|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1561 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 346
|
Dot.: Dziennik zapuszczania w³osów - czyli przed i po
Witam z rañca
![]() Dzisiaj siê wkurzy³am i umy³am g³owê zwyk³ym ¿elem pod prysznic :P Machnê³am jedwabiem i muszê powiedzieæ, ¿e paradoksalnie moje w³osy wygl±daj± bardzo dobrze ![]() Chyba kupiê sobie Barwê dla dzieci. Od¿ywkê zostawiê tak± jak± mam czyli Elseve Do koñcówek chcia³am u¿ywaæ jedwabiu, jednak mam biosilka i gdzie¶ tu przeczyta³am, ¿e zawiera alkohol wiêc lepiej nie... ju¿ sama nie wiem![]() Mo¿e olejek kokosowy? Tylko gdzie takie cudo zakupiæ? Kurde juz sie sama zaczynam gubic w tym wszystkim
|
|
#1562 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 684
|
No w³asnie olej kokosowy wydaje sie dobrym pomys³em na koñcówki, ale gdzie kupiæ?
Wczoraj na³o¿y³am maseczkê z rycyny, w³osy s± takie miêciuuutkie, i nawet koñce wydaja sie ³adniejsze - kusi mnie, zeby jednak nie scinaæ, ale nie dam sie.ju¿ jestem zapisana na piatek do fryzjera..Brrr...Po wczorajszej w³osowej "burzy" w mojej g³owie nadal nie wiem jakie specyfiki mam kupiæ. Wax i Seboradin to jak na niezbyt dobry stan moich w³osów za duze ryzyko; musze miec co¶ pewnego. Chyba pozostanê przy olejku z amli. Uzywa³am go do tje pory rzadko, ale zawsze po jednym u¿yciu w³osy by³y piêkniejsze. Jak bêde go u¿ywac czê¶ciej to na pewno pomo¿e. Poza tym jest juz sprawdzony i nie bede sie martwic czy mi wlosy nie zaczna wypadaæ itp. Postanowi³am tez ze postawie bardziej na naturalne maseczki, mieszaniny, bo tu nie ma obawy czy zawieraja alkohol czy nie. itd. By³o tu co¶ pisane o nak³adaniu na w³osy np olejku z winogron, oliwy. Jakim sposobem to sie robi? Przeciez jak na³ozy siê sam± oliwê to bêdzie nie do zmycia. Zastanawia mnie to.
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2009-01-13 o 08:23 |
|
|
|
#1563 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 68
|
U mnie problem jest w tym, ¿e jak mam ciemne w³osy to muszê siê mocniej malowaæ. Jak mam jasne nie potrzebujê, bo pasuj± mi do karnacji i mogê byæ blada... A jak tylko rozja¶niê to ich stan jest fatalny i malujê np na jasny br±z. A, ¿e w jasnym br±zie wygl±dam nijako, wiêc znów przyciemniam. I tak jest ju¿ drugi raz... ;/
A mo¿ecie mi powiedzieæ, jak uzywaæ olejku rycynowego na w³osy? |
|
|
|
#1564 |
|
Konto usuniête
|
Jest osobny w±tek o olejku rycynowym. Wczoraj pisa³am w nim jak± maseczke mam zamiar zrobiæ, proporcje sprawdzi³y sie idealnie wiec polecam ten "mój" przepis.
|
|
|
|
#1565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A gdzie to jest? Rzadko siedzê na wiza¿u i jeszcze nie wiem, gdzie czego szukaæ. Mo¿esz mi podes³aæ link? Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2009-01-13 o 09:54 Powód: post pod postem- proszê korzytstaæ z edycji i multicytowania |
|
|
|
|
#1566 |
|
Konto usuniête
|
Na pierwszej stronie forum, na górze. W³asnie napisa³am w nim posta.
![]() Skoro potrafisz znale¼c ten w±tek to i znajdziesz inny. No i jeszcze, zeby nie by³o niedomówieñ. Tytu³ - "Olejek rycynowy".
|
|
|
|
#1567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ten znalaz³am szukaj±æ informacji o prostownicy. ¯yczê owocnego zapuszczania. Nied³ugo zrobiê zdjêciê i wrzucê.
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 072
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, z ca³ym szacunkiem, poczytajcie najpierw trochê, ju¿ na wiza¿u tyle razy mówiono, gdzie mo¿na kupiæ ten olej! Google te¿ nie gryzie rozumiem, ¿e fajnie jest pisaæ 500 postów dziennie, ale warto najpierw przeczytaæ interesuj±ce nas w±tki, a pó¼niej ewentualnie zadawaæ pytania bo po co pó¼niej w ka¿dym w±tku ma byæ milion postów nt tego, gdzie mo¿na zakupiæ dan± rzecz.
|
|
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 403
|
Cytat:
|
|
#1570 | ||
|
The Pink Power Mo³derajtor
Wiadomo¶ci: 10 704
|
Cytat:
Cytat:
![]() I to jeszcze z tak± premedytacj± ![]() Niestety, takie numery to nie tutaj ![]() A t³umaczenie siê "nie wiedzia³am, ¿e nie mo¿na" jest conajmniej ¶mieszne. Ka¿dy kolejny profil dostawa³ bana za "klona zbanowanego u¿ytkownika" - czarno na bia³ym, ja¶niej ju¿ chyba nie mo¿na. W tej sytuacji trudno nie zrozumieæ, có¿ ów powód oznacza. K³ania siê zreszt± regulamin Tyle tytu³em wyja¶nienia.
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 072
|
|
|
|
|
#1572 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 412
|
Cytat:
![]() Ja wiem tylko, ¿e np. cetearyl alkohol nie szkodzi, a nawet wrêcz przeciwnie. Ale taki zwyk³y? Kto¶ mnie o¶wieci? Bo mnie siê wydaje, ¿e jednak wysusza...
|
|
#1574 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 333
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1576 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 357
|
Cytat:
![]() a olejek kokosowy tez mnie kusi ale poczekam az inne rzeczy mi sie skoncza ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1577 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 412
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez pani-jesieñ Czas edycji: 2009-01-13 o 13:00 |
||
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 128
|
Ja Seboradin psikam na ca³e w³osy i efekty mnie zadowalaj±
Spróbujê tylko wcieraæ, mo¿e bêdzie jeszcze lepiej? :P No ale nie wiem, przyzwyczai³am siê do Seboradinu na ca³o¶c i jestem zadowolona.Olejek kokosowy (po raz n-ty) do kupienia w sklepach ze zdrow± ¿ywno¶ci± lub na stronach, których adresy przewija³y siê choæby na ostatnich kilku stronach w±tku. EDIT: Mo¿e warto edytowaæ pierwszy post i wpisaæ tam, ¿e olejek kokosowy jest do kupienia tu i tu? Wiem, ¿e i tak to nie zredukuje ilo¶ci pytañ o to do zera, ale zawsze jaki¶ procent tam zerknie...
Edytowane przez justyna_dt Czas edycji: 2009-01-13 o 13:20 |
|
|
|
#1579 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 484
|
Cytat:
Przewa¿nie dziewczyny pytaj± o Kallosa latte Olej rycynowy Waxy ( wszystkie) olej kokosowy Seboradin lotion Nisim Fast A wystarczy wpisaæ w gogle nazwe kosmetyku i mo¿na siê mniej wiêcej zoriêtowaæ co do ceny
|
|
|
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 802
|
To moze podwieszona sciaga gdzie, co i za ile mozna kupic?
![]() Chociaz to i tak chyba niewiele pomoze
|
|
|
|
#1581 | |
|
The Pink Power Mo³derajtor
Wiadomo¶ci: 10 704
|
Cytat:
Albo zajrzeæ do KWC. Te¿ mi siê tak wydaje. My¶la³am nawet kiedy¶, ¿eby zrobiæ takie FAQ, jednak obserwuj±c smutny fakt, i¿ wiele osób nie czyta nawet tytu³ów tematów, tylko od razu "nadci±ga" z zapytaniem, stwierdzi³am, ¿e daremny wysi³ek.
|
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 802
|
Cytat:
![]() Chociaz sprobowac mozna, a nuz komus sie przyda?
|
|
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, ¿e nowej osobie trudno sie poruszac po forum. Ale jesli w±tek wisi jak byk na 1-szej stronie, a ktos nawet nie zada³ sobie trudu przeczytania listy tematów, no to sorry... Trudno zachowaæ cierpliwo¶æ.
To samo dotyczy "do czego to s³uzy, gdzie kupiæ, ile kosztuje i jaki da efekt" np.w w±tku o olejku rycynowym, gdzie wystarczy przeczytac kilka pierwszych stron, ¿eby siê zorientowaæ mniej wiêcej co i jak. Takie FAQ, o jakim pisze 'Estelle', to chyba nikomu nie przys³u¿y.
|
#1584 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 618
|
Na³o¿y³am sobie na umyte, rozczesane w³osy podgrzany olejek rycynowy. Siedzê w tym i wygl±dam jakbym od miesi±ca nie my³a g³owy. Czy to normalne i jak sp³ukiwaæ?
Poraz pierwszy mam sam olejek- zwykle by³a maseczka z ¿ó³tek i z czym tam jeszcze znalaz³am w lodówce ![]() Ile trzymaæ to co¶ na g³owie?
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po 3
a trzymaæ ile siê chce, ja czêsto zostawiam na noc.P.S. Co do Google, to nie ma co, ja rozumiem takie szukanie tutaj, bo jak szukam czego¶ odno¶nie jakiego¶ kosmetyku, specyfiku, to ZAWSZE wchodzê tutaj przed Guglami
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 141
|
dziekujê
a mi przyszed³ olejek kokosowy Vatiki, taki tyci tyci opakowanie 26 z³
|
|
|
|
#1588 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 618
|
Cytat:
Cytat:
Dziêkuje za szybk± i sprawn± odpowiedz ![]() Czego mam siê po tym spodziewaæ, czy podkre¶li to moje loczki?
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm... Szczerze mówi±c ja stosujê wielu specyfików i po ka¿dym mam ten sam efekt: fajny
Co do samego olejku, to nigdy konkretnie nie zwraca³am uwagi na efekt dora¼ny, bo wiem, ¿e on raczej jest po to, ¿eby ros³y nowe w³oski i ¿eby to, co dopiero wyrasta, by³o mocniejsze i solidne A podej¶cie to sobie wypracowa³am stosuj±c olejek rycynowy do rzês i do brwi, jak sobie raz zafundowa³am zbyt cienkie "kreski".
|
|
#1590 |
|
Konto usuniête
|
Macie racje dziewczyny. Ale wydaje mi sie, ¿e ka¿dy, zanim sie dobrze obezna musi zrobiæ kilka takich b³êdów - ja juz bêde wiedzia³a, ze nalezy szukaæ. Przeczyta³am w±tki podwieszone i wiecej sie takie powtórzenia nie zdarz± z mojej strony.
Za rady dotycz±ce Seboradinu i tego olejku dziêkuje. Juz zdecydowa³am jak go bêde u¿ywac i kiedy. Bardzo mi pomog³yscie. |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

Tytu³ - "Olejek rycynowy".

rozumiem, ¿e fajnie jest pisaæ 500 postów dziennie, ale warto najpierw przeczytaæ interesuj±ce nas w±tki, a pó¼niej ewentualnie zadawaæ pytania