Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-15, 13:33   #2971
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Wracając do zabawy w płeć, moze mam jednak problem z tym niemieckim to prosze o sprawdzenie w wolnej chwili: @ 19.11.2008 cykl 28

Ania mniej mysli bo sprowadzasz zła energie bedzie dobrze! wlasciwie juz jest.

Kciuki za dziewczyny, ktore maja dzis wizyte, dajcie znac..

Czy ktoras z was ma takie dosc silne, ale krotkie bole? Juz sama nie wiem czy to rozrost wiezadel/macicy czy cos niedobrego, nie chce panikowac i nie pojde wczesniej do gina :[

Pyt techniczne, jak cytowac kilka osob naraz?, by nie wklejac kilku postow? Tylko przez edycje? Czy jest jakis iiny sposob?

A teraz po pączki marsz!

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 13:38   #2972
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Karolinko tak tylko musisz to robic przez pare miesiecy zeby ustalic jakie masz cykle i kiedy mniej wiecej masz owulacje

temperature mierzac codziennie zauwazysz ze w dniach przewidywanej owulacji sie ona lekko podwyzsza i utrzymuje sie do zakonczenia owulacji - jesli w tym czasie zajdziesz w ciaze to temperatura podwyzszona juz zostanie

ja mierzylam i zawsze w 16 dniu cyklu mialam skok temperatury - dodatkowo zawsze bolal mnie jajnik wiec wiedzialam ze owulacja jest

zeby miec pewnosc kupujesz testy owulacyjne i jesli wg cyklu i temperatury wypada Ci, ze np 15 dnia masz owulacje to 14 dnia robisz test - jesli wyjdzie pozytywny to znaczy, ze sie nie mylilas bo owulacja rzeczywiscie bedzie

bo ten test wykrywa hormon, ktory kobieta wydziela przed owulacja jakos 24-36 godzin przed
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 13:40   #2973
Ania0104
Zakorzenienie

groszkolinko miedzy "Cytuj" a "Odpowiedz" jest taki "+" plusik ... wciskasz go przy wypowiedziach które chcesz zacytować, a na końcu dajesz odpowiedz

Staram sie myślec pozytywnie!

ehhh i znów pączki ... chyba zadzwonie do meża zeb mi kupił jak będzie jechał z pracy

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-01-15 o 13:41
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 13:40   #2974
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Wracając do zabawy w płeć, moze mam jednak problem z tym niemieckim to prosze o sprawdzenie w wolnej chwili: @ 19.11.2008 cykl 28

Kciuki za dziewczyny, ktore maja dzis wizyte, dajcie znac..

Czy ktoras z was ma takie dosc silne, ale krotkie bole? Juz sama nie wiem czy to rozrost wiezadel/macicy czy cos niedobrego, nie chce panikowac i nie pojde wczesniej do gina :[

Pyt techniczne, jak cytowac kilka osob naraz?, by nie wklejac kilku postow? Tylko przez edycje? Czy jest jakis iiny sposob?

A teraz po pączki marsz!
ależ proszę:
http://www.urbia.de/services/eisprun...nder+erstellen
i druga strona juz z grudniem
http://www.urbia.de/services/eisprun...=28&o=eisprung

Przytulanka od 29.11-02.12 dziewczynka
03.12-04.12 chłopiec

U mnie nie ma wody. Szłam się kąpac, bo o 15 muszę wyjśc na przedstawienie do przedszkola, zdążyłam namydlic łepek i już po wodzie. Wkurzyłam się, że hej!!!
Wczoraj zrobili to samo, na kilka godzin wyłączyli i żadnej informacji nie zmieścili. No cholery można dostac
Stary 2009-01-15, 13:43   #2975
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Zgadzam się!!! Ania wszystko będzie w porządku i tak masz myśleć...wtedy na pewno tak będzie

Cytat:

Musisz zaznaczać plusiki (obok cytuj) przy wszystkich wypowiedziach które chcesz zacytować
Stary 2009-01-15, 13:48   #2976
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
Karolinko tak tylko musisz to robic przez pare miesiecy zeby ustalic jakie masz cykle i kiedy mniej wiecej masz owulacje

temperature mierzac codziennie zauwazysz ze w dniach przewidywanej owulacji sie ona lekko podwyzsza i utrzymuje sie do zakonczenia owulacji - jesli w tym czasie zajdziesz w ciaze to temperatura podwyzszona juz zostanie

ja mierzylam i zawsze w 16 dniu cyklu mialam skok temperatury - dodatkowo zawsze bolal mnie jajnik wiec wiedzialam ze owulacja jest

zeby miec pewnosc kupujesz testy owulacyjne i jesli wg cyklu i temperatury wypada Ci, ze np 15 dnia masz owulacje to 14 dnia robisz test - jesli wyjdzie pozytywny to znaczy, ze sie nie mylilas bo owulacja rzeczywiscie bedzie

bo ten test wykrywa hormon, ktory kobieta wydziela przed owulacja jakos 24-36 godzin przed

Dzięki za informację... Przy drugiej ciąży na pewno spróbuję...teraz nie ma dla mnie większego znaczenia czy będzie chłopiec czy dziewczynka, byleby Dzidzia była zdrowa...ale zdaję sobie sprawę że przy kolejnej już będą preferencje...

UnholyOne
mogłabym również prosić o wytłumaczenie strony niemieckiej? moja OM 23.09.2008, cykl 28 dni Z góry dziękuję
Stary 2009-01-15, 13:55   #2977
UnholyOne
Ola-Unhola

Wink Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dzięki za informację... Przy drugiej ciąży na pewno spróbuję...teraz nie ma dla mnie większego znaczenia czy będzie chłopiec czy dziewczynka, byleby Dzidzia była zdrowa...ale zdaję sobie sprawę że przy kolejnej już będą preferencje...

UnholyOne
mogłabym również prosić o wytłumaczenie strony niemieckiej? moja OM 23.09.2008, cykl 28 dni Z góry dziękuję
wrzesień
październik

Przytulanka od 03.10-06.10 dziewczynka
07-08.10 chłopiec

Stary 2009-01-15, 13:55   #2978
truheart
Zakorzenienie

Słuchajcie, wczoraj TZ dostał smsm od chrześnicy "Kiedy mnie odwiedzisz ?" Faktycznie mało ma dla niej czasu, ostatnio widzieliśy się z nią w listopadzie, wzruszył się chłopak, a za chwilę przychodzi następny sms "A co mi kupisz? "
No i wydało się, że mała nie może przeżyć, że Mikołaj ja ominąl od chrzesnego i wprost pyta czy może "ajboda" prosić względnie jeansy "czerwone, zielone lub żółte"
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 13:58   #2979
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Słuchajcie, wczoraj TZ dostał smsm od chrześnicy "Kiedy mnie odwiedzisz ?" Faktycznie mało ma dla niej czasu, ostatnio widzieliśy się z nią w listopadzie, wzruszył się chłopak, a za chwilę przychodzi następny sms "A co mi kupisz? "
No i wydało się, że mała nie może przeżyć, że Mikołaj ja ominąl od chrzesnego i wprost pyta czy może "ajboda" prosić względnie jeansy "czerwone, zielone lub żółte"
... ta dzisiejsza " młodzież"

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-15, 14:06   #2980
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Witajcie!
Dziewczyny ale macie tempo pisania
Witam serdecznie nowe Mamusia!
A tym po usg szczerze zazdroszczę bo mam jeszcze tydzień do badania.

Poza tym chyba nie dam rady nadrobić, ale moze kiedyś pokuszę się na czytania tego eseju. Kurcze z tego co piszemy można by nie złą książkę napisać

Co do płci to mi wg niemieckich obliczeń wyszedł chłopiec, a wiadomo niemcy są dokładni we wszystkim więc nigdy nie wiadomo mi pasuje chłopak zresztą pani dr. po IUI też powiedziała, że może byc chłopak. Zdziwiina widokiem pięknego siusiaka nie będę

Przed chwilą obejrzała, na tvn style "mamo to ja" i było na końcu o wyprawce...przeraziłam sie swoją nie wiedzą i chyba zacznę notatki robić.

A przez Was to mam apetyt na wszystko....nie wiem co dziś zjem na obiad bo tyle mi się chce a nie wiem gdzie to zmieszczę och Wy

edt. przeczytałam o chrześnicy, Tru Twój Tz to Anioł mój ma chrześniaczkę, którą widział chyba 2 lata temu a kartki na urodziny wysyłam ja bo on nie pamięta...aż mi wstyd za niego.

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011

Edytowane przez anusia_82
Czas edycji: 2009-01-15 o 14:07
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 14:06   #2981
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
... ta dzisiejsza " młodzież"
Tiaaaa ona ma 11lat. Po pierwsze nei wiedziałam, że jeansy w takich kolor się nosi (ba! że w ogóle można takie dostać), a po drugie dostała od TZ na urodziny w sierpniu Nokię muzyczną więc po co jeszcze ten "ajbod" pewnie dlatego, że "wszyscy " mają.
Stary 2009-01-15, 14:09   #2982
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
O mamciu

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 14:19   #2983
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
groszkolinko miedzy "Cytuj" a "Odpowiedz" jest taki "+" plusik ... wciskasz go przy wypowiedziach które chcesz zacytować, a na końcu dajesz odpowiedz

Staram sie myślec pozytywnie!

uhu no teraz to jestem full wypas informatyk dziekuje bardzo

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
ależ proszę:
i druga strona juz z grudniem

Przytulanka od 29.11-02.12 dziewczynka
03.12-04.12 chłopiec

U mnie nie ma wody. Szłam się kąpac, bo o 15 muszę wyjśc na przedstawienie do przedszkola, zdążyłam namydlic łepek i już po wodzie. Wkurzyłam się, że hej!!!
Wczoraj zrobili to samo, na kilka godzin wyłączyli i żadnej informacji nie zmieścili. No cholery można dostac
tak, czyli jednak cos dobrze mi sie wydaje, wlacznie z przytulanka 30.11 wrrr, bedzie baba moja intuicja i ta niemiecka precyzja hihi

woda oj, załoz beret

Cytat:
Zgadzam się!!! Ania wszystko będzie w porządku i tak masz myśleć...wtedy na pewno tak będzie

Musisz zaznaczać plusiki (obok cytuj) przy wszystkich wypowiedziach które chcesz zacytować
tu tez bardzo dziekuje, teraz dopiero bede odpowiadac, a nie zapisywac na kartce komu co ahahha <cudak>

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 14:23   #2984
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość

Przed chwilą obejrzała, na tvn style "mamo to ja" i było na końcu o wyprawce...przeraziłam sie swoją nie wiedzą i chyba zacznę notatki robić.

A przez Was to mam apetyt na wszystko....nie wiem co dziś zjem na obiad bo tyle mi się chce a nie wiem gdzie to zmieszczę och Wy

edt. przeczytałam o chrześnicy, Tru Twój Tz to Anioł mój ma chrześniaczkę, którą widział chyba 2 lata temu a kartki na urodziny wysyłam ja bo on nie pamięta...aż mi wstyd za niego.
A ja ponad miesiąc do następnego usg
Anusia, Ty masz tę samą ksiażkę co ja o ciąży - ciężarówką przez 9 miesięcy. Katarzynka prosiła o info odnośnie olejków eterycznych, wiem, że tam taka była, ale ja będę mogła dopiero jutro napisać. Jeśli byś miała chwilkę to zerkniesz dziś?
A wyprawka to jest do szpitala czy w ogole wszystko...?ee...bo ja też nie wiem
TZ to ja gonię do spotkań, bo on awsze jest czymś zajęty. Generalnie płacze, że bycie chrzesnym to tylko wydatki i nic więcej
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
O mamciu
Stary 2009-01-15, 14:32   #2985
claudietta
Przyczajenie

Witam ponownieJa wczoraj sie chyba podtrulam lodami,bo wieczorem 2 razy wymiotowalam na czekoladowo hihi Albo to tylko zwykle dolegliwosci ciazowe:P
Co do plci to nie wiem czemu ale jestem przekonana ze bedzie znow dziewczynka,poprzednim razem tak mialam i sie sprawdziloAle co bedzie to bedzie,niedlugo i tak bedzie wiadomo.

Elevit bralam od drugiej polowy zeszlej ciazy,pastylki duze,ale nigdy nie mialam problemow zeby polknacTeraz biore Multicentrum dla ciezarnych i Omega3 jak zalecil lekarz,po ktorych mam okropna zgage i odbija mi sie ryba-oropienstwo
claudietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 14:40   #2986
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudietta Pokaż wiadomość
Witam ponownieJa wczoraj sie chyba podtrulam lodami,bo wieczorem 2 razy wymiotowalam na czekoladowo hihi Albo to tylko zwykle dolegliwosci ciazowe:P
Co do plci to nie wiem czemu ale jestem przekonana ze bedzie znow dziewczynka,poprzednim razem tak mialam i sie sprawdziloAle co bedzie to bedzie,niedlugo i tak bedzie wiadomo.

Elevit bralam od drugiej polowy zeszlej ciazy,pastylki duze,ale nigdy nie mialam problemow zeby polknacTeraz biore Multicentrum dla ciezarnych i Omega3 jak zalecil lekarz,po ktorych mam okropna zgage i odbija mi sie ryba-oropienstwo
JA kiedyś powąchałam te tabletke i to był bład śmierdoli rybą, że hej teraz szybko łykam i na szczęście zapach nie wraca.
Każda z nas ma jakies konkretne przeczucie co do płci, ciekawe czy to prawda, że kobieta czuje najlepiej, ciekawe jak się będą nasze odczucia sprawdzać
Stary 2009-01-15, 14:40   #2987
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Tiaaaa ona ma 11lat. Po pierwsze nei wiedziałam, że jeansy w takich kolor się nosi (ba! że w ogóle można takie dostać), a po drugie dostała od TZ na urodziny w sierpniu Nokię muzyczną więc po co jeszcze ten "ajbod" pewnie dlatego, że "wszyscy " mają.
Ta młodzież jest niemożliwa...chrześnica mojego Tżeta ma komunię w tym roku i już zapowiedziała mu w zeszłym roku że bez laptopa nie ma się pokazywać hehe

Cytat:
wrzesień
październik

Przytulanka od 03.10-06.10 dziewczynka
07-08.10 chłopiec

Dziękuję za sprawdzenie
Stary 2009-01-15, 14:42   #2988
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Ta młodzież jest niemożliwa...chrześnica mojego Tżeta ma komunię w tym roku i już zapowiedziała mu w zeszłym roku że bez laptopa nie ma się pokazywać hehe
Pocieszę mojego, że nie tylko jego chrześnica taka materialistka
Stary 2009-01-15, 14:50   #2989
UnholyOne
Ola-Unhola

Do wieczorka mamuśki
Lecę do małego na przedstawienie, a w drodze powrotnej oczywiście po pączki
Stary 2009-01-15, 14:56   #2990
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Do wieczorka mamuśki
Lecę do małego na przedstawienie, a w drodze powrotnej oczywiście po pączki
Powodzenia dla synka w przedstawieniu
Ja tez się zbieram i będę jutro. Ale dziś przyjeżdża pan od netu żeby podpisać z nami umowe więc jeszt szansa, że za niedługo będę mogła znów wieczorkeim zaglądać
Stary 2009-01-15, 15:07   #2991
claudietta
Przyczajenie

a to fajnie ci,ja juz przez te tabletki nie jem ryby,obrzydzilam sobie ja totalnie
Stary 2009-01-15, 15:09   #2992
jusali
Rozeznanie

Ja będę farbowała włosy, nawet już wkrótce, bo sama mam odrosty...
Wybiore paloną kawę, troszkę ciemniejszy kolor niż mójnaturralny. Teraz mam słodkie cappucino i wkurzają mnie te przejścia...:/
No i jutro na uczelnię...cały weekend z głowy,w niedzielę egzamin- duuuużo nauki teraz
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 15:09   #2993
claudietta
Przyczajenie

nie zacytowalo mi sie..
Stary 2009-01-15, 15:12   #2994
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!
Dziewczyny ale macie tempo pisania
Witam serdecznie nowe Mamusia!

Poza tym chyba nie dam rady nadrobić, ale moze kiedyś pokuszę się na czytania tego eseju. Kurcze z tego co piszemy można by nie złą książkę napisać

Co do płci to mi wg niemieckich obliczeń wyszedł chłopiec, a wiadomo niemcy są dokładni we wszystkim więc nigdy nie wiadomo mi pasuje chłopak zresztą pani dr. po IUI też powiedziała, że może byc chłopak. Zdziwiina widokiem pięknego siusiaka nie będę

oj moja wiedza o wyprawkach też jest zerowa! muszę sie podszkolić
Cytat:
Napisane przez claudietta Pokaż wiadomość

czemu ja tak nie mam? ... tez chcę być przekonana ze będzie dziewczynka ... a cały czas po głowie chodzi mi chłopak
Cytat:
JA kiedyś powąchałam te tabletke i to był bład śmierdoli rybą, że hej teraz szybko łykam i na szczęście zapach nie wraca.
Każda z nas ma jakies konkretne przeczucie co do płci, ciekawe czy to prawda, że kobieta czuje najlepiej, ciekawe jak się będą nasze odczucia sprawdzać
ja mam nadzieję ze moje przeczucia się nie sprawdzą ... no!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-01-15, 15:19   #2995
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Już piszę o olejkach.
Nie powinno się ich stosowac na skórę a 1 trymestrze. Do kąpieli też tylko trochę.
"Olejki eteryczne ogólnie uznawane za nieszkodliwe w czasie ciąży to: olejek lawendowy, grejpfrutowy, pomarańczowy, cytrynowy, mandarynkowy, z satsumy, maszanka olejków znana jako "nerola". olejek z drzewa sandałowego, ylang-ylang, geraniowy (ale dopiero po 5 mieisącu). bezgamotowy, imbirowy i z drzewa herbacianego.
Do grupy olejków, które mogą wywołać poronienie należą min. : krwawnik pospolity, anyż, estragon, kminek zwyczajny, drzewo cedrowe, kamfora, hyzop, mięta zielona, pietruszka i nasiona pietruszki, rozmaryn, gałka muszkatołowa, rumian szlachetny, rumianek pospolity, mirra, jałowiec, lubczyk, mięta pieprzowa, bazylia, majeranek, szałwia muszkatołowa, szałwia zwykła, szławia lekarska, liść laurowy, wetiwera, sosna, tymianek, jaśmin, wrzos arktyczny i dzięgiel. "

Stary 2009-01-15, 15:24   #2996
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
...
Od listopada weszło rozporządzenie że kobiety w ciąży muszą mieć udokumentowane wizyty u ginekologa już od 10 tygodnia ciąży w przeciwnym razie nie będzie im się zależeć becikowe
Nawet gdyby nas obowiązywało, to my przecież wszystkie ładnie chodzimy do lekarza .
Chociaż moim zdaniem pomysł jest poroniony, tak samo jak wprowadzenie mammografii do badań okresowych w pracy.
Czemu nie usg, tylko akurat mammografia .
Niedość, że bolesna to w nadmiarze podobno szkodliwa

Cytat:
Napisane przez aha9 Pokaż wiadomość
...
kupiłam oleje bris taki do gniazdka o zapachu jabłek z cynamowem, taki swiąteczny, można regulować intensywność zapachu, choć jeśli da się na 1 to i tak całe mieszkanie pachnie
O ile dobrze pamiętam to na TVN Style było kiedyś o tych wszystkich olejkach, świecach i kadzidełkach, że nie są obojętne dla zdrowia i że najlepsze to te naturalne nie syntetyczne.

Cytat:
Ja nie mam żadnego przeczucia, nie czuję żadnych ruchów i chyba jestem nieczuła

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 15:28   #2997
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Co do wyprawki to mówili o ciuszkach, pajacykach itp. z jakiego materiału, jak zakładane...dużo a to tylko ciuchy!

Stary 2009-01-15, 15:37   #2998
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Co do wyprawki to mówili o ciuszkach, pajacykach itp. z jakiego materiału, jak zakładane...dużo a to tylko ciuchy!
A co mówili ? Choć w skrócie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 15:45   #2999
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
A co mówili ? Choć w skrócie
Mówili, żeby zapięcie było z przodu, najlepsza są troczki, jak najmniej zakładanych przez głowę, super są body i pajacyki, żeby miały kopertowe wykończenie przy szyi, materiał powinien być gładki, hmmm i o kocykach było żeby był miękki. A i nie warto kupować po 10 sztuk np. pajacyków w jednym rozmiarze bo się nie wynosi lepiej po 3

Stary 2009-01-15, 16:29   #3000
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Już piszę o olejkach.
Nie powinno się ich stosowac na skórę a 1 trymestrze. Do kąpieli też tylko trochę.
"Olejki eteryczne ogólnie uznawane za nieszkodliwe w czasie ciąży to: olejek lawendowy, grejpfrutowy, pomarańczowy, cytrynowy, mandarynkowy, z satsumy, maszanka olejków znana jako "nerola". olejek z drzewa sandałowego, ylang-ylang, geraniowy (ale dopiero po 5 mieisącu). bezgamotowy, imbirowy i z drzewa herbacianego.
Do grupy olejków, które mogą wywołać poronienie należą min. : krwawnik pospolity, anyż, estragon, kminek zwyczajny, drzewo cedrowe, kamfora, hyzop, mięta zielona, pietruszka i nasiona pietruszki, rozmaryn, gałka muszkatołowa, rumian szlachetny, rumianek pospolity, mirra, jałowiec, lubczyk, mięta pieprzowa, bazylia, majeranek, szałwia muszkatołowa, szałwia zwykła, szławia lekarska, liść laurowy, wetiwera, sosna, tymianek, jaśmin, wrzos arktyczny i dzięgiel. "
ooooo dzięki
w sumie brzozy tu nie ma podanej jako ten co wywołuje negatywne skutki, a w necie pełno tego
Ja nawet nie tyle co do kąpieli , a do kadzidełka
dzięki
jutro kupie odpowiedni
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości