|
|
#2641 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
Mój synek też potrafi dać popalić, teraz śpi więc mogę popisać spokojnie, bo tak bym oglądała zabawki na allegro albo jeździła autkami. Ja już mam dość boba budowniczego, jak bedziemy mieli córcię to może w końcu jakaś babską bajkę włączymy
|
|
#2642 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie ja też muszę się zapytać mojej jak jej sie podoba. Widziłam też inną mamę na spacerku, wózek prezentuje sie fajnie. Taki normalny żaden kosmita
|
#2643 |
|
Ola-Unhola
|
http://dino.sklep.pl/nowy/advanced_s..._description=0
Nowe wózki mutsy. fajne wizualnie i nawet nie takie ciężkie. hej dziewczyny, Od wczoraj w końcu czuje sie lepiej, jeżeli chodzi o mdłości, wymiotki itp. Stwierdziłam, że lepiej niż leżenie w domu robią mi wyprawy do np. rodziców - nie chodzi o przejazd, tylko samo wyszykowanie się, a potem posiedzenie i pogadanie ![]() Od weekendu mam masakrę w domu, totalna złośliwośc rzeczy martwych. Od soboty godz.14 do niedzieli do 15 (25h) nie było prądu. W 3 słupy wysokiego napięcia coś wjechało i je połamało. A że mamy wszystko na prąd w domu nie można było funkcjonowac. Brak ogrzewania, wody, kuchenki, czajnika itp itd .... Pojechałam do rodziców )A wczoraj na dokładkę popsuła się pralka, a mam takie zaległości w praniu (kiepsko się czułam i nie za bardzo nadawałam się do prac domowych), to teraz mam za swoje. Mogłam pra wcześniej ![]() Idę położyc małego, bo jutro przedszkole. Może zajrzę później. buziaki
|
#2644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do mdłości to współczucia
|
|
#2645 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
heh bob budowniczy mowisz....u mnie spiderman, power rangers i inne glupoty a maly jest fajnem zolnierzykow czolgow i karabinow - taki etap ja tez mam nadzieje na corcie ale cos czuje ze chlop bedzie drugi no wlasnie o to tez chodzi - ze jest taki normalny, nie podobaja mi sie te wymyslne wozki a trojkolowe to juz w ogole jak dla mnie kosmos
|
|
|
#2646 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
AnnGe popatrz - te ze skrecanymi mniejszymi kolami z przodu tez maja pompowane wszystkie kola
![]() http://www.allegro.pl/item522744207_...or_pompka.html
|
|
#2647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mój Tz najpierw wybrał taki wózek że nie wiedziałam jak mu to wybić z głowy! http://dino.sklep.pl/nowy/3tec-abc-d...is-p-2249.html ale widziała na żywo i ten kubełek w wersji spacerowej go przekreślił ufff...
|
|
#2648 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
looo mamo kosmos
|
|
|
#2649 |
|
Raczkowanie
|
też się zachycałam tym wózkiem koła duże skrętne, duży kosz, amortyzacja, spiworek...ale mój kręci nosem
z tej firmy miałam spacerówkę jakość taka sobie, ale widziałam go na ulicy i wygląda fajnie
|
#2650 |
|
Raczkowanie
|
kosmos ten ABC i to fest
gdybym rodziła na wiosnę to oki, do zimy maluch już by siedział i gondola była by zbędna, a tak nie pasuje mi ta wersja..
|
#2651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja nic nie czuję
Kompletnie nic.Cytat:
![]() Cytat:
. Za jednym zamachem będzie chłopiec i dziewczynka
|
|
|
#2652 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
o nieee taki kwadraciak tez mi sie nie podoba
|
|
|
#2653 |
|
Raczkowanie
|
brakuje mi pokrowca na ten wkład. no nad wózkami jeszcze pogadamy a jutro możemy o łóżeczkach, tego jeszcze nie było u nas
![]() Miłej nocki życzę dziewczyny
|
#2654 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
eee lozeczko to ja mam po malym dobranoc
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko wózik jest bossski i tyle.Kropka.Wstępnie wybrałam z Mężem ten intensywny niebieski, bez znaczenia czy będzie to syn czy córka
Żywy kolorek, lubię takie, tak tylko myślę czy "wózek w wersji spacerowej z możliwością regulacji oparcia"- znaczy, że rozkłada się do spanka? bo już spotkałam takie "kwiatki" które były półsiedzące lub siedzące tylko .Co do łóżeczka (czcionka mi zwariowała) chciałabym łóżeczko na kółkach, bo praktyczne, funkcjonalne,znajome polecały i wszędzie można przejechać I napewno nie będę korzystała z baldachimów.Siostra twierdzi że to skupisko kurzu , no i że to coś co utrudnia cyrkulacje powietrza nad dzieciątkiem, a my latem mamy dość ciepło w domu, więc po co zaduch maleństwu robićdobranoc |
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczyny za kciuki... Na pewno pomogły... z Maleństwem wszystko w porządku...rozwija się pięknie...widziałam serduszko, płuca, pęcherz...i coś jeszcze...Tżecik uparł się żeby poznać płeć...a chciałby chłopaka...gin powiedział że może to i siusiak ale może być też powiększona łechtaczka Jest jeszcze szansa że wygram zakład Dzidzia ma całe 12 cm i lekarz powiedział że to 17 tydzień a nie 16 jak mówił wcześniej ...ale najlepsze w tym wszystkim było to jak się Maluszek ruszał...ziewał nawet...później Tż stwierdził że mu głupio że go budziliśmy...niesamowite wrażenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jesteśmy tacy szczęśliwi że wszystko jest dobrze :rolle yes:![]() ![]() ![]()
|
#2657 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
i nie obchodzi mnie, ze nie ma pompowanych kol - musze miec ten wozek i juz co do lozeczka....ja mam zwykle stojace, kola mi nie potrzebne bo i po co, przeciez nie bede jezdzic z tym lozkiem po domu tylko bedzie stac w jednym miejscu ![]() co do baldahimu - ja jak urodzilam malego to uparlam sie na baldahim i powiem Ci, ze przy pierwszych miesiacach jest on przydatny bo jakby odslania maluszka od reszty swiata, jak malenstwo idzie spac to ma troche tego zaciemnienia pozniej sie go sciaga bo jest niewygodnie wkladac i wyciagac malego z lozeczka zwlaszcz jak stoi na nim jeszcze przewijak, ktory jest rzecza niezbednaCytat:
![]() w 17 tyg nie widac plci? hmm mi lekarz powiedzial, ze u dziewczynek lechtaczka jest przerosnieta ok 12 tyg a jak pojde na usg w 16 tyg to raczej juz bedzie widac bo sie normuje
|
|
|
#2658 |
|
Ola-Unhola
|
hej dziewczynki,
wpadłam się przywitac ![]() coś cisza dzisiaj u nas, pewnie częśc z was jeszcze w łóżeczku, a częśc ciężko pracuje. ja dzisiaj mam się lepiej trochę, zaraz jadę do rodziców troszkę posiedziec - obiadek podadzą, poleżę i trochę odpocznę. Miłego dnia życzę
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Facet w sklepie powiedział, że "baldachimy są tylko po to, żeby łóżeczko ładnie wyglądało, poduszka jest niezbędna , a ochraniacze całkiem zbędne"Zastanawiam się ile w tym prawdy
|
|
|
#2660 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a baldahim - jak komu pasuje poduszka jest zbedna w pierwszym miesiacu - nawet polozna Ci powie, ze masz klasc dziecko bez niej bo kregoslup sie ksztaltuje natomiast dobrze jest w pierwszych tygodniach postawic lozeczko tam gdzie dzidzia ma glowke na kilku ksiazkach zeby glowka byla wyzej a jednoczesnie dziecko lezalo na plasko bez poduszki wiem ze nie wygladaja za fajnie ksiazki pod lozeczkiem ale powinno sie tak robic
|
|
|
#2661 |
|
Ola-Unhola
|
Jeżeli chodzi o ochraniacz do dla mnie obowiązkowy, jak dziecko zacznie się juz trochę przekręcac to często główką ląduje przy szczebelkach - tak jest chronione przed uderzeniem.
Jeżeli chodzi o baldachim, to chyba Svinecka pisała, że na początku można zasłonic trochę dzidzię, a poźniej się zdejmuje - zgadzam się z tym , robiłam tak samo. Co do poduszki, to na początku w ogóle nie jest potrzebna, noworodek śpi bez, żeby sie nie przydusił, jak buźka wtuli się w miękką podusię.
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wózka prezencje ma świetną, naprawdę zgrabny. Jeszcze dziś pani nim nie jechała Mężowi też się spodobał, chyba kupimy go... i będzie czekał Żadnym jeszcze się tak nie zachwyciłam.
|
|
|
|
|
#2663 |
|
Ola-Unhola
|
Zasłaniac całkowicie nie zamierzam, ewentualnie lekko cześc boku łóżeczka, żeby przysłonic np światło z przedpokoju, ale jeszcze zastanawiam się nad tiulowym, więc w tym wypadku o zasłonięciu światła nie ma mowy
![]() Co do wózeczka, to rzeczywiście fajny wizualnie, ale muszę go pomacac ![]() Ja juz dawno temu miałam pewne typy (może się zmienią, teraz tyle nowości) x-lander XA bebecar style, stylo itp maxi-cosi mura 4 bebe confort mura i może ten nowy mutsy Oj jaki ten wybór będzie trudny
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-01-13 o 11:06 |
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze na wózki i łóżeczka nie zwracam większej uwagi, ale za to odzież ciążowa jest u mnie codziennie "na tapecie". Dobrze że TŻ nie widzi mojego stanu konta, bo w przeciągu ostatniego tygodnia popłynęłam
|
|
|
|
#2665 | |||||||
|
Rozeznanie
|
egh... znowu na zbyt wiele postow chcialm odpowiedziec ale mi ucielo... nic to...
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no chyba ze czekamy na cud przyplywu nie malej gotowki i bodowanie sie albo wykupienie sobie uslugi jakiegos czarnucha ktory to bedzie tachal ![]() Cytat:
http://www.bobowozki.com.pl/index.ph...FQ0gQgodehcrPA z tym ze mutsy maja stosunkowo mala gondole i sztuczny material a emma ma naprawde duza gondole i naturalne materialy... choc i jeden i drug maja bardzo drogie wozki... przejzalam to nasze wozkowe forum calusie i zglupialam... trzeba po prostu samemu isc do sklepu i przetestowac kazdy Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2666 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ja musze poczekac z zamowieniem az sie dowiem jaka plec bo bedzie albo rozowy albo zielony ![]() tylko musze do nich napisac jak z tym oparciem - cos mi sie wydaje ze to lodeczka ![]() no i zaczynam sie zastanawiac czy nie lepiej jednak te pompowane kola... ale wizualnie jest piekny - zaden mi sie tak nie spodobal a bedziesz zamawiac na allegro? czy widzialas go u Was w sklepie?
|
|
|
#2667 |
|
Ola-Unhola
|
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462&s=1
może to forum coś nam pomoże
|
#2668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po przerwie przeprowadzkowej
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli pompowane koła wygrywają tylko na leśnej, nierównej powierzchni, to zdania nie zmieniam.Do lasu mam daleko, jesli a jeśli już pożyczę na wycieczkę wózek z pompowanymi kołami od siory. Ależ się napaliłam
|
|
|
|
|
#2670 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
hehe ja tez sie napalilam - wolalabym na zywo ale jak u nas nie znajde to tez zamowie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

)

Kompletnie nic.

... ale na pewno wszystko jest dobrze!!!!
NIE LUBIĘ TROLLI
, a ochraniacze całkiem zbędne"