|
|
#2761 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
My dzisiaj zaczynamy 9 tydzien
za tydzien sie pojdzie do gina zobaczyc jak ten nasz pasozycik rosnie ![]() przeziebienie mnie chce tez wzias na calego ale trzymam sie twardo... sok z cytryny z miodem 2 razy dziennie. 2 razy dzienne rutino i raz lipa... czy cos jeszcze moge zrobic?? Cytat:
![]() no zatluc to malo!!! Takie sliczne cudo balas sie pokazac??? i gdzie ta spyrka??? Dzizas... a nie boisz sie o kolczyk w pepku o to ze tak powiem ta skorka sie rozerwie?? ja tez mam przekluty ale nie nosze juz od dluzszego czasu a i tak sie boje bo kolczyk sie przesunal i tej skorki jest malo...
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba nie brzuchatka
, mój brzuszek jest mniejszy, a ja przytyłam już 6 kg ![]() może przyczyną było to, że miałam małą wagę wyjściową, bo ważyłam niecałe 50 kg przy 167 cm wzrostu i zaraz po tym jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży przytyłam 3 kg - dzidziuś musi mieć mięciutko i cieplutko i pewnie dlatego
|
|
#2763 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
poki mam wklesly pepek to sie nie boje - wyciagne jak zacznie mi wychodzic na wierzch
nie chcialabym zeby mi zarosla dziurka bo 4 razy juz przebijalam ![]() a w pierwszej ciazy pepek nie wyszedl mi w ogole na wierzch tylko zrobil sie plaski - tak jakbym nie miala go wcale
|
|
#2764 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez mam kolczyk w pępku, ale na razie noszę go dopóki nie mam napiętej skóry. Poźniej ściągnę, a po urodzeniu znowu założę, jeśli dziurka nie ściągnie się za bardzo
![]() O, właśnie czuję jak maleńki kopie,hi ![]() Wczoraj przez jakieś pół godziny leżałam i trzymałamręke na brzuchu. Cały czas miałam pukanie, łaskotanie, itd...normalnie nie było czuć, ale pod ręką bardzo fajnie się czuło. Czasami tak o czuję, gdy siedzę, a jak leżę to na dłoni czuję
|
|
|
|
#2765 |
|
Raczkowanie
|
noo ja tez 6 kg, tyle ze moja waga byla dobra, teraz juz zaczynam sie czuć jak smok, eh ciekawe na jakiej sie skończy
?
|
|
|
|
#2766 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
przeciez to nie mozliwe zeby tak wczesnie czuc ruchy
|
|
#2767 |
|
Rozeznanie
|
Czemu wcześnie? U mnie jest 15 tc, prawie 4 miesiące. Ja czuję delikatne puknięcia, z dnia na dzień coraz bardziej wyraźne.
|
|
|
|
#2768 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie wiem ja czulam ruchy jak bylo dokladnie 4,5 miesiaca
a wszystkie moje kolezanki to po 5 miesiacu dopiero nawet - zadna wczesniej dziwi mnie to bo nie spotkalam sie z tym jeszcze zobaczymy jak teraz bedzie u mnie
|
|
#2769 |
|
Raczkowanie
|
ale jusali to chudzinka, wiec moze dlatego moze tak szybko poczuć swoje malenstwo
fajnie masz
|
|
|
|
#2770 |
|
Rozeznanie
|
No mnie dziewczyny to sie dziwiły z uczelni, że tak słabo czuję....a inne, że dopiero w 20tyg zaczynały coś czuć. Zależy od maleństwa i od matki,hi
W końcu moje dziecko ma w sobie geny sportowca, po rodzicach![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#2771 | |
|
Ola-Unhola
|
Dzieńdoberek
![]() Cytat:
http://allegro.pl/item521042895_mura...08_nowosc.html Ja chyba będę skłaniała się do trochę tańszego, a podwozie ma takie samo jak prezentowany na filmiku. To maxi cosi mura 4 Tu filmik z YT: http://www.youtube.com/watch?v=F2KU7...F502FF&index=9 Tu oferty Allegro: http://allegro.pl/search.php?string=...at=1&country=1 A tu opinie: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...462&w=84954633
|
|
#2772 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
Cytat:
Cytat:
![]() hehe mamy takie same typy Ja tez juz zdecydowałam że dla dziewczynki czerwony Cytat:
![]() śmiać się? ON JEST PIĘKNY!!!!! Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Tęskiniłam za Wami... ![]() Aniu nadal mam problemy z Wizażem na stacjonarmym komputerze... Próbowałam wszystkiego, nawet zrejestrowałam sie ponownie pod innym loginem ale nic to nie pomogło. Nie mogę wysyłać wiadomości ![]() Ale mądra głowa wpadła na pomysł podłączyłam internet do laptopa TŻ i jupiiii ![]() Dziewczynki śliczne macie brzuszki
|
|
#2774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki no faktycznie troche drogi ale ten leviroo 3 razy tanszy a wyglad podobny
|
|
|
|
|
#2775 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
eee to ja jednak zostaje przy leviroo - nie dosc, ze najtanszy to mi sie zaden z tych tak nie podoba jak leviroo
i odpisala mi dziewczyna, ktora go kupila - ta z wizazu - mowi, ze jest super i lekki i bardzo latwo sie sklada i rozklada moze robic to sama bez zadnych problemow
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziewczyny moj TZ chyba nas podczytuje, bo wczoraj na niego ponarzekałam tutaj, a po południu wziął się za skręcanie pozostałych mebli, podłączył kuchenkę, dziś wyrzucił wszystkie zbędne kartony, normalnie szok ![]() Frida, ja czytałam o dha, że to najnowsze badania zaczynają dowodzić jak ważne te kwasy sa dla mamy i dzidzi i prognozy sa takie, że niedługo będzie tak samo polecany jako niezbędnik jak kwas foliowy. Dlatego ja łykam go gdzies od 10/11 tygodnia. W piatek zacznę 15 tydzień i będę go łykac do końca. Niby jeśli się je dużo ryb morskich to nie trzeba dodatkowo suplementować dha, ale ja nie mam w ogóle smaka na ryby, wręcz przeciwnie, jak o nich myślę to mi się treść żołądka podnosi ![]() Gizmiatko, ja używałam radicala, ale strasznie plątał mi włosy ![]() Jeśli chodzi o moje paznokcie to też się mega wzmocniły, ale ostatnio je obcięła na króciutko, przy przeprowadzce było mi tak wygodniej. W ogóle wponiedziałek byłam u fryzjera na delikatnej koloryzacji, w piątek idę do kosmetyczki i manicurzystki i będę się rolniczyć po tym całym zamieszaniu ![]() Musicman, Svinecko - brzuszki macie śliczne i kształtne |
|
|
|
#2778 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Tak wózeczek bardzo fajny, jednak jeżeli chodzi grubośc oponek odpada, wokoło mam lasy i nierówne dróżki, więc będzie troszkę trzęsło przy jeździe. Koleżanka miała na podobnych kołach i jak do mnie przyjeżdżała, to się wściekała jak szłyśmy na spacerek, bo telepało małą. Ja łykam na razie tylko kwas foliowy, ginek jeszcze nie zalecał witamin. Będę na usg genetycznym 22 to się podpytam, bo wg mnie to już czas najwyższy.
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapisałam sie państwowo do mojej lekarki, troszke sie oczekałam bo byłam na samym końcu bez numerka a przedemną w kolejce czekało 10 pacjentek. A co mnie skłoniło do wizyty.... już piszę W tamtym tyg. były u nas wielkie mrozy, zimno niesamowicie. Dopadła mnie jakas infekcja, opryszczka wyskoczyła mi na ustach i tak ogólnie źle sie czułam. Więc mama mi podpowiedziała, żebym poszła po zwolnienie i się podleczyła. W środę zadzwoniła do przychodni (pracują tam jej koleżanki położne, dlatego zostałam zapisana "od ręki" bo ponoć na wizytę państwowo do mojej lekarki trzeba czekać 2 miesiące). Dostałam zwolnienie bez żadnego problemu, do końca stycznia Odpoczywam sobie, leniuchuje, porządkuje domek. Ginka mnie nie badała, tylko posłuchała serduszka dziecka (wszystko oki), wypisała zwolnienie i od razu dała skierowanie na kolejne badania, które mam zrobić przed następną wizytą czyli za miesiąc (mocz, morfologie i toksoplazmozę...uf w końcu doczekałam sie tego badania). Aaa dostałam też wyniki cytologii. Wyszła II grupa ale miałam stan zapalny. To było przed leczeniem, potem dostałam nystatynę i zapalenie wyleczyłam. W ten piątek niestety nie będę miała USG, ginka mowi, że dopiero w 20 tc, połówkowe.
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
podobno przy drugim dziecku szybciej się czuje ruchy dziecka
przy pierwszym książkowo to ok 5 miesiąca; ja już czekam, bo właśnie kończę 4 miesiąc
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Cass, ja też mam II grupę cyto, ale dostałam wynik z wypisana całą listą opcji grzybów, wirusów, zanieczyszczeń i nic z nich nie mam, a gin rabanu o tę II grupę nie zrobił więc mniemam, że to jak najbardziej ok
|
|
|
|
#2782 |
|
Raczkowanie
|
hm ciekawe czy mi zrobi? z jednej strony to uwazam ze im mniej tym lepiej ale chyba oszaleje jak dzidziusia nie zobacze ja przez ten m-c dni odliczalam dzis juz pewnie zasnac ze szczescia nie bede mogla.
|
|
|
|
#2783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"troche drogi" ![]() Cytat:
Bardzo dobrze ze sobie odpoczywasz i nie męczysz się chora w pracy. Ja myślałam ze opryszczke wyleczyłam - bo to juz 3 była, a dzisaij w nocy znów mnie coś zaswędziało ... i prosze! Kolejna! Cytat:
... Tz-cie Oli fajny z Ciebie mąż! ![]() Ja też czasem się zastanawiam czy mój Tż nas nie czyta, bo jak ostatnio sie z nim pokłóciłam i wyżaliłam się tutaj, to na drugi dzień był taaaaki kochany a tak na wszelki wypadek - Kochanie ![]() Edit. a tak wogóle to zabrałabyś mnie ze sobą do tej kosmetyczki ... chociaż dzień rolnika mogę sobie zrobić w domu, ale fryzjer by sie przydał i to już
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-01-14 o 12:22 |
|||
|
|
|
#2784 |
|
Przyczajenie
|
Matko jakie wy macie brzuszki ja jutro zaczynam 16 tydzień a ja wyglądam jak bym się najadła i to tyle . Ja przytyłam tylko 3 kilo na razie mam nadzięję że nadrobię , ale niestety słodyczy jem mało bo nie miałam na nie ochoty . Widzę że jesteście na etapie wyboru już wózków ja jeszcze sie nad tym nie zastanawiałam ale czytam i będe liczyć na wasze opinie.
|
|
|
|
#2785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepisała też leki, i naprawdę pomogły...nic mnie nie swędzi, nie szczypie, nie mam serowatych upławów, białego nalotu. A dopiero po 5 tyg. dostałam wynik cytologii i rzeczywiście miałam zapalenie. Ale nie było napisane jakie, tylko że komórki zapalne i II grupa. Ginka powiedziała, że jest oki, że w ciąży przeważnie jest II grupa. Cytat:
![]() Cóż musze poczekać...może chociaż serduszka posłucham
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2009-01-14 o 12:21 |
||
|
|
|
#2786 |
|
Zadomowienie
|
tytuł książki sprawdzę wieczorem w domku to napiszę. Oczekiwałam jakiegoś przybliżenia dla tatusiów co się dzieje z kobietą i w brzuszku, żeby wiedział co jest normalne a co niepokojące. Na co ma zrwacac uwagę itp. A tu jakiś tatuś opisuje pierdoły jak to było kiedy jego żona spodziewała się dziecka. Przeczytałam i nawet nie specjalnie dawałam mojemu tż do czytania.
druga grupa cytologi jest jak najbardziej ok. Lekarz mi kiedyś tłumaczył że mało się zdarza pierwsza, i nie ma się co martwic |
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten prenatal do duzy jest? znaczy tabletki same... |
|
|
|
|
#2788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ... no a wczoraj przeczytałam w mojej książce ze w 12 tyg dzidzia powinna mieć srednio 8,89 cm - i troche się zmartiłam, bo moja ma 5,5 cm w 12 tyg. ![]() Cytat:
teraz dostałam Pimafucin 3 globulki tylko i chyba przeszło ... tzn mam nadzieje ze przeszło bo do ginki idę dopeiro w poniedziałek ![]() Co do grupy cytologii to ja nawet jak wszystko było ok miałam II grupę i ginka mówiła ze jest dobrze. |
||
|
|
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No bardzo chętnie bym Cię zabrała, jest na 16 w piątek więc zdąrzysz dojechać ja isę u niej mega relaksuję, zawsze włącza miłą muzyczkę i dodatkowo masuje twarz i dłonie...no można usnąć ![]() Co do opryszczki, na szczęście nidgy nie miałam, mimo, że TZa czasami dopada, jakoś nigdy się nie zaraziłam, ale wyobrażam sobie, że musi boleć ![]() Natomiast moje atopowe szaleje jak chce, we wtorek musze lekarza spytać czy na pewno nie ma żadnej maści, którą mogłabym stosować, bo nie wyobrażam sobie tak chodzić jeszcze przez rok
|
|
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prenatal ma dość spore tabletki ale są lekkie do połknięcia, przynajmniej dla mnie ![]() Wogóle to ja sobie obrałam taką technikę przyjmowania witamin... Co 3 dni biorę Prenatal, codziennie łykam magnez (ginka zleciła), co 2 dni piję wapń Zdrovitu (dlatego, że nie lubie mleka i jego przetworów i spozywam tego mało), a jak nie biorę Prenatalu to łykam sam Folik
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

?

Ja tez juz zdecydowałam że dla dziewczynki czerwony