Rzucić palenie - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-13, 15:44   #3301
majreg
Wtajemniczenie

Dot.: Rzucić palenie

13 dzień, ale chyba zaczynam się uzależniać od nicorette. Paszcza mi się nie zamyka. Tymenko, czuję,że tym razem Ci się uda, bo to Twój kolejny raz, tak jak mój. Mamy doświadczenie i już nas tak to rzucanie nie przeraża.
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 15:48   #3302
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez viosna000 Pokaż wiadomość
melduje się, że ciągle nie palę. Minęło już 37 dni, czyli ponad miesiąc. chwilami bywa ciężko, takie sobie kryzysy przychodzą, ale wiem, że dam radę...bo czemu miałabym nie dać? przecież to tylko tytoń w papierku, nie jest więc w stanie mnie zmusić bym wzięła go do ust. pozdrawiam serdecznie

Gratuluję, też bym chciała być już w 37 dniu. Już nie mam szans Cię dogonić. Po co ja paliłam tyle lat? Tyle kasy poszło z dymem. Na siłowni to ledwo dycham taką mam beznadziejną zadyszkę. A kiedyś mogłam 2,5 godziny ćwiczyć bez przerwy.
Stary 2009-01-13, 19:50   #3303
smolista
Raczkowanie

nie wie ile dni

19 stycznia będzie pół roku
smolista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 20:09   #3304
majreg
Wtajemniczenie

Gratuluję. Oby tak dalej. Masz już pewnie śliczną cerkę i błyszczące oczka. Trzymaj za mnie kciuki.
Stary 2009-01-13, 20:30   #3305
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Tymenko, czuję,że tym razem Ci się uda, bo to Twój kolejny raz, tak jak mój. Mamy doświadczenie i już nas tak to rzucanie nie przeraża.
Ach, Majreg, ja chyba z pięc razy rzucałam w tym wątku

Cytat:
Gratuluję, też bym chciała być już w 37 dniu. Już nie mam szans Cię dogonić. Po co ja paliłam tyle lat? Tyle kasy poszło z dymem. Na siłowni to ledwo dycham taką mam beznadziejną zadyszkę. A kiedyś mogłam 2,5 godziny ćwiczyć bez przerwy.
No jak to nie masz szans... ależ Ty zaraz będziesz w 37mym dniu

Cytat:
Gratuluję. Oby tak dalej. Masz już pewnie śliczną cerkę i błyszczące oczka. Trzymaj za mnie kciuki.
Majreg, ja za Ciebie mocno trzymam zobaczysz, dasz radę
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 21:08   #3306
syla-78
Rozeznanie

Cytat:
SYLA 78 dołączaj do nas!!!
Słoneczkojutro melduję sie jako niepalącaJutro sie rozpisze, bo dzisiaj jestem juz bardzo zmęczona, nawet nie wiesz jak mi miło, że o mnie pamiętasz Gratuluję Ci z całego serca, że dajesz radę
Wszystkie jesteście wspaniałe Obiecuje, że jutro sie rozpiszę, dziekuję Wam bardzo za wsparcie, było mi ogromnie miło
syla-78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 07:45   #3307
emaiko83
Przyczajenie

ja odstawiłam fajki 25 grudnia 2008r Minął sylwester i nic... nadal nie palę ale bywa ciężko tak jak już pisałyście wewnętrzny duszek mówi ZAPAL , ZAPAL , JEDEN CI NIE ZASZKODZI itp. ale się trzymam . Wierzę , że będzie coraz lepiej . Zresztą jest już trochę lepiej A który to już dzień... 21 czyli 20 dni bez fajek za mną
emaiko83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 07:45   #3308
Alida
Raczkowanie

GG do Alida

Dzień 8
Alida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 08:56   #3309
Wioletta28
Raczkowanie

GG do Wioletta28

no to u mnie 10!! milego dnia!
Wioletta28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 09:26   #3310
Carmela
Rozeznanie

2 tygodnie bez fajki Kurcze jak ten czas zasuwa , az ciezko uwierzyc ze to juz 14 dni
Carmela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 12:57   #3311
syla-78
Rozeznanie

Hej,u mnie 1 dzień.Radiówka mi nawala,a chciałam coś więcej napisać,odezwę się bankowo później.Miłego popołudnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 15:10   #3312
nadi111
Zakorzenienie

141 dzień
A czas faktycznie tak szybko leci. Już nawet zapomniałam, że kiedyś paliłam
nadi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 16:13   #3313
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syla-78 Pokaż wiadomość
Słoneczkojutro melduję sie jako niepalącaJutro sie rozpisze, bo dzisiaj jestem juz bardzo zmęczona, nawet nie wiesz jak mi miło, że o mnie pamiętasz Gratuluję Ci z całego serca, że dajesz radę
Wszystkie jesteście wspaniałe Obiecuje, że jutro sie rozpiszę, dziekuję Wam bardzo za wsparcie, było mi ogromnie miło

Witaj dzieciaku! Wiedziałam,że dołączysz do nas. Czułam to przez skórę. Nie rzucaj pięć razy i nie powtarzaj naszych błędów. Trzaskaj faje w kąt od razu na całego i do końca życia. Pozdrawiam.
Stary 2009-01-14, 16:31   #3314
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość
Ach, Majreg, ja chyba z pięc razy rzucałam w tym wątku

No jak to nie masz szans... ależ Ty zaraz będziesz w 37mym dniu

Majreg, ja za Ciebie mocno trzymam zobaczysz, dasz radę

Ja wiem,że rzucałaś. Ale ponoć dopiero za którymś kolejnym razem się udaje i nam się uda. Bo nam to kompletnie do niczego nie jest potrzebne. To ciężar psychiczny i wydatsk niepotrzebny. Pojedziemy sobie za to na wakacje po roku. Weźmiemy jakieś spa albo będziemy chodzić na masaże z czekolady. Albo niech nam rybki pilling robią za tę kasę. A co!!!!
Stary 2009-01-14, 17:49   #3315
syla-78
Rozeznanie

Jestem dziewczyny
Chciałam Wam serdecznie podziękować za wsparcie.
Majreg, Oshinek, Wioletta28,Lawio , Tymeno,jesteście kochane, duuużo lepiej mi się zrobiło na sercu jak mi odpisałyście
Majreg, jestes bardzo trwardą babką, nawet w ciężkich chwilach dałaś radę ( śmierć Babci-bardzo mi przykro)
Przedłużyło się trochę moje palenie, ale od dzisiaj nie palę. I wiecie co, jak nie paliłam 1,5 miesiąca to wydawało mi się ,że nie czuję się lepiej (za to cera pojaśniała mi znacznie, szczególnie pod oczami), to teraz po tygodniowym jaraniu czułam różnicę, byłam zmęczona, bolało mnie gardło, byłam jakaś taka do niczego. Wczoraj jak cichaczem paliłam na dworze to się źle czułam, kryłam się jak w liceum, jakoś tak się czułam "winna" Pojarałam wczoraj ostro i z ulga zgasiłam ostatniego papierosa. Dobrze mi było jak nie paliłam, chcę do tego wrócić.
Majreg, dziękuję za wiarę we mnie , nie taki dzieciak ze mnie 31 lat skończę latem, stara dupa ze mnie
Dziewczyny, gratuluję Wam wszystkim, trzymam kciuki za Was i za siebie Obiecuję się meldować

Edytowane przez syla-78
Czas edycji: 2009-01-14 o 17:50
Stary 2009-01-14, 18:25   #3316
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Mam kryzys jakaś masakra
Stary 2009-01-14, 19:15   #3317
Wioletta28
Raczkowanie

GG do Wioletta28

A juz myslalam, ze tylka ja mam kryzysy! ufff, jestem normalna Tymeno, trzymaj sie i najlepiej wypij szklanke zimnej wody niegazowanej, czasami pomaga!!
Syla-78, gratuluje decyzji, i witaj znowu na forum nie-anonimowych palaczek, tudziez grupy wsparcia rzucaczek
Stary 2009-01-14, 19:39   #3318
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam kryzys jakaś masakra

Wlać Ci w pupę???????
Stary 2009-01-14, 19:43   #3319
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam kryzys jakaś masakra

Nie masz żadnego kryzysu. Masz super dzień. Już 14!!!!!!!!!!!!
Nie możesz mieć kryzysu, bo już dwa tygodnie minęły. Kryzys to dopiero będziesz miała jak teraz zajarasz. To będzie kryzys!!!!Wlać Ci w pupę?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 19:51   #3320
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syla-78 Pokaż wiadomość
Jestem dziewczyny
Chciałam Wam serdecznie podziękować za wsparcie.
Majreg, Oshinek, Wioletta28,Lawio , Tymeno,jesteście kochane, duuużo lepiej mi się zrobiło na sercu jak mi odpisałyście
Majreg, jestes bardzo trwardą babką, nawet w ciężkich chwilach dałaś radę ( śmierć Babci-bardzo mi przykro)
Przedłużyło się trochę moje palenie, ale od dzisiaj nie palę. I wiecie co, jak nie paliłam 1,5 miesiąca to wydawało mi się ,że nie czuję się lepiej (za to cera pojaśniała mi znacznie, szczególnie pod oczami), to teraz po tygodniowym jaraniu czułam różnicę, byłam zmęczona, bolało mnie gardło, byłam jakaś taka do niczego. Wczoraj jak cichaczem paliłam na dworze to się źle czułam, kryłam się jak w liceum, jakoś tak się czułam "winna" Pojarałam wczoraj ostro i z ulga zgasiłam ostatniego papierosa. Dobrze mi było jak nie paliłam, chcę do tego wrócić.
Majreg, dziękuję za wiarę we mnie , nie taki dzieciak ze mnie 31 lat skończę latem, stara dupa ze mnie
Dziewczyny, gratuluję Wam wszystkim, trzymam kciuki za Was i za siebie Obiecuję się meldować

Babcia już od 10 lat leżała w łóżku i już nikogo nie poznawała. Może to dla niej ulga. A Ty szybciutko do nas wracaj i dobrze się czuj. Nie marznij na tym dworze. Ja już też nie marznę na balkonie. Bez względu na to czy mi się coś poprawi na buzi czy nie nie mam już zamiaru palić. I tak się zestarzeję, ale na papierosy to mi już szkoda wysiłku. Życie i tak jest ciężkawe i zwyczajnie muszę mieć chociaż to jedno obciążenie z głowy.
Stary 2009-01-14, 20:40   #3321
syla-78
Rozeznanie

Cytat:
Mam kryzys jakaś masakra
To normalne, przetrzymaj to, przejdzie Ja jak nie paliłam te 51 dni, to pamiętam, że własnie po 2-3 tygodniach miałam kilka kryzysów i było mi trudniej niz w pierwsze dni Przeczekaj to, pogadaj z kimś, poczytaj gazetę, napij się wody, soku albo po prostu wyjdź na dwór i głęboko pooddychaj świeżym powietrzemBędzie dobrze, nie poddawaj się Napisz co u Ciebie

Cytat:
Napisane przez Wioletta28
Syla-78, gratuluje decyzji, i witaj znowu na forum nie-anonimowych palaczek, tudziez grupy wsparcia rzucaczek
Dzieki za wsparcie, trzymam za Nas kciuki.

Edytowane przez syla-78
Czas edycji: 2009-01-14 o 21:05
Stary 2009-01-14, 21:10   #3322
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Wiola, Majreg, Syla Kochane siostry Wierzycie we mnie Jasne, tak szybko się nie poddam, ja też wierzę w siebie.

Już jest dobrze po prostu myślałam, że wyjdę z siebieMoje dziecko chodzi do I klasy i to jest jakaś masakra ile tym dzieciakom zadają. Codziennie siedzimy ponad 2 godz. nad książkami, on ryczy a ja się drę. Teraz przy tym rzucaniu jest jeszcze gorzej. Potem oczywiście zadręczają mnie wyrzuty sumienia. Na jakieś dodatkowe zajęcia wogóle nie mamy czasu. A jak w tygodniu wypadnie dentysta jak ostatnio, to nie wyrabiamy się na następny dzień. Ech....
Stary 2009-01-14, 21:27   #3323
syla-78
Rozeznanie

Cytat:
Już jest dobrze po prostu myślałam, że wyjdę z siebieMoje dziecko chodzi do I klasy i to jest jakaś masakra ile tym dzieciakom zadają. Codziennie siedzimy ponad 2 godz. nad książkami, on ryczy a ja się drę. Teraz przy tym rzucaniu jest jeszcze gorzej. Potem oczywiście zadręczają mnie wyrzuty sumienia. Na jakieś dodatkowe zajęcia wogóle nie mamy czasu. A jak w tygodniu wypadnie dentysta jak ostatnio, to nie wyrabiamy się na następny dzień. Ech....
Daliby pożyć dzieciakom i ich rodzicom Nie wiem co Ci doradzic, sama nie mam dzieci, więc nie wiem jak to jest, ale wiem jak to jest mieć nerwy
Ja mam wręcz ataki gniewu, sama się siebie boję, wszystko mnie wytrąca z równowagi. Będe parzyć melisę ( niezła jest z vitaxu z pomarańczą) ze 3 razy dziennie i do tego podwójna dawka magnezu z wit.B. Spróbuj, może będziesz spokojniejsza
Stary 2009-01-15, 05:55   #3324
Lawia
Raczkowanie

Syla bardzo się cieszę, że do nas wróciłaś))
Wogóle jestem pełna podziwu, że jakoś wytrzymujemy .
Jestem tylko ciekawa kiedy tak naprawdę przestaje się chcieć palić, bo mi cały czas jakiś diabełek podpowiada zapaliła byś sobie chociaż maszka i na dodatek wogóle mi nie przeszkadza dym palących.
Ale mimo wszystko jakoś cały czas się trzymam. 12 minęły 2 miesaiące niepalenia))
Lawia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 07:43   #3325
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lawia Pokaż wiadomość
Syla bardzo się cieszę, że do nas wróciłaś))
Wogóle jestem pełna podziwu, że jakoś wytrzymujemy .
Jestem tylko ciekawa kiedy tak naprawdę przestaje się chcieć palić, bo mi cały czas jakiś diabełek podpowiada zapaliła byś sobie chociaż maszka i na dodatek wogóle mi nie przeszkadza dym palących.
Ale mimo wszystko jakoś cały czas się trzymam. 12 minęły 2 miesaiące niepalenia))
Chyba nigdy Mi minęło 4 miesiące a i tak od czasu do czasu jakaś tam pokusa się pojawia. Aczkolwiek dym papierosowy strasznie mnie denerwuje
Ostatnio byłam pierwszy raz sam na sam z osobą palącą w knajpie
ale od razu na wstepie powiedziałam, że rzuciłam, na propozycję zapalenia odmówiłam, choć przez ułamek sekundy chciałam zapalić.
Ale wiem, że nie ma to sensu, najmniejszego - widzę już tyle plusów niepalenia, że chyba żal by mi było tego co wywalczyłam. Poza tym mam niedługo ślub, jak bym wyglądała jako Panna Młoda z fają w ustach i białej suknibleeee......

SYLA super, że znów zaczynasz!!! Faje w niczym nie pomagają.
Mam nadzieje, że wszystko u Ciebie dobrze

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

oshinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 08:11   #3326
annain
Raczkowanie

mój TŻ wciąż nie pali... już 10 dni ale jest potwornie nabuzowany. Wciąż się kłócimy...
annain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 08:45   #3327
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez annain Pokaż wiadomość
mój TŻ wciąż nie pali... już 10 dni ale jest potwornie nabuzowany. Wciąż się kłócimy...

Wiesz może ma złą motywację i pokazuje Ci teraz: rzuciłem, to masz mnie akceptować bo nie palę!!! Ja też myślałam że taka będę, ale przecież to strasznie głupie wyżywać się na kimś za swoją głupotę
Najlepiej gdyby zmienił swoje nastawienie, że rzucił nie dlatego, że ktoś mu kazał ale rzucił dla samego siebie.

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

oshinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 09:31   #3328
Wioletta28
Raczkowanie

GG do Wioletta28

Dzien dobry! co do checi palenia, nie wiem czy ona kiedykolwiek mija. Moja mama rzucila palenie kupe lat temu ponad 10. NIe pali, ale np wczoraj strasznie sie zdenerwowala, przyszla sasiadka z papierosami i co? Moja mamusia zakopcila. Niby mowi, ze jej nie smakowal papieros, ale wiem, ze jak jest strasznie zdenerwowana, to ja wtedy cignie i najczesciej zapali sobie te pol fajki.. Zdarza sie to baaardzo rzadko, bo moze raz na rok albo i rzadziej, ale sie zdarza.. Zdaje sie,ze opieranie sie pokusie zapalenia staje sie juz rutyna kazdego eks-palacza..
Oshinek, mnie dym papierosowy denerwowal nawet jak sama kopcilam jak smok zwlaszcza jak bedac za granica, gdzie sie w miejscach pulicznych typu puby nie pali w ogole, wrocilam do Polszy i poszlam do pizzerii gdzie mozna bylo udusic sie od dymu papierosowego w sekcji dla palacych. Ucieklam stamtad baaaardzoo szybko..
Dziewczyny, rozpoczynam 11 dzien!
Milego dnia Wam zycze!!
Stary 2009-01-15, 17:20   #3329
Lawia
Raczkowanie

Ale np. moja ciocia rzuciła palenie dobrych parenaście lat temu i jest teraz zagorzałą przeciwniczką fajek. Mówi, że nie ma już takiej myśli "a zapaliła bym sobie". Więc może ta ochota kiedyś mija
Lawia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 17:28   #3330
Wioletta28
Raczkowanie

GG do Wioletta28

Lawia, ja tez na to licze.. podzielimy sie doswiadczeniami za kilka lat
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości