|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
zniszczona cera
Mam za soba kuracje podleczenia tradziku ... w tej chwili , pozostala mi duza ilosc zaskornikow i bardzo zniszczona , pomarszczona , zbiegnieta skora... jak moge podleczyc i poprawic jej wyglad?. co prawda dermatolog zapisal mi krem nagietkowy ale on tylko podraznia moja skore... prosze o rade.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: zniszczona cera
Z zaskórnikami udaj się do kosmetyczki. Jeśli sam będziesz działał mogą powstać blizny (mam jednego takiego "samodzielnego" kolegę)
Ona Ci także powinna doradzić jaki krem powinieneś kupić - bo rozumiem po tym co się ze skórą dzieje, że jest ona przesuszona po kuracji. Jakiś dobry kremik nawilżający by się przydał [img]icons/icon7.gif[/img] Ale tak bez "oglądu" [img]icons/icon10.gif[/img] trudno coś więcej powiedzieć pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zgadza sie skora jest bardzo przesuszona i poprostu brzydka... ale niewiem jak to jest bo bardzo duzo wydziela łoju.. poprostu sie nieznam na tym. A do kosmetyczki to mi nie wypada chyba isc...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
tomeek napisał:
> Zgadza sie skora jest bardzo przesuszona i poprostu brzydka... ale niewiem jak to jest bo bardzo duzo wydziela łoju.. poprostu sie nieznam na tym. A do kosmetyczki to mi nie wypada chyba isc... To, że skóra jest tłusta to nie znaczy że nie potrzebuje nawilżenia - wręcz przeciwnie (tym bardziej, że kuracje przeciwtrądzikowe bardzo wysuszają, a wysuszona skóra produkuje więcej łoju niż normalnie - bo się broni) - zajrzyj sobie na KW i spróbuj poszukać jakichś dobrych nawilżający kremów Jeśli chodzi o kosmetyczkę -Twój wybór. Powiem tak - nikt za Ciebie nie pójdzie i nie pozbędzie się problemu. Co do tego czy wypada czy nie - sorry, ale chyba powinieneś ustalić priorytety. Chcesz, żeby było lepiej, czy nie?? Znam wielu facetów chodzących REGULARNIE do kosmetyczki - i im to na dobre wychodzi (w tym tzw. biznesmeni) Znam też takich co nie chodzą (lub nie chodzili jak było trzeba). Wielu z nich byłoby całkiem przystojnymi mężczyznami - gdyby nie te szpecące blizny i przebarwienia... Takie jest moje zdanie, ale Twój wybór Pozdrawiam i powodzenia [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Pewnie masz racje...pojde do tej kosmetyczki bo co mi zalezy najwyzej drugi raz nie pojde.A do kremow .. wlasnie niewiem i zapomnialem sie zapytac dermatologa czy moge uzywwac takich roznych kremow czy peelingow, no bo po tym przepisanym jest zle a co dopiero bedzie po jakis innych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
hihi [img]icons/icon10.gif[/img] Krem nawilżający nie powinien zaszkodzić. [img]icons/icon7.gif[/img] Poszperaj po forum (wyszukiwarka) pod hasłami "trądzik" itd. Nawet nie wiesz jak często był ten temat na forum [img]icons/icon7.gif[/img]
PS każdy ma indywidualne reakcje na różne kremy - trzeba niestety dobierać metodą prób i błędów. Możesz popytać np. w aptece - niech Ci pomogą wybrać krem nawilżający, bez jakichś substancji mogących wywoływać podrażnienia. Dla cery wrażliwej, lub alergicznej. Może na to skóra nie będzie reagowała tak niekorzystnie. pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Są specjalne kremy dla facetów,np.z serii AA dla cery tłustej,dla swojego mężczyzny kupiłam taki ,tylko dla cery suchej,używał go chętnie,bo kremik ten ma męski zapach [img]icons/icon7.gif[/img]i "męskie"opakowanie [img]icons/icon7.gif[/img] Myślę,że facet u kosmetyczki to normalna rzecz,sama widziałam kilku u swojej kosmetyczki ,mój braciszek za czasów gdy miał trądzik też chodził na oczyszczanie i to ze swoją dziewczyną.U tej kosmetyczki są 2 fotele obok siebie i pani Ewa oczyszczała im bużki równolegle. [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
[img]icons/icon10.gif[/img] A z tego co wiem, te "męskie" kremy oprócz zapachu i opakowania nie różnią się od innych [img]icons/icon7.gif[/img] Tak przynajmniej czytałam w jakimś artykule na temat marketngu.
Takie chwyty stosuje się właśnie dlatego, aby panowie bez większych zahamowań z kremików korzystali. I działa!!! [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon40.gif[/img]
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Skoro podrażnia Cię nawet krem nagietkowy wypróbuj krem Toleriane La Roche Posay lub C.P.I. Avene. Są bardzo łagodne i stosunkowo lekkie.
Wypróbuj też kapsułki z olejem z ogórecznika lub wiesiołka, możesz też stosować je zewnętrznie na najbardziej przesuszone miejsca (kapsułkę trzeba przedziurawić a olejem posmarować skórę). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
dzieki wyprobuje to co radzicie... ale gdzies kiedys przeczyatalem ze KAZDY krem podraznia tradzik .ale jak tu nie uzywac jak sie ma tak zniszczona cere
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie każdy (to chyba jakiś przesąd!)
Zgadzam się z Justy, że kremy Avene byłyby wskazane (w aptekach). Nie proponowałam, bo one nie są najtańsze (choć do drogich też im daleko [img]icons/icon7.gif[/img] ) Dużo tego jest opisane już w KW - zobacz po producentach Avene pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
jeszcze jedno co to jjest KW? a mniej wieciej jakiego rzedu to sa sumy ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
KW - skrót od Kosmetyk Wszechczasów - czyli nasza potężna baza danych o kosmetykach [img]icons/icon7.gif[/img] (link na górze) wraz z ocenami zgłoszonych kosmetyków.
Avene należy do średniej półki - ceny w granicach 60/70PLN Dostaniesz w aptekach (można tam dostać także próbki - wtedy będziesz widział, czy krem nie powoduje niekorzystnych reakcji. Avene ma linię do cery nadwrażliwej - o takiej wspominała Justy pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ale czy ten krem nadaje sie do cery z tradzikiem ?? qrde ale tam tego jest.. jak sie w tym polapac..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Krem Avene; Creme Pour Peaux Intoleriantes może być stosowany nawet po zastosowaniu laseru w leczeniu trądziku, czy nawet po operacjach plastycznych - jest to krem regenerujący dla cery nadwrażliwej - na pewno nie zaszkodzi przy trądziku.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Palomino, swieta racja
![]() Kremy meskie pod wzgledem dzialania i skaldu niczym sie nei roznia, jedynie tak jak piszesz zapachem, opakowaniem i napisem, aby mezszczyna czul sie lepiej, ze nie uzywa czegos babskiego. Przykladowo kremy z kwasami sluza i kobietom i mezszczyznom, dla ktorych sa bardzo pomocne po goleniu zwlaszcza te z BHA zapobiegaja stanom zapalnym i wrastaniu wlosow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ciekawą rzeczą jest to, że artykuł ten znalazłam chyba w jakimś męskim piśmie [img]icons/icon10.gif[/img] (typu Gentleman, Businessman lub Home&Market - któreś z tych bo czytam hurtowo a przyswajam tylko informacje, a nie źródło ich pochodzenia [img]icons/icon7.gif[/img] ale raczej to pierwsze albo drugie)
W każdym razie -to interesujące jak faceci starają się przekonać siebie samych do używania kosmetyków [img]icons/icon7.gif[/img] Wydaje się także, że im większa presja na lepszy wygląd mężczyzny (np.wysokie stanowiska, lub osoby publiczne) tym ta tolerancja dla używania kosmetyków (nawet tych "mniej męskich" [img]icons/icon12.gif[/img] ) jest większa. Nareszcie na zatwardziałym konserwatyźmie "nieużywania niczego niezależnie od skutków" zaczynają pojawiać się coraz bardziej wyraźne rysy. Lepiej w sumie zapobiegać - stosując te kosmetyki - niż później borykać się z bliznami, przebarwieniami, czy zmarszczkami. Bo - tak naprawdę - nikt nie pozna czy facet używa nawet tony kosmetyków w domu. Ale to, że ich nie używa, lub nie używał (i ma np. przebarwienia potrądzikowe) jest zauważalne od razu. I, powiem szczerze, nieszczególnie takie ślady wyglądają u dorosłego faceta. Jednym słowem: nie jestem w stanie stwierdzić, czy chodzenie do kosmetyczki, albo używanie kosmetyków przez faceta jest mało męskie. Natomiast z mojego punktu widzenia dorosły mężczyzna z przebarwieniami lub widocznymi bliznami pozostałościami po trądziku młodzieńczym męsko NIE wygląda! Powiem jeszcze, że 3/4 prezentowanych nowości kosmetycznych prezentowanych w w/w pismach (bo tam też są takie stronki [img]icons/icon10.gif[/img] ) to kosmetyki i maseczki normalne (czyli tzw. dla kobiet). Polecane także do używania dla mężczyzn.
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
sory ze powracam do tego wątku .zakupilem krem Avene Intolerantes i odrazu zel do mycia z tej firmy.. ale tak jak juz mowilem mam tradzik i teraz znowu dal o sobie znac ;jest pare czerwonych zmian i wystajace zaskorniki na czole. i teraz niewiem czy posmarowac czy nie.. moze lepiej poczekac az sie jeszcze troche podleczy? niechce zeby byl odwortny skutek niz ma byc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
po pierwsze - mycie żelem twarzy nie zaszkodzi na pewno.
po drugie - ten krem na pewno nie podrażni zmian trądzikowych. Po prostu spróbuj - zastosuj ten krem na noc - możesz nawet kontrolnie - nie na całą twarz jeżeli się boisz [img]icons/icon12.gif[/img] Wtedy zobaczysz jak to działa. Po trzecie - nawet po podleczeniu trądziku nie licz na to że ten problem zniknie na zawsze (bo to niestety nie jest regułą)- chyba po prostu musisz znaleźć równowagę między pielęgnacją skóry a stosowaniem silniejszych środków pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
uzylem tego kremu i wynik jest taki sobie...troche napewno pomogl ale nie ma jakis rewelacyjnych efektow... czy trzeba go uzywac dlugo? czy juz mam sie nie spodziewac lepszych rezultatow?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
tomeek napisał(a):
> uzylem tego kremu i wynik jest taki sobie troche napewno pomogl ale nie ma jakis rewelacyjnych efektow... Użyłem- czyli mam rozumieć, że tylko 1 raz? Po jednym razie nie będzie rewelacji i to niezależnie od kremu, trzeba go stosować systematycznie. czy trzeba go uzywac dlugo? Tak, po jakimś tygodniu powinieneś być bardziej zadodowlony (tak na marginesie: kremy są w dużych opakowaniach, właśnie dlatego, że trzeba je stosowac dłużej) czy juz mam sie nie spodziewac lepszych rezultatow? Stosuj kremik cierpliwie, wkrótce powinny być dobre efekty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.