|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 | |
Raczkowanie
|
Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.
Cytat:
![]()
![]() |
#3272 |
Raczkowanie
|
gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.
Myślę że w lipcu to bardzo małe szanse na zorganizowanie czegoś.Będziesz musiała brać co zostało.Więc chyba na twojej głowie
to znaczy na głowie rodzinki tu będącej.Wiele razy się tak zdarza że rodzice podpisują umowy,wpłacają zaliczki.A często są to koleżanki lub rodzeństwo.Ale teraz w dobie internetu,kontakt meilowy i wpłata zaliczki na konto też jest normą. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2009-01-11 o 14:55 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Zakorzenienie
|
Sądzę, że właśnie będzie tak, że będziecie musieli wziąć to zostało - nie macie kogoś zaufanego, aby go wysłać do sali - pisałaś, że jesteś zdecydowana na Panoramę. Znajomy/rodzeństwo/rodzic może za was podpisać umowę i wnieść zaliczkę a szczególy i tak uzgadnia się bliżej wesela.
![]() |
#3274 |
Zadomowienie
|
Hej kobietki. Normalnie jak czytam to się zaraz pokłucicie o te zespoły.... jednak oby nie tfu tfu
![]() aga2428 Ostrowczanka ma rację-najlepiej jak ktos już wam zaklepie termin jak jesteście zdecydowani. Im wcześniej tym lepiej. Kogo nie zapytam ze znajomych,którzy chca robić weselicho wm 2010 to już powoli zaczynają narzekać. I fakt, z zespołami też jest krucho. A może moja"Metamorfoza" jest wolna jeszcze. Zawsze można zapytać czy mają wolny termin, posłuchać nagrań. Dla mnie są bombowi. A szczególnie"ciotka z ameryki" ![]() Co do obraczek z jakimiś kamyczkami to tez nam jubyler mówił,że to może odpadać i jest problem ze zwężaniem lub zmniejszaniem takiej obrączki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3275 |
Zakorzenienie
|
To na co oni te kamyczki kleją chyba na ślinę
![]() ![]() Jedną kwestię mam z głowy a mianowicie alkohol, właśnie wczoraj zakupiliśmy z rodzicami i to ostatnie kartony wzięliśmy a tu za nami ludzie pytają właśnie o tą wódkę.Kto pierwszy ten lepszy ![]() Dziewczyny jakie winko Wy będziecie mieć wytrawne , półwytrawne czy słodkie?Białe czy czerwone? Ja chyba jednak zdecyduję się na półwytrawne i słodkie bo wytrawne nie podchodzi większości osobom a Włochów na weselu się nie spodziewam za wyjątkiem jednego faceta mojej kumpeli ale on zapewne wódeczkę pic będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3276 |
Zakorzenienie
|
no niestety dziewczyny nie mam jak się pochwali bo strona mojego sklepu jest w przebudowie i nie mam zdjęcia sukni. jeśli już się pojawi to na pewno wkleję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Zakorzenienie
|
U mnie było półsłodkie i półwytrawne, pół na pół białe z czerwonym i troszkę różowego.
![]() |
#3278 |
Zakorzenienie
|
I ja tez tak zrobię że pół na pół na pół czyli trochę białego i czerwonego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3279 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny
wczoraj byłam w Ostrowcu w pogoni za zaproszeniami ślubnymi. jednym słowem tragedia. Wiem, że to jest rzecz gustu, ale jeśli chodzi o mnie to nic sensownego nie rzuciło mi się w oko. Byłam w tym sklepie nad neonetem na aleji. Akurat było zamknięte, ale była kartka, iż można zadzwonić i się umówić w dogodnych godzinach na otwarcie. Zadzwonilśmy z narzeczonym i pani podjechala specjalnie dla nas w ciagu 15 minut. Bardzi miła, życzliwa i sympatyczna Pani. Zresztą w tym tygodniu ma jechać po nowe wzory zaproszeń. Spodobało sie nam u niej jedno i chyba zamówimy właśnie u niej. Edytowane przez gorzata9 Czas edycji: 2009-01-11 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3280 |
Zakorzenienie
|
gorzata9 a w jakich cenach miała te zaproszenia i czy są drukowane czy samemu trzeba wpisywać dane gości?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3281 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i wina ile planujesz kupic? A ile tego wina kupowalas i jakie ? ja mam dylemat poniewaz nie wiem ile tego alkoholu kupic. Jeszcze przeciez szampan..... brrr sama nie wiem ile butelek wszytskiego.... POMOZCIE i napiszcie. Ja mam wesele 1 dniowe na 100 osob- ile kupic wodki,wina,szampana? Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2009-01-11 o 14:52 Powód: post pod postem, używaj opcji EDYTUJ albo "+ |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3282 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Koszt zaproszeń to od 1,50 do 3 zł, Niestety wszystkie zaproszenia trzeba samemu wypisywać. Ciekawe jakie będą w tym tygodniu po nowym towarze. Umówiłam się z Panią, ze jak wróci z zaopatrzeniem zadzwoni do mnie i mam podjechać zobaczyć. Ja rozmawiałam z kumpelą, która wychodziła za mąż w sierpniu i kupili 05 l (nawet jeszcze im zostało) na osobę, win 1 butelka na 4 osoby, a szampana tylko na toast - ok. 6 butelek. też miała wesele 1-dniowe Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2009-01-11 o 14:51 Powód: post pod postem: używaj opcji EDYTUJ albo "+ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3283 |
Zakorzenienie
|
olajka pytałaś niedawno czy będziemy chodzić na solarium przed ślubem. Ja na pewno tak, chociaż zwykle używam kremów brązujących, bo solarium jest niezdrowe. Ale jesli chodzi o ślub to odradzam balsamy brązujące, bo byłam na ślubie dalekiej kuzynki 1,5 roku temu w lipcu i miała na sukience pod pachami i przy dekoldzie brązowe plamy! Okropnie to wyglądało, chociaz wesele było najlepszym na jakim kiedykolwiek byłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Waniliaania pisałam już kiedyś o tym, jak ja kupowałam alkohol: 0,5l wódki na osobę; butelkę wina na 8 osób (wiem, że u mnie niewiele osób będzie wino piło, kupiłam białe i czerwone półsłodkie); butelkę szampana na 8 osób (tylko na toast) (po cichu dodaję że teść tworzy różne nalewki, które jego głównie jego rodzina będzie spozywać w dużych ilosciach ![]() http://wesele.plock.pl/wesele-8.html tu na tej stronie jest taki niby kalkulator napojów, można sobie mniej wiecej policzyć. Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2009-01-11 o 17:13 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pozdrawiam,ania |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3286 |
Wtajemniczenie
|
Ostrowczanko jak już Waniliaania znalazła Twojego dawnego posta to i ja zapytam, bo moze się orientujesz czy ta rodzina jeździ też poza Ostrowiec?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3287 |
Zakorzenienie
|
Co do ich wyjazdów to niestety nie orientuję się, najlepiej zadzwonić, zapytać.
Ich numer to:Grzegorz Kowalski tel.: +48 609 678 122 email: ![]() Zespół nazywa się "Siostry Jeremiasza".
![]() |
#3288 |
Wtajemniczenie
|
Zastanawiam sie jak rozplanowac czas przed weselem na fryzjera i kosmetyczke? ile zajmuje uczesanie fryzury z dlugimi wlosami. Mam slub o 14 (niestety taka nam tylko godzina zostala w kosciele) i nie wiem czy sie wyrobie ze wszystkim.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Raczkowanie
|
Musisz zacząć od tego,że w domu musisz być przynajmniej godzinę przed wyjazdem do kościoła by się ubrać,coś zjeść(koniecznie-mimo że żołądek ściśnięty z nerwów).W zależności od tego jakie odległości dzielą cię od kosmetyczki i fryzjera-rozplanować czas.Kosmetyczka to zwykle ok.30-50 minut,fryzjer- zależy od fryzury.Jeśli będzie ci kręciła włosy na wałki -trzeba doliczyć czas na susznik.Fryzjerka będzie ci potrafiła określić ile jej to zajmie.Na pewno trzeba pomyśleć o kierowcy dyspozycyjnym w tym dniu tylko dla ciebie.Rzadko która młoda jest na tyle opanowana i nie zestresowana by prowadzić samochód.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3291 |
Rozeznanie
|
często piszecie o zespole Metamorfoza, czy oni mają jakąś stronkę, gdzie można ich posłuchać?, może macie jakies namiary na ten zespół? szukałam na internecie ale niestety nic nie znalzałam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3293 |
Zakorzenienie
|
http://www.siostryjeremiasza.pl/
Zakładka kontakt.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3294 |
Raczkowanie
|
Beatrice jesli ladnie panow z Metamorfozy poprosisz to przysla Ci plytke. Ja tez ich nigdy wczesniej nie slyszalam, wiec bez problemu to dla mnie zrobili. Bardzo mili ludzie, ale w ostatecznosci nie zdecydowalam sie na nich.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3295 |
Zakorzenienie
|
Waniliaania na dwudniowe wesele liczyliśmy wódki jako 1 litr na osobę a wódka to "Biała żołądkowa gorzka de lux" panowie twierdza że jest delikatna w smaku i nie piecze gardzieli.
A wina to kupię w Lidlu bo wychodzi taniej niż w hurtowni w promocji a skłaniam się za takim winem czerwonym jak "Kadarka" a nad białym muszę pomyśleć jakie wezmę. Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2009-01-11 o 22:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3296 |
Zadomowienie
|
beatrice1234 ja zamówiłam ten zespół. Dam Ci namiary na PW jak tylko do domu dotrę z pracy
![]() mehja dzięki ![]() Edytowane przez ninuska Czas edycji: 2009-01-12 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3297 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam zaległosci weekendowe w czytaniu i juz na bieżąco jestem. Jestem przerazona ze w kosciele sa juz niektóre daty z godz.zajete! W tym tygodniu zaczynam intensywne poszukiwania sali i zespołu w takim razie, bo w lutym troszke moze byc za poźno.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3299 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ociągajcie się,byście potem nie były skazane na to "co zostanie"! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Zadomowienie
|
Witajcie po małej przerwie
![]() ![]() Obrączki będą raczej z Apartu jak juz pisałam, ale bez brylancików. Nazwisko przyjmuje meża ![]() Jeśoli idzie o Metamorfozę, to ja mam zamówioną ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny cos mi sie stało ze stronka za kazsdym razem jak wchodze na Allegro i mi ja zamyka samo od razu, a chciałabym sie dowiedziec o ile taniej wychodzi zamówienie tam zaproszen niz np w Ostr? Bo przeciez za koszty wysyłki jak zamówi sie na Allegro tez sie płaci ![]() Jeszcze chciałam Was zapytać czy macie jeden pierścionek zareczynowy czy dwa? ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez olajka Czas edycji: 2009-01-12 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.