![]() |
#991 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Maugoszatka - na pewno nie poród. J też tak miewam. Pewnie i nerwy i syty obiad Ci pomógł... Nie przejmuj się.
Dzień dobry dziewczynki. Dzisiaj już piątek i chwała za to, bo przynajmniej się wyśpię w sobotę i niedzielę. Ja wczoraj na kolację zjadłam 2 lody, batonika i popiłam colą. A to wszystko przez Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam taki i ten mi się "podoba" bo można odpiąć gondole i tylko gondole wtachać do domu (a ona jest i jako nosidełko i jako kołyska) a stelaż do piwnicy!!! Razem waży 15-16 kg wózek roan marita (no i mieści sie w Twojej cenie) http://www.sklep.urwis.com.pl/produc...oducts_id=2856 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Raczkowanie
|
Witam was kochane dziewczynki
![]() ![]() Na badanie poszłam z męże, wzięłam płytkę żeby mi nagrał dzidzię. Owszem pan doktro zabrał się za badanie usg bez uprzedniego zbadania mnie (nadmienię tylko że mam po poprzednim porodzie popękaną szyjkę i powinna być pod kontrolą) ![]() Omawiał budowę dzidzi dość mało jak dla mnie precyzyjnie>. Z opowiadań waszych moje kochane i mojej koleżanki, kóra urodziła we wrześniu (chodziła do innego lekarza) wasz lekarz jakoś bardziej szczegółowo opowiadał o dzidzi. Poza tym na każde moje pytanie odpowiadał od niechcenia doszukując się u mnie podtekstów czego zupełnie nie rozumiem. Był dośc nie miły, choć na początku a chodzę do niego od marca (za nim jeszcze zaszłam w ciążę) był bardzo miły i bardzo szczegółowo omawiał wszysko o co spytałam. Takie jegoe zachowanie zaczęło się od poprzedniej wizyty na którą to weszłam razem z mężem (nie wiem może mu się to nie spodobało). Uważam że mam prawo wejść ze swoim partnerem, ojcem dziecka na takie badanie. Wszystkie moje koleżanki będąc w ciąży wchodziły z partnerami na badanie usg i nikt z tego powodu nie był zły. A wy dziwczynki a u was jak to wygląda???? Wcześniej prawie co druga pisała po powrocie od gina wymiary i wagę swojęgo maleństwa. Ja jak spytałam czy z badania ultrasonograficznego można określić wymiry i wagę dzidzi to mnie zjechała że to jest waga szacowna i nie ma znaczenia czy waży teraz 400 czy 500 gram. Po co to pani w ogóle???? (oburzony). Ja to wiem że nie ma znaczenia ale powiedzcie same czy tak powinien się zachoawać (może jestem zbyt przewrażliwiona????) Uśmiechnął się dopier w momencie gdy mu zapłaciłam. ŻENUJĄCE JAK DLA MNIE. Jak wróciłam do domu to aż się poryczałam. Na szczęscie idę djeszcze (29 stycznia) na usg 4g do innego lekarza i już w zasadzie jestem pewna że tamtego zmienię. A propos to zajżałam do netu i poczytałam opinie na temat obecnego mojego lekarza i tego do którego sie wybieram na usg 4D. Pierwszy ma na 25 opini tylko 42% pozytywnych, a drugi na 75 opini 100% pozytywnych. To oczymś świadczy. Dziękuję ![]() Pozdrawiam życzę miłego dnia. Zajżę do was kochaniutkie jak będę miała przerwę na śniadanko w pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Zakorzenienie
|
http://www.forum.alewozki.pl/t17-Wozek-Roan-Marita.html
a tu na jakimś forum ludzie piszą o tym wózku "jaki jest" |
![]() ![]() |
![]() |
#995 | |
Zakorzenienie
|
[quote=gosikk_s;10507627]Blondynka, czemu wyglądałaś źle? I co, będziesz teraz płacić za obie sukienki? Ile Cię to wyniesie? Rany, ja bym się bała zmieniać na dwa tygodnie przed
![]() ![]() quote] Cytat:
nie wiem jak z kosztami bo to byla 1 przymiarka i wiekszosc jeszcze byla tylko pospinana nie zszyta teraz bede miec zupelnie inna suknie i kolor i material ![]() One nie zawinily ale tak jest jak sie cos szyje w ciemno. Teraz juz bede musiala tamta miec bo ona chyba mnie zabije jak znowu mi sie nie spodoba ![]() Mialam juz takie alla futerko uszyte, i buty kupione do tamtej a teraz znowu mnie to czeka.Bo tamta suknia byla jasna a ta bedzie ciemniejsza wiec to wszytko nie bedzie pasowac ![]() Marika 2121 tak ponoc Nivea sa dobre i Bambino ![]() Maugoszatka mi sie wydaje ze zbytnio wczoraj poszalalas z jedzeniem i stad efekty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję wam
![]() kokoin ja miałam ostatnio identyczną sytuacje, nie martw się,może gin ma złe dni... Od mojego trudno się było cokolwiek dowiedzieć, a jak już o coś spytałam to odpowiadał tak,że musiałam się domyślać o co tak na prawde chodzi. Miał nam nagrać zdjęcia dziecka -nagrał samych kości i czaszki oraz wykresów. No i też chodzę z TŻtem. Może lekarze tego nie lubią...Albo co. Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-01-16 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Zakorzenienie
|
ja ide w pon na 3D Tż juz nie moze sie doczekac
![]() ![]() mam pytanie ile trwa takie badanie? |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej dziewczynki ja jestem w mamusiach lipcowo-sierpniowych ale podczytuje Was czasami
![]() a kto wie moze znajde sie w czerwcowych bo pierwszego synka urodzilam 3 tyg wczesniej wiec moze i teraz tak byc gratuluje wszystkim zbrzuchaconym i duzo zdrowka zycze ![]()
#1000 |
Wtajemniczenie
|
Gabriela - dziękuję. Wózek nawet, nawet...
![]() ![]() A finał może być taki, że ktos mi przytacha jakis wózek w prezencie i nie bedę miec wpływu na wybór... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Zakorzenienie
|
mnie dzisiaj czeka znowu latanie musze jechac z Tż kupic gang, sobie jakas bielizne i kolejne buty
![]() ![]() A w pon mam rano Usg pozniej krawcowa, we wtorek musimy do urzedu jechac podac swiadkow ![]() ![]() Udanego dzionka do pozniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Raczkowanie
|
buu..
![]() może wy macie jeszcze jakieś sposoby na kaszel i katar.. ![]() ![]() w sumie to od niedzieli mnie męczy kaszel a katar mam już od tygodnia!! płuca mnie aż bolą! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() już tydzien jestem wyowijana w koce i pije te herbatki po których mam zgage ( po kwaśnym zawsze mam) jest jeszcze jakis sposób..? ![]() ![]() Edytowane przez Fionka21 Czas edycji: 2009-01-16 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kokoin zmieniaj lekarza, nawet sie nie zastanawiaj ![]() ![]() Gabi bardzo podoba mi sie ten wozeczek, ktory wkleilas ![]() ![]() ![]() Malgosia wlasnie tego boje sie najbardziej...ze ktos nam zrobi niespodzianke i kupi wozek...Tymbardziej, ze moja babcia juz wspominala, ze sprawi nam taki prezent.. Ale wole sama wybrac, wiec zaznaczylam, ze wozek juz mamy wybrany od poczatku (chociaz to sciema) ![]() ![]() ![]()
#1004 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Kokoin, a to gbur jeden, ja tak samo mam ze swoją ginką, nic mi nie wytłumaczy, kiedy pytam, odpowiada tak od niechcenia, ale ja chodze państwowo, może to dlatego. Mogłaś powiedzieć mu co o nim myślisz, w końcu płacisz za wizytę i masz prawo się spodziewać, że odpowie na twoje pytania. Ja nie wiem co bym zrobiła gdyby nie było internetu, nie wiedziałabym nic, to moja pierwsza ciąża i do niedawna byłam zielona w temacie, teraz już się trochę podszkoliłam, ale w przyszłym tygodniu mam zamiar iść do innego gina prywatnie i mam nadzieję, że odpowie na moje pytania wyczerpująco. Z tż nadal mamy ciche dni, wczoraj wrócił po 22 z pracy, ja juz przysypiałam, postanowiłam nie wyciągac pierwsza ręki do zgody, bo to ja zawsze to robię, niech on się raz postara. W końcu to przez niego jest ta cała sytuacja. Mój maluszek wczoraj wieczorem urządził sobie meczyk w brzuchu, przesunął się na prawą stronę, i ciągle tam siedzi. Mam przez to krzywy brzuch, z lewej z boku zapadnięty a z prawej jet dużo większy. Brzuch mi cały falował i podskakiwał, aż się śmiałam sama do siebie ![]() ![]() Dołączam do grona cellulitowiczek, u mnie masakra na udach i pośladkach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
Widziałam ten wózek w sklepie za 1200 zł był. Przeczytałam nazwę na karteczce i dawaj po necie szukać!
Na oko też wygląda tak a'la elegancko, ciut staromodnie tak. Fakt, że są lżejsze wózki, ale weź wtachaj na 3 piętro wózek nawet 13 kg plus dzidzi w wózku!!! To razem zawsze jest 15-20 kg! Narazie nie znalazłam nic lepszego! dla siebie. A co do "wózka w prezencie" to ja na 99% dostanę w prezencie tylko, ze ja pokażę palcem TEN PREZENT CHCE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Wtajemniczenie
|
blondynka no właśnie, jak to jest będziesz płaciła za dwie? Czy z ich winy coś Ci się nie spodobało? Czy Tobie się po prostu odwidziało
![]() gosik piszesz o rozmiarach i wadze maluszków. To Ci dla odmiany powiem ile ma moja córcia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() marika ja dla Julki kupiłam całą serię Nivea ale potem ktoś mi polecił Hipp. I powiem Ci że w Hipp-ie i jego zapachu zakochałam się i np oliwkę używam właśnie Hippa ![]() maugoszatka myślę że to nerwy. Nie przejmuj się jak jednorazowo ![]() ![]() znam ten wózek Roan tylko że on jest wielki ![]() kokoin kochana ja na każdym usg jestem z mężem i nikt krzywo na to nie patrzy. Jeszcze lekarz ustawia monitor tak żeby mąż dobrze widział ![]() Nie jesteś przewrażliwiona ![]() ![]() blondynka badanie 3d/4d trwa 20-30 minut ![]() Svinecka witaj ![]() Małgosia żeby nie mieć takich niespodzianek mów wszystkim że masz wózek na oku tylko kasy brak ![]() ![]() Fionka a zrób sobie syrop z cebuli. Bardzo pomaga na kaszel i na katar ![]() ![]() ![]() wracaj do zdrówka ![]() u mnie cellulitu i rozstępów brak....mam nadzieję że nic się nie pojawi ![]() a ja z ciekawości zadzwoniłam do USC w Warszawie i spytałam czy rejestrują imię Nicola. Bardzo miła Pani wszystko mi wyjaśniła, powiedziała znaczenie imienia itp ![]() ![]() wczoraj usiedliśmy z TŻ i gadaliśmy znowu o imionach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Zakorzenienie
|
Ale ja osobiście chce wielki wózek tzn., aby miał dużą gondolę i duża spacerówkę, bo moje dzidzi z marca czyli ogólnie ciepło i nie potrzebuje trzymać maleństwa w "ciasnej ciepłej gondoli". Wolę aby mogło swobodnie majtać nóziami itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Zakorzenienie
|
Małgosia, fajna kolacyjka
![]() ![]() ![]() Kokoin, zmień lekarza jeśli możesz ![]() ![]() ![]() ![]() Blondynka, to pewnie będziesz coś musiała zapłacić i za tamtą pierwszą. Obyś teraz już była zadowolona ![]() Fionka, ja już praaaawie zdrowa jestem. Trudno coś dostać na przeziębienie bez wizyty u lekarza, mnie w aptekach nic poza syropkiem dla ciężarnych nie chcieli sprzedać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki za mile przywitanie
![]() a u nas na watku juz 5 dziewczyn lacznie ze mna zdecydowane jest na wozek leviroo ![]() ![]() dziewczyny taka rada - przy wyborze wozka wezcie pod uwage czy ma skretne kola, bo to sie bardzo przydaje, przy skrecaniu nie trzeba podnosic wozka i druga rzecz czy ma amortyzatory bo jak nie ma to potrafi dzidzie niezle wytelepac
#1010 |
Raczkowanie
|
Muszę Wam się pochwalić z samego rana! Moja dzidzia od pewnego czasu regularnie już sobie bryka w brzuszku, ale zawsze te kopniaczki czułam nisko albo tak w ogóle bardzo nisko. A dzisiaj z ranka, jak jeszcze leżałam w łóziu, dzidzia obstukała mi cały bembenek od wewnątrz, a najfajniej jak pukała pod żeberka. Ale mi poprawiła humor
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Raczkowanie
|
esti1984 dziękję! całkiem o nim zapomniałam..
![]() ![]() co do imion, to pewnie ze 100 razy zmienimy zdanie moje kochane.. ![]() mój Mateuszek miał być Adriankiem, ale jak popatrzyłam na niego to mi nie pasował Adrian..a jak z tz-tem powiedzieliśmy "może Mateusz?", to tak słodko się na nas popatrzył i tak fajniutko zagawożył..(zapiszczał ale ja twierdze że gawożył ![]() jejuś.. już nie moge doczekać się maja kiedy znów to przeżyję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale Wam zazdroszcze..tez bym chciala juz ruchy czuc
przy pierwszej ciazy zaczelam czuc dopiero gdzies w 18 tyg
#1013 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
faajne uczucie!! wczoraj ułożyłam się wygodnie na plecach i obserwowałam brzuszek.. i jak się tylko "podniósł" w jakimś miejscu to się cała rozpływałam ![]() ![]() słodki widok ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Wtajemniczenie
|
Gabi to ten wózek się nadaje
![]() koleżanka na odchowalni z mamuś lutowo-marcowych 2007 ma ten wózek, jak chcesz to popytaj o opinie ![]() oo Nicola jesteś ![]() W PL nadawaliście to imię? Bo mi Pani w USC powiedziała że nadają bez problemu każdą odmianę Nicoli ale Nicola bardzo rzadko a częściej Nicole lub po prostu Nikola. Znasz jeszcze jakieś Nicole? Svinecka zaraz zobaczę co to za wózio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
#1016 |
Wtajemniczenie
|
Nicola oj tak to wspaniałe uczucie. Ja też bardzo lubię jak mi buszuje po brzuszku
![]() Svinecka bardzo ładny wózek ![]() ![]() ![]() Ceny mają podobne więc tylko musiałabym zobaczyć na żywo dwa obok siebie i porównywać ![]() a to ten coneco V4 http://allegro.pl/item527700972_hit_...k_0_13_kg.html a gdzie sashka się podziewa????????????????? ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Zakorzenienie
|
Hej Svinecka
![]() Leviroo tez fajny ![]() ![]() A taki off topic: kojarze Cie z watku o kolczykach Monroe ![]() ![]() Blondynka podziwiam kochana Twoje stalowe nerwy i odwage.. Ja to dawno juz bym pewnie ryczala, ze sukienka nie wyszla i musze szyc druga przed samym slubem ![]() ![]() ![]()
#1018 | ||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1019 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Imienia Nicola w wresji przez "c" nie spotkałam jeszcze, wszystkie co znam to Nikola. Dlatego tym bardziej cieszę się, że my mamy przez "c" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.