|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Buciki ślubne
Miałam butki z otwartymi palcami i wszystko było OK - zawsze najważniejsze jest rozciągnięcie bucików przed ślubem i weselem.
Te mi się mnie podobają - ale ja jestem zdecydowaną przeciwniczką wydłużonych czubków.
|
|
#1232 |
|
Raczkowanie
|
Eee, szpicorów to ja tez nie lubię
Ale te jeszcze nie sa takie straszne, lekko wydłużone tylko..no cóż, zobaczę co znajdę w sklepach - jak nic znośnego to chyba się skłonię ku tym pierwszym w odkrytymi palcami
|
|
|
|
#1233 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a ja właśnie doszłam do wniosku, że nie umiem kupić butów do ślubu...
No bo powiedzcie mi, jak to zrobić, żeby były wygodne i żebym wytrzymała w nich całą noc, bez żadnych obtarć i odcisków, a do tego chciałabym żeby były możliwie jak najwyższe, żeby mi dodać parę centymetrów, i najbardziej podobają mi się ze szpiczastymi czubkami, a nie zaokrąglonymi. Mój genialny pomysł podmienienia butów w czasie wesela z tych wymarzonych na płaskie i wygodne odpada, bo suknia będzie się ciągnąć.
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
kupno butów ślubnych to moja zmora
ja mimo tego, że zamierzam założyć niski obcas (do 5 cm może niższy jak coś znajdę odpowiedniego) to jednak wiem, że i tak będą mnie bolały stopy bo na co dzień raczej chodzę w wygodnym obuwiu byłam w sobotę na weselu i wypróbowałam takie plastry żelowe compeed na obtarcia (są też na odciski), założyłam je w miejsca na których wiedziałam, że na 100% pojawią się pęcherze (wcześniej troszkę pochodziłam w tych butach po domu i wiedziałam w których miejscach będą się robić obtarcia). Rewelacja, to sa takie plastry żelowe mięciutkie, przezroczyste, w ogóle nie przeszkadzają i zawierają nawet jakieś substancje lecznicze. Nogi mnie troszkę bolały ale od tańczenia a nie od obtarć i pęcherzy W takie plastry zamierzam również się zaopatrzyć w dniu swojego ślubu co prawda wezmę jescze buty na zmianę ale zobaczymy może ich nie założę
|
|
|
|
#1235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż wątpię by jakiekolwiek plastry wygrały ze zwężanymi czubkami i wysokimi obcasami. Ja jestem przyzwyczajona do obcasów, ale to jednak pół dnia chodzenia i cała noc tańczenia, przecież panna młoda nie będzie siedzieć na tyłku, bo ją nogi bolą... Chyba będę musiała nieco zmienić kryteria moich ślubnych bucików
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
może całkowicie nie zlikwidują problemu, ale choć trochę go zmniejszą
![]() może te plastry na odciski przyklejone "na poduszce" stopy jak ja to nazywam, tuż poniżej palców, pozwolą zmniejszyć ból, który się wiąże z wysokimi obcasami
|
|
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1238 |
|
Raczkowanie
|
Ja też polecam wszelkie żelowe poduszeczki i plasterki - robia naprawdę ogromną różnicę, zwłaszcza osobom, które na obcasach chodzą od święta - tak jak ja. A na weselu też zamierzam zmienic butki na niższe (najchętniej płaskie balerinki), i mam w nosie, że będę zamiatać ogonem od sukienki po ziemi
Wygodnie ma być!!!
|
|
|
|
#1239 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Zgodnie z obietnicą opisuje jak się sprawują moje zamówione buty Ogólnie jestem z nich zadowolona, są bardzo dobrze wykonane, trochę sztywne, ale jak to nowe buty, każde trzeba rozchodzić, a zwłaszcza ślubne Obcasik niziutki i jak je wkładam to w ogóle nie czuje, że jest jakikolwiek obcas Wklejam zdjęcia
|
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Prezentują się naprawdę elegancko i ślicznie
|
|
|
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
czy ktos wie moze, co to sa za buty?
marka? (trudno napis odcyfrowac) gdzie mozna je zobaczyc? dzieki ciekawe czy maja inne modele |
|
|
|
#1242 | |
|
KWC
|
Cytat:
w PL niedostępna http://www.zappos.com/n/es/d/722567125/page/1.html |
|
|
|
|
#1243 |
|
Raczkowanie
|
A oto moje buciki. Nie lubie tych typowo ślubnych.
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
fajne, a gdzie kupiłaś jeśli można wiedzieć i za ile ?
ja właśnie uwielbiam takie obcasy bo są stabilne i nie za wysokie
|
|
|
|
#1245 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam je wczoraj w sklepie internetowym http://www.esklep.primastrada.com.pl...zi-p-4244.html za śmieszne pieniądze 69 zł + koszty przesyłki. Powinny dojść w przyszłym tygodniu.
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki,
jak już je będziesz miała to daj znać czy wygodne ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#1247 |
|
Raczkowanie
|
ok, dam znać, sa niziutkie 6cm, wiec na pewno będa wygodne, pozdrawiam
|
|
|
|
#1248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda na podanej stronie sa modele, jeden lub dwa, ktore mi sie spodobaly |
|
|
|
|
#1249 |
|
Raczkowanie
|
agelikr: czy orientujesz się, czy jest możliwość zamiany jeśli rozmiar nie będzie pasował?
|
|
|
|
#1250 |
|
Raczkowanie
|
Tak jest mozliwosc zamiany lub zwrotu
|
|
|
|
#1251 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skad sukienka?????Firma, model? Jak mozesz..
|
|
|
|
|
#1252 |
|
Raczkowanie
|
Of kors, że można
Sukienka jest z salonu Carmen na Jana Pawła II w Wawie, model nazywa się Rion, ale nie mam pojęcia jaka firma jest producentem..a wracając do butów Podobają mi się jeszcze takie jak załączone, tylko oczywiście w kolorze ecru i na nieco niższym obcasiku..i jest duża szansa, że się na nie zdecyduję
|
|
|
|
#1253 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich!
Buty slubne to dla mnie najwiekszy problem. Po pierwsze, mam haluksy(po operacji, ale odrosly mi i sa jeszcze wieksze jak przed), po drugie mam tzw. "francuskie stopy" czyli drugi palec jest dluzszy niz pierwszy. W zwiazku z tym, nie moge miec butow z odkrytymi palcami, buty nie moga byc zbyt waskie. Moze mi pomozecie? Moze ktoras z Was ma ten sam problem co ja? Albo miala i jakos sobie z nim poradzila? Prosze o pomoc. Pozdrawiam! |
|
|
|
#1254 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam takie butki:https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1218181498 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1218181498 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1218181498 i były rewelacyjne! Kupione w Deichmann za 69,99zł. Po weselu nadają się do prania
, ale jestem bardzo zadowolona
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1256 |
|
Rozeznanie
|
powiedcie jak to jest z butami slubnymi? powinny mieć biały flek przy obcasie czy może być beżowy? bo jak zaczynam się przygladać dokładniej to jedne mają biały inne cielisty i nie wiem które lepsze?
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skad one są?
|
|
#1258 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis mierzyłam butki z growikara - model taki ja ma andziat. Niestety mam za szeroką stopę do takiego modelu.
Przymierzyłam za to z czubkiem, nie dość że nie czum 5cm obcasa, to na dodatek pięknie wyciąga nogę moją nie za chudą bardzo wygodne buciki. ![]() A mierzyłam takie, tylko matowe: Widziałyście sandalki z nowej kolkcji growikara? ![]() www.growikar.pl |
|
|
|
#1260 |
|
KWC
|
dziewczyny, które wybrać?
1.wild diva 2. aldo Waham się głownie ze względu na cenę, te drugie są o 100 zł droższe |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

się razem od
....

Wklejam zdjęcia 

), zreszta takie najbardziej będa pasować do sukienki, bo też z takich "lekkich" jest. Nie przepadam za butami zapinanymi dookoła kostki..mam kilka par butków na oku (których foty załączam), ale może Wy mi coś innego podpowiecie?
, ale jestem bardzo zadowolona
skad one są?