|
|
#2341 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Cytat:
Co do przesądów - zauważyłyście, że wszystko musi zrobić Panna Młoda? Pewnie dlatego, że my w to wierzymy, panów trudniej byłoby przekonać do zrobienia czegoś co wynika tylko z przesadów A może słyszałyście o czymś, co musi zrobic młody? Oprócz przeniesienia wybranki przez próg?Co do ryżu to ja chyba zrezygnuję ze względu na to, że ziarenka wpadają za suknię i do włosów i póżniej swędzą.
|
|
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, czy macie już jakieś pomysły jak będziecie się czesać (i gdzie?)? I jak chcecie przystroić samochód? (i w jakiej kwiaciarni bukiet i reszta)
|
|
#2343 |
|
Rozeznanie
|
Miira bardzo dobre pytanie. Ja sama chętnie poczytam wypowiedzi Wizażanek, które poczyniły już jakiekolwiek kroki w tą stronę..., więc czekamy
|
|
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Mirra ja z doświadczenia mogę polecic Ci kwiaciarnie Finezja na ul.Abramowickiej - ale tylko jedną florystke Marysię.Wszystkie kwiatowe dekoracje zamawiam u niej od kiedy pamietam i nigdy mnie nie zawiodła.
|
|
|
#2345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(kawałeczek za szpitalem) . Czy to ta kwiaciarnia na końcowym?
|
|
|
#2346 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Jako nowicjuszka mam do przejrzenia chyba milion stron Lubelskich Panien Młodych i jakoś słabo mi to idzie. Z resztą niektóre informacje już nieco nieświeże Chciałam zapytać, czy może ktoś wie coś nowego o Fregacie przy Żeglarskiej 4. Trochę widziałam negatywnych opinii, ale termin już mam zarezerwowany i zaliczkę wpłaconą, więc tylko proszę o radę czego pilnować. Jedzenia próbowałam (imho) niezłe, ale też któraś z Was narzekała na kucharza i sama nie wiem... Z resztą wesele we wrześniu, więc jeszcze może wszystko się zmienić. I czy może w ostatnim roku któraś miała do czynienia z dj Delegatem? Stare informacje bardzo pozytywne
|
|
|
|
|
#2347 |
|
Raczkowanie
|
hej
Ja w sumie nie w samym lublinie mam wesele i slub (chociaż teraz mieszkam w lbn.) ale w woj. lubelskim mam nadzieję, że mnie nie wygonicie... jezeli ktoś wie gdzie jest tomaszów lubelski to tam a pytalam o ceny dlatego, ze chciałam mieć porównanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2348 |
|
Rozeznanie
|
ooo Tomaszów Lubelski...., rodzinne strony mojej Mamusi
więc serdecznie Cię pozdrawiam i zapraszam do włączania się do naszych dyskusji a kiedy ślub i wesele?? i gdzie??
|
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na bukiet z grubsza mam pomysł, tylko kolorystycznie jeszcze nie wiem
|
|
|
#2350 |
|
Rozeznanie
|
rety to i tak dobrze, że masz jakiś zarys... ja nie wiem co z włosami i gdzie, u kogo, nie mam pojęcia jaka fryzjerka jest dobra w tych upięciach ślubnych. Nie wiem też jaki chcę bukiet i jak przystroic samochód.
A teraz tak mi sie przypomniało takie pytanie do dziewczyn, które mają wesele dwudniowe: czy wiecie mniej więcej w jakiej kreacji chcecie wystąpić dnia drugiego, na poprawinach? |
|
|
|
|
#2351 |
|
Raczkowanie
|
wesele mam pod tomaszowem w zajeździe u Antka i w takim starym drewnianym kościółku slub
zespół nazywa sie rytm - taki lokalny i ładnie spiewają( nawet po angielsku). Nauki juz odrobiłam w tymże kościele i było nawet sympatycznie (zwłaszcza ksiądz był fajny i fajnie mówił). a reszta jeszcze nie zrobiona... więc muszę się chyba zacząć śpieszyć slub juz 2 maja j |
|
|
|
|
#2352 |
|
Rozeznanie
|
u Antka... byłam tam kiedyś na studiówce jakiejś...
a suknia jest? weselicho 1 czy 2dniowe? jak dwudniowe to tak jak wyżej pytałam masz suknie tez juz na drugi dzień? lub coś upatrzonego?
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Raczkowanie
|
nie wiedzilam że tam robia studniówki zawsze robili na sali liceum ogólnkokształcącego, zreszta blisko mojego domu
ale byc może to ładny elegancki dom weselny a i wesele jest 2 dniowe, powiem szczerze, że jeszcze do ubrania się nic nie mam... jestem w fazie odchudzania się... wstyd się przyznać...
|
|
|
|
|
#2354 |
|
Rozeznanie
|
czemu wstyd się przyznać? dobrze, że dbasz siebie...
no rozumiem, że jeszcze nie masz sukni ślubnej ani tej poprawinowej..., jakbys już cosik wybrała to nie zapomnij się pochwalić
|
|
|
|
|
#2355 |
|
Raczkowanie
|
pochwalę się na pewno
a na razie zmykam. papa
|
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zamówienia tylko i wyłacznie jak pisałam u Marysi
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki, alescie naskrobały ostatnio...
Ja mam własnie dylemat z fryzjerem i makijazem, Frzyier myslałam, żeby gdzies blisko (myslałamo salonie Nicole jakośtam(niepamietam dokładnie) na ul. Jutrzenki) Pare osób znajomych było zadowolone, a i ruch tam zawsze jest- zna ktoś? a my nie mamy samochodu więc nie wiem kto bedzie mnie woził na drugo koniec miasta na fryz, a taxą to wyniesie mnie ta fryzura 3 razdy drożej;] Co do makijazystki to poszukuje jakiejśc dobrej, w miare niedrogiej co do domu przyjedzie MAcie kogos godbnego polecenia? Ani fryzury ani maikjazu nie chce jakiegoś wymyslnego, raczej tak skromniej więc nie potrzebuje raczej jakis drogich stylistów;]Witam nowe wizażanki, szczególnie te majowe;D |
|
|
|
|
#2358 |
|
Przyczajenie
|
Ostatnio zaczelam sie zastanawiac nad slubnym uczesaniem ale cos czuje ze raczej zdam sie na fryzjera bo nawet nie mam zadnej koncepcji. a jak wczesnie trzeba zapisac sie takie czesanie, czy przy tym tez jest taki szal z terminami ??
|
|
|
|
|
#2359 |
|
Raczkowanie
|
Klementyna, słyszałam dobre opinie o pani Magdzie z Sephory w Plazie. Co prawda nie dojedzie do domu, tylko maluje u nich w sklepie, ale podobno pełny makijaż kosztuje ok 50 zł. Przy czym pani Magda doradzi i dostosuje makijaż do Ciebie. Nie muszę dodawać, że kosmetyki najlepszych marek i makijaż trzyma się do rana bez konieczności głębokich poprawek w trakcie.
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Raczkowanie
|
Mam niby zamowiony termin u Ani na fabrycznej, ale sie jeszcze mocno zasanawiam, bo tam fryzury ślubne podobno zaczynaja sie od 160zł, a u fryzjera koło mnie zrobi mi za 60zł... Nie wiem sama, z drugiej strony u Ani zrobią to profesjanalnie ehhh... nie przelewa mi sie, ale to jedyny taki dzien.
Na pewno bede miala częśc spietych włosów a część rozpuszczonych - od sierpnia zapuszczam ![]() Makijaż to zrobie w Studio4 na Pieknej bo to koło mnie - a czas w dzien ślubu na wage złota. Co do dekoracji samochodu podoba mi sie jedna kwiatowa wersja -jak znajde zdjecie to wkleje. Moja przyszła teściowa umie robić kompozycje kwaitowe wiec mozliwe ze to na nia spadnie. Bukiet bede miec zwisający i w bieli - na razie wiem tylko tyle, ale skłaniam sie do tradycyjnych roz.
|
|
#2361 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kwiaciarnia Łezka - sprawdzona w rodzinie![]() Cytat:
Byłam na weselu, gdzie młoda wystąpiła w sportowej sukience i klapkach - porażka.Cytat:
|
|
|
#2362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale rozumiem, że można ich postraszyć i nasłać teściową, żeby przypilnowała prawidłowego odgrzania potraw i podania na czas ;> Z kucharzami jest tak, że za 8 miesięcy nie da się przewidzieć w jakiej będą formie i czy ci sami... Już nie mam jak zmienić, bo nic w tym terminie nie znajdę. Cały czas mam nadzieję na jakieś pozytywne wspomnienia kogoś kto się tam bawił.Co do Sephory, to najlepiej sama tam pójdź i zapytaj. I pogadaj z p. Magdą, nie wiadomo czy Tobie akurat będzie pasowała. No albo tel. do nich 81/534 84 30
Edytowane przez BitterSweet84 Czas edycji: 2009-01-14 o 16:41 |
|
|
|
|
|
#2363 | ||||
|
Zakorzenienie
|
tez sie nie zmieszcza moim zdaniem, nawet na 2
no chyba ze jak śledzie w beczceCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak juz cos to baaaardzo delikatne, a nie jakies odpustowe ![]() co do fryzur, mialam isc do oslawionej Ani, co ja tu tak polecacie, ale mi sie nie spodobaly te jej pozlepiane lakierem na kamien fryzury, ktore zobaczylam na targach...no ale coz, moze ja sie nie znam ![]() moze pojde do corki P.CHoloty, ktora ma salon gdzies na czechowie, gdyz slyszalam ze tam jedna dziewczyna robi cuda na glowie ![]() makijaz - Edyta Błaszczak Cytat:
![]() sama bym chciala miec w takim kosciolku slub gratuluje
|
||||
|
|
|
|
#2364 |
|
Raczkowanie
|
ja tez marzyłam o takim malenkim drewnianym kosciolku... widziałam taki w Nałęczowie... Niestety w Lublinie nic podobnego nie ma, a gosci nie bede ganiac po kilkadziesiat kilometrow to tu to tam, zwlaszcza ze wesele w Lublinie.. ehh
|
|
#2365 |
|
Raczkowanie
|
witam.jesli chodzi o fryzure na slub to w marcu ide na dwie probne ;do p.choloty i do wlascicielki,,u ani,,wiec opowiem co i jak moze pomoge.bylam juz w casj... na chopina i powie ze lada mialam fryzurke probna ale taka ilosc lakieru jaka mialam na glowie robi wrazenie sztucznej.zato makijaz tam wykonany to chyba strzal w dziesiateke.co do dekoracji zdalam sie na natalie pietrzyk.bedzie stroic mi samochod robic kotare za nami no i bukiet z ekri roz wiec mysle ze bedzie ok.
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam "U Ani" popytac co i jak i rozmawiała ze mną taka mamejowata dziewczyna, ze w zyciu wiekszej ciepay nie widziałam, na zadne pytanie mi nie odpowiedziała, tylko przekrecala zdjęcia w albumie i powiedziała, ze cena od 160zł. Zniechęciła mnie ( imoja przyjaciółke- "starszą", która była ze mną doszczętnie). I tez wstępnie chce miec rozpuszczone, polokowane lekko włosy (mam długie) i częśc delikatnie z tyłu spięta(żeby do talerza nie leciały;p) a reszta puszczona i mysle, ze taka mało wymagająca fryzure zrobi mi fryzjerka w salonie na osiedlu (za 80zł).
Elizabarbara a Ile kosztuje Twoja makijazystka i czy dojezdza do domu? |
|
|
|
|
#2367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cena 180 zł i może wzrosnąć o ok 10%. MistrzyniWKochamCieMisiu taki mały drewniany kosciółek jest w Lublinie przy ul. Willowej, ale nie wiem czy do terminu Twojego ślubu msze jeszcze bedą tam odprawiane, nowy kościół jest w budowie Edytowane przez VanillaCafe Czas edycji: 2009-01-14 o 20:01 |
|
|
|
|
|
#2368 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje za miłe powitanie
w sumie to chyba nie aż tak ważne gdzie się bierze ślub ważne z kim |
|
|
|
|
#2369 |
|
Raczkowanie
|
moj makijaz kosztuje ok 100 zl.a co do fryzjera zobaczymy bo zapisalam sie konkretnie do wlascicielki wiec moze okazac sie faktycznie tak dobra jak mi kolezanka mowila a no i czesala sie do slubu moja znajoma u wlascicielki bo mowila ze rzeczywiscie tam nie ma do kogo innego pojsc.
|
|
|
|
|
#2370 |
|
Raczkowanie
|
odnosnie kosciolka to ja mam w mojej dawnej parafi na wsi pod lublinem slub i znajduje sie on ok 12km od lublina.okolica b.zielona szpaler drzew no i dlugi chodnik przechodzacy przez stary park...ech cudnie tylko niech swieci slonce.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

tylko nie mam z kim pojsc, kolezanki ucza sie do sesji i teraz wyrwac je to graniczy z cudem, a z mama... hmm mamy inny gust. Pewnie znowu sama.

Chciałam zapytać, czy może ktoś wie coś nowego o Fregacie przy Żeglarskiej 4. Trochę widziałam negatywnych opinii, ale termin już mam zarezerwowany i zaliczkę wpłaconą, więc tylko proszę o radę czego pilnować. Jedzenia próbowałam (imho) niezłe, ale też któraś z Was narzekała na kucharza i sama nie wiem... Z resztą wesele we wrześniu, więc jeszcze może wszystko się zmienić. I czy może w ostatnim roku któraś miała do czynienia z dj Delegatem? Stare informacje bardzo pozytywne
jezeli ktoś wie gdzie jest tomaszów lubelski to tam
flejksy

Kwiaciarnia Łezka - sprawdzona w rodzinie
No ale rozumiem, że można ich postraszyć i nasłać teściową, żeby przypilnowała prawidłowego odgrzania potraw i podania na czas ;>