Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-10, 20:23   #3271
przeddzidzie
Raczkowanie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Cytat:
Napisane przez PORADA Pokaż wiadomość
O gustach się nie dyskutuje,więc jeśli ci się nie podobało to nikt i nic cię do nich nie przekona.Myślę,że nie mogli sobie pozwolić na to by co chwila robić przerwy,bo młodzi by interweniowali ,a to oni płacą.
Oczywiście, że nikt mnie nie przekona bo ja ogólnie nie lubię muzyki weselnej... Nie pamiętam już też czy przerwy były natrętnie częste, ale rzucały się jednak skoro to zapamiętałam. Ale nawet nie chodzi o to. Poprostu dziwi mnie to, że tak dużo ludzi ich chwali bo mi nie zapadło w pamięci z ich występu nic szczególnego. A wydaję mi się, że jak coś jest chwalone to jednak powinno się to pamiętać. Ja nie chcę nikogo zniechęcać bo nie o to chodzi. To są moje spostrzeżenia i mojego TŻ- ta i jego rodziny. Zresztą tak jak wspominałam już wszyscy są tylko ludźmi i może poprostu mięli słabszy dzień, może ktoś z nich był chory albo miał kłopoty...
Stary 2009-01-10, 20:48   #3272
PORADA
Raczkowanie

gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Myślę że w lipcu to bardzo małe szanse na zorganizowanie czegoś.Będziesz musiała brać co zostało.Więc chyba na twojej głowie

to znaczy na głowie rodzinki tu będącej.Wiele razy się tak zdarza że rodzice podpisują umowy,wpłacają zaliczki.A często są to koleżanki lub rodzeństwo.Ale teraz w dobie internetu,kontakt meilowy i wpłata zaliczki na konto też jest normą.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2009-01-11 o 14:55 Powód: post pod postem
PORADA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 21:08   #3273
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga2428 Pokaż wiadomość
U nas jest taki problem ze oboje pracujemy za granica i dopiero w lipcu przyjedziemy na urlop.Jak myslicie mamy szanse cos jeszcze znalezsc na 2010 ?
Sądzę, że właśnie będzie tak, że będziecie musieli wziąć to zostało - nie macie kogoś zaufanego, aby go wysłać do sali - pisałaś, że jesteś zdecydowana na Panoramę. Znajomy/rodzeństwo/rodzic może za was podpisać umowę i wnieść zaliczkę a szczególy i tak uzgadnia się bliżej wesela.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 21:58   #3274
ninuska
Zadomowienie

Hej kobietki. Normalnie jak czytam to się zaraz pokłucicie o te zespoły.... jednak oby nie tfu tfu

aga2428 Ostrowczanka ma rację-najlepiej jak ktos już wam zaklepie termin jak jesteście zdecydowani. Im wcześniej tym lepiej. Kogo nie zapytam ze znajomych,którzy chca robić weselicho wm 2010 to już powoli zaczynają narzekać. I fakt, z zespołami też jest krucho. A może moja"Metamorfoza" jest wolna jeszcze. Zawsze można zapytać czy mają wolny termin, posłuchać nagrań. Dla mnie są bombowi. A szczególnie"ciotka z ameryki" Krtoś tu chyba już ten zespół nawet ma też zamówiony.

Co do obraczek z jakimiś kamyczkami to tez nam jubyler mówił,że to może odpadać i jest problem ze zwężaniem lub zmniejszaniem takiej obrączki.
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 09:02   #3275
Elsi81
Zakorzenienie

To na co oni te kamyczki kleją chyba na ślinę że tak odpadają, ja chyba jednak zdecyduje się na ta obrączkę z diamentem, mam nadzieje że będę należeć do tych szczęśliwców którym to nie odpadnie .

Jedną kwestię mam z głowy a mianowicie alkohol, właśnie wczoraj zakupiliśmy z rodzicami i to ostatnie kartony wzięliśmy a tu za nami ludzie pytają właśnie o tą wódkę.Kto pierwszy ten lepszy
Dziewczyny jakie winko Wy będziecie mieć wytrawne , półwytrawne czy słodkie?Białe czy czerwone?
Ja chyba jednak zdecyduję się na półwytrawne i słodkie bo wytrawne nie podchodzi większości osobom a Włochów na weselu się nie spodziewam za wyjątkiem jednego faceta mojej kumpeli ale on zapewne wódeczkę pic będzie.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 10:15   #3276
aniaa22
Zakorzenienie

no niestety dziewczyny nie mam jak się pochwali bo strona mojego sklepu jest w przebudowie i nie mam zdjęcia sukni. jeśli już się pojawi to na pewno wkleję
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 10:36   #3277
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość
Ja chyba jednak zdecyduję się na półwytrawne i słodkie bo wytrawne nie podchodzi większości osobom a Włochów na weselu się nie spodziewam za wyjątkiem jednego faceta mojej kumpeli ale on zapewne wódeczkę pic będzie.
U mnie było półsłodkie i półwytrawne, pół na pół białe z czerwonym i troszkę różowego.

Stary 2009-01-11, 10:42   #3278
Elsi81
Zakorzenienie

I ja tez tak zrobię że pół na pół na pół czyli trochę białego i czerwonego W razie jak by nie zeszło to sama pić będę po weselu dlatego półwytrawne i słodkie wezmę.

Stary 2009-01-11, 10:49   #3279
gorzata9
Raczkowanie

Dziewczyny
wczoraj byłam w Ostrowcu w pogoni za zaproszeniami ślubnymi. jednym słowem tragedia. Wiem, że to jest rzecz gustu, ale jeśli chodzi o mnie to nic sensownego nie rzuciło mi się w oko. Byłam w tym sklepie nad neonetem na aleji. Akurat było zamknięte, ale była kartka, iż można zadzwonić i się umówić w dogodnych godzinach na otwarcie. Zadzwonilśmy z narzeczonym i pani podjechala specjalnie dla nas w ciagu 15 minut. Bardzi miła, życzliwa i sympatyczna Pani. Zresztą w tym tygodniu ma jechać po nowe wzory zaproszeń. Spodobało sie nam u niej jedno i chyba zamówimy właśnie u niej.

Edytowane przez gorzata9
Czas edycji: 2009-01-11 o 14:25
gorzata9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 13:25   #3280
mehja
Zakorzenienie

gorzata9 a w jakich cenach miała te zaproszenia i czy są drukowane czy samemu trzeba wpisywać dane gości?
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 14:17   #3281
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
To na co oni te kamyczki kleją chyba na ślinę że tak odpadają, ja chyba jednak zdecyduje się na ta obrączkę z diamentem, mam nadzieje że będę należeć do tych szczęśliwców którym to nie odpadnie .

Jedną kwestię mam z głowy a mianowicie alkohol, właśnie wczoraj zakupiliśmy z rodzicami i to ostatnie kartony wzięliśmy a tu za nami ludzie pytają właśnie o tą wódkę.Kto pierwszy ten lepszy
Dziewczyny jakie winko Wy będziecie mieć wytrawne , półwytrawne czy słodkie?Białe czy czerwone?
Elsi a jaka wodke kupilas? i ile liczylas na ilosc osob?
No i wina ile planujesz kupic?

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
U mnie było półsłodkie i półwytrawne, pół na pół białe z czerwonym i troszkę różowego.
A ile tego wina kupowalas i jakie ? ja mam dylemat poniewaz nie wiem ile tego alkoholu kupic. Jeszcze przeciez szampan..... brrr sama nie wiem ile butelek wszytskiego.... POMOZCIE i napiszcie. Ja mam wesele 1 dniowe na 100 osob- ile kupic wodki,wina,szampana?

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2009-01-11 o 14:52 Powód: post pod postem, używaj opcji EDYTUJ albo "+
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 14:22   #3282
gorzata9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
gorzata9 a w jakich cenach miała te zaproszenia i czy są drukowane czy samemu trzeba wpisywać dane gości?

Koszt zaproszeń to od 1,50 do 3 zł, Niestety wszystkie zaproszenia trzeba samemu wypisywać. Ciekawe jakie będą w tym tygodniu po nowym towarze. Umówiłam się z Panią, ze jak wróci z zaopatrzeniem zadzwoni do mnie i mam podjechać zobaczyć.

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
A ile tego wina kupowalas i jakie ? ja mam dylemat poniewaz nie wiem ile tego alkoholu kupic. Jeszcze przeciez szampan..... brrr sama nie wiem ile butelek wszytskiego.... POMOZCIE i napiszcie. Ja mam wesele 1 dniowe na 100 osob- ile kupic wodki,wina,szampana?
Ja rozmawiałam z kumpelą, która wychodziła za mąż w sierpniu i kupili 05 l (nawet jeszcze im zostało) na osobę, win 1 butelka na 4 osoby, a szampana tylko na toast - ok. 6 butelek. też miała wesele 1-dniowe

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2009-01-11 o 14:51 Powód: post pod postem: używaj opcji EDYTUJ albo "+
gorzata9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 15:25   #3283
mehja
Zakorzenienie

olajka pytałaś niedawno czy będziemy chodzić na solarium przed ślubem. Ja na pewno tak, chociaż zwykle używam kremów brązujących, bo solarium jest niezdrowe. Ale jesli chodzi o ślub to odradzam balsamy brązujące, bo byłam na ślubie dalekiej kuzynki 1,5 roku temu w lipcu i miała na sukience pod pachami i przy dekoldzie brązowe plamy! Okropnie to wyglądało, chociaz wesele było najlepszym na jakim kiedykolwiek byłam.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 16:59   #3284
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:

Waniliaania pisałam już kiedyś o tym, jak ja kupowałam alkohol:
0,5l wódki na osobę;
butelkę wina na 8 osób (wiem, że u mnie niewiele osób będzie wino piło, kupiłam białe i czerwone półsłodkie);
butelkę szampana na 8 osób (tylko na toast)
(po cichu dodaję że teść tworzy różne nalewki, które jego głównie jego rodzina będzie spozywać w dużych ilosciach )

http://wesele.plock.pl/wesele-8.html tu na tej stronie jest taki niby kalkulator napojów, można sobie mniej wiecej policzyć.

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2009-01-11 o 17:13 Powód: dopisek
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 17:17   #3285
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Mi pazokcie robi narzeczona brata - pracuje też w jakimś salonie w Ostrowcu - ale zamordujcie mnie, nie mam pojęcia gdzie.
Zamówiłam również oprawę muzyczną do mszy ślubnej - zajmuje się tym taka muzykująca rodzina - grają na przeróżnych instrumentach i śpiewają.
Nr telefonu mogę wysłac na PW - koszt oprawy muzycznej całej mszy - 300 zł.
czy moglabys mi podac namiary do kontaktu
pozdrawiam,ania
Stary 2009-01-11, 17:50   #3286
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Ostrowczanko jak już Waniliaania znalazła Twojego dawnego posta to i ja zapytam, bo moze się orientujesz czy ta rodzina jeździ też poza Ostrowiec?

Mel B 14/14 +
Stary 2009-01-11, 18:48   #3287
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Co do ich wyjazdów to niestety nie orientuję się, najlepiej zadzwonić, zapytać.
Ich numer to:Grzegorz Kowalski
tel.: +48 609 678 122
email:
Zespół nazywa się "Siostry Jeremiasza".

Stary 2009-01-11, 19:12   #3288
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Zastanawiam sie jak rozplanowac czas przed weselem na fryzjera i kosmetyczke? ile zajmuje uczesanie fryzury z dlugimi wlosami. Mam slub o 14 (niestety taka nam tylko godzina zostala w kosciele) i nie wiem czy sie wyrobie ze wszystkim.
Stary 2009-01-11, 19:47   #3289
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Nie działa mi ten link do Sióstr Jeremiasza

Mel B 14/14 +

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 19:58   #3290
PORADA
Raczkowanie

Cytat:
Zastanawiam sie jak rozplanowac czas przed weselem na fryzjera i kosmetyczke? ile zajmuje uczesanie fryzury z dlugimi wlosami. Mam slub o 14 (niestety taka nam tylko godzina zostala w kosciele) i nie wiem czy sie wyrobie ze wszystkim.
Musisz zacząć od tego,że w domu musisz być przynajmniej godzinę przed wyjazdem do kościoła by się ubrać,coś zjeść(koniecznie-mimo że żołądek ściśnięty z nerwów).W zależności od tego jakie odległości dzielą cię od kosmetyczki i fryzjera-rozplanować czas.Kosmetyczka to zwykle ok.30-50 minut,fryzjer- zależy od fryzury.Jeśli będzie ci kręciła włosy na wałki -trzeba doliczyć czas na susznik.Fryzjerka będzie ci potrafiła określić ile jej to zajmie.Na pewno trzeba pomyśleć o kierowcy dyspozycyjnym w tym dniu tylko dla ciebie.Rzadko która młoda jest na tyle opanowana i nie zestresowana by prowadzić samochód.
Stary 2009-01-11, 21:12   #3291
beatrice1234
Rozeznanie

często piszecie o zespole Metamorfoza, czy oni mają jakąś stronkę, gdzie można ich posłuchać?, może macie jakies namiary na ten zespół? szukałam na internecie ale niestety nic nie znalzałam
beatrice1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 21:30   #3292
PORADA
Raczkowanie

powinna mieć namiary na nich olajka
Stary 2009-01-11, 21:54   #3293
Ostrowczanka
Zakorzenienie

http://www.siostryjeremiasza.pl/
Zakładka kontakt.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 22:15   #3294
Agulaa84
Raczkowanie

Beatrice jesli ladnie panow z Metamorfozy poprosisz to przysla Ci plytke. Ja tez ich nigdy wczesniej nie slyszalam, wiec bez problemu to dla mnie zrobili. Bardzo mili ludzie, ale w ostatecznosci nie zdecydowalam sie na nich.
Agulaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 22:45   #3295
Elsi81
Zakorzenienie

Waniliaania na dwudniowe wesele liczyliśmy wódki jako 1 litr na osobę a wódka to "Biała żołądkowa gorzka de lux" panowie twierdza że jest delikatna w smaku i nie piecze gardzieli.
A wina to kupię w Lidlu bo wychodzi taniej niż w hurtowni w promocji a skłaniam się za takim winem czerwonym jak "Kadarka" a nad białym muszę pomyśleć jakie wezmę.

Edytowane przez Elsi81
Czas edycji: 2009-01-11 o 22:48
Stary 2009-01-12, 07:20   #3296
ninuska
Zadomowienie

beatrice1234 ja zamówiłam ten zespół. Dam Ci namiary na PW jak tylko do domu dotrę z pracy

mehja dzięki a tak mi jakoś wpał w ręce ten obrazek.

Edytowane przez ninuska
Czas edycji: 2009-01-12 o 11:21
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 08:21   #3297
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Nadrobiłam zaległosci weekendowe w czytaniu i juz na bieżąco jestem. Jestem przerazona ze w kosciele sa juz niektóre daty z godz.zajete! W tym tygodniu zaczynam intensywne poszukiwania sali i zespołu w takim razie, bo w lutym troszke moze byc za poźno.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 10:17   #3298
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Waniliaania na dwudniowe wesele liczyliśmy wódki jako 1 litr na osobę a wódka to "Biała żołądkowa gorzka de lux" panowie twierdza że jest delikatna w smaku i nie piecze gardzieli.
A wina to kupię w Lidlu bo wychodzi taniej niż w hurtowni w promocji a skłaniam się za takim winem czerwonym jak "Kadarka" a nad białym muszę pomyśleć jakie wezmę.
Uwielbiam Kadarkę a białego wina nie znoszę

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 12:27   #3299
PORADA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam zaległosci weekendowe w czytaniu i juz na bieżąco jestem. Jestem przerazona ze w kosciele sa juz niektóre daty z godz.zajete! W tym tygodniu zaczynam intensywne poszukiwania sali i zespołu w takim razie, bo w lutym troszke moze byc za poźno.
Kobietki pragnące zmienić stan cywilny w 2010-jeśli myślicie o czerwcu,licu i sierpniu-to ostatni dzwonek na rozpoczęcie rezerwacji! Szczególnie dotyczy to czerwca-jakoś najbardziej sobie go upatrzyłyście.Wiele popularnych zespołów ten miesiąc ma już zajęty.
Nie ociągajcie się,byście potem nie były skazane na to "co zostanie"!
Stary 2009-01-12, 12:43   #3300
olajka
Zadomowienie

Witajcie po małej przerwie Jeśli chodzi o grawerowanie na obrączkach to mamy zamiar wykonac taka usługę. My będziemy miec wewnatrz obraczki date naszego slubu i inicjały. Tylko jeszcze nie ustalilismy do końca czy nasze obydwa czy sam jeden drugiej osoby, np literke imienia Jak myslicie?
Obrączki będą raczej z Apartu jak juz pisałam, ale bez brylancików.
Nazwisko przyjmuje meża

Jeśoli idzie o Metamorfozę, to ja mam zamówioną Płytki nie mamy, a zamówilismy ich po tym jak słyszelismy jak graja na weselichu na którym bylismy. Namiary mam jakby kto chciał Przyznam, że nie spodziewałam sie, ze sa tu az tacy popularni Nie wiem, czy chcemy zabawe w ciotke z Ameryki ale ogólnie świetnie zabawiają Teraz to przed samym weselem mamy pojechac do nich i ustalic pewne rzeczy: jaka piosenka dokładnie na pierwszy taniec, co i o której godzinie, jakie zabawy weselne itp.. gdyż nie chcemy dla nas zabaw tylko dla samych gości.

Dziewczyny cos mi sie stało ze stronka za kazsdym razem jak wchodze na Allegro i mi ja zamyka samo od razu, a chciałabym sie dowiedziec o ile taniej wychodzi zamówienie tam zaproszen niz np w Ostr? Bo przeciez za koszty wysyłki jak zamówi sie na Allegro tez sie płaci Mi sie podobają te zaproszenia z wydrukowanymi od razu nazwiskami goścmi. Szkoda, że w tym sklepie nie ma takich jak piszecie nad Neonetem.
Jeszcze chciałam Was zapytać czy macie jeden pierścionek zareczynowy czy dwa? Pytam,bo w ostatnich czasach dziewczyny po dwa dostają..

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2009-01-12 o 12:46
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości