|
|
#5041 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
P
I śn: miska (pełna po brzegi) budyniu waniliowego na mleku sojowym (pełna torebka budyniu na 2 szklankach mleka), herbata zielona cytrynowa bez cukru II śn: kanapka na chlebie dyniowym (ciemny z nasionami z dyni) z szynką, sałatą, pomidorem, ogórkiem, ogórkiem kwaszonym i herbata Ob: zupa pomidorowa (zabielana śmietaną) z makaronem - 2 miski P: 2 kromki chleba z słonecznikiem i soją razowego z masłem (grubo posmarowane) i ketchupem K: 4 kromki chleba z słonecznikiem i soją - razowego - z masłem, szynką i pomidorem. Do oceny. Uwagi odnośnie diety: nie mogę jeść nabiału, poza serem żółtym, nie jem cukru, słodyczy, napoi gazowanych i słonych przekąsek oraz jem tylko ciemne pieczywo. Uwaga II: dieta na wyjście z ED + przytycie. |
|
|
|
#5042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mleko to nie nabiał?
|
|
|
#5043 |
|
Raczkowanie
|
U/P
Iśn.: wieśniak 200g + 3 łyżki pł owsianych + łyżeczka ketchupu kromka razowca z serem, pomidor, kawa IIśn: 2 kromki razowca z pl sera O: porcja zapiekanki ze szpinakiem (makaron, sos, trochę mięsa mielonego, szpinak) surówka z czerwonej kapusty P: jogurt naturalny 135g, 3 śliwki suszone, 10migdałów jabłko K: serek homo ananasowy 150g, jabłko Nie wiem, czy to jest sukces, ale waga trochę wzrosła - od dłuższego czasu utrzymuje się na poziomie 50,5 (172cm), a wcześniej było 49 Czy na takim jadłospisie mogę liczyć na dalsze przytycie? Może to wzrost wagi po "świątecznej diecie"/
Edytowane przez Margolcia0703181 Czas edycji: 2009-01-14 o 20:10 |
|
|
|
#5044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Raczej nie przytyłaś tych 1,5kilo jedząc w ten sposób ^ jesz maluutko jak na P nie wiem jak z Twoja przemiana materii ale mnie by bylo trudno utrzymac wage na takim jedzeniu, a moj metabolizm wcale nie jest jakis 'szalony'
|
|
#5045 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście proszę bardzo - oto mój post z wczoraj:
I śniadanie (ok. 8.00) 2 kromki chleba razowego pełnoziarnistego Schulstad Fitness Style Jedna z plasterkiem serka Hochland z szynką a druga z białym serem (0 % tłuszczu). Serek wiejski lekki (3% tłuszczu) Kubek kawy rozpuszczalnej Nescafe( nie słodziłam). II śniadanie (11.30) Średniej wielkości grahamka (oczywiście jak zawsze bez masła) z plasterkiem chudej szynki drobiowej. Obiad (ok. 15.00) – jadłam na mieście :/ 3 średniej wielkości ziemniaki (bez sosu) Mała ryba Średnia porcja surówki z kiszonej kapusty. 17.30 – 4 średniej wielkości ogórki konserwowe. Kolacja (20.00) Kromka chleba razowego pełnoziarnistego Schulstad Fitness Style z serem (połówką plasterka) Hochland z szynką Jogurt brzoskwiniowy Jogobella light (150g.). Kubek herbaty z cytryną (bez cukru). No to tyle. Z góry dziękuję za wszystkie rady i wskazówki A jeszcze jedno, o której według Was będę mogła iść spać po tej kolacji (za 3 h)? To było wczoraj. A to co jadłam dzisiaj napiszę później (lub jutro rano) choć przyznam, że dziś nie zbyt się soisałam bo nie było cie;płego posiłku :/ A teraz kompletnie nie jestem głodna. Zresztą pomidorówka na kolacje to raczej kiepski pomysł prawda? |
|
|
|
#5046 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czasem "małpa"potrafi rzeczywiście przysłonić obiektywne myślenie , ale jest już na szczęście coraz mniejsza- kawa była z odrobiną mleka, ser zwyczajny - żółty, a z tym ketchupem do serka tak mnie jakoś naszło, ale fajnie smakuje |
|
|
|
|
#5047 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za ocenkę
|
#5048 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze U (miałam dzień obżartucha
śniadanie: 2 kromki żytniego, 4 plasterki krakowskiej, 2 plasterki sera żółtego, kawałek świeżego ogórka, pół kubka herbaty z cukrem II śniadanie: kromka żytniego z serkiem chrzanowym almette (cienka warstwa) obiad: łazanki (makaron, kapusta kiszona, kostki chudej szynki) - tak ze dwie kopiaste łyżki stołowe podwieczorek: (tu rozpusta ) 5 malutkich pączuszków serowych, kilka herbatników w mlecznej czekoladziekolacja: 3 połówki małej bułki, 6 plasterków mielonki, pomidor I mam jedno pytanie: przed którą godziną powinno się jeść ostatni raz? |
|
|
|
#5049 |
|
Przyczajenie
|
U
1 Ś: pół kubka musli, kubek mleka 2 Ś: kawa z mlekiem, activia, jabłko O: Kubek jarzynowej P: Dmuchany baton areo firmy nestle, mandarynka K: Danio bananowe |
|
|
|
#5050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza na obiad dużo zjadłaś.
|
|
|
#5051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#5053 |
|
Zadomowienie
|
Moje P pod tytułem: zajadamy smutki?
![]() Iśn- połowa duuuuużej chałki drożdżowej-cała ma ok 400gr-z masełkiem i miodem, 2 kubki kakao, jabłko i banan ![]() IIśn- bułka szkolna tzn kupna-paluch z masełkiem, parówką, serem, warzywami i sosem, kubuś b) dan mleko, bułka z rodzynkami orzeszki w czekoladzie O- zupa fasolowa zaprawian mąką i śmietaną, na wywarze mięsnym z ogromną ilością ziemniaków i fasoli frytki z rybką smażoną i duuuuuuużo ketchupu -->Babcia wie co mi przygotowac na "doła" kompotgorąca czekolada, grzesiek toffiee P-grahamka z masełkiem, pieczenią jakąś, tzn paszteto-pieczeń, herbata, kisiel słodka chwila jabłuszko K- jajecznica z 4 jaj ale małych, z wdlinką pomidorem, cebulką, grahamka z masełkiem i sopocką, herbata teraz jem biszkopty i piję kakao
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
#5054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak poza tym? Edytowane przez invissible Czas edycji: 2009-01-14 o 21:41 |
|
|
|
|
#5055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podwieczorki czesto jesz bardziej 'obfite' (oseim racuszkow ). głóka do góry !
|
|
|
#5056 |
|
Rozeznanie
|
Naukowe P, z dedykacją dla K.
Ś: 2 parówki drobiowe, bułka z ziarnami 100g z masłem i serem żółtym, musztarda, keczup, sok marchwiowy-jednodniowy, banan, kawa z mlekiem 3,2% IIŚ: porcja frytek z sosem czosnkowym w bułce od kebaba, tymbark-jabłko-mięta O: zupa grochowa Udko kurczaka wędzonego, keczup, 2 kromki chleba D: miska budyniu czekoladowego, pasek gorzkiej czekolady, cappuccino nauka----> banan, jabłko, pół czekolady tym razem białej z orzechami laskowymi P: bułka z ziarnami 100g z masłem, golonką i sosem jajecznym produkcji mamowej kawa (bez mleka )Hmmm chrypa .... Kubek mleka z masłem i czosnkiem i drugi kubek z miodem K: jajecznica z szynką i szczypiorkiem, 2 kromki chleba z masłem Po kolacji (część dalsza nauki).... druga połówka białej czekolady, 3 mandarynki Chyba na tym zakończę dzisiejszy dzień.... I oczywiście proszę o ocenkę
|
#5057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Iza wypominasz mi moje racuchy ???![]() kon iec z racuchami![]() przywykłam do takich P
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#5058 |
|
Raczkowanie
|
mialam wsadzic swoj jadlospis, ale Kikus po Twoim P to ja wymiękam
edit : Kawa, przy Twoim tez
fucking eating disorders Edytowane przez mongan75 Czas edycji: 2009-01-14 o 22:26 |
|
|
|
#5059 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście proszę bardzo - oto mój post z wczoraj:
I śniadanie (ok. 8.00) 2 kromki chleba razowego pełnoziarnistego Schulstad Fitness Style Jedna z plasterkiem serka Hochland z szynką a druga z białym serem (0 % tłuszczu). Serek wiejski lekki (3% tłuszczu) Kubek kawy rozpuszczalnej Nescafe( nie słodziłam). II śniadanie (11.30) Średniej wielkości grahamka (oczywiście jak zawsze bez masła) z plasterkiem chudej szynki drobiowej. Obiad (ok. 15.00) – jadłam na mieście :/ 3 średniej wielkości ziemniaki (bez sosu) Mała ryba Średnia porcja surówki z kiszonej kapusty. 17.30 – 4 średniej wielkości ogórki konserwowe. Kolacja (20.00) Kromka chleba razowego pełnoziarnistego Schulstad Fitness Style z serem (połówką plasterka) Hochland z szynką Jogurt brzoskwiniowy Jogobella light (150g.). Kubek herbaty z cytryną (bez cukru). No to tyle. Z góry dziękuję za wszystkie rady i wskazówki A jeszcze jedno, o której według Was będę mogła iść spać po tej kolacji (za 3 h)? To było wczoraj. A to co jadłam dzisiaj napiszę później (lub jutro rano) choć przyznam, że dziś nie zbyt się spisałam bo nie było ciepłego posiłku :/ A teraz kompletnie nie jestem głodna. Zresztą pomidorówka na kolacje to raczej kiepski pomysł prawda? Edytowane przez chrzescijanka Czas edycji: 2009-01-14 o 22:30 |
|
|
|
#5060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mongan nie daj się prosić i wrzuć nam tu ładne P
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" Edytowane przez kika171 Czas edycji: 2009-01-14 o 22:39 |
|
|
|
|
#5061 |
|
Rozeznanie
|
Napiszę moje U:sesyjno-naukowe
![]() 1) Chałka z masłem, szklanka kakao ,tabletka guarany 2)Bułka z masłem, żółtym serem, szynką i sałątą,banan,kawa 3)10pierogów z mięsem i skwarkami, kiełbaska biała z chrzanem ![]() 4)Czekolada cała z orzechami laskowymi, tabletka guarany 5)3tosty z żółtym serem, jajko na twardo, kiełbaska biała z musztardą. ----- Orzeszki ziemne z 15dkg... Wilkożer
|
#5062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brak warzyw, brak NNKT, śniadanie za małe, obiad za mały... nie podoba mi się |
|
|
|
|
#5063 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajsza RRRRRR
śniadanie: grahamka z serkiem homo naturalnym(gruba warstwa), łososiem(dwa nieduże plasterki), ogórkiem i koperkiem II śniadanie: serek wiejski lekki, jabłko Obiad: makaron razowy (ok.30 g) z sosem (pomidory z puszki, pierś z kurczaka /ok.150 g/, fasolka szparagowa, papryka, cebula, dużo ziół i przypraw, łyżeczka oliwy z oliwek) Podwieczorek: jogurt naturalny (150g) z 2 łyżkami białka sojowego i garścią orzechów arachidowych Kolacja: sałatka z jajkiem (2 jajka na twardo, kapusta pekińska, papryka, ogórek kiszony, cebula, pomidor, szczypiorek)
|
#5064 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#5065 |
|
Zakorzenienie
|
Moje wczorajsze R:
Śniadanie (6.00) - 2 kromki (bez masła) schulstada pełnoziarnistego z plasterkiem serka hochland z szynką (1 plasterek na 2 kromki). - wieśniak lekki (3 % tluszczu) - jeden mały ogórek konserwowy. - kubek kawy rozpuszczalnej nescafe (bez cukru). II Śniadanie (ok. 10.40 – wiem ze to długa przerwa między posiłkami, ale nie dałam rady wcześniej:/): - średnia grahamka (bez masła) z plasterkiem chudej szynki drobiowej i ogórkiem konserwowym. Około 15.00 – średnie jabłko Obiadokolacja (17.30 – wiem nie spisałam się wczoraj, ale miałam strasznie dużo zajęć w szkole i po szkole:/): - 2 kromki (jak zawsze bez masła) ) schulstada. Jedna z połówką plasterka sera hochland z szynką a druga z serem białym (0% tłuszczu). - duży ogórek konserwowy - Danio waniliowe - kubek kawy nescafe (bez cukru) Poszłam spać chwilę po 23-ej. P.S. Czy mógły ktoś skomentować mój jadłospis z przedwczoraj? (Zamieszczałam go tu przedwczoraj i wczoraj). Edytowane przez chrzescijanka Czas edycji: 2009-01-15 o 09:30 |
|
|
|
#5066 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie ma zadnego 'cieplego'. na kazdy posilek kanapki ... rozumiem, szkoła, ale moglas zrobic jakas sałatke, z oliwa z oliwek (nnkt tez sie przydadzą !! ) i zabrac w jakims pojemniku i zjesc z tym jabłkiem. a potem w domu cos chociaz w miare ciepłego, - jajecznica? i warzywa !!!! bo ten ogórek wiem, jest smaczny ale swieze warzywa tez są dobre.w dodaktu zjadlas ostatni posilek o 17.30 a poszlas spac prawie 6 godzin pozniej ![]() ![]() ![]() nie wierze, ze nie zgłodniałas
fucking eating disorders Edytowane przez mongan75 Czas edycji: 2009-01-15 o 09:58 |
|
|
|
|
#5067 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#5068 |
|
Zakorzenienie
|
Mongan75 i gosia261282 bardzo Wam Ci dziękuję za cenne uwagi
![]() Wiem, że to bardzo niedobrze, że wczoraj nie jadłam ciepłego obiadu, ale długo byłam po za domem i nie miałam możliwości zjedzenia niczego takiego. No, ale gdy dotarłam do domu (po 17.00) to po posiłku (tych nieszczęsnych kanapkach) od razu wzięłam się za gotowanie pomidorówki z ryżem – będzie na dziś. Jak myślicie taka zupa dobra na R? Mongan75 tak, schulstad to ten chleb, o którym myślisz. Z sera hochland oczywiście zrezygnuje skoro jest nie dobry na R. Danio lekkiego jeszcze nigdy nie widziałam, ale poszukam skoro jest lepszy na R niż ten zwykły. No fakt troszkę zgłodniałam przez te prawie 6 godzin między obiadokolacją a pójściem spać (tak gdzieś ok.22 zaczęłam być głodna). Miałam ochotę na troszkę tej pomidorówki, ale nie wiedziałam czy dobra na R w dodatku o tej porze... Jak już wcześniej pisałam bardzo zależy mi na tym, żeby raz na zawsze (zdrowo) schudnąć i nie nabawić się jo jo. Chciałabym schudnąć 10 kg, ale w moim przypadku to chyba nierealne, więc będę się cieszyć z każdego ubytku wagi ![]() No a poza tym jest jeszcze jedno, ale... Jestem osobą mającą bardzo mało ruchu. Oczywiście staram się mieć go jak najwięcej, ale to i tak jest sporo poniżej minimum. Związku z tym, żeby schudnąć powinnam chyba jeszcze mniej jeść prawda? Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc i mam nadzieję, że mogę na Was liczyć w przyszłości
|
|
|
|
#5069 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#5070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja niestety z braku czasu musiałam zakupić... Ale polecam pycha![]() Kika, następny będzie dla Ciebie
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

mleko to nie nabiał?
Czy na takim jadłospisie mogę liczyć na dalsze przytycie? Może to wzrost wagi po "świątecznej diecie"/

czasem "małpa"potrafi rzeczywiście przysłonić obiektywne myślenie

) 5 malutkich pączuszków serowych, kilka herbatników w mlecznej czekoladzie
zwłaszcza na obiad dużo zjadłaś.

!
???

ja tessssss chcę