Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-16, 08:52   #3061
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Witam z rana
Właśnie wcinam śniadanko, pyszny chlebek z pyszną domową szyneczka i wieeelką warstwa majonezu - ten dodatek obowiązkowy prawie do wszystkiego.

Ojoj, chyba w wakacje bedzie wysyp mamuś z leviroo na ulicach
nooo na to sie zanosi

a moj synek juz nie moze sie doczekac dzidzi, najpierw mowil, ze chce braciszka a siostry nie bedzie kochal a teraz juz twierdzi, ze bedzie kochal i brata i siostre - jest taki zafascynowany codziennie mowi, ze bedzie karmil dzidzie i lulal i pchal wozek
hehe zobaczymy na jak dlugo

a jak Twoj synek zareagowal?
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 08:53   #3062
olka222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Ja bym chciała córeczkę, ale jakoś mi tak coś mówi, że będzie chłopczyk
A dla chłopczyka nie mam w ogóle pomysłu na imię

Mam dokładnie tak samo, niby wybraliśmy imię dla chłopca, ale jakoś do mnie nie przemawia.

UnholyOne, mnie od majonezu odrzuca, ale szyneczka hmmm...

Edytowane przez olka222
Czas edycji: 2009-01-16 o 08:54
olka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 08:58   #3063
katarzynka00
Zakorzenienie

Ej Svinecko, sama mówiłaś, że kupisz sobie potem inna spacerówkę. Nim tej wytrą się paski zdążymy sie nimi znudzić prawda?
Poprosiłam sprzedawce, o fotkę rozłożonego wózka na max. Jego 140 stopni nie muszą być równe mojemu 140 stopni. Odpisał, że przy chwili czasu podeślę fotkę. Będę tego pilnować, a poźniej zainteresowanym pokaże.
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 08:59   #3064
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja tez zaczelam sie wahac z imionami - szczegolnie dla dziewczynki i juz nie wiem jakie chce

chcialabym zeby nie bylo zbyt pospolite ale tez zeby nie bylo za bardzo kosmiczne - moze malwinka hmmm

Emilia mi sie podoba ale zaczynam miec watpliwosci...a jak by byla emilia to by miala na ta sama litere imie co moj maly
Stary 2009-01-16, 09:00   #3065
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Ej Svinecko, sama mówiłaś, że kupisz sobie potem inna spacerówkę. Nim tej wytrą się paski zdążymy sie nimi znudzić prawda?
Poprosiłam sprzedawce, o fotkę rozłożonego wózka na max. Jego 140 stopni nie muszą być równe mojemu 140 stopni. Odpisał, że przy chwili czasu podeślę fotkę. Będę tego pilnować, a poźniej zainteresowanym pokaże.
no ale to potem jak dzidzia bedzie wieksza...pewnie na przyszle lato

koniecznie podeslij fotke
Stary 2009-01-16, 09:02   #3066
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
nooo na to sie zanosi

a moj synek juz nie moze sie doczekac dzidzi, najpierw mowil, ze chce braciszka a siostry nie bedzie kochal a teraz juz twierdzi, ze bedzie kochal i brata i siostre - jest taki zafascynowany codziennie mowi, ze bedzie karmil dzidzie i lulal i pchal wozek
hehe zobaczymy na jak dlugo

a jak Twoj synek zareagowal?

Mój tak samo, nie mógł się już doczekac, kiedy będę w ciąży, szczególnie, że poprzednią poroniłam.
Codziennie wita się z brzuszkiem, przeprowadzamy codziennie wiele rozmów na temat dzidziolka. Też mówi, że będzie pomagał, pchał wózek, tylko pieluszek brudnych nie będzie wyrzucał, bo śmierdzą - typowy mężczyzna
Kogokolwiek spotka, na ulicy w sklepie, przedszkolu zaraz informuje, że będę miała dzidziusia i że dzidziuś ma już kolanka, łokcie
Musi też codziennie zajrzec na link jaki mam w podpisie (babystrology), jak wygląda już dzidzia i co jej przybyło
Stary 2009-01-16, 09:14   #3067
musicman
Zadomowienie

Cytat:
ja tez zaczelam sie wahac z imionami - szczegolnie dla dziewczynki i juz nie wiem jakie chce

chcialabym zeby nie bylo zbyt pospolite ale tez zeby nie bylo za bardzo kosmiczne - moze malwinka hmmm

Emilia mi sie podoba ale zaczynam miec watpliwosci...a jak by byla emilia to by miala na ta sama litere imie co moj maly
fajnie tak na tę samą literkę - u mnie mąż jest na B i dzieci będą na B więc muszę się przemianować na Bałgosia i będę pasować
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 09:16   #3068
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

he moj tez mowi, ze tylko nie bedzie zmienial pieluszek
Stary 2009-01-16, 09:23   #3069
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziewczyny przyszly mi te spodnie ciazowe co zamawialam - sa ok ale trzeba brac duzo mniejszy rozmiar bo sa duze bardzo

ja gdzies o tym czytalam i wzielam xs a nosze s a i tak sa jeszcze ciut za duze
Stary 2009-01-16, 09:25   #3070
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
dziewczyny przyszly mi te spodnie ciazowe co zamawialam - sa ok ale trzeba brac duzo mniejszy rozmiar bo sa duze bardzo

ja gdzies o tym czytalam i wzielam xs a nosze s a i tak sa jeszcze ciut za duze
A Ty zamawiałaś od tej Loli?
Stary 2009-01-16, 09:27   #3071
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
A Ty zamawiałaś od tej Loli?
niee ja zamawialam stad:
http://www.9fashion.com.pl/

ona ma za duze rozmiary - najmniejszy to 28 a ja bym potrzebowala 26
Stary 2009-01-16, 09:28   #3072
jusali
Rozeznanie

A ja się zbieram do wyjazdu na uczelnię
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 09:31   #3073
aha9
Raczkowanie

Cytat:
aha gratuluje jednak wymodlilas sobie tego synka
wizazowe kciuki dzialaja

to moze ja bede miec corcie

chociaz coraz bardziej w to watpie

życzę ci tego z całego serca

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

to ja też poproszę, mi się podoba czarny i czerwony ale czarny na lato?? hm... szkoda że ta zielen taka jasna a czerwony to dla chclopca bedzie pasił??
aha9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 09:33   #3074
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a niebieskiego nie chcesz?
czerwony moze byc dla chlopca - jak dla mnie to uniwersalny kolor

co do czarnego - to co, ze lato przeciez nie bedziesz stawiac dziecka w najwieksze upaly w samym sloncu nie? a jak bedziesz jezdzic to bedzie przewiew - ale dla mnie to troche za smutny kolor jednak

to jest nas 5
Stary 2009-01-16, 09:41   #3075
UnholyOne
Ola-Unhola

Co do koloru czarnego, to znalazłam w wątku zbiorczym o wózkach taką wypowiedź:
"Otórz ogladajac program na discovery o sztuce przetrwania dowiedziałam sie kilku interesujacych rzeczy na temat czarnego koloru. Chcąc przetrwać na pustyni nalezy owinąć głowę CZARNYM materiałem. W programie było wytłumaczone w niezrozumiały ("fizyczny") sposób na czym polega wyższość czarnego koloru nad innym w ekstremalnym słońcu (nie powtórze bo zbyt zawiłe to było). Jako przykład podani byli beduini (ubierający sie na pustyni w czarne turbany) i afroamerykanie , których skóra jest czarna mimo że wywodza sie z gorącej, słonecznej afryki. W tym programie, przesąd że białe jest lepsze na słońcu porównywano do głupoty posiadania białych kaloryferów (sama mam białe , a podobno lepiej oddają ciepło te w ciemnych kolorach)."

Także może Was to przekona, że w czarnym dziecku latem nie będzie tak gorąco.
A poza tym, to tak naprawdę tylko lipiec i sierpień - dla niektórych tylko sierpień, albo i końcówka ( a w sierpniu to słońca tak baaardzo nie przygrzewa).
Dzidzia będzie leżała w odsłoniętej gondolce i napewno nie będzie jej mocniej przygrzewało, niż w innym kolorach
Myślę, że nie powinien tak bardzo też wyblaknąc, bo zaraz zrobi się jesień i słoneczko ustabilizuje

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-01-16 o 09:43
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 09:47   #3076
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

niee no pewnie, ze czarny kolor nie ma tu nic do rzeczy bo przede wszystkim to nie obcisla koszulka tylko wozek, ktory nie przylega do ciala poza tym jest w nim przewiew - a zreszta ktora matka wystawi wozek na najwiekszy upal na slonce? nie zaleznie jaki by mial kolor

ja bym czarnego nie kupila po prostu dlatego ze jest smutny i taki "niedzieciecy"
Stary 2009-01-16, 10:08   #3077
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

juz przewertowalam allegro w poszukiwaniu wozka ze 100 razy - teraz przeszukuje ebay - ale jakos mam wrazenie, ze jest mniejszy wybor
Stary 2009-01-16, 10:20   #3078
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Przy pierwszym dziecku, płec była dla mnie niespodzianką
Czekałam do porodu i dopiero jak synek wyskoczył na świat pytałam się położnej czy syn czy córka. Była bardzo zdziwiona i uznała mnie za lekko zacofaną (żartobliwie), bo przecież w tych czasach z tymi możliwościami sprzętowymi prawie wszystkie babeczki chcą znac płec.
Teraz chyba będę się dopytywała. Fajnie byłoby miec córę do pary, ale z chłopaczka będę się również baaardzo cieszyc. Ważne, żeby było zdrowe
nio my jestesmy w ot tyle komfortowej sytuacji ze to nasze pierwsze i wszystko nam jedno... ale ja tez chce miec parke kiedys i tez bede patrzec bardzo na to... ale sa mamcie ktore chca miec dwie cory lub dwoch synow

[quote=Ania0104;10495169
Dziewczyny wiedziałyscie o tym????
#######Od listopada weszło rozporządzenie że kobiety w ciąży muszą mieć udokumentowane wizyty u ginekologa już od 10 tygodnia ciąży w przeciwnym razie nie będzie im się zależeć becikowe#####

Kolezanka mi to przesłała ... [/quote]

co to za idiotyzm znowu wymyslili... dzizas... juz nie wiedza nad czym dobatowac???
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 10:23   #3079
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej Dziewuszki
Nareszcie wygramoliłam sie z łóżka Zjadłam lekkie śniadanko i rozłożyłam sie przed komputerem.
Wiecie co, tydzien temu w środę sie ważyłam i było 65,5 a dzisiaj staje na wadze a tam 66,9 Szybko mi te kilogramy lecą
Całą noc miałam glupie sny. Śnilo mi sie, że urodziłam dziecko ale nie miałam pokarmu w piersiach i jakies takie duże sutki, że dziecko nie mogło chwycic
Płakałao głodne a ja nie miałam nawet mleka zastępczego, butelki. Wysłałam brata do apteki. Okazało się, że nie mam nawet kocyka, papmersów, śpioszków...kompletie nic. Obudziłam sie przerażona...
Potem śniło mi sie, że poszłam do sklepu, szukam butelek, mleka dla takiego malego dziecka a sprzedawczyni mowi, że zabrakło
Co za sny...obudziłam sie cała mokra ze strachu i nerwów

Cytat:
Napisane przez aha9 Pokaż wiadomość
Witam kochane!
Póżnie poczytam co tam poskrobałyście, na razie muszę się pochwalić, że się udało i Majce wyrósł siusiak!!!!!!!!!!!!!! Będę miała synka !!!!!!!!!! Ma 11 cm, a jak rozprostuje nóżki to 17 hihih, wiek ciąży zgadza się z usg, zasłaniał się rączką, chyba mu w oczka świeciliśmy, Mój Przemciu zapytał czy już możemy malować pokój na niebiesko więc powiedział że na 100%, uj jak bym chciała, żeby to była prawda ) chociaż z drugiej strony już się przezwyczaiłam na córuni, Tż też mówi że troche tak smutno, ale co to tego, że jest tylo jedno nie ma wątpliwości.
Mam trochę za duże ciśnienie, poza tym jest ok, dostałam zwlnienie od dziś, ale jeszcze teraz jestem w pracy. Moja wadliwa macica sobie rośnie więc jest ok. Ależ jestem szczęśliwa buziaki
A jednak chłopczyk...Gratuluję. To juz teraz możesz kupować niebieskie ubranka

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 10:24   #3080
olka222
Zadomowienie

Dziewczyny, nie wiem czy czytałyście apel naszej wizażowej koleżanki Nabuko, jej córeczka Karolinka jest bardzo chora: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303508

Pomóżcie kruszynce
Stary 2009-01-16, 10:27   #3081
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez olka222 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem czy czytałyście apel naszej wizażowej koleżanki Nabuko, jej córeczka Karolinka jest bardzo chora: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303508

Pomóżcie kruszynce
tak tak sledze jej watek od poczatku
Stary 2009-01-16, 10:44   #3082
aha9
Raczkowanie

ah dziewczyny zapomnialam sie przyznac ale termin mam na 25 czerwca, jednak tak sie tu u was zadomowilam ze nigdzie sie nie ruszam, przymkniecie oko na ta drobna zmiane??
aha9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 10:46   #3083
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
ah dziewczyny zapomnialam sie przyznac ale termin mam na 25 czerwca, jednak tak sie tu u was zadomowilam ze nigdzie sie nie ruszam, przymkniecie oko na ta drobna zmiane??
Pewnie Zostań z nami!!

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-01-16, 10:49   #3084
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez olka222 Pokaż wiadomość

Pomóżcie kruszynce
jest watek, ktory nabuko zalozyla jak byla jeszcze w ciazy i byla pewna, ze jej dziecko umrze - jak czytalam ryczalam jak bobr ale jednoczesnie podziwialam za sile

aha9 zostan z nami. w koncu juz sie wszytkie przyzwyczailysmy do siebie
ale ja na watku czerwcowym tez sie udzielam - kto wie moze urodze wczesniej
Stary 2009-01-16, 10:49   #3085
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam kochane!
Póżnie poczytam co tam poskrobałyście, na razie muszę się pochwalić, że się udało i Majce wyrósł siusiak!!!!!!!!!!!!!! Będę miała synka !!!!!!!!!! Ma 11 cm, a jak rozprostuje nóżki to 17 hihih, wiek ciąży zgadza się z usg, zasłaniał się rączką, chyba mu w oczka świeciliśmy, Mój Przemciu zapytał czy już możemy malować pokój na niebiesko więc powiedział że na 100%, uj jak bym chciała, żeby to była prawda ) chociaż z drugiej strony już się przezwyczaiłam na córuni, Tż też mówi że troche tak smutno, ale co to tego, że jest tylo jedno nie ma wątpliwości.
Mam trochę za duże ciśnienie, poza tym jest ok, dostałam zwlnienie od dziś, ale jeszcze teraz jestem w pracy. Moja wadliwa macica sobie rośnie więc jest ok. Ależ jestem szczęśliwa buziaki
No to gratulujemy chłopczyka

Cytat:
No fajnie tak byc z kimś znajomym w ciązy w tym samym czasie. U mnie też jest śmiesznie, bo żona mojego brata (ślub brali w lipcu), jest w tym samym okresie ciązy co ja. Termin ma na tydzień wczesniej. Także bardzo się cieszę. Wszystkie najbliższe Święta, uroczystości będą z dwoma brzuchami
A i jak się maluszki urodzą będzie fajnie, bo w tym samym wieku i będą miały z kim się bawic.
U mojego Bartka ubolewałam, bo wszystkie dzieci w rodzinie i u znajomych młodsze i same dziewuchy, więc dla takiego chłopaczka, to nie 100% zadowolenie, wolałby miec jakiegos kawalera do rozmowy o robotach
Fajnie Ci ja nie mam niestety żadnej koleżanki w ciąży na miejscu, wszystkie gdzieś daleko w świecie no i na dodatek w naszej rodzinie nie ma małych dzieci nasze będzie najmłodsze, a na kuzynostwo dalsze lub bliższe będzie musiało poczekać chyba z 10 lat chyba, że dorobimy mu szybko towarzystwa miłego dnia brzuszki

aha9 zostań, zostań !!!

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Edytowane przez megi b
Czas edycji: 2009-01-16 o 10:51
megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 10:51   #3086
erysipelothrix
Raczkowanie

Co do zmian w becikowym to owszem są ale wszystkie kobiety które zaszły w ciąże przed 1 .01.09 (czyli my ) to nowe prawo nie obowiązuje))Z resztą chyba niewiele jest dziewczyn które nie były u gina ?
erysipelothrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 10:54   #3087
olka222
Zadomowienie

Cytat:
jest watek, ktory nabuko zalozyla jak byla jeszcze w ciazy i byla pewna, ze jej dziecko umrze - jak czytalam ryczalam jak bobr ale jednoczesnie podziwialam za sile
Nabuko faktycznie jest bardzo silna, a Karolinka zadziwiła wszystkich i pewnie nie raz jeszcze to zrobi

aha9, przeciez 25 czerwiec, to juz prawie lipiec
Stary 2009-01-16, 11:38   #3088
Cassandra 23
Zakorzenienie

Mamuśki a co tutaj tak dzisiaj cichutko??
Śpicie jeszcze?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-01-16, 11:39   #3089
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no nic nie gadacie to ja sie tez nie odzywam
Stary 2009-01-16, 11:41   #3090
bocianke82
Przyczajenie

GG do bocianke82

Hej dziewczyny czy macie może jakies doświadczenia z nawilżaczami powietrza bo chciałam już kupić dla siebie bo ciągle wstaje z suchym i podrażnionym gardłem a potem maluszkowi też się przyda. Dzięki za jakiekolwiek informacje
bocianke82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości