|
|||||||
| Notka |
|
| Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki nosisz aparat do zębów? | |||
| aparat stały metalowy |
|
49 | 44,14% |
| aparat stały porcelanowy (kosmetyczny) |
|
12 | 10,81% |
| aparat ruchomy |
|
6 | 5,41% |
| nie noszę |
|
44 | 39,64% |
| Głosujący: 111. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dobry Ortodonta, stomatolog, ceny usług , kogo polecamy:)?
Cytat:
z aparatem można wszystko. oczywiście bez przesady. nie można tylko jeść twardych rzeczy... żelki itp żeby zamki się nie poodklejały.nie mozna też zbytnio gumy do żucia żuć. palić papieroski można. uważaj tylko żeby ligaturki się nie przebarwiały. raz na jakiś czas pij wodę z cytryną i będzie ok
|
|
|
#392 |
|
Przyczajenie
|
Zna ktoś dobrego ortodontę we Wrocławiu?
Zależy mi na stałym aparacie estetycznym, ale nie chcę płacić 5000zł;/ Na którejś ze stron przeczytałam o gabinecie stomatologicznym na ul. Galla Anonima.. Czy któraś z Was była tam i orientuje się co do cen takiego aparatu? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź, ponieważ chciałabym założyć aparat jeszcze przed świętami..
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja słyszałam jedynie o Klinice Pięknego Usmiechu - że troche się drożą.... obecnie kolega płaci za wizytę 120zł, ja 100zł Jeśli chodzi o ortodontę w Lublinie, to ja chodzę do Multimed'u na ul. Fabrycznej ( KLIK ). Poszłam tam z polecenia. Płaciłam: łuk - 1200zł wizyta - kiedyś 70/80zł, teraz 100zł wizyty ok co 5-6 tyg Lekarz: p. Słotwińska godziny przyjęć: poniedziałek, środa, piątek - 15-18/19 sobota - 8-13/14 Czy jestem zadowolona? Uważam, że zbyt rozbiegło się w czasie założenie górnego i dolnego łuku (rok różnicy, napierw górny, potem dolny), ale i tak uważam, że kobieta się zna na rzeczy ![]() Obecnie mija mi już 2 lata jak noszę aparat. Jak jakieś pytania, to chętnie odpowiem. |
|
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Stomatolog w BYdgoszczy
dr Anas Haj Obeid- przyjmuje w jakieś dni w przychodni na wyżynach a poza tym ma prywatny gabinet Bydgoszcz 85-313, ul. Gnieźnieńska 21, tel. (52) 3486790
Podam Ci linka na wypadek gdybyś chciała poznać opinie pacjentów na temat tego stomatologa: http://www.znanylekarz.pl/lekarz-113...-bydgoszcz.php |
|
|
|
|
#395 |
|
Rozeznanie
|
a z KOŁOBRZEGU kogoś polecacie?
|
|
|
|
|
#396 |
|
Zadomowienie
|
SZCZECIN
ja polecam dr Słowika z dent-mar na Pocztowej http://www.stomatolog-szczecin.pl/ ceny naprawdę rozsądne, aktualnie pan doktor poprawia robotę po moim ostatnim dentyście..... jestem bardzo zadowolona ![]() a kotś mi może polecić dobrego ortodontę w SZCZECINIE?? może skorzystam z usług ortodonty w dent-mar ale słyszałam że najlepsza jest pani w medicusie... z tymże kolejki są straszne a ja nie lubię kolejek ![]() |
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc! Mnie interesuje aparat porcelanowy/kosmetyczny we Wrocławiu, czy któraś Wizażanka się orientuje, gdzie moge taki założyć? Z góry dzięki
|
|
|
|
|
#398 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Czy ktoś może polecić dobrego, sprawdzonego otrodontę z Przemyśla, względnie Rzeszowa? Chyba wreszcie zdecydowałam sie na stały aparat
|
|
|
|
|
#399 |
|
Przyczajenie
|
witam,szukam dobrego ortodonty w jeleniej górze,proszę o informacje
|
|
|
|
|
#400 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich,mam poważny problem z moimi ząbkami szukam dobrego i niedrogiego stomatologa-protetyka w Bydgoszczy może ktoś zna jakiegoś dobrego i godnego zaufania?z góry dzięki.
|
|
|
|
|
#401 |
|
Raczkowanie
|
Drogie Wizażanki, jednym z moich noworocznych postanowień jest zrobić w końcu porządek ze swoim zgryzem. Mam 30 lat na karku, orginalny uśmiech i bardzo boje się dentysty (od zawsze)... Poszukuje dobrego ortodonty w Szczecinie a znaczy to dla mnie, aby możliwie bezboleśnie dał mi w miarę ludzki uśmiech.
Tak przeglądam forum i net i w kręgu moich zinteresowań znalazły się dr Katarzyna Jamroszczyk, dr Izabella Doniec Zawidzka i dr Hannna Bielawska. Czy, któraś z Was ma może jakieś doświadczenia z w/w?? Zależy mi aby Dr na widok mojej wady się nie załamała, bo tego bym chyba nie przeżyła.. dodam, że czeka mnie raczej na/pewno rwanie kilku zębów więc szukam zdecydowanej i silnej ręki.. |
|
|
|
|
#402 |
|
Przyczajenie
|
Czy ktoś zna super dentystę w Białymstoku???? Proszę o pomoc!!PILNA SPRAWA
|
|
|
|
|
#403 |
|
Przyczajenie
|
OPOLE
jESTEM ZAINTERESOWANA DOBRYM IMPLANTOLOGIEM W OPOLU I NIE MOGĘ ZNALEŚĆ GABINETU ,SŁYSZAŁĄM O JEDNYM IMPLANTOLOGU W OPOLU LECZ MA RÓŻNE OPINIE Z PRZEWAGĄ TYCH NA "NIE" MAM NADZIEJĘ IŻ JEST W OPOLU ......JESZCZE JAKIŚ DOBRY STOLATOLOG ZAJMUJĄCY SIE TĄ DZIEDZINĄ............. |
|
|
|
|
#404 |
|
Raczkowanie
|
warszawa-ochota
zna moze ktoś dobrego stomatologa z warszawy? najbardziej interesuje mnie ochota...(rakowiec) z góry dzieki wielkie
|
|
|
|
|
#405 |
|
Przyczajenie
|
hej. Czy moglby mi ktos polecic ortodonte w Olsztynie? jest spory wybor a ja nie chcialabym zle trafic
dziekuje za odpowiedzi
|
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was ma doświadczenia z Klinika MEDENT 3 na Fasolowej?
Proszę o Wasze opinie, ponieważ w najbliższym czasie chcę tam założyć stały aparacik
|
|
|
|
|
#407 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Tani dobry dentysta WROCŁAW !!! i najlepiej aby mial znieczulenie WAND ...:((((
ja nie boję się igły ble znieczulenie było dobre, aktualnie mam zęby jak podziurawioną kartkę i chciałabym, zebyz nieczulenie po prostu było dobrze zrobione i zadziałało, czy ktoś miał duże problemyz z zębami a mimo to na fotelu nie czuł bólu?
|
|
|
|
|
#408 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tani dobry dentysta WROCŁAW !!! i najlepiej aby mial znieczulenie WAND ...:((((
ja chodze do dariusza klimka na karlowicach, bardzo profesjonalnie, ok 100zl ze znieczuleniem
|
|
|
#409 |
|
Zadomowienie
|
a na kase chorych mozna na psim polu
|
|
|
#410 |
|
Raczkowanie
|
ORTODONTA KRAKÓW
Potrzebuje poleconego ortodonte z krakowa, bardzo proszę o jakieś namiary i większy opis ![]() , z wątku spisałam dwóch, a to mało![]() Pozdrawiam!
|
|
#411 |
|
Raczkowanie
|
czy naprawdę nikt nie zna dobrego stomatologa z dąbrowy górniczej albo sosnowca? tylko proszę nie Marzannę Danecką bo ceny ma z kosmosu i liczą się dla niej tylko pieniądze... gdy siadłam na fotel i zobaczyła że mam założone korony to nie pytając mnie o problem odrazu zaproponowała zdjęcie starych koron i założenie nowych oczywiście za odpowiednią kasę ...
|
|
|
|
|
#412 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny znacie może jakiegoś dobrego ortodontę we Wrocławiu? Zależy mi na aparacie stałym, przezroczystym, w miarę rozsądnej cenie i najlepiej, żeby efekty były widoczne po paru miesiącach, a nie latach.. Proszę, pomóżcie, chodziłam kiedyś do ortodontki, miałam ruchomy i niestety tylko naciągała na kasę
|
|
|
|
|
#413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie rzeczy to tylko w Erze ![]() Ale tak serio, to aparaty nosi się "w latach" ponieważ zęby nie przesuwają się drastycznie z dnia na dzień o np. 1 cm , stąd tak długo nosi się aparat. Ponadto, zęby maja "swoją pamięć" , tj. po zdjęciu apartu stałego mogą "cofać się" w miejsce swojego poprzedniego położenia, dlatego też nawet jak są zęby juz proste, to zaleca się jeszcze jego noszenie przez jakiś czas.A chciałam zaznaczyć, że efekty są widoczne w miesiącach, ale nie wystarczające do tego, aby usunąć całą wadę (choć znam przypadek, że chłopak nosił aparta 11 miesięcy, ale to była tylko niewielka korekta wady zębów). Z reguły zakładając aparat stały, jest ot już na tyle duża/"niewygodna" wada, że konieczne jest noszenie apartu stałego przez klika lat. Pozdr, Khem |
|
|
|
|
|
#414 |
|
Przyczajenie
|
Ortodonta- Białystok
Witam
Wkrótce mam zamiar udać się do ortodonty. Szukam dobrego ortodonty w Białymstoku Jeszcze jedna prośba... może wiecie, ile kosztuje tam wizyta i ogólne ceny aparacików u tych specjalistów?
Edytowane przez agus949 Czas edycji: 2009-01-23 o 15:16 |
|
|
|
|
#416 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ortodonta- Białystok
i ja sie pod tym podpisze droga ale skuteczna ... niestety
|
|
#417 |
|
Raczkowanie
|
odradzam szarmach....ma tyle pacjentów ze nie wyrabia...pozatym niemiła osoba, chyba ze dasz jej kase od razu sie łasi :/
|
|
|
|
|
#418 |
|
Rozeznanie
|
i tu masz racje ale kobita zna sie na rzeczy
inni polecani i znajacy sie na rzecyz to dr grodzka ,dr sobolewska ,dr musiatowicz
|
|
#419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a pacjentow... rzeczywisciie ma mase. jutro ma wizyte
|
|
|
|
|
|
#420 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Polećcie, proszę, dobrego ortodonte na terenie Jaworzna, Mysłowic i Katowic...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

z tymże kolejki są straszne a ja nie lubię kolejek 

- 60(28.07) - 59 -58 - 57 - 56 - 55!

, z wątku spisałam dwóch, a to mało