|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.
Cytat:
Zgadzam się z Tobą, tak powinno być, a jak jest w rzeczywistości, czy ktoś to wie????
|
|
#3482 |
|
Rozeznanie
|
Na wcześniejsze prośby rozpoczynam "chwalenie się" sukienką
dziewczyny dawajcie swoje!! ![]() http://www.bestbridalprices.com/imag...ge/Bastia.html |
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj jedziemy do Panoramy,a jutro do ZIemianskiej, ten Goździelin wybił mnie z rytmu, zawsze pod gorke. I to bedzie chyba koniec ogladania,ewentualnie w piatek RED i pałacyk tarnowskich,znaczy ze cos zmienimy. W poniedziałek znow moj P.jedzie w delegacje i staniemy w miejscu.
Teraz wiem, ze juz za poźno na takie sprawy, ale myslałam,ze mam czas Potem pewnie sie okaze,ze zespoł tez nie bedzie miał wolnego terminu. Nie chce zmieniac daty,bo jest mi szczegolnie bliska. Ale jesli okaze sie ze gdzies jest taniej,a miejsce zajet na ten dzien,to przesuniemy chyba.
|
|
|
|
#3484 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o zaiks to jest prosta sprawa (byłam jakiś czas kelnerką w jednym z ostrowieckich lokali i coś niecoś się słyszało od właścicieli tzn. rozmowy właścicieli) jest na to ustawa (można zadzwonić do zaiksu i powinni podać nr), która jednoznacznie określa, że zaiks płaci organizator. Restauratorzy boją się tego jak ognia ponieważ to oni w zasadzie organizują przyjęcie. Dlatego tak pilnują opłaty od Was. Co do zespołu, to zespół nie jest ścigany ponieważ, zaiksu nie obchodzi czy grał zespół, czy była muzyka mechaniczna. Chodzi o to, że odbyło się wesele, na którym była muzyka dla dużej ilości osób. |
|
|
|
|
#3485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem że Red ma wolne terminy 5 i 19 czerwca 2010
|
|
|
|
|
#3486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie martw się, napewno znajdziecie salę Wiem jak było z nami. Też uparliśmy się na jedną datę (rocznicę naszych zaręczyn), ale jak się okazało, że trudno będzie wszystko dograć ze sobą, to zrezygnowaliśmy z tej daty na rzecz 26.09.2009, która tak naprawdę nic dla nas nie znaczy, to poprostu zwykła data. Ale dzięki temu będziemy obchodzić trzy różne rocznice: naszego związku, zaręczyn i rocznicę ślubu.
|
|
#3487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie ORGANIZATOR taki zapis jest na stronie ZAIKS-u. Tylko teraz pytanie, czy organizatorem jest właściciel lokalu, czy państwo młodzi, którzy ten lokal wynajmują na swoje wesele Różnie to jest rozumowane, bo jedni twierdzą, że ta opłata powinna być w gestii właściciela lokalu, a w praktyce wygląda to tak, że za wszystko i tak płacą państwo młodzi, a to tylko dlatego, żeby mieć spokojną głowę w dniu wesela i nie martwić się ewentualną kontrolą ze strony ZAIKS-u.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3488 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Wydaje mi się, że w poprzednich wątkach ktoś pytał o dekoratorkę kościoła. Od tej kwestii mogę polecić siebie, ponieważ dysponuję własną dekoracją. Składa się ona z 20 stojaków z 20 kompozycjami kwiatowymi, dekoracji klęcznika i krzeseł dla młodych i świadków, 20m chodnik a także tzw. pergola czyli bramka.
|
|
|
|
#3489 |
|
Raczkowanie
|
Czy któras z Was bedzie opłacała ten caly ZAIKS?
|
#3490 |
|
Przyczajenie
|
U mnie ZAIKS wliczony jest w cenę lokalu.
|
|
|
|
#3491 |
|
Raczkowanie
|
|
#3492 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3493 |
|
Rozeznanie
|
Mam MEGA prośbę do dziewczyn które już są PO (i nie tylko!)
Powiedzcie mi proszę o co trzeba pytać w lokalu przy wstępnej rozmowie??
Edytowane przez Igoolek Czas edycji: 2009-01-14 o 16:06 |
|
|
|
#3494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja sie rozgladam za obraczkami,bo zeby rozlozyc koszty chcemy kupić je już w tym miesiącu. Na razie spodobały mi się te 3: http://www.wec.com.pl/Obraczki-Slubn...-23Z-p520.html http://www.wec.com.pl/Obraczki-Grawe...L-3Z-p369.html http://www.wec.com.pl/Obraczki-wielo...07ZB-p825.html Co o nich myslicie? |
|
|
|
|
#3495 |
|
Raczkowanie
|
mnie sie podoba 2 i 3
ja sama troche mysle o takiej jak ta 3 bo chcemiec mieszane zloto
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3496 |
|
Rozeznanie
|
Taką sukienkę zamówiłam jeszcze jej fizycznie nie posiadam
ale wygląda piękniej niż na zdjęciach a obrączki śliczne wszystkie 3! sama oglądam podobne
|
|
|
|
#3497 |
|
Rozeznanie
|
Ja też właśnie chce mieszane,bo pierścionek mam z białego złota.Podobają mi się też takie z tylko dwoma paskami,a nie trzema jak ten wzór,ale akurat nie znalazłam zdjęcia. Z drugiej strony te pierwsze też mają w sobie coś i bardzo ładnie się prezentują na żywo
|
|
|
|
#3498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) Oglądałam kiedyś suknie na tej stronie i mają pełno ślicznych modeli.Zakochałam się w kilku.A ile Cie bedzie kosztowała Twoja?
|
|
|
|
|
#3499 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawe, czy jest wygodna i nie będzie się ściągać w dół (bo z tego co zauważyłam jest chyba jedno częściowa). Szkoda, ze nie ma zdjęcia z podpiętym trenem.
|
|
#3500 |
|
Rozeznanie
|
Moja kosztuje 3840 zł dokładnie... a co do obrączek to chcę się wybrać do Krakowa bo bardzo mi się podobają wyroby Węca ale w sklepie internetowym nie ma możliwości zwrotu a ja muszę widzieć i dotknąć moją przyszłą obrączkę
Suknię kupuję w salonie w Warszawie bo obecnie tu mieszkam.
Edytowane przez Igoolek Czas edycji: 2009-01-14 o 16:39 |
|
|
|
#3501 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ściąga się w dół poza tym ma dopinane cieniusieńkie jak mgiełka ramiączka w razie czego i jest bardzo wygodna bo nie ogranicza ruchów w tańcu (testowałam w salonie ) no i super trzyma brzuszek dzięki sznurowaniu z tyłu
|
|
|
|
|
#3502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałam jednak wydać sporo mniej.Za to ja mieszkam obok tego Węca właśnie (dosłownie parę bloków stamtąd)
|
|
|
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3504 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, bo bardzo ważne jest żeby suknia była wygodna i nie krępowała ruchów.Dziewczyny czekam na dalsze typy Waszych sukien ślubnych, mnie zostało tylko oglądanie . Tak Wam zazdroszczę tych przygotowań, ja mogłabym przeżyć ten dzień jeszcze raz...................... ..........
|
|
#3506 |
|
Rozeznanie
|
To zapraszam do Krakowa na wycieczkę
Oj chyba jutro po drodze na uczelnie zajdę do tego jubilera
|
|
|
|
#3507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To podpowiedz o co mam pytać w sobotę w lokalu jakaś lista najważniejszych pytań od strony praktycznej
|
|
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Igoolek a kiedy macie ten ślub?
Daisy89 w jakiej parafii bierzecie ślub? |
|
|
|
#3509 |
|
Raczkowanie
|
Tak dokładnie to już nie bardzo pamiętam o co pytałam. Spróbuje Ci jakoś pomóc.
Ważne jest byś dokładnie dowiedziała się co jest wliczone w cenę. Ile potraw? Czy są w tym owoce, ciasto, tort, napoje. Co sama musisz sobie załatwić. Co z dekoracją, czy jest wliczona w cenę, czy nie? Co z kwiatami na stół, czy załatwiacie wy, czy oni? Co z potrawami, które zostaną na stołach po weselu, czy możecie sobie je wsiąść? Na ile przed weselem sala będzie do Waszej dyspozycji? Czy dostaniecie zniżkę na pokoje, w końcu organizujecie u nich wesele? Na razie przyszło mi do głowy tylko tyle pytań, jak sobie coś przypomnę to napiszę
|
#3510 |
|
Rozeznanie
|
Ślub mamy 24 lipca 2010
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

dziewczyny dawajcie swoje!!
Teraz wiem, ze juz za poźno na takie sprawy, ale myslałam,ze mam czas
Potem pewnie sie okaze,ze zespoł tez nie bedzie miał wolnego terminu. Nie chce zmieniac daty,bo jest mi szczegolnie bliska. Ale jesli okaze sie ze gdzies jest taniej,a miejsce zajet na ten dzien,to przesuniemy chyba.
Różnie to jest rozumowane, bo jedni twierdzą, że ta opłata powinna być w gestii właściciela lokalu, a w praktyce wygląda to tak, że za wszystko i tak płacą państwo młodzi, a to tylko dlatego, żeby mieć spokojną głowę w dniu wesela i nie martwić się ewentualną kontrolą ze strony ZAIKS-u.

) Oglądałam kiedyś suknie na tej stronie i mają pełno ślicznych modeli.Zakochałam się w kilku.A ile Cie bedzie kosztowała Twoja?
Chciałam jednak wydać sporo mniej.Za to ja mieszkam obok tego Węca właśnie (dosłownie parę bloków stamtąd)
. Tak Wam zazdroszczę tych przygotowań, ja mogłabym przeżyć ten dzień jeszcze raz...................... ..........