|
|
#5071 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
|
|
|
|
#5072 |
|
Rozeznanie
|
No fakt ja nie chodzę po fast-foodach wiec moze sie myle, ale nie słyszałam nigdy o czymś takim, wiec chyba nie ma
|
|
|
|
#5073 |
|
Raczkowanie
|
R
ŚNIADANIE 12.00- 4 łyżki płatków owsianych na wodzie+łyżka musli tropikalnego+starte jabłko 12.40 pomarańcza 14.00 miseczka jogurtu kiwi OBIAD 16.00 Garść grubego makarony,warzywa na patelnię (pol paczki) PODWIECZOREK 18.00 kanapka z chleba żytniego, z margaryną i szynką KOLACJA 20.00 wieśniak z otrębami |
|
|
|
#5074 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno nie wpisywałam moich jadłospisów, wiec coś wrzucę, chociaż nie są zbyt wzorowe
![]() U przedwczoraj: Śn - placek owsiany z dżemem ananasowym, kawa z mlekiem II śn - pączek mandarynkaobiad - 2/3 paczki warzyw na patelnie orientalnych, 2 parówki sojowe podw - jogurt bananowy z Granolą orzechową i Bran-flakesami kol - pół grahamki z serkiem twarogowym, pół z serem żółtym, herbata owocowa wczoraj: śn - owsianka na mleku z mandarynką, bananem, ananasem kandyzowanym, Granoloą orzechową i wieśniakiem, kawa z mlekiem II śn - drożdżówka z serem, kawa z mlekiem ob - 0,5 paczki ryżu, sznycel sojowy, duza porcja szpinaku podw - jogurt truskawkowy z Granolą orzechową, 2 czekoladki ![]() kol - pół bułki razowej z serekiem twarogowym, pół z pasztetem sojowym paprykowym, herbata owocowa wiem ze nie ma świeżych warzyw, ale nie mam czasu iść na zakupy więc wyjadam to co mam w lodówce
|
|
|
|
#5075 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie dotyczace dżemu niskoslodzonego. dzisiaj kupilam z lowicza na 100g przypada 157kcal to zadziwiajaco malo, mniej niz zolty ser czy nawet bialy (hochland ma na 100g 260ckal) no ale czytajac ulotke spojrzalam aby na kcal, i tu pojawil sie wylemat bo weglowodanow ma 33g!
i teraz na co patrzec na kcal czy weglowodany? co lepiej zjesc pieczywo waza z tym dzemem czy lepiej z serkiem bialym ktory jest bardziej kaloryczny? moje dzisiejsze R sniadanie 7:00 pol szklanki muesli i 2 lyzki platkow fitnes ze szklanka mleka 0.5% 2 sniadanie 10:00 activia sliwkowa plus 2x 30g chleba zytniego ze sliwka (2x54kcal) posmarowane (ledwo co) dzemem niskoslodzonym godz 14 obiadek 200 warzyw na patelnie z hortexu smazone na patelni teflonie bez tluszczu z kilkoma kawaleczkami kurczaka i 50g makaronu pelnoziarnistego, duzo przypraw ziola prowansalskie duzo papryki ostej (przypawa) sol i troche przyprawy orientalnej planowana kolacja : 3 kromki chleba zytniego ze sliwka z zoltym serkiem z hochlanda i zielonym swiezym ogorkiem co wy na to?prosze o komentarz. zwlaszcza co do 2 sniadania czy nie za duzo? bo niby sniadanie powinno miec 250kcal (mi wyjdzie troche wiecej) 2 sniadanie 100kcal a ja mialam przeszlo 200;/ ratujcie ![]()
|
|
|
|
#5076 |
|
Rozeznanie
|
eeeRrr
za dużo/za mało? niezdrowo? Śniadanie: owsianka z 4 łyżek na wodzie z pół szklanki 2% mleka + 1,5 łyżeczki miodu i małym jabłkiem i do tego pół bułeczki małej z plasterkiem szynki z ogórkiem i rzodkiewką, 2 śliwki kalifornijskie II śniadanie: druga połówka bułki ze śniadania z tym samym , jabłko Obiad: szklanka pomidorówki z 2 łyżkami ryżu i 4 łyżki kaszy gryczanej z 2 ogórkami kiszonymi Kolacja: będzie wieśniak lekki ze szczypiorkiem i papryką. jakby mógł ktoś obliczyć ile kalorii jest w moim dzisiejszym jadłospisie byłabym wdzięczna.
|
#5077 |
|
Raczkowanie
|
R:
Śn: grahamka z masłem,pomidorem, szczypiorkiem i papryką, jajecznica z 2 jaj z cebulką na łyżce oliwy,kawa ze 100ml mleka, jabłko II śn: kromka żytniego z 2 plastrami polędwicy i ogórkiem kiszonym , 2 mandarynki,banan O: gotowana pierś z kurczaka, kasza gryczana (pół woreczka), kalafior gotowany, brokuły P: garść orzechów włoskich, garść pestek dyni K: morszczuk pieczony, 300g warzyw z mrożonki
|
#5078 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo proszę o ocenę mojej Redukcji
1Śn: 3 duże łyzki "mixu 6 płatków" + 200ml mleka + 5 suszonych morelek 2Śn: 2 kromki razowca + 3plastry szynki + ogóreczek kiszony, zmiksowany pomarańcz i kilka truskawek z połowa kubka jogurtu naturalnego O: ryż brązowy 3/4 woreczka +duszone warzywka (duża marchew, pare peiczarek, troche kapusty włoskiej i cebulki)+kapeczka ketchupu P:2kromki razowca +szynka+papryczka marynowana K: wieśniak z cebulką Pierwszego śniadania nie jestem w stanie zjeść obfitego, czy w takim razie drugie może być większe? oraz... nie jem za dużo chleba?
|
#5079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5080 |
|
Raczkowanie
|
U/P
Iśn:wieśniak 200g+ 3 łyżki pł owsianych kromka razowca z serem żółtym, pomidor, kawa z odrobiną mleka IIśn: drożdżówka z budyniem jabłko O: 200g ziemniaków 2 pulpety z sosem koperkowym surówka z karusty kiszonej P: jogurt nat. 150g z z garścią bakalii (głównie migdały) jabłko K: chyba serek homo waniliowy 150g z płatkami i jakiś owoc do tego... chyba nie było tak źle? Edytowane przez Margolcia0703181 Czas edycji: 2009-01-15 o 18:31 |
|
|
|
#5081 |
|
Raczkowanie
|
czy mozecie pomoc w ocenie mojego R? prosze was bardzo jest powyzej
|
|
|
|
#5082 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moje dzisiejsze Py: 1. owsianka 80gr owsianych z polowa szkl mleka 3,2 + banan + dwie lyzki miodu + troche nutelli na sprobowanie (z miodem lepsza), jablko, kiwi, kawa na mleku 3,2 z cukrem i cynamonem 2. dwa jaja na poltwardo, grahamencja 60gr opieczona w tosterze z sopocka (pod spodem almette ), salata i warzywami, troche kukurydzy z puuuszki, pol kubusia3. SUSHI peirwszy raz w zyciu ! pyyyycha ! nie wiem co to bylo dokladnie ale jakies 10 maków różnych (z philadelphia, ananasem, krewetka, avocado / z lososiem, avocado, paluszkiem krabowym i czyms tam troche wasabi :P / caffe latte z cukrem, troche lodów waniliowych podżarłam tacie4. bedzie: jakis chrupiacy staropolski chleb 100g - kromencja z almette, pomidorem i oregano, druga sie zobaczy, moze tost hawajski, milkiway i zaraz wybywam na 18nastke wiec NAPEWNO cos wpadnie ;p i napewno TROCHE szampana ;p jakos malo slodkosci mi wyszlo no ale moj dzien skonczy sie jakos torche po polnocy ;p
|
|
#5083 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U:
śniadanie: jajko na miękko, kromka żytniego z plasterkiem sera żółtego i świeżym ogórekiem, herbata z cukrem II śniadanie: nie zdążyłam rano nic sobie zrobić do szkoły ![]() obiad: łazanki (makaron, kapusta kiszona, kostki szynki), sok pomarańczowy podwieczorek: budyń waniliowy (miseczka), 2 faworki kolacja: jogurt truskawkowy (300g), 3 tosty Moze być? I podnoszę pytanie z wczoraj: ile godzin przed snem powinno się jeść ostatni posiłek? Edytowane przez invissible Czas edycji: 2009-01-15 o 19:51 |
|
|
|
#5084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() z węglami 3 h przed snem, czystobiałkowa 1-2 h przed
|
|
#5085 |
|
Konto usunięte
|
P
Iśn: 1 jajko sadzone smażone na maśle, 2 parówki smażone na maśle, 2 kromki chleba (ciemny z soją i nasionami słonecznika) z masłem, herbata po 11 - kanapka - chleb z nasionami z dyni, szynka, sałata, ogórek kiszony, ogórek świeży, pomidor, butelka soku multivitamina Tymbarku 13 - kanapka - chleb jasny (kajzerka) szynka, sałata, ogórek kiszony, ogórek świeży, masło, butelka soku pomarańczowego 15 - baton Chrunchy z jabłkiem, paczka owoców suszonych, sok tymbark mulivitamina ob: zupa pomidorowa zabielana, pasztecik z mięsem, porcja kebaba z ryżem i surówkami i sosem jogurtowo - czosnkowym (cały talerz) będzie: p: banan, pasztecik z mięsem k: kanapka na ciemnym chlebie (z soją i słonecznikiem) z szynką i pomidorem (4 sztuki) Do oceny |
|
|
|
#5086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nad II śniadaniem też ubolewałam, bo byłam głodna, ale tak się spieszyłam, że wyleciało całkiem z głowy. |
|
|
|
|
#5087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)
|
|
#5088 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję
|
|
|
|
#5089 |
|
Zakorzenienie
|
Oto moja dzisiejsza Redukcja (bardzo proszę o ocenę):
Śniadanie (8.30): - kromka chleba pełnoziarnistego Schulstad z białym serem (0 % tłuszczu) i plasterkami ogórka konserwowego - kromka Schulstada cieniutko posmarowana dżemem wiśniowym niskosłodzonym. - brzoskwiniowa jogobella light (150g.) - kubek kawy rozpuszczalnej Nescafe (bez cukru) II Śniadanie (11.30): - średniej wielkości grahamka (nie smarowana masłem) z plasterkiem chudej szynki drobiowej i plasterkami ogórka - małe jabłko - herbata z cytryną (bez cukru) 13.30 – Połówka dużego czerwonego grejpfruta i mała mandarynka. 15.00 – Mała mandarynka. Wiem, że te owoce powinny być po obiedzie – na podwieczorek, ale obiad jadłam stosunkowo późno, więc wyszło trochę na odwrót :/ No, ale trudno. Następnym razem bardziej się postaram ;) Obiad (17.00): - 250 ml zupy pomidorowej (podprawianej jogurtem naturalnym – bez śmietany i mąki) z ryżem. Kolacja: Hmm... No nie wiem. Może kubek (200g) kefiru Danone. Może być? |
|
|
|
#5090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo już drugi pozostaje bez odzewu... ![]()
|
|
#5091 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie dotyczace dżemu niskoslodzonego. dzisiaj kupilam z lowicza na 100g przypada 157kcal to zadziwiajaco malo, mniej niz zolty ser czy nawet bialy (hochland ma na 100g 260ckal) no ale czytajac ulotke spojrzalam aby na kcal, i tu pojawil sie wylemat bo weglowodanow ma 33g!
i teraz na co patrzec na kcal czy weglowodany? co lepiej zjesc pieczywo waza z tym dzemem czy lepiej z serkiem bialym ktory jest bardziej kaloryczny? moje dzisiejsze R sniadanie 7:00 pol szklanki muesli i 2 lyzki platkow fitnes ze szklanka mleka 0.5% 2 sniadanie 10:00 activia sliwkowa plus 2x 30g chleba zytniego ze sliwka (2x54kcal) posmarowane (ledwo co) dzemem niskoslodzonym godz 14 obiadek 200 warzyw na patelnie z hortexu smazone na patelni teflonie bez tluszczu z kilkoma kawaleczkami kurczaka i 50g makaronu pelnoziarnistego, duzo przypraw ziola prowansalskie duzo papryki ostej (przypawa) sol i troche przyprawy orientalnej planowana kolacja : 3 kromki chleba zytniego ze sliwka z zoltym serkiem z hochlanda i zielonym swiezym ogorkiem co wy na to?prosze o komentarz. zwlaszcza co do 2 sniadania czy nie za duzo? bo niby sniadanie powinno miec 250kcal (mi wyjdzie troche wiecej) 2 sniadanie 100kcal a ja mialam przeszlo 200;/ ratujcie ![]()
|
|
|
|
#5092 |
|
Rozeznanie
|
Mam 15 lat i chcialabym zebyscie pomogly mi ocenic/udoskonalic moj jadlospis tak zeby zawieral potrzebne mi produkty. Chcialabym zrzucic ze 2 kg, ale chodzi mi glownie o zdrowe odzywianie, wiec nie wiem jaka mam literke postawic
![]() 7.00 - jajecznica z 2 jajek i kromka zytniego chleba z maslem lub mleko sojowe z musli 10.00 - chleb zytni z tofu 12.30 - chleb zytni z serem zoltym 14.00 - jablko 16.00 - zupa jarzynowa lub kasza gryczna z surowka czasem ryba lub kawalek miesa 18.00 - marchewka/ papryka czy jakies warzywa i 15 migdalow Podobno jedzenie owocow na kolacje buduje oponke, to prawda? Czy podobnie jest z warzywami? |
|
|
|
#5093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja się odchudzałam niezbyt racjonalnie i stracilam okres na 7 miesięcy i powiem ci, lepiej się trochę poruszaj zamiast robic sobie straty w organizmie
|
|
#5094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5096 |
|
Zadomowienie
|
Ja okresu nie mam już 5 miesięcy. Robiłaś coś konkretnego, że okres wrócił ?
|
#5097 |
|
Zadomowienie
|
P:
Iśn- wielka grahamka z masełkiem, serem żółtym, pomidorem i majonezem, porcja sałatki gyros, jabłko IIśn- bułka słodka z serem, danmleko paczka biszkoptów, kubuś banan, parę orzeszków O- zupa grzybowa zabielana z makaronem, zaprawiana mąką i śmietaną, jak zwykle mięsko, duuuuuużo domowej roboty chińszczyzny-tzn ryż z ogromną ilością piersi z kurczaka, z duszoną na oleju marchewka, pieczarkami, papryką, cebulą i mieszanką do chińszczyzny, kompot cappuccino, mars P: kebab, cola ![]() jabłko K- ponad 300(!!! !!!) gr płatków śniad z mlekiem...-->wiem, wiem...teraz jem activię z wkrojonym kiwi i jem paluszki
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
#5098 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak sobie myślę, patrząc na Twoje jadłospisy, że chyba jest lepiej niż na początku? bo coś mi świta, że byłaś na bardzo restrykcyjnej R. hmm, trzymam kciuki jadłospis smaczny, choć trochę mało, czy to lekkie U? pozdrawiam Cytat:
jak tam u Ciebie?moje dzisiejsze PPPPPPPP /sponsorowane bólem brzucha /:Iśn: owsianka z 8 łyżek płatków na mleku z budyniem toffie, mieszanką studencką, wkrojonym jabłkiem i cynamonem; obwarzanek z sezamem z masłem, żółtym serem i ketchupem; inka z mlekiem 3,2% i cukrem IIśn: wieloziarnista bagietka 150g z masłem, bryndzą, szynką w ziołach, sałatą i ogórkiem; LU GO! kakaowe, pączek hiszpański (daaawno nie jadłam ), kubuś truskawkowyo: wielka miska zabielanej zupy grzybowej z makaronem (gwiazdki ^^)- jak zwykle x razy więcej klusek niż zupy + pietruszka; grillowany łosoś z cytryną, opiekane ziemniaczki z koperkiem polane śmietaną, buraczki na ciepło, mini marchewki gotowane a później zapiekane z masełkiem ![]() d: ekler, pudding czekoladowy z sosem z wiśni, gorąca czekolada z bitą śmietaną (tutaj zaczęłam się strasznie źle czuć, ale postanowiłam jeść, chociażby z rozsądku) p: buła 100g z masełkiem, tłustym twarogiem, szynką i jajkiem na twardo + sos tatarski; herbata z konfiturą z płatków róż i duużą il. cukru k: 2 tosty zapiekane: jeden z żółtym serem, szynką, oliwkami i przyprawami, drugi z żółtym serem, pomidorem i pieczarkami, fuuura ketchupu (jak zwykle, ale uwielbiam ); 2 tosty 'wyskakujące': jeden z masełkiem, szynką i plastrem ananasa, drugi z jakimś twarożkiem do smarowania i szczypiorkiem; herbata z cytryną i cukremwpadł właśnie banan zajadany nutellą prosto ze słoika i 2 paski białej czeko z truskawkami...
|
|
|
#5099 |
|
Wtajemniczenie
|
sorki ze w tym watku. ale jak sie robi kawe z cynamonem?
|
|
|
|
#5100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() powiedz mi tylko co to jest pączek hiszpański ;d było pytanie, co zrobilam ze mam okres: z zalecenia lekarza luteina dni dziesięć i jest, płynie sobie, że tak powiem ;p
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

mleko to nie nabiał? 

Ja niestety z braku czasu musiałam zakupić... Ale polecam pycha

mandarynka

peirwszy raz w zyciu ! pyyyycha ! nie wiem co to bylo dokladnie ale jakies 10 maków różnych (z philadelphia, ananasem, krewetka, avocado / z lososiem, avocado, paluszkiem krabowym i czyms tam
no ale moj dzien skonczy sie jakos torche po polnocy ;p

!!!) gr płatków śniad z mlekiem...-->wiem, wiem...

jadłospis smaczny, choć trochę mało, czy to lekkie U? pozdrawiam