|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
celebriti
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Wracając do zabawy w płeć, moze mam jednak problem z tym niemieckim to prosze o sprawdzenie w wolnej chwili: @ 19.11.2008 cykl 28
Ania mniej mysli bo sprowadzasz zła energie bedzie dobrze! wlasciwie juz jest.Kciuki za dziewczyny, ktore maja dzis wizyte, dajcie znac.. Czy ktoras z was ma takie dosc silne, ale krotkie bole? Juz sama nie wiem czy to rozrost wiezadel/macicy czy cos niedobrego, nie chce panikowac i nie pojde wczesniej do gina :[ Pyt techniczne, jak cytowac kilka osob naraz?, by nie wklejac kilku postow? Tylko przez edycje? Czy jest jakis iiny sposob? A teraz po pączki marsz!
|
|
|
#2972 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Karolinko tak tylko musisz to robic przez pare miesiecy zeby ustalic jakie masz cykle i kiedy mniej wiecej masz owulacje
temperature mierzac codziennie zauwazysz ze w dniach przewidywanej owulacji sie ona lekko podwyzsza i utrzymuje sie do zakonczenia owulacji - jesli w tym czasie zajdziesz w ciaze to temperatura podwyzszona juz zostanie ja mierzylam i zawsze w 16 dniu cyklu mialam skok temperatury - dodatkowo zawsze bolal mnie jajnik wiec wiedzialam ze owulacja jest zeby miec pewnosc kupujesz testy owulacyjne i jesli wg cyklu i temperatury wypada Ci, ze np 15 dnia masz owulacje to 14 dnia robisz test - jesli wyjdzie pozytywny to znaczy, ze sie nie mylilas bo owulacja rzeczywiscie bedzie bo ten test wykrywa hormon, ktory kobieta wydziela przed owulacja jakos 24-36 godzin przed
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
groszkolinko miedzy "Cytuj" a "Odpowiedz" jest taki "+" plusik ... wciskasz go przy wypowiedziach które chcesz zacytować, a na końcu dajesz odpowiedz
![]() Staram sie myślec pozytywnie! ehhh i znów pączki ... chyba zadzwonie do meża zeb mi kupił jak będzie jechał z pracy
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-01-15 o 13:41 |
|
|
|
#2974 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
http://www.urbia.de/services/eisprun...nder+erstellen i druga strona juz z grudniem http://www.urbia.de/services/eisprun...=28&o=eisprung Przytulanka od 29.11-02.12 dziewczynka 03.12-04.12 chłopiec U mnie nie ma wody. Szłam się kąpac, bo o 15 muszę wyjśc na przedstawienie do przedszkola, zdążyłam namydlic łepek i już po wodzie. Wkurzyłam się, że hej!!! Wczoraj zrobili to samo, na kilka godzin wyłączyli i żadnej informacji nie zmieścili. No cholery można dostac
|
|
#2975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się!!! Ania wszystko będzie w porządku i tak masz myśleć...wtedy na pewno tak będzie ![]() Cytat:
Musisz zaznaczać plusiki (obok cytuj) przy wszystkich wypowiedziach które chcesz zacytować
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za informację... Przy drugiej ciąży na pewno spróbuję...teraz nie ma dla mnie większego znaczenia czy będzie chłopiec czy dziewczynka, byleby Dzidzia była zdrowa...ale zdaję sobie sprawę że przy kolejnej już będą preferencje...![]() ![]() ![]() UnholyOne mogłabym również prosić o wytłumaczenie strony niemieckiej? moja OM 23.09.2008, cykl 28 dni Z góry dziękuję
|
|
#2977 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
http://www.urbia.de/services/eisprun...nder+erstellen październik http://www.urbia.de/services/eisprun...=28&o=eisprung Przytulanka od 03.10-06.10 dziewczynka 07-08.10 chłopiec
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, wczoraj TZ dostał smsm od chrześnicy "Kiedy mnie odwiedzisz ?" Faktycznie mało ma dla niej czasu, ostatnio widzieliśy się z nią w listopadzie, wzruszył się chłopak, a za chwilę przychodzi następny sms "A co mi kupisz?
" No i wydało się, że mała nie może przeżyć, że Mikołaj ja ominąl od chrzesnego i wprost pyta czy może "ajboda" prosić względnie jeansy "czerwone, zielone lub żółte"
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Dziewczyny ale macie tempo pisania ![]() Witam serdecznie nowe Mamusia! A tym po usg szczerze zazdroszczę bo mam jeszcze tydzień do badania. Poza tym chyba nie dam rady nadrobić, ale moze kiedyś pokuszę się na czytania tego eseju. Kurcze z tego co piszemy można by nie złą książkę napisać ![]() Co do płci to mi wg niemieckich obliczeń wyszedł chłopiec, a wiadomo niemcy są dokładni we wszystkim więc nigdy nie wiadomo mi pasuje chłopak zresztą pani dr. po IUI też powiedziała, że może byc chłopak. Zdziwiina widokiem pięknego siusiaka nie będęPrzed chwilą obejrzała, na tvn style "mamo to ja" i było na końcu o wyprawce...przeraziłam sie swoją nie wiedzą i chyba zacznę notatki robić. A przez Was to mam apetyt na wszystko....nie wiem co dziś zjem na obiad bo tyle mi się chce a nie wiem gdzie to zmieszczę edt. przeczytałam o chrześnicy, Tru Twój Tz to Anioł mój ma chrześniaczkę, którą widział chyba 2 lata temu a kartki na urodziny wysyłam ja bo on nie pamięta...aż mi wstyd za niego.
Powiedziałam "TAK" Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011 Edytowane przez anusia_82 Czas edycji: 2009-01-15 o 14:07 |
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Tiaaaa
ona ma 11lat. Po pierwsze nei wiedziałam, że jeansy w takich kolor się nosi (ba! że w ogóle można takie dostać ), a po drugie dostała od TZ na urodziny w sierpniu Nokię muzyczną więc po co jeszcze ten "ajbod" pewnie dlatego, że "wszyscy " mają.
|
|
|
|
#2982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2983 | ||||
|
celebriti
|
Cytat:
Cytat:
moja intuicja i ta niemiecka precyzja hihiwoda oj, załoz beret ![]() Cytat:
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anusia, Ty masz tę samą ksiażkę co ja o ciąży - ciężarówką przez 9 miesięcy. Katarzynka prosiła o info odnośnie olejków eterycznych, wiem, że tam taka była, ale ja będę mogła dopiero jutro napisać. Jeśli byś miała chwilkę to zerkniesz dziś? A wyprawka to jest do szpitala czy w ogole wszystko...?ee...bo ja też nie wiem ![]() TZ to ja gonię do spotkań, bo on awsze jest czymś zajęty. Generalnie płacze, że bycie chrzesnym to tylko wydatki i nic więcej ![]()
|
|
|
|
|
#2985 |
|
Przyczajenie
|
Witam ponownie
Ja wczoraj sie chyba podtrulam lodami,bo wieczorem 2 razy wymiotowalam na czekoladowo hihi Albo to tylko zwykle dolegliwosci ciazowe:PCo do plci to nie wiem czemu ale jestem przekonana ze bedzie znow dziewczynka,poprzednim razem tak mialam i sie sprawdzilo Ale co bedzie to bedzie,niedlugo i tak bedzie wiadomo.Elevit bralam od drugiej polowy zeszlej ciazy,pastylki duze,ale nigdy nie mialam problemow zeby polknac Teraz biore Multicentrum dla ciezarnych i Omega3 jak zalecil lekarz,po ktorych mam okropna zgage i odbija mi sie ryba-oropienstwo
|
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmierdoli rybą, że hej teraz szybko łykam i na szczęście zapach nie wraca.Każda z nas ma jakies konkretne przeczucie co do płci, ciekawe czy to prawda, że kobieta czuje najlepiej, ciekawe jak się będą nasze odczucia sprawdzać |
|
|
|
|
#2987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziękuję za sprawdzenie
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2989 |
|
Ola-Unhola
|
Do wieczorka mamuśki
Lecę do małego na przedstawienie, a w drodze powrotnej oczywiście po pączki
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez się zbieram i będę jutro. Ale dziś przyjeżdża pan od netu żeby podpisać z nami umowe więc jeszt szansa, że za niedługo będę mogła znów wieczorkeim zaglądać |
|
|
|
|
#2991 |
|
Przyczajenie
|
a to fajnie ci,ja juz przez te tabletki nie jem ryby,obrzydzilam sobie ja totalnie
|
|
|
|
#2992 |
|
Rozeznanie
|
Ja będę farbowała włosy, nawet już wkrótce, bo sama mam odrosty...
Wybiore paloną kawę, troszkę ciemniejszy kolor niż mójnaturralny. Teraz mam słodkie cappucino i wkurzają mnie te przejścia...:/ No i jutro na uczelnię...cały weekend z głowy,w niedzielę egzamin- duuuużo nauki teraz
|
|
|
|
#2993 |
|
Przyczajenie
|
nie zacytowalo mi sie..
|
|
|
|
#2994 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
... tez chcę być przekonana ze będzie dziewczynka ... a cały czas po głowie chodzi mi chłopak Cytat:
... no!
|
|||
|
|
|
#2995 |
|
Zadomowienie
|
Już piszę o olejkach.
Nie powinno się ich stosowac na skórę a 1 trymestrze. Do kąpieli też tylko trochę. "Olejki eteryczne ogólnie uznawane za nieszkodliwe w czasie ciąży to: olejek lawendowy, grejpfrutowy, pomarańczowy, cytrynowy, mandarynkowy, z satsumy, maszanka olejków znana jako "nerola". olejek z drzewa sandałowego, ylang-ylang, geraniowy (ale dopiero po 5 mieisącu). bezgamotowy, imbirowy i z drzewa herbacianego. Do grupy olejków, które mogą wywołać poronienie należą min. : krwawnik pospolity, anyż, estragon, kminek zwyczajny, drzewo cedrowe, kamfora, hyzop, mięta zielona, pietruszka i nasiona pietruszki, rozmaryn, gałka muszkatołowa, rumian szlachetny, rumianek pospolity, mirra, jałowiec, lubczyk, mięta pieprzowa, bazylia, majeranek, szałwia muszkatołowa, szałwia zwykła, szławia lekarska, liść laurowy, wetiwera, sosna, tymianek, jaśmin, wrzos arktyczny i dzięgiel. "
|
#2996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Chociaż moim zdaniem pomysł jest poroniony, tak samo jak wprowadzenie mammografii do badań okresowych w pracy. Czemu nie usg, tylko akurat mammografia . Niedość, że bolesna to w nadmiarze podobno szkodliwa ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2997 |
|
Zadomowienie
|
Co do wyprawki to mówili o ciuszkach, pajacykach itp. z jakiego materiału, jak zakładane...dużo a to tylko ciuchy!
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2999 |
|
Zadomowienie
|
Mówili, żeby zapięcie było z przodu, najlepsza są troczki, jak najmniej zakładanych przez głowę, super są body i pajacyki, żeby miały kopertowe wykończenie przy szyi, materiał powinien być gładki, hmmm i o kocykach było żeby był miękki. A i nie warto kupować po 10 sztuk np. pajacyków w jednym rozmiarze bo się nie wynosi lepiej po 3
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie brzozy tu nie ma podanej jako ten co wywołuje negatywne skutki, a w necie pełno tego Ja nawet nie tyle co do kąpieli , a do kadzidełka dzięki jutro kupie odpowiedni |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

bedzie dobrze! wlasciwie juz jest.

NIE LUBIĘ TROLLI

"
), a po drugie dostała od TZ na urodziny w sierpniu Nokię muzyczną więc po co jeszcze ten "ajbod" 

.