Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-14, 10:29   #2761
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

My dzisiaj zaczynamy 9 tydzien
za tydzien sie pojdzie do gina zobaczyc jak ten nasz pasozycik rosnie

przeziebienie mnie chce tez wzias na calego ale trzymam sie twardo... sok z cytryny z miodem 2 razy dziennie. 2 razy dzienne rutino i raz lipa... czy cos jeszcze moge zrobic??

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Ale się cieszę - moja przyjaciółka wróciła dzisiaj od gina i ma super pęcherzyk ... a w piątek wraca jej TŻ ... i może juz niedługo nie będę samotną ciężarówką

Teraz czekamy na M. - wizytę ma na początku lutego i może dowie się czegoś więcej niż od poprzedniej ginki! ...
Fajnie by było- 3 przyjaciółki i wszystkie w 2-paku
nio to pogratulowac jej od nas i niech sie dolacza

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
wrzucam moj brzuch - tylko sie nie smiac
no zatluc to malo!!!
Takie sliczne cudo balas sie pokazac??? i gdzie ta spyrka??? Dzizas...
a nie boisz sie o kolczyk w pepku o to ze tak powiem ta skorka sie rozerwie?? ja tez mam przekluty ale nie nosze juz od dluzszego czasu a i tak sie boje bo kolczyk sie przesunal i tej skorki jest malo...
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 10:31   #2762
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aha9 Pokaż wiadomość
brzuchatki a ile na wadze wam przybylo?
ja chyba nie brzuchatka , mój brzuszek jest mniejszy, a ja przytyłam już 6 kg

może przyczyną było to, że miałam małą wagę wyjściową, bo ważyłam niecałe 50 kg przy 167 cm wzrostu i zaraz po tym jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży przytyłam 3 kg - dzidziuś musi mieć mięciutko i cieplutko i pewnie dlatego

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 10:32   #2763
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

poki mam wklesly pepek to sie nie boje - wyciagne jak zacznie mi wychodzic na wierzch

nie chcialabym zeby mi zarosla dziurka bo 4 razy juz przebijalam

a w pierwszej ciazy pepek nie wyszedl mi w ogole na wierzch tylko zrobil sie plaski - tak jakbym nie miala go wcale
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 10:33   #2764
jusali
Rozeznanie

Ja tez mam kolczyk w pępku, ale na razie noszę go dopóki nie mam napiętej skóry. Poźniej ściągnę, a po urodzeniu znowu założę, jeśli dziurka nie ściągnie się za bardzo
O, właśnie czuję jak maleńki kopie,hi
Wczoraj przez jakieś pół godziny leżałam i trzymałamręke na brzuchu. Cały czas miałam pukanie, łaskotanie, itd...normalnie nie było czuć, ale pod ręką bardzo fajnie się czuło. Czasami tak o czuję, gdy siedzę, a jak leżę to na dłoni czuję
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 10:33   #2765
aha9
Raczkowanie

noo ja tez 6 kg, tyle ze moja waga byla dobra, teraz juz zaczynam sie czuć jak smok, eh ciekawe na jakiej sie skończy ?
aha9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 10:39   #2766
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

przeciez to nie mozliwe zeby tak wczesnie czuc ruchy
Stary 2009-01-14, 10:47   #2767
jusali
Rozeznanie

Czemu wcześnie? U mnie jest 15 tc, prawie 4 miesiące. Ja czuję delikatne puknięcia, z dnia na dzień coraz bardziej wyraźne.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 10:50   #2768
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

nie wiem ja czulam ruchy jak bylo dokladnie 4,5 miesiaca

a wszystkie moje kolezanki to po 5 miesiacu dopiero nawet - zadna wczesniej

dziwi mnie to bo nie spotkalam sie z tym jeszcze

zobaczymy jak teraz bedzie u mnie
Stary 2009-01-14, 10:54   #2769
aha9
Raczkowanie

ale jusali to chudzinka, wiec moze dlatego moze tak szybko poczuć swoje malenstwo fajnie masz
Stary 2009-01-14, 11:03   #2770
jusali
Rozeznanie

No mnie dziewczyny to sie dziwiły z uczelni, że tak słabo czuję....a inne, że dopiero w 20tyg zaczynały coś czuć. Zależy od maleństwa i od matki,hi W końcu moje dziecko ma w sobie geny sportowca, po rodzicach
Stary 2009-01-14, 11:28   #2771
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzieńdoberek

Cytat:
ah byłam wczoraj w h&m znalazłam śpioszki super mena jutro ide na wizytę z nadzieję, że mojej kulce wyrósł siusuiak i po spioszki czym prędzej a jeśli nadal kulką jest dziewczykną to chyba i tak je kupię ) mój mąż tylko się śmiał jak mnie nakrył w dziale dla maluszków, wiedziałem że tu bedziesz,hihihi
PRZYZNAM że tez mi się podoba ten wózek http://www.youtube.com/watch?v=160j4...x=0&playn ext=1 czy to jest ten leviroo??? jesli tak to nie ma sie nad czym zastanawiac swietny jest, taki zgrabny i funkcjonalny fajnie, że jest wizaż
To bebe confort, jest "trochę" drogi. Znalazłam go na Allegro
http://allegro.pl/item521042895_mura...08_nowosc.html

Ja chyba będę skłaniała się do trochę tańszego, a podwozie ma takie samo jak prezentowany na filmiku. To maxi cosi mura 4
Tu filmik z YT:
http://www.youtube.com/watch?v=F2KU7...F502FF&index=9
Tu oferty Allegro:
http://allegro.pl/search.php?string=...at=1&country=1
A tu opinie:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...462&w=84954633

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 11:29   #2772
Ania0104
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi czy macie jakieś fajne książki dla przyszłych tatusiów? Ja kupiłam jedną ale jestem zniesmaczona.
a jaką masz tą książkę???Aż taka zła?
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Od początku jakoś nastawiłam się na ten wózek...odpowiada mi w całości...tą opinię już kiedyś czytałam i utwierdziła mnie w przekonaniu że to dobry wybór...jeśli będzie dziewczynka to chciałabym czerwony kolor...gorzej z chłopcem, bo tylko czarny mi się podoba, ale czarny jest troszkę smutny (tak mi się wydaje)
widze ze połowa mam lipcowo-sierpniowych będzie jeździła tym wózkiem
hehe mamy takie same typy Ja tez juz zdecydowałam że dla dziewczynki czerwony strasznie mi sie podoba! No i czarny - mój TZ chce tylko czarny, ale mi się tez wydaje jakiś taki smutny
Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Wczesne Dzień dobry mamusie

Miałam prawioe 4 dni wolnego i sobie odpoczęłam... Mogłabym tak leżeeć bez końca ... W łóżku mi najlepiej Ale chcę jeszcze popracować do 5 miesiąca ciazy
Wczoraj byłam w końcu zrobić cytologię na którą dostałam skierowanie od lekarza 22.12.08 , wyniki za 2 tyg...

A we czwartek kończymy 8 tydzień i zobaczę w końcu mojego bąbla kochanego i już się nie mogę doczekać

Tak czytałam o tych lodach z Mc Donalda, tych truskawkach
Aż chyba jutro zajdę do Mc'a po lodzika z polewą karmelową

Mdłości mi chyba przechodzą teraz pojawiają się może raz dziennie i to na krótko mam nadzieję, że tak już zostanie

A teraz idę się zdrzemnąć, pomimo tego, że w pracy siedzę

Buziaki dla Was i maluszków kochanych
dobrze że w tej pracy mozesz się przynajmniej położyć ... długo tak będziesz jeszcze pracować na nocki? Ja bym chyba padła
Cytat:
wrzucam moj brzuch - tylko sie nie smiac
śmiać się? ON JEST PIĘKNY!!!!!
Cytat:
wlasnie zamowilam sobie takie rybaczki ciazowe:
http://www.9fashion.com.pl/go/_info/...id=464&lang=pl
super! Jak je dostaniesz to daj znać czy fajne ... też poluję na takie od poczatku zimy, ale wszystkie są do kolana - jak dla mnie za krótkie. A te są takie w sam raz i jeszcze ciążówki
Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
Ja tez mam kolczyk w pępku, ale na razie noszę go dopóki nie mam napiętej skóry. Poźniej ściągnę, a po urodzeniu znowu założę, jeśli dziurka nie ściągnie się za bardzo
O, właśnie czuję jak maleńki kopie,hi
Wczoraj przez jakieś pół godziny leżałam i trzymałamręke na brzuchu. Cały czas miałam pukanie, łaskotanie, itd...normalnie nie było czuć, ale pod ręką bardzo fajnie się czuło. Czasami tak o czuję, gdy siedzę, a jak leżę to na dłoni czuję
fajnie ze juz czujesz jak maluch się rusza

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 11:30   #2773
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Tęskiniłam za Wami...

Aniu nadal mam problemy z Wizażem na stacjonarmym komputerze... Próbowałam wszystkiego, nawet zrejestrowałam sie ponownie pod innym loginem ale nic to nie pomogło. Nie mogę wysyłać wiadomości
Ale mądra głowa wpadła na pomysł podłączyłam internet do laptopa TŻ i jupiiii wszystko działa

Dziewczynki śliczne macie brzuszki Mój też się powiększył i to sporo.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 11:39   #2774
aha9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek

Ja chyba będę skłaniała się do trochę tańszego, a podwozie ma takie samo jak prezentowany na filmiku. To maxi cosi mura 4
Tu filmik z YT:
Tu oferty Allegro:
A tu opinie:

dzięki no faktycznie troche drogi ale ten leviroo 3 razy tanszy a wyglad podobny
Stary 2009-01-14, 11:42   #2775
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

eee to ja jednak zostaje przy leviroo - nie dosc, ze najtanszy to mi sie zaden z tych tak nie podoba jak leviroo

i odpisala mi dziewczyna, ktora go kupila - ta z wizazu - mowi, ze jest super i lekki i bardzo latwo sie sklada i rozklada moze robic to sama bez zadnych problemow

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 11:43   #2776
aha9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Tęskiniłam za Wami...

Aniu nadal mam problemy z Wizażem na stacjonarmym komputerze... Próbowałam wszystkiego, nawet zrejestrowałam sie ponownie pod innym loginem ale nic to nie pomogło. Nie mogę wysyłać wiadomości
Ale mądra głowa wpadła na pomysł podłączyłam internet do laptopa TŻ i jupiiii wszystko działa

No witam Cass też się już za tobą stęskniłam, juz niebawem wizytę mam nie? Ja jutro ty piatek jeśli czegoś nie pomieszałam, czekamy na foto tqwojego brzuszka
Stary 2009-01-14, 11:49   #2777
truheart
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dziewczyny moj TZ chyba nas podczytuje, bo wczoraj na niego ponarzekałam tutaj, a po południu wziął się za skręcanie pozostałych mebli, podłączył kuchenkę, dziś wyrzucił wszystkie zbędne kartony, normalnie szok
Frida, ja czytałam o dha, że to najnowsze badania zaczynają dowodzić jak ważne te kwasy sa dla mamy i dzidzi i prognozy sa takie, że niedługo będzie tak samo polecany jako niezbędnik jak kwas foliowy. Dlatego ja łykam go gdzies od 10/11 tygodnia. W piatek zacznę 15 tydzień i będę go łykac do końca. Niby jeśli się je dużo ryb morskich to nie trzeba dodatkowo suplementować dha, ale ja nie mam w ogóle smaka na ryby, wręcz przeciwnie, jak o nich myślę to mi się treść żołądka podnosi
Gizmiatko, ja używałam radicala, ale strasznie plątał mi włosy
Jeśli chodzi o moje paznokcie to też się mega wzmocniły, ale ostatnio je obcięła na króciutko, przy przeprowadzce było mi tak wygodniej. W ogóle wponiedziałek byłam u fryzjera na delikatnej koloryzacji, w piątek idę do kosmetyczki i manicurzystki i będę się rolniczyć po tym całym zamieszaniu
Musicman, Svinecko - brzuszki macie śliczne i kształtne
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 11:57   #2778
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
eee to ja jednak zostaje przy leviroo - nie dosc, ze najtanszy to mi sie zaden z tych tak nie podoba jak leviroo

i odpisala mi dziewczyna, ktora go kupila - ta z wizazu - mowi, ze jest super i lekki i bardzo latwo sie sklada i rozklada moze robic to sama bez zadnych problemow

Tak wózeczek bardzo fajny, jednak jeżeli chodzi grubośc oponek odpada, wokoło mam lasy i nierówne dróżki, więc będzie troszkę trzęsło przy jeździe.

Koleżanka miała na podobnych kołach i jak do mnie przyjeżdżała, to się wściekała jak szłyśmy na spacerek, bo telepało małą.

Ja łykam na razie tylko kwas foliowy, ginek jeszcze nie zalecał witamin. Będę na usg genetycznym 22 to się podpytam, bo wg mnie to już czas najwyższy.
Stary 2009-01-14, 11:57   #2779
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
No witam Cass też się już za tobą stęskniłam, juz niebawem wizytę mam nie? Ja jutro ty piatek jeśli czegoś nie pomieszałam, czekamy na foto tqwojego brzuszka
Tak, tak mam w piątek wizytę o 19.50. Ale w tamtym tyg. w środę też byłam u lekrza zapisałam sie państwowo do mojej lekarki, troszke sie oczekałam bo byłam na samym końcu bez numerka a przedemną w kolejce czekało 10 pacjentek.
A co mnie skłoniło do wizyty.... już piszę
W tamtym tyg. były u nas wielkie mrozy, zimno niesamowicie. Dopadła mnie jakas infekcja, opryszczka wyskoczyła mi na ustach i tak ogólnie źle sie czułam.
Więc mama mi podpowiedziała, żebym poszła po zwolnienie i się podleczyła.
W środę zadzwoniła do przychodni (pracują tam jej koleżanki położne, dlatego zostałam zapisana "od ręki" bo ponoć na wizytę państwowo do mojej lekarki trzeba czekać 2 miesiące).
Dostałam zwolnienie bez żadnego problemu, do końca stycznia Odpoczywam sobie, leniuchuje, porządkuje domek.
Ginka mnie nie badała, tylko posłuchała serduszka dziecka (wszystko oki), wypisała zwolnienie i od razu dała skierowanie na kolejne badania, które mam zrobić przed następną wizytą czyli za miesiąc (mocz, morfologie i toksoplazmozę...uf w końcu doczekałam sie tego badania).
Aaa dostałam też wyniki cytologii. Wyszła II grupa ale miałam stan zapalny. To było przed leczeniem, potem dostałam nystatynę i zapalenie wyleczyłam.

W ten piątek niestety nie będę miała USG, ginka mowi, że dopiero w 20 tc, połówkowe.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 12:07   #2780
p4w
Zakorzenienie

podobno przy drugim dziecku szybciej się czuje ruchy dziecka

przy pierwszym książkowo to ok 5 miesiąca; ja już czekam, bo właśnie kończę 4 miesiąc

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 12:07   #2781
truheart
Zakorzenienie

Cass, ja też mam II grupę cyto, ale dostałam wynik z wypisana całą listą opcji grzybów, wirusów, zanieczyszczeń i nic z nich nie mam, a gin rabanu o tę II grupę nie zrobił więc mniemam, że to jak najbardziej ok
Stary 2009-01-14, 12:11   #2782
aha9
Raczkowanie

hm ciekawe czy mi zrobi? z jednej strony to uwazam ze im mniej tym lepiej ale chyba oszaleje jak dzidziusia nie zobacze ja przez ten m-c dni odliczalam dzis juz pewnie zasnac ze szczescia nie bede mogla.
Stary 2009-01-14, 12:20   #2783
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek

Tu filmik z YT:
Tu oferty Allegro:
A tu opinie:
dobrze to napisałaś "troche drogi" ... mój mąż chyba by padł na zawał jka bym kupiła taki wózek ... albo by pomyślał ze w mózgu mi się poprzestawiało
Cytat:
Hej dziewczynki

Tęskiniłam za Wami...

nooo nareszcie jesteś!!!
Bardzo dobrze ze sobie odpoczywasz i nie męczysz się chora w pracy.
Ja myślałam ze opryszczke wyleczyłam - bo to juz 3 była, a dzisaij w nocy znów mnie coś zaswędziało ... i prosze! Kolejna!
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziewczyny moj TZ chyba nas podczytuje, bo wczoraj na niego ponarzekałam tutaj, a po południu wziął się za skręcanie pozostałych mebli, podłączył kuchenkę, dziś wyrzucił wszystkie zbędne kartony, normalnie szok
Frida, ja czytałam o dha, że to najnowsze badania zaczynają dowodzić jak ważne te kwasy sa dla mamy i dzidzi i prognozy sa takie, że niedługo będzie tak samo polecany jako niezbędnik jak kwas foliowy. Dlatego ja łykam go gdzies od 10/11 tygodnia. W piatek zacznę 15 tydzień i będę go łykac do końca. Niby jeśli się je dużo ryb morskich to nie trzeba dodatkowo suplementować dha, ale ja nie mam w ogóle smaka na ryby, wręcz przeciwnie, jak o nich myślę to mi się treść żołądka podnosi
Gizmiatko, ja używałam radicala, ale strasznie plątał mi włosy
Jeśli chodzi o moje paznokcie to też się mega wzmocniły, ale ostatnio je obcięła na króciutko, przy przeprowadzce było mi tak wygodniej. W ogóle wponiedziałek byłam u fryzjera na delikatnej koloryzacji, w piątek idę do kosmetyczki i manicurzystki i będę się rolniczyć po tym całym zamieszaniu
Musicman, Svinecko - brzuszki macie śliczne i kształtne
... Tz-cie Oli fajny z Ciebie mąż!
Ja też czasem się zastanawiam czy mój Tż nas nie czyta, bo jak ostatnio sie z nim pokłóciłam i wyżaliłam się tutaj, to na drugi dzień był taaaaki kochany
a tak na wszelki wypadek - Kochanie

Edit. a tak wogóle to zabrałabyś mnie ze sobą do tej kosmetyczki ... chociaż dzień rolnika mogę sobie zrobić w domu, ale fryzjer by sie przydał i to już

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-01-14 o 12:22
Stary 2009-01-14, 12:20   #2784
bocianke82
Przyczajenie

GG do bocianke82

Matko jakie wy macie brzuszki ja jutro zaczynam 16 tydzień a ja wyglądam jak bym się najadła i to tyle . Ja przytyłam tylko 3 kilo na razie mam nadzięję że nadrobię , ale niestety słodyczy jem mało bo nie miałam na nie ochoty . Widzę że jesteście na etapie wyboru już wózków ja jeszcze sie nad tym nie zastanawiałam ale czytam i będe liczyć na wasze opinie.
bocianke82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 12:20   #2785
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Cass, ja też mam II grupę cyto, ale dostałam wynik z wypisana całą listą opcji grzybów, wirusów, zanieczyszczeń i nic z nich nie mam, a gin rabanu o tę II grupę nie zrobił więc mniemam, że to jak najbardziej ok
W moim przypadku na pierwszej wizycie od razu wspomniałam gince, że mam infekcję, zapewnie drożdżycę, podczas badania potwierdziła to. I pobrała mi wymaz.
Przepisała też leki, i naprawdę pomogły...nic mnie nie swędzi, nie szczypie, nie mam serowatych upławów, białego nalotu. A dopiero po 5 tyg. dostałam wynik cytologii i rzeczywiście miałam zapalenie. Ale nie było napisane jakie, tylko że komórki zapalne i II grupa. Ginka powiedziała, że jest oki, że w ciąży przeważnie jest II grupa.

Cytat:
hm ciekawe czy mi zrobi? z jednej strony to uwazam ze im mniej tym lepiej ale chyba oszaleje jak dzidziusia nie zobacze ja przez ten m-c dni odliczalam dzis juz pewnie zasnac ze szczescia nie bede mogla.
Na tej ostatniej wizycie zapytałam sie czy w piątek będę miała usg a ona sie usmiechneła i powiedziała, że dopiero w 20 tc.
Cóż musze poczekać...może chociaż serduszka posłucham

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2009-01-14 o 12:21
Stary 2009-01-14, 12:24   #2786
kamilka
Zadomowienie

tytuł książki sprawdzę wieczorem w domku to napiszę. Oczekiwałam jakiegoś przybliżenia dla tatusiów co się dzieje z kobietą i w brzuszku, żeby wiedział co jest normalne a co niepokojące. Na co ma zrwacac uwagę itp. A tu jakiś tatuś opisuje pierdoły jak to było kiedy jego żona spodziewała się dziecka. Przeczytałam i nawet nie specjalnie dawałam mojemu tż do czytania.

druga grupa cytologi jest jak najbardziej ok. Lekarz mi kiedyś tłumaczył że mało się zdarza pierwsza, i nie ma się co martwic
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 12:27   #2787
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Od początku jakoś nastawiłam się na ten wózek...odpowiada mi w całości...tą opinię już kiedyś czytałam i utwierdziła mnie w przekonaniu że to dobry wybór...jeśli będzie dziewczynka to chciałabym czerwony kolor...gorzej z chłopcem, bo tylko czarny mi się podoba, ale czarny jest troszkę smutny (tak mi się wydaje)

Dzięki za podpowiedź...na pewno poszukam i skorzystam...nie znam tego szamponu ale coś trzeba zrobić z tymi wlosami póki jeszcze ich troszkę jest...

Mi lekarz polecił elevit, ale powiedział że mogę brać obojętnie jakie witaminy dla przyszłych mam...w aptece sprawdziłam i wszystkie składem są niemal jednakowe...sama Pani Farmaceutka powiedziała że różnią się głównie ceną...koleżanka polecała mi Prenatal i na te witaminy się ostatecznie zdecydowałam...
Wczoraj ginekolog zapytał mnie jakie wybrałam i zdziwiony był że własnie Prenatal...mówił że 90% jego pacjentek go biorą i sam zaczął się zastanawiać dlaczego ...ale jak najbardziej jest "za"
Mi tez lekarka polecila elevit. ale to pewnie dlatego ze mają jakies zyski z tego. dala mi nawet probke darmową. kupilam sobie ten elevit bo nie wiedzialam jaki inny preparat kupic. Tylko te tabletki są strasznie duze i ciezko mi sie je lyka. albo moze mi tylko wydaje sie ze one są takie duze. Jak ze 2 apapy razem wziete
A ten prenatal do duzy jest? znaczy tabletki same...
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 12:33   #2788
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bocianke82 Pokaż wiadomość
Matko jakie wy macie brzuszki ja jutro zaczynam 16 tydzień a ja wyglądam jak bym się najadła i to tyle . Ja przytyłam tylko 3 kilo na razie mam nadzięję że nadrobię , ale niestety słodyczy jem mało bo nie miałam na nie ochoty . Widzę że jesteście na etapie wyboru już wózków ja jeszcze sie nad tym nie zastanawiałam ale czytam i będe liczyć na wasze opinie.
ja jestem w 13 tyg i 3 dniu ... i przytyłam 1 kg
... no a wczoraj przeczytałam w mojej książce ze w 12 tyg dzidzia powinna mieć srednio 8,89 cm - i troche się zmartiłam, bo moja ma 5,5 cm w 12 tyg.
Cytat:
W moim przypadku na pierwszej wizycie od razu wspomniałam gince, że mam infekcję, zapewnie drożdżycę, podczas badania potwierdziła to. I pobrała mi wymaz.
Przepisała też leki, i naprawdę pomogły...nic mnie nie swędzi, nie szczypie, nie mam serowatych upławów, białego nalotu. A dopiero po 5 tyg. dostałam wynik cytologii i rzeczywiście miałam zapalenie. Ale nie było napisane jakie, tylko że komórki zapalne i II grupa. Ginka powiedziała, że jest oki, że w ciąży przeważnie jest II grupa.
Ja tez dostałam Nystatyne, ale ze względu na plamienie musiałam przestac ją brac ... infekcja znów sie pojawiła teraz dostałam Pimafucin 3 globulki tylko i chyba przeszło ... tzn mam nadzieje ze przeszło bo do ginki idę dopeiro w poniedziałek

Co do grupy cytologii to ja nawet jak wszystko było ok miałam II grupę i ginka mówiła ze jest dobrze.

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-14, 12:34   #2789
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Ja myślałam ze opryszczke wyleczyłam - bo to juz 3 była, a dzisaij w nocy znów mnie coś zaswędziało ... i prosze! Kolejna!

... Tz-cie Oli fajny z Ciebie mąż!
Ja też czasem się zastanawiam czy mój Tż nas nie czyta, bo jak ostatnio sie z nim pokłóciłam i wyżaliłam się tutaj, to na drugi dzień był taaaaki kochany
a tak na wszelki wypadek - Kochanie

Edit. a tak wogóle to zabrałabyś mnie ze sobą do tej kosmetyczki ... chociaż dzień rolnika mogę sobie zrobić w domu, ale fryzjer by sie przydał i to już

No bardzo chętnie bym Cię zabrała, jest na 16 w piątek więc zdąrzysz dojechać ja isę u niej mega relaksuję, zawsze włącza miłą muzyczkę i dodatkowo masuje twarz i dłonie...no można usnąć

Co do opryszczki, na szczęście nidgy nie miałam, mimo, że TZa czasami dopada, jakoś nigdy się nie zaraziłam, ale wyobrażam sobie, że musi boleć
Natomiast moje atopowe szaleje jak chce, we wtorek musze lekarza spytać czy na pewno nie ma żadnej maści, którą mogłabym stosować, bo nie wyobrażam sobie tak chodzić jeszcze przez rok
Stary 2009-01-14, 12:34   #2790
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Mi tez lekarka polecila elevit. ale to pewnie dlatego ze mają jakies zyski z tego. dala mi nawet probke darmową. kupilam sobie ten elevit bo nie wiedzialam jaki inny preparat kupic. Tylko te tabletki są strasznie duze i ciezko mi sie je lyka. albo moze mi tylko wydaje sie ze one są takie duze. Jak ze 2 apapy razem wziete
A ten prenatal do duzy jest? znaczy tabletki same...
Ja od początku ciąży brałam Prenatal i jak sie staraliśmy o dzidzię to raz kupiłam Feminatal Metafolin
Prenatal ma dość spore tabletki ale są lekkie do połknięcia, przynajmniej dla mnie
Wogóle to ja sobie obrałam taką technikę przyjmowania witamin...
Co 3 dni biorę Prenatal, codziennie łykam magnez (ginka zleciła), co 2 dni piję wapń Zdrovitu (dlatego, że nie lubie mleka i jego przetworów i spozywam tego mało), a jak nie biorę Prenatalu to łykam sam Folik

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości