wyjdzie. ot taki drobiazg, chcialam kupic metalowe pudelko upiec ciastka i wlozyc kartke z biletami do kina bo ostatnio repertuar mnie zniechecal i nie pamietam juz kiedy bylismy.ale dzis patrze na zapowiedzi 2 kin w mojej okolicy i miasta obok i NIC ale to kompletnie NIC nie pasuje na walentynki mi;/juz mioglo by byc nawet akcji czy horror zeby on sie ucieszyl(bo romantyczny to by go chyba uspil^^) ale kurcze jak czlowiek cos zaplanuje to filmy nie pasuja;/gdzie jak nie do kina mozna zabrac tz(chyba ze w tamtej okolicy wychodzi fiilm o ktorym helios nie wspomnial)?moze teatr?poleca ktoras jakies przedstawienie?moze w okolicznych miastach by bylo.caly plan mi sie zepsul przez wredne kino

podczytuje: http://slawek34.blog.onet.pl/ i http://dwojako.blog.onet.pl/
od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09
ona2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 13:49   #2466
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona2008 Pokaż wiadomość
kur..cze.mam problem. ida walentynki (i sesja przy okazji). 14 mam egzamin, od 15 tydzien wolnego ale tz ma przerwe wczesniej wiec od 15 jest na uczelni. wiec nic w stylu milego wieczoru w domu nie wyjdzie. ot taki drobiazg, chcialam kupic metalowe pudelko upiec ciastka i wlozyc kartke z biletami do kina bo ostatnio repertuar mnie zniechecal i nie pamietam juz kiedy bylismy.ale dzis patrze na zapowiedzi 2 kin w mojej okolicy i miasta obok i NIC ale to kompletnie NIC nie pasuje na walentynki mi;/juz mioglo by byc nawet akcji czy horror zeby on sie ucieszyl(bo romantyczny to by go chyba uspil^^) ale kurcze jak czlowiek cos zaplanuje to filmy nie pasuja;/gdzie jak nie do kina mozna zabrac tz(chyba ze w tamtej okolicy wychodzi fiilm o ktorym helios nie wspomnial)?moze teatr?poleca ktoras jakies przedstawienie?moze w okolicznych miastach by bylo.caly plan mi sie zepsul przez wredne kino
Bodajże 13 lutego wchodzą władcy much Mało romantyczne, ale dobra zabawa murowana
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 14:05   #2467
ona2008
Rozeznanie

widzialam na stronie heliosa.coz nie widzialam serialu, nie rozplywam sie w zachwytach nad nim jak i nad southparkiem i wolalabym nie konczyc jako meczennica na tym w kinie

od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09
Stary 2009-01-11, 14:11   #2468
lasoa
Zakorzenienie

Zastanawialam sie czy na rocznice moge TZ wziac na lodowisko
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 14:37   #2469
nacka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
Zastanawialam sie czy na rocznice moge TZ wziac na lodowisko
Jeśli wiesz, że chciałby albo lubi to myślę, ze to dobry pomysł
Mój np. by się nie ucieszył

nacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 14:41   #2470
ona2008
Rozeznanie

u mnie by odpadlo. tz nie ma lyzew, takiego rozmiaru na miesjcu w wypozyczalnie nie uswiadczysz a kolega od ktorego je pozyczal wyjechal na studia do innego miasta.choc bylismy raz i mu sie podobalo to organizacyjnie odpada. no i nie wiem czy w lutym jeszcze lodowisko bedzie czynne^^

Stary 2009-01-12, 08:32   #2471
Rybcia16
Rozeznanie

ja na walentynki mam dla TŻ urządzenie do czekoladowego fondue on uwielbia wszystko co słodkie, więc owoce zanurzane w czekoladzie to akurat coś dla niego szkoda tylko, że to nie sezon na truskawki...
Rybcia16 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-12, 10:01   #2472
molisia
Raczkowanie

hej podrzucam troszkę pomysłów z mojego 5 letniego związku z TŻ, warto jednak zawsze dopatrywać się temu czym się interesuje w dnaje chwili, czego jeszcze nie ma, co chciałby dostać, no i zdać się na kobiecią intuicję: Moje niektóre prezenty które mu dałam i pomysły które może wykorzystam:
-otwieracz do wina
-fajny scyzoryk z różnymi jeszcze tam gadżetami faceci uwielbiają takie meskie zabawki
-piłka do koszykówki
-koszulka z jego ulubionym zespołem (sportowym)
-plecak sportowy
-pad do playa
-coś do kąpieli lub do masażu (szczególnie vaniliowe)-polecam www.staramydlarnia.pl
-ramka z naszym zdjęciem w antyramie
-fajna planszowa gra (moze być erotyczne)
-wspólny wypad do kosmetyczki lub jakiegoś SPAna MASAŻ np .na walentynki
-oczywiście coś słodkiego
-książeczka życzeń mężczyzny (wypisane propozycje np.dziś zrobie Ci masaż) sam wybiera co chce i w jaki dzień
-pasek męski z ozdobną klamrą
-może jakiś wymarzony model samochodu
-słuchawki takie większe ala dj
-dobre wino lub jakiś trunek

jeśli jeszcze coś mi się przypomni to napewno dopisze pozdrawiam i życze udanych pomysłów
molisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 19:36   #2473
agatka13121988
Zakorzenienie

czy ktoras z was moze polecic jakies ciasto albo ciasteczka na walentynki dla tz? cos ze sprawdzonych przepisow
Stary 2009-01-12, 20:46   #2474
ona2008
Rozeznanie

robilam robilam to pomoge^^
maslane sa dwie opcje przepisu na necie, wersja ekonomiczna^^ ta robilam i sa bardziej maslane takie troche suche, i wersja z jogurtem(ta robil tz)-bardziej interesujacy smak taki posmak maja inny, mozesz tez zrobic pierniki ale one musza polezec pare dni bo napoczatku sa twardei one sa do wykrawania , jest tez przepis na cynamonowe ciastka z migdalem w srodku ale to sie lepi kulki-strasznie slodkie. te maslane robilam tak ze do 1/3 ciasta dodalam kakao i oruzmaicilam w ten sposb ze bylo troche bialych, troche ciemnych, troche mieszanych(resztki z wykrawania znow ugniecione^^) i troche pasiakow(na rozwalkowanym jasnym daj cienkie paski ciemnego i to rozwalkuj, wyjdzie taka pszczola i z tego wycinaj)-fajnie wyszeld np mis ciasteczkowy z ciemnymi spodniami^^bo na lukier szkoda czasu chyba ze ma sie lukier w pisakach ale tego kolo mnie nie bylo.powodzenia^^

a z ciast^^ to ulubiona mojego jest karpatka ale jak dotad nie wyszly mi ladne fale wiec spytaj o jego gust moze ma latwiejszy:P a z ciast fajnych to ambasador- nie przypala sie bo z lodowki^^ jest na necie pare wersji przepisu , mozna kombinowac z roznymi dodatkami na dol(u gory bym wymieniala jak juz na podobnie wazace bo sie kolory zmieszaja)

Edytowane przez ona2008
Czas edycji: 2009-01-12 o 20:51
Stary 2009-01-12, 21:34   #2475
agatka13121988
Zakorzenienie

robilam robilam to pomoge^^
maslane sa dwie opcje przepisu na necie, wersja ekonomiczna^^ ta robilam i sa bardziej maslane takie troche suche, i wersja z jogurtem(ta robil tz)-bardziej interesujacy smak taki posmak maja inny, mozesz tez zrobic pierniki ale one musza polezec pare dni bo napoczatku sa twardei one sa do wykrawania , jest tez przepis na cynamonowe ciastka z migdalem w srodku ale to sie lepi kulki-strasznie slodkie. te maslane robilam tak ze do 1/3 ciasta dodalam kakao i oruzmaicilam w ten sposb ze bylo troche bialych, troche ciemnych, troche mieszanych(resztki z wykrawania znow ugniecione^^) i troche pasiakow(na rozwalkowanym jasnym daj cienkie paski ciemnego i to rozwalkuj, wyjdzie taka pszczola i z tego wycinaj)-fajnie wyszeld np mis ciasteczkowy z ciemnymi spodniami^^bo na lukier szkoda czasu chyba ze ma sie lukier w pisakach ale tego kolo mnie nie bylo.powodzenia^^

a z ciast^^ to ulubiona mojego jest karpatka ale jak dotad nie wyszly mi ladne fale wiec spytaj o jego gust moze ma latwiejszy:P a z ciast fajnych to ambasador- nie przypala sie bo z lodowki^^ jest na necie pare wersji przepisu , mozna kombinowac z roznymi dodatkami na dol(u gory bym wymieniala jak juz na podobnie wazace bo sie kolory zmieszaja)

Moje Kochanie to lubi wszystko co slodkie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-13, 11:30   #2476
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Hej,

zbliża się kolejne 'święto' i znowu muszę główkować... więc zwracam sie do was o małą radę...

nie przepadam za walentynkami, ale jak mus to mus... coś zorganizować trzeb, żebym mogła mimo wszytsko miło ten dzień wspominać.
14.02 wypada w tym roku w dzień kiedy mój TŻ ma zjazd na uczelnii, spedzimy wiec weekend u mnie w mieszkaniu. Problem w tym, że TŻ przyjedzie z kolegą, z którym studiuje i który jest jednocześnie chłopakiem mojej współlokatorki.
wszyscy bardzo dobrze się znamy i lubimy...

myślę, że mogłybyśmy zrobić im pyszną kolację ze świecami, ozdobić mieszknie serduchami, kupić dobry alkohol, ubrać się jakos wyjątkowo... co o tym myślicie?
a żeby było bardziej indywidualnie to może upiekłabym jakies serduszkowe ciasteczka i włozyła do ladnej puszki na której coś bym napisała (np. by osłodzić twoje dni, nawet gdy nie ma mnie blisko... cos podobnego - jeszcze nie mam pomysłu) i do tego np. kalendarz biurkowy (czarno biały) z moimi zdjęciami, ktore zrobiłaby mi moja przyjaciółka (studiuje fotografię)... cała sesja w białej pościeli (ale nie akty ). Myślicie, że na kalendarz nie byłoby za późno?
może do tych ciastek dorzuciłabym 2 bilety do kina... ale to zalezy co grali by w kinach.

z góry dzięki za komentarze.

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 11:34   #2477
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

ewentualnie bilety na kręgielnię bo od dawna się wybieramy i wybrać nie możemy

Stary 2009-01-13, 15:02   #2478
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
Myślicie, że na kalendarz nie byłoby za późno?
Ja robiłam kalendarz ścienny dla mojego TŻta z moimi zdjęciami nie jest za późno, spokojnie zdążysz jeśli koleżanka zrobi Ci sesję nawet i do 7. lutego, pod warunkiem że znajdziesz (na Allegro lub normalnie u siebie w Warszawie) zakład który to zrobi szybko. To duże miasto więc możesz znaleźć na Allegro aukcję z W-wy, zamówić, wysłać im zdjęcia a kalendarz odebrać osobiście

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 15:19   #2479
mesarka
MUSEarka

Cytat:
Napisane przez AnItKa161 Pokaż wiadomość
Moj tez mial ostatnio 18stke wiec znam ten ból;] miałam mu kupic perfumy davidoffa, ale na swietak dostał calvina klaina wiec kupilam mu cos innego;] wyaje mi sie ze to fajny prezent choc do niczego sie nie przyda ;] otóz zamówiłam na aallegro karykature

http://allegro.pl/item524640164_kary...alentynki.html

kazalam narysować mnie i jego w takim szczególnym miejscu dla nias, i chcialam aby zawarła ona szczególne przedmioty itd. zeby kojarzyła mu sie ze mną nie wiem czy pomysł dobry ;P ale mi sie podoba karykatura przyjdzie za 2 dni nie moge sie doczekac ;d;d;d
no ja bym z karykatury zadowolona nie była ani to ładne, ani przydatne

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a myślicie juz o walentynkach?
Zaczynamy myśleć!
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
mesarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 17:16   #2480
ona2008
Rozeznanie

Cytat:
może do tych ciastek dorzuciłabym 2 bilety do kina... ale to zalezy co grali by w kinach.

z góry dzięki za komentarze.
mi se repertuar okolowalnetynkowy nie podoba^^wiec jeszcze szukam w innych kinach niz najblizsze, i orientrowalam sie w sieci helios- istnieje bilet prezentowy ktory jest wazny 3 miesiace, wymieniaja w kasie na miejscowke, jak tlok to lepiej miec netowa rezerwacje na miejsce,mysle nad tym bo wtedy poszsloby sie tydzien pozniej np^^ i moze repertuar bardziej pdopasuje i jeszcze jeden plus- to Tż wybiera repertuar i dogodny termin- moze mu cos wypasc a tak to pojdziecie razem keidy mu bedzie pasowac

Stary 2009-01-13, 17:18   #2481
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Ja robiłam kalendarz ścienny dla mojego TŻta z moimi zdjęciami nie jest za późno, spokojnie zdążysz jeśli koleżanka zrobi Ci sesję nawet i do 7. lutego, pod warunkiem że znajdziesz (na Allegro lub normalnie u siebie w Warszawie) zakład który to zrobi szybko. To duże miasto więc możesz znaleźć na Allegro aukcję z W-wy, zamówić, wysłać im zdjęcia a kalendarz odebrać osobiście
Nie martwie się z wykonaniem. Tak się składa, że interesuję sie grafiką i sama bym taki kalendarz od początku do końca zrobiła (tak jak sama sobie go wyobrażam) a wydruk i sprężynkę zrobiłabym w drukarnii.
Chodzi mi bardziej o to czy nie za póxno na taki prezent.... hm... w końu to juz jakiś czas po nowym roku... ale zawsze nazekał że ma mało moich zdjęć to teraz będzie widział je codziennie

Stary 2009-01-13, 18:26   #2482
PcheleczQ
Przyczajenie

Mam do Was małe pytanie. Co sądzicie o tym wierszu? Chłopak, któremu chcę go wysłać na Walentynki, bardzo mi się podoba i wiem, że ja mu też. Ale nie wiem, czy mu się to spodoba.

Chciałabym zostać Twoim słońcem
Świecić dniami dla Ciebie
Latem jak jego promienie dotykać Twej skóry.
Chciałabym zostać Twoim księżycem
Świecić nocami dla Ciebie
Ukradkiem spoglądać na Twoją twarz.
Chciałabym być Twoim kwiatuszkiem
Nieść zapach po Twoim pokoju
Pachnieć jak Twoje ulubione.
Chciałabym mieć mocno trzymaną dłoń
Tak jak TY ściskasz długopis.
Chciałabym być dla Ciebie równie ważna jak WoW
Tak wciągająca i kochana.

Piszcie tylko szczerze, proszę
PcheleczQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 18:37   #2483
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martwie się z wykonaniem. Tak się składa, że interesuję sie grafiką i sama bym taki kalendarz od początku do końca zrobiła (tak jak sama sobie go wyobrażam) a wydruk i sprężynkę zrobiłabym w drukarnii.
Chodzi mi bardziej o to czy nie za póxno na taki prezent.... hm... w końu to juz jakiś czas po nowym roku... ale zawsze nazekał że ma mało moich zdjęć to teraz będzie widział je codziennie
Aaaa xDD hehe no nie wiem, moim zdaniem możesz dać taki prezent w lutym

Cytat:
Napisane przez PcheleczQ Pokaż wiadomość
Mam do Was małe pytanie. Co sądzicie o tym wierszu? Chłopak, któremu chcę go wysłać na Walentynki, bardzo mi się podoba i wiem, że ja mu też. Ale nie wiem, czy mu się to spodoba.

Chciałabym zostać Twoim słońcem
Świecić dniami dla Ciebie
Latem jak jego promienie dotykać Twej skóry.
Chciałabym zostać Twoim księżycem
Świecić nocami dla Ciebie
Ukradkiem spoglądać na Twoją twarz.
Chciałabym być Twoim kwiatuszkiem
Nieść zapach po Twoim pokoju
Pachnieć jak Twoje ulubione.
Chciałabym mieć mocno trzymaną dłoń
Tak jak TY ściskasz długopis.
Chciałabym być dla Ciebie równie ważna jak WoW
Tak wciągająca i kochana.

Piszcie tylko szczerze, proszę
A mogę spytać ile masz lat i ile on ma? Bo to dość istotne
Ogólnie rzecz biorąc to... nie wysyłałabym wiersza chłopakowi który mi się podoba i tyle ;-) prędzej jakąś kartkę z serduszkiem, zabawnym tekstem w środku...

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-13, 18:47   #2484
PcheleczQ
Przyczajenie

16 . Czyli mówisz, że lepiej kartkę. Jeszcze mam miesiąc to zobaczę
PcheleczQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 14:36   #2485
agusia1191
Przyczajenie

jakie macie pomysły na prezent walentynkowy dla swoich Tż:)

zastanawiam się, jakie macie pomysły na prezenty dla swoich Tż z okazji walnetynek, choć jeszce troszkę czasu pozostało, ale warto wcześniej sę zastanowić
albo co kiedyś zrobiłyście fajnego i Wasi TŻ byli zachwyceni:roll eyes:
agusia1191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 17:47   #2486
asik123456789
Zakorzenienie

Dot.: jakie macie pomysły na prezent walentynkowy dla swoich Tż:)

Wlasnie chcialam zalozyc ten watek Kompletnie nie mam pomyslu...A czy na walentynki dziewczyna kupuje swojemu TŻowi jakis prezent czy tylko kartke itp? W sumie to sa moje pierwsze walentynki z osoba z ktora moge je jakos spedzic Chlopak ma latwiej bo wiadomo kartka, kwiaty, moze gdzies nas zabrac itp. A ja kompletnie nie wiem co moge kupic...Nawet nie wiem czy wypada kupowac jakis prezent. Boje sie, ze on mi nic nie kupi tylko kartke a ja wyskocze z jakims prezentem...To po pierwsze....a po drugie jaki prezent? Niespodzianki mu nie zrobie typu kolacja, bo wiem, ze wychodzimy gdzies. Nie mam pomyslu
asik123456789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 00:03   #2487
patiinka
Przyczajenie

Czesc dziewczyny
Mam problem co sprezentować facetowi na 3 rocznicę, która wypada w walentynki....w tamtym roku dałam mu puchar zdj. w zalacznikacha na pierwsza rocznice koszulke z napisem nie dotykac wlasnosc pati zamowiona z jakiejs stronki przeczytalam juz kilkanascie stron dotyczacych tego tematu na forum ale ksiazka, plyty, misie, koszulka, portfel, bokserki, kubeczek, pasek, perfumy odpadaja bo juz to dostal ode mnie nawet kiedys kupilam mu kondonierke;p pozdrawiam Was i prosze o jakies pomysly
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P150109_00.45.jpg (26,7 KB, 101 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P150109_00.45[01].jpg (27,3 KB, 89 załadowań)
patiinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:22   #2488
Anastazja86
Zakorzenienie

a może Wasze zdjęcie w jakiejś ładnej , może zrobionej przez Ciebie ramce??
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 13:14   #2489
xxxwitchyouxxx
Rozeznanie

Dot.: jakie macie pomysły na prezent walentynkowy dla swoich Tż:)

To będą 3 walentynki z moim TŻ. Zawszę daję mu kartkę+jakiś upominek 2 lata temu zaprosił mnie na kolację,w ubiegłym roku ja przygotowałam romantyczną kolację w domu Staramy się wcześniej ustalić co będziemy robić w ten dzień.

PRAWKO ZDANE(20.01.10)!!!
xxxwitchyouxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 15:34   #2490
ona2008
Rozeznanie

Patiinka gdzie zamawialas puchar?mozesz dac linka?
przemyslalam to i jednak to nie bedzie dobry pomysl^^

Edytowane przez ona2008
Czas edycji: 2009-01-15 o 20:00
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości