|
|
#511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Kathi, to sorki, pomyliłam się, w takim razie nie wiem która z was takie śliczne kocyki nam pokazywała, pewnie muszę sobie inny znaleźć.
Znalazłam pościel fajną, nie wiem czy był juz taki link: http://www.allegro.pl/item519807016_...u_darland.html http://www.allegro.pl/item525068435_...y_darland.html i rożki do kompletu: http://www.allegro.pl/item518255319_...owe_wzory.html |
|
|
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
ale kusicie tymi zakupami na allegro
ja chyba tez zaczne powoli kupowac co nieco w sumie rozlazy sie to przynajmniej finansowo, poza tym watpie zebym miala ochote na zakupy w 9tym miesiacu:P poza tym roznie moze byc (tfu tfu) i nie chce zeby wszystko kupowal pozniej sam TZ, wole sobie tez zostawic te przyjemnosc![]() pamietam ze kiedys ktoras z was pisala ze mamusie juz rozpakowane (nie pamietam z ktorego watku dokladnie) kupowaly bardzo duzo rzeczy na allegro, i mialy nawet jakichs sprawdzonych sprzedawcow, hmmm no nic, cos same tez wypatrzymy, wklejajcie linki jak znajdziecie jakies perelki
|
#513 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja kupiłam wczoraj kilka ciuszków, dziś jeszcze dokupię jakąś pierdołę, bo kupując u jednego sprzedawcy płacę tylko raz za przesyłkę
W sumie wydam ok 100 zł. Nie jest to jakaś wielka suma, ale na ten miesiąc wystarczy.Myślę w lutym, marcu i kwietniu też tyle wydać ( po ok 100 na miesiąc). No a w maju zostanie mi do kupienia pościel, łóżeczko, wózek... No w lutym chciałabym kupić dla mnie 2 koszule (do karmienia i po porodzie do szpitala), majtki poporodowe, i inne niebędne rzeczy.... Wyjdzie ze 100... W marcu jeszcze nie wiem ![]() W kwietniu jakąś wanienkę i inne środki higieniczne dla dzieciątka.... A w czerwcu ostatnie drobne rzeczy i czekanie na Antosia... Moja mam rodziła w 8 miesiącu wszystkie dzieci, więc i ja oczekuję że zdarzy mi się wcześniej... Muszę koszty rozkładać, nie da rady inaczej, a i tak myślę że będę poza tym odkładać po 200 zł/m-c na wózek i łóżeczko... No do tego dochodzi lekarz (ok 100 m-c) i leki (ok. 100 m-c). No i robi się niezła sumka... Jak bym tego nie rozkładała na miesiące, to bym na wszysko nie wyczasneła 2000 zł w maju... Nia da rady. Tak, to aż tak bardzo się tego nie czuje, choć nie powiem , nie jest lekko.... no ale nie jest źle. Takim sposobem w czerwcu jestem "na czysto" i becikowe mam w rezerwie... I się nie muszę martwić, tylko się cieszę dziecinką. Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-01-12 o 12:12 |
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie bardzo podoba ten kocyk pomimo ze mam juz pare kocykow i rozki to zast sie czy na ten sie jeszcze nie skusze
![]() http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=525847 953 ja chce miec wszystko kupione do kwietnia łóżeczko, fotelik,komoda
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2009-01-12 o 12:07 |
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Rany, dziewczymy, nie wchodziłam przez weekend i dziś od 9 Was czytam, normalnie wymiękłam
Głowa zaczęła mnie boleć od ilości i znowu nie pamiętam co komu miałam napisać...Aha, jeśli chodzi o dziedziczenie terminu porodu to mam nadzieję że jednak w mamę się nie wdałam Urodziła mnie co prawda 6 tygodni przed terminem czyli nie tak źle ale biorąc pod uwagę wymiary noworodka ciążą musiałą być nieźle zagrożona a łożysko chyba baaardzo stare. Więc wolałabym nie powtarzać... chciałabym urodzić nieco wcześniej a nie po terminie ale jednak donosić...Kuroikaze, to fakt że ja z biodrówkami problemu nie mam a teraz tym bardziej...rany wszystkie stare spodnie ledwo przechodzą mi przez biodra i uda. Niby różnica w cm niewielka a po ciuchach czuję wyraźną różnicę...Pora na ciążówki ![]() Gabi, woow pięknie umięśniony brzuszek miałaś Nie mam żadnej tendencji do budowania mięśni... a jak schudnę to brzuch się zapada i wszystkie żebra sterczą, nic poza tym...Fakt że u mnie odzywa się była anoreksja chociaż teraz i tak nie jest tak źle. Marudzę bo marudzę ale nie próbuję się odchudzać czy głodzić, trudno katowaniem zajmę się później Widywałam gorsze przypadki ciężarnych, głodzących się żeby tylko nie przytyć, ze mną jeszcze nie jest źle ![]() Pimach, trzymam kciuki jak zawsze Kokoin, to my widzę w tym samym wieku jesteśmy no ale tak u mnie wyszło...To może jednak u Ciebie jest jeszcze szansa na dziewczynkę, przydałaby się teraz... ja już nie mam nadziei A o konflikt serologiczny to się nie martw, w końcu dziś to chyba już nie problem.Esti, my też nadal mamy problem z imieniem. Mojego Alexa wszyscy krtykują a ostatnio naczytałam się o imionach i chyba sama zrezygnuję...Jak nic wychodzi na to że im biedniejsza rodzina i większa patologia tym bardziej wyszukane imiona dla dzieci... I chyba jednak nie chcę żeby odbierano mnie jak zakompleksioną matkę chcącą koniecznie wyróżnić dziecko obco brzmiącym imieniem. Tym bardziej że mieszkamy w Polsce i dziecko będzie mieć polskie nazwisko. I dlatego też miałabym wahania co do Nicole...Nikola ok chociaż spolszczona wersja nie bardzo do mnie przemawia a imię jest już bardzo popularne. Noemi śliczne ale jak zdrobnić, Marika też ładne i też nie umiałabym zdrabniać. Sama nadal mam problem a moja mama ciągle podsuwa imiona ze swoich seriali Malutka ufff już się wystraszyłam tym Twoim rozwarciem i brakiem reakcji gina, dobrze że to pomyłka. Co do wagi dziecka... nasz synek w ostatnim dniu 19 tygodnia ważył 270 g, ostatnio nie pytałam. Większość dzieci na tym etapie jest już cięższa ale w końcu mieści się w normie, Twoje maleństwo też najwyżej jest nieco mniejsze. To że teraz dzieci rodzą się coraz większe nie znaczy że te mniejsze nieprawidłowo się rozwijają. U nas w rodzinie wszystkie dzieci rodziły się niewielkie więc też nie nastawiam się na super wielkoluda i zdecydowanie wystarczy mi jak synuś dociągnie w pobliże 3 kilo Seona, zastrzeliłaś mnie tą listą wycofywanych leków Nospy nałykałam się już w ciąży że hoho nie wspominając że od 2 miesięcy biorę też Centrum Materna Za tydzień mam wizytę, popytam gina co w tej sytuacji mam myśleć...Maugoszatka, sporo masz już na plusie, to fakt ale może niedługop staniesz i waga już nie wzrośnie. W końcu różnie bywa, jedne tyją bardziej w II trymestrze a potem już nie a inne na odwrót. Ja mam wrażenie że u mnie waga dopiero zacznie porządnie rosnąć, po weekendzie mam 0,5 kilo na plusie a to znaczy że w ciągu 3 tygodni doszło mi 1,5 Fakt że były to święta i sylwester, więc i jadłam więcej, nie wspomnę wczorajszych pączków u mamy ale coś zaczyna mnie przybywać... U Ciebie może być na odwrót i zaraz staniesz z wagą.Kaalinaa, paskudnie z tą stłuczką, mam nadzieję że z dzieckiem wszystko ok Ja się ciągle boję takiej sytuacji...
|
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Witam moje kochane mamusie
![]() ![]() Wczoraj nie weszlam bo tz ma wolne i polatalismy troche po sklepach Moj tz wrocil pozno okolo 12 z 2 kolegow z pracy no i domu... Moje nerwy sie rozsypaly i sie bardzo poklocilismy... Powiedzialam mu wszystko co lezalo mi na duszy od dluzszego czasu Wydaje mi sie ze ta sytuacja byla nam potrzebna bo naprawde sobie pogadalismy i sie wygadalismy.. i teraz juz jest ok..ale mnie zdenerwowal..(straszliwie ) W czwartek i piatek ma wolne takze sie gdzies razem wybierzemy..(wkoncu) ja juz sie nie moge doczekac.. Smutno mi ze on pracuje itp.. od rana do wieczora albo i nocy.. a wta sobote skonczyl wczesniej wiec myslalam ze sobie spedzimy wieczor razem.. on znowu jak to mowi ''chcial wyjsc z kolegami i sie zrelaksowac po tygodniu pracy'' no ale nie wazne juz ![]() wczoraj zlapal mnie taki bol .. poprostu niedoopisania.. ![]() jakby ciagniecie w brzuchu i w plecach.. tak bolalo ze wkoncu zrobilo mi sie czarno przed oczami(ale to wcale nie chwilowe zaciemienie.. tylko dlugie trwalo z 5 min conajmiej) tz musial mnie odprowadzic do lawki.. zebym sobie usiadla.. bo ja nic nie widzialam:O.. posiedzialam troche i przeszlo.. Gdybym tego nie zrobila chyba bym ![]() widze ze juz wymyslacie uimionka Moj typ to Ryan(rajan) gdyby ktos mial watpliowsci jak przeczytac hehe Tzta typ Gabriel...
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-01-12 o 12:20 |
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
Blondynka ten kocyk to na zimowy wyglada cieply jest taki
dawaj tu zdjecia wuzkow szybko bo pisalas ze dwa ci stoja , pstrykaj focie i daj poogladac Ja zaraz zasne nad klawiatura normalnie , moja kumpela chyba sie wyrwala na caly dzien od 8 jej nie ma a jej syn o 12 to spac chodzi wiec moze sie zaczac zaraz dziac hihihi Ide stworzyc jakis obiadek
|
|
|
|
#518 |
|
Zadomowienie
|
paiglot
no w końcu jestes fakt czasem taka kłótnia oczyszcza atmosferę a jak miło się godzićto zasłabnięcie to pewnie przez stres i nerwy uważaj na siebie
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
** az sie milo zrobilo kochana ![]() no mozliwe ze przez to.. no i wyszlam bez sniadania wiec moze tez dlatego.. w kazdym badz razie juz okej !
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Poiglot, uważaj w takim razie na siebie, w naszym stanie lepiej nie mdleć...A TŻ to ja bym chyba zabiła gdyby wrócił o tej porze, na szczęście mój nigdzie beze mnie nie chodzi
To plus nie posiadania kolegów hehe...
|
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
moj tez nie lazi.. tak to nie byl nigdzie beze mnie..
no nie liczac tego ze jak bylam w Polsce.. to kilka razy wyszedl... No a ja mu powiedzialam wtedy ze przeciez jak ja jestem to tez moze sobie czasem wyjsc..a nie jak ja jade do pl to on dopiero wychodzi.. noo. i tz to wykorzystal wlasnie w ta sobote.. a ja sie niesamowicie wscieklam ale jak on to mowi ''misiek wiesz z kim jestem wiesz ze nic zlego nie robie i ze jestem grzeczny''tiaa..no ale wiadomo bez zaufania zwiazek by nie przetrwall dlatego ufam.. wkoncu wyszedl raz... nie znika mi cotydzien..
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-01-12 o 12:48 |
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podaję za stroną: http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...8,4032682.html
Najbardziej popularne imiona dla chłopców: Wklejam tylko podany ostatni rok 2006. Dane pochodzą z Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji Rok 2006 Lp. Imię Liczba nadań 1. Jakub 15 618 2. Kacper 12 422 3. Mateusz 8 905 4. Szymon 7 297 5. Bartosz 6 945 6. Michał 6 545 Najbardziej popularne imię dla dziewczynek: Rok 2006 Lp. Imię Liczba nadań 1. Julia 14 023 2. Wiktoria 11 618 3. Oliwia 9 629 4. Natalia 8 582 5. Aleksandra 8 292 6. Zuzanna 7 324 Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-01-12 o 12:49 |
|
|
|
#523 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój też ostatnio przemęczony i nie ma siły łazić...
Poliglot, a ja miałam juz czarne wizje że tak się pokłóciliście że się wyprowadziłaś do mamy, i nie masz dostępu do netu... Ło bożę, mój pesymizm mnie kiedyś zabije... blondynkapoznań, wiesz, wydaje mi się, że ten kocyk za ciepły dla naszych letnich dzieci. Będziemy mieć normalne kocyki i kołderki więc wystarczy.... Mi ostatnio siostra TŻ powiedziała, "Ty nie kupuj wszystkiego, bo my też chcemy coś kupić.. " No i ma rację, czasem się spotykam z pytaniam "co jeszcze potrzebujesz...". A wiem że i jedna i druga babcia by coś chciała "od siebie" dać. Nawet teściowa siostry TŻ zapowiedziała żę robi dziecku sweterek i czapeczkę na drutach... Powiedziała że robi kolorowy bo nie wiadomo co się urodzi.Ja też uwielbiałam robić prezenty maluszkom narodzonym i jeszcze w brzuszku.
|
|
|
|
#524 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam w jednej piersi i tez w rawej..
![]() maugoszatko ja tez sprobowalam i bez smaku hehe ale jestesmy obrzydliwe
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie jak na razie nic z piersi nie wycieka, nie mam żadnych przebarwień hormonalnych, linii na brzuchu, owłosienie też szybciej nie rośnie. Ten mój chłopak chyba słabo na mnie działa
jak na razie...Cytat:
|
|
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
czy ja wiem czy taki mlody
ja mam 18 on 26
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na 100% wkleje ale jak bede je dla dzidzi szykowac. ![]() Ten kocyk jest sliczny ale faktycznie tym bardziej ze do kazdego wozka mam spiworki kupione, do fotelika tez mam spiworek na zime jakby z takiej owieczki |
|
|
|
|
#529 |
|
Raczkowanie
|
a mnie zaczely rosnac wlosz na brzuchu!!!! okropne i nieapetyczne
|
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie mi tez sie tak wydawalo.. juz ze 2 miesiace temu..
czarne wloski... ![]() ![]() czzemu tak.?
|
#531 |
|
Wtajemniczenie
|
Bercia wiem o co Ci chodziło
Ja zresztą jestem z tych co się nie boją. Nie wierze właśnie w te zabobony. Chociaż wiem że Twoja sytuacja z synkiem była bardzo przykra i wtedy patrzeć na rzeczy się nie da Ale musimy być wszystkie dobrej myślioj to czeka Cie mąż niespodzianka nie chce się wygadać fajniesuperzabula mi też się podoba x-lander i bolder (nowsza wersja) tylko te koła ale jakby mi nie przeszkadzała wielkość kół to na bank któryś z tychKathi fajnie masz wprawiasz się w dwójkę![]() Małgosiu a dlaczego nie mogłaś spać? myślałaś o czymś? Czy tak po prostu? Seona fajnie że traktujecie wybór imienia z humorem u mnie jednak nie za ciekawie. maugoszatka może Ci wyciekać siara z jednej piersi gosik no widzisz a mi Alex i Max baaaardzo się podobają Ale wiecie co? doszłam do wniosku że będę przy TŻ mówiła do brzuszka Marika i w ogóle będę posługiwała się tym imieniem może się przekona??????? jak myślicie????? O Nikoli wcześniej nie chciał słyszeć a w końcu się zgodził to może i na Marikę się zgodzi?????Jak dla mnie to już ostateczna wersja dalej bym nie wymyślała tylko niech TŻ się zgodzi poiglot w końcu jesteś bałam się że tak się pokłóciłaś z TŻ że nie masz już ochoty nas czytać![]() ![]() najważniejsze że wszystko ok Seona dla chłopca podoba mi się Mateusz, Filip ![]() poiglot a gdzie zamierzacie tak na stałe mieszkać? Podoba mi się Ryan. Gabriel nie Jeśli będziecie w PL na stałe to nie boisz się zagranicznego imienia? Pytam z ciekawości bo u mnie podobny problem![]() Ja robię obiadek i niedługo szykuję się do gina
|
|
|
|
#532 |
|
Rozeznanie
|
Znalazłam w gazecie lokalnej artykuł na temat imion, w podkarpackiem najczęściej nadawane imiona to Jakub i Julia.
Zaraz po nich najpopularniejsze dla dziewczynek to: Wiktoria, Zuzanna, Oliwia, Maja, Natalia, Amelia, Emilia, Martyna, Anna i Karolina, chłopcy to: Kacper, Szymon, Mateusz, Michał, Bartosz, Filip, Dawid, Karol i Kamil. W ubiegłym roku co ciekawsze imiona to: Nataniel, Brajan, Xavier, Denis, Kevin, Kasjan, Iweta, Jonasz, Matylda, Fabian, Liwia, Sandra, Rita, Blanka, Oliwier, Emma, Estera, Nikodem., |
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez wloski rosna ide za tydz na 3D Tż mowil ze mam ogolic brzuch ale nie wiem czy to zrobir hihi mi jeszcze na sutkach rosna
|
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale potem one znikna??
...
|
#535 |
|
Wtajemniczenie
|
Włosy na brzuchu... Niestety i mi rosną.
Ktoś pisał że to wina hormonów i znikną po porodzie, razem z "brudnym" pępkiem.. ![]() A spać juz od dwóch tygodni nie mogę.... Śpię z przerwami, właściwie to mam wrażenie że w ogóle nie spię. Bardzo mnie męczy wstawanie.... |
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzidzius potarfi mi sie tak ulozyc ze z bolu chodzic nie moge.. tak mi cos naciska ![]() wczoraj czulam takie ''skrecanie''w brzuchu..# jakby mnie zlapal za cos i ciagnal ..dosllownie hehe
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam to samo ciagle sie budze a co bedzie przed porodem chyba wogole nie bede spac ze strachumam ogolic te wlosy do Usg? bo sie boje ze urosna jeszcze dluzsze
|
|
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
nie golcie..!!
te wloski otem znikna.. a jak ogolisz to moze byc gorzej juz z tym
|
#539 |
|
Rozeznanie
|
Hello mamuski
Berciu to masz fajniusio... mezulek wraca Ale bedzie powitanko Oj, ja to juz dlugo nie czulam motylkow w brzuchu.... Poiglot no wrocilas..... Mi wczoraj tez sie strasznie slabo zrobilo, ale ja wiedzialam od czego.... z glodu. Ja w ciazy poprostu nie moge byc glodna, bo inaczej omdlenie gwaratowane. Esti nie tylko Ty masz problemy z imieniem dla dzidziusia. Ja tez ![]() I koniec. Nie dosc, ze mnie tak nazywaja ( oczywiscie mi to nie przeszkadza) to jeszcze moja dzidzia ma sie tak nazywac??? O nie. I najlesze jest to, ze to imie mozna dac dziewczynce jak i chlopcu.... Malgosia ja tez zamowilam ciuszki od jednego sprzedawcy Zaszalalam troche w tym miesiacu. My tez zakupy dla dzidziusia rozkladamy tak na raty. Bo jakbysmy mieli kupic wszystko naraz to nie dalibysmy rady Mojej kolezanki i jej coreczki nie odwiedzilam Bidulka nie ma sily nawet na odwiedziny. Na dodatek coreczka daje jej niezle w kosc. Caly czas jej placze, non stop glodna. Pisala mi, ze tak ja mala ma zalatwione, ze nie ma nawet czasu isc sie umyc i zjesc. Jak dobrze to jutro wychodza. Odwiedze je w domku. Dwa tygodnie temu zauwazylam u siebie jakies wycieki z piersi.Normalnie mialam takie plamki na staniku na wysokosci sutkow. Zaraz pomyslalam, ze to siara. Ale teraz juz chyba nie mam... Musze sprawdzic
|
#540 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja tez mam wlosy na brzusiu
Nie sa tam jakies dlugie czy ciemne, ale mam. Tez mialam zamiar je sobie zgolic, ale moja sasiadka mowila ze po porodzie znikna. Cale szczescie A pepek.... to bez zmian. Nic sie z nim jak narazie nie dzieje. Ze snem to ja mam problem juz od samego poczatku ciazy. Teraz to juz coraz gorzej Niby jestem zmeczona i spiaca, ale poloze sie do lozka... i co??? Zaczynam miec 1000 mysli na minute.... wszystkie zwiazane z dzidzia, porodem, szpitalem i takie tam Ehhh... Poiglot macie podobna roznice wieku jak my Moj Tz skonczy w tym roku 28 lat, a ja 21 Aha zapomnialam.... Berciu mnie tez od tygodnia boli ta kosc lonowa, ja na ta kosc mowie cipna ![]() Mnie najbardziej boli jak chce sie przewrocic z boku na bok jak leze w lozku. I jak podnosze nogi np. przy ubieraniu butow. Wlasnie.... zauwazylam, ze mam problem z ubieraniem butow juz![]()
ur. 30.04.2009 68kg................jest 52kg Edytowane przez sashka20 Czas edycji: 2009-01-12 o 13:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.

ja chyba tez zaczne powoli kupowac co nieco
w sumie rozlazy sie to przynajmniej finansowo, poza tym watpie zebym miala ochote na zakupy w 9tym miesiacu:P poza tym roznie moze byc (tfu tfu) i nie chce zeby wszystko kupowal pozniej sam TZ, wole sobie tez zostawic te przyjemnosc
W sumie wydam ok 100 zł. Nie jest to jakaś wielka suma, ale na ten miesiąc wystarczy.
Urodziła mnie co prawda 6 tygodni przed terminem czyli nie tak źle ale biorąc pod uwagę wymiary noworodka ciążą musiałą być nieźle zagrożona a łożysko chyba baaardzo stare. Więc wolałabym nie powtarzać... chciałabym urodzić nieco wcześniej a nie po terminie ale jednak donosić...
Nie mam żadnej tendencji do budowania mięśni... a jak schudnę to brzuch się zapada i wszystkie żebra sterczą, nic poza tym...Fakt że u mnie odzywa się była anoreksja chociaż teraz i tak nie jest tak źle. Marudzę bo marudzę ale nie próbuję się odchudzać czy głodzić, trudno katowaniem zajmę się później
no ale tak u mnie wyszło...To może jednak u Ciebie jest jeszcze szansa na dziewczynkę, przydałaby się teraz... ja już nie mam nadziei
Nospy nałykałam się już w ciąży że hoho nie wspominając że od 2 miesięcy biorę też Centrum Materna 

od 8 jej nie ma a jej syn o 12 to spac chodzi wiec moze sie zaczac zaraz dziac hihihi 

uważaj na siebie
SYNEK