Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;) - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-15, 20:28   #1531
kasiaher
Wtajemniczenie

Dot.: Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;

kliwia ten papier to taki gruby czy cienki
dziewczyny jak macie jakieś stronki z takimi papierami to bardzo prosze o link

buciki ktore wypatrzyła co myslicie
1

2

Edytowane przez kasiaher
Czas edycji: 2009-01-15 o 20:36 Powód: dokładka zdjęć
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 20:31   #1532
popscene
Wtajemniczenie

Dot.: Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;

Zaświadczenie z USC jest ważne 3 miechy o ile się nie mylę i dostaniesz je jak zaniesiesz swój akt urodzenia (chyba że to to samo USC) i swojego TŻta i jeszcze jakieś podanie wypełnicie i voila.
Stary 2009-01-15, 20:33   #1533
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

Kupiła sobie papier do zawiadomień i do winietek :
o taki:
http://www.allegro.pl/item516678526_...0_arkuszy.html

kupiłam sobie taki sam papier

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 20:40   #1534
kliwia
Zakorzenienie

kasiaher to jest gruby papier jakies 240g, zwykly do ksero mam gramaturę 80.
http://photos03.allegro.pl/photos/or...3/97/514939714 te są super!

motley ja mam podobny od zaproszeń -

atomufka, no zaświadczenie z usc jak bierzesz slub konkrodatowy
z sieci:
do USC po zaświadczenie należy się udać przynajmniej 1 m-c przed planowaną datą ślubu; do USC zabiera się akt urodzenia (ważny 3 m-ce) tam przed pracownikiem oświadcza się jakie nazwisko będzie nosił mąż, żona, dzieci i potem czeka się około tygodnia na zaświadczenie o braku przeszkód na zawarcie związku małżeńskiego (ważny 3 m-ce) (koszt: 2*akty urodenia=40 zł + zaświadczenie 80zł, jeżeli USC jest ten sam w którym mamy akty urodzenia to za nie się nie płaci);
z 3 egzemplarzami zaśw. wybieramy się do księdza (też przynajmniej 3 m-c przed planowanym ślubem - można się np. umówić i najpierw dać "na zapowiedzi" a później do spisywania protokołu),
nazwisko jest sprawą cywilną, ksiądz "sprawdza" narzeczonych pod kontem Kościoła, wyznanie, wiara, brak przeszkód itp.

kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 20:40   #1535
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość

1

2
drugie mi sie podobaja. pierwsze ujda w tlumie.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 20:42   #1536
popscene
Wtajemniczenie

Wszystko się zgadza, akt urodzenia nie ma ważności, trzeba tylko mieć taki co się za niego zapłaciło 22 zł.
Można wziąć nawet taki co w domu od lat leży i jest dobrej jakości, tylko trzeba jeszcze wnieść tę opłatę o ile nie była wniesiona wcześniej.

Edytowane przez popscene
Czas edycji: 2009-01-15 o 20:43 Powód: dopisek
popscene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 20:53   #1537
kasiaher
Wtajemniczenie

no mi też te drugie tym bardziej że obcaa 10cm
Stary 2009-01-15, 20:54   #1538
dominda
Raczkowanie

Co do tego zaswiadczenia z USC to to jest zaswiadczenie do slubu konkordatowego (placi sie za tzw. sporządzenie aktu małżeństwa, koszt 84zł. u mnie w jeleniej)
Zawarcie tego związku polega m.in. na otrzymaniu w Urzędzie Stanu Cywilnego dokumentu (w trzech egzemplarzach) zawierającego: dane przyszłych małżonków, wyrażoną wolę co do nazwiska, stwierdzającego brak przeszkód cywilnych do zawarcia małżeństwa oraz inne informacje. Dokument ów narzeczeni uzyskują w USC właściwym dla stałego zamieszkania jednego w nich po dostarczeniu aktów urodzenia. Jesli jedno z was jest z innego miasta to musi wziasc ze swojego miasta skrocony akt urodzenia.
Jest on ważny tylko przez 3 miesiące, stąd konieczność takiego dostosowania daty jego uzyskania, aby nie stracił ważności przed ślubem. Następnie dostarcza się ten dokument do kancelarii parafialnej. Po uzupełnieniu danych i zawarciu małżeństwa, które ma w tym wypadku oprócz skutków sakramentalnych także skutki cywilno-prawne, kapłan dostarcza wymagane dokumenty do Urzędu Stanu Cywilnego.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090919570113.png

http://s7.suwaczek.com/20090919650214.png
dominda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 20:58   #1539
popscene
Wtajemniczenie

Czytałam gdzieś, że to zaświadczenie musi mieć taką ważność, że gdy ksiądz odeśle do usc to jeszcze wtedy musi być ważne, powiedzmy ten tydzień po ślubie, ale nie wiem czy to prawda.
Stary 2009-01-15, 21:00   #1540
kasiaher
Wtajemniczenie

jest trochę tego załatwiania
dobra dziewczynki zmykam spać do jutra internet mam jutro tylko do 10 rano i później od 14 także pewnie będę miała co nadrabiać
buziole

Edytowane przez kasiaher
Czas edycji: 2009-01-15 o 21:01 Powód: pożegnanie
Stary 2009-01-15, 21:01   #1541
popscene
Wtajemniczenie

No a ślub za 3 miechy, przerażające
Stary 2009-01-15, 21:02   #1542
dominda
Raczkowanie

Po slubie ksiadz ma 5 albo 7 dni na przeslanie dokumentow do USC (nie pamietam dokladnie ale czytalam na dokumencie kolezanki) I jest tam adnotacja ze jak przekroczy sie ten czas (5-7 dni) to malzenstwo moze byc niewazne (cywilne oczywiscie ) A co do tego czy musi byc wazne tydzien po slubie(to zaswiadczenie ) to nie wiem-w USC napewno powiedza

Edytowane przez dominda
Czas edycji: 2009-01-15 o 21:04
Stary 2009-01-15, 21:17   #1543
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 22:17   #1544
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
no jak sie czeka do ślubu to tak a tak na powaznie to jak byłam w lipcu na weselu to na poprawionach pytałam Pani Młodej jak minęła noc poslubna, a ona, że do 7 rano jeszcze kase liczyli
nie no moja noc poslubna to bedzie kilka godzin snu goracy seks ppozniej...
a liczenie kasy.. hmm nee moze jak sie wyspie bo jestem ogromnym spiochem

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
A tak wogole to jestem wsciekla na naszego bylego fotografa
www.jasnezetak.pl
napisal wiadomosc ze oddal depozyt patrze na konto i nic nie ma
pisze do niego a ten , ze jednak odwolal mu sie ten wyjazd i ze ma wolny termin na nasz slub chyba jest nie powazny jesli mysli ze jeszcze jestesmy zainteresowani wspolpraca z nim wogole on uwaza ze to my zawalilismy bo nie wyslalismy mu umowy tylko sama zaliczke , a przeciez sam zasugerowal ze jak bedziemy w PL to wtedy sie spotkamy i dogadamy , podpiszemy umowe !!
dostal kase i nie zapisal sobie w kalendarzu ?!?!?!?!
Wiec z tych nerwow weszlam na jego stronke i napisalam w ksiedze gosci ze faktycznie robi swietne zdjecia , ale niestety ma balagan w kalendarzu bo nie potrafi sobie daty zapisac a ten od razu mi na emaila pisze ze jestem bardzo niegrzeczna ze takie rzeczy wypisuje w czesniej mu pisalam 3 wiadomosc na emaila i nie odpisal dopiero jak na strone weszlam to zadzialalo ) a ja mu pisze ze ksiega nie jest tylko od pozytywnych opini wchodze sprawdzic a ten usunal moj wpis i ... zablokowal moj IP adres wiec nie moge juz wchodzic do niego na stronke !! No co za koles !!!!!!!!!! napewno nikomu go nigdy nie polece !!
:
beznadziejny koles...

Cytat:
Napisane przez eliame Pokaż wiadomość
EDIT: dziewczyny mam suknie-gorset, czyli z odkrytymi ramionami. Czy dokupujecie jakieś bolerko, czy idziecie z odkrytymi ramionami do kościoła?
Ja nie widzę problemu by iść bez bolerka, no ale ponoć nieładnie tak.
ja nie wiem co zrobic wlansie w kosciele.. bo te moje niby ekawki niezaslonia mi ramion.. ale hmm oleje to chyba i moe lekko naciagne na ramiona.. albo o jakims szalu pomysle bo bolerko niewchodzi w re.. zreszta ocencie..

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
a my z moim ukochanym tż-tem idziemy oglądać zaraz obrączki jupiii !
super mam andzieje ze pokazesz co wybralas

Cytat:
Dziewczyny pokażcie Wasze sale
to ja pokaze
chce cos z ieleni dodac bo lubie połączenie rudo zielone..

Cytat:
to moja chyba tez nie bede dekorowac moze jakos stoły tylko

a tak wyglada sla w tzw. stanie gołym
pamietam tego twojego kubusia

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY JUTRO Z TZTEM WYJEZDZAMY W GORY DO CIOCI NA 3 DNI, POROZWOZIC ZAPROSZENIA!! : jupi:DO MUSZYNY-KRYNICY
ale ci fajnie.. zazdroszcze...

wracam do zytania reszty tego co nakrobalyscie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4171914.jpg (60,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4171915.jpg (57,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (26,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia 2.jpg (30,7 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2009-01-15 o 22:28
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 22:17   #1545
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

1

2
te 2:P
Stary 2009-01-15, 22:19   #1546
atomufka
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za odpowiedzitak tylko mysle czy ja to wszystko zalatwie w kwietniu w tydzien?Nie wiecie czy to zaswiadczenie z USC uzyskuje sie od razu w tym samym dniu czy trzeba znow czekac ?Boze ile tych papierkow

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 22:22   #1547
dominda
Raczkowanie

Zaswiadczenie w USC otrzymuje sie od reki (przynajmniej u mnie) Zadzwon moze i spytaj I trzeba miec dowody, oplate 84 zl i jesli jedno z was jest z innego miasta trzeba mies akt urodzenia I tyle

Stary 2009-01-15, 22:29   #1548
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominda Pokaż wiadomość
Zaswiadczenie w USC otrzymuje sie od reki (przynajmniej u mnie) Zadzwon moze i spytaj I trzeba miec dowody, oplate 84 zl i jesli jedno z was jest z innego miasta trzeba mies akt urodzenia I tyle
racja zadzwonie tam dzieki

szafa

Stary 2009-01-15, 22:30   #1549
Daysy85
Zakorzenienie

Cześć!!!!
Nie było mnie z 2 dni a Tu z 10 stron , które zaczęłam nadrabiać... ale to trochę bez sensu jak się nie jest w temacie

Byłam dziś z Tż na mieście i kupiłam sobie suuuuper kozaczki!!!! Szalenie mi się podobały w sklepie była mega wyprz! i dała za nie 50zł! Co prawda nie są ze skóry ale jak dla mnie bomba czegoś takiego szukałam!
Potem poszłam do Galerii i kupiłam sobie takie spodenki krótkie wełniane , na które czaiłam się już dłuuugo były po 90zł a ja je kupiłam za 35 !!!! dzięki wyprzedaży!!!!
Jutro idę na targ bo marzę o spódnicy i widziałam taka jedną ale uwaga rozmiar 40 był za duży a te spodenki, które kupiłam w Housie to kupiłam M a kiedyś tam nawet w L się nie mieściłam!

Zmieniłam instruktora i dokupiłam godziny aż chce mi się iść na egzamin!!!!
Koleś jest super mam wrażenie , że znam go 100 lat!!! chyba dlatego że trochę podobnie zachowuje się do mojego kumpla z Liceum
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 22:34   #1550
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja tez mam dzisiaj 100 dni do slubu
ale ci dobrze..

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
studniówka ? no to czerwone majtki wkładać ! myślę, że TŻ by się zgodził ze mną

a ja przed chwilą zarezerwowałam fotografa

dziewczynki, czy Wy i TŻ jesteście zgodni przy wyborze obrączek? Nie wiem jak to pogodzić, bo nam się podobają zupełnie (!) różne
mu jestesmy zgodni oboje chcemy cos dziwnego.. i takiego innego

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
kurde ale mnie rozlozylo mam 38 stopni goraczki ;/ a nawet nie moge isc na L4 bo ciagle jakies szkolenia i urlopy i nie mialby mnie kto zastapic... a teraz 3 dni ide na 2 zmiane i nie wiem jak to przezyje a potem na szkolenie jeszcze jade i najblizsze wolne dopiero w przyszly czwartek porazka nie wiem co mam robic...

Tak się właśnie zastanawiam bo Tż ma wujka, ktory ma chyba 5 dzieci, wszystkie dorosle ale jeszcze stanu wolnego i mieszkaja z rodzicami i nie wiem czy lepiej dac im 1 zaproszenie ze zapraszamy ciocie wujka i kuzynow z imienia wraz z osobami towarzyszacymi czy lepiej dac kazdemu osobne zaproszenie?

Kiedy zamierzacie kupowac garniaki dla Waszych Tżtów?
biedactwo... aspiryna i do lozka
my dla kuzynow ktorych jest 4 piszemy kazdemu osobno.. bo sa dorosli i glupio by wygladalo pani malinowska z dziecmi i osobami.. bezsensu
y garnitur chcemy kolo marca kupi...

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
witam
Dzisiaj miałam dobry dzień do załatwiania spraw ślubnych. Zarezerwowaliśmy lokal na przyjęcie. Facet za dużo jedzenia weźmie tylko 105 zł od osoby. Dzięki temu możemy zaprosić więcej osób Lokalik jest mały ale przytulny.
Zamówiliśmy też obrączki- zwykłe tradycyjne z nacięciami, a że mieliśmy swoje złoto to wyjdzie nam to niedrogo.

Mam pytanie co do bielizny, czy jak któraś z was ma sukienkę ecru to bieliznę tez tego koloru? Co z pończochami, bo one są chyba tylko w białym kolorze nie? To ma jakieś znaczenie? Bo dla mnie w sumie nie, ale nie chcę, aby goście pamiętali z przyjęcia tylko moje niewłaściwie dobrane pończochy
gratuluje tylu zalatwionych spraw
ja chce kemowe ponczochy napewno takie dostaniesz w sklepie

Cytat:
Napisane przez Elcia85 Pokaż wiadomość
musze sie pochwlaic dzis przyszedl moj welon!!!! jest naprawde super! zamowilam go na stronie welony.pl i sie obawialam troche ze nie bedzie taki jak chce no bo nawet zdjecia nie widzialam tylko z pania przez telefon ustalilam szczegoly ale widac ze pani zna sie na rzeczy bo fajnie mi doradzila i zaplacilam duuuzo mniej niz w salonie za taki sam!! (w salonie chcieli 250-300 zl a ja zaplacilam z rpzesylka rowne 100zl!!) takze jestem super happy i oczywiscie paradowalam dzis w tym welonie po domu

a garnitur bedziemy kupowac w czerwcu czyli 2 miesiace przed slubem
gratuluje welonu masz jakas fotke?

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Dziewczynki jak obiecałam wklejam fotkę bolerka które mierzyłam i proszę o radę - czy pasuje takie bolerko z kołnierzem do tej mojej sukni? (na rozmiar nie patrzcie bo to 40-tka).
Czy może lepsze będzie takie bez kołnierza jak wklejała eliame ?
nie ten kolnierz mi nielezy.. lepiej to eliame albo od samby

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
A ja jutro dzwonię do salony mody męskiej w Częstochowie wypytać się o dwa garniaki jakie nam się podobają, może w sobotę pojechalibyśmy poprzymierzać jakby były rozmiary.
Szczególnie ten pierwszy mi się podoba, mój TŻ ma mysi kolor włosów + siwuskowe włoski gdzie niegdzie i fajnie by wyglądał z tym szpakowatym kolorem.
A smoking to drugie marzenie, mamy wybrany smoking z Bytomia, ale nie ma ciągle rozmiaru i pani miała dzwonić a nie dzwoni, no i cena jest troszkę wyższa, a podobno w tym newmenie za 1400 to można mieć już wszystko buty, koszula, krawat/mucha itd itp.
ten pierwszy jest swietny (facet tez ) mojem tz sie bardo podoba wlasnie 1

Cytat:

1

2
a mi sie 1 bardziej podobaja

Cytat:
jakie przerazajace cudowne

Cytat:
Napisane przez dominda Pokaż wiadomość
ja wogole sie gubie w tym co mam skąd przyniesc.. bede musiala dokladnie poczytac i sie w tym rozeznac bo to dla mnie jest wszytko czarna magia..
Stary 2009-01-15, 22:38   #1551
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 22:39   #1552
AgatkaL
Wtajemniczenie

A to moja sala Teraz jest już podobno po remoncie i ma nowy wygląd, ale jeszcze nie byłam oglądać jakie cuda tam porobili :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9271348mini.jpg (23,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9271349mini.jpg (25,6 KB, 23 załadowań)

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 22:39   #1553
kliwia
Zakorzenienie

kolorki pończoch
http://allegro.pl/item520968582_ponc...rozmiar_4.html
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 22:40   #1554
atomufka
Zakorzenienie

martucha wydaje mi sie ze do Twojej sukienki to najwyzej jakis szal ,bolerko ja nie bede miala nicpoza sukienka oczywiscie

a moj Tz wymyslil ze pojedziemy dwuosobowym autkiemznalezlsimy takie zabytkowe alfa romeojest piekny ale sama nie wiema Wy macie juz auta do slubu?

szafa

Stary 2009-01-15, 22:44   #1555
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Czarne na bardzo małym obcasie płaskim.
Do kolan czyli dość wysokie a o takie mi chodziło.
Zrobię zdjęcie ale wstawię dopiero wtedy kiedy przyjdzie mi zamówiony na allegro czytnik kart bo ułamał mi się kabel USB w środku aparatu i nie mogę z niego korzystać.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 22:54   #1556
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
A to moja sala Teraz jest już podobno po remoncie i ma nowy wygląd, ale jeszcze nie byłam oglądać jakie cuda tam porobili :P
ladna jak bedziesz miala nowe to pokaz

Cytat:
podoba mi sie jasny bez..

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
martucha wydaje mi sie ze do Twojej sukienki to najwyzej jakis szal ,bolerko ja nie bede miala nicpoza sukienka oczywiscie

a moj Tz wymyslil ze pojedziemy dwuosobowym autkiemznalezlsimy takie zabytkowe alfa romeojest piekny ale sama nie wiema Wy macie juz auta do slubu?
no ja tak myslalam ze moze szal bo bolerko odpda.. ale z 2 strony to jak na nia patrze to mi sie nic na gore nie chce zakladac...

a ty masz rekawki?

mamy auto od organizatora gratis takie w starym styllu otware ale nie wiemy czy nim pojedziemy.. a dwu osoowe.. a kto prowadzi my pewnie bysmy chcieli oboje
Stary 2009-01-15, 22:59   #1557
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
strippi jaka śliczna Twoja sala
dziekiuje

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość

Super Daj znać jakie wybraliście
jeszcze nie wybraliśmy ale mamy juz na oku 2 pary

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
Strippi można pozazdrościć sali, bo jest CUDNA
dzieki kochana !

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

Strippi czy mozesz pokazać + opisac jak zrobiłaś albumy? Sama juz nie wiem czy robić czy zamówić...
jutro kochana bo dzis mam mase spraw ze zbiorka darow dla koni

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Ja też poproszę może być nawet na meila .
oki jutro na forum wkleje

Cytat:
oto ja w bieli

Zmierze w LF białą i ivory, tylko że w LF ten bialy nie jest taki bialy jak śnieg.
wowww biel idealnie Ci pasuje kochanie !!
wygladasz jak krolewna sniezka !

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
nauki tez podobno są ważne tylko jakiś czas..a wiele osob robi je duzo wczesniej .Wiec w koncu nie wiem jak to jest z ich waznosciaMy zaczynamy za tydzien nauki a poradnie nie wiem-wszystkiego dowiemy sie na miejscu.
hmmm no to musze sie dokladnie dowiedziec
moze nie maja terminu

Cytat:
A smoking to drugie marzenie, mamy wybrany smoking z Bytomia, ale nie ma ciągle rozmiaru i pani miała dzwonić a nie dzwoni, no i cena jest troszkę wyższa, a podobno w tym newmenie za 1400 to można mieć już wszystko buty, koszula, krawat/mucha itd itp.
mmm smoking to i moje ciche marzenie dla tż-ta
ale jemu sie nie podoba

Cytat:
wow ale czas leci !

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

super mam andzieje ze pokazesz co wybralas
no jeszcze nie kupilismy ale jutro jeszcze pojdziemy poogladac inne
Stary 2009-01-15, 23:09   #1558
dominda
Raczkowanie

Z tego co juz zalatwilam -chodzi o kwesteie formalne to moge Wam opowiedziec co i jak i gdzie
do slubu konkordatowego:
1. Akt chrztu z parafi gdzie sie mialo chrzest (tam powinna byc adnotacja o bierzmowaniu, gdzie i kiedy sie odbylo) - co laska
2. zaswiadczenie o naukach i poradni - nauki co laska a poradnia nie wiem (z tym co laska to roznie jest w sumie)
3. moze byc swiadectwo koncowe szkoly z ocena z religi (jest rubryka w protokole gdzi sie to wpisuje )
4. zaswiadczenie z USC (jesli jedno z was jest z innego miasta na spotkanie z pania naczelnik musi przyniesc skrocony akt urodzenia ze swojego miasta)

Spisuje sie protokol przedslubny - trzeba miec w/w dokumenty i DO
Dostaje sie karteczki na spowiedz i jezeli mlody lub mloda jest z innej parafi dostaja kartke na zapowiedzi Zapowiedzi musza byc wygloszone w tym innym kosciele i wrocic z pieczatka ze sie odbyly przed uroczystoscia slubu

I to chyba tyle-jak cos mi sie przypomni to dopisze

Stary 2009-01-15, 23:13   #1559
agus87
Zakorzenienie

moja sala jest w kapitalnym remoncie

co tamtedy przejezdzam robie takie
polowa sali jest w rozbiorce, bo dobuduwuja jej czesc, w srodsku ma byc kapitalny remont, zaczeli w pazdzierniku i do marca maja zdazyc... ja to ciezko widze...

tzt sie smieje, ze tego nie otynkuja, a dla mnie wazne, by w srodku bylo cacy
Stary 2009-01-15, 23:18   #1560
6Anula9
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny

Dzisiaj sie zalamala zamknelismy listre gosci na nasze wesele tzn nasi rodzice i my i wyszlo nam 172 gosci, jak juz zecydowalismy sie na tego cholernego kamerzyste okazalo sie ze w miedzy czasie ktos termin zajol!

I na dodatek kobitka ktora brala odemnie miare o sukienke zostala zwolniona i jak wyslalm mame zeby umowila mi 2 przymiarke na kwicien powiedzieli ze oni nikogo takiego nie maja.

Dopiero po awanturze jaka zrobila moja mama zadzwonionodo tej babki i wyjasniono sytuacje bo inaczej straciabym 1000 zl zaliczki

Mam dosc na dzisiaj

choć jeszcze nie jedno,
odtąd jedno,
choć nadal dwoje/Jan Paweł II

Edytowane przez 6Anula9
Czas edycji: 2009-01-15 o 23:20
6Anula9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości