Najpiękniejsze Panny Młode 2010 cz. III - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-14, 13:31   #4291
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Najpiękniejsze Panny Młode 2010 cz. III

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a nie wolisz raz na jakis czas wlozyc to co uzbierasz na jakies konto oszczednosciowe? bo tak troche szkoda, zeby czesc tych pieniazkow inflacja pozarla zanim wydasz je za 1,5 roku
wiesz i tak nie uzbieram pewnie więcej niż 500zł a jeszcze dokładnie nie wiem na jaki cel mi się przydadzą- może wydam je na tegoroczne wakacje z resztą lubię mieć jakąś kasę przy sobie na wszelki nieprzewidziany wypadek dopiero mam w skarbonce 30zł więc wiesz...

ide na obiadek a potem uciekam na uczelnię.. będą wyniki zeszłotygodniowego kolokwium
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:33   #4292
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
umowa podpisana
jestem bardzo mile zaskoczona bo spodziewałam się ze 200zł za osobę a tu 145zł i to juz za dwa dni wesela!!!! bardzo miłe zaskoczenie!
To super, że wam tak łądnie to policzyli

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
...a co do oszczędzania, to moja kolezanka dostaje od rodziców 5 tys, a resztę z TZtem sami wykładają, slub też w 2010 ale na poczatku października, ale oni nawet grosza nie mają uzbieranego.. i to mnie troszkę dziwi, bo TŻ zbierał juz pieniązki zanim mi się oświadczył
To może ja się już schowam, bo my z TŻ jeszcze prawie nic nie mamy (no, on ma 3 tys, ja 1tys), rodzice nam nic nie dają, ślub w kwietniu, a jeszcze oboje nie mamy pracy
Ale nie będziemy niczego przekładać, chociażby kosztem drastycznego cięcia kosztów. Ja mam nadzieję, że jeszcze zdążę dostać jakąś pracę i TŻ też i damy radę uskładać na tyle ile potrzebujemy. Za to co byśmy chcieli na weselu zapłacimy mniej niż 15tys, ale ostatecznie będziemy mogli zrobić wesele u mnie w domu (mam 2 ofromne pokoje połaczone szerokimi drzwiami, że nikomu na 100% nie będzie w nich ciasno, można zaoszczędzić na strojach i samemu robić jedzenie (ale to już kilka dni trzeba by było zacząć i narobiłabym sie przy tym konkretnie ). Ja jednak wciąż jestem dobrej myśli, a jeśli szybko nie dostaniemy pracy, to za to co już mamy wyjedziemy za granicę i tam coś zarobimy
Stary 2009-01-14, 13:34   #4293
lain
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz i tak nie uzbieram pewnie więcej niż 500zł a jeszcze dokładnie nie wiem na jaki cel mi się przydadzą- może wydam je na tegoroczne wakacje z resztą lubię mieć jakąś kasę przy sobie na wszelki nieprzewidziany wypadek dopiero mam w skarbonce 30zł więc wiesz...
to ja myslalam, ze uzbierasz tyle zeby chociaz te obraczki byly (tak pisalas)

ja naleze do osob, ktore przy sobie lubia miec tylko jakies drobniaki na herbatke z automatu albo ksero cala reszte lubie miec w banku i gdzie moge tam place karta nieprzewiidziany wypadek tez mozna karta oplacic
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:53   #4294
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
to ja myslalam, ze uzbierasz tyle zeby chociaz te obraczki byly (tak pisalas)

no uzbieram ale nie planuję obrączek za 2 tys zł ostatnio oglądaliśmy z tżtem obrączki w Aparcie i wybraliśmy zgodnie jeden wzór i kosztowały 709zł za sztukę ale poszliśmy do innego jubilera takiego mniejszego niefirmowego i tam takie same- dosłownie- klasyczne złote płaskie obrączki kosztowały niewiele ponad 800zl. w moim kosztorysie mamy 1000zł na obrączki czyli po 500zł każde ma uzbierac- wg moich obliczen własnie tyle powinnam uzbierac odkładając minimum 5-10zł tygodniowo z kieszonkowego

Kasia podziwiam Twój optymizm na pewno wam się uda! jak się tak mocno czegoś chce to się to ma
Stary 2009-01-14, 13:55   #4295
kaska87
Zakorzenienie

a my zakładaliśy, że na obraczki wydamy ok 2.000 a okazało się, że w aparcie wyjdą 1.600 a u jubilera no name brzydsze tyle kosztują, więc sorry, ale wole mieć te z apartu tym bardziej, że są prześliczne

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:58   #4296
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a my zakładaliśy, że na obraczki wydamy ok 2.000 a okazało się, że w aparcie wyjdą 1.600 a u jubilera no name brzydsze tyle kosztują, więc sorry, ale wole mieć te z apartu tym bardziej, że są prześliczne
ty Kasiu87 masz szczególny wzór konkretny i niepowtarzalny więc rzeczywiście jak mają być brzydsze to niech będą śliczne i za tą samą cenę, ale takie jak ja chcę zwykłe obrączki z żółtego złota płaskie=ścięte- wiecie o co chodzi to takie sa w każdym jubilerze więc po co przepłacac niemal 100%
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,142

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2009-01-14 o 14:00
Stary 2009-01-14, 14:00   #4297
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ty Kasiu87 masz szczególny wzór konkretny i niepowtarzalny więc rzeczywiście jak mają być brzydsze to niech będą śliczne i za tą samą cenę, ale takie jak ja chcę zwykłe obrączki z żółtego złota płaskie=ścięte- wiecie o co chodzi to takie sa w każdym jubilerze więc po co przepłacac niemal 100%
no chyba, że tak chociaż takie zwykłe w aparcie widziałam ostatnio za niecałe 500zł za sztukę, a obrączke ma się na całe zycie więc warto dobrze wybrać

Wy chcecie takie?:
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,179
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,178

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-01-14 o 14:01
Stary 2009-01-14, 14:06   #4298
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
a nie wolisz raz na jakis czas wlozyc to co uzbierasz na jakies konto oszczednosciowe? bo tak troche szkoda, zeby czesc tych pieniazkow inflacja pozarla zanim wydasz je za 1,5 roku
no ja tez się obawiam co z inflacją, ale nie znam się na tym i nie wiem gdzie by tu mozna ulokować kasę.. na razie mam 1600 zł w skarpetce..TŻ jest nie lepszy bo ponad 6 tysiaków ma w domu bo jakoś nie mogę przekonać go do banków niestety..
ja po znalezieniu pracy chcicłabym połowę pensji odłozyć, ale nie wiem co, jak i gdzie..

Cytat:
ide na obiadek a potem uciekam na uczelnię.. będą wyniki zeszłotygodniowego kolokwium
to trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez kasia083 Pokaż wiadomość

To może ja się już schowam, bo my z TŻ jeszcze prawie nic nie mamy (no, on ma 3 tys, ja 1tys), rodzice nam nic nie dają, ślub w kwietniu, a jeszcze oboje nie mamy pracy
Ale nie będziemy niczego przekładać, chociażby kosztem drastycznego cięcia kosztów. Ja mam nadzieję, że jeszcze zdążę dostać jakąś pracę i TŻ też i damy radę uskładać na tyle ile potrzebujemy. Za to co byśmy chcieli na weselu zapłacimy mniej niż 15tys, ale ostatecznie będziemy mogli zrobić wesele u mnie w domu (mam 2 ofromne pokoje połaczone szerokimi drzwiami, że nikomu na 100% nie będzie w nich ciasno, można zaoszczędzić na strojach i samemu robić jedzenie (ale to już kilka dni trzeba by było zacząć i narobiłabym sie przy tym konkretnie ). Ja jednak wciąż jestem dobrej myśli, a jeśli szybko nie dostaniemy pracy, to za to co już mamy wyjedziemy za granicę i tam coś zarobimy
no jeżeli znajdziecie pracę to zdołacie tyle odłozyć .. w sumie ostateczne rozwiązanie w gruncie rzeczy nie jest takie złe.. a gdzie bedziecie mieszkać po slubie??

ja przytoczyłam przykład koleżanki która wiecznie mi narzeka że oni nie uzbierają tyle, a nic nie robią w tym kierunku żeby odłożyć, on pracuje, ona dorabia więc nie mają źle..

a tak ogólnie to zasypiam nad notatkami..

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2009-01-14 o 14:08
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 14:07   #4299
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
umowa podpisana
jestem bardzo mile zaskoczona bo spodziewałam się ze 200zł za osobę a tu 145zł i to juz za dwa dni wesela!!!! bardzo miłe zaskoczenie!
cena nie obejmuje alkoholu, ciasta i owoców ale to wiedziałam więc mój kosztorys zaoszczędza prawie 2tys zł
za orkiestrę płacimy 100% ceny bo można było połowę ale mamusie zażyczyły sobie żeby dogadzać panom bo sa tego warci no i zamówilismy im pełną obsługę
dzieci do lat 3 za darmo, dzieci do lat 10 -50% ceny. Starszych dzieci w rodzinie nie ma więc ok
chlebek i kieliszki do tłuczenia na powitanie zapewnia sala, wazony i świezniki i świece tez, ale mi się zamarzyły świeże kwiaty a nie sztuczne więc sama je muszę sobie zamówic
wiejski stół można samemu sobie wyposażyc a oni mi ustroją- bardzo mnie to cieszy bo produkcją bimberku i kiełbasy swojskiej zajmuje się mój teść więc będzie za darmochę full wypas
menu mama mi w piątek pokaże bo juz nie chciałam przedłuzac rozmowy przez telefon to wam opowiem jak juz będę wiedziała

i co wy na to dziewczyny, dobry interes??? mi się wydaje że bardzo dobry no to odejmuję z kosztorysu 2 tysiaczki będzie za to np pralka i odkurzacz do naszego domku
Gratulacje Tancerka, zdecydowanie dobry interes zrobiłaś

Cytat:

a co do oszczędzania, to moja kolezanka dostaje od rodziców 5 tys, a resztę z TZtem sami wykładają, slub też w 2010 ale na poczatku października, ale oni nawet grosza nie mają uzbieranego.. i to mnie troszkę dziwi, bo TŻ zbierał juz pieniązki zanim mi się oświadcxzył
My powoli oszczędzamy z TŻtem ale też jeszcze za dużo to nie mamy
Grunt, że moi rodzice już mają kupę kasy odłożone

Cytat:
Tancerka to co że dopiero 30 złotych Grosz do grosza a będzie kokosza

Cytat:
Napisane przez kasia083 Pokaż wiadomość

Kasieńko może byc i tak Gratuluję determinacji i powodzenia życzę

Cytat:
no uzbieram ale nie planuję obrączek za 2 tys zł ostatnio oglądaliśmy z tżtem obrączki w Aparcie i wybraliśmy zgodnie jeden wzór i kosztowały 709zł za sztukę ale poszliśmy do innego jubilera takiego mniejszego niefirmowego i tam takie same- dosłownie- klasyczne złote płaskie obrączki kosztowały niewiele ponad 800zl. w moim kosztorysie mamy 1000zł na obrączki czyli po 500zł każde ma uzbierac- wg moich obliczen własnie tyle powinnam uzbierac odkładając minimum 5-10zł tygodniowo z kieszonkowego

Kasia podziwiam Twój optymizm na pewno wam się uda! jak się tak mocno czegoś chce to się to ma
Ja wiem jakiej chcę firmy obrączki i mniej więcej jak mają wyglądac ale wizja mi się zmieniła
Wcześniej chciałam proste zwykłe z żółtego złota takie jak Tancerka a teraz chcę też z żółtego złota ale takie z jakimś wzorkiem wyżłobionym jakby Nie wiem jak to się nazywa
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 14:11   #4300
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
no chyba, że tak chociaż takie zwykłe w aparcie widziałam ostatnio za niecałe 500zł za sztukę, a obrączke ma się na całe zycie więc warto dobrze wybrać

Wy chcecie takie?:
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,179
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,178
wkleiłam post powyżej twoim jakie chcemy- bardziej płaskie niż te co wkleiłaś

Gosia dobrze powiedziane- grosz do grosza a będzie... obrączka jeśli znajdziemy obrączki a Aparcie za max 1200zł to oczywiście kupimy Apart ale już droższych nie przewiduję i wtedy pójdę do innego jubilera

dobra ja uciekam buziaki
Stary 2009-01-14, 14:18   #4301
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
wkleiłam post powyżej twoim jakie chcemy- bardziej płaskie niż te co wkleiłaś

Gosia dobrze powiedziane- grosz do grosza a będzie... obrączka jeśli znajdziemy obrączki a Aparcie za max 1200zł to oczywiście kupimy Apart ale już droższych nie przewiduję i wtedy pójdę do innego jubilera

dobra ja uciekam buziaki

ja tez odkladam grosz do grosza i mała kupka mi sie uzbierała..

a wiecie kiedy ma wejśc euro? bo ja się boję tych całych przeliczników że możemy częśc kasy stracić.. echh
Stary 2009-01-14, 14:19   #4302
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

Na razie oboje mieszkamy z rodzicami i jeśli będziemy mieć pracę, to będziemy mogli odkłądać oboje po dość spore kwoty
A po ślubie to zamierzamy coś wynająć, a w między czasie odkłądać, by zwiększyć naszą zdolność kredytową, a jak już będziemy mieli, to wtedy mieszkanie na kredyt.

Jej u mnie w domu wszyscy chorzy, teraz i mnie coś bierze boli mnie głowa i kości, chyba muszę sie położyć...
Stary 2009-01-14, 14:21   #4303
gosica502
Wtajemniczenie

Ja nie wiem kiedy Euro będzie bo pieniążki i finanse to całkiem nie moja dziedzina ale poważne obawy mam... Ale też sie boję, że tak wyjdzie z tymi przelicznikami...
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 14:23   #4304
lain
Zakorzenienie

Cytat:
no ja tez się obawiam co z inflacją, ale nie znam się na tym i nie wiem gdzie by tu mozna ulokować kasę.. na razie mam 1600 zł w skarpetce..TŻ jest nie lepszy bo ponad 6 tysiaków ma w domu bo jakoś nie mogę przekonać go do banków niestety..
ja po znalezieniu pracy chcicłabym połowę pensji odłozyć, ale nie wiem co, jak i gdzie..
ja bym sie bala trzymac w domu kase a tak to sobie przez necik patrze ila mam na koncie i na lokatach
inflacja polega na tym, ze np. odkladasz teraz 3 zl za ktore zalozmy mozesz obecnie kupic 3 lizaki, to z powodu inflacji (spadek wartosci nabywczej pieniadza przez wzrost cen) za pare lat za te 3 zl bedziesz juz mogla kupic tylko 2 lizaki
i zalozmy, ze jesli inflacja roczna wynosi 3% (kazdego roku pieniadz traci 3% swojej wartosci), a ty trzymasz na zalozmy koncie oszczednosciowym 5%, to nie dosc, ze twoje pieniadze nie traca tych 3% to jeszcze zyskuja 2% (tzn. odsetki)
mam nadzieje, ze cos sie rozjasnilo

sciagnelam kotu obroze, bo troche mu sie utylo i zaczela byc ciasna. teraz chodzi i sie mizia dziekczynnie

Cytat:

a wiecie kiedy ma wejśc euro? bo ja się boję tych całych przeliczników że możemy częśc kasy stracić.. echh
najwczesniej 2012, wiec chill out

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-01-14 o 14:24
Stary 2009-01-14, 14:39   #4305
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
ja bym sie bala trzymac w domu kase a tak to sobie przez necik patrze ila mam na koncie i na lokatach
inflacja polega na tym, ze np. odkladasz teraz 3 zl za ktore zalozmy mozesz obecnie kupic 3 lizaki, to z powodu inflacji (spadek wartosci nabywczej pieniadza przez wzrost cen) za pare lat za te 3 zl bedziesz juz mogla kupic tylko 2 lizaki
i zalozmy, ze jesli inflacja roczna wynosi 3% (kazdego roku pieniadz traci 3% swojej wartosci), a ty trzymasz na zalozmy koncie oszczednosciowym 5%, to nie dosc, ze twoje pieniadze nie traca tych 3% to jeszcze zyskuja 2% (tzn. odsetki)
mam nadzieje, ze cos sie rozjasnilo

najwczesniej 2012, wiec chill out
a jakie konto oszczednościowe polecasz? bo na razie nie mam az tak dużo kasy żeby włozyc na lokaty..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 14:45   #4306
lusmarija
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

ale mam nawał w pracy w szkole i na dodatek coś mnie zaczyna boleć w klatce piersiowej ehhhhhhhhhhhh no ja nie mogę teraz chorować!!!

a tak w ogóle to ostatnio Was tylko podglądam trochę

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 14:57   #4307
lain
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie konto oszczednościowe polecasz? bo na razie nie mam az tak dużo kasy żeby włozyc na lokaty..
takie z jak najwiekszym oprocentowaniem (warto tez zwrocic uwage ile bank bierze prowizji za wyplate z takiego konta, zazwyczaj pierwsza wyplata w miesiacu jest darmowa) my z TZem osobiscie preferujemy lokaty, bo zazwyczaj sa wyzej oprocentowane konto oszczednosciowe mamy, ale praktycznie w ogole nie uzywane a tak to TZcik zaklada przez internet lokaty miesieczne i tak sobie rosnie na kilku lokatach
i chyba nawet rozmyslil sie z planow oszczedzania, bo jak wyszedl pomysl, zeby kupic moze mieszkanie wczesniej niz za 3-4 lata to zamrazanie tych pieniedzy przestalo miec troche sens.
Stary 2009-01-14, 15:01   #4308
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
takie z jak najwiekszym oprocentowaniem (warto tez zwrocic uwage ile bank bierze prowizji za wyplate z takiego konta, zazwyczaj pierwsza wyplata w miesiacu jest darmowa) my z TZem osobiscie preferujemy lokaty, bo zazwyczaj sa wyzej oprocentowane konto oszczednosciowe mamy, ale praktycznie w ogole nie uzywane a tak to TZcik zaklada przez internet lokaty miesieczne i tak sobie rosnie na kilku lokatach
i chyba nawet rozmyslil sie z planow oszczedzania, bo jak wyszedl pomysl, zeby kupic moze mieszkanie wczesniej niz za 3-4 lata to zamrazanie tych pieniedzy przestalo miec troche sens.

fajnie macie, ale ja sie w tych lokatach gubię.. no ale jak będzie to konieczne to poczytam o nich i wtedy zadecyduję..
Stary 2009-01-14, 15:03   #4309
kaska87
Zakorzenienie

a ja się ciesze, że od razu po slubie będziemy mieli z TZ swój własny "kąt" i to spory trzeba będzie tylko wziąć ok 100.000 kredytu i wszystko będzie elegancko odpicowane po naszemu

Stary 2009-01-14, 15:04   #4310
lain
Zakorzenienie

my za to jak juz kupimy mieszkanie bedziemy mogli miec satysfakcje, ze sie wszystkie sami dorobilismy
Stary 2009-01-14, 15:11   #4311
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
my za to jak juz kupimy mieszkanie bedziemy mogli miec satysfakcje, ze sie wszystkie sami dorobilismy
a ja się cieszę i nie mam jakiegos kompleksu, ze dom dostaniemy for free

Stary 2009-01-14, 15:12   #4312
lain
Zakorzenienie

Cytat:
no to fajnie
Stary 2009-01-14, 15:13   #4313
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
no to fajnie
wiem

a ja sie ukrywam u Tadzika w pokoju bo właśnie ksiądz chodzi po kolędzie TZ już ministranta czekolada chce karmić

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-01-14 o 15:15
Stary 2009-01-14, 15:17   #4314
lain
Zakorzenienie

Cytat:
wiem

a ja sie ukrywam u Tadzika w pokoju bo właśnie ksiądz chodzi po kolędzie TZ już ministranta czekolada chce karmić
to Tadzik bedzie musial chyba wybudowac drugi dom zeby wypelnic 3 zadania mezczyzny w zyciu: zasadzic drzewo, splodzic syna i wybudowac dom

ja tak TZa kiedys chowalam dobrze, ze ksiedzu nie przyszlo do glowy chodzic po mieszkaniu i machac kropidlem
Stary 2009-01-14, 15:18   #4315
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
to Tadzik bedzie musial chyba wybudowac drugi dom zeby wypelnic 3 zadania mezczyzny w zyciu: zasadzic drzewo, splodzic syna i wybudowac dom
on będzie miał same córki

Stary 2009-01-14, 15:34   #4316
lain
Zakorzenienie

Cytat:
on będzie miał same córki
biedny. zginie sam w tym babincu
Stary 2009-01-14, 15:43   #4317
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
my tak samo

Cytat:
jeszcze sie mozesz ich nabawić, bo zdarzą się ludzie, który Ci to wypomną. Tzn. mam nadzieję, ze nie,ale tacy sa własnie ludzieNIektórzy

Napisałam ak baaardzo dużo i mi sie skasowało
Wiecie co - uczyłam sie wczoraj 2,5 godzinki i wszystko napisałam na kolosie
Tancerka
super, ze już macie i takak tanioszka to juz w ogole
więcej nie pamiętam.
Aha, can't dziecko drogie jak Ty masz nerwy trymac kase w domu???Ja wole na koncie chociażby dlatego, ze lubię sobie patrzyć jak sie mnożą pieniążki
Przeciełm sobie łapkę nowym ożem, wpawdzie bez krwi ale sie przestraszyłam.
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 15:53   #4318
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja mam wręcz odwrotnie cieszę się że będziemy mieli gdzie mieszkać i w ogóle ale ja zosia samosia wolałabym na to zapracować własnymi rękami. Ale wtedy to nie wiem kiedy bym sie dorobiła tego swojego włąsnego kąta. Ale naprawdę czasami jak pomyslę to jest mi starsznie głupio że dostajemy dom od rodziców. wiadomo musimy w nim wykończyć wszystko no ale...
Ale mam nadzieję, że kiedys postaramy sie o swój własny przynajmniej TZcik tak mi powiedział kiedyś że on tam nie ma zamiaru mieszkać całe życie, wiec jest nadzieja

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 16:09   #4319
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
a ja mam wręcz odwrotnie cieszę się że będziemy mieli gdzie mieszkać i w ogóle ale ja zosia samosia wolałabym na to zapracować własnymi rękami. Ale wtedy to nie wiem kiedy bym sie dorobiła tego swojego włąsnego kąta. Ale naprawdę czasami jak pomyslę to jest mi starsznie głupio że dostajemy dom od rodziców. wiadomo musimy w nim wykończyć wszystko no ale...
Ale mam nadzieję, że kiedys postaramy sie o swój własny przynajmniej TZcik tak mi powiedział kiedyś że on tam nie ma zamiaru mieszkać całe życie, wiec jest nadzieja
skoro rodzie Wam daja tzn ze mogą sobie na to pozwolic i nie ida pod most dlatego, że Wy macie domekA jak macie gdzie mieszkac to łatwiej bezie Wam zaoszczędzic na domek w przysłości

Robie pulpety, mam ogromna nadzieję, że sie nie rozpadą
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 16:14   #4320
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Robie pulpety, mam ogromna nadzieję, że sie nie rozpadą
ooo ja tez dzis mialam pulpety zapiekane w sosie serowo-szczypiorkowym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości