Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;) - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-13, 18:23   #1171
atomufka
Zakorzenienie

Dot.: Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

A patrzcie tu jaką PM miała biżu - pasujaca pewnie do jej osobowości:
http://studionavigo.blogspot.com/200...plenerowo.html
http://studionavigo.blogspot.com/200...esele-cz1.html

Patrzcie tu na welon moich marzen w ogóle fajna z nich parka
Wow niezla bardzo ciekawie to wyglądaWidac ze panna Mloda ma charakter

a propos butów slubnych to mi sie w ogole nie podobaja takie klasyczne z czubemuwazam ze sa okropne.Ja bede miec sandałki

Iza cos sie stało?? czemu odstepujesz sale?

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-01-13 o 18:28 Powód: dopisek
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 18:30   #1172
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.Mam do odstąpienia salę na 18 kwietnia 2009..................

a czemu, Twoją???

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 18:31   #1173
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

dziewczyny...można dać księdzu kopie oryginału aktu bierzmowania?Czy musi być oryginał DOMI7KS zmieniliśmy na inną salę bo tamten właściciel nas wkurzał!Jak znajdziemy kogoś to odda zaliczkę.Gdzie mozna dac takie ogłoszenie?

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2009-01-13 o 18:32
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 18:33   #1174
atomufka
Zakorzenienie

halo Iza

szafa

Stary 2009-01-13, 18:35   #1175
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

już napisałam u góry

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 18:37   #1176
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1219ania Pokaż wiadomość
angelikaw Fajne te Wasze zaproszenie.My mamy taką samą treść Szczególnie nam sie spodobała "pełna szczerych chęci i Bogu ducha winien" Tylko wierszyk mamy z prośbą o Lotka zamiast kwiatków
hihihi 99% zapraszanych gości uśmiechała się czytając to "Bogu ducha winien" Lotka nie chciał mój narzeczony, wiec pomyślałam o czymś innym... Butelka wina to oryginalny i praktyczny prezent... A inspiracją był wierszyk znaleziony na forum Wizażu
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 18:37   #1177
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny...można dać księdzu kopie oryginału aktu bierzmowania?Czy musi być oryginał DOMI7KS zmieniliśmy na inną salę bo tamten właściciel nas wkurzał!Jak znajdziemy kogoś to odda zaliczkę.Gdzie mozna dac takie ogłoszenie?
z tego co sie orintuje to musi byc orginal
ufff juz myslalam ze co sie stalo , ze oddajesz sale

a jaka teraz macie? wklej zdjecia
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 18:37   #1178
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Chciałam tylko zaznaczyć, że po dobrze rozrobionym spirycie na drugi dzień nie ma żadnych ale to żadnych złych skutków.
Raz piłam na jednej imprezie, a wtedy jeszcze jarałam jak smok i na drugi dzień czułam się jak nowo narodzona, czego nie mogłam powiedzieć po zwykłej imprezie z wódką (takie dni były po prostu wyjęte z życia).
ja też kiedyś piłam taką wódkę i żadnych rewolucji na drugi dzień nie miałam. wszystko zalezy od tego z jakiego źródła spirytus i kto oraz jak go rozrobił.

Cytat:
DOMI7KS zmieniliśmy na inną salę bo tamten właściciel nas wkurzał!Jak znajdziemy kogoś to odda zaliczkę.Gdzie mozna dac takie ogłoszenie?
już się bałam, że coś z Tż nie tak, uuff co za ulga.
A macie już inny lokal na oku?
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 18:38   #1179
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
To zależy od księdza. Jeśli będzie taki, że zadowoli go kopia zaświadczenia o bierzmowaniu to wystarczy ksero
Najlepiej takie ogłoszenie gdzieś w necie dać... na jakimś formu z Twojego miasta.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 18:39   #1180
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angluka Pokaż wiadomość
Witam jest PM2010 i tak z ciekawości weszłąm zobaczyć jak u Was przygotowania do tego wyjątkowego dnia i oglądałam zaproszenia angelikaw iiiii ja równiez mam na imie Angelika a mój narzeczony Łukasz jaki zbieg okoliczności
angluka to rzeczywiście zbieg okoliczności
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 18:39   #1181
domi7ks
Zakorzenienie

iza nie strasz nas następnym razem

też mi się wydaje, że w Kosciele to wszytskie oryginały muszą byc...

Stary 2009-01-13, 18:45   #1182
kliwia
Zakorzenienie

popscene dzieki za opinię
Teściu zapewnił mnie że będzie przezroczysty spirytus. Rozrobiony spirytus, leżakowany to już nie spirytus a wódeczka. Do tego wychodzi 6 zł za butelkę. Więc już się tak nie martwię. Choć wolałabym mieć de luxe - ale 18 zł za butelkę troche mnie odstrasza, zwłaszcza, że musimy lekko przyoszczędzić. Uffff

iza, a juz się przestraszałym, najlepiej dać ogłoszenie w gazecie w mieście i w necie. na portalach Twojego miasta i innych ślubnych portalach.
[
B]1219ania[/B] tak samo łatwo będzie Ci sprzedać suknię. A wypożyczenie to koszt 80zł wątpię byś tańszą halkę kupiła, zależy też jaki kształt i rozmiar koła/kół. Na allegro najtańsza halka 30 zł najdroższa hohoh.
http://allegro.pl/search.php?string=...7&category=563

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2009-01-13 o 19:07
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 19:08   #1183
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Iza co nas straszysz !! ufff

pochwal sie nowa sala
Stary 2009-01-13, 19:09   #1184
kotekMamrotek
Raczkowanie

Cytat:
1219ania halkę wypożycz z salonu sukien.

kotek mamrotek ten materiał to muślin - odmiana jedwabiu. Można by srobić też z woalu taki dół.
takie suknie ma m.in LF:
www.lisaferrera.pl
oraz w MOTA w salonie madonny w warszawie np.
www.madonna.pl

Nie chce by bylo wieśniacko
dziękuję bardzo! chyba zdecyduje sie na szycie sukni. Muślin raczej dostępny materiał co?

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Zamawiałaś i wszystko było ok, że polecasz?
[quote=azzis;10470295]

nie zamawiałam ale tak jak napisałam, polecam stronkę tym co szyc chcą i może akurat cos podatrzą
kotekMamrotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 19:10   #1185
Daysy85
Zakorzenienie

Iza na allegro wystaw. ja kiedyś widziałam takie ogłoszenia. albo w lokalnej gazecie lub przyklej kilka ogłoszeń np. na przystankach czy gdzieś ???

Byłam u dentysty
Miałam czyszczone ząbki

Ale miałam spięcie zTż.
Bo wydzwaniał do mnie jak byłam na fotelu. potem dzwoniłam do niego i mowie żeby na drugi raz tak długo nie dzwonił tylko 3 sygnały i jak nie odbieram to znaczy że nie mogę a potem oddzwonię.
a on do mnie, że widać jaki masz humor dzisiaj czemu się na mnie wydzierasz... a to coś tam pogadał nie zrozumiałam co bo byłam już na ulicy ... a ja do niego że jak już dzwonił to może mi już teraz powiedzieć o co mu chodziło... a on na to że juz widzę jaki asz humor i się rozłączył...
Kurde wcale na nuego nie krzyczałam...

Aha ale zła to jestem swoją droga bo wczoraj Wam piusałam, że możemy jechać od jego matki z zakładu do Zakopca na 3 dni za 100zł!!!!
Tż był dziś po nocy i kazał się obudzić o 16 więc go budzę a on że jeszcze nie za pół godziny i tak go budziłam aż do 18!!!!
Pytam go co z ta wycieczka a on pyta matki a ja słyszę jak ona mówi ... nie zapisałam Was bo dziś trzeba było 200 zł dać
Nooo ****a myślałam , że mnie szlag trafi!!!!
Jak tak to ****a każe mu z naszego konta kasę brać bo jej znowu brakło a tak to nie mogła nam powiedzieć jaka sytuacją?????

nie wiem czy dzwonić do niego teraz czy nie ????
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 19:18   #1186
domi7ks
Zakorzenienie

Daysy o jaka małpa z niej...cholera...a w Zakopanem jest tak fajnie teraz

może poczekaj aż Tż przejdzie...takie zachowanie to pewnie przez to, że ma nocki, ale teściowa nieładnie zrobiła

Stary 2009-01-13, 19:21   #1187
azzis
Zakorzenienie

Daysy85 mieliście jechać za 100zł, a trzeba było wpłacić 200zł? Bo czegoś nie rozumiem Teściowa miała wam zasponsorować 200zł, a wy mieliście dopłacić 100? czy jak

Stary 2009-01-13, 19:24   #1188
kliwia
Zakorzenienie

kotekmamrotek dostępny ten muślin
Pomyślałam i z tego woalu to nie zabardzo da sie szyc suknie, bo woal ma to do siebie ze sie siepie i łatwo zaciaga
Stary 2009-01-13, 19:25   #1189
domi7ks
Zakorzenienie

Wycieczka miała chyba kosztować 100 zł, ale pewnie sie okazało, że cena wzrosła do 200, więc teściowa nie poinformowała o wycieczce i dodatkowo trzeba było jeszcze zapłacic od razu...ja tak to rozumiem

źle zrozumiałam:P

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-01-13 o 19:26
Stary 2009-01-13, 19:25   #1190
kasiaher
Wtajemniczenie

azzis 100 zł za osobę a pieniążki miała wypłacić z ich konta (tak daysy?)
Daysy tna przeciwko tej dandy jest uliczka czyli z głównej drogi w prawo i zaraz też po prawej jest ten sklep nie pamiętam jak się nazywa ale była to hurtownia papiernicza
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 19:25   #1191
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Daysy85 mieliście jechać za 100zł, a trzeba było wpłacić 200zł? Bo czegoś nie rozumiem Teściowa miała wam zasponsorować 200zł, a wy mieliście dopłacić 100? czy jak
Yyyy to jest tak , że od osoby 100 czyli Ja +On =200
I nie miała kasy żeby zapłacić to zamiast zadzwonić do Tż i mu powiedzieć i jakoś byśmy dowieźli te pieniądze to ona nic...
A czasem jak Tz jest po nocy to z takimi pierdołami dzwoni , że słabo wopdy.

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2009-01-13 o 19:30
Stary 2009-01-13, 19:27   #1192
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
azzis 100 zł za osobę a pieniążki miała wypłacić z ich konta (tak daysy?)
Daysy tna przeciwko tej dandy jest uliczka czyli z głównej drogi w prawo i zaraz też po prawej jest ten sklep nie pamiętam jak się nazywa ale była to hurtownia papiernicza
Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Yyyy to jest tak , że od osoby 100 czyli Ja +On =200
dzięki za wyjaśnienie

Stary 2009-01-13, 19:36   #1193
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
to nasze zaproszenia na ślub z weselem, a na sam ślub zmieniliśmy wierszyk...

edit: zamówione na Allegro (za 1,29 zł za sztukę)... zwijane w rulon... U nas zrobiło furorę

teraz są troszkę droższe.... Ale jakby co polecam (szybko, profesjonalnie i w sumie niedrogo): http://www.allegro.pl/item521708137_..._promocja.html
No to mamy podobne zaproszenia. Tylko moje nie sa w rulonie a skladane na 3 czesci. No i ja swoje sama robie, bo mnie one nie wyjda drozej jak niecale 50 gr za sztuke (z koperta). Przy 100 zaproszeniach to dosc spora roznica...
Cytat:
winietki przy 120 osobach to wg mnie oczywistość.
A wg mnie nie. U mnie bedzie niby 150 osob a winietek nie robimy.
Cytat:
monia.ch jak Ci się zrobiła szpara, to powinnaś iść do ortodontki na dyżur. Bo takie historie wydłużają leczenie.

ja sobie patrzylam po zjdeciach slubnych jak wygladaja u PMek buty slubne. no wam powiem ze ich nie widac
Jedynie to na sesji zdjeciowej może je widać Wiec sie szczypac za bardzo z butami nie będę,.

Ponadto znalazłam fajne kolczyki na PM [zalacznik]

A patrzcie tu jaką PM miała biżu - pasujaca pewnie do jej osobowości:
http://studionavigo.blogspot.com/200...plenerowo.html
http://studionavigo.blogspot.com/200...esele-cz1.html

Patrzcie tu na welon moich marzen w ogóle fajna z nich parka
http://studionavigo.blogspot.com/200...chalubcz2.html
http://studionavigo.blogspot.com/200...-michacz2.html
http://studionavigo.blogspot.com/200...gotowania.html

ps. nie dalam tych kolczykow co chcialam!!
Ta suknie z pierwszego linku ma 1912ania. Ja ja tez pierwotnie chcialam miec, bo sie w niej zachorowalam, ale jak zmierzylam to poczulam sie jak... stara ciotka. (nie wiem czym to bylo spowodowane; mierzylam ta kiece 2 razy i za kazdym razem bylo to same uczucie...) Na kims mi sie strasznie podoba, ale na mnie... nie.

A kolczyki nie w moim guscie.

1912ania, to jakie chcesz buty (chodzi o wysokosc) to zalezy od tego jak czesto chodzisz w wysokich obcasach. Jesli zadko to lepiej wziac 5,5, jesli obcasy tobie nie przeszkadzaja to bierz 6,5.

Welon - jednak bede miec, ale zaloze sie, ze najkrotszy ze wszystkich dziewczyn. A pomyslec, ze kiecys chcialam dlugi dlugi i 3 warstwowy... Jak to gusta sie zmieniaja.

EDIT: Ciag dalszy welonow.
Tu link do 4metrowego welonu. Za na prawde przyzwoita cene.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=527313 623

AV by jaga_2001

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2009-01-13 o 19:59
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 20:11   #1194
kliwia
Zakorzenienie

jaga ten welon co dałas fak fajny tani, ale jest ale. jest dosc wąski. co widac po tym jak sie uklada,
w tym linku tej parki, widac jak 'gesty' jest jej welon. zapewne ma szerokosc minimum 2,2 metra
Mój będzie miał między 2,2 a 2,8 ;] zalezy jeszcze czy te 2,8 da sie ladnie zebrac do neiwielkiego dość grzebyka. ;]

edit. welon ze swarovskim :d
http://www.allegro.pl/item524399907_...rowskiego.html

Ja mam wątpliwość.
Patrzyłam na all. na suknie ślubne demetrios, i jedna babka byla w rozmiarze 42, i ten gorset jej tak ladnie talie sciskal ze hej. No i mam zagwozdkę. Na pewno pojde zmierzyc suknie slubna w LF, ale obawiam sie jednego. z jednej strony talia osy itp. ale z drugiej strony nie ma tego lekkiego i przezroczystego dołu. I to mnie najbardziej trapi i uwiera :/
No cóż zmierze jeszcze raz obie i sie zastanowie powaznie.
Mama moja powiedziala, masz kupic taka suknie zebys wygladala pieknie, jak ksiezniczka. ihihih

Ponadto, nie mowilam, wam, ale doszlo mi dwoch gosci na wesele -mojej mamy brat z nowa zona. [historia zawila jak swiat, ponadto z mojej rodziny nikogo nie zapraszam, bo takie sa zagmatwane relacje, ktore dpdatkowo sie pogorszyly ], czyli planowo ciagle bedzie 40 bo jedni juz powiedzieli ze nie przyjada. Dodatkowo na weselu nie zostanie na pewno zona Tz kuzyna. ech

juz bym chciala miec wszytsko zrobione,

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2009-01-13 o 20:15
Stary 2009-01-13, 20:15   #1195
kasiaher
Wtajemniczenie

ale tu dzisiaj cichutko
No i nie byłam po te zaproszenia oczywiście znowu TŻ poźno skończył pracę i dupa
Mam dosyc ja kurcze nie będę się za każdym razem steresować bo cały czas wszystko robimy na ostatnią chwilę. W końcu w dniu ślubu będziemy biegać jak głupki bo oczywiście zawsze zostanie coś do zrobienia lub załatwienia na ostatnią chwile. W końcu i ja nie pójdę do kościła bo zapomnę bo będę miala inne sprawy na głowie do załatwienia.
Fajny ten welonik
To ja chyba oszalałam z tym 10cm obcasem ale chyba będę musiala zrezygnować i zdecydować się na 8,5 bo są bardziej dostępne.
Stary 2009-01-13, 20:19   #1196
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
jaga ten welon co dałas fak fajny tani, ale jest ale. jest dosc wąski. co widac po tym jak sie uklada,
w tym linku tej parki, widac jak 'gesty' jest jej welon. zapewne ma szerokosc minimum 2,2 metra
Mój będzie miał między 2,2 a 2,8 ;] zalezy jeszcze czy te 2,8 da sie ladnie zebrac do neiwielkiego dość grzebyka. ;]
no nie wiem. Pewnie sie jutro dowiem jaka szerokosc tego welonu, bo wyslalam maila do nich.

No i u tej dziewczyny moze sie wydawac szeroki, ale moze byc inaczej, bo on sie troche zebral.

Co do gosci, to u mnie goscie ostro sie wykruszaja. nie wiem czy brat cioteczny z zoa beda, bo ona jest w ciazy i ma termin... lipiec/sierpien... Nie obrazam sie, bo 8 lat starali sie o dziecko i dopiero teraz po wielu latach leczenia im sie udalo. Do tego beda miec blizniaki >dzieci z in vitro Nie wiem czy chrzestny z zona przyjda (pokloceni) o i synowie mojej chrzetsnej (jeden za granica a nie wiem coz reszta. A ode mnie i tak mialo byc ze mna i rodzicami 40 osob, wiec w stosunku do tej calosci te pare osob to bardzo duzo...

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 20:21   #1197
Daysy85
Zakorzenienie

Kasiaher
Bo poszły wszystkie na "Na Wspólnej " :P
Ja tez nie mam zaproszeń ... na razie dałam sobie spokój z lataniem i załatwianiem.
Po sukienkę idę w połowie marca na przymiarki i będą mi szyły w Annie.
Już się zakochałam tam w 2 modelach
Stary 2009-01-13, 20:22   #1198
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
ale tu dzisiaj cichutko
No i nie byłam po te zaproszenia oczywiście znowu TŻ poźno skończył pracę i dupa
Mam dosyc ja kurcze nie będę się za każdym razem steresować bo cały czas wszystko robimy na ostatnią chwilę. W końcu w dniu ślubu będziemy biegać jak głupki bo oczywiście zawsze zostanie coś do zrobienia lub załatwienia na ostatnią chwile. W końcu i ja nie pójdę do kościła bo zapomnę bo będę miala inne sprawy na głowie do załatwienia.
Fajny ten welonik
To ja chyba oszalałam z tym 10cm obcasem ale chyba będę musiala zrezygnować i zdecydować się na 8,5 bo są bardziej dostępne.
a co Ty tak sie uparlas na te 10 cm

szafa

Stary 2009-01-13, 20:28   #1199
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Kasiaher
Bo poszły wszystkie na "Na Wspólnej " :P
Ja tez nie mam zaproszeń ... na razie dałam sobie spokój z lataniem i załatwianiem.
Po sukienkę idę w połowie marca na przymiarki i będą mi szyły w Annie.
Już się zakochałam tam w 2 modelach
No tak mówiłaś mi że im resztki zostały zaponiałam
a kiedy mają być

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
a co Ty tak sie uparlas na te 10 cm
Juz kiedyś pisałam ja chodzę w wysokich obcasach i jestem przyzwyczajona ja mam 162 cm wzrostu a moj TŻ 190 cm także chciałam troszkę się wydlużyć żeby to fajnie wygladało. Nie chodzi o to że mam jakies kompleksy tylko tak poprostu , chcem i już.Kurcze już kiedyś o tym pisałam
Stary 2009-01-13, 20:30   #1200
kliwia
Zakorzenienie

ja sie zajelam prasowniem.

jaga mówie Ci ze jest waski ten welon
a co do gosci, i tak masz ich duzo

Maggie znalazlam chyba cos co Cie zainteresuje
kolor nie do końca czekoladowy, ale już bardziej zliżony niz te mdłe ecru. ;]
http://www.allegro.pl/item516652331_...onem_835s.html
tu jeszcze inna z ich stronki:
http://www.vianelli.pl/product_info....products_id=78
tu takie kakao
http://www.allegro.pl/item528809546_...ik_okazja.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości