![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Eksperyment - mieszanie perfum
Rachelo, mam dziś na sobie mix Twojego pomysłu - Smoka z Jaisalmerem i słów mi brak
![]() ![]() ![]() zmieszałam edp, bo edt nie mam, ale jest cudnie inne Twoje mixy wydają mi się naturalne, niektóre sprawdziłam, a w przypadku DV z Avignon wydawało mi się, że sama na to wpadłam ![]() a ten Smoka z Jaisalmerem mi nie pasował, w życiu by mi do głowy nie przyszedł, a jest przepięknie spróbuję z Ouarzazate, chociaż szkoda mi tego drugiego na mieszanki, bo mam ostatnie krople odlewki z Twojego zresztą flakonu ![]() Edytowane przez taka taka Czas edycji: 2008-11-19 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Ja odkąd dzięki Takiej (
![]() I muszę przyznać, że nadają się do tego idealnie ![]() Czasem (bardzo rzadko) jak im się nie podoba towarzystwo innego zapachu to po prostu oddalają się z obrażoną miną by powrócić dopiero, kiedy "ten drugi" zapach wybrzmi. Mój ulubiony mix to Molekuły + Flowerbomb EDP Jeszcze nie próbowałam zestawu Molekuły + New Haarlem, a coś mnie ostatnio do niego ciągnie ![]()
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Rachelko- jak milo Cie widziec
![]() ![]() Ja takze jestem zapalonym mieszaczem ![]() - Dzongkha z BC, lub Shaal Nur, (choc glownie nosze Dzongkha solo) - Dolce Vita+Carnation CdG, (ten mix wachajacym myli sie ze Slonikiem Kenzo ![]() - All Abou Eve + Eclat d'Arpege - Smok EdP + Carnation CdG - Chique+ Zielona herbata Y.Rocher - LouLou + rozne ciezsze drewniako-przyprawowce, glownie Samsara. LouLou po kilkudziesieciu minutach uklada sie na mojej skorze tak, ze "pachnie mna", jak okresla moj maz; czyli slodkawym pizmem, dlatego stanowi fantastyczna baze pod ciezsze zapachy -Dzing! + Bvlgari Black -FdB + Bois de Violette -Bois de Violette +Samsara -Molecules 01 + Sandalo Etro Tyle pamietam teraz, jesli cos sobie przypomne, to dopisze. Edit: nie wiem, jak moglam zapomniec o miksie, ktory wynalazlam ![]() ![]() Edit2: niedawno stalam sie posiadaczka flakonu Dianthusa Etro i jak przystalo na domoroslego alchemika ![]() ![]() Lubie akord gozdzikow, (zarowno przyprawy, jak i kwiatow), w perfumach, dlatego staram sie Dianthusem doprawic perfumy, ktore maja w sobie nute gozdzikowa. Dla mojego nosa najladniejsze miksy to: Dianthus + Jungle Elephant oraz Dianthus i Samsara Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2009-01-12 o 12:54 Powód: nowy mix:D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio bardzo mi się podoba jeden mix:
Sa Majeste La Rose i Miel de Bois - ciepły, bezpieczny, kocykowo-herbatkowo-książkowy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
spin doctor
|
Niedawno zmieszałam CK IN2U z LL Lempickiej, wyszło naprawdę fajne połączenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a podpowiedzcie mi proszę, z czym można pomieszać Amor Amor aby dodać mu pikanterii ? Tak aby wyszło coś ciekawego, niebanalnego. Słodkości już chyba odpadają, może jakieś korzenne, kadzidło lub orient? Czekam na propozycje zarówno z praktyki jak i teorii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Moja najnowsza zapachowa kompozycja to BC + Gris Clair
![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Właściwie to wyszedł mi tylko jeden ale nieskromnie powiem, ze fajny miks: Flowerbomb edp + Prada. Nie łapałam komplementów za te zapachy stosowane pojedynczo, za to za miks - jak najbardziej.
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
z checia bym sobie pomieszala ale boje sie ze wyjdzie z tego jakis Koktajl Molotowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Flowerbomb+Cocon...Nieziemskie ciepło w połączeniu z mocnym kopem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
Odgrzebałam wątek, żeby podpatrzeć jakieś ciekawe autorskie patenty na mieszanie perfum, ale przy okazji wpiszę te, które przetestowałam niedawno sama
![]() Jeden - Rousse SL plus UBV SL - to patent Sabbath. Z własnej inspiracji miksuję za to FdB z Terre oraz FdB z Gaiacem. Mrrrrrrr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś na jednym ze spotkań zmiksowałyśmy sobie Dirt Demeter z Miel de Bois. Wyszły... dżdżowniczki mielone z miodem
![]()
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Cytuję: dżdżownice miksowane z miodem
![]() I nawet Ci się wydawały interesujące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
O! Serio? Trzeba to wypróbować.
Najbardziej odkrywcze są mieszanki Racheli i Kattariny. Miksy Kattariny wydają mi się szczególnie dziwne i pozornie niedobrane chyba tylko dlatego, że po prostu słabo znam te zapachy. Świetna ściągawka ![]() Ja miksuję nieczęsto, ale uwiodło mnie połączenie OI i Theoremy, jest jeszcze piękniejsze niż te zapachy w pojedynkę ![]()
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Z miksów Kattariny testowałam wielokrotnie jeden - Dzonghka plus BC - i polecam gorąco, bo świetny jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Agnysko, dziękuję
![]() Z ostatnio stosowanych: namiętny trójkąt Dolce Vita, Avignon i Gaiac. Razem, ostatecznie parami - obojętnie jak ich nie zmieszać, wynik jest boski. W ogóle Gaiac pojedynczo mnie nie przekonuje, ale zmieszany nawet z Dune [gdzie dominuje Dune] czy Must [o dziwo dominuje Gaiac]... O bogowie ![]() Do parki Daim Blond i Black dołączył Gucci EdP, świetnie się uzupełniają. Zastanawiam się, jak by się ułożył Gaiac z Black Cashmere, którego ostatnio zaniedbałam... Pod kątem kadzidlaków CdG też trzeba kamyka sprawdzić %]
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
W tej chwili dla ciekawości zmiksowałam sobie Pink Sugar z Messe. I całkiem całkiem to połączenie, MdM dodaje pikanterii slodyczce Aquoliny
![]()
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
A ja lubię Sa Majeste La Rose + Safran Troublant,
Sa Majeste + Lady Vengeance oprócz tego lubię zimne kwiatki ( bez owoców i słodyczy) + drewienko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba muszę zainwestować w większą flaszkę Gaiaca, z trzydziestki została marna połóweczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje mieszanki: OI + Kokonik Theorema + Kokonik Statkus + Kokonik (jedna z moich ulubionych) Zagorsk + Dolce Vita Molekuły + Dune Nieudanych też było kilka. Z traum - Smok + OI ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
BAN stały
|
dzień przed chyba przesadziłam ze słonikiem i rano moje włosy pachniały tak słodko, że miałam odruchy wymiotne. Doprawiłam tą słodycz Mitsouko i wyszło bardzo intrygująco
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Szef ds. Wymianek
|
w sumie jak dotad, nigdy tego nie praktykowalam, aczkolwiek ostatnio doszlo prawdopodobnie do samoistnego zmieszania sie zapachow z blotterow Sephorowych, ktore nosze poupychane tu i owdzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
BAN stały
|
Z czym próbowałyście mieszać Bvlgari Black?
Czytałam już, że Kattarina z Dzingiem - sprawdzę to połączenie w najbliższym czasie. Jakieś inne pomysły...? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Melk- przyznam sie do jeszcze jednej konfiguracji zapachowej, w jakiej nosze Black- z odrobina..... Hypnotic Poison
![]() To dosc kontrowersyjny miks, ale spotyka sie z zachwytem ludzi, wsrod ktorych zyje ![]() (wlasnie dzisiaj nim pachne- w proporcjach 4 psiki Black+1 HP- i zebralam sporo komplementow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
grozi wypollizowaniem
|
Dziewczyny! mnie intryguje czy jak się miesza zapachy to sie psika w jedno miejsce 2 zapachy czy w różne miejsca? np.Bulgari z prawej strony szyji a Dzing z lewej, czy jedno na drugie idzie?
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Aplikuje najczescie jeden zapach na oba nadgarstki i zgiecie/wnetrze lokcia, drugi na kark. Czasami jeszcze na.... brzuch
![]() Nigdy nie psikam 2 roznych zapachow w jedno miejsce ![]() ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2009-03-02 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#120 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dziś wypróbowałam mix Black+Dzing i dopiero teraz zauważyłam podobieństwo tych zapachów, o którym chyba kiedyś wspominałaś. Niemalże się ze sobą stopiły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.