Kozaki EMU - zbiorczy - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-06, 18:46   #2341
XS-ka
Zadomowienie

Dot.: Kozaki EMU nadal modne?

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
moje obecne Emu przez zaniedbanie i za duzy rozmiar są już zniszczone bardzo i ledwo, ledwo nadają się do noszenia,
a mogłabyś wkleić zdjęcia tych emu ?
chciałabym zobaczyć co się może stać z moim w razie gdy się na nie zdecyduję i zaniedbam. Większość utrzymuje że ładnie im się trzymają ale ja wolę się przygotować na gorszą ewentualność.
Stary 2009-01-06, 20:07   #2342
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Dziś zamówiłam i opłaciłam sobie te oto Emulce: http://www.wskrzat.pl/index.php?acti...g&id_asort=468 rozmiar 34/35 (normalnie moja stopa to 35/36) i zestaw do pielęgnacji o ten: http://www.wskrzat.pl/index.php?acti...g&id_asort=434
Postanowiłam go kupic, bo moje obecne Emu przez zaniedbanie i za duzy rozmiar są już zniszczone bardzo i ledwo, ledwo nadają się do noszenia, chociaż przemakają i w ogóle :/ Przy okazji nie płaciłam kosztów przesyłki
Jak dotrą do mnie to opiszę wrażenia ^^
a poprzednio jaki rozmiar bralas?

Cytat:
Napisane przez eve_malutka Pokaż wiadomość
Ja ma z UGG 36 i sa o jakies 0,3 cm za duze, ale co mialam brac skoro 35 nie ma
0,3 cm to malo.. to tylko 3mm .

czy ktoras z Was moglaby zamiescic zdjecia z emu matilda na nogach?
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 22:18   #2343
nienna
Raczkowanie

A to futro na pewno ubije się o centymetr? bo ja nawet jak kupuje normalne buty to 38 mnie przez jakiś czas cisną i muszę je rozchodzić żeby były dobre, więc trochę boję się kupić 37
nienna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 22:33   #2344
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
Jesli o mnie chodzi to nie uznaje podróbek, czy czegos "na wzór"
i przytaczając tu dyskusję wyżej, emu nie są od parady tylko dla wygody i ciepła. Kupując podróby stawia się na "lans", a nie o to w tym wszystkim chodzi...
Nie zgodzę się z tą opinią Ja kupiłam sobie w Topshopie takie właśnie niby podróbki i sama się sobie zdziwiłam, bo buty emu mi się nie podobały Ale obleciałam wszystkie sklepy i wszystkie buty były beznadziejne. Dodam, że nienawidze kupować butów Mam szeroką stopę, dosyć obszerną łydkę i kłopoty z kręgosłupem, więc muszę kupować buty bez zwężanych nosków, na całkowicie płaskiej podeszwie. Ciężko mi jest znaleźć wygodny, nieobcierający mnie i dobry an mnie but, a przy okazji jeszcze ładny Już zwątpiłam, że kupię zimowe buty kiedy zobaczyłam coś podobnego do emu, a jednak inne Z futerkiem i koralikami, płaskie i łatwo dające się założyć, bez suwaków no marzenie I ładne A jak założyłam na stopę i poczułam się jakbym stąpała po mięciutkim dywanie to stwierdziłam, że musze je mieć Takie podrasowane, futerkowe, podróbkowe emu mi się podobają, oryginalne i łyse nie

Podsumowując nie chodzi mi o lanns Raczej o to, że stał się cud i kupiłam nowe buty

AMEN

All the single ladies, now put your hands up!!!

Pani Magister

OPENER 2010

Edytowane przez Melodia mgieł nocnych
Czas edycji: 2009-01-06 o 22:47 Powód: dopisek
Melodia mgieł nocnych jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 17:10   #2345
MoiMoi
Przyczajenie

Hej...
Mam takie pytanie dotyczące EMU: (BRONTE HI)

-Czy one przemakają?(Chodzi o taką polską zimę)
-Czy bardzo się slizgają?
-I czy jak noszę rozmiar 39/40 to najlepiej kupić EMU jakiego rozmiaru?

Edytowane przez MoiMoi
Czas edycji: 2009-01-07 o 17:21
MoiMoi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 17:20   #2346
cucumber
Raczkowanie

Ja mam emu z atmosphere , wyprobowalam je , uzywam rodka do ochrony z deichmanna i nie przemakaja ale gdy jest straszny mroz na dworze ponad -12 leciutko zimno w palce

gdy je kupowalam nie wiedzialam ze trzeba kupic rozmiar mniejsze kupilam swoj i sa lekko za luzne ale ja wkladam gruba welniana skarpetke i jest dobrze
trzymaja sie nogi

teraz chce sie zdecydowac na orginalne Emu Australia Matilda - te najbardziej mi sie podobaja , ale przed zakupem chcialabym zobaczyc waszebutki na waszych naogach , jak one wygadaja po dluzszym noszeniu ich
bo jak ja wiedz u mnie w szkloe dwie laski jak maja emu (nieorginalne) jak im noga zjezdza w bok i te buty wyginaja na piecie - to troche to nie ladnie wyglada
a to jednak ponad 200 zl kosztuja i musze sie namyslic przed ich kupnem
bo te moje z atomosphere kosztowaly mnie 40 +20 (wysylka z Londynu)
to moglam zaryzykowac a tu sie boje

wiec tu jest do was prosba wklejajcie zdjecia swoich butow , tyc juz troche noszonych mysle ze inne wiżazystki mnie w tym poprą

wiec wlejajcie
cucumber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 18:38   #2347
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez XS-ka Pokaż wiadomość
a mogłabyś wkleić zdjęcia tych emu ?
chciałabym zobaczyć co się może stać z moim w razie gdy się na nie zdecyduję i zaniedbam. Większość utrzymuje że ładnie im się trzymają ale ja wolę się przygotować na gorszą ewentualność.
Nie mam kabla do aparatu Powiem tyle, że z tyłu są takie powykrzywiane, z przodu po prostu rozczłapana, a na tym wszystkim ślady po soli xD Wydaje mi się, że jednak ich stan to wina tego, że są za duże po prostu.

Cytat:
a poprzednio jaki rozmiar bralas?
36 dorosła rozmiarówka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-07, 21:18   #2348
canile
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoiMoi Pokaż wiadomość
Hej...
Mam takie pytanie dotyczące EMU: (BRONTE HI)

-Czy one przemakają?(Chodzi o taką polską zimę)
-Czy bardzo się slizgają?
-I czy jak noszę rozmiar 39/40 to najlepiej kupić EMU jakiego rozmiaru?

ja mam emu bronte hi
- dzisiaj mi pierwszy raz się mocniej zmoczyły na pięcie, ale tylko dlatego, że odśnieżałam i łaziłam po głębokim śniegu . przy normalnym użytkowaniu miejsko-podmiejskim nic nie przemaka - oczywiście przy regularnym stosowaniu impregnatu.
- dzisiaj ślizgałam się mocno na oszlamionych chodnikach :/
- ja mam właśnie rozmiar stopy 39/40 kupiłam 39 i powiem Ci że są nieco za duże :/ żałuję że nie wziełam 38.

no i polecam

canile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 21:52   #2349
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez canile Pokaż wiadomość
ja mam emu bronte hi
- dzisiaj mi pierwszy raz się mocniej zmoczyły na pięcie, ale tylko dlatego, że odśnieżałam i łaziłam po głębokim śniegu . przy normalnym użytkowaniu miejsko-podmiejskim nic nie przemaka - oczywiście przy regularnym stosowaniu impregnatu.
- dzisiaj ślizgałam się mocno na oszlamionych chodnikach :/
- ja mam właśnie rozmiar stopy 39/40 kupiłam 39 i powiem Ci że są nieco za duże :/ żałuję że nie wziełam 38.

no i polecam
a jaka dlugosc ma Twoja stopa? mysle, ze trzeba sobie od piety do czubkow palcow zmierzyc i postepowac wedlug tabelki .. a nie sugerowac sie, ze takie buty to ma sie takie, a tamte takie.

ja noszac 38/39 zamowilam 37. na poczatku cieszylam sie, ze zmiescilam noge i w ogole, ale po czasie, po chodzeniu po mieszkaniu, stwierdzilam, ze nie jest mi zbytnio wygodnie, bo buty mnie cisna - nie bolalo to, tylko czulam te presje buta - ze sie tak wyraze . pozniej zaczela mnie pieta obcierac, a mama doradzila, ze mniejsze buty moga sie szybciej zniszczyc uzytkowaniem (powycierac (np. futerko) to tu, to tam). na roznych stronach jest powypisywane, ze wkladka wewnatrz np. rozmiaru 38 wynosi raz: 24,4 , nastepnie spotkalam sie z wymiarowka 24cm.. pewnie 24cm to jest bez ubicia i upychania. po ubiciu z 1cm dochodzi (tak mysle). swoja droga, ciekawe jak oni mierza te wkladki wewnatrz buta .
Stary 2009-01-07, 22:13   #2350
nienna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wspaniala Pokaż wiadomość

ja noszac 38/39 zamowilam 37. na poczatku cieszylam sie, ze zmiescilam noge i w ogole, ale po czasie, po chodzeniu po mieszkaniu, stwierdzilam, ze nie jest mi zbytnio wygodnie, bo buty mnie cisna - nie bolalo to, tylko czulam te presje buta - ze sie tak wyraze . pozniej zaczela mnie pieta obcierac, a mama doradzila, ze mniejsze buty moga sie szybciej zniszczyc uzytkowaniem (powycierac (np. futerko) to tu, to tam).
A wymieniłaś je na 38? Jeśli tak to jak ci się w nich chodzi? nie klapią ci?
Stary 2009-01-09, 10:18   #2351
nienna
Raczkowanie

sorry,ze tak marudzę ale błagam o odpowiedź chcę zamówić dzisiaj buty, a wciąż nie jestem pewna jaki rozmiar
Stary 2009-01-09, 15:44   #2352
gaga87
Zakorzenienie

Czy ktoras z Was ma moze te uggi z DeeZee?

Kuszą mnie, ale są jasne i obawiam się, że przez to mogą nie posłużyć długo.

Napiszcie proszę, czy jasne dobrze zaimpregnowane buty TYPU emu i ugg dają jakoś radę, nie brudzą się bardzo?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ugg.jpg (10,9 KB, 17 załadowań)
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 15:51   #2353
canile
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wspaniala Pokaż wiadomość
a jaka dlugosc ma Twoja stopa? mysle, ze trzeba sobie od piety do czubkow palcow zmierzyc i postepowac wedlug tabelki .. a nie sugerowac sie, ze takie buty to ma sie takie, a tamte takie.

ja noszac 38/39 zamowilam 37. na poczatku cieszylam sie, ze zmiescilam noge i w ogole, ale po czasie, po chodzeniu po mieszkaniu, stwierdzilam, ze nie jest mi zbytnio wygodnie, bo buty mnie cisna - nie bolalo to, tylko czulam te presje buta - ze sie tak wyraze . pozniej zaczela mnie pieta obcierac, a mama doradzila, ze mniejsze buty moga sie szybciej zniszczyc uzytkowaniem (powycierac (np. futerko) to tu, to tam). na roznych stronach jest powypisywane, ze wkladka wewnatrz np. rozmiaru 38 wynosi raz: 24,4 , nastepnie spotkalam sie z wymiarowka 24cm.. pewnie 24cm to jest bez ubicia i upychania. po ubiciu z 1cm dochodzi (tak mysle). swoja droga, ciekawe jak oni mierza te wkladki wewnatrz buta .
stopę mam długości 25,5cm, w tych moich emu mam co najmniej 1cm luzu jak nie więcej, zdążyłam się przyzwyczaić.
ale następnym razem jak będę kupować to nie będę się bawić w mierzenie wkładki tylko pójdę do sklepu i po przymierzam rożne rozmiary

canile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 16:45   #2354
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nienna Pokaż wiadomość
sorry,ze tak marudzę ale błagam o odpowiedź chcę zamówić dzisiaj buty, a wciąż nie jestem pewna jaki rozmiar

nie mam ich, dlatego nie odpisalam .
zawsze istnieje prawo klienta, ze mozesz zwrocic/wymienic. takze zamawiaj moze teraz jak Ci sie widzi 37 lub 38, a moze 39 i jak dojda to ocenisz .

czasem trudno wybrac sie po prostu do sklepu i przymierzyc. szczegolnie jak w swoim miescie nie mam sklepow oferujacych oryginalne emu ;].
Stary 2009-01-09, 18:54   #2355
MoiMoi
Przyczajenie

Maaam!!
Dzisiaj przed chwilą zakupiłam EMU Bronte Hi Orzechowe,tylko,że rozmiar...42!!TO był ostatni rozmiar!!
Wszędzie wszystkie EMU w Silesii,to końcówki,bo zostały wykupione.Ale one póki co są w sam raz^^.Ciekawe,co będzie później,no trudno,moja przyjaciółka też ma sobie kupi“ tylko,że Czekoladowe,nie wiem jaki rozmiar upoluje^^.Były jeszcze HIGH HIP-y,też 42,ale były trochę brudne-futerko,trochę.Są śliczne!W weekend wypróbuje i powiem^^ wszystko.
MoiMoi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 21:45   #2356
zielona porzeczka
Raczkowanie

Ale jestem zła przez tą paskudna pogodę na moich Emu zrobiły sie marne zacieki soli, umylam to na poczatku wodą - zaciek stał się większy. Kupiłam dziś pianke do czyszczenia z firmy Coccine i jakos strasznie szorstki ten zamsz sie zrobił, nie wygladaly najlepiej i zmoczylam je kolejny raz i teraz czekam az wyschną... załamac sie mozna po co Ci ludzie na chodniki tyle soli sypią, masakra.
Oby nie straciły na jakości- jak myślicie? Wy dziewczyny radzicie sobie z tymi białymi solnymi zaciekami ?

zielona porzeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 22:02   #2357
rudzik93
Przyczajenie

No z tą solą tak jest ;/ a powiedzcie mi bo ja mysle nad kupnem Emu bronte mini co o nich myślicie? czy one są nie przemakalne ? czy różnią sie czymś od bronte zwykłych ?
rudzik93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 23:30   #2358
nienna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rudzik93 Pokaż wiadomość
No z tą solą tak jest ;/ a powiedzcie mi bo ja mysle nad kupnem Emu bronte mini co o nich myślicie? czy one są nie przemakalne ? czy różnią sie czymś od bronte zwykłych ?
nie ma czegoś takiego jak zwykłe i niezwykłe bronte po prostu są 3 długości cholewki:mini-najkrótsza, lo-dłuższa i hi-najdłuższa. Co do przemakalności to się nie wypowiem bo dopiero swoje zamówiłam i czekam na paczkę
Stary 2009-01-10, 23:56   #2359
Vivre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielona porzeczka Pokaż wiadomość
Ale jestem zła przez tą paskudna pogodę na moich Emu zrobiły sie marne zacieki soli, umylam to na poczatku wodą - zaciek stał się większy. Kupiłam dziś pianke do czyszczenia z firmy Coccine i jakos strasznie szorstki ten zamsz sie zrobił, nie wygladaly najlepiej i zmoczylam je kolejny raz i teraz czekam az wyschną... załamac sie mozna po co Ci ludzie na chodniki tyle soli sypią, masakra.
Oby nie straciły na jakości- jak myślicie? Wy dziewczyny radzicie sobie z tymi białymi solnymi zaciekami ?
też mi się zacieki zrobiły jutro spróbuje to wyczyścić skórka od chleba
Vivre jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 09:13   #2360
Arissa
Zadomowienie

Wczoraj zamówiłam czarne krótkie.

241 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 196ph5.jpg (32,4 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gggg.jpg (9,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ggggrr.jpg (10,3 KB, 31 załadowań)
Arissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 09:20   #2361
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez Arissa Pokaż wiadomość
Wczoraj zamówiłam czarne krótkie.

241 zł
Czy one sięgają za kostkę czy przed?
Stary 2009-01-11, 12:43   #2362
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Za kostkę, miałąm w zeszłym roku takie, tylko kolor inny Czekam, na moje Matildy, jest szansa, że będą w środę
Stary 2009-01-11, 13:34   #2363
rudzik93
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nienna Pokaż wiadomość
nie ma czegoś takiego jak zwykłe i niezwykłe bronte po prostu są 3 długości cholewki:mini-najkrótsza, lo-dłuższa i hi-najdłuższa. Co do przemakalności to się nie wypowiem bo dopiero swoje zamówiłam i czekam na paczkę
no ja właśnie, chcę sobie je kupić przez internet mam rozmiar 38 i chyba kupię sobie na allegro ale ciągle szukam , bo chce je na poczatku gdzieś w jakimś sklepie przymierzyć a puźniej dopiero kupić . A ty gdzie zamówiłaś swoje ?
rudzik93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 14:27   #2364
zielona porzeczka
Raczkowanie

no i sól niby wywabiłam ale skórka jest w okropnym stanie...zrobiła sie szorstka i wyblakła niepotrzebnie je tak myłam..

a używałyście czegoś takiego jak pasta w sprayu? to podobno działa jak impregnat ale dodatkowo odnawia kolor. sprzedawczyni mi polecała i zastanawiam się czy jeszcze coś udratuje moje Emu. moze warto to kupic?

zielona porzeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 16:03   #2365
nowinka
Raczkowanie

Arissa jaki to model?bronte lo czy mini?Bo ta dziewczyna na zdjeciu ma lo, a te kolejne zdjecia to chyba miniale jesli 241 za lo to wydaje mi sie niedrogo dlatego napisz koniecznie skad zamawialas!
nowinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 16:28   #2366
wspaniala
Zakorzenienie

z wskrzat jest urtudniony kontakt niestety ;/ => to apropo firm, gdzie mozna kupic emu .
Stary 2009-01-12, 17:09   #2367
Schnitte
Raczkowanie

Ja tam nie mam firmowych, bo żal mi kasy na takie paputki, w których pochodzę jeden sezon. I tak wyglądają tak samo jak firmowe więc co za różnica ;D Chociaż szczerze mówiąc, gdybym wiedziała, że istnieją firmy tych butów pewnie kupiłabym te drogie... ale cóż, młoda i głupia byłam ;D Chociaż może właśnie na odwrót. : )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-12, 18:20   #2368
nowinka
Raczkowanie

no tak, wygladaja tak samo, ale jakoscia sie chyba znacznie roznia..
nowinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:46   #2369
zapałeczka
Zadomowienie

Moim zdaniem jest kolosalna różnica, jeśli chodzi o wygląd oryginalnych emu i podrób.
Stary 2009-01-12, 19:09   #2370
agatkarobusia
Raczkowanie

hej macie zdjęcia real foto modelu bronte hi w kolorach chestnut i chocolate?zastanawiam się który kolor wybrać,a nie wiem jak prezentują się w rzeczywistości...
agatkarobusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości