|
|
#991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Maugoszatka - na pewno nie poród. J też tak miewam. Pewnie i nerwy i syty obiad Ci pomógł... Nie przejmuj się.
Dzień dobry dziewczynki. Dzisiaj już piątek i chwała za to, bo przynajmniej się wyśpię w sobotę i niedzielę. Ja wczoraj na kolację zjadłam 2 lody, batonika i popiłam colą. A to wszystko przez Was
|
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam taki i ten mi się "podoba" bo można odpiąć gondole i tylko gondole wtachać do domu (a ona jest i jako nosidełko i jako kołyska) a stelaż do piwnicy!!! Razem waży 15-16 kg wózek roan marita (no i mieści sie w Twojej cenie) http://www.sklep.urwis.com.pl/produc...oducts_id=2856 |
|
|
|
|
#993 |
|
Raczkowanie
|
Witam was kochane dziewczynki
. Muszę wam opisać sytuację z wczoraj bo wiem że wy mnie na pewno zrozumiecie.Na badanie poszłam z męże, wzięłam płytkę żeby mi nagrał dzidzię. Owszem pan doktro zabrał się za badanie usg bez uprzedniego zbadania mnie (nadmienię tylko że mam po poprzednim porodzie popękaną szyjkę i powinna być pod kontrolą) .Omawiał budowę dzidzi dość mało jak dla mnie precyzyjnie>. Z opowiadań waszych moje kochane i mojej koleżanki, kóra urodziła we wrześniu (chodziła do innego lekarza) wasz lekarz jakoś bardziej szczegółowo opowiadał o dzidzi. Poza tym na każde moje pytanie odpowiadał od niechcenia doszukując się u mnie podtekstów czego zupełnie nie rozumiem. Był dośc nie miły, choć na początku a chodzę do niego od marca (za nim jeszcze zaszłam w ciążę) był bardzo miły i bardzo szczegółowo omawiał wszysko o co spytałam. Takie jegoe zachowanie zaczęło się od poprzedniej wizyty na którą to weszłam razem z mężem (nie wiem może mu się to nie spodobało). Uważam że mam prawo wejść ze swoim partnerem, ojcem dziecka na takie badanie. Wszystkie moje koleżanki będąc w ciąży wchodziły z partnerami na badanie usg i nikt z tego powodu nie był zły. A wy dziwczynki a u was jak to wygląda???? Wcześniej prawie co druga pisała po powrocie od gina wymiary i wagę swojęgo maleństwa. Ja jak spytałam czy z badania ultrasonograficznego można określić wymiry i wagę dzidzi to mnie zjechała że to jest waga szacowna i nie ma znaczenia czy waży teraz 400 czy 500 gram. Po co to pani w ogóle???? (oburzony). Ja to wiem że nie ma znaczenia ale powiedzcie same czy tak powinien się zachoawać (może jestem zbyt przewrażliwiona????) Uśmiechnął się dopier w momencie gdy mu zapłaciłam. ŻENUJĄCE JAK DLA MNIE. Jak wróciłam do domu to aż się poryczałam. Na szczęscie idę djeszcze (29 stycznia) na usg 4g do innego lekarza i już w zasadzie jestem pewna że tamtego zmienię. A propos to zajżałam do netu i poczytałam opinie na temat obecnego mojego lekarza i tego do którego sie wybieram na usg 4D. Pierwszy ma na 25 opini tylko 42% pozytywnych, a drugi na 75 opini 100% pozytywnych. To oczymś świadczy. Dziękuję Pozdrawiam życzę miłego dnia. Zajżę do was kochaniutkie jak będę miała przerwę na śniadanko w pracy. |
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.forum.alewozki.pl/t17-Wozek-Roan-Marita.html
a tu na jakimś forum ludzie piszą o tym wózku "jaki jest" |
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
[quote=gosikk_s;10507627]Blondynka, czemu wyglądałaś źle? I co, będziesz teraz płacić za obie sukienki? Ile Cię to wyniesie? Rany, ja bym się bała zmieniać na dwa tygodnie przed
chociaż bratowa koleżanki zmieniła suknię ślubną na kilka dni przed quote] Cytat:
nie wiem jak z kosztami bo to byla 1 przymiarka i wiekszosc jeszcze byla tylko pospinana nie zszyta teraz bede miec zupelnie inna suknie i kolor i material ![]() One nie zawinily ale tak jest jak sie cos szyje w ciemno. Teraz juz bede musiala tamta miec bo ona chyba mnie zabije jak znowu mi sie nie spodoba ![]() Mialam juz takie alla futerko uszyte, i buty kupione do tamtej a teraz znowu mnie to czeka.Bo tamta suknia byla jasna a ta bedzie ciemniejsza wiec to wszytko nie bedzie pasowac ![]() Marika 2121 tak ponoc Nivea sa dobre i Bambino ![]() Maugoszatka mi sie wydaje ze zbytnio wczoraj poszalalas z jedzeniem i stad efekty ![]() |
|
|
|
|
#996 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję wam
oby to minęło,bo zaś się naczytałam o zatruciach pokarmowych ,ktore powodują obumarcie płodu;Pi mam jeszcze gorsze nerwy, staram się jednak opanować.kokoin ja miałam ostatnio identyczną sytuacje, nie martw się,może gin ma złe dni... Od mojego trudno się było cokolwiek dowiedzieć, a jak już o coś spytałam to odpowiadał tak,że musiałam się domyślać o co tak na prawde chodzi. Miał nam nagrać zdjęcia dziecka -nagrał samych kości i czaszki oraz wykresów. No i też chodzę z TŻtem. Może lekarze tego nie lubią...Albo co. Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-01-16 o 08:47 |
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
ja ide w pon na 3D Tż juz nie moze sie doczekac
jestem ciekawa co mi nagra![]() mam pytanie ile trwa takie badanie? |
|
|
|
#998 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej dziewczynki ja jestem w mamusiach lipcowo-sierpniowych ale podczytuje Was czasami
![]() a kto wie moze znajde sie w czerwcowych bo pierwszego synka urodzilam 3 tyg wczesniej wiec moze i teraz tak byc gratuluje wszystkim zbrzuchaconym i duzo zdrowka zycze
|
|
#1000 |
|
Wtajemniczenie
|
Gabriela - dziękuję. Wózek nawet, nawet...
Jednak ja nie wyobrażam sobie, jak bym miała wziąć dziecko w gondoli na górę, a stelaż do piwnicy... Jak bym była w domu sama, to musiałabym wziąć dziecko w gondoli do piwnicy i stelaż, a później gondolę tachac na górę... Raczej wygodniejsza jest opcja, żeby całw wóżek wnieść. Na peno będę mieć ten wózek na uwadze, ale jeszcz się rozejrzę. A finał może być taki, że ktos mi przytacha jakis wózek w prezencie i nie bedę miec wpływu na wybór... oby nie, bo chyba się popłaczę...
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
mnie dzisiaj czeka znowu latanie musze jechac z Tż kupic gang, sobie jakas bielizne i kolejne buty
zaczyna sie powoli goraczka przedslubna![]() A w pon mam rano Usg pozniej krawcowa, we wtorek musimy do urzedu jechac podac swiadkow ![]() Udanego dzionka do pozniej |
|
|
|
#1002 |
|
Raczkowanie
|
buu..
( pomocy!!!może wy macie jeszcze jakieś sposoby na kaszel i katar.. (![]() w sumie to od niedzieli mnie męczy kaszel a katar mam już od tygodnia!! płuca mnie aż bolą! byłam już u 2 różnych lekarzy i każdy mi kazał owinąć gardło i pić herbatki z cytrynką, 3x dziennie "rubital" i stosować babcine sposoby czyli mleko z czosnkiem i miodem.., bo ani w płucach nic nie słychać ani gardło nie jest bardzo czerwone.. już nie mam siły!! ( Synek musiał w końcu iść do babci bo nie chcę żeby się zaraził, ale przecież ja też nie mogę tyle chorować.. co z dzidzią.. jej to nie zaszkodzi?? ![]() dzisiaj miałam okropny sen.. ze lekarz mi powiedział ze mój bąbelek w brzuszku jest chory przez to że ja byłam chora..![]() już tydzien jestem wyowijana w koce i pije te herbatki po których mam zgage ( po kwaśnym zawsze mam) jest jeszcze jakis sposób..? ![]()
Edytowane przez Fionka21 Czas edycji: 2009-01-16 o 09:30 |
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
Ja oczywiscie mam dzisiaj wolne, ale spac nie moge, bo po 10 wychodze do szpitala Dzisiaj mam miec ten BIG SCAN, czyli wazne USG i jestem taka podekscytowana Zobaczymy ile wysiedze Kokoin zmieniaj lekarza, nawet sie nie zastanawiaj ).Gabi bardzo podoba mi sie ten wozeczek, ktory wkleilas I cena tez przyzwoita Widzialas go moze na zywo?Malgosia wlasnie tego boje sie najbardziej...ze ktos nam zrobi niespodzianke i kupi wozek...Tymbardziej, ze moja babcia juz wspominala, ze sprawi nam taki prezent.. Ale wole sama wybrac, wiec zaznaczylam, ze wozek juz mamy wybrany od poczatku (chociaz to sciema) Rodzice natomiast zaproponowali zakup lozeczka i na to moge sie zgodzic ![]()
|
#1004 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Kokoin, a to gbur jeden, ja tak samo mam ze swoją ginką, nic mi nie wytłumaczy, kiedy pytam, odpowiada tak od niechcenia, ale ja chodze państwowo, może to dlatego. Mogłaś powiedzieć mu co o nim myślisz, w końcu płacisz za wizytę i masz prawo się spodziewać, że odpowie na twoje pytania. Ja nie wiem co bym zrobiła gdyby nie było internetu, nie wiedziałabym nic, to moja pierwsza ciąża i do niedawna byłam zielona w temacie, teraz już się trochę podszkoliłam, ale w przyszłym tygodniu mam zamiar iść do innego gina prywatnie i mam nadzieję, że odpowie na moje pytania wyczerpująco. Z tż nadal mamy ciche dni, wczoraj wrócił po 22 z pracy, ja juz przysypiałam, postanowiłam nie wyciągac pierwsza ręki do zgody, bo to ja zawsze to robię, niech on się raz postara. W końcu to przez niego jest ta cała sytuacja. Mój maluszek wczoraj wieczorem urządził sobie meczyk w brzuchu, przesunął się na prawą stronę, i ciągle tam siedzi. Mam przez to krzywy brzuch, z lewej z boku zapadnięty a z prawej jet dużo większy. Brzuch mi cały falował i podskakiwał, aż się śmiałam sama do siebie , bo to dziwne uczucie było, jakby chciała przebić skórę i wyskoczyć. Ja też mam schizy, kiedy się nie rusza dłuższy czas, panikuję, że się udusił pępowiną. To głupie, ale nic na to nie poradzimy, widzę, że jest nas więcej takich panikarDołączam do grona cellulitowiczek, u mnie masakra na udach i pośladkach , nie łudzę sie że po ciąży zniknie, kilogramy zrzucę, ale cellulitu się pewnie nie pozbedę, szczególnie że jestem po 30-tce |
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam ten wózek w sklepie za 1200 zł był. Przeczytałam nazwę na karteczce i dawaj po necie szukać!
Na oko też wygląda tak a'la elegancko, ciut staromodnie tak. Fakt, że są lżejsze wózki, ale weź wtachaj na 3 piętro wózek nawet 13 kg plus dzidzi w wózku!!! To razem zawsze jest 15-20 kg! Narazie nie znalazłam nic lepszego! dla siebie. A co do "wózka w prezencie" to ja na 99% dostanę w prezencie tylko, ze ja pokażę palcem TEN PREZENT CHCE
|
|
|
|
#1006 |
|
Wtajemniczenie
|
blondynka no właśnie, jak to jest będziesz płaciła za dwie? Czy z ich winy coś Ci się nie spodobało? Czy Tobie się po prostu odwidziało
![]() gosik piszesz o rozmiarach i wadze maluszków. To Ci dla odmiany powiem ile ma moja córcia w lutym kończy 2 latka i waży 9700 rozwija się wspaniale i wszystko jest ok.W ogóle nie choruje, jej największa choroba to zwykły katar który nie pamiętam kiedy miała ale ubranka kupuje na 92 więc mam długiego szczypiorka a mojej znajomej synek ma 3 msce i waży już 7,5 kg marika ja dla Julki kupiłam całą serię Nivea ale potem ktoś mi polecił Hipp. I powiem Ci że w Hipp-ie i jego zapachu zakochałam się i np oliwkę używam właśnie Hippa maugoszatka myślę że to nerwy. Nie przejmuj się jak jednorazowo ![]() znam ten wózek Roan tylko że on jest wielki kokoin kochana ja na każdym usg jestem z mężem i nikt krzywo na to nie patrzy. Jeszcze lekarz ustawia monitor tak żeby mąż dobrze widział Nie jesteś przewrażliwiona blondynka badanie 3d/4d trwa 20-30 minut Svinecka witaj Małgosia żeby nie mieć takich niespodzianek mów wszystkim że masz wózek na oku tylko kasy brak to się zrzucą hehehFionka a zrób sobie syrop z cebuli. Bardzo pomaga na kaszel i na katar wracaj do zdrówka u mnie cellulitu i rozstępów brak....mam nadzieję że nic się nie pojawi ![]() a ja z ciekawości zadzwoniłam do USC w Warszawie i spytałam czy rejestrują imię Nicola. Bardzo miła Pani wszystko mi wyjaśniła, powiedziała znaczenie imienia itp i mówi że bez żadnego problemu, rejestrują nawet Nicole...więc teraz zagadka![]() wczoraj usiedliśmy z TŻ i gadaliśmy znowu o imionach no i Maja to imię które nam obogu się podoba, Nicola (tylko jeszcze nie wiem w jakiej wersji) mi podoba się od zawsze a TŻ przekonał się do tego imienia i zgodził Antosia i Tosia podoba mi się ale Antonia już nie heheh
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja osobiście chce wielki wózek tzn., aby miał dużą gondolę i duża spacerówkę, bo moje dzidzi z marca czyli ogólnie ciepło i nie potrzebuje trzymać maleństwa w "ciasnej ciepłej gondoli". Wolę aby mogło swobodnie majtać nóziami itd.
|
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia, fajna kolacyjka
Narobiłaś mi ochoty na lody ale już mam obiecane przez TŻ na jutro wyjście na moje ulubione ![]() Kokoin, zmień lekarza jeśli możesz Co do usg połówkowego, ja miałam u genetyka w Łodzi i byliśmy zachwyceni. TŻ po raz pierwszy był obecny przy badaniu, lekarz był przemiły i baaardzo drobiazgowy, wszystko nam pokazywał i tłumaczył, dostałam szczegółowy opis. Mój gin na pewno nie zrobiłby tego tak dobrze więc cieszę się że sam mnie wysłał do tamtego Serduszko oglądał z każdej strony, sprawdzał wszystkie zastawki i przepływy, pierwszy raz byłam tak dobrze informowana o wszystkim. No i mam pewność że mały prawidłowo się rozwija. Usg połówkowe jest najważniejszym badaniem, widać już dokładnie wszystkie narządy i można je dobrze ocenić. Warto zrobić to usg u najlepszego fachowca Blondynka, to pewnie będziesz coś musiała zapłacić i za tamtą pierwszą. Obyś teraz już była zadowolona Fionka, ja już praaaawie zdrowa jestem. Trudno coś dostać na przeziębienie bez wizyty u lekarza, mnie w aptekach nic poza syropkiem dla ciężarnych nie chcieli sprzedać Wzięłam jeszcze Grypovitę w saszetkach. Wypiłam dwie butle syropu i te saszetki ale chyba niewiele złagodziły. I tak się wymęczyłam na maxa, nadal zresztą czuję pozostałości...Ale nie martw się, jesli tylko nie masz gorączki dziecku nic nie będzie. Ja się bałam o kaszel, to może prowadzić do rozwarcia szyjki a strasznie mnie męczył. Ale po wizycie gin powiedział że jest ok i kasłanie nie powinno zaszkodzić.
|
|
|
|
#1009 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki za mile przywitanie
![]() a u nas na watku juz 5 dziewczyn lacznie ze mna zdecydowane jest na wozek leviroo no nie ma drugiego takiego dziewczyny taka rada - przy wyborze wozka wezcie pod uwage czy ma skretne kola, bo to sie bardzo przydaje, przy skrecaniu nie trzeba podnosic wozka i druga rzecz czy ma amortyzatory bo jak nie ma to potrafi dzidzie niezle wytelepac
|
|
#1010 |
|
Raczkowanie
|
Muszę Wam się pochwalić z samego rana! Moja dzidzia od pewnego czasu regularnie już sobie bryka w brzuszku, ale zawsze te kopniaczki czułam nisko albo tak w ogóle bardzo nisko. A dzisiaj z ranka, jak jeszcze leżałam w łóziu, dzidzia obstukała mi cały bembenek od wewnątrz, a najfajniej jak pukała pod żeberka. Ale mi poprawiła humor
|
|
|
|
#1011 |
|
Raczkowanie
|
esti1984 dziękję! całkiem o nim zapomniałam..
a wiem ze działa..zaraz lecę robić ten syropek.. co do imion, to pewnie ze 100 razy zmienimy zdanie moje kochane.. ![]() mój Mateuszek miał być Adriankiem, ale jak popatrzyłam na niego to mi nie pasował Adrian..a jak z tz-tem powiedzieliśmy "może Mateusz?", to tak słodko się na nas popatrzył i tak fajniutko zagawożył..(zapiszczał ale ja twierdze że gawożył ..) jejuś.. już nie moge doczekać się maja kiedy znów to przeżyję
|
|
|
|
#1012 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale Wam zazdroszcze..tez bym chciala juz ruchy czuc
przy pierwszej ciazy zaczelam czuc dopiero gdzies w 18 tyg
|
|
#1013 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
faajne uczucie!! wczoraj ułożyłam się wygodnie na plecach i obserwowałam brzuszek.. i jak się tylko "podniósł" w jakimś miejscu to się cała rozpływałam ![]() słodki widok uwielbiam być w ciąży i czuć tego szkraba w środku |
|
|
|
|
#1014 |
|
Wtajemniczenie
|
Gabi to ten wózek się nadaje
koleżanka na odchowalni z mamuś lutowo-marcowych 2007 ma ten wózek, jak chcesz to popytaj o opinie i_kolaoo Nicola jesteś powiedz mi Nicola to imię Twojej córci prawda?W PL nadawaliście to imię? Bo mi Pani w USC powiedziała że nadają bez problemu każdą odmianę Nicoli ale Nicola bardzo rzadko a częściej Nicole lub po prostu Nikola. Znasz jeszcze jakieś Nicole? Svinecka zaraz zobaczę co to za wózio |
|
|
|
#1015 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
|
|
#1016 |
|
Wtajemniczenie
|
Nicola oj tak to wspaniałe uczucie. Ja też bardzo lubię jak mi buszuje po brzuszku
Svinecka bardzo ładny wózek Tylko szkoda że przednich kółek też nie ma pojedynczych ale to szczegół podobny w cenie coneco V4 (nie wiem czy czytałaś kilka stron wcześniej) właśnie ten mi się bardzo podobaCeny mają podobne więc tylko musiałabym zobaczyć na żywo dwa obok siebie i porównywać ![]() a to ten coneco V4 http://allegro.pl/item527700972_hit_...k_0_13_kg.html a gdzie sashka się podziewa????????????????? ??? |
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Svinecka
Leviroo tez fajny Mam juz liste wozkow i musze przetestowac je wszystkie na zywo, bo taki wybor ![]() A taki off topic: kojarze Cie z watku o kolczykach Monroe Nosisz jeszcze swojego? ![]() Blondynka podziwiam kochana Twoje stalowe nerwy i odwage.. Ja to dawno juz bym pewnie ryczala, ze sukienka nie wyszla i musze szyc druga przed samym slubem Jak juz bedziesz miec ja w domku, koniecznie wklej fotki 3mam kciuki,zeby tym razem wyszla przesliczna
|
#1018 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1019 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Imienia Nicola w wresji przez "c" nie spotkałam jeszcze, wszystkie co znam to Nikola. Dlatego tym bardziej cieszę się, że my mamy przez "c"
|
|
|
|
|
#1020 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

. Muszę wam opisać sytuację z wczoraj bo wiem że wy mnie na pewno zrozumiecie.
.

chociaż bratowa koleżanki zmieniła suknię ślubną na kilka dni przed 

oby to minęło,bo zaś się naczytałam o zatruciach pokarmowych ,ktore powodują obumarcie płodu;Pi mam jeszcze gorsze nerwy, staram się jednak opanować.

oby nie, bo chyba się popłaczę... 

Jak juz bedziesz miec ja w domku, koniecznie wklej fotki