|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
never say no to panda
|
Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXV)
Scent Intense
|
|
#3512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłem przekonany, że w poprzedniej wypowiedzi z pewnym dystansem podeszłaś do określenia Dzinga mianem ładny, co zasugerowała mi doklejona emotka. --- Odkryłem właśnie, że Paestum Rose to niedaleki kuzyn Eau de Soir Sisley. Przynajmniej na mojej skórze.
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie po kilku dniach z rzędu wyszła nieprzyjemna szorstka gorycz i ziołowy susz, czego na pczątku nie było Jest to pozycja obowiązkowa do wielbicielek kadzideł... ale warto pochodzic do niej z dystansem, testy rozciągnąc na kilka dni z rzędu. Na szczescie (i nieszczęscie zarazem) inny, pilniejszy wydatek powstrzymał mnie od zakupu całej setki. Dzisiaj Timbuktu ... 2 podejscie
Edytowane przez psycha Czas edycji: 2009-01-14 o 12:15 |
|
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Midnight Poison
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
euphoria
|
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Chanel no 5 eau premiere
|
|
|
|
#3517 |
|
Rozeznanie
|
Smok jestem rozanielona tak mi dziś w nim dobrze
|
#3518 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dziewczyny!
czy Wy przez dzień czujecie jak pachniecie? Bo ja prawie zawsze mam wrażenie że po pół godzinie już nie pachnę...
|
|
#3519 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pachne The One |
||
|
|
|
#3520 |
|
Rozeznanie
|
U mnie to bardzo zależy od perfum - np Addicta czuje cały dzień, ogólnie większość Diorów czuję. Ale juz np wyżej wspomniany Smok znika wg mojego nosa po 15 min...wiem ze tam jest bo przebadalam sprawę za pomoca nosa TZ i on go czuje cały dzień ja nie - przy Smoku zatem obowiązkowy jest szalik, który sprawie ża czuję Smoka dłużej (pare h). Lutki - Sa majeste - cały dzień, bez trikow, MdB też, ale już żężąbr (
) znika relatwnie szybko... Nie wiem od czego to zależy- chyba od właściwości indywidualnych nosa...
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Princesko, odpowiadam. Chodzi o zapach PC02 z kolekcji Biehl Parfumkunstwerke, który stworzyła pani Patricia Choux
Więcej na ten temat TUMyślę, że Tobie, miłośniczce słodkości bardzo by się spodobał
|
|
|
|
#3522 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3524 |
|
Zadomowienie
|
Magnetism
|
|
#3525 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Dziękuję, ale niestety czuję się dużo gorzej. Kotka przytulę.
Dostałam antybiotyk, mam grypę z rozszerzeniem na oskrzela (świszczę okropnie). Dobrze, że poszłam dzisiaj do lekarza, bo bym miała zapalenie oskrzeli. A pozatym umieram. Mam gorączkę, nie mam węchu, nie mam smaku, całe ciało boli. Weszłam na chwilę na forum, ale uciekam zaraz spać. Czuję się naprawdę przepaskudnie. Cytat:
Trochę męskie.Nie pachnę, bo i tak bym nie czuła. |
|
|
|
|
#3526 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3527 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Kuruje się domowymi sposobami więc obawiam się, że strasznie muszę cuchnąć czosnkiem
|
|
|
|
|
#3529 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Nie wiem, czy pocieszy Cię trochę to, co napiszę, ale IMHO nie jesteś tak bardzo zewnatrzsterowna, jak Ci się wydaje. Wiesz... ja pójdę w analogie muzyczne (bo tam mi najbliżej) i powiem tak: słuchasz muzyki niezbyt popularnej. Gdybyś była zależna od gustów innych ludzi pewnie wybrałabyś to, co podoba się większej ich ilości, to, co puszcza się i chwali w radio. ![]() Jeśli masz na myśli zapach, który podejrzewam, że możesz mieć to po pierwsze na Tobie może on pachnieć zupełnie inaczej, niż na krytykujących go osobach. ), że za dużo nut nie oznacza, że jest ich tam za dużo obiektywnie, tylko że w naszych nosach się nie mieszczą. A dla Ciebie to może być wirtuozeria. ![]() I jeszcze... Już teraz o sobie napiszę, że ja nie chciałabym chyba pachnieć czymś, czego nikt nie krytykuje. Jeśli nagle pojawia się coś (nie mam tu na mysli tylko zapachów oczywiście) co zachwyca wszystkich bez wyjątku to natychmiast zaczynam być podejrzliwa i zastanawiać się "co jest nie tak"? Bo tak szczerze - tylko nijaka pulpa nie budzi żadnych kontrowersji. ![]() Cytat:
To chyba świadczy o wielkości zapachu. A przynajmniej tej opcji będę się trzymać. Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że rychło wyjdziesz z tego paskudnego choróbska. ![]() Pachnę Myrrhe Ardente. Bardzo ładnie. Tą serią Goutal odzyskała nieco mojej sympatii.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-01-14 o 18:21 |
||||
|
|
|
#3530 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
za brak cła. Ależ ja Ci zazdraszczam tego flakonika... ![]() Słuchaj, gdyby zapach po jakimś tam czasie by się znudził, albo miałabyś ochotę wymienić jakiś 5-10ml na jakąś ciekawą odlewkę to prooooooszę o kontakt Cytat:
Zdębiałam przed monitorem.Shalimar to słodki, waniliowo - irysowy orient. Gorący piasek. Felanilla silnie ewoluuje, ale na żadnym etapie rozwoju zapachu nawet przez moment nie błysnęła mi myśl "o, to coś podobnego do Shalimar". A Shalimara wącham dość regularnie. Skłoniłabym się ku wrażeniu Elve, że może rzeczywiście można się uprzeć, że wszystko co skórzane i waniliowe ma za pierwowzór Shalimarowego klasyka, ale ... po co ? Nie wiem, ja naprawdę nie widzę jakichś specjalnych różnic.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2009-01-14 o 17:06 |
||
|
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
------------------------------- Za mna pracowity dzien, wykonalam plan i pograzona w myslach, nie zwracalam uwagi na to czy i czym pachne, (pomimo, ze usluszalam kilka przychylnych slow, na ten temat ). Dopiero teraz, gdy dotarlam do domu i zasiadlam na sofie, z kubkiem ziol z miodem w dloni, poczulam, ze roztaczam wokol siebie orientalna aure. Tak pieknie otulila mnie Samsara, (ciezsza, sandalowo-gozdzikowo-migdalowa), na bazie z pudrowej, delikatnie zamaszowej waniliowo-pizmowej slodyczy LouLou |
|
|
|
|
#3532 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj CdG2
|
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
wychodze na oficjalne spotkanie, spryskalam sie przesadnie Smokiem
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Dość nietypowo jak na siebie pachnę Dolce Vitą. Jej ekstrakt bardzo fajnie zachowuje się w minusowej temperaturze, zupełnie inaczej niż edt. Jest dużo bardziej korzenny i bogatszy. Cudo! (ale tak góra raz na trzy miesiące
)
|
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonko
![]() ----- Dziś Molekuły sauté
"Mrs.Dalloway said she would buy the flowers herself." --- 'and with the way they talk, and with the way they smile' http://www.youtube.com/watch?v=LETsi4eAtho Edytowane przez kokakola Czas edycji: 2009-01-14 o 18:22 |
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś pachniałam ponownie Euphorią ale chciałabym pachnieć Jade
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietam, ze jego esencjonalnosc i sloneczna slodycz oczarowaly mnie. |
|
|
|
|
#3538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Cała w oparach kadzideł CdG: Avignon, Jaisalmer, Kyoto - odpsiki robiłam
Tak dawno ich nie używałam, że już zdążyłam zapomnieć jak one pachną (pięknie pachną!).
|
#3540 |
|
Zadomowienie
|
Escada Magnetism ciąg dalszy
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.

za brak cła. Ależ ja Ci zazdraszczam tego flakonika...