|
|
#631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
milenka witam
pakusia fajnie że podobało się Wam na zajęciach ![]() kuroikaze to dziwne że nie miałaś cytologii i że nic nie mówi o usg ![]() może faktycznie warto się rozejrzeć? poiglot no właśnie Ty nie miałaś. Ale u Ciebie to wiele spraw się różni. Lekarze inaczej traktują ciąże....nie uważam że gorzej skoro wszystkie kobiety tak rzadko chodzą do gina i wszystko ok ale jeszcze jedno usg na Twoim miejscu bym zrobiła. Nawet prywatnie Doris witaj Wiecie co? Ale się cieszę moja Julka w lutym skończy 2 latka i od wczoraj pożegnała pieluchy na stałe |
|
|
|
#632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Małgosiu ja jutro zacznę 23 tydz więc 6 miesiąc moja waga z wczoraj bo miałam wizytę u gina a ciśnienie u mnie 110/70 ale jak jestem na wizycie. W domu jak mierze to około 90/60
|
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam juz chyba gdzies moje kilogramy i to ile przytyje bedzie 16 to bedzie bedzie 25 to tez bedzie , nie zamierzam sie glodzic i odmawiac sobie tego czy owego a potem chodzic wsciekla hih bo u mnie niedojedzenie wsciekloscia sie konczy i nie poradze nic na to ze tyje wiecej w ciazy niz bym chciala
Moj organizm swietnie magazynuje co mu trzeba hih w pierwszej ciazy mimo ze bylam na ryzyku warzywach i indyku przytylam strasznie wiec teraz jak jjem normalnie pewnie bedzie wiecej i wiecei gdzie to mam ![]() Moj maz przezyl mnie raz z waga 100 kilo to przezyje i drugi ,widocznie kocha mnie i laske i mamke i slonika ja zreszta kochalam go jak wazyl 73 kilo i teraz jak wazy 90 moja milosc nie wygasl hihi
Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2009-01-13 o 10:24 |
|
|
|
#634 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jem normalnie i niczego sobie nie odmawiam
Nie miałabym serca.Mąż kochał mnie jak ważyłam 43 kilo, kocha teraz i kochał jak się dorobiłam prawie 70 kilo w pół roku po slubie. Zresztą przytyć 14 kilo w 6 m-cy to niezłą masakra... ![]() Słuchajcie, mamy o tyle dobrze, że akurat rodzimy na wiosnę/lato, więc długie spacerki nam pomogą. I nie siedzieć na ławce w parku, tylko spacer z wózkiem ![]() ![]() Znowu się dorobiłam przeziębienia. Z nosa leją mi sie potoki....
|
|
|
|
#635 |
|
Rozeznanie
|
Dzien doberek mamuski
Nie przeczytalam was jak narazie. Mialam miec dzis wizyte u mojego gina w przychodni na NFZ. I co??? Nie dostalam sie do niego ![]() Nie bylo juz numerkow. Na dodatek byla ta wredna blond polozna, ktorej nikt nie lubi. Prosilam ja zeby mnie wcisnela, ze jestem ciezarna, ze nie mialam mierzone tetna maluszka, ze specjalnie tluklam sie autobusem. A co ona: NIE I KONIEC. Powiedziala jeszcze, ze mam na drugi raz byc predzej Jak wyszlam z przychodni to sie normalnie poplakam. Tak mi zalezalo na tej wizycie. No, ale nic zadzwonie do mojego gina i umowie sie na prywatna wizyte. Tylko, ze to i tak mi zabardzo nic nie da.... I tak bede musiala isc do niego na przychodnie predzej czy pozniej. Ehh...
|
#636 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja mialam na samym poczatku prywatnie co prawda ale lekarz zaznaczyl ze bardzo wazna jest cytologia na poczatku i po ciazy
![]() Cytat:
moja kuzynka w listopadzie urodzila synka w UK i mowi ze nie miala zastrzezen do sluzby zdrowia, miala jedno USG tylko ale jej to wystarczylo.... mowi ze jak wszystko okej to znaczy ze okej Cytat:
nie wie ze my prywatnie chodzimy hihihi
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam utyłam (30tc) już 13-15 kg i wiecie co, jak Kasia mam to gdzieś! Mogę ważyć dużo dużo i jeszcze więcej. Dziwne "banie sie" wagi juz mi minęło! Jestem w ciąży i bardziej niż wagą z wagi przejmuję się TYM CO WIDZĘ, a to nie zawsze idzie w parze z kg!
Jedne tyją tylko 4 kg i wyglądają brzydko i tłusto, inne tyją 25 kg i wygladają ładnie! Wsio ryba ile kilo, ważne żebym ja czuła się fajnie, abym podobała się mojemu mężowi. A czy to oznacza na plusie 2-5-10-30 kg to czy to ma znaczenie? ps. no ale 14 kg w 6 miesięcy (bez ciąży i jakiś "wyraźnych powodów") to faktycznie jest bardzo dużo, za dużo chyba nawet Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-01-13 o 10:43 |
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Maglosia ja tez boje sie kilogramow
Tymbardziej, ze moja mama ostatnio dowalila mi textem, zebym sie nie opychala, tylko odchudzala Az mi sie przykro zrobilo. Nie widziala mnie kilka miesiecy i tak mi ostro pojechala.. Ale jestem w ciazy i nie zamierzam sie glodzic i odchudzac! No i jeszcze kumpel z pracy (bardzo bezposredni gej) mnie ostatnio zdolowal... Powiedzial, ze weszlo mi troche kg w tylek, ale zaraz stwierdzil, ze to dobrze ![]() Ludzie to maja tupet Na szczescie wage mam narazie zepsuta i dobrze :P Nie bede sie dolowac ![]() Esti gratulacje Zdolna masz corunie I sliczna zreszta ![]() Sashka wspolczuje kochana Ta polozna to chyba serca nie ma No i dlaczego ciazarne nie maja pierszenstwa???
Edytowane przez boszenka69 Czas edycji: 2009-01-13 o 10:44 |
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Sashka a czemu nic nie da przeciez jak prywatnie sie idzie to inaczej czlowieka traktuja
Boszenka to Twoja mam dzieci rodzila i ztakim tekstem wyjechala??? Nieladnie Facet to co innego oni sie nie znaja ale kobieta ktora proponuje diete w ciazy to wybacz ale chore jest , bez urazy Gabi co racja to racja kochanego cialka nigdy za wiele oby sie na psychice nie odbilo ale mysle ze moze sie odbic tak po 25 kilo na pusie i to nie kazdemu Najwazniejsze kochac siebie i malenstwo ![]() Esti brawa dla corci chyba czuje juz ze jest starsza siostrzyczka i dlatego taka samodzielna sie robi Malgosia 14 kilo po subie ?? To maz chyba dobrze gotuje hihi bo u nas to malzonek po slubie a nawet przed jak zaczal ze mna mieszkac przytyl , ja znow po rzuceniu papieroskow utylam ale wierzcie mi moja waga i figura to dwie rozne sprawy hihi Gabi wie cos o tym . Zawsze wygladam na mniej niz waze |
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
No moja mama potrafi byc bardzo uszczypliwa
Ale to juz inna historia
|
#641 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale mamy problem ze spaniem bo on tez sporo przytył bo rzucilismy papierosy i przed slubem wazył 90 tak teraz po ponad roku wazy 105kg masakra!!!!!od lata oboje idziemy na diete
|
|
#643 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kobietki, nie było mnie kilka dni a tu tyle nakrobałyście. Spróbuję się jakoś przez to przegryźć
|
|
|
|
#644 |
|
Rozeznanie
|
Milenka Doris witajcie w naszym gronie
Kuroikaze ja bym sie na twoim miejscu tak na powaznie zastanowila nad zmiana lekarza.... Nawet cytologii nie mialas robione??? Przeciez to jedno z podstawowych badan w ciazy.Maugoszatka szczerze... to ja bym na twoim miejscu szybciutko pobiegla do lekarza. No ale na szczescie juz dzis masz wizyte. Nie mowie moja dzidzia ostatnio tez sie zrobila leniwa, ale w dzien w dzien daje jakis znak ze zyje Nie byl jeszcze tak, zeby w ogole nie dawalaMalutka ciesze sie ze wszystko w porzadku i, ze dzidzia ma sie dobrze Esti to super, ze Julka pozegnala sie z pieluchami Boszenko ta polozna to jest bez serca. Jej nikt nie lubi. Jest bardzo nie mila i ordynarna. Dla niej to nawet ciezrne nie maja pierszenstwa Ostatnio jak bylam na przychodni to tez nie bylo juz numerkow... ale zostalam zarejestrowana. Bo byla inna polozna... mila i wyrozumiala Gosik chcesz bacika za ta "rodzinna grubaske"???? Tobie to nie grozi, bo Ty to patyczak jestes, nawet w ciazy Wiec sie nie martw. A twoj Tz napewno by Cie kochal, nawet jakbys sie troche "rozlozysta zrobila".A co do wagi to mi to obojetnie ile przytyje... pitole wage, wazne zeby dzidzia byla zdrowa i zeby jej dobrze bylo w brzuszku Moj Tz to sie modli, zeby mi zostaly kg po ciazy. Powiedzial ze teraz wygladam jak prawdziwa kobietka, a nie jak jakis kosciotrup
|
#645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Doris witam
w poprzednim poscie zapomnialam przepraszam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
odmawiac sobie pysznosci tez nie mam wkoncu pozniej juz nie bede mogla mowic "kochanie, jestem w ciazy i musze to zjesc !!!" hihihi Cytat:
ta blond pielegniarke bym kopla chyba w tylek, albo bym jej niezle nagadala pewnie by sie tylko bzdzila z lekarzami zamiast pomoc ciezarnej ![]() swoja droga to powinnas byc pierwsza przeciez nosisz dzieciatko ....
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Maugoszatka
to mnie wtedy przeważnie zaczyna ssać. Boszenka, z tego co wiem usg połówkowe wykonuje się do 22 tygodnia ciąży, bo wtedy wszystkie narządy sa najlepiej widoczne. Nieźle tego u Was przestrzegają, dobrze że wracasz ![]() Gabi, no mam nadzieję że się ze mną nie rozwiedzie ze względu na wagę ale odkąd się znamy to ja raczej chudłam, więc pojęcia nie mam hehe. Rodzina, hmmm, ta część co krytykuje nadwagę, jest delikatnie mówiąc otyła mam na myśli teściową i teścia. Mój T. też się roztył odkąd się znamy ale nie przeszkadza mu to krytykować choćby cienia nadwagi u innych. Nie wiem jak byłoby, gdybym po ciąży była wyraźnie grubsza, on ją traktuje jako stan przejściowy po którym wrócę do normy A teściowa mojego wyglądu teraz niby nie krytykuje, zawsze twierdziła że jestem chuda ale jak w 15 tygodniu miałam 2 kg na plusie stwierdziła że to strasznie dużo Jakby usłyszała ile teraz to miałaby używanie Aha, czyli w uda tez Ci weszło, no ja u siebie też czuję różnicę, po spodniach Niby wymiarowo niewiele więcej ale ledwo się wbijam w stare dżinsy...Małgosia, ja Cię akurat dobrze rozumiem zaczynam dziś 23 tc i mam 4,5 kg na plusie... i godzę się z tym oczywiście, bo przecież głodzić się nie zacznę ale nie powiem żeby mnie to nie obchodziło. A jakim cudem tyle przytyłaś po ślubie? I to w tak krótkim czasie? Esti, gratulacje dla Julki zanim młodsza wejdzie w pieluchy ona już o nich zapomni, tym lepiej dla Was. Ja też u gina w gabinecie mam ciśnienie koło 110/70 a w domu przeważnie takie jak Ty, czasem jeszcze niższe. Ale zauważyłam że wieczorem przeważnie nieco wzrasta Sashka, no wiesz co, jak można tak traktować kobietę w ciąży Nawet by mi do głowy nie przyszło że mogą ciężarnej wizyty odmówić...To ja nie żałuję że nie próbowałam chodzić państwowo. Hehe Twój TŻ to kochany jest, pewnie będzie nieszczęśliwy jak po porodzie wrócisz do swojej figury a mój ma nadzieję że ja wrócę...Pakusia, ja nie robię usg co dwa tygodnie żeby dziecko oglądać tylko dlatego że co kilka dni mam plamienia. A KAŻDE plamienie powinno być konsultowane z lekarzem. Dziś właśnie podplamiam a wizyta dopiero w poniedziałek, muszę doczekać Dlatego wolę nasz system, jakbym miała książkową ciążę to by mi pewnie takiej róznicy nie robiło...
Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2009-01-13 o 11:23 Powód: dopisek |
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Podejrzewam że i Teściowej nie zostałabym dłużna wcale za głupie jakieś komentarze.Co do spodni, zapomnij. Żaden ciuch sprzed ciąży na mnie nie wejdzie! Spodnie na wysokości kolan prawie juz stają! Nie ma sznas, ale |
|
|
|
|
#648 | ||||
|
Przyczajenie
|
WITAM WAS DZIEWCZYNKI BARDZO SERDECZNIE ZE SŁONECZNEGO ALE ZIMNEGO WROCŁAWIA
Cytat:
. Mogę tylko podejrzewać jakie to świetne uczucie, jak własne dziecko takie postępy robi !!Cytat:
Widze, że mamy troszkę wspólnego no a 3 miesiące później... jak zaplanowaliśmy tak się stało... zaszłam w ciążeTeż mam taką skrytą nadzieje, że jak urodze i wykarmie to schudne, zreszta tak jak piszesz... rodzimy na wiosne/lato to nic tylko SPACERKI!!!! ja sie bede do tego stosować!!! Cytat:
Cytat:
![]() [quote=malutka_24;10463349] dzisiaj byłam u lekarza i wszystko jest w jak najlepszym porządku A lekarz do mnie mówi, że nie dziwi się, że mogę odnieść wrażenie, że czuję się skopana przez własne dziecko Mam przez kilka dni więcej leżeć i brać nospę maultka_24 Bardzo się cieszę ze wszystko jest wporząsiu
|
|
#649 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny nie ma co się przejmować kg ja tam z doświadczenia wiem że szybko można zrzucić. Jem na co mam ochotę bo zachcianki trzymają się mnie nadal
![]() a mąż też uważa że to tyci tyci w tyłeczku mogłoby zostać ![]() brzusio mi jeszcze nie przeszkadza w ciuchach sprzed ciąży chodzę nadal tylko dodatkowo jedne spodnie z golfem mam które mi z tyłka spadają
|
|
|
|
#650 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wszystkim Wam dziekuje za wszystkie rady
trzyma mnei przy niej glownie to ze dziewczyny z porodow ktore ona obierala sa bardzo zadowolone, o nikim ni e czytalam tak dobrych opinii jak o mojej pani doktor. mam druga opcje w taj samej klinice, ale nie do konca jestem pewna czy chce ja zmieniac, odpowiada na moja pytania, radzi, w koncu ona jest lekarzem i powinna wiedziec co robi...wroci moj TZ to z nim to przedyskutuje. Kathi nie wiem jak tam jest teraz musze dopytac ale do niedawna bylo tak ze jak sie bylo jej pacjentka to ona odbierala porod. sashka wiesz co ja nie wiem gdzie tacy ludzie sie rodza "nie i juz"... ale dla ciezarnej? esti gratuluje oby tak dalej ![]() kathi gabriella ja tez nie mam zamiaru sie glodzic, jem to na co mam ochote (choc ostatnio malo mam tej ochoty), podobno my musimy nabrac troche tluszczu, cos czytalam o powiazaniach tego z pokarmem. |
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem ze u Ciebie wystepuje dosc czesto plamienie i to jest zrozumiale ze tak czesto masz usg tak w sumie napisalam ze co 2 tygodnie (sama nie wiem czemu tak - tak mnie paluszki poniosly) ja powiedzialam tak w sumie myslac o sobie bo mam usg robione co miesiac a tak naprawde to nie mam do tego zadnych powodow... jakbym sie leczyla tylko publicznnie to bym miala jedno... mi nic nie jest. nie krwawie, nie mam jakis skurczy, ruchy dziecka czuje (nie reguralnie ale codziennie) , szyjka jak najbardziej prawidlowo... za kazdym razem lekarz mi mowi Perfekcyjnie wyniki mam wspaniale wiec sila rzeczy nic mi nie powinno sie dziac i nie sa potrzebne takie czeste badania i jeszcze za tyle kasy.... ale niestety jestem taka ze chociaz mi nic nie jest.. ja sobie wmawiam rozne rzeczy i wogole ja mozna powiedziec ze mam taka ksiazkowa ciaze i chyba sie tego za bardzo boje boje sie ze jest za dobrze... ![]() zawsze mialam (mam) w zyciu pod gorke i to niemozliwe ze tak wszystko przechodze... jak w ksiazce.. boje sie ze moje zakonczenie nie bedzie takie jak w tych ksiazkach ze nie urodze pieknego "rozowego" bobaska chyba stad ta mania
|
|
#652 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurcze wiecie jaka mnie zachcianka wzięła?
![]() czy wy wiecie co ja jem? ![]() bułkę z serkiem paprykowym topionym i na to chio chipsy grubo ułożone jakie to pyyyyyyyyyyyyyyyszne:ehem :
|
|
|
|
#654 |
|
Wtajemniczenie
|
Czemu tyle przytyłam?!
Mój dziadzio zmarł 2 tyg przed ślubem... Po ślubie odszedł stress, pojechaliśmy na wakcje (po 2 latach bez urlopu).. Potem 2 miesięczny remont (Szwagier nam robił, a on jest strasznym łasuchem, i piekłam co 2 dni ciasto i codziennie pycha obiad)... No i z 55 kilo doszłam do 68... Potem się wziełam za siebie i spadłam do 60-58... Przed samą ciążą ważyłam 60, bo się staraliśmy i odpuściłam dbanie o sylwetkę...
|
|
|
|
#655 |
|
Przyczajenie
|
A wracając do tematu lekarze prywatnie czy państwowo..??
Tak jak już pisałam ja chodze i prywatnie i państwowo do tej samej gin. Trudno sie jest do niej dostać państwowo - miesięczne kolejki są do niej ( a to też o czymś świadczy ) - więc wtedy muszę iść prywatnie. Moja gin jest wporządku Za każdym razem "obejrzy" mnie z kazdej strony, zadaje 1000-ce pytań, ciśnienie, waga, usg, wszystkie te badania.... takze na wizycie państwowej mam u niej naprawdę super! No i do tego żeby jeszcze nie zabrakło nawet na wizycie państwowej jest kobietka bardzo uprzejma Jestem w 18 tygodniu ciązy i robiła mi już 3 usg ( u siebie w gabinecie), tylko na jednej wizycie niemiałam zrobionego usg! Usg genetyczne miałam robione w innym gabinecie. Mimo wszystko zgodzę się ze u większości lekarzy lepiej iść na prywatną wizytę, bo zupełnie inaczej Cię traktują, ale akurat ja nie mam co narzekać (odpukać ).
|
#656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie byloby problemu gdybym prowadzila ciaze u mojego gina calkowicie prywatnie. A ja mam prowadzone pol na pol. Mam dwie wizyty w miesiacu u gina. Raz na NFZ, raz prywatnie. Problem jest w tym, ze na przychodni mam zalozona karte ciazy ( taka ich karte, dla nich), i musze poloznym donaszac wyniki badan, na ktore kieruje mnie gin. Te wyniki badan sa dolaczane do tej karty, wpisywana jest rowniez moja waga, cisnienie, tetno maluszka, jakie leki przyjmowalam przez ciaze, i takie tam pier..... Mam nadzieje ze wiesz o co kaman . I oni musza to miec. Bo ja ta karte biore do porodu do szpitala. Niedosc, ze biore swoja karte ( taka dla siebie), to jeszcze biore ta z przychodni. Moj szpital ma takie wymaganie. I d....
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
juz myslalam ze sama jestem
czasami mnie to nawet denerwuje... ide siku i patrze czy nie mam czasem jakiejs plamki chorepozatym zawsze lekarz sie mnie pyta na poczatku "dolega cos" a ja " nie nic, oprocz bolu glowy raz w miesiacu" dzisiaj ide wlasnie na 14 do lekarza i znowu mu powiem ze nic mi nie jest ze sie czuje bardzo dobrze (oprocz tych beznadziejnych hormonkow) ....
|
#658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Malwa1234 mojemu Mezowi tez sie po slubie troszke przytylo
No i oczywiscie w trakcie ciazy tyje razem ze mna Wiec my tez w czerwcu wybieramy sie na ostra diete ![]() Cytat:
Oj tez sie ciesze, ze wracam ![]() Cytat:
Ooo i jeszcze prosilabym o namiary na Twojego ginka (w ktorej czesci miasta przyjmuje, jaka cena wizyt) Bylabym wdzieczna
|
|
#659 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Mateczki,
Wczoraj napadłam na sklepy dziecięce. Do tej pory upierałam sie, ze kupie wszystko w ostatniej chwili, czyli gdzies w marcu albo kwietniu, skoro mam miec w kwietniu cesarke. Ale skoro ide wczesniej do szpitala, to ..... no po prostu nie mogłam się oprzec takim zakupom heheW sumie duzo nie kupiłam, tylko to co bedzie nam potrzebne w szpitalu, a na kolejne dni zakupy bedzie już robił tż a ja bede z maluszkami w domciu.Kupiłam miedzy innymi rożki. Powiedzcie mi czy powinnam je wyprać, czy niekoniecznie? Mam też kocyki polarowe, pieluszki jednorazowe i tetrowe, kilka ciuszkow, skarpetki i czapeczki (są urocze ) Wszystko się własnie pierze w dziecięcym proszku.
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
ja zawsze do kazdego lekarza chodze prywatnie wizyta u gina 100zl wiec malo raz na 3-4tyg
co do tycia to ja staram sie nie objadac jestem ciekawa ile przytylam ![]() nie chce przytyc wiecej niz 10kg zob jaki bedzie efekt koncowy ![]() moja tesciowa przytyla 24 kg w ciazy ale mowi ze jadla jak "świnia" wszystko co sie dało
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

moja waga z wczoraj bo miałam wizytę u gina a ciśnienie u mnie 110/70 ale jak jestem na wizycie. W domu jak mierze to około 90/60

Nie bylo juz numerkow. Na dodatek byla ta wredna blond polozna, ktorej nikt nie lubi. Prosilam ja zeby mnie wcisnela, ze jestem ciezarna, ze nie mialam mierzone tetna maluszka, ze specjalnie tluklam sie autobusem. A co ona: NIE I KONIEC. Powiedziala jeszcze, ze mam na drugi raz byc predzej

. Mogę tylko podejrzewać jakie to świetne uczucie, jak własne dziecko takie postępy robi !!
no a 3 miesiące później... jak zaplanowaliśmy tak się stało... zaszłam w ciąże
Mam przez kilka dni więcej leżeć i brać nospę