![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony Pierścionek cz. XIII :)
O rany to współczuję Ci ![]() ![]() L_V jak się nazywa stylistka, zdradzisz ? ![]() Svinecko ale pomyśl tak realnie, jest Ci ciężko bo pokłóciliście się o Twojego tatę, bo się źle odezwał...przeprosił przecież to co ma jeszcze zrobić ????? MOże jemu też jest ciężko ...Bądż ponad to i idź do przodu, nie rozpamiętuj w kółko jednej sytuacji bo takich sytuacji może byc jeszcze tysiąc i co zrobisz ? Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-01-15 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wiecie co jest najgorsze? ja pomijam seks, ktorego prawie nie ma bo juz sie przyzwyczailam
ale nie pamietam kiedy TZ ostatni raz mnie przytulil, poglaskal, dal buzi ehh nawet na przywitanie juz mi nie daje ide sobie poplakac w wannie moze napisze mu smsa, a moze nie, nie wiem
#243 | ||||
Rozeznanie
|
Madlen, dzięki za notatkę na blogu
![]() Wspomniałam coś TŻ o Twoim blogu, jak się dowiedział o czym jest to od razu postanowił że przeczyta. Chociaz pewnie dopiero po poniedziałkowej obronie bo musze go zacząć gonić do nauki. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zgadzam się. Ja też ogólnie źle reaguję na presję czasową. Zdarza mi się spanikować, martwić się że na pewno sobie nie poradzę. I od razu robię się płaczliwa i nie do wytrzymania. Jedynie przytulenie mi wtedy pomaga, głaskanie po głowce i rozmowa ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#244 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O JA!!!...biedulo. W domu chociaż masz blogi spokój?? Cytat:
![]() Na mnie huknie jak juz maksymalnie świruję i glupoty wygaduję przeokrutne. Cytat:
Spokoju wtedy potrzebuję i tyle. Jak już konczą mi sie pomysly na wymyślanie bzdurnych historii sama idę do męża na przytulanki. Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-01-15 o 12:35 Powód: post pod postem |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kochacie się,czkacie na dziecko, to jest najwazniejsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
czesc.
ale mi sie porobilo ze skora na twarzy. wyglada normalnie a szczypie i piecze. w sumie to po prostu cala boli ![]() ![]() trzymajcie za mnie kciuki co? ![]() ![]() a moj zdolny TZ rozcial sobie palec. na tyle powaznie ze sie przestraszylam (dlugie na 3-4cm i glebokie prawie do kosci). spokojnie do szycia sie to nadaje ale nawet nie pojechalismy do szpitala bo nietrudno sobie wyobrazic glupkowate docinki lekarzy ze z takim czyms robimy problemy (jak kiedys z kolanem teksty typu: no tak ,jak sie pracowac nie chce to wszystko sie wymysli ![]()
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja płakać bardzo lubię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wręcz opiernicz od lekarza kiedyś dostalam bo z raną na dloni nie pojechałam od razu do szpitala i ze względu na zanieczyszczenie rany zaszyć sie juz nie dało. Za sesję kciuki oczywiście będę trzymała. ![]() Ja też lubię pobeczeć..szczegolnie an filmach, bajkach i wszelkiego rodzaju programach rozrywkowych jak Taniec z gwiazdami, YCD itp ![]()
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-01-15 o 11:49 Powód: kłanie się funkcja multicytowania!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ sobie wczoraj rozwalił łapkę szpachelką, jak ją mył ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Svinecko a TY języka nie masz, jak to nie daje buzi na przywitanie ? Mój jakby tak zrobił dostałby opiernicz- wychowywać trzeba cały czas, jak z dziećmi
![]() ![]() A jak nie jest czuły, a jakbyś Ty była, nie mówię teraz tylko jak będzie dobrze....może wtedy zrozumie, że tego potrzebujesz. Proste komunikaty im trzeba wysyłać ![]() Edit Ja już się przestałam przejmować i analizowac, za mało czuły, za bardzo, mało przytula, mówię co mi nie pasuje i po kłopocie, kiedyś chodziłam i główkowałam, byłam zła, głupio mi było powiedzieć dlaczego, a jego zdaniem miałam bez powodu muchy w nosie ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-01-15 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
To jest tak, że dobro do nas wraca. Jak juz będzie dobrze ; sprobuj dac Tż to co sama chciałabyś dostać. Zamiast na to czekać. A zobaczysz, że zbliżycie się do siebie i potem on zacznie okazywac uczucia. Takie gesty wracają jak bumerang.
Cytat:
Miło, że się Tz zainteresował, faceci chyba rzadko lubią czytać tego typu rzeczy ![]() No i trzymam kciuki za jego obronę w takim razie. (matko, ja się chyba na swojej posikam, tym bardziej że będę musiała prawdopodobnie bronić się poza PL. Ale jeszcze niecałe 3 lata, to może się zdystansuję ![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-01-15 o 11:48 Powód: kłanie się funkcja "edytuj"! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() EDIT. Madlen dlaczego poza Polską?
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-01-15 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
tak tylko, ze jak jeste miedzy nami taka atmosfera jak ostatnio to ja sama nie mam ochoty dac mu buzi
czasami mu przypominam a co z buzi i wtedy mi daje no ale do cholery ja mam sie o calusa dopominac? kiedys za mna biegal z jezorem wiszacym do pasa a teraz spojrzec na mnie nie moze zreszta niewazne, on mnie po prostu chyba juz nie kocha
#254 |
Zakorzenienie
|
Butter bardzo cieplutkie kolorki...jesień orzechowa bomba...ale jakoś bardziej do tego pasuje mi lato pszeniczne
![]() Swoją droga fajne farby, kolory w folderach nie przekłamane, także nie ma obawy ze na ścianie wyjdzie zupelnie inaczej. Ja malowalam u rodziców jesienią jarzębiny i jesienią lnianą..ślicznie wyszło ![]() EDIT. O matko...Svinecko co Ty wygadujesz...jak nie kocha..tak się cieszył na wieść o dziecku, taki był kochany...weź nie denerwuj mnie. Macie oby dwoje spadek formy, pogubiliście sie w tym szale pracy, remontu, egzaminow i innych obowiazków. To minie. ROZUMIESZ BABO ![]() ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-01-15 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
o jakich farbach Wy rozmawiacie? tylko nie mowcie, ze o Duluxie
#256 |
Zakorzenienie
|
zeby ten palec moj byl to bym poszla. a TZ uparciuch, do lekarzy nie chodzi. proba wyciagniecia go na szycie skonczy sie klotnia jak nic
![]() brzuch mnie boli. bedzie @ na zjazd jak nic ![]()
#257 |
Rozeznanie
|
E, miałam zacytowac za wiele postow i cos mi sie wykasowalo i... juz mi się nie chce pisać od nowa
![]() Sviniecko, lepiej troszkę po kąpieli? I zgadzam się z Madlen odnośnie dania mu tego, co sama chciałabyś dostać. Człowiek ma tendencję do odpowiadania uśmiechem na uśmiech, dobrem na dobro.. A jak kogoś kocha to już w ogóle ![]() ![]() Madlen, a gdzie studiujesz i czemu bronisz się poza Polską? Za 3 lata na pewno się zdystansujesz ![]() ![]() Dorinko, no u nas jak się pogodzimy to faktycznie u mnie czasem trwa jeszcze kilka minut zanim tak do końca zarzucę focha i zacznę się uśmiechać i zachowywać zupełnie naturalnie. Kurczę czasem to się wkurzam na siebie za to swoje głupie zachowanie. Jak to analizuję potem to sobie obiecuję że nie będę się złościć o głupoty, a jak przychodzi co do czego to się nie potrafie pohamowac ![]() ![]() Sanetko ale się porobiło ![]() Edit: Sviniecko, slyszalam taka teorie kiedys, że jak kobieta zajdzie w ciąze to facet troche zmienia nastawienie, bo to juz "matka jego dzieci", wiec ja traktuje tak jakos z wiekszym namaszczeniem i ze wydaje mu sie ze "nie wypada" uprawiac seksu. Albo nie chce zrobić krzywdy dzidziusiowi? Ale przeciez mozna spokojnie sie kochac prawie do samego porodu jesli nie ma przeciwskazan. Oj przydałoby wam sie kilka godzin w lozeczku, odstresowalibyscie sie oboje.
![]() Edytowane przez zara_84 Czas edycji: 2009-01-15 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Nobiles.
Sanetko- właśnie, wiedziałam ze miałm cos napisać. Moze z kwasami przesadzilaś ![]() Używasz AD i Effa rownocześnie?
#259 |
Zakorzenienie
|
[quote=Svinecka;10495643]tak tylko, ze jak jeste miedzy nami taka atmosfera jak ostatnio to ja sama nie mam ochoty dac mu buzi
czasami mu przypominam a co z buzi i wtedy mi daje no ale do cholery ja mam sie o calusa dopominac? kiedys za mna biegal z jezorem wiszacym do pasa a teraz spojrzec na mnie nie moze zreszta niewazne, on mnie po prostu chyba juz nie kocha[/quote] Svinecka przestań gadać głupoty ![]() Kiedyś latał z jęzorem wywalonym ale nie miał takich problemów jak ma teraz, chyba dobrze że jest odpowiedzialny, prawda ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Iza Woźny.
Tak, w domu sielanka. Mogłabym z domu nie wychodzić. TZt jest kochany, chciaż sam robi nadgodziny w pracy. Nie ma pretensji, nei czepia się, uspokaja i dopinguje. fajny facet, no. |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 | ||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Cytat:
heh wg niego to ja jestem wredna to jest bledne kolo
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Macie nowe współlokatorki?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Svinecko spokojnie. bedzie dobrze
patrzac na to inaczej to moze TZ nie okazuje czulosci bo widzi Cie zdenerwowana i nie chce bardziej oberwac.trzyma sie na dystnas bo jemu tez nie jest latwo u nas tak czasem bylo Haniu no wlasnie tez tak mysle. uzywam jedna noc AD, druga effaclar ,trzecia nawilzanie. tyle ze od ponad miesiaca, dopiero teraz by podraznilo ![]()
#265 |
Zakorzenienie
|
Bo [ i tu nastąpi wykład zboczonej zawodowo Madlen;P] w polsce, w indexie zawodów nie ma czegoś takiego jak "psychoterapeuta", żeby u nas mieć status terapeuty należy najpierw skończyć studia magisterskie na psychologii. Po nich w zasadzie niewiele wolno, poza diagnostyką (np w sądzie), prowadzeniem badań (np w firmach przy przyjęciu do pracy często się robi testy projekcyjne etc) i inne tego typu. Psycholog po studiach nie jest przygotowany do prowadzenia psychoterapii, nie ma takich uprawnień ( w placówkach zdarzają się psycholodzy, ale np u siebie w domu zrobić gabinetu już sobie nie możesz za bardzo), nie ma szkolenia z psychoterapii żadnego, a więc ciężko o wiedzę praktyczną, poza teorią, która się dostało na studiach. Taki psycholog aby osiągnac status terapeuty wyrabia sobie certyfikaty, najlepiej towarzystwa psychologicznego, ale to taka zamknięta klika troszkę. Są dwa stopnie takich certyfikatów, można je zrobić tylko na zasadzie podyplomówki ( po studiach humanistycznych, typu psychologia, pedagogika, no i wyjątek medycyna (czyli psychiatra + psychoterapeuta), nie wiem czy jeszcze coś). Jak już te certyfikaty masz, możesz powiedziec o sobie, że terapeutą jesteś i taki masz w sumie zawód.
Nie bardzo da się zrobić terapeutę inaczej. Są jeszcze chyba tylko 2 szkoły, gdzie od razu uczysz się pod kątem terapeuty, kontaktu z pacjentem, "żywej" pracy, i nie tylko teorii. Nie jesteśmy ubożsi od tych z psychologii dziennej, po prostu jesteśmy kształceni pod trochę innym kątem. Nie będzie nam wolno orzekać i badań prowadzić ( np na grupie osób, testy), ale mamy uprawnienia do kontaktu z pacjentem w terapii i np praktyki domowej, dyplom nas do tego uprawnia. Ale w PL nie zrobisz z tego magistra ( a to się czasem przydaje). Są tylko dwie szkoły, bałtycki instytut (działa dłużej niż moja szkoła która się odłączyła od nich. Bałtycki ma mgr i status, my dopiero się dorabiamy). Dlatego moja szkoła wsółpracuje z instytutem psychologii czeskim i jeszcze jakimiś. Po studium 2.5 letnim, robisz szkołę terapeuty , gdzie jest część teoretyczna taka jak na studiach psychologii (również 2.5 roku + szkolenia 2 rocznie). I prawdopodobnie naobronę będę musiała pojechac do drugiego instytutu. Bo u nas ( tak jest chyba tylko w pl) nie ma oddzielnego zawodu psychoterapeuty. Jest magister psychologii z certyfikatem terapeuty, ale sam terapeuta nie. Ten mgr zrobiony poza PL jest ważny i uznany na świecie ( w systemie czeskim to coś jak "wyżej niż magister, niżej niż doktor", u nas równoznaczne z mgr. U nas po prostu jest to do dupy uregulowane prawnie, a w zasadzie wcale nie jest. Tylko się czasem boję, że będą na mnie patrzeć jako "mniej kompetentną" bo nie mam tego PTPSu.... ... (tam robią wszystko to co u mnie w szkole, łącznie z terapią własną. Zajęcia mamy wszystkie prowadzone przez terapeutów, osoby znane z tego światka).
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edit: Idę do bankomatu wyplacic kase na naprawe auta (nie da sie zaplacic karta) Oj zaboli stan konta ![]()
![]() Edytowane przez zara_84 Czas edycji: 2009-01-15 o 12:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie błędne koło....bo żadna strona nie chce wyciągnąć ręki ![]() Od razu zaznaczam... nie uwazam ze Ty masz do niego leciec, przepraszać go , przytulać itp...chodzi o to by osoby towrzące zwiazek w koncu dochodzily do wniosku ze to bez sensu..albo jedna strona, albo druga, albo oby 2 na raz.
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorki Madlen za może trochę chamskie pytanie, ale to na co komu studiowanie takiej psychologii, jak nie możesz mieć kontaktu z pacjentem, albo robić testów? Nie obraź się, tak tylko pytam ![]() Aha i jeszcze mnie zainteresowało dlaczego psycholog w Polsce po studiach nie może mieć gabientu w domu? Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2009-01-15 o 12:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tak wysuszył Ad po miesiącu stosowania. Przez weekend ostro się nawilżałam i jest już ok. Chyba warto co jakis czas robic takie weekendy z samym nawilzeniem ![]() Cytat:
Ale Eff to bardzo lagodny kwas więc ja zaczęłabym stosowac codziennie..albo dodaj AD do tego. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.