|
|
#2431 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
To i ja sie juz moge pochwalic aparacikiem - mam fotke
|
|
|
#2432 | ||
|
Rozeznanie
|
No właśnie chodzi o wybór specjalizacji..
dowiedzialam sie wlasnie ze do 26 stycznia muszę wybrać, a ja nie wiem którąąą![]()
Cytat:
Cytat:
bo ja pracuje jako hostessa i aparat mam. Myślę ,ze ludziom patrzy się milej na aparat niz moje straszne krzywe zeby i niedorozwinięty uśmiech![]() A co do ekonomii- patrz wyżej Chciałabym,żeby mi ktoś na ludzki jezyk wytłumaczył o co biega na tych specjalizacjach..
|
|
|
|
#2433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do specjalizacji to najlepiej przejrzyj program i zobacz jakie sa przedmioty.
Edytowane przez Malwiana Czas edycji: 2009-01-13 o 22:45 |
|
|
|
|
|
#2434 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a pracuję dla market share - jako hostessa na promocjach, degustacjach, óżnych happeningach bla bla
|
|
|
|
#2435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a u mnie tego az trzy lata....Acha, a ja mowilam o hostessach na bankietach, galach itp A powiedzcie, macie jakis sposob na te swedzace dziasla? bo juz nie moge wytrzymac. Drapie sie wykalaczka i mam wrazenie ze zaraz do krwi rozdrapie :/
|
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiecie co... padlam przed chwilą rozmawiałam sobie z koleżanką na GG,która dwa dni temu została porzucona przez chłopaka, kiedy założyła sobie aparat. Chłopak stwierdził, że koledzy będą się śmiać i będzie im to przeszkadzać w całowaniu Na szczęscie szczęsliwa posiadaczka aparatu nie załamała się głupotą swego ex TŻ. No i kolejny plus posiadania aparatu- pomaga przekonać się, który facet jest coś wart, a który nie swędzące dziąsła- dentosep zawiesina, pędzlowanko
|
|
|
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałaś wodę pić? Mi mocno gazowana pomaga, jak jestem po wizycie-na ból i na swędzenie
|
|
|
#2438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moj powiedzial "smiesznie wygladasz z tym aparatem. ale nie to ze zle. tak... nawet na korzysc dziala" hahaha biedaczek chyba sam nie wiedzial co wymyslic zeby zabrzmialo pozytywnie
|
|
|
|
#2439 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim !
Jestem tu nowa na forum. A znalazłam to forum bo chciałam się coś dowiedzieć o aparatach ortodontycznych. I znalazłam : Widzę że dużo się tu dzieje ![]() ![]() A więc w przyszły poniedziałek będę miała zakładany aparacik z czego się niezmiernie ciesze Moje koleżanki na wieś o tym że będę miała aparat szczerze mi współczuły ale mnie jakoś to nie rusza ponieważ moje krzywe ząbki zaczynają mi przeszkadzać. Źle się psychicznie z nimi czuje. Wcześniej miałam kilka dobrych lat aparat ruchomy ale przestałam całkowicie go nosić.Otóż wczoraj mój orto założył mi separówki (nie wiem czy dobrze napisałam, jeśli nie to proszę mnie poprawić), i dzisiaj mnie tak bardzo bolą zęby że nie potrafię wytrzymać !!! I dlatego mam pytanie ile was bolały po założeniu separówek ?;> I czy ten ból który teraz odczuwam jest przedsmakiem tego jak będzie mnie boleć po założeniu aparatu ?;> Jeszcze nigdy nie odczułam takiego bólu w zębach i co jakiś czas mam naprawde wątpliwości co do aparatu i mam wielką ochote je ściągnąć........
|
|
|
|
|
#2440 |
|
Blond forever!
|
Ja też Malwiana pracuję jako hostessa, tak jak kocmietka, nie na wielkich galach, ale kontakt z ludźmi jest... I miałam już aparat, gdy rozpoczynałam współpracę z moją agencją. Trochę się właśnie bałam, że może coś będą pytać o ten aparat, ale nic z tych rzeczy - kwestia aparatu nie miała tutaj nic do powiedzenia.
I musisz pogadać z ludźmi z agencji, czy teraz jak założyłaś aparat to jesteś dla nich przegranym pracownikiem - mogę się mylić, ale pewnie miło się byś zaskoczyła ![]() monia501 - jesteś nowa, witamy Przeczytaj koniecznie FAQ, które stworzyły dziewczyny, poznasz odpowiedzi na wiele pytań ![]() (link u mnie w podpisie i u innych wizażanek z tego wątku też)
|
|
|
#2441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aparat mialam zakladany wczoraj i nie boli az tak bardzo z czego sie ciesze. Teraz nie moge ruszac jedynek i dwojek bo strasznie bola, ale jak nie dotykam to da sie wytrzymac. Tylko to swędzenie!! masakryczne. i przy separatorach i przy aparacie.
|
|
|
|
#2442 |
|
Przyczajenie
|
Ha ha ha teraz widzę mój błąd
Separatorki Przed chwila usiłowałam umyć ząbki tak jak myć się zęby powinno ale nie dałam rady. Każdy dotyk szczoteczki z ząbkami sprawiał ból. Mam nadzieje że to przejdzie jak najszybciej. Jedyna rzecz jaka mnie cieczy to taka że nie jem. Teraz zostaje mi czekać do poniedziałku na aparacik
|
|
|
|
|
#2443 |
|
Przyczajenie
|
A co do swędzenia to nie czuje żadnego jeszcze
|
|
|
|
|
#2444 |
|
Blond forever!
|
Każdy ból jest indywidualny
|
|
|
#2445 |
|
Raczkowanie
|
Blondie - ja piaskowanie mam co 4 miesiące - z aparatem jak najbardziej wskazane. Średnio przyjemny zabieg strzelania w zęby piaskiem pod dużym ciśnieniem.. U mnie kosztuje 100 zł, a ze scalingiem 150.
|
|
|
|
|
#2446 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde Ty masz właściwie proste zęby
![]() Jak długo masz nosić aparat? ![]() Cytat:
|
|
|
#2448 |
|
Blond forever!
|
Oczywiście żadna Ci tego nie powie, ale sama to wyczujesz...
|
|
|
#2449 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I już musicie wybierać specjalizację? U mnie na uczelni dopiero na 3 roku się wybiera Swoją drogą ciekawe masz te specjalizacje (patrząc tak po nazwach, bo też nie wiem tak do końca co się może za nimi kryć ), ja bym pewnie wybrała ekonomikę pracy i zarządzanie kadrami albo strategie biznesu i politykę gospodarczą w warunkach globalizacji - takie przyszłościowe się wydaje
|
|
|
|
#2450 |
|
Przyczajenie
|
Pewnie tak
Dzisiaj jedna z moich separatek mi wypadła przy mojej drobnej pomocy. Próbowałam ją na nowo sama założyć ale niestety pękła mi. I co teraz zrobić ?? Boje się że teraz będzie to miało jakiś wpływ na termin założenia mojego aparatu ponieważ mój orto zapewniał mnie że na pewno do następnej wizyty czyli następny poniedziałek żadna z nich mi się nie zsunie ponieważ mam tak zaciśnięte ząbki. A zęby jak bolą tak dalej bolą więc myślę że jeszcze niedostatecznie się rozsunęły. |
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2452 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
No to może próbuj jeszcze zakładać. A od której jest orto i na którą Ty masz?
Bo jest jeszcze taka opcja,że nawet jakbyś podeszła w poniedziałek, nawet pół godziny przed swoją wizytą(no ale lepiej by było wcześniej), to on by Ci to założył i wyciągnął tuż przed zakładaniem pierścienia-wtedy powinien go zmieścić. Moja orto tak mi radziła, jakby mi wypadły któreś gumki-przyjść trochę wcześniej i wystarczy, żeby założyć pierścień.
|
|
#2455 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej widać, że wszystko zmierza ku dobremu A chyba nigdy sobie nie zapomnę mojego sąsiada, który z troską w głosie zapytał mnie(na początku noszenia aparatu): "cierpisz na paradontozę? " ![]() Ludzie to jednak są kiepsko zorientowani w temacie zębów
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CO do sąsiada
|
|
|
|
|
|
#2458 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, zależy jak będzie pasować do góry. Mam nadzieje, że nie.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Biedak myślał, że takie rusztowanko zakłada się na chwiejące się zęby, żeby nie wypadły
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.

a o co chodzi?
dowiedzialam sie wlasnie ze do 26 stycznia muszę wybrać, a ja nie wiem którąąą

Na szczęscie szczęsliwa posiadaczka aparatu nie załamała się głupotą swego ex TŻ. 

U mnie na uczelni dopiero na 3 roku się wybiera