Zespół na wesele - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-09, 14:56   #151
Kolina
Zadomowienie

Dot.: Zespół na wesele

ja nadal nie moge znalezc zespolu muzycznego
fakt, ze szukanie zaczelismy dopiero 2 tygodnie temu, a termin slubu jest ustalony na 30.05.2009 w Koniakowie (Slask, Zywiec..)
zaden z polecanych, dobrych zespolow nie ma juz wolnego terminu

zastanawiam sie nad przesunieciem terminu z powodu tego problemu, na pozniejszy, oczywiscie jesli wybiore sobote, to juz z kolei sali nei zanjde, dlatego rozwazam piatek

zalamka totalna
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-09, 18:25   #152
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
fakt, ze szukanie zaczelismy dopiero 2 tygodnie temu, a termin slubu jest ustalony na 30.05.2009 w Koniakowie (Slask, Zywiec..)

zastanawiam sie nad przesunieciem terminu z powodu tego problemu, na pozniejszy, oczywiscie jesli wybiore sobote, to juz z kolei sali nei zanjde, dlatego rozwazam piatek

zalamka totalna
Też jestem ze Śląska. Moim zdaniem jest taka konkurencja na rynku, że na pewno coś znajdziesz. Przeszperaj internet, popytaj znajomych.
U mnie i siostry grał najwspanialszy zespół RATORO , ale oni faktycznie nie mają terminów, u znajomych grał niejaki Jowisz a u mojej kuzynki naprawdę sprawdził się świetny DJ
Nie ma sensu przesuwac terminu z powodu zespołu - prędzej ze względu na salę.
Trzymam kciuki!
freshona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 05:57   #153
SONIA004
Zadomowienie

Witajcie!!! Ja juz tez jestem zalamana... Wesele dopiero za 10 miesiecy (19.09.2009) a nie mozemy znalezc zespolu.. Myslelismy ze najwiekszy problem bedzie stanowic sala... Jednak udalo nam sie znalezc fajna, duza i z niezlym terminem a tu prosze...nie ma grajkow, wszystkie terminy pozajmowane... Mam wrazenie ze juz nawet nie sprawdzaja bo slysze ciagle..."co sobota to jest??? e nie... zajete, a moze w tygodniu..." Nie chcielibysmy ze wzgledu na orkiestre zmieniac terminu... jesli macie jakies namiary prosze dajcie znac... Dzieki z gory i pozdrawiam.
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 07:58   #154
basia1980
Przyczajenie

Dot.: Kapela, DJ....?

Cytat:
Napisane przez TrArT Pokaż wiadomość
DJ czy kapela?
Jak kapela to tylko taka która naprawde sama gra a nie dyskietka włożona w keybord (niektórzy to już nawet potrafią i wokal nagrać i na weselu jadą z pełnego pleybacku ) Żeby był efekt to musi mieć spore instrumentarium - ale wiadomo to kosztuje a i takich pewnie niewiele (dla mnie marzenie to orkiestra która gra teraz w tańcu z gwiazdami, dyryguje Sztaba).
Dla większości według mnie (sprawdzone) lepszym rozwiązaniem będzie DJ - zagra wszystko i dla młodych i dla starszych, wiadomo że nie będzie fałszować i "kaleczyć kawałków". Idealnie byłoby gdyby był do tego wodzirej (zwłaszcza na weselu bezalkoholowym (zdarzają się, zdarzają i to coraz częściej ).
Życzę powodzenia w wyborze i wszystkiego naj na nowej drodze życia.

Pozdrówka
Ja to jestem zdania że dobry zespół zagra tak samo dobrze i poprowadzi zabawę jak dobry prezenter wodzirej. To jednak dziala w dwie strony.

Ja jestem za Dj dlatego że znam (tzn bo się u niego juz na 3 ślubach bawiłam) świetnego i tutaj na forum było o nim mega dużo pozytywów. Jest profesionalny, nie pije, jest świetnym wodzirejem a przy okazji wie jak podejsć muzycznie i starych i młodych -zabawa gwarantowana. ALe znam tez dobry zespól ktory niestety jest bardzo drogi. Jak chcecie zeby zespół zagral na żywo to musi byc 4-6 osó (a i to nie gwarantuje tego)
Jak bym miala glosować to DJ-WODZIREJ

A i jeszcze jedno ....to ze z braku sali sie przesówa wesele to chyba logiczne no bo gdzie sie bawic ale to tez logiczne ze dla dobrej muzyki tez mozna przesunac , a nie brac muzyke byle jaką (no chyba ze date ktos wybrał specialną dla siebie) przeciez skoro do wesela jeszcze rok lub wiecej to wszystko mozna przesunąć

Edytowane przez basia1980
Czas edycji: 2008-12-10 o 07:59
basia1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 13:45   #155
Kolina
Zadomowienie

zaden zpolecanych zespolow nie ma wolnego terminu w sobote
dzwonie i dzwonie, mam przesunac wesele o ponad rok?

musze szukac dalej

DJ? nie znam zadnego, nie bylam na takim weselu, mozesz polecic?
dziekuje

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2008-12-10 o 13:47
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 16:44   #156
freshona
Zadomowienie

Cytat:
zaden zpolecanych zespolow nie ma wolnego terminu w sobote
dzwonie i dzwonie, mam przesunac wesele o ponad rok?

musze szukac dalej

DJ? nie znam zadnego, nie bylam na takim weselu, mozesz polecic?
dziekuje
Niestety, namiarów nie mam, ale jestem uparta i na Twoim miejscu dzwoniłabym i szukała dalej (wpisz w wyszukiwarkę dj zespół wesele śląsk to wyskoczy tego cała masa).
Dodatkowo podpytałabym o namiary na dobry zespół tam, gdzie robicie wesele. Często pracownicy restauracji proponują zespoły, które u nich grały
freshona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 05:52   #157
SONIA004
Zadomowienie

Mam wrażenie ze internet mam "obcykany wzdluz i wszerz" tzn obdzwonione do zespolow...)niestety brak terminu
Nie chce przsuwac terminu!! Juz i tak sie sporo wyczekalam na ten slub i wesele (za miesiac koncze 31 lat!) najwyzszy czas! jesli nie spoznienie...
Moze byc DJ... ale boje sie ze z nimi bedzie rownie ciezko zwlaszcza z dobrym.
Dajcie znac jakby co...
Stary 2008-12-11, 09:24   #158
basia1980
Przyczajenie

siemka super dj wysłałam ci na priva. A jeśli chodziło o przekładanie terminu to nie mówiłam o roku tylko naprzykład z soboty na piątek i już są 2xwieksze szanse znalezienia kogos fajnego
basia1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-12, 08:17   #159
SONIA004
Zadomowienie

Dzieki basia1980 niestety... dobry dj to jak dobra kapela... zajety! Szukamy dalej... Nie chcemy przekladac wesela. Juz wszystko inne mamy zaklepane fajna sale ksiedza fotografa... tylko oprawa muzyczna jeszcze przed nami... ech alez to wymaga wysilku nerwow niepewnosci... Juz czuje sie zmeczona a tu jeszcze 10 miesiecy do slubu!! Juz niedlugo bede sie udzielac w temacie "stres panny mlodej jak sobie radzic"
Jak cos Wam jeszcze przyjdzie do glowy dawajcie znac! Coraz bardziej jestem zdecydowana na dj... Bo jak kiepska kapela sie trafi to ani muzyki ani zabawy nie bedzie a dj nawet jesli zabawy nie poprowadzi to jest przynajmniej gwarancja ze muza bedzie ok.

Juz mamy zespol. Ogladalismy plyty z wesela i sa calkiem niezli no i przede wszystkim maja dobry kontakt z goscmi i fajnie prowadza zabawy. Wiec tu sie juz poukladalo ale... teraz mam inny problem ale o tym w innym watku

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2009-01-06 o 13:16 Powód: proszę nie pisać post pod postem i korzystać regularnie z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania", takie są zasady panujące na tym forum!
Stary 2008-12-20, 23:12   #160
judith8
Rozeznanie

a my mamy http://www.popvandaal.pl/demo/ i tak troche rzutem na tasme bo slub mamy w sierpniu 2009 (w kujawsko-pomorskim, a zespol z Poznania) i jak szukalam zespolu w lipcu to byl problem z terminami albo ceny byly takie ze wiec znalazlam pop van daali i zadzwonilismy, stwierdzilismy ze jak nie beda mieli terminu to bierzemy dj'a - termin byl : jupi::j upi::ju pi:
a co do dj'a to bylam na weselu gdzie byl i swietnie sie bawilismy, para ustalila wspolnie z nim repertuar i naprawde byla swietna impreza;
judith8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-04, 22:11   #161
ati57
Przyczajenie

Hej! Szukamy zespołu z centralnej Polski na majowe wesele 2010. Chcielibyśmy skład 4-6 osobowy. Możecie jakiś polecić?
ati57 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 12:05   #162
LauraDi
Raczkowanie

za poltora roku bierzemy slub z moim miskiem i szukamy raczej zespolu jakos bardziej mnie to przekonuje, w kazdym razie, mieszkamy w warszawie i nie wiemy od czego zaczac, jak szukac odpowiedni zespol?

mój blog http://pazurkowapokusa.blog.onet.pl/

mój salon www.bonita-salon-urody.pl

Zapraszam
LauraDi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 14:58   #163
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez LauraDi Pokaż wiadomość
za poltora roku bierzemy slub z moim miskiem i szukamy raczej zespolu jakos bardziej mnie to przekonuje, w kazdym razie, mieszkamy w warszawie i nie wiemy od czego zaczac, jak szukac odpowiedni zespol?
To zależy co to znaczy odpowiedni zespół, bo jak wiadomo są gusta i guściki(jedni chcą się bawić przy "majteczki w kropeczki" a inni tylko same rockowe albo jazzowe kawałki). Zespołu szukać najlepiej przez znajomych, chociaż i to czasem nie pomaga, bo to co się podobało kumplowi i wziął ich na wesele to mi akurat nie i odwrotnie. Ja swój zespół znalazłam w necie szukając najbliżej miejsca zamieszkania, żeby mogli dojechać i to jeszcze w cenie usługi.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 17:32   #164
ati57
Przyczajenie

Może macie jakies konkretne propozycje, nazwy zespolów na które warto zwrócić uwagę? Nie interesuje nas zespół w stylu "remizowa potańcówa "
Stary 2009-01-05, 19:02   #165
zdzislawa
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Słyszałyście może coś o zespole String? Są z okolic Wodzisławia Śląskiego. Zastanawiam się nad nimi i chciałabym wiedzieć czy są w porządku, jak bawią gości itp.
zdzislawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-09, 14:43   #166
moniqa84
Rozeznanie

hej czy któras z Was slyszala o zespole Helikopter?? bo mam zarezerwowany ale wiadomo caly czas obawy
moniqa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-09, 21:22   #167
angemol
Raczkowanie

Czesc Dziewczyny!

Jestem tutaj nowa-mam pytanie -szukamy zespolu z okolicy Lublina,Białej Podlaskiej? Prosze jesli macie jakies namiary to rosze przeslijcie.Najbardziej interesuja mnie sprawdzone zespoly-jesli na slubie ktorejs z Was jakis zespol juz gral?
angemol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-12, 17:08   #168
aniamalus
BAN stały

Cytat:
Napisane przez angemol Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny!

Jestem tutaj nowa-mam pytanie -szukamy zespolu z okolicy Lublina,Białej Podlaskiej? Prosze jesli macie jakies namiary to rosze przeslijcie.Najbardziej interesuja mnie sprawdzone zespoly-jesli na slubie ktorejs z Was jakis zespol juz gral?
W tam tym roku bawiłam się (będąc starszą) przy zespole REMIX z Lublina. Mogę ich polecić bo fajnie bawią gości - jak jest z terminami to już nie wiem - z tego co wiem dojeżdżają też do Warszawy bo tam grali u znajomych. Ich strona to http://www.zespol.remixpw.com
aniamalus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 14:03   #169
mizusia
Przyczajenie

Cytat:
Czesc Dziewczyny!

No cóż ostatnio sporo bawiłam się przy różnych zespołach i szczerze powiem że jest ich naprawdę dużo ale grających fajnie - bardzo mało. Mnie osobiście najbardziej przypadł do gustu Weekend. Mają fajny repertuar, kulturalnie prowadzą imprezę no i nie ma dłuuugich przerw. Nie wiem czy mają stronę ale mam numer telefonu: Weekend -601222210. Na weselu mojej kuzynki grał Weekend i wybawiłam się na maxa.

Edytowane przez mizusia
Czas edycji: 2010-07-20 o 02:17
mizusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-14, 01:23   #170
angemol
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Zespół na wesele

Cytat:
Napisane przez aniamalus Pokaż wiadomość
W tam tym roku bawiłam się (będąc starszą) przy zespole REMIX z Lublina. Mogę ich polecić bo fajnie bawią gości - jak jest z terminami to już nie wiem - z tego co wiem dojeżdżają też do Warszawy bo tam grali u znajomych. Ich strona to http://www.zespol.remixpw.com
Dziekujeale ten zespol niestety nie ma żadnych instrumentow-troche malo jak dla mnie
Stary 2009-01-17, 22:12   #171
ebolka
Przyczajenie

hej
czy ktos słyszał coś o zespole TIGER z Częstochowy \??
prooooooooosze bo mam takie obawy ze nie hej - jazda nerwy bllee i po co ten ślub
ebolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-19, 17:38   #172
angemol
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: Zespół na wesele

Nie moge znalezc zespolu-wcale nie fajne te przygotowania-tyle nerwow na jeden slubny dzienmam zamiar przelozyc slub-bo nie chce miec kapeli niesprawdzonej,ktora mi sie spije,albo bedzie falszowac,albo podniesie stawke w czasie wesela. Mam dosc juz sleczenia po nocach i dzwonienia.
Stary 2009-01-19, 18:41   #173
2018070520180950
Konto usunięte

polecam two boys na wielu mprezach bylam swietnie graja

http://www.twoboys.neostrada.pl/a/f_impra.html
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-24, 23:04   #174
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekujeale ten zespol niestety nie ma żadnych instrumentow-troche malo jak dla mnie
zgadzam się, podkład i tak będzie leciał z płytki ja jużwiem jak to sięgra na takich organkach...kolega ma zespół i wszystko na płytach, a przy klawiszach zawsze stoi kto inny i naciska co popadnie

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 21:16   #175
oloh1
Przyczajenie

Hej czy słyszałyście może jak gra zespół Feniks z rybnika ? bo nie znam nikogo u kogo grali ,a weselnicy to zawsze lepsze źródło informacji niż zespół ,wiadomo na siebie nic złego nie powiedzą .
oloh1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 17:33   #176
ati57
Przyczajenie

A może ktoś słyszał o zespole d -tonacja?
Stary 2009-01-31, 00:48   #177
AgatkaL
Wtajemniczenie

Ja polecam
http://www.niva.pl/
Grają na żywo !!!

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 21:17   #178
argo
Przyczajenie

Cytat:

zalamka totalna
wycięte przez moderatora

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2009-02-08 o 15:14 Powód: reklama
argo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 22:19   #179
kraven
Zakorzenienie

My bedziemy mieć na weselu zespół Joy z Wrocławia. Mają saksofon bębenki flet klawisze i gitare. Grają w stylu jazzowym ale normalny repertuar rozrywkowy też mają. Oto ich strona http://www.joy.net.pl/

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 18:07   #180
inishmore
Przyczajenie

A czy ktoś coś słyszał o zespole Omega z Gliwc, z góry bardzo dziękuję za odpowiedź!
inishmore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości