Dieta - MŻ-WR kontynuacja IV - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-14, 09:33   #3511
Brenda_21
Zakorzenienie

GG do Brenda_21 Send a message via Skype™ to Brenda_21
Dot.: Dieta - MŻ-WR kontynuacja IV

helloł.. wiecie co.. odebrałam jeden z tych telefonów dziś rano i pan mnie zaprosił na rozmowe kwalifikacyjna do biura jako sekretarka :P kurcze, nie wiem w co się ubrac, a poza tym.. mam już tamtą oferte jako hostessa, 8 zł za godzine to sporo.. a z drugiej strony, dziwne ze zadzwonili z tego biura, wysłałam im Cv, ale nie mam doswiądczenia, może to szef rozpatrywał a ja fotke wkleiłam jak tu sie ubrac..kurde dzis o 11:30.. wszystkie plany mi popsuli bo mialam jechac do tesco

i.. wiecie co, waze sie w piatki i mierze, ale dzis sie skusiłam i waże 52,6...!!! dawno nie widzialam u siebie 52....
Stary 2009-01-14, 10:17   #3512
orisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martyna2696 Pokaż wiadomość
jesli chodzi o moje jedzenie to tak sobie bo w dzien jem dosc malo za to wieczorem odrabiam ehhh...
MAm to samo STaram sie pilnowac sie wieczorem, ale tak naprawde ok 19 moge nareszcie cos zjesc po całym dniu - przewanie jest to cos na kształt obiadu.

Cytat:
Napisane przez Brenda_21 Pokaż wiadomość
i.. wiecie co, waze sie w piatki i mierze, ale dzis sie skusiłam i waże 52,6...!!! dawno nie widzialam u siebie 52....
No ja jescze dłużej nie widziałam u siebie 52 - ostatnio w liceum Faktem jest, ze wszystkie byłysmy wtedy szczupłe, bo sie 'ochudzałysmy' Dla mnie wtedy 55 to była tragedia bo miałam 'grube nogi'. Ja to sie wszystko zmienia Teraz 55 to MARZENIE!!

Powinnam sie tez zważyć... Wage mam u rodzinów a w ostatni weekend wpadłam do nich w sumie 2 razy na 10-20 minut... i to jeszcze wieczorem

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 10:45   #3513
Brenda_21
Zakorzenienie

lece na ta rozmowe, trzymajcie kciuki chociaz nie wiem za co
Stary 2009-01-14, 11:06   #3514
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

Cytat:
helloł.. wiecie co.. odebrałam jeden z tych telefonów dziś rano i pan mnie zaprosił na rozmowe kwalifikacyjna do biura jako sekretarka :P kurcze, nie wiem w co się ubrac, a poza tym.. mam już tamtą oferte jako hostessa, 8 zł za godzine to sporo.. a z drugiej strony, dziwne ze zadzwonili z tego biura, wysłałam im Cv, ale nie mam doswiądczenia, może to szef rozpatrywał a ja fotke wkleiłam jak tu sie ubrac..kurde dzis o 11:30.. wszystkie plany mi popsuli bo mialam jechac do tesco

hehehe ja chyba ostatni raz w podstawowce!

Cytat:
trzymamy!!1 trzymamy

i prosze tez o kciuki mam dzis kolosa i egzamin z prawa ;(
Stary 2009-01-14, 11:41   #3515
orisha
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez mloda_to_glupia Pokaż wiadomość
i prosze tez o kciuki mam dzis kolosa i egzamin z prawa ;(
i powodzenia

Mój drogi kolega z pracy znowu robi zupke chinska... To juz taki rytuał 11.30 zupka chinska. kolo 13 jabłko. kolo 14.30 kanapki...
Strasznie ciamka generalnie. No ale jest głodny, niech je

Ja chyba tez już zgłodniałam... Powinnam skoczyć chociaz po jakis jogurt

Jak tam u was z cwiczeniami? Bo u mnie w tym tyg kiepscuchno - sroda jest... a ja sobie postanowiłam regularnie abs robic i co? NIC! A widziałam swoje zdjecia z nd... matko jaka ja jestem przerazliwie blada i w sumie to mogłabym sie nie garbic i schudnac grrr.

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 12:08   #3516
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

CZeść
Cyba się rozchoruję boli mnie cała szyja i migdały ale szyja gorzej to chyba węzły.

Byłam wczoraj u lekarza mam termin drugiej operacji idę 27 lutego ....i znowu sie boję
ewaw71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 12:46   #3517
Mimiusia
Rozeznanie

Dzien dobry kochane chudzinki
jak tam nocka Wam minela?? Mi kiepsko jakies glupoty mi sie snily i spac nie moglam a pogoda u mnie okropna!! cieplo jest ale tak pada i wieje ze masakrejszyn a na obiadek robie fasolke po bretonsku dietetycznie co nie haha....

Brendus i Mloda powodzonka i 3mamy kciuki bardzo mocno

Orisha z cwiczeniami to powiem ci szczerze ze fantastycznie ale tylko moja prawa dlon pracuje zmieniajac kanaly w TV dobre i to

Ewaw kurcze nie boj sie usuna Ci je i bedziesz miala spokoj, wiem ze latwo sie mowi ale pamietaj ze jestesmy z Toba
Stary 2009-01-14, 12:59   #3518
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

dzien dobry
a ja sie od dzis biore znowu za siebie...tak wiem, znowu ale coz, w koncu schudne! zaraz sobie spisze jakies postanowienia i bede sie ich trzymac o 17.30 mam dzis calishtenics na fitnesie, w sumie to sie niedawno okazalo,ze we wtorki, srody i piatki moge chodzic na fitness do sali kolo akademika,w dodatku za darmo...i to trwa 1,5 godziny, a nie godzine...no ale dowiedzialam sie po tym,jak juz wykupilam karnet na miesiac,to pochodze w styczniu tam, w lutym moze do galerii kazimierz na karnet open, bo bede miec 3 tygodnie bez zajec na uczelni, a w marcu bede chodzic tu na sale...a od kwietnia dorzuce jeszcze bieganie nie moge sie doczekac,kiedy znowu bede w takiej kondycji biegowej,jak w ubieglym roku...

a w ogole to spotkalam sie z moim eksTZtem no i moze cos z tego bedzie bardzo bym chciala...zycie od razu byloby piekniejsze

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:31   #3519
kasiag-01
Wtajemniczenie

Dzieńdobry kochane

jak tam u Was, ja wczoraj zaczełam dni bez słodyczy,
ciągnie mnie jak cholera ale mam nadzieje że sie nie dam !!!!
niewiem co sie ostatnio ze mną działo że tak za słodyczami byłam

Śnieżynko- fajnie masz z tymi ćwiczeniami, po zdjeciach to w ogóle nie widać tych kilogramów!!!

Ewuś- jesteśmy z Tobą
kasiag-01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 14:54   #3520
Licja20
Rozeznanie

Witajcie Ehhh jak ja bym chciała mieć już te 55kg jestem baardzo niecierpliwa ale w odchudzniu niestety trzeba wytrwać i trzymać się postanowień. Bardzo się zawzięłam i jestem na diecie z mamą tylko,że ona ma do zrzucenia z 1-2kg a ja 6 Dlaczego tak łatwo jest utyć a tak ciężko schudnąć?! Dzisiaj jakas nienajedzona jestem...rano owsianka,potem salatka owocowa,kurczak i surowka i teraz znow udko z kurczaka ale z inną surówką Na kolacje zjem serek wiejski i szlus Mam nadzieję,ze waga ruszy z miejsca...

my fashion blog
nowy wpis 01.02

Licja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 16:16   #3521
zielonamorelka
Zakorzenienie

witam
ja dzis z dietka sie pozegnalam jutro zapewne tak samo.
po testach poszlam na zakupy z kumpelom i wstapilysmy do pizzeri na lody i goraca czekolade.mmm byla pysznaodebralam soczewki i okulary[podobno wygladam fajniej niz w poprzednich]
bylam tez kupic szamponetke zeby na braz sie zrobic ale z tego co sie dowiedzialam to by mi nie wyszlo wiec powaznie sie zastanawiam czy by sie na rudo nie zrobic[bedzie pasowalo do pomaranczowych oprawek]

brenda no widzisz teraz to cie rozrywaja z tymi ofertami:gratulacje:

o jeju 52 to ja waqzylam yyy w weku 10 latheh w kazdym badz razie dawno temu.

ide robic porzadki w szafie[pewnie jak zwykle odkryje kilka fajnych ciuchow o ktorych nie wiedzialam hihi]
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 16:58   #3522
Brenda_21
Zakorzenienie

i jestem rozmowa o prace była na luzie przeprowadzał ją niewiele starszy koles ode mnie. Do przyszłego tyg. mają dac odpowiedz. jak nie to i tak narazie mam już terminy na stanie w tych aptekach, wiec nie bede bardzo płakała

Wiecie naprawde mam ostatnio pecha.. poszłąm do sklepu kupilam sos słodko kwasny w słoiczku, dochodze do bloku gdzie stoi kupka róznych chłopakow.. i nagle bach.. sos rozwalony.. ;( ale miałam przypał..
Stary 2009-01-14, 17:59   #3523
Mimiusia
Rozeznanie

Cytat:
i jestem rozmowa o prace była na luzie przeprowadzał ją niewiele starszy koles ode mnie. Do przyszłego tyg. mają dac odpowiedz. jak nie to i tak narazie mam już terminy na stanie w tych aptekach, wiec nie bede bardzo płakała

Wiecie naprawde mam ostatnio pecha.. poszłąm do sklepu kupilam sos słodko kwasny w słoiczku, dochodze do bloku gdzie stoi kupka róznych chłopakow.. i nagle bach.. sos rozwalony.. ;( ale miałam przypał..

W|idzisz nie potzrebnie tak sie balas tejh rozmowy
Kurcze faktycznie masz pecha bidulko

A mam do was pytanie jak moge zalozyc nowy watek?? bardzo mi jest potzrebny a nie mam pojecia jak to zrobic
Stary 2009-01-14, 18:01   #3524
Brenda_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mimiusia Pokaż wiadomość
W|idzisz nie potzrebnie tak sie balas tejh rozmowy
Kurcze faktycznie masz pecha bidulko

A mam do was pytanie jak moge zalozyc nowy watek?? bardzo mi jest potzrebny a nie mam pojecia jak to zrobic
zalezy o czym ma byc wątek, jak o odchudzaniu to wchodzisz na strone gdzie są wszystkie wątki o odchudzaniu, a na samym dole masz takie pod tabelką " załoz nowy watek" wpisujesz tytuł i lecisz
Stary 2009-01-14, 18:06   #3525
Mimiusia
Rozeznanie

Cytat:
zalezy o czym ma byc wątek, jak o odchudzaniu to wchodzisz na strone gdzie są wszystkie wątki o odchudzaniu, a na samym dole masz takie pod tabelką " załoz nowy watek" wpisujesz tytuł i lecisz
a nie akurat o tipsach dzieki brendus
Stary 2009-01-14, 18:18   #3526
zoffen
Raczkowanie

A moja dieta dzisiaj. eeh.. Byłabym wdzięczna gdyby ktoś napisał mi czy w miarę ok..

Śniadanie: 2 kromki razowego chleba + serek wiejski + czerwona herbata
II śniadanie: bułka razowa dosyć spora z polędwicą sopocką i sałatą + mandarynka
Obiad: Gołąbek z ziemniakami (nie mogłam się wymigać z tych ziemniaków, bo byłam na obiedzie u babci i się nie dało :P Za to nie dałam się i nie zjadłam ani ciasta ani cukierków - Kasztanków, które uwielbiam ) + czerwona herbata
Podwieczorek: 4 mandarynki i niestety- rządek czekolady (kiepski dzień miałam a ta czekolada Wawel o smaku malagi.. no nie udało mi się powstrzymać )
Kolacji jeszcze nie było

W sumie jak tak napisałam, to wydaje mi się, że nie było najgorzej z tym jedzeniem dzisiaj, ale czuję się taka pełna i mam takie wyrzuty sumienia przez te czekoladę jakbym się cały dzień obżerała fast foodami :/

Ehh nie wiem jak u Was, ale u mnie na uczelni powariowali :/ W przyszłym tygodniu mam 6 kół i jedno zaliczenie + dwa zaległe kolokwia do poprawy.. Co zrobić, żeby doba trwała przynajmniej 48h?

To ja już więcej nie marudzę, idę poćwiczyć momencik chociaż i zabieram się do nauki, bo i mam jej tyyyyyle

WIELKIE ODCHUDZENIE!
75,6-71-70-69-68-67-66-65-64-63 -62-61-60

zoffen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 19:42   #3527
martyna2696
Wtajemniczenie

GG do martyna2696

Cytat:
Napisane przez zoffen Pokaż wiadomość
A moja dieta dzisiaj. eeh.. Byłabym wdzięczna gdyby ktoś napisał mi czy w miarę ok..

II śniadanie: bułka razowa dosyć spora z polędwicą sopocką i sałatą + mandarynka
Obiad: Gołąbek z ziemniakami (nie mogłam się wymigać z tych ziemniaków, bo byłam na obiedzie u babci i się nie dało :P Za to nie dałam się i nie zjadłam ani ciasta ani cukierków - Kasztanków, które uwielbiam ) + czerwona herbata
Podwieczorek: 4 mandarynki i niestety- rządek czekolady (kiepski dzień miałam a ta czekolada Wawel o smaku malagi.. no nie udało mi się powstrzymać )
Kolacji jeszcze nie było

W sumie jak tak napisałam, to wydaje mi się, że nie było najgorzej z tym jedzeniem dzisiaj, ale czuję się taka pełna i mam takie wyrzuty sumienia przez te czekoladę jakbym się cały dzień obżerała fast foodami :/

Ehh nie wiem jak u Was, ale u mnie na uczelni powariowali :/ W przyszłym tygodniu mam 6 kół i jedno zaliczenie + dwa zaległe kolokwia do poprawy.. Co zrobić, żeby doba trwała przynajmniej 48h?

To ja już więcej nie marudzę, idę poćwiczyć momencik chociaż i zabieram się do nauki, bo i mam jej tyyyyyle
no moim zdaniem to twoje dzisiejsze posilki byly ok ale ja sie na tym nie znam
a czekolada sie nie przejmuj tez dzis jadlam batona Liona he he ale to ze stresu i glodu...
a wszystko przez ta nauke u mnie tak samo wszyscy powariowali z tymi zaliczeniami i mam mnostwo nauki ale musimy to przetrwac dobra lece sie uczyc
Stary 2009-01-14, 20:20   #3528
Sniezynka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiag-01 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry kochane

jak tam u Was, ja wczoraj zaczełam dni bez słodyczy,
ciągnie mnie jak cholera ale mam nadzieje że sie nie dam !!!!
niewiem co sie ostatnio ze mną działo że tak za słodyczami byłam

Śnieżynko- fajnie masz z tymi ćwiczeniami, po zdjeciach to w ogóle nie widać tych kilogramów!!!

Ewuś- jesteśmy z Tobą
A gdzie Ty kochana moje fotki widzialas ???

Cytat:
Napisane przez zoffen Pokaż wiadomość

Kolacji jeszcze nie było
Ja tez za bardzo sie nie znam, ale ziemniaki niepotrzebne, ta czekolada tez nie, i ta bulka chyba tez nie dobrze.... sama nie wiem. Ja jem tak ( tez nie wiem czy okay )

Sniadanie- 2 kromki chleba razowego z szynka lub serkiem wiejskim
Obiad- piers z indyka duszona + warzywa na parze
Deser- jakies owoce
Kolacja- losos surowy i 2 kromki chleba razowego.
Jak pozno ide spac to jem jeszcze Danone Activia
Do tego w ciagu dnia duzo pije wody mineralnej niegazowanej i zielona herbate

I duuzo cwicze

Trzymam kciuki za wszystkie studentki

Edytowane przez Sniezynka21
Czas edycji: 2009-01-14 o 20:21
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 20:27   #3529
martyna2696
Wtajemniczenie

GG do martyna2696

Cytat:
Napisane przez Sniezynka21 Pokaż wiadomość

Ja tez za bardzo sie nie znam, ale ziemniaki niepotrzebne, ta czekolada tez nie, i ta bulka chyba tez nie dobrze.... sama nie wiem. Ja jem tak ( tez nie wiem czy okay )

Deser- jakies owoce

I duuzo cwicze

moim zdaniem to troche za malo....
za kciuki dziekujemy
no a ja od trzech dni to jem beznadziejnie
bo rano o 7 jem jogurt, kawe i buleczke musli
o 11 zjadlam kanapke z buleczka musli i wedlina
o 13; 30 zjadlam batona liona i herbate
a po 17 zjadlam zupke z makaronem z torebki i kanapke i jeszcze pomarancza i troche chipsow (tak garsc)
Stary 2009-01-14, 20:53   #3530
zielonamorelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sniezynka21 Pokaż wiadomość

Deser- jakies owoce

I duuzo cwicze

wg mnie nie jesz zle chociaz moglabys dodac 2 sniadanie owoce jemy do 16 a wegle raczej nei na kolacje tylko w 1 polowie dnia i ten danone to leoiej wlasnie na deser lub 2 sniadanko niz przed snem.
ogolnie powino byc tak ze na sniadanie prawie same wegle i z kadym posilkiem coraz mniej az dojdziesz do czystobialkowej kolacji

eh i nici z remamentu szafy bo kumpela zadzwonila i przeszlam sie do niej a pozniej na spacerek

wspolczuje wam z tymi zaliczeniamialer dacie rade dziewczyny
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 21:15   #3531
bassienkaw
Zakorzenienie

hej kochane, ja sobie wlasnie zrobilam dzisiaj, a raczej zrobila mi kumpela pazurki... mam srebrno fioletowe i sa sliczne

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 22:10   #3532
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

czesc dziewczyny
co tam uw as?
ja zaliczylam kolosa z prawa na 5.0
a egzamin na bank tez zaliczony i za 5 z cwiczen mam dodatkowe 3pkt na egzaminie
Stary 2009-01-14, 22:15   #3533
Brenda_21
Zakorzenienie

Boshe.. zeszło mi 3 godziny by zrobić dla tż kartke i pudełko na prezent. jutro rano jeszcze pizze upieke, na 12:30 kupiłam bilety do kina i włozyłam do srodka do kartki mam nadzieje, ze bedzie zadowolony z prezentów. tyle, ze przez to robienie nie ćwiczylam ;( i mam taki bajzel w pokoju, ze nie wiem gdzie mam się ruszyc :/ masakra..
Stary 2009-01-14, 23:19   #3534
kwakwa_1
Rozeznanie

GG do kwakwa_1

ja bym z takiego prezenciku zadowolona była więc się napewno ucieszy chłopak...a jak po tej kłótni? już ok??

a ja dziś na śniadanko zjadłam grahamke z szynka drobiową, żółtym serem, ogórkiem i musztardką, na II śniadanie pół jogurtu do picia na obiad grahamke z szynka drobiową, żółtym serem, ogórkiem, sałatą lodową na podwieczorek II połowe jogurtu a na kolację pierś kurczajka z frytkami i surówką popijając dużą ilością grzańca a na koniec banan...

i tak cały dzień starania się poszedł na marne...

z drugiej strony gdybym cały dzień się nei starała a na koniec jeszcze poszalała byłoby jeszcze gorzej....jutro wracam do roboty nad sobą!!
kwakwa_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 23:43   #3535
Brenda_21
Zakorzenienie

kwakwa- no już ok ehhh te kłotnie z tż-tami.. a dostanie ode mnie tak pizze w pudełku jest bluzka z długim rękawkiem, kalendarz i ksiązka i mmsy bo uwielbia duża paczka i kartka , a w kartce w srodku jest kieszonka są zyczonka i bilety do kina no musi mu sie spodobac..;P
ja jestem wsciekła na siebie bo co z tego ze schudlam, jak dziś w ogole nie ciwczylam ;(
Stary 2009-01-15, 07:09   #3536
bassienkaw
Zakorzenienie

a ja mam chore dziecko, a i tak musialam dzis isc do pracy

Stary 2009-01-15, 08:15   #3537
donia27
Wtajemniczenie

Witam

Wpadłam się przywitac tylko bo zaraz uciekam do pracy.
Wczoraj kupiłam sobie w aptece jakąś herbatke na przemiane materii bo znowu czuje się jak balon i chodze na tron raz na kilka dni. Powiedziałam o co chodzi i Pani zaproponowała mi Sposób na Figure czy cos takiego. Podobno nie jest to w żaden sposób herbatka przeczyszczajaca tylko stopniowo poprawia przemiane. Zobaczymy co z tego bedzie.

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
a ja mam chore dziecko, a i tak musialam dzis isc do pracy
ja tez mam chore i tez musze iść Wczoraj po 12 Pani z przedszkola zadzwoniła że Oskarek ma temp 38,5 więc TŻ go zaraz odebrał i poszli do lekarza. Niby nic poważnego bo gardełko czerwone ale i tak Miś mój taki słabiutki biedniutki. Zaraz zawiozę go do teściowej bo innego wyjscia nie mam

Uciekam

Miłego dnia życzę
donia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 08:35   #3538
Brenda_21
Zakorzenienie

hej! biedactwa te Wasze maleństwa i że nawet z mama nie mogą być.
Ja się śpiesze, bo musze pizze upiec i do Tż jechać po 10, bo o 12:30 jest seans w kinie.
No i jak myslicie spodoba mu się pudełko i karteczka? w srodku karteczki jest kieszonka i tam włozylam zyczenia i bilety
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SA400002.jpg (52,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SA400001.jpg (53,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SA400004.jpg (50,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SA400006.jpg (42,0 KB, 18 załadowań)
Stary 2009-01-15, 09:10   #3539
bassienkaw
Zakorzenienie

oj pudełeczko śliczne... bardzo mi sie podoba...

co do Łucji, to idzie z nią teściowa do lekarza na 11:30 to wtedy zobaczymy co i jak... gdyby nie to,ze dzis musiaslam byc w pracy,to bym zostala... jutro jak cos to jeszcze u babci bedzie,a jesli po weekendzie nadal bedzie zle,to ja biore L4

Stary 2009-01-15, 09:58   #3540
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

a jak dla mnie to karteczka sliczna
serio cudowna tez chce umiec taka zrobic

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości