Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-14, 12:48   #2791
Ania0104
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość

No bardzo chętnie bym Cię zabrała, jest na 16 w piątek więc zdąrzysz dojechać ja isę u niej mega relaksuję, zawsze włącza miłą muzyczkę i dodatkowo masuje twarz i dłonie...no można usnąć

Co do opryszczki, na szczęście nidgy nie miałam, mimo, że TZa czasami dopada, jakoś nigdy się nie zaraziłam, ale wyobrażam sobie, że musi boleć
Natomiast moje atopowe szaleje jak chce, we wtorek musze lekarza spytać czy na pewno nie ma żadnej maści, którą mogłabym stosować, bo nie wyobrażam sobie tak chodzić jeszcze przez rok
moja kosmetyczka tez robi taki masaż twarzy ze kiedys mało brakło a bym usnęła - mimo ze mam problemy z zasypianiem w samochodzie /nigdy nie zasnę/

No włąsnie kiedys miałam pytac o to zapalenie ... słysałam ze to ciężko wyleczyć
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Ja od początku ciąży brałam Prenatal i jak sie staraliśmy o dzidzię to raz kupiłam Feminatal Metafolin
Prenatal ma dość spore tabletki ale są lekkie do połknięcia, przynajmniej dla mnie
Wogóle to ja sobie obrałam taką technikę przyjmowania witamin...
Co 3 dni biorę Prenatal, codziennie łykam magnez (ginka zleciła), co 2 dni piję wapń Zdrovitu (dlatego, że nie lubie mleka i jego przetworów i spozywam tego mało), a jak nie biorę Prenatalu to łykam sam Folik
z tym magnezem to dobry pomysł nie wpadłam na to ... nie mogę pic mleka bo podobno mi szkodzi, chociaż nie udowodniono tego naukowo
Ostatnio jadąłm płatki z mlekiem na śniadanie bo mój zołądek sie buntował - i wiecie co ... stwierdziłam, ze ja mogłam mieć grype żoładkową ... mimo ze gorączki nie mialam, to jakaś rozbita byłam

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 12:48   #2792
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
tytuł książki sprawdzę wieczorem w domku to napiszę. Oczekiwałam jakiegoś przybliżenia dla tatusiów co się dzieje z kobietą i w brzuszku, żeby wiedział co jest normalne a co niepokojące. Na co ma zrwacac uwagę itp. A tu jakiś tatuś opisuje pierdoły jak to było kiedy jego żona spodziewała się dziecka. Przeczytałam i nawet nie specjalnie dawałam mojemu tż do czytania.

druga grupa cytologi jest jak najbardziej ok. Lekarz mi kiedyś tłumaczył że mało się zdarza pierwsza, i nie ma się co martwic

A może to "Dziennik ciężarowca"?
Słyszałam o tej książce i to b. dobre opinie, więc może to jednak inna
Stary 2009-01-14, 12:54   #2793
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
31 sztuk mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) ------- t.p. 01.07.09 - ??? lub Maksymilian
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał
edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - ??? lub ???
Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz
agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ---------- t.p. 08.07.09 - Bianka lub Beniamin
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ----------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
bocianke82 (Ania, 27l, śląskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
Malga19 (Gosia, 19l, Kraków) ---------------- t.p. 12.07.09 - Jagoda lub Julek
Truheart (Ola, 27l, Łódź) --------------------- t.p. 13.07.09 - Ninka lub Adaś
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) --------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------- t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ---------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ???
paulina860130 (Paulina, 22l, slaskie) ---- t.p. 17.07.09 - ??? lub ???
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) --------------- t.p. 18.07.09 - Emilia lub Marcel
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) ---------- t.p. 19.07.09 - Emilia lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 20.07.09 - ??? lub ???
katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) -------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil
majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ???
evamoni (..., 35l, Niemcy) ------------------- t.p. 25.07.09 - ??? lub ???
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ----------------- t.p. 26.07.09 - Alexandra lub Antonio
Monika.P21 (Monika, ?? l, ...) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ???
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan
Wojtusia (???, ?? l, ...) ---------------------- t.p. 27.07.09 - ??? lub ???

kinusia86 (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ---- t.p. .07.09 - ??? lub ???
BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------ t.p. .07.09 - ??? lub ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-14, 12:55   #2794
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
20 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) ----------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
frida110 (Aśka, ?? l, ...) --------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
Nikula5 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) ------------ t.p. 04.08.09 - ??? lub ???
Nikka1221 (Małgosia, 24l, Niemcy) --------- t.p. 05.08.09 - ??? lub ???
sailors (Mirela, 19l, pomorskie) ------------- t.p. 08.08.09 - Zosia lub Pawełek
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ------- t.p. 12.08.09 - Zuzia lub Antoś
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ------------ t.p. 13.08.09 - Aurelia lub Daniel
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) --------- t.p. 16.08.09 - ??? lub ???
Kasiunia66 (Kasia, 25l, mazowieckie) ----- t.p. 17.08.09 - ??? lub ???
IwonkaAnna83 (???, ?? l, ...) ------------- t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------- t.p. 19.08.09 - Oliwia lub Piotruś
WrednaAfrodyta (???, ?? l, ...) ----------- t.p. 25.08.09 - ??? lub ???
kasienka190 (Kasia, 24l, UK) -------------- t.p. 25.08.09 - ??? lub Aleksander
groszkolino (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. 26.08.09 - ??? lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) -------------- t.p. 28.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. 28.08.09 - ??? lub ???
Martacin (Marta, ?? l, ...) -------------------- t.p. 29.08.09 - ??? lub ???

olka222 (Olka, 25l, Bydgosz) ---------- t.p. .08.09 - Marysia lub Jakub
lui (???, ?? l, Irlandia) -------------------- t.p. .08.09 - ??? lub ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-14, 12:55   #2795
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
moja kosmetyczka tez robi taki masaż twarzy ze kiedys mało brakło a bym usnęła - mimo ze mam problemy z zasypianiem w samochodzie /nigdy nie zasnę/

No włąsnie kiedys miałam pytac o to zapalenie ... słysałam ze to ciężko wyleczyć

z tym magnezem to dobry pomysł nie wpadłam na to ... nie mogę pic mleka bo podobno mi szkodzi, chociaż nie udowodniono tego naukowo
Ostatnio jadąłm płatki z mlekiem na śniadanie bo mój zołądek sie buntował - i wiecie co ... stwierdziłam, ze ja mogłam mieć grype żoładkową ... mimo ze gorączki nie mialam, to jakaś rozbita byłam
Dziewczyny i ja sie muszę wziaść za siebie. Brwi mi zarosły odrosty na głowie mam kilku centymetrowe (wogóle ta moja fryzura jest w opłakanym stanie) Spodni została mi jedna para w które jeszcze sie wciskam
Uwierzcie, że wogóle nie chce mi sie wychodzic z domu... zasiedziałam się, przyrosłam chyba do fotela
A porządne zakupy by sie przydały, nie wspomne już o kosmetycznce i fryzjerze.

Aniu jeśli nie lubisz mleka to też powinnaś spożywać wapń. Bo jak go zabraknie w Twojej diecie to maluszek będzie zabierał go z Twoich kości i zębów ( wyczytałam to w gazetce dla mam).
A magnez jest jak najbardziej wskazany.
Ja kupiłam Magnezin z dawką 200 mg.

Tak sobie przeglądam All i zobaczcie jakie cudeńka można kupić...chyba niebawem się skusze na małe zakupki

http://www.allegro.pl/show_user_auct...23&gr_id=26470

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2009-01-14 o 12:57
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 12:58   #2796
truheart
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli azs dotyka maluszka to jest szansa, że wraz z dojrzewaniem się wyleczy, ale jesli dotyka dorosłą osobę to niestety trzeba się z tym męczyć do końca życia. U mnie aktywatorem jest stres i od razu pod kolanami, w zgięciach łokci, na linii majtek czy w innym fajnym miejscu wyskakuje swędząca wysypka jedyne, z czego się cieszę, to że nidgy wysypka nie wyskoczyła mi na twarzy.
A co robi Ci mleko? bo ja podejrzewam TZ o jakąś nietolerancję - pije dużo kawy z mlekiem i często ma sensacje żołądkowe. Prosiłam żeby na kilka dni odstawił mleko, ale siła przyzywaczenia zwycięża, nałóg to nałóg
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:04   #2797
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziewczyny czy Wy też miewacie bóle krzyża?
Wczoraj troszkę się pozginałam (odkurzałam i myłam podłogi) i na wieczór starsznie rozbolały mnie plecy najgorzej było jak już leżałam w łóżku i próbowałam zmienić pozycję. TŻ musiał w nocy masować bo bolało.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-01-14, 13:05   #2798
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Widzę, że pojawił się temat wózków , czytam sobie, co piszecie i wezmę wszystko pod uwagę . Słynny już u nas Leviroo, w odróżnieniu od większości z Was, nie przypadł mi do gustu wcale , najgorsze wg mnie są te koła i to, że spacerówka nie rozkłada się na płasko.

Ja nic nie przytyłam, nic , myslałam, że skoro jestem szczuplak, to chociaż brzuszek będzie szybko widać, a tu . Ale się doczekam, nie?

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Mi tez lekarka polecila elevit. ale to pewnie dlatego ze mają jakies zyski z tego. dala mi nawet probke darmową. kupilam sobie ten elevit bo nie wiedzialam jaki inny preparat kupic. Tylko te tabletki są strasznie duze i ciezko mi sie je lyka. albo moze mi tylko wydaje sie ze one są takie duze. Jak ze 2 apapy razem wziete
A ten prenatal do duzy jest? znaczy tabletki same...
Wojtusia, ja łykam Elevit i masz rację, te tablety są ogromne. Mnie lekarz mówił, że jest to jedyny na rynku preparat dla kobiet w ciąży przebadany klinicznie, ale ile w tym prawdy? - nie wiem.

Byłam w H&M rozejrzeć się za jakimiś spodniami i może bluzką czy swetrem, bo mimo, że nie przytyłam, to moje obcisłe jeansy są już za obcisłe . Jeny, jaka bieda z nędzą . Nic, trzeba poszukać jakiegoś fajniejszego sklepu, najlepiej stacjonarnego, bo przez internet ciuchów nie lubię kupować.

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-01-14 o 13:08
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:12   #2799
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny i ja sie muszę wziaść za siebie. Brwi mi zarosły odrosty na głowie mam kilku centymetrowe (wogóle ta moja fryzura jest w opłakanym stanie) Spodni została mi jedna para w które jeszcze sie wciskam
Uwierzcie, że wogóle nie chce mi sie wychodzic z domu... zasiedziałam się, przyrosłam chyba do fotela
A porządne zakupy by sie przydały, nie wspomne już o kosmetycznce i fryzjerze.

Aniu jeśli nie lubisz mleka to też powinnaś spożywać wapń. Bo jak go zabraknie w Twojej diecie to maluszek będzie zabierał go z Twoich kości i zębów ( wyczytałam to w gazetce dla mam).
A magnez jest jak najbardziej wskazany.
Ja kupiłam Magnezin z dawką 200 mg.

Tak sobie przeglądam All i zobaczcie jakie cudeńka można kupić...chyba niebawem się skusze na małe zakupki

http://www.allegro.pl/show_user_auct...23&gr_id=26470
Cass nie kuś bo ja juz nie mogę się powstrzymać ... kurcze nie kupiłam jeszcze ani jednej rzeczy dla maluszka i ciucha ciażowego tez nie ... obiecałam sobie, że kupie maluchowi skarpeteczki jak pani gin powie ze wszystko jest dobrze i mogę normalnie funkcjonować

Co do wygladu to ja zawsze się dziwiłam mamusiom ciężarnym ze takie zaniedbane chodzą ... niektóre oczywiście ... i obiecywałam sobie ze ja zawsze bedę ładnie wygladać w ciąży - nawet z opryszczką
Cytat:
Jeśli azs dotyka maluszka to jest szansa, że wraz z dojrzewaniem się wyleczy, ale jesli dotyka dorosłą osobę to niestety trzeba się z tym męczyć do końca życia. U mnie aktywatorem jest stres i od razu pod kolanami, w zgięciach łokci, na linii majtek czy w innym fajnym miejscu wyskakuje swędząca wysypka jedyne, z czego się cieszę, to że nidgy wysypka nie wyskoczyła mi na twarzy.
A co robi Ci mleko? bo ja podejrzewam TZ o jakąś nietolerancję - pije dużo kawy z mlekiem i często ma sensacje żołądkowe. Prosiłam żeby na kilka dni odstawił mleko, ale siła przyzywaczenia zwycięża, nałóg to nałóg
Jak byłam u pani doktor z moją twarzą, to zakazała jedzenia czekolady i powiedziała że mleko też nie jest dla mnie dobre ... wiem ze to nie do końca moze być prawda, ale po czekoladzie moja cera jest 100 razy gorsza, no a mleko to nie wiem

Kurcze a z tą wysypką to ciężko musi być ... teraz musisz być oazą spokoju i sie nie denerwować

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-14, 13:15   #2800
Cassandra 23
Zakorzenienie

Temat "wózkowy" króluje a ja nic nie wiem na temat wózków Moje wiadomości w tym temacie są zerowe.
W naszym przypadku zapewnie będzie tak, że pod sam koniec ciąży wybierzemy sie z TŻ na zakupy i posłuchamy sie porad pani ekspedientki
Napewno chcę wózek funkcjonalny i na 4 kołach

Jeśli chodzi o wagę to ja zawsze miałam problemy z wagą (odkąd pamiętam stosowałam różne diety). Przed ciażą ważyłam 64 kg a teraz mam 65, 5 kg. Także dziwie się, że tak mało przytyłam
Moja mama będąc ze mną w ciąży o ile dobrze pamiętam przytyła tylko 6 kg
a babcia jak rodziła to ważyła zaledwie 51 kg. (hmm to ile ważyła przed ciążą)
Pocieszam się, że może zostało mi cos w genach

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-01-14, 13:24   #2801
truheart
Zakorzenienie

Aniu co do wyglądu ciężarnych to się z Tobą zgadzam w 100%.Rozmawiałam z TZ Mumi i opowiadał mi w jakim był szoku jak chodzili do szkoły rodzenia. Mówi, że laski z tłustymi strąkami na głowie, obgryzione pazury, powyciągane, a często nawet dziurawe ubranie..zero dbałości. Ciekawe jak u takich z podstawowa higieną w ogóle?
BTW właśnie dostałam od niej sms, że są ciągle w szpitalu, bo mały dostał żółtaczki fizjologicznej. Jest trochę podłamana

A wózki chcę najpierw pooglądać w skelpach, pomacać materiały, pomanewrować, a potem będę upatrzonych modeli szukać w necie, gdzie jest najtaniej moi rodzice chcą nam zrobić prezent i kupić ten wózekw ięc się cieszę, że jeden poważny wydatek z naszego portfela odpadnie
Stary 2009-01-14, 13:31   #2802
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj troszkę się pozginałam (odkurzałam i myłam podłogi) i na wieczór starsznie rozbolały mnie plecy najgorzej było jak już leżałam w łóżku i próbowałam zmienić pozycję. TŻ musiał w nocy masować bo bolało.
Cass, ja mam, niestety. Teraz już trochę mniejsze, ale jak zaczęło się w zeszłą niedzielę, to dwa dni plackiem przeleżałam , nie wspominając ile strachu się najadłam.

Cytat:
Temat "wózkowy" króluje a ja nic nie wiem na temat wózków Moje wiadomości w tym temacie są zerowe.
W naszym przypadku zapewnie będzie tak, że pod sam koniec ciąży wybierzemy sie z TŻ na zakupy i posłuchamy sie porad pani ekspedientki
Napewno chcę wózek funkcjonalny i na 4 kołach
Ja też obstawiam 4-kołowy

Cytat:
A wózki chcę najpierw pooglądać w skelpach, pomacać materiały, pomanewrować, a potem będę upatrzonych modeli szukać w necie, gdzie jest najtaniej moi rodzice chcą nam zrobić prezent i kupić ten wózekw ięc się cieszę, że jeden poważny wydatek z naszego portfela odpadnie
Ja na razie oglądam w necie, potem chcę pooglądać "na żywo", sprawdzić i może zamówię przez internet, bo pewnie taniej wyjdzie.

H. MacLeod

.
Stary 2009-01-14, 13:34   #2803
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu co do wyglądu ciężarnych to się z Tobą zgadzam w 100%.Rozmawiałam z TZ Mumi i opowiadał mi w jakim był szoku jak chodzili do szkoły rodzenia. Mówi, że laski z tłustymi strąkami na głowie, obgryzione pazury, powyciągane, a często nawet dziurawe ubranie..zero dbałości. Ciekawe jak u takich z podstawowa higieną w ogóle?
Jak to jest z higieną to najlepiej wiedzą położne Moją mamę to już nic nie zdziwi. Czasami jak sobie tak rozmawiamy to wspomina o "nietypowych przypadkach". Uwieżcie, że są kobiety które wiedząc, że mogą zaraz urodzić nawet się nie umyją w domu. Nie zmienią bielizny... Są takie, które w jednej koszuli (często zakrwawionej) potrafią chodzic aż do wypisu
Mi sie to w głowie nie mieści jak można w ciąży nie dbać o higienę osobistą...
ale są kobiety, którym to zupełnie nie przeszkadza i wstydu nie mają.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-01-14, 13:35   #2804
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
tez mnie bolą chociaż ja nic nie robiłam, bo mi nie wolno ... tak same od siebie, modle się tylko zeby mnie nie dopadło to co kiedyś - bolał mnie krzyż i to tak bardzo ze tabletki nie pomagały a ja ledwo wstawałam rano z łózka! Na maturze prawie wyszłam z sali, bo ból tak promieniował na całą nogę A pani doktor mówiła ze nic mi nie jest i moze to nerki albo jajniki! No głupia baba!!!
Po 2 miesiącach dopiero przeszło jak zaczęłam chodzić na aerobik do tej pory nie wiem co to było
Cytat:
BTW właśnie dostałam od niej sms, że są ciągle w szpitalu, bo mały dostał żółtaczki fizjologicznej. Jest trochę podłamana

to już przesada lekka!

A mój TZ ciagle chodzi w koszulce, którą dostał ode mnie "Będę Tatą, zbieram na wózek" i już mamy 20 zł na ten wózek ... babcia jak sie dowiedziała ze na koszulce pisało "zbieram na wózek" a ona tego nie doczytała to przepraszała mnie 15 minut ze mi nie dała ani 1 zł no besz przesady

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-14, 13:39   #2805
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
A mój TZ ciagle chodzi w koszulce, którą dostał ode mnie "Będę Tatą, zbieram na wózek" i już mamy 20 zł na ten wózek ... babcia jak sie dowiedziała ze na koszulce pisało "zbieram na wózek" a ona tego nie doczytała to przepraszała mnie 15 minut ze mi nie dała ani 1 zł no besz przesady
He he moja babcia co jakis czas wyciągnie z portfela pare groszy i mi wciśnie
Mam coś prawnuczkowi kupić Dziadek to już się nie może doczkać, nawet zaoferował, że jak bedzie potrzeba to posiędzą z dzieckiem

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 13:41   #2806
syla39
Wtajemniczenie

Dziewczyny wrocilam od gina i widzialam moja fasolke i bijace serduszko. Teraz juz chyba oficjalnie moge do was dolaczyc i prosze o wpisanie mnie na liste.
Syla39(Sylwia, 29l, Norwegia) t.p 08.08.2009 imion jeszcze brak

Moja dzidzia ma 36.6mm i ma 10tyg i 4 dni

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:41   #2807
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Ja mam straszne, ale zawsze mi dokuczały więc to raczej nie objaw ciąży... chociaż tak naprawde nie mam pojęcia.

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wrocilam od gina i widzialam moja fasolke i bijace serduszko. Teraz juz chyba oficjalnie moge do was dolaczyc i prosze o wpisanie mnie na liste.

gratuluje
Karolinak82 - polecam Ci Wax polski, jestem z niego bardzo zadowolona, stosowałam jeszcze przed ciążą ale wiem od znajomych, że pomogl im tez gdy mialy ten problem po 'zaciazeniu'

Ja biorę tylko kwas foliowy, a na upławy dostałam od razu paleczki kwasu mlekowego, teraz czekam na wynik cyto, powtorze ten nieszczesny mocz (mam nadzieje ze wynik byl bledny) i pod koniec miesiaca do gina, jesli mi nie zaleci zadnych witamin sama go zapytam. Na szczescie jest wizaz

Edytowane przez groszkolino
Czas edycji: 2009-01-14 o 13:44
groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:43   #2808
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:

Super Gratuluję
Zaraz Ania wciągnie Cie na listę a masz fotki maluszka?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-01-14, 13:48   #2809
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to jest z higieną to najlepiej wiedzą położne Moją mamę to już nic nie zdziwi. Czasami jak sobie tak rozmawiamy to wspomina o "nietypowych przypadkach". Uwieżcie, że są kobiety które wiedząc, że mogą zaraz urodzić nawet się nie umyją w domu. Nie zmienią bielizny... Są takie, które w jednej koszuli (często zakrwawionej) potrafią chodzic aż do wypisu
Mi sie to w głowie nie mieści jak można w ciąży nie dbać o higienę osobistą...
ale są kobiety, którym to zupełnie nie przeszkadza i wstydu nie mają.
No Twoja mama to się musi tam naoglądać...
Mam nadzieję, że żadnej z na się taka w pokoju nie trafi
Cytat:
tez mnie bolą chociaż ja nic nie robiłam, bo mi nie wolno ... tak same od siebie, modle się tylko zeby mnie nie dopadło to co kiedyś - bolał mnie krzyż i to tak bardzo ze tabletki nie pomagały a ja ledwo wstawałam rano z łózka! Na maturze prawie wyszłam z sali, bo ból tak promieniował na całą nogę A pani doktor mówiła ze nic mi nie jest i moze to nerki albo jajniki! No głupia baba!!!
Po 2 miesiącach dopiero przeszło jak zaczęłam chodzić na aerobik do tej pory nie wiem co to było

to już przesada lekka!

Babcia się przejęła w końcu będzie prababcią, to jest coś
Mnie cały czas boli/kłuje to jedno miesce, na prawo od kręgosłupa, na pośladku. Czasem bardziej, czasem wcale, ale jednak. Podpytałam mamę, też ją tak bolało i powiedziała, że niestety później ten ból przy porodzie robi się duużo gorszy

Syyyyla!! ale się cieszę, że wszystko OK!!

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2009-01-14 o 13:49

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 13:50   #2810
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Syla, piękne wieści , bardzo się cieszę, że wszystko jest dobrze, że dzidzia ładnie rośnie i mam nadzieję, że i Ty lepiej się czujesz, spokojniej.

H. MacLeod

.
Stary 2009-01-14, 13:53   #2811
frida110
Zakorzenienie

Syla cieszę się że wszystko ok
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:54   #2812
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
31 sztuk mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) ------- t.p. 01.07.09 - ??? lub Maksymilian
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał
edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - ??? lub ???
Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz
agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ---------- t.p. 08.07.09 - Bianka lub Beniamin
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ----------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
bocianke82 (Ania, 27l, śląskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
Malga19 (Gosia, 19l, Kraków) ---------------- t.p. 12.07.09 - Jagoda lub Julek
Truheart (Ola, 27l, Łódź) --------------------- t.p. 13.07.09 - Ninka lub Adaś
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) --------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------- t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ---------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ???
paulina860130 (Paulina, 22l, slaskie) ---- t.p. 17.07.09 - ??? lub ???
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) --------------- t.p. 18.07.09 - Emilia lub Marcel
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) ---------- t.p. 19.07.09 - Emilia lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 20.07.09 - ??? lub ???
katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) -------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil
majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ???
evamoni (..., 35l, Niemcy) ------------------- t.p. 25.07.09 - ??? lub ???
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ----------------- t.p. 26.07.09 - Alexandra lub Antonio
Monika.P21 (Monika, ?? l, ...) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ???
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan
Wojtusia (???, ?? l, ...) ---------------------- t.p. 27.07.09 - ??? lub ???

kinusia86 (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ---- t.p. .07.09 - ??? lub ???
BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------ t.p. .07.09 - ??? lub ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-14, 13:55   #2813
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
20 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) ----------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
frida110 (Aśka, ?? l, ...) --------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
Nikula5 (???, ?? l, ...) ------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) ----------- t.p. 04.08.09 - ??? lub ???
Nikka1221 (Małgosia, 24l, Niemcy) -------- t.p. 05.08.09 - ??? lub ???
sailors (Mirela, 19l, pomorskie) ------------- t.p. 08.08.09 - Zosia lub Pawełek
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ------------- t.p. 08.08.09 - ??? lub ???
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ------- t.p. 12.08.09 - Zuzia lub Antoś
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ------------ t.p. 13.08.09 - Aurelia lub Daniel
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) --------- t.p. 16.08.09 - ??? lub ???
Kasiunia66 (Kasia, 25l, mazowieckie) ----- t.p. 17.08.09 - ??? lub ???
IwonkaAnna83 (???, ?? l, ...) -------------- t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------- t.p. 19.08.09 - Oliwia lub Piotruś
WrednaAfrodyta (???, ?? l, ...) ------------ t.p. 25.08.09 - ??? lub ???
kasienka190 (Kasia, 24l, UK) -------------- t.p. 25.08.09 - ??? lub Aleksander
groszkolino (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. 26.08.09 - ??? lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) ------------- t.p. 28.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. 28.08.09 - ??? lub ???
Martacin (Marta, ?? l, ...) -------------------- t.p. 29.08.09 - ??? lub ???

olka222 (Olka, 25l, Bydgosz) ---------- t.p. .08.09 - Marysia lub Jakub
lui (???, ?? l, Irlandia) -------------------- t.p. .08.09 - ??? lub ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-14, 13:55   #2814
aha9
Raczkowanie

[quote=Miramej;10481365]Cass, ja mam, niestety. Teraz już trochę mniejsze, ale jak zaczęło się w zeszłą niedzielę, to dwa dni plackiem przeleżałam , nie wspominając ile strachu się najadłam.

no mnie też plecy bolą, zwłaszcza jak siedzie w pracy 8 godz przy kompie
Czy któraś z was bierze jod? mi lekarz zalecił brać tylko kwas foliowy i jodit 2 tab dziennie, ja nie naczytalam o cudownym dzialaniu dha ale moj lekarz nie chcial mi przepisac zadnych witamin, powiedzial ze to niepotrzebne, bo wyniki mam super, owoce warzywka a nie zadna chemia, pije tez codziennie soczki marchwiowe jedniodniowe
aha9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:56   #2815
olka222
Zadomowienie

Dziewczyny co do opryszczki, to nie jest tylko sprawa kosmetyczna, uważajcie na nią. Bardzo rzadko zdarza się, że nie wychodzi na zewnątrz, tylko atakuje układ nerwowy, co może się skończyć zapaleniem mózgu.

Pytałam o te bóle krzyża lekarza i niestety w ciąży to się zdarza. Też to mam.

Edytowane przez olka222
Czas edycji: 2009-01-14 o 13:59
olka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 14:00   #2816
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
No Twoja mama to się musi tam naoglądać...
Mam nadzieję, że żadnej z na się taka w pokoju nie trafi

Babcia się przejęła w końcu będzie prababcią, to jest coś
Mnie cały czas boli/kłuje to jedno miesce, na prawo od kręgosłupa, na pośladku. Czasem bardziej, czasem wcale, ale jednak. Podpytałam mamę, też ją tak bolało i powiedziała, że niestety później ten ból przy porodzie robi się duużo gorszy

Syyyyla!! ale się cieszę, że wszystko OK!!
mam nadzieje ze tego po mamie nie odziedziczysz! ... a próbowałas to masować?
Cytat:

Jak sie cieszę!!!!! Superrrr wieści!!!
już Was wpisałam na liste

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-14, 14:05   #2817
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cass, ja mam, niestety. Teraz już trochę mniejsze, ale jak zaczęło się w zeszłą niedzielę, to dwa dni plackiem przeleżałam , nie wspominając ile strachu się najadłam.

no mnie też plecy bolą, zwłaszcza jak siedzie w pracy 8 godz przy kompie
Czy któraś z was bierze jod? mi lekarz zalecił brać tylko kwas foliowy i jodit 2 tab dziennie, ja nie naczytalam o cudownym dzialaniu dha ale moj lekarz nie chcial mi przepisac zadnych witamin, powiedzial ze to niepotrzebne, bo wyniki mam super, owoce warzywka a nie zadna chemia, pije tez codziennie soczki marchwiowe jedniodniowe

Myślałam, że tylko mnie tak bolą plecy. Jak się rozchodzę to nie nic nie czuję, najgorzej jest jak już się położę wygodnie w łóżku i chcę się na drugi boczek przekręcić. Wtedy bardzo boli.
Wogóle to często sie w nocy budzę i latam siusiu juz zaczyna mnie to irytować. Bo smacznie sobie śpie i czuję przez sen, że muszę do łazieki.
Wczoraj w nocy chyba 5 razy wstawałam

Właśnie też sie zastanawiam nad tym Feminatalem z DHA. Troszkę to drogie ale czego sie nie robi dla zdrowia dziecka.
A tak pozatym to jem dużo owoców: mandarynki, pomarańcze, banany pochłaniam w dużych ilościach. Nawet na jabłko mam czasami ochotę (kiedyś wogóle ich nie jdałam).
TŻ kupuje mi pyszne soczki i wody mineralne.
Staram sie odżywiać zdrowo

Znalazłam kolejne śliczne ciuszki dla maluszków, bardzo tanio, aha i zobaczcie są też tam biustonosze do karmienia:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9266250

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2009-01-14 o 14:09
Stary 2009-01-14, 14:05   #2818
aha9
Raczkowanie

Cytat:

No super, cieszę się, że wszystko oki, napisałam ci kilka stron temu co wiem na temat naszej macicy
aha9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 14:06   #2819
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Super, w końcu do nas dołączysz !!!
Dzidzia już mega wielka
Stary 2009-01-14, 14:10   #2820
olka222
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości