Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-11, 11:09   #841
azzis
Zakorzenienie

Dot.: Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;

Hehe. Daysy85 ostatnio w TV widziałam program o tych co "zdawali" prawko na Ukrainie... zostali po prostu oszukani. No ale wiem, że żartujesz

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 11:11   #842
201803111825
Konto usunięte

Dot.: Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 11:14   #843
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Hehe. Daysy85 ostatnio w TV widziałam program o tych co "zdawali" prawko na Ukrainie... zostali po prostu oszukani. No ale wiem, że żartujesz

Mojej znajomej córki kolega zdał na Ukrainie na 3 kategorie za jednym razem za całe 1500 zł :P
a tak szczerze mówiąc wiadome jest że kamerki nie załatwiły nic... bo i tak korupcja jest.
Wystarczy skontaktować się z odpowiednia osoba zapłacić około 2 tys. i prawko masz jak w garści.
Podobno miało być tak uczciwe...
Dla mnie to trochę chora sytuacja , że np. ktoś zdaje po 3 lub więcej razy... to znaczy, że nic nie nauczył się na kursie??? Ci egzaminatorzy tylko czyhają na to żeby kogoś uwalić i to o byle gówno!!!!!!

Idę na TV i zjeść rosół normalny posiłek od środy pa

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2009-01-11 o 11:21
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 11:23   #844
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Mojej znajomej córki kolega zdał na Ukrainie na 3 kategorie za jednym razem za całe 1500 zł :P
a tak szczerze mówiąc wiadome jest że kamerki nie załatwiły nic... bo i tak korupcja jest.
Wystarczy skontaktować się z odpowiednia osoba zapłacić około 2 tys. i prawko masz jak w garści.
Podobno miało być tak uczciwe...
Dla mnie to trochę chora sytuacja , że np. ktoś zdaje po 3 lub więcej razy... to znaczy, że nic nie nauczył się na kursie??? Ci egzaminatorzy tylko czyhają na to żeby kogoś uwalić i to o byle gówno!!!!!!
Daysy nie załamuj się Jeśli Cię to pocieszy to ja zdałam za 7 razem prawko, ale w końcu zdałam i to jest najważniejsze. Fakt, dużo kasy poszło, ale to było też moje marzenie mieć prawko i własny samochód. Ale ja zdawałam jeszcze bez kamerek i jak na placu było 7 obowiązkowych elementów, tam dopiero dział się sajgon. Szlak człowieka trafiał jak zaliczyłaś plac a tu na mieście jakś głupota, potem to z nerwów nawet całgo placu nie przechodziłam.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 11:50   #845
atomufka
Zakorzenienie

daysy głowa do gorywiem jak to jest,bo mój tato ma szkołę jazdy.Niektórzy ludzie jezdza swietnie a mimo tego nie zdaja...Ci egzaminatorzy sa niestesy rozni...Pamietam ze jak ja zdawalam(juz 11 lat temu) to tez nie było lekko

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 12:22   #846
jupik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
jupik pracusiu - pomocy!
pytanie z zakresu prawa gospodarczego
sprawą gospodarczą nie jest:
a/ sprawa miedzy spolka a wspolnikami
b/ sprawa o rozwiazanie spolki
c/ sprawa o odebranie wspolnikowi prowadzenia praw spolki

Kliwia!Moim zdaniem sprawą gospodarczą nie jest b) czyli sprawa o rozwiązanie spółki, ponieważ zgodnie z art. 479 ze znaczkiem 1 par. 2 KPC sprawą gospodarczą jest również każda sprawa ze stosunku spółki. Ergo sprawa między spółką a wspólnikami oraz sprawa o odebranie wspólnikowi prawa do prowadzenie spraw spółki należy uznać za sprawy gospodarcze ponieważ wynikają ze stosunku spółki. Ale pytanie jest parszywe, bo tak naprawdę również za tym, by b) uznać za sprawę gospodarczą przemawiają argumenty. A znasz może już prawidłową odpowiedź?? i w ogóle- skąd masz to pytanie??
Kurde, jak się zastanowić to rozwiązanie spółki jest w postępowaniu gospodarczym... No to pomyślę o tym jeszcze
Oki, pomyślałam, i juz wiem. Sprawą gospodarczą nie będzie sprawa między spółką a wspólnikami. I to moje ostatnie słowo. Ale pytanie jest mega podstępne!
w sumie po przemyśleniu doszłam do wniosku że pomiędzy spółką w wspólnikami toczyć się mogą najróżniejsze sprawy, nie koniecznie gospodarcze.

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png

Edytowane przez jupik
Czas edycji: 2009-01-11 o 12:36 Powód: dopisek
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 12:24   #847
azzis
Zakorzenienie

Daysy85 nie poddawaj się. Moja znajoma po 6 podejści zrezygnowała i cała kasa wydana na poprawki, kurs, dodatkowe jazdy przepadła. Tak więc bądź silna, a na pewno się uda

Poszukuję kolczyków. Muszą być wiszące (takie jak jagi), koloru srebrnego z cyrkoniami i perełkami (perełki zastąpią mi odcień złota, bo niby do sukni ecri powinny być dodatki złote a ja nie chcę złota, więc będą perełki).
Znalazłam coś takiego: (też są w wersji srebrnej).
Trochę są takie biedne mało się błyszczą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p9660.jpg (25,9 KB, 15 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 12:31   #848
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Daysy85 nie poddawaj się. Moja znajoma po 6 podejści zrezygnowała i cała kasa wydana na poprawki, kurs, dodatkowe jazdy przepadła. Tak więc bądź silna, a na pewno się uda

Poszukuję kolczyków. Muszą być wiszące (takie jak jagi), koloru srebrnego z cyrkoniami i perełkami (perełki zastąpią mi odcień złota, bo niby do sukni ecri powinny być dodatki złote a ja nie chcę złota, więc będą perełki).
Wiesz odnosnie sukni ecru,to niekoniecznie musi byc zloto.Przymierzalam kilka takich sukienek ze srebrnymi dodatkami i wygladalo to naprawde ładnie.
A ja caly czas upieralam sie przy srebrze a na koniec kupilam suknie ze złotem,stwierdzilam ze ta nie inna
no i teraz musze szukac dodatków w złocie...

szafa

Stary 2009-01-11, 13:03   #849
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Wiesz odnosnie sukni ecru,to niekoniecznie musi byc zloto.Przymierzalam kilka takich sukienek ze srebrnymi dodatkami i wygladalo to naprawde ładnie.
A ja caly czas upieralam sie przy srebrze a na koniec kupilam suknie ze złotem,stwierdzilam ze ta nie inna
no i teraz musze szukac dodatków w złocie...
Ja nie lubię złota, ale czytałam na wizażu, że do sukni ecri musi być złoto... i żeby to "ominąć" zdecydowałam się na perełki+cyrkonie w srebrze.
Ale jak nie znajdę odpowiadających mi kolczyków i bransoletki właśnie z perełkami, to kupię takie wiszące z samymi cyrkoniami... i będzie srebro do ecri

Stary 2009-01-11, 13:08   #850
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie lubię złota, ale czytałam na wizażu, że do sukni ecri musi być złoto... i żeby to "ominąć" zdecydowałam się na perełki+cyrkonie w srebrze.
Ale jak nie znajdę odpowiadających mi kolczyków i bransoletki właśnie z perełkami, to kupię takie wiszące z samymi cyrkoniami...
Ja tez nie lubie złota,ale podczas mierzenia okazało się ze do moejgo oliwkowego koloru skóry lepiej wygląda złotoNa mojej sukni nie jest to takie typowo żołte złoto tylko takie postarzane,dlatego tylko sie zdecydowałam.
A propos złota i ecru to nie jest tak ze MUSI byc bo ktos tak napisal Spojrz na ta kiece : jest ecru ze sernymi kamykamiJa na Twoim miejscu zdecydowalabym sie na srebro skoro nie lubisz złota.
Ja bede miec lancuszek z jedna zawieszona perłą i kolczyki z pereł,z racji bogato zdobionej góry sukni.
A Ty jaką masz sukienkę?Bo nie pamiętam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7250.jpg (83,2 KB, 47 załadowań)

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-01-11 o 13:12 Powód: dopisek
Stary 2009-01-11, 13:23   #851
baja_86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego go wybraliśmy, szczególnie że główne hasło mojej cioci to zawsze 'każdy daje ile może' ( z tym, że to akurat nie przekłada się tak naprawde na ich sytuacje finansową tylko na to, żeby dać coś jaknajtańszego w jak największej paczce), ale mam nadzieje, że uszanują naszą prośbę i nie dadzą nam prezentu, wole dostać nawet i 50 zł niż jakiś prezent który mi się nie przyda.
no myslę, że jak im to jeszcze przy rozdawaniu zaproszeń powiesz to na pewno się do tego pozytywnie nastawią. Kuzynka Tż chajta się za rok, a juz wystzstkim trąbu ile mają dać w koperte, takie zachowanie mówiąc delikatnie jest bardzo nietaktowane. Mówi, że da wierszyk do zaproszenia, że nawet kwiatów nie ma nikt kupowac tylko dac kase, dla mnie jest to bardzo nieeleganckie. Bardzo jej zależy żeby jej się wesele zwróciło. Tak mnie wkurza tym swoim podejściem, że ja prawdopodobnie kupię jej prezent, specjalnie zrobię jej na złość, no chyba, że ona mi da pieniążki na wesele to wtedy jej po prostu oddam to co sama dostałam może trochę to chamskie ale nie zamierzam się wysilać zbytnio. Jak ktoś robiąc wesele z góry się nastawia na zarobek to niestety się rozczaruje. Nie wiem w ogóle jak tak można robić, przecież wesele powinno się robić z innych względów, a już na pewno nie ze względu na kasę.
My nie będziemy umieszczać w zaporszeniach prośby o pieniądze, ale nie ukrywam, że gdy ktś spyta co byśmy chcieli to odpowiem, że pieniądze. wiem, że część gości nawet bez pytania będzie wiedziało co zrobić

Cytat:
Iza pisalas ze zaczelas nowa prace.Co teraz robisz?
martucha my tez nie bardzo chcemy prezenty z racji mieszkania za granica (nie bedziemy mieli mozliwosci ich transportu samolotem) wiec chcemy proscic o kase i o tych kwiatach tez myslimy ze bez sensu trochę .Ja myslalam o maskotkach przeznaczonych na dom dziecka czy cos takiego
ja również polecam zamiast maskotek słodycze, artykuły papiernicze lub środki czystości, to się o wiele bardziej przyda. Niektóre domy dziecka nawrt nie chcą przyjmowac maskotek, bo już nie mają gdzie ich zmieścić.

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
oj nie bylo mnie ok 4 tyg i hehe pewnie juz o mnie zapomnialyscie..
a ja wlasnie wrocilam z pl i wcale jakos mnie to nie cieszy..
w plnie mialam na nic czasu niestety mielismy remont i wyjazdy do rodzini dlatego nie sledzilam wizazu...
ale powoli nadrabiam
z nowosic moja suknia juz sie szyje bylam u krawcowej wybralam to co chce i w kwietniu na przymiarke
aaa i mam szynszylka w
franio jest slloki umieszcze zdjatka w wolnej chwilce
buziaki
tak włąśnie ostatnio myślałam o tobie fajnie, że sukienka się szyje, pokaż mniej więcej jak będzie wyglądać to ta z tymi błękitnymi kwiatkami?

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
wczoraj świadkowa pytała mnie co ma na siebie włożyć.....powiedziałam jej,że to jej wybór.Tylko musi mi powiedzieć to zamówię dla niej kolorowe kalie bo białe nie będą jej chyba pasować.A okazało się,że obrączki będzie niosła tylko jedna dziewczynka bo mój chrześniak zawiódł, SAS ja wróciłam parę dni temu z PL i się cieszę bo tam na nic nie było czasu.Wreszcie mój rytm życia powraca do normalności.Tylko trochę tesknię za rodzinką.Powiedzcie mi co mam zrobić.Nienawidzę się z bratową i słuchajcie.Mój brat będzie świadkiem,przyszliśmy do nich z zaproszeniem a ta MAŁPA nawet nie wyszła z pokoju!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!Co mam zrobić?jAK MAM JĄ POTRAKTOWAĆ?Totalny brak kultury!!!!!!!!!!!!!!!!!! !Moja mama ją zbeształa z błotem i powiedziała,że mimo iż nasze stosunki są nienajleprze,powinna chociaż wyjść i przyjąć zaproszenie.Zobowiązuje do tego kultura.Poradżcie...prosz e
najlepiej ją traktowac jak powietrze, nie podsycać ognia, po prostu postarać się o niej nie mysleć. Może kiedyś przyjdzie czas, że wasze stosunki się polepszą, teraz jednak nie rób nic na siłę, mam nadzieję, że ona kiedyś wszytsko zrozumie...

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a ja wlasnie skonczylam scenariusz na dzien babci i dziadka do przedszkola
i jakie przewidziałaś atrakcje? my chciałyśmy zrobić przedstawienie, jakies wierszyki, piosenki itd, ale te nasze maluszki nie za bardzo to potrafia i boimy się, że nic nie powiedzą ze stresu. więc ten dzień zrobimy metodą warsztatową, wnuki wraz z dziadkami będą wykonywac jakieś zadania, jakąś pracę grupową. szczegółów nie znam, bo ja mam tylko asystować a cała robota należy już do wychowawcy myślę jednak, że wszyscy będą zadowoleni
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 13:48   #852
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

ja również polecam zamiast maskotek słodycze, artykuły papiernicze lub środki czystości, to się o wiele bardziej przyda. Niektóre domy dziecka nawrt nie chcą przyjmowac maskotek, bo już nie mają gdzie ich zmieścić.
no ja tez mysle.Tak tylko napisalam ze nie chcielibysmy dostac 100 bukietow bo co z tym potem zrobic?Wiec moze te totki...sama nie wiem bo tak jak pisaly dziewczyny ludzie roznie reaguja

szafa

Stary 2009-01-11, 13:54   #853
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez nie lubie złota,ale podczas mierzenia okazało się ze do moejgo oliwkowego koloru skóry lepiej wygląda złotoNa mojej sukni nie jest to takie typowo żołte złoto tylko takie postarzane,dlatego tylko sie zdecydowałam.
A propos złota i ecru to nie jest tak ze MUSI byc bo ktos tak napisal Spojrz na ta kiece : jest ecru ze sernymi kamykamiJa na Twoim miejscu zdecydowalabym sie na srebro skoro nie lubisz złota.
Ja bede miec lancuszek z jedna zawieszona perłą i kolczyki z pereł,z racji bogato zdobionej góry sukni.
A Ty jaką masz sukienkę?Bo nie pamiętam
Moja suknia jest koloru najjaśniejszego ecri. Kamyczki na niej są koloru perłowego i perełki też perłowe ( nie ecru), tylko haftowana jest taką złoto-srebrną nicią.

Nie wiem czy na szyję będę coś chciała. Nie chciałabym przesadzić... bo jeśli będą te ramiączka to może coś na szyi nie pasować. Na pewno chcę długie kolczyki i fryzurę raczej rozpuszczone, lekko upięte włosy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 333.jpg (37,1 KB, 68 załadowań)

Stary 2009-01-11, 13:54   #854
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
no ja tez mysle.Tak tylko napisalam ze nie chcielibysmy dostac 100 bukietow bo co z tym potem zrobic?Wiec moze te totki...sama nie wiem bo tak jak pisaly dziewczyny ludzie roznie reaguja
atomufko, ale już coraz częściej ludzie myślą pozytywnie w tej kwestii. Mi ślubne kwiaty zajęły cały sypialnię, ale jak się zaczynały psuć, to nie było już tak bajecznie. A kupony, czy książki czy płyty (bo ostatnio się z tym też spotkałam) będą bardziej użyteczne. To dobry pomysł.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 14:01   #855
popscene
Wtajemniczenie

Jak mój brat i kuzyn się hajtali (nie żeby razem) to poszła po prostu fama, że nie chcą kwiatów i ludzie po prostu nie przynosili, nie trzeba było specjalnie pisać w zaproszeniu. A jak ktoś przyniósł to tylko pojedyncze osoby, co w całokształcie nie było problematyczne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 14:02   #856
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Moja suknia jest koloru najjaśniejszego ecri. Kamyczki na niej są koloru perłowego i perełki też perłowe ( nie ecru), tylko haftowana jest taką złoto-srebrną nicią.

Nie wiem czy na szyję będę coś chciała. Nie chciałabym przesadzić... bo jeśli będą te ramiączka to może coś na szyi nie pasować. Na pewno chcę długie kolczyki i fryzurę raczej rozpuszczone, lekko upięte włosy.

azzis bardzo ładna, jaki to model?? ropuszczone swietnie beda sie komonowaly z taka suknia

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 14:09   #857
jaga_2001
Zakorzenienie

heja. Od wczoraj tyle naskrobalyscie, ze szok. A to raptem pare godzin.
Cytat:
Mi te kolczyki bardzo sie podobaja. Pasowalyby do mojej kiecy (tyko w srebrze), bo ta aplikacjo-brocha to w niej to ma i krysztaly i perelki.
Cytat:

Suknia miodzo, a Ty wygladasz w niej bajecznie. :slinia:

My wczoraj z TZ rozpoczelismy kolejny miesiac nauk tanca. Bylo zajepiaszczo. Byly nas tylko 3 pary, gdzie w poprzedim miesiacu brakowalo miejsca na sali i jedni wchodzili na drugich. Ale dzieki temu nauczylismuy se teraz calego tanca. Mielismy tango argentino. Spodoooobal mi sie. Nie tylko mi z reszta.

No i wczoraj zdarzyla sie pewna rzecz. Po powrocie z kusu siedzielismy w domku. Obejzelismy jeden film w TV a drugi na kompie. Pozniej zaczelismy sie kochac i bylo mi tak super, czulam, ze powoli zaczynam dochodzic No i z tej blogosci nie tylko fizycznej i emocjonalnej... poplakalam sie. Pierwszy raz tak mialam... TZ sie przestraszyl, ze moze cos mi nie tak robi, a ja sie poplakalam ze szczescia. Jakas "gupia" jestem.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 14:39   #858
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
azzis bardzo ładna, jaki to model?? ropuszczone swietnie beda sie komonowaly z taka suknia
To Herm's model Liporio.
Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
heja. Od wczoraj tyle naskrobalyscie, ze szok. A to raptem pare godzin.
Mi te kolczyki bardzo sie podobaja. Pasowalyby do mojej kiecy (tyko w srebrze), bo ta aplikacjo-brocha to w niej to ma i krysztaly i perelki.
Muszę im się przyjrzeć dokładnie... bo jakoś wcześniej nie dopatrzyłam się w nich perełek.
Znalazłam sklep we Wrocku sprzedający suknie Twojej firmy i chyba się tam wybiorę w poszukiwaniu tych kolczyków
Suknia miodzo, a Ty wygladasz w niej bajecznie. :slinia:

Dziękuję

My wczoraj z TZ rozpoczelismy kolejny miesiac nauk tanca. Bylo zajepiaszczo. Byly nas tylko 3 pary, gdzie w poprzedim miesiacu brakowalo miejsca na sali i jedni wchodzili na drugich. Ale dzieki temu nauczylismuy se teraz calego tanca. Mielismy tango argentino. Spodoooobal mi sie. Nie tylko mi z reszta.

No i wczoraj zdarzyla sie pewna rzecz. Po powrocie z kusu siedzielismy w domku. Obejzelismy jeden film w TV a drugi na kompie. Pozniej zaczelismy sie kochac i bylo mi tak super, czulam, ze powoli zaczynam dochodzic No i z tej blogosci nie tylko fizycznej i emocjonalnej... poplakalam sie. Pierwszy raz tak mialam... TZ sie przestraszyl, ze moze cos mi nie tak robi, a ja sie poplakalam ze szczescia. Jakas "gupia" jestem.
Jaga dopiero teraz zobaczyłam co napisałaś
Pozostaje mi tylko pogratulować

Stary 2009-01-11, 14:48   #859
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
To Herm's model Liporio.

Jaga dopiero teraz zobaczyłam co napisałaś
Pozostaje mi tylko pogratulować
z herm's maja piekne kiece.

dziekuje.

tylko ze ja nie doszlam (jak zwykle), bo mnie ten placz juz dosc rzladowal a TZ sie przestaszyl i tez mial juz dosc.

AV by jaga_2001

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 14:53   #860
domi7ks
Zakorzenienie

jaga gratulacjetez nie zauwazylam, dopiero jak azzis napisala

a mieliscie jakas przerwe dluzsza przed tym?

Stary 2009-01-11, 15:02   #861
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
jaga gratulacjetez nie zauwazylam, dopiero jak azzis napisala

a mieliscie jakas przerwe dluzsza przed tym?
dziekuje

>mielismy, miesieczna, ale byaly w naszym zwiazku dluzsze, po ktorych takie rzeczy sie nie dzialy.

AV by jaga_2001
Stary 2009-01-11, 15:07   #862
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

tak włąśnie ostatnio myślałam o tobie fajnie, że sukienka się szyje, pokaż mniej więcej jak będzie wyglądać to ta z tymi błękitnymi kwiatkami?

jest inna/ ciezo mi bedzie wam ja pokazac bo akurat na tsronie nie ma jej zdjecia..ale postaram sie znalezc podobna

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
witam
nawet was gaduły jedne nie nadrabiam, bo bym chyba do jutra nie zdązyla
za 5 dni jade do polski i teraz tylko tym żyje
wczoraj zrobiłam ostatnie zakupu prezentowe wiec w koncu mam spokój
mam nadzieje, ze wszytskim spodonaja sie moje prezenty: tacie kupilam gramofon, bo ma kolekcje płyt do niego z dziecinstwa a nie mial gdzie odtwarzac, taki fajny czarny w starym stylu z radiem dodatkowo. dla mamy grila elektryczne, kapciuchy holenderskie i miseczki na przystawki taki fikusne dla brata bluze i slodycze, dla babci korale a dla dzidak papierosniczke i kubek do kawy z motywem holnderskim no.. teraz juz tak czesto nie bede do was zagladała bo skonczyła nam sie w firmie praca na zmiany i z ponad 50 osoób wiekszosc zwolnili wczoraj tylko 17 osoób zostala w tym ja ale juz nie bede pracowała od 6 do 15 tylko od 8 do 20

ps. mam nadzieje, ze przez te 2 tygodnie bedąc w poslce zdaze wszytsko zalatwic co mam do zrobienia. choc i tak suknia jest najwazniejsza. wiec trzymajcie za mnie kciuki
ale ci zazdroszcze ja juz wrocilam niestety z pl....ale na wielkoanoc spowrotem jedziemy
napewno uda ci sie z ta suknia mi sie udalo wiec i tobie tez

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
.

sas a jakis pierwowzor sukienki
postaram sie wynalezc podoba

a to moj Franus kochany
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg swieta 2008 018 (Small).jpg (52,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg swieta 2008 036 (Small).jpg (20,1 KB, 22 załadowań)
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 15:17   #863
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
dziekuje

>mielismy, miesieczna, ale byaly w naszym zwiazku dluzsze, po ktorych takie rzeczy sie nie dzialy.
fajnie, fajnie

chcialabym taka przerwe, ale u mnie to nierealne, bo widzimy sie z Tz codzienniea taka miesieczna przewra to bedzie chyba dopiero przed slubem najdluzsze sa 3dniowe albo jak mam okres, tylko moj Tz nie chce zrozumiec, ze po dluzszych przerwach takie fajne rzeczy sa...a jak jest kilka dni przerwy to jest wlasnie tak fajnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 15:28   #864
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie, fajnie

chcialabym taka przerwe, ale u mnie to nierealne, bo widzimy sie z Tz codzienniea taka miesieczna przewra to bedzie chyba dopiero przed slubem najdluzsze sa 3dniowe albo jak mam okres, tylko moj Tz nie chce zrozumiec, ze po dluzszych przerwach takie fajne rzeczy sa...a jak jest kilka dni przerwy to jest wlasnie tak fajnie
fakt, im dluzsza przerwa, im czlowiek bardziej wyposzczony tym lepsze doznania.

>a ja to bym chciala codziennie.

AV by jaga_2001
Stary 2009-01-11, 15:44   #865
6Anula9
Raczkowanie

Jaaaaa jeszcze nie nadrobilam zaleglosci a tu juz nastepne stronki

Dostalam dzisiaj telefon od majej mamy. Czy ktoras z was slyszala o takim czyms jak LICENCJA DO POBLOGOSLAWIENIA ZWIAZKU MALZENSKIEGO??? wWec zaczne od poczatku, bo sie zdenerwowalam! Ja i TZ nie mieszkamy w polsce juz od 4 lat. W sierpniu 2008 bylismy u ksiedza zarezerwowac godzine w kosciele i dzien na nasz slub i nic nie powiedzial a tu nagle na koledzie wyjerzdza z jakas licencja z racji tego ze skoro nie mieszkamy juz 4 lata w polsce to nie jestesmy juz parafianami i inaczej nam slubu nie da jak nie zostanie spisana licencja tam gdzie teraz mieszkamy i wyslana do kurii, malo tego zatwierdzona przez kurie i odeslana do niego. No parodia teraz bede musiala bo tlumaczach lazic i jeszce ten paiper skas wziasc.

choć jeszcze nie jedno,
odtąd jedno,
choć nadal dwoje/Jan Paweł II
6Anula9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 16:02   #866
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
a to moj Franus kochany
Jaki słodziutki i śliczniutki.
Cytat:
fajnie, fajnie

My mamy już chyba 3 miesiące przerwy I widujemy się codziennie, nawet mieszkamy razem hehe . Więc to jest realne
Nie wiem czy pamiętacie, jak pisałam, że do ślubu koniec z sexem hehe TŻ'ta już roznosi, z resztą mnie też
Ale chcemy dotrzymać w takim celibacie do ślubu

Edytowane przez azzis
Czas edycji: 2009-01-11 o 16:03
Stary 2009-01-11, 16:47   #867
motley
Zadomowienie

Cześć dziewczyny Ostatnio dopadam wizażu tylko na chwilę, żeby być na bieżąco ale już nadrabiam zaległości.
Wczoraj byliśmy z TŻ na targach ślubnych w Łodzi i szczerze mówiąc rozczarowałam się nimi. Co prawda nie interesowały mnie oferty kamerzystów, fotografów czy zespołów bo nie robimy ślubu w Łodzi ale liczyłam na to że pooglądam fajne suknie, garnitury, obrączki itd. Nie wiem czemu ale w zasadzie 90% sukni, które były tam pokazywane były, jak dla mnie, po prostu dziwaczne... przeładowane, przekombinowane... nie podobały mi się. Podobał mi się katalog jednego salonu więc może się tam wybiorę i próbowaliśmy namiętnie fontann czekoladowych bo chcemy taką mieć ale tak poza tym to nie znalazłam tam nic dla siebie Za dwa tygodnie następne targi... może będzie wtedy coś ciekawszego.

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Dlatego w sumie nie chcę mi się iść i tracić tyle kasy na darmo.
a są takie osoby , które wsiadają do samochodu maja wszystko wcześniej załatwione i udają że mają egzamin... a potem muszą się odkuć na osobach takich jak ja które nie mają znajomości w końcu muszą zarabiać na siebie???!!!
hmmm ja zdałam za pierwszym razem, bez znajomości i łapówek dodatkowo w wielkim i obcym dla mnie mieście, w którym mieszkałam od niedawna. Żaden z moich znajomych nie zapłacił za prawko więc myślę, że da się zdać. Może u Ciebie w mieście jest jakiś bardzie skorumpowany ośrodek ale przecież nie ma bata, jak nie popełniasz błędów to jakim cudem masz nie zdać? Moja koleżanka z pracy zdała chyba za 9 razem ale jak jej opowiadałam co mi np. instruktor powiedział w czasie kursu to robiła wielkie oczy bo jej kurs był po prostu robiony po łebkach byle tylko się odbył. Także od tego też wiele zależy. Poszukaj może w internecie która szkoła jest najbardziej polecana w Twojej okolicy i tam wykup godziny. Poza tym przecież chyba wiadomo mniej-więcej którędy jeździ się w czasie egzaminu i można te trasy poznać dokładnie żeby wiedzieć jak zmieniają się pasy, gdzie są ograniczenia, gdzie drogę przecina ścieżka rowerowa i trzeba na nią uważać, gdzie jest przystanek itd.
Wiadomo, że jak trafi się na egzaminatora świnię to będzie próbował uwalić za byle co no ale w końcu po to jest kamera, żeby złożyć reklamację, która często jest uznawana i przynajmniej następny egzamin masz na ich koszt.

Cytat:
Kuzynka Tż chajta się za rok, a juz wystzstkim trąbu ile mają dać w koperte, takie zachowanie mówiąc delikatnie jest bardzo nietaktowane. Mówi, że da wierszyk do zaproszenia, że nawet kwiatów nie ma nikt kupowac tylko dac kase, dla mnie jest to bardzo nieeleganckie. Bardzo jej zależy żeby jej się wesele zwróciło. Tak mnie wkurza tym swoim podejściem, że ja prawdopodobnie kupię jej prezent, specjalnie zrobię jej na złość, no chyba, że ona mi da pieniążki na wesele to wtedy jej po prostu oddam to co sama dostałam może trochę to chamskie ale nie zamierzam się wysilać zbytnio. Jak ktoś robiąc wesele z góry się nastawia na zarobek to niestety się rozczaruje. Nie wiem w ogóle jak tak można robić, przecież wesele powinno się robić z innych względów, a już na pewno nie ze względu na kasę.
My nie będziemy umieszczać w zaporszeniach prośby o pieniądze, ale nie ukrywam, że gdy ktś spyta co byśmy chcieli to odpowiem, że pieniądze. wiem, że część gości nawet bez pytania będzie wiedziało co zrobić
o matko jak tak można... ja bym w ogóle nie poszła na wesele jakby mi ktoś z góry określił ile mam mu dać za to kasy
My nie będziemy raczej pisać wierszyka o kopertach ale jak ktoś zapyta to oczywiście powiemy, że wolimy kasę. A zamiast kwiatów chcemy dostać karmę dla zwierząt, którą oddamy przytulisku, z którego mamy jednego z naszych kotów i o to już poprosimy gości w zaproszeniu. W naszym przypadku kwiaty w ogóle są bez sensu bo wesele jest w małym miasteczku nad morzem, gdzie chyba w ogóle nie ma gdzie ich kupić a trudno żeby ludzie jechali z Łodzi albo Warszawy z kwiatami dzień wcześniej. Poza tym my też musimy potem wrócić do domu i jak mielibyśmy przewieźć cały samochód kwiatów przez pół polski?

sas ale fajniutki futerkowiec
jaga wow zazdroszczę

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 17:16   #868
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki słodziutki i śliczniutki.

My mamy już chyba 3 miesiące przerwy I widujemy się codziennie, nawet mieszkamy razem hehe . Więc to jest realne
Nie wiem czy pamiętacie, jak pisałam, że do ślubu koniec z sexem hehe TŻ'ta już roznosi, z resztą mnie też
Ale chcemy dotrzymać w takim celibacie do ślubu

my dzis bylismy na naukach i rozwazam mozliwosc celibatuno to ładnie azzis, tez gratulujea wo gole dowiedzialam sie co mozna w malzenstwie a czego nie, ale byly chichy i smiechy na sali

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-01-11 o 17:19
Stary 2009-01-11, 17:28   #869
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
my dzis bylismy na naukach i rozwazam mozliwosc celibatuno to ładnie azzis, tez gratulujea wo gole dowiedzialam sie co mozna w malzenstwie a czego nie, ale byly chichy i smiechy na sali
My podjęliśmy tą decyzję (a główniej ja chciałam) właśnie po pierwszych naukach
Myślę, że to może być dla nas taki mały sprawdzian.

Stary 2009-01-11, 17:39   #870
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
My podjęliśmy tą decyzję (a główniej ja chciałam) właśnie po pierwszych naukach
Myślę, że to może być dla nas taki mały sprawdzian.

to jest bardzo dobra decyzja, ciekawe ile par sie na taki krok decyduje?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości