|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 jednak nie balują na studiach cz. X
Cytat:
Ja także pisze co chcę i jak uważam, że za bardzo sie wszystkim przejmujesz to ci to pisze, bo szkoda życia żeby "płakać" przez tipsy ![]() Powinnaś domyslic się, że na początku będą ci przeszkadzac i trzeba czasu żeby się przyzwyczaić. Ale dobra koniec tematu, bo widac, nie potrafisz nie których rzeczy przyjać do siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
przepraszam, że się wtrące... ale
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kurdeeee gdzie moja wypłata? ![]() ![]() Zamówiłam koledze taty cyfrówkę przez internet. Bo on się nie zna na komputerach i poprosił tatę, żeby mu kupił. A tata oczywiście zlecił mi to zadanie ![]() ![]()
![]() |
#845 |
Zadomowienie
|
spam
![]() jestem w pracy ogólnie juz zatrudniona ;] Nija ![]() sie dzieje sie dzieje ;D
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie wiem co zrobic.
Od samego poczatku mowie, ze moje studia mi sie nie podobaja i nie chce tam byc. Zamierzalam skonczyc ten rok i od drugiego wziac sobie drugi kierunek, zeby sie jakos pocieszyc. Teraz okazuje sie, ze mam wielkie szanse, aby wyleciec po semestrze. I w zwiazku z tym mam kompletny metlik w glowie. \ Znajomi mowia, zeby walczyc i sie nie poddawac, a ja naprawde mam wielka chec zrezygnowac. Poszukalabym pracy na miejscu albo wyjechala na au pair. Tu niestety pojawia sie tez kwestia opinii innych. Ja wiem, ze nie powinno nikogo interesowac co robie ze swoim zyciem i w ogole nie zamierzam sie tym przejmowac, ale jak sie mieszka wsrod ludzi o ograniczonych horyzontach i malomiasteczkowym mysleniu to... No w kazdym razie jest ciezko. Moi rodzice tak sie cieszyli, ze Uj, ze taki kierunek boski, a ja chce zrezygnowac. Jak kiedys rozmawialam z mama o zmianie kierunku to powiedziala, ze mam nie kombinowac. No i przykro by mi bylo, bo oni naprawde sie starali, zebym tu miala wszystko czego potrzebuje. No i sporoooo kasy musieli juz wydac, zeby mnie jakos ustawic. No i teraz juz naprawde nie wiem co zrobic. ![]() ![]()
#847 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny spokoj
![]() kolos z fonetyki nawet poszedl, ale za nic nie wiem gdzie jest akcent, jak nie ma na to regulki ![]() Shi, ja bym na Twoim miejscu probowala zaliczyc semestr i skonczyc rok potem najwyzej wziac dziekanke i sobie przemyslec, zebys w razie czego mogla wrocic. a jak sie nie uda i nie zaliczysz to wtedy pomyslisz co robic ![]() a co jest z tymi studiami nie tak? zaraz ide z TZ na miasto mam 100 zl, ktore dostalam na gwiazdk eod taty moze sobie cos kupie ladnego ![]() mama do mnie dzwonila, jak bylam w szkole i oczywiscie :" dzwonie, bo mam zle przeczucia z ta Twoja szkola..." czy ona kiedys odpusci?
#848 |
Zakorzenienie
|
Shir, ale przeciez strasznie chcialas isc na europeistyke;>
a na pierwszym roku zazwyczaj jest sam badziew i nuda a kierunek zaczyna sie dopiero w nastpnych latach;>
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vill, kto Ci powiedzial, ze chcialam isc na europeistyke? Wybralam to, zeby sprawdzic czy sie dostane, a pozniej to nie mialam juz wyboru, bo sie wszyscy tak tym jarali. Denerwuje mnie wszystko. Ludzie mnie wkurzaja, wkurza mnie, ze musze pol dnia spedzac w autobusie i ze moj wydzial jest na dalekim zadupiu. Wkurzaja mnie wykladowcy, nie chce mi sie chodzic na zajecia. Ogólna masakra
...Popatrz prawdzie w oczy On Cię zauroczył... Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life Edytowane przez Shiruvii Czas edycji: 2009-01-15 o 13:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
jesli tak, to nie ma sie co meczyc. ja bym sprobowala skonczyc rok i jak mowie, wziac dziekanke zobaczyc, czy cos innego mnie zainteresuje itp i w razie czego wrocic, nic nie tracisz.
a rodzicom wytlumacz, ze to nie dla Ciebie i powiedz im to, co napisalas Nam. moi tez nie chcieli (mama) bym szla, gdzie poszlam, ale postawilam na swoim. To Twoje zycie, nie ich. kazdy rodzic chce, zeby dziecko bylo wielkim uczonym i kims w zyciu, ale na sile sie nikogo nie uszczesliwi.
#851 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem, jeżeli naprawdę nie ma żadnych szans na to, żeby kierunek Ci się spodobał, zrezygnuj ![]() A rodzice na pewno chcą, żebyś była szczęśliwa. Samo studiowanie na UJ pewnie szczęście nie daje, trzeba jeszcze studiować odpowiedni kierunek i w odpowiedniej atmosferze. Jeszcze do (chyba) końca lutego możesz złożyć deklarację poprawy matury. Możesz próbować dostać się na wymarzony kierunek. Jak oceniasz swoje szanse? Tak, Ty jesteś najważniejsza i musisz podejmować takie decyzje, żeby ich później nie żałować. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#852 |
Adwokat diabła
|
Shir, ja miałam / mam dokładnie ten sam problem.
witam i żegnam, coś rzadziej tu bywam ![]()
![]() |
#853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jako ze ja zwolenniczka dzialania, to po prostu zaczne sie rozwijac. wychodze do ludzi ; ) nidlugo zapisuje sie na silownie, mam zamiar zaczac robic prawko i kurs jezykowy niedlugo, chodze na ciekawe wyklady, ktore mi pasuja, ogladam filmy w oryginale, a po sesji zamierzam znowu czytac ksiazki in english a i jeszcze znowu musze isc do pracy ![]() a teraz sie grzecznie ucze [staram sie] zeby miec wszystko ladnie pozaliczane i miec srednia by moc zaczac drugi kierunek ![]() odzylam troche po P. ![]() do tej pory byl moim pepkiem swiata [choc sama sie nie chcialam do tego przyznac;p], no coz ![]() a Ty nie meiszkasz czasem w akademiku ;>
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
Shir popieram dziewczyny. Jeżeli uważasz, że to nie dla Ciebie - zrezygnuj. Jeszcze kupa życia przed Tobą, masa innych dróg i możliwości.
A jeżeli chodzi o to, "że ludzie będą gadać". Niech sobie gadają, wrócisz do swojego miasta za kilka lat z tytułem magistra czegoś czym będziesz się interesować i im szczęki opadną ![]() A tak w ogóle to najwięcej gadają ludzie, których ściska zazdrość, że oni albo ich dzieci nie studiują ![]() Ludzie gadali i będą gadać. Cytat z "Alchemika": ...ludziom wydaje się, że wiedzą dokładnie jak powinno wyglądać nasze życie. Natomiast nikt nie wie, w jaki sposób powinien przeżyć własne życie. I jeszcze jeden: "to właśnie lęk przed porażką nie pozwolił mi dotąd podjąć Wielkiego Dzieła"... zinterpretuj jak uważasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
Shi... ja marzyłam o tym kierunku, a Ty chcesz zrezygnować
![]() w ogóle jestem padnięta!! Wróciłam wczoraj o 2 w nocy...poczytałam mikro do 3 i o 7 wstałam, żeby zaliczyć kolokwium...które miało być na 10.00, ale oczywiście pani doktor ![]() chyba się prześpię :/
#856 |
Zakorzenienie
|
#857 |
Zakorzenienie
|
pytalam ze wzgledu na dojazdy
![]() ale fakt, nie wszystkie akademiki sa obok miejsca zajec ja na szczescie mam przez ulice na uczelnie ![]() ale i tak chce sie stad wyprowadzic do mieszkania ![]() i wtedy juz bede dojezdzac ![]()
#858 |
Zakorzenienie
|
może takie, że potrzebujesz spokoju i jakiejś samotności, chwilowego odizolowania się... by nie wylecieć ze studiów? Ale jak widać chcesz tego, więc nie wiem... Nie patrz na innych, tylko rób co Ci serce dyktuje - prawie jak w bajkach
![]()
#859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja np mialam straszny kryzys - 2 osoby na 10 m2 i juz olewam wszystko co sie dzieje dookola, jest mi to obojetne, ale nigdy wiecej juz pokoju z kims! ![]() [chyba ze z wlasnym facetem albo z przyjaciolka.. i wiecej przestrzeni ![]() ![]() w ogole to chyba zamieszkam z piwn00ka jak dobrze pojdzie ; )) bede placic 2,5 raza wiecej niz tutaj, ale przynajmniej wlasny maly pokoik ![]() wlasny! ![]() i wolnosc i nikt nie komentuje Twojego zycia i Twoich spraw ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
no ja bym nie wytrzymała raczej w akademiku... :| nie wiem czy odnalazłabym się we własnych myślach!!...
lubię ludzi i w ogóle...ale akademik nie sprzyja studiowaniu ![]() marzę o tym, żeby się wyprowadzić do tych Katowic.. ale zobaczymy w przyszłym roku może..albo i semestrze! gdzie Black?
#861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale musialam miec jakis punkt odniesienia, i niestety na mieszkanie kasy trzeba wiecej ![]()
![]() |
#862 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wg mnie baaaardzo sie zmienilas, od kiedy zaczelas studia. nie wiem czy zycie w innym miescie czy cala ogolna atmosfera to sprawila, ale nie jestes juz tą sama Vill co przed matura ![]() ![]() ale to tylko moja mala opinia ktora w ogole moze Cie nie obchodzic.. w kazdym badz razie to co zakreslam na grubo - to fajne ambitne plany i kilka podobnych tez bym chciala zaczac realizowac + moze kurs tańca który odkladam i odkladam ;] i fajnie, ze uswiadomilas sobie, że P nie byl ostatnim w Twoim zyciu i warto dać sobie czas i wlasnie odżyc
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Zakorzenienie
|
tego kwiatu jest pół światu!
![]() ![]()
![]() |
#864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no ja tam nie wiem, mam troche inne spojrzenie na swiat ![]() takie ze ja i tak rade sobie dam, ze marzenia trzeba samemu spelniac, bo nikt za nas tego nie zrobi, ze nie warto przejmowac sie rzeczami, ktore wlasciwie nie maja zadnego znaczenia ![]() no i staram sie tez nie pokazywac ludziom tyle egoizmu co dawniej ![]() [czasem to silniejsze ode mnie, ale sie staram! ![]() a P. mnie bardzo zmienil, znaczy sie ..wiecie.. to pierwsze idealne zakochanie, i rozczarowanie, to zmienia czlowieka ![]() ja go luuubie, ale nie mam jeszcze tak silnego instynktu macierzynskiego ![]() ale dobrze ze sie stalo. juz to docenilam.. a teraz zaraz ide sie zajac mlodym fajnym studentem polibudy ;> znaczy musze zobaczyc czy fajnym ![]() i zdam relacje ![]()
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
szkoda, że z tego groooooooooma tylko mała część jest godna uwagi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
popatrz na to z innej strony:
a) poszukiwania tego fajnego sa nawet zabawne ![]() np jaka radosc daje splawianie palantow ![]() b) inaczej bysmy ich nie doceniali gdyby wszyscy byli cacy ![]() c) jak juz znajdziesz fajnego to jest slooodko i wyjatkowo, a tak to byloby zwyczajnie i wszyscy by tak mieli ![]()
#867 |
Adwokat diabła
|
DsC żyję, żyję...
Heh chyba Ty jedynie zauważyłaś że znikłam z wątku
![]() |
#868 |
Zakorzenienie
|
Vill ciekawe spostrzeżenia
![]() dobra, idę do mojej genetyki... :P |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
Małgosia, bo mam dzisiaj dobry dzien i na wszystko patrze z tej piekniejszej strony
![]()
#870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.