|
|
#2311 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
SMV, patrzylam na Twoje zdjecia na blogu i masz tylko na jednym pierscieniu gornym taki jakby zamek od srodka? Bo tak sie wlasnie zastanawiam czy to normalne ze ja mam na obu, i to takie dosyc spore - bola mnie :/
|
|
|
#2312 |
|
Raczkowanie
|
smv, trzymaj sie dzielnie
wiem, że to nic nie zmieni, ale wiedz, że bardzo mi przykro.
|
|
#2313 |
|
Blond forever!
|
[*]
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze, co się dzisiaj dzieje, przed chwilą przeczytałam na społecznościowym, że jednej dziewczynie tata umarł, dzisiaj usiadłam i same złe wiadomości
|
|
|
|
|
|
#2315 |
|
Rozeznanie
|
No wybaczcie, krew mnie zalała.. Czyżby pojawiła się alfa i omega? Pępek świata? Wszyscy, tylko nie ja? Jeżeli uważasz, że noszenie aparatu jest szpetne, to odpowiem Ci, że nie. Krzywe zęby są szpetne, a dbanie o siebie czy to przez chodzenie na basen, siłownię, kupowanie super kosmetyków czy noszenie aparatu - to jest piękne same w sobie, bo robimy to dla siebie, nie dla innych. Jeżeli Tobie nie przeszkadza to, że masz na zębach aparat, tym bardziej nie przeszkodzi innym. I nie rób z siebie ofiary 'niemiłych koleżanek z wizażu', bo to jest jeszcze bardziej żenujące, niż tłumaczenie się chęcią założenia takiego, a nie innego aparatu. Twoja decyzja, my ją szanujemy, chociaż tak naprawdę nas nie obchodzi - po prostu, doświadczone dziewczyny radzą co jest lepsze zanim podejmiesz taką, a nie inną decyzję i będziesz żałować.. brak słów...
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2317 |
|
Kokon pro
|
SMV Slonce trzymaj sie tam
![]() dobrze, ze choc zdazylas sie pozegnac yh taka kolej rzeczy niestety
|
|
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
smv 3maj się dzielnie
|
|
#2319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz lubię sobie jeździć po nim językiem ![]() Dziewczyny, naprawdę nie rozumiem, dlaczego na siłę próbujecie nawrócić Ewcię**. Piszecie, że to jej wybór i jej pieniądze, a tak naprawdę napadacie na nią za to, że ośmiela się mieć inną opinię niż Wy i chce nosić inny rodzaj aparatu.... ![]() I z tego co zauważyłam, to nie napisała, że NOSZENIE APARATU jest szpetne, tylko drut na zębach wygląda szpecąco (moim zdaniem również uroku to on nie dodaje). |
|
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale przy jedzeniu nie da rady, a wtedy jest najgorzej. Bo wlasnie jest on ostry, pol jezyka juz mam pocharatane ![]() Czy po jakims czasie jezyk przyzwyczai sie do tego?
|
|
|
|
#2321 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze no to bardzo dziwne, że aż tak Ci dokucza. Mnie z wszystkich długo drapiących i raniących rzeczy, właśnie to najszybciej przestało dokuczać. Język nie jest tak wrażliwy jak reszta jamy ustnej, myślę, że dość szybko Ci to przejdzie.
|
|
|
|
|
#2322 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Osoba, która ma jakiś z tych elementów szpecących powinna zamknąć się w czterech ścianach swego domu i nie "szpecić" innych swoim wyglądem. Skąd u ludzi tyle kompleksów? PS. Aparat ortodontyczny nie jest po to, aby dodawać uroku - on ma Ci dodac uroku jak go zdejmiesz, a jak wiemy w życiu to co kosztuje ( nie tylko chodzi o kasę, ale o czas, ból itd.) ma prawdziwą wartość... To jest w życiu najpiękniejsze, o co trzeba było walczyć - ja o swój uśmiech walczę wcale "nie szpecącym" aparatem...
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2009-01-12 o 20:47 |
|
|
|
|
|
#2323 |
|
Rozeznanie
|
smv jesteśmy z tobą! trzymaj się dzielnie
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#2325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nawet mając na to kasę, nie założyłabym aparatu lingwalnego, a dlaczego-właśnie napisałam. A poza tym nie wypowiedziałam się złośliwie(choć tak to "zabrzmiało", bo jestem podenerwowana), ja uważam, że to strata pieniędzy(pomijając już czy ten aparat jest wygodny czy nie) i piszę, co myślę. Wydaje mi się, że lepiej pisać, co się myśli, niż potakiwać "ależ tak, weź sobie, będzie ok", skoro myśli się zupełnie inaczej a jak jest zdecydowana, to oleje moją opinię sikiem prostym i heja ![]() Cytat:
![]() Chyba nigdy nie zrozumiem, jak można się czegoś takiego wstydzić
|
|
|
#2326 | ||||||
|
Rozeznanie
|
ba u mnie też i jeszce przynajmniej 2 miesiące, jak nic..
Cytat:
dostałam moje wyciski i zdjęcia( za ktore nie płaciąłm bo były na nfz robione). Przebiegu leczenia nie mogła mi dac ,ale napisała maial z ogólnymi informacjami mojemu nowemu ortodoncie. Jetsem zadowolona ze zmian- ten lekarz jest konkretniejszy, pamięta mój przypadek a nie wypytuje o wszystko co wizyta. wprawdzie drozej mnei to kosztuje.. ale efekty są a o to przecież chodzi. wiem też ze nei kazdy ortodonta chce przejąć kogoś założonym aparatem.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym, czuję się obrazona tekstem ,że aparat jest szpecący ![]() ![]() A i mam wrażenie ,ż euruchomił się tu stereotyp filmowej BrzydUli.. zaczęłam to ostatnio oglądać, bo całkiem fajny serial im z tego wyszedł,ale nei podoba mi się ,że atrybutem bohaterki jest aparat, do tego pokazywany w taki sposób jakby kazdy aparaciarz musiał mieć koński wyszczerz zamiast uśmiechu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja bylam dziś na wizycie mix malinowo błękitny. A trójka boli mnie od momentu keidy tylko orto zamontował metalowe druciki na niej.. Niech boli, niech się przesuuwa:baty:SPytałam też na ile pzrewiduje moje leczenie. myślałam ,ze jeszcze spokojnie połtora roku, nawet nei myślałam o kończeniu a tu surprise.. powiedział ,ze spróbujemy do końca 2009 roku
![]() Tomorrowland lub UltraMusic Festival dobyć tytuł specjalisty ds. zakupów ![]() Edytowane przez kocimietka Czas edycji: 2009-01-12 o 21:04 |
||||||
|
|
|
|
#2327 |
|
Kokon pro
|
ee karolina malinowska tez nosi zlomex a to modelka w koncu jaka by tam nie byla ;] nie wiem w jakim srodowisku trzeba by pracowac zeby aparat byl uwazany za cos co jest " be"
krysztalowego praktycznie nie widac, a lingwalny tak jak sie mowi ;] ale co kto lubi ja sie ucze yh jutro mam 3 kola niech ich szlag z tymi zaliczeniami na ostatnia chwile ;/ |
|
|
|
|
#2328 |
|
Raczkowanie
|
elom dziewczyny!!! Dawno mnie tu juz nie było...ale to dzieki wam zdecydowałam się na aparat stały
Na początku czeka mnie leczenie zębów...a potem...? Mam taka prośbę...jakbyście mogły to napiszcie mi w skrócie tak mniej więcej co na poszczególnych wizytach...(wiem,że napewno gdzieś odnalazłabym to we wcześniejszych postach...ale same wiecie ile tego jest;D;D;D) Szczególnie interesuje mnie na której wizycie jest zakładanie aparatu Z góry dzięki
|
|
|
|
|
#2329 |
|
Zadomowienie
|
Ewa skoro szukasz opini na temat lingwalnego to odpowiedz jest prosta - z tego co wiem tu nie ma osoby ktora nosilaby lingawalny aparat, tak wiec zacznij szukac opini gdzie indziej, jest tyle innych forow i spolecznosci....
A tak swoja droga to jesli nie jest tajemnica panstwowa twoj zawod to moze nam go zdradzisz, bo strasznie mnie zainteresowal zawod o tak wysokich wymaganiach dotyczasych nienagannosci wygladu ze az dostalas ta prace majac krzywe zeby.... a teraz nie mozesz sobie pozwolic na ich wyprostowanie. |
|
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My nie wiemy, co i kiedy będziesz miała robione. Mogą być wyciski na pierwszej wizycie, ale okazuje się, że nie jest to reguła. Mogą być gumki separacyjne na drugiej wizycie, ale może wcale nie będziesz musiała ich mieć ![]() A jak nie czytałaś jeszcze FAQ, to zachęcamy ![]() Link mam w podpisie(i kilka innych aparatek)
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-01-12 o 21:33 |
|
|
|
|
|
#2331 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
TU! Edit.: Papryczka, cóż za zgranie
Kalosza aparatkowa: góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r. dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r. Koszt leczenia: 4 285zł. Obsesja <3 Edytowane przez smiechotka Czas edycji: 2009-01-12 o 21:35 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#2333 |
|
Blond forever!
|
Edytka 166, cieszę się, że się zdecydowałaś na aparat
|
|
|
#2334 |
|
Raczkowanie
|
Smv - nie znamy się, ale w każdym razie przykro mi. Trzymaj się.
Jak byłam młodsza to aparaty były niemodne. Teraz uważam, że są ok, nie ujmuje mi to niczego. I wali mnie czy się komuś podoba, czy nie. |
|
|
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ciekawi mnie to, że ludziom jakoś nie wstyd obnosić się z krzywymi zębami, podczas gdy z aparatem już tak... dziewczyny (i chłopaki) mówię Wam, musimy schować się do jakiejs mysiej dziury albo innej piwnicy i ludzi nie straszyć takie oszpecone
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
smv
![]() Ja po wizycie ![]() No masakra jest z tym dołem nic sie nie chca ustawiać jak my chcemy i na nic zdaje się doginanie drutu, robienie cudów i wiankow.Nie poprawilo mi to humoru, za dwa tygodnie znowu kontrola. jak się nie ustawią choć trochę to nie wiem co ona mi będzie robić by w koncu ustawiły się po naszej myśli. Ślub za 7 miesiecy i mam nadzieje, że do tego czasu się uda.
|
|
|
|
|
#2338 |
|
Blond forever!
|
Tak mi się teraz przypomniało...
Ostatnio oglądałam serial "Seks w wielkim mieście" i tam Miranda ( taka ruda, jak ktoś kojarzy) założyła sobie aparat ortodontyczny, będąc po trzydziestce. Koleżanki się z niej nabijały na początku, potem spotkała trzynastolatkę, która na widok jej metalowego aparatu (sama miała szafirowy ) stwierdziła, że myślała, że takich już nie produkują (ale my jesteśmy zacofanym państwem...). Miranda jest prawniczką i miała spotkanie służbowe wśród samych facetów i oni w pewnym momencie zaczęli się śmiać. Ona zaczęła do nich się pluc z pretensjami, że jakim prawem śmieją się z jej aparatu... A oni na to, że śmieją się zupełnie z innej rzeczy, no a ona wyszła na kretynkę... Ostatecznie zdjęła aprat pod koniec odcinka, ale to akurat już nie jest takie ważne
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ona chyba do tego miała na początku trudności z mówieniem, tak dziwnie mówiła "przez zęby"
|
|
|
|
|
|
#2340 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Ale w tym serialu akurat (podobnie jak w "Brzyduli") aparat jest przerysowany...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

wiem, że to nic nie zmieni, ale wiedz, że bardzo mi przykro.

3/3/6-22/7/8

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

I aparat ortodontyczny też jest szpecący.

takie oszpecone