Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-15, 10:55   #1771
fleurdelacour
Rozeznanie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Mam male pytanko (w tym roku pewnie juz niedlugo zaczniemy sie starac o dzidzie) co sadzicie o piciu kawy w ciazy? Bo slyszalam, ze niektorzy rezygnuja, jaki wplyw ma na dziecko picie kawy?
Od razu dodam, ze bez kawy chyba nie przezyje
roznie bywa, ale skoro wielu doroslych ludzi nie moze pic kawy, w tym i ja, to tym bardziej maluszkowi moze nie posluzyc. zreszta, ja bym sie nie martwila na zapas. w ciazy 'smaki' sie zmieniaja i od kawy moze cie odrzucac.
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 10:56   #1772
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Mam male pytanko (w tym roku pewnie juz niedlugo zaczniemy sie starac o dzidzie) co sadzicie o piciu kawy w ciazy? Bo slyszalam, ze niektorzy rezygnuja, jaki wplyw ma na dziecko picie kawy?
Jeżeli masz niskie ciśnienie to bardzo słabą kawkę można wypić, z tego co wiem. Ale jeżeli pijesz ją tylko po to, aby pić to będziesz musiała raczej zrezygnować, albo raz na jakiś czas słabiutką.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 11:06   #1773
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
hehehe, no to mu się pofarciło Plus z tego taki, oprócz tego, że ma nauczkę to to, że masz samochód dla siebie i nie będziesz musiała się z nim dogadywać kiedy jeździsz Ty a kiedy on
Ja nie chciałabym być ciągle kierowcą jadąc na jakieś imprezki. Teraz jeździmy na zmianę żeby było sprawiedliwie no i w ciąży też by się przydał mąż-kierowca bo z brzuszkiem często ciężko się jeździ.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 11:23   #1774
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Ja nie chciałabym być ciągle kierowcą jadąc na jakieś imprezki. Teraz jeździmy na zmianę żeby było sprawiedliwie no i w ciąży też by się przydał mąż-kierowca bo z brzuszkiem często ciężko się jeździ.
U nas my mamy obydwoje prawojazdy i mamy dogadane, że albo któres z nas nie pije (zależy jaka impreza i gdzie, czasami ja nie mam ochoty wogule tknąć alkoholu) albo od razu ustalamy, że jak chcemy pić to wracamy taksówką. A w ciaży jak się da to bym chciała jeździć normalnie ile się da. Chyba, że się nie da, to wtedy mąż będzie robił za szofera

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-01-15, 11:28   #1775
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Cześć Laseczki

Dzisiaj znowu wylądowałam w nocy na pogotowiu, bo dostałam znowu takiej wysypki, że aż dłonie mi napuchły Dostałam zastrzyk i trochę znikło. Rano wstałam i znowu mnie wywaliło. Mam już dosyć. Na szczęście mój TŻ umówił mnie do dermatologa na 14 i będe wiedzieć co i jak.

Życzę miłego dnia
o kurcze...biedaku, ty to się masz... mam nadzieję, że ten dermatolog ci pomoże...

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Po cichutku gratuluję sprzedaży mieszkania My wierzymy że będzie dobrze tak samo jak Ty więc na pewno tej wiary Ci nie odbierzemy a jedynie możemy Cię w tym utwierdzić
U Ciebie z mieszkankiem dobrze a u nas właśnie odwrotnie, trochę się pomieszało

Zrobili Ci chociaż jakieś badania? Może masz źle dobrane te maści, a skoro zastrzyk działa tylko chwilowo to powinni to jakoś dokładniej sprawdzić.
Dużo zdrówka przesyłam

------------------------
Ja się dzisiaj cały czas waham czy kupić ten test czy nie. Musiałabym go zrobić jutro, żeby w razie jakby się udało zrobić TŻ niespodziankę w sobotę na urodziny W sumie jutro będzie 32 dc więc test w jedną czy druga stronę powinien wyjść wiarygodnie, prawda?
a zrób, a co tam..najwyżej będzie negatywny a jeśli będzie pozytywny to prezencik do pozazdroszczenia!

a co się dzieje z mieszkankiem???

Cytat:
kofeina jest niezdrowa, dlatego trzeba również uważać na czarną herbatę, ale jeśli nie masz kłopotów z ciśnieniem i sercem to myślę, że filiżanka słabej kawy z mlekiem raz dziennie to zaszkodzi. upewnij się u swojego lekarza.

Cytat:
Jeżeli masz niskie ciśnienie to bardzo słabą kawkę można wypić, z tego co wiem. Ale jeżeli pijesz ją tylko po to, aby pić to będziesz musiała raczej zrezygnować, albo raz na jakiś czas słabiutką.
dokładnie , zgadzam się

Dziewczyny, przysiadłam do robotki ułożyłam studentom test na zaliczonko a teraz się muszę zbierać do pracki aaahh

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 11:53   #1776
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
U nas my mamy obydwoje prawojazdy i mamy dogadane, że albo któres z nas nie pije (zależy jaka impreza i gdzie, czasami ja nie mam ochoty wogule tknąć alkoholu) albo od razu ustalamy, że jak chcemy pić to wracamy taksówką. A w ciaży jak się da to bym chciała jeździć normalnie ile się da. Chyba, że się nie da, to wtedy mąż będzie robił za szofera
My też mamy oboje prawo jazdy i póki co dzielimy się autkiem
A z imprezami to jest tak, że ja ostatnio to jakoś "nie muszę" pić alkoholu, jakoś po prostu nie ciągnie mnie i problem rozwiązany

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:04   #1777
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

u nas tylko ja mam prawko. i tak juz zostanie. jak TZ narzeka, ze nigdy nbie bedzie mial prawka to mu mowie, zeby sie cieszyl bo nie kazdy ma mozliwosc, zeby miec takiego super kierowce jak ja na prywatne uslugi
poki co nie ma problemu bo aktualnie mieszkamy w miejscu gdzie samochod bylby nam totalnie zbedny, poza tym mielibysmy ogromny problem z zaparkowaniem. a jak potrzebujemy to sobie wypozyczamy.

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:08   #1778
fleurdelacour
Rozeznanie

A u mnie nikt nie ma prawka. ja ze wzgledu na chorobe lokomocyjna, a moj ukochany, nie zrobil wczesniej bo mial pstro w glowie, a teraz jest len smierdzacy, chociaz kupilismy mu ksiazke i dostal angielskie prawko tymczasowe (takie, ze mozesz sie uczyc jezdzic) to mu sie nie chce.

podtrzymuje zeby kawy nie pic, nawet slabej, nawet jednej. mnie jedna slaba kawa powala, cala drze i chce mi sie wymiotowac. ironicznie, uwielbiam smak kawy i zapach kawy, dlatego pozwalam sobie od czasu do czasu, ale znam ryzyko. mleko nie niweluje kofeiny. ja waze 45 kilo. ile wazy plod?

moja mama pila kawe, nie wiedziala ze jest w ciazy do 3 miesiaca. a jedna kawa z rana to jej zwyczaj. tak urodzilam sie zdrowa i bylam zdrowa przez wiele lat. ciekawe jednak, ze w 24 roku zycia moj uklad neurologiczny zaczal powaznie fiksowac, ale lekarze nie znaja przyczyn...

Edytowane przez fleurdelacour
Czas edycji: 2009-01-15 o 12:09
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:11   #1779
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiec Pokaż wiadomość
u nas tylko ja mam prawko. i tak juz zostanie. jak TZ narzeka, ze nigdy nbie bedzie mial prawka to mu mowie, zeby sie cieszyl bo nie kazdy ma mozliwosc, zeby miec takiego super kierowce jak ja na prywatne uslugi
poki co nie ma problemu bo aktualnie mieszkamy w miejscu gdzie samochod bylby nam totalnie zbedny, poza tym mielibysmy ogromny problem z zaparkowaniem. a jak potrzebujemy to sobie wypozyczamy.
a u nas odwrotnie- ja nie mam prawka i chyba nigdy nie zrobie, bo ja się wogóle do tego nie nadaję stanowiłabym zbyt duże zagrożenie na drodze hehehe mąż ma prawo jazdy i jest ok

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:21   #1780
Foka29
Zadomowienie

Ja piję filiżankę kawy z rana (przed ciążą pijałam 3 kubki).
Nie pijam za to herbaty (zawsze uważałam ją za paskudny napój), coli , kakao, nie jem czekolady.
Uważam, że to rozsądne rozwiązanie. W końcu muszę jakoś wstać z łózka.
We wszystkim ważny jest umiar, a najgorsze to popaść w paranoję.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:30   #1781
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Przepraszam, że się wtrącam, tak ni z gruszki, ni z pietruszki (czytam Was regularnie, ale czasu na pisanie na 3 wątku brak ). Jestem w 12 tygodniu i na ostatniej wizycie pytałam lekarza o kawę i zieloną herbatę (bo i o niej w sieci pełno sprzecznych informacji). Mówił, że i jedno i drugie jest używką, i 5 szklanek dziennie to ani jednego, ani drugiego nie wolno, ale jedną małą kawę z mlekiem i jedną zieloną do śniadania jak najbardziej. Reszta moich płynów do woda mineralna i napary owocowe (tzw. herbatki owocowe).

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-15, 12:39   #1782
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przysiadłam do robotki ułożyłam studentom test na zaliczonko a teraz się muszę zbierać do pracki aaahh
Nika ja nie wiem czy pisałaś czy nie, ale czym Ty się zajmujesz? Jesteś jakimś wykładowcą, nauczycielem?

Cytat:
a u nas odwrotnie- ja nie mam prawka i chyba nigdy nie zrobie, bo ja się wogóle do tego nie nadaję stanowiłabym zbyt duże zagrożenie na drodze hehehe mąż ma prawo jazdy i jest ok
Ja też tak zawsze uważałam, że sie nie nadaję na kierowcę, bo pewnie cały czas obijałabym inne samochody i tylko problem by był. Ale kiedyś mąż wywiózł mnie na taki wielki parking i powiedział, że mam pojeździć to normalnie poczułam wiatr w żaglach i wiedziałam! Muszę iść zrobić kurs i zdać egzamin! Dodatkową motywacją było to, że mieszkamy na lekkim wypiździewie, co prawda kursuje autobus, ale raz, dwa, góra trzy razy na godzinę... Także spiełam pośladki, poszłam na kurs, zapisałam się na egzamin i zdałam za pierwszym razem
I też zawsze myślałam, że wogule się do tego nie nadaję

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-01-15, 12:40   #1783
gusiec
Raczkowanie

ja uwielbialam kiedys kawe. jej smak, zapach. i nigdy nie orzumialam mojej mamy, ktora nie lubi i nie pija kawy.
az pewnego dnia moj organizm stwierdzil, ze ma kawy dosc po kawce bylo mi niedobrze, bolal mnie brzuch i mialam mdlosci. wiec teraz pije mrozona zielona herbatke i hektolitry wody. od czasu do czasu zmowiam sobbie moccachino z baileysem i z bita smietana ale to juz nie to co kiedys

Stary 2009-01-15, 12:52   #1784
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w tym temacie raj na ziemi. Mój TŻ nie pije. Dokąd byśmy nie pojechali, zawsze on prowadzi, nie dumam czy mogę lampkę wina, czy mogę Redsa. Jak zmykam na jakiś babski zlot poza miasto, to mnie wiezie i odbiera. No chyba że mam ochotę pobrykać po drodze albo się z kimś umawiam w połowie trasy, to mnie wiezie na przystanek i też np. obierze z przystanku.

Problem kto prowadzi czy kto dziś pije, w moim domu nie istnieje.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:53   #1785
sweetpinky
Zakorzenienie

Hello
widzę, że rozmowa na temat prawka, też mam i małż też, oboje mamy autka więc nie mam problemu by gdzieś pojechać jak on gdzieś buszuje

co do kawy, ja jestem maniak kawowy piję kilka dziennie więc jak zajdę w ciążę to trzeba będzie się oduczyć
piję praktycznie tylko kawę z mlekiem bo po herbacie strasznie wymiotuję jak napiję się będąc głodną i na pusty żołądek

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 13:11   #1786
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Ja z kawą naszczęście różnie. Codziennie nie piję, zazwyczaj jakoś mnie ochota musi na to najść ale jak już coś to lubie do ciasta

A co do samochodu to u nas być może kupimy jakieś jeźdzące 4 koła dla mnie wymagań żadnych nie mam, byle jeździł I może uda sie nam kupić cuś takiego

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-01-15, 13:15   #1787
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
U nas my mamy obydwoje prawojazdy i mamy dogadane, że albo któres z nas nie pije (zależy jaka impreza i gdzie, czasami ja nie mam ochoty wogule tknąć alkoholu) albo od razu ustalamy, że jak chcemy pić to wracamy taksówką.
u mnie jest dokładnie tak samo całkiem to wygodne...

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Przepraszam, że się wtrącam, tak ni z gruszki, ni z pietruszki (czytam Was regularnie, ale czasu na pisanie na 3 wątku brak ). Jestem w 12 tygodniu i na ostatniej wizycie pytałam lekarza o kawę i zieloną herbatę (bo i o niej w sieci pełno sprzecznych informacji). Mówił, że i jedno i drugie jest używką, i 5 szklanek dziennie to ani jednego, ani drugiego nie wolno, ale jedną małą kawę z mlekiem i jedną zieloną do śniadania jak najbardziej. Reszta moich płynów do woda mineralna i napary owocowe (tzw. herbatki owocowe).
o kurcze...a ja właśnie od niedawna zamieniłam kawę na zieloną herbatę bo myślałam, że to zdrowsze...a tu okazuje się, ze nie bardzo... chyba będę się musiała na herbatki owocowe przerzucić

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 13:19   #1788
sweetpinky
Zakorzenienie

muszę się Was poradzić, wpiszę moje tempki to mi powiecie, czy owu się zbliża ok?
05.01 - 36.4 (@)
06.01 - 36.3 (@)
07.01 - 36.3 (@)
08.01 - 36.4 (@)
09.01 - 36.3 (końcówka @)
10.01 - 36.3
11.01 - 36.4
12.01 - 36.5
13.01 - 36.3
14.01 - 36.5
15.01 - 36.6
i jak myślicie?

Stary 2009-01-15, 13:32   #1789
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
o kurcze...a ja właśnie od niedawna zamieniłam kawę na zieloną herbatę bo myślałam, że to zdrowsze...a tu okazuje się, ze nie bardzo... chyba będę się musiała na herbatki owocowe przerzucić
Bo chyba jest, tylko w ciąży należy zachować umiar.

H. MacLeod

.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-15, 13:37   #1790
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Bo chyba jest, tylko w ciąży należy zachować umiar.
chyba wszystko w zbyt dużych ilościach jest nie zdrowe

Stary 2009-01-15, 13:49   #1791
memka87
Raczkowanie

u nas z alkoholem na imprezach nie ma problemu bo ja po prostu... nie lubie alkoholu
memka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 13:54   #1792
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
chyba wszystko w zbyt dużych ilościach jest nie zdrowe
Tak, ale "duże ilości" w ciąży i nie-ciąży mogą być różne

H. MacLeod

.
Stary 2009-01-15, 14:09   #1793
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
roznie bywa, ale skoro wielu doroslych ludzi nie moze pic kawy, w tym i ja, to tym bardziej maluszkowi moze nie posluzyc. zreszta, ja bym sie nie martwila na zapas. w ciazy 'smaki' sie zmieniaja i od kawy moze cie odrzucac.
Oczywiście jak komuś nie służy to na siłę nie ma co pić. Ja na przykład nie mogę jeść ciemnego pieczywa, ryżu a wszyscy tak trąbią że zdrowe także nie zawsze to co nam szkodzi jest ogólnie złe. Osobiście kawy nie piję więc ten problem mam z głowy, ale koleżanki piły i były zdrowiutkie.

Cytat:
To tak jak u nas

Cytat:
a zrób, a co tam..najwyżej będzie negatywny a jeśli będzie pozytywny to prezencik do pozazdroszczenia!

a co się dzieje z mieszkankiem???
W sumie nic nie tracę, no może jakieś 15 zł dobra to kupuję dzisiaj ten test

A z mieszkankiem w sumie może nie jakaś wielka tragedia, ale mnie trochę poirytowało. W skrócie to mieszkamy z moją mamą. Nie kupowaliśmy mieszkania bo ona cały czas twierdziła, że z jej facetem budują dom i się i tak wyprowadzi więc mieszkanie nam zostawi. No i teraz jak on chciał sprzedać swoje mieszkanie zeby włożyć w dom to pojawiła się jego "kochana" córeczka która nie mieszkała u niego już 2 lata i nagle stwierdziła że ona też ma prawo do tego mieszkania i tak łatwo mu nie popuści. Także nie wiem jak teraz będzie. Z moją mamą mieszka się naprawdę super, zresztą często nie ma jej po kilka dni jak sobie gdzieś wyjeżdżają itp., dużo czasu spędza z koleżankami więc nie wchodzimy sobie w drogę, poza tym jest bardzo ugodowa itp., ale ja boję się tego że się zwyczajnie nie zmieścimy jak pojawi się dziecko. Co prawda mamy 3 pokoje ale już teraz jest bardzo ciasno. Mój TŻ twierdzi, ze oczywiście przesadzam ale ja sobie jakoś tego nie wyobrażam.

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
We wszystkim ważny jest umiar, a najgorsze to popaść w paranoję.
Zgadzam się

Cytat:
Ja z kawą naszczęście różnie. Codziennie nie piję, zazwyczaj jakoś mnie ochota musi na to najść ale jak już coś to lubie do ciasta
To tak jak ja. Piję bardzo rzadko ale jak już mnie najdzie ochota to mnie taka rozkosz ogarnia

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
No tak owocowe chyba najbardziej neutralne, zaszkodzić sobie nimi raczej nie można.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 14:47   #1794
zartownis
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi
Tez nie pomyslalam, ze w ciazy, a juz na pewno pod koniec nie powinno sie jezdzic autem, ciekwe kto bedzie robil zakupy
TZ siedzi od 05 00 rano czesto do 17/18h w pracy, trzeba zawczasu pomyslec o organizacji
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 14:57   #1795
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi
Tez nie pomyslalam, ze w ciazy, a juz na pewno pod koniec nie powinno sie jezdzic autem, ciekwe kto bedzie robil zakupy
TZ siedzi od 05 00 rano czesto do 17/18h w pracy, trzeba zawczasu pomyslec o organizacji
też się nad tym zastanawiałam, bo ja kocham prowadzić

Stary 2009-01-15, 16:24   #1796
zanka205
Zakorzenienie

dzień dobry

przybywam z ciążowymi fluidkami, bo dawno nie zaglądałam tu
a trzeba Was kochane wspomóc
łapcie

mam nadzieję, że podziałają

pozdrawiam

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 16:47   #1797
gusiec
Raczkowanie

łapię łapię te fluidy. i upycham po kieszeniach.

dzięki

Stary 2009-01-15, 17:27   #1798
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Jestem już w domu, po obiadku i chwili relaksu z mężem przed telewizorkiem Teraz czas na porządki z listą
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 17:32   #1799
kaaamila1
Zakorzenienie

Jestem już po wizycie u dermatologa i stwierdził ostrą pokrzywkę. Przepisał mi zastrzyki na dziesięć dni po dwa na raz.. Ponoć może się utrzymywać nawet do 3 tygodni, ale po tych zastrzykach powinno szybciej minąć. Ponoć jest to głownie spowodowane jedzeniem. Musiałam zjeść coś na chemii, czy konserwantach które tak mnie uczuliły. Mam teraz dietę od niej i przez najbliższe cztery dni mogę jeść tylko ziemniaki, ryż, masło, herbatę, cukier, sól, biały chleb i twaróg. Póżniej mam dodawać po dwa składniki nowe każdego dnia.

Widzę, że pisałyście o kawie to akurat nie jest dla mnie problem, bo jej nie lubię i nie pijam

Prawko mam ja i mój TŻ. Dzielimy się samochodem, ale oczywiście po imprezach nalezy on do mnie, bo ja nie pije. Nie lubię alkoholu Tylko winko z moim TŻ przed snem

No i dzisiaj kolejna niespodzianka, bo przyszła miesiączka. Proszę więc o zmianę na liście: last @ 15.01.09, cykl drugi

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 17:43   #1800
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie u dermatologa i stwierdził ostrą pokrzywkę. Przepisał mi zastrzyki na dziesięć dni po dwa na raz.. Ponoć może się utrzymywać nawet do 3 tygodni, ale po tych zastrzykach powinno szybciej minąć. Ponoć jest to głownie spowodowane jedzeniem. Musiałam zjeść coś na chemii, czy konserwantach które tak mnie uczuliły. Mam teraz dietę od niej i przez najbliższe cztery dni mogę jeść tylko ziemniaki, ryż, masło, herbatę, cukier, sól, biały chleb i twaróg. Póżniej mam dodawać po dwa składniki nowe każdego dnia.

[...]

No i dzisiaj kolejna niespodzianka, bo przyszła miesiączka. Proszę więc o zmianę na liście: last @ 15.01.09, cykl drugi
Miejmy nadzieję, że się z tego szybko wyleczysz. A że @ przyszła, to może i lepiej. Ta pokrzywka byłaby niebezpieczna dla fasolki.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości