Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-16, 16:56   #3151
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Przyszły do mnie kolejne allegrowe zakupki w tym od Loli. zamówiłam u niej spodnie jeansowe i 2 koszulki na ramiączkach. I jestem zachwycona. Jeansy mięciutkie , troszkę duże w biodrach, ale przecież za 2- 3 miesiące mogą się okazać w sam raz Koszulki wykonane z bardzo milutkiego materiału, też bardzo mięciutkie i baaaaaaaaardzo rozciągliwe. Nawet będąc w 9 miesiącu zmieszczę się w nie.
Koleżanki w pracy tylko pytają:"Co ja się tak stroję?" A co mam chodzić w porozciąganych swetrach i koszulkach męża i spodniach dresowych? I tak już codziennie stoję przed lustrem i mierzę nieskończoną ilość razy moje nowości
Czekam na kolejne przesyłki. (Nawet kupiłam krótkie spodenki
a jaki rozmiar nosisz i jaki zamowilas??

tam sa 28 podane jako 36 - ja nosze 36 i zawsze kupowalam 26,27

jak patrze na wymiary 28 to jestem w szoku
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 16:58   #3152
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Przyszły do mnie kolejne allegrowe zakupki w tym od Loli. zamówiłam u niej spodnie jeansowe i 2 koszulki na ramiączkach. I jestem zachwycona. Jeansy mięciutkie , troszkę duże w biodrach, ale przecież za 2- 3 miesiące mogą się okazać w sam raz Koszulki wykonane z bardzo milutkiego materiału, też bardzo mięciutkie i baaaaaaaaardzo rozciągliwe. Nawet będąc w 9 miesiącu zmieszczę się w nie.
Koleżanki w pracy tylko pytają:"Co ja się tak stroję?" A co mam chodzić w porozciąganych swetrach i koszulkach męża i spodniach dresowych? I tak już codziennie stoję przed lustrem i mierzę nieskończoną ilość razy moje nowości
No to super, a kupowałaś wg swojego rozmiaru czy np. 1 rozm. mniejszy?

To w takim razie następne zakupy u niej, nie będę już jeździła po h&m, bo jak byłam teraz to ledwo cos sobie wybrałam taki mały wybór i żadnych przecen na ciążowe ciuszki
Stary 2009-01-16, 17:06   #3153
frida110
Zakorzenienie

Co do rozmiarów. Nosiłam rozmiar 29 i zamówiłam taki sam, ale jest za duży. tzn. w tyłku spodnie mi trochę wiszą. Teraz wzięłabym 28 czyli rozmiar mniejszy i byłby w sam raz.

Ale trzeba zwrócić na wymiary podane przez nią, bo niektóre są właściwe dla danego rozmiaru, a inne rzeczywiście są większe. Pisałam do allegrowiczki która też zamówiła u niej spodnie i pisała mi, że wymieniała swoje na mniejsze. Ja zamawiałam te: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=519860009

Svinecko ten rozmiar 28 pasuje raczej na duże 38 lub małe 40 a nie na 36.

EDIT. szczęka mi opadła jak weszłam na komentarze Loli i zobaczyłam ile i jakie rzeczy kupiła jakaś kobieta (jej nick baska4).

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2009-01-16 o 17:09
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 17:18   #3154
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Co do rozmiarów. Nosiłam rozmiar 29 i zamówiłam taki sam, ale jest za duży. tzn. w tyłku spodnie mi trochę wiszą. Teraz wzięłabym 28 czyli rozmiar mniejszy i byłby w sam raz.

Ale trzeba zwrócić na wymiary podane przez nią, bo niektóre są właściwe dla danego rozmiaru, a inne rzeczywiście są większe. Pisałam do allegrowiczki która też zamówiła u niej spodnie i pisała mi, że wymieniała swoje na mniejsze. Ja zamawiałam te: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=519860009

EDIT. szczęka mi opadła jak weszłam na komentarze Loli i zobaczyłam ile i jakie rzeczy kupiła jakaś kobieta (jej nick baska4).
Kurde to na mnie będą za duże te 28 a są super

Ta baska to rzeczywiście szaleje, u innych sprzedawców podobnie kupuje po kilkanaście rzeczy i to nie za tanich

No dobra biorę się za podgrzanie obiadu i zrobienie fasolki szparagowej, bo mnie synuś tu molestuje o jedzenie
Stary 2009-01-16, 17:48   #3155
megi b
Wtajemniczenie

Hej kobitki, dziś się najadłam sporo strachu w naszym nowym mieszkanku sprzątałam sobie w najlepsze, a tu nagle taki ból poczułam w brzuchu, że myślałam że już po dzidzi nie wiem czym ten ból był spowodowany, nie wysilałam się zbytnio przy sprzątaniu, przez jakąś chwilę przykucałam i jak się chciałam wyprostować to poczułam ten ból. Wystraszyłam się, że mi się łożysko odkleiło wzięłam Duphaston i No-spę, leżę i dopiero powoli mi przechodzi po jakiś 3 godzinach. Cały czas sprawdzam, czy nie ma plamienia bo jak coś to jadę do szpitala

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 17:53   #3156
claudietta
Przyczajenie

[quote=UnholyOne;10514741]Kurde to na mnie będą za duże te 28 a są super

Ta baska to rzeczywiście szaleje, u innych sprzedawców podobnie kupuje po kilkanaście rzeczy i to nie za tanich

pewnie jakas kobieta na stanowisku gdzie wyglad liczy sie niezaleznie od okolicznosci

ja tam tamta ciaze przechodzilam w moich ciuchach sprzed ktore 9 miesiacu byly na mnie dobrea to za sprawa tego ze pierwsze 5 miesiecy tracilam na wadze niz przybieralam-ach te niekonczace sie wymiotystracilam 9 kg..dopiero Na teraz mam narazie dlugie ciazowe ktorych jeszcze nie nosze bo zero brzucha..Nie pracuje to nie musze sie tam stroic a co,po ciazy znow sie obkupie jak tym razem
claudietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 18:29   #3157
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
takiej mi narobiłaś ochoty na zakupy, ze zaraz chyba zaczne kupować!
ale krótkie spodenki???
Cytat:

ta baska to chyba kupuje i sprzedaje - po co jej tyle bluzek??? i to takich samych
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Hej kobitki, dziś się najadłam sporo strachu w naszym nowym mieszkanku sprzątałam sobie w najlepsze, a tu nagle taki ból poczułam w brzuchu, że myślałam że już po dzidzi nie wiem czym ten ból był spowodowany, nie wysilałam się zbytnio przy sprzątaniu, przez jakąś chwilę przykucałam i jak się chciałam wyprostować to poczułam ten ból. Wystraszyłam się, że mi się łożysko odkleiło wzięłam Duphaston i No-spę, leżę i dopiero powoli mi przechodzi po jakiś 3 godzinach. Cały czas sprawdzam, czy nie ma plamienia bo jak coś to jadę do szpitala
megi lez i się nie denerwuj!!! Może to nic złego!
trzymam kciuki!!!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 19:16   #3158
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Hej mamusie

Tak czytam co piszecie... Widzę apetyty macie
Ja niestety nie i nie wiem co jest... odkąd zaczęły mnie męczyć mdłości zaczął się brak apetytu ... mdłości się skończyły a ja dalej jem na siłę... I jestem w niebo wzięta jak mnie najdzie zachcianka bo wtedy wcinam ją ze smakiem

Co do zakupów ciążowych... Trochę boję sie kupować ciuchy przez internet ...
Kilka razy zdarzyło mi się coś kupić i niestety jakość okazała się poniżej normy
JA tam wolę osobiście zobaczyć, dotknąć, przymierzyć i wtedy mogę kupować
Bądź co bądź muszę przygotowywać męża do zakupów które niedługo musimy zrobić... Zwłaszcza, że brzuszek już mi się delikatnie zaokrąglił
Co prawda nie jest takich pięknych rozmiarów jak większości z Was ale daję mu miesiąc, może mniej

Całą wyprawkę kupimy dopiero gdzieś w 7 miesiącu ciąży... Jakoś jeszcze mnie do tego nie ciagnie... Zresztą i tak na razie nie miałabym gdzie wsadzić te rzeczy

Co do stosunków z TŻ'ami... My też się sprzeczamy... a ja, ze hormony mi świrują to zaraz płaczę wystarczy, że mąż podniesie głos o ton mam nadzieję, że to już niedługo minie... Na szczęście zaraz się do siebie przytulamy po takiej ostrej wymianie zdań

Miałam maleństwo zobaczyć we czwartek (wczoraj) ale po 2 nockach z rzędu w pracy nie byłąm w stanie na nic... Aż ze zmęczenia było mi niedobrze i jak wlazłam do łóżka to nie miałam siły się z niego podniesć przez cały dzień... I tym oto sposobem przespałam prawie 24 h... Jeszcze "samotne" nocki do końca stycznia a potem w lutym może ze 3 nocki z koleżanką któa mnie zastąpi na czas ciąży żeby ją przuczyć Już mi dziewczyna zapowiedziała, żebym się nie martwiła bo będę miała gdzie wrócić i że ona mnie nie wygryzie

Tym oto sposobem pierwsze USG będę miała w poniedziałek i już się doczekać nie mogę bo jak tak czytam jakie piękne te Wasze fasolki są to normalnie aż mnie zżera ciekawość jaka jest moja
Stary 2009-01-16, 20:30   #3159
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no wlasnie ta babka najmniejsze ma 28 a ja potrzebuje 26 albo i 25

Cytat:

nic sie nie denerwuj - ja tez czasami tak mam, jak nadwyreze jakby miesnie to mnie tak zarywa, ze masakra, a nie musze nic dzwigac wystrczy, ze za szybko wstaje i taki bol jakby sobie cos urwala w brzuchu
Stary 2009-01-16, 20:33   #3160
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Uciekam narazie, musze sie pouczyć, mam jutro zaliczenie. Ajajaj jak mi sie nie chce zaglądać do książek Co mnie podkusiło isc na te studia...
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
nic mi nie mow - ja pisze prace mgr a do tego mam egzaminy teraz

Współczuję, znam ten ból. Życzę powodzenia na zaliczeniach i obronie
I nie dziękować

Megi trzymaj się i nie denerwuj.

Ja już byłam na zakupach, całe pół godziny i tylko po spodnie. Mierzyłam je drugie pół godziny ale przynajmniej kupiłam.

Widzialam też ładną bluzeczkę, kurcze kosztowała prawie stówę . Trochę drogo ale na allegro kilka mi się spodobało. Może je kupię, choć nie lubię kupować "kota w worku"

A co do tych obiadów, to może faktycznie z rana można by rzucić pomysłem bo ja kompletnie nie mam pomysłów. Wczoraj robiłam zupę z torebki (ze szpinaku), dzisiaj też (z soczewicy)-podobno bez konserwantów i bez gluta... czegoś. Na drugie wczoraj robiłam pierogi ruskie, a na dzisiaj nie mam pojęcia

Rozmroziłam tylko mielone.

Jakieś sugestie?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 20:46   #3161
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
megi, mam nadzieję, że już dużo lepiej się czujesz i jesteś spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Ja już byłam na zakupach, całe pół godziny i tylko po spodnie. Mierzyłam je drugie pół godziny ale przynajmniej kupiłam.

Widzialam też ładną bluzeczkę, kurcze kosztowała prawie stówę . Trochę drogo ale na allegro kilka mi się spodobało. Może je kupię, choć nie lubię kupować "kota w worku"

A co do tych obiadów, to może faktycznie z rana można by rzucić pomysłem bo ja kompletnie nie mam pomysłów. Wczoraj robiłam zupę z torebki (ze szpinaku), dzisiaj też (z soczewicy)-podobno bez konserwantów i bez gluta... czegoś. Na drugie wczoraj robiłam pierogi ruskie, a na dzisiaj nie mam pojęcia

Rozmroziłam tylko mielone.

Jakieś sugestie?
Ja postanowiłam, że w przyszłym tygodniu wybieram sią na zakupy do jakiegoś sklepu ciążowego. Ceny są rzeczywiście zabójcze , ale coś muszę kupić, a przez internet mi się nie widzi.

Co do obiadu - może zapiekankę makaronową? Albo faszerowaną paprykę? Nie narobisz się

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 22:00   #3162
katarzynka00
Zakorzenienie

Napisałam się i mnie wyrzuciło
Pisałam, że mi mielone kojarzy się od razu z gołąbkami, które wcale nie są ani czaso, ani pracochłonne, do tego sosik pomidorowy i byłabym w 7 niebie. Obiecałam sobie narobić i namrozić żeby czekały na moją chwilę słabości
Polecam tez" Pomysł na " zapiekane w piekarniku z plasterkiem serka żółtego...mniam Do tego duszone ziemniaczki. Sosik też jest delikatnie pomidorowy.
Albo po prostu najzwyklejsze kotlety smażone
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 22:04   #3163
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Co do obiadu - może zapiekankę makaronową? Albo faszerowaną paprykę? Nie narobisz się
Nie mam papryki, lodówka zieje pustką jak to bywa przy piątku. Jutro nas czekają wielkie sobotnie zakupy

Zrobiłam spagetti z resztek ze słoika z tym rozmrożonym mielonym.

I znalazłam nowe wózki, spodobały mi się opinie o nich oczywiście mieszane, producent polski.

http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=922&<osCsid>

http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=920&<osCsid>

Stary 2009-01-16, 22:29   #3164
Malga19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Pewnie masz na myśli Tequille i Konczitę z "Póbować do skutku..."

To wspaniała wiadomość, dziewczyny naprawdę długo sie starały i w koncu sie udało... Cuda się zdarzają Teraz czekamy na resztę dziewczyn z "Próbować...".
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
Malga pierwszy raz slysze ta piosenke

ale super

"caluj moj nosek, bo to jest twoj nosek"

jak nie lubie dody tak ta piosenka jest mila

No wlasnie ze to Doda napialam to az nie do pomyslenia...

MEgi-Tzrymamy kciuki bedzie dobrze

Ania0104- Hm mam prosbe abys nie psialam w na stranach ze odemnie jest ten link z poisenka dody bo ja chyba ci nie pozwolilam podpisac ze to ja przesylam......
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-16, 22:43   #3165
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

eleeri widzialam ten wozek na allegro - sylwetke ma ladna ale nie spodobalo mi sie laczenie z czarnym
Stary 2009-01-16, 22:55   #3166
eleeri
Zakorzenienie

Kurcze, mi się podoba. Ciekawa jestem jak wygląda w realu?
Chłop już narzeka, że taki drogi , on by z chęcią kupił taki za 200

Stary 2009-01-16, 22:58   #3167
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Kurcze, mi się podoba. Ciekawa jestem jak wygląda w realu?
Chłop już narzeka, że taki drogi , on by z chęcią kupił taki za 200

http://www.allegro.pl/item521243145_...o_rzeszow.html
tu masz pokazane kolory

EDIT: o a tych kolorow nie widzialam:
http://www.allegro.pl/item527086638_...09_kurier.html

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2009-01-16 o 22:59
Stary 2009-01-16, 23:04   #3168
eleeri
Zakorzenienie

Ciekawe jak on się składa. Nigdzie nie widziałam zdjęcia.

Stary 2009-01-16, 23:26   #3169
UnholyOne
Ola-Unhola

Oglądałam te wózki z moja przyjaciółką na żywo, jak zastanawiała się nad wyborem. Ogólnie fajnie zrobione, nie jakoś badziewnie i kolory fajne, ale strasznie sztywne do prowadzenie. W sumie nie było dużej przestrzeni w sklepie ale jednak jakoś tak topornie. Jak się składa to nawet sprzedawca nie mógł się domyślic przez 15 min. Wydawało mi się to wtedy jakąś filozofią, ale to może dlatego, że mój mały już daawno nie jeździ w wózku i się zapomniało
Stary 2009-01-16, 23:38   #3170
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja ogladam te wozki i juz mi sie dwoi i troi
ale nie znalazlam zadnego, ktory by byl taki jak leviroo - jednolity kolor, zgrabny, skretne kola i w miare tani
Stary 2009-01-17, 00:32   #3171
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość

Ania0104- Hm mam prosbe abys nie psialam w na stranach ze odemnie jest ten link z poisenka dody bo ja chyba ci nie pozwolilam podpisac ze to ja przesylam......
proszę cię...
Może to nietaktowne, że tak się nabijam, ale to szczyt dziecinady.

Ainu, popraw się !!! jak tak możesz sprawiać ehh... no coment

EDIT:
może PW byłoby stosowniejsze, w załatwieniu wyprania "brudów" między wami, niż udzielanie sobie "pozwoleń" na forum ???

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-01-17 o 00:34
Stary 2009-01-17, 07:49   #3172
frida110
Zakorzenienie

Co do wyborów wózków to ja jednak wolę się przejśc po sklepach i podotykać, pomacać. Sprawdzić czy jest miękki, czy buja się w tą i w tamtą. Sprawdzić wielkość gondoli i porównać na żywo z innymi.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
takiej mi narobiłaś ochoty na zakupy, ze zaraz chyba zaczne kupować!
ale krótkie spodenki???
Krótkie spodenki takie do kozaków Do ciepłych rajstopek i jak temperatura już będzie znacznie ponad 0.

Megi b jak noc? Jak się dzisiaj czujesz?
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 09:23   #3173
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Napisałam się i mnie wyrzuciło
Pisałam, że mi mielone kojarzy się od razu z gołąbkami, które wcale nie są ani czaso, ani pracochłonne, do tego sosik pomidorowy i byłabym w 7 niebie. Obiecałam sobie narobić i namrozić żeby czekały na moją chwilę słabości
Polecam tez" Pomysł na " zapiekane w piekarniku z plasterkiem serka żółtego...mniam Do tego duszone ziemniaczki. Sosik też jest delikatnie pomidorowy.
Albo po prostu najzwyklejsze kotlety smażone
No popatrz, a ja w życiu nie robiłam gołąbków, bo wydaje mi się, że to wyższa szkoła jazdy. A lubię . Co do "Pomysłów na...", to staram się unikać torebkowego jedzenia, więc dla mnie odpada. A mielone? Też lubię jeść, ale smażyć już nie za bardzo . Ale na gołąbki narobiłaś mi smaku

Cytat:
Nie mam papryki, lodówka zieje pustką jak to bywa przy piątku. Jutro nas czekają wielkie sobotnie zakupy

Zrobiłam spagetti z resztek ze słoika z tym rozmrożonym mielonym.

I znalazłam nowe wózki, spodobały mi się opinie o nich oczywiście mieszane, producent polski.

http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=922&<osCsid>

http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=920&<osCsid>
Też dobrze .

Wózki też mi się podobają, ale nie wiem, czy spacerówka rozkłada się na płasko? I rączka nie jest przekładana . Ale pewnie i tak trzeba będzie iść na jakieś kompromisy.

Cytat:
Co do wyborów wózków to ja jednak wolę się przejśc po sklepach i podotykać, pomacać. Sprawdzić czy jest miękki, czy buja się w tą i w tamtą. Sprawdzić wielkość gondoli i porównać na żywo z innymi.
Ja tak samo, ale wstępną selekcję zrobię chyba w internecie.

Pozdrawiam Was sobotnio

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 10:10   #3174
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Witam, w tą srode byłam u gina, ogolnie wsio ok, serduszko słyszalam, a w poniedziałek ide na usg ! troche sie boje czy na usg czegos nie wyjdzie niespodziajkowego

Macie piekne brzuszki kochane i takie ogromne jak nie wiem co !!!! ja mam 13 tydzien i takiego bebzucha nie mam !

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 11:42   #3175
UnholyOne
Ola-Unhola

Hejka, witam sobotnie

Jeżeli chodzi o wózki, to mam już pewne typy, ale i tak decyzja zapadnie dopiero po zobaczeniu i pomacaniu ich w sklepie. Zakupy oczywiście już przez net, bo taniej

A ja od wczoraj mam doła, czuję się jakaś taka "nie taka". Chce mi się płakac, wyobrażam sobie różne rzeczy dot. Tż-ta, że mnie nie kocha już i że pewnie już mu się nie podobam, bo tu i ówdzie przybywa, a w pracy ma przecież takie suuper zadbane laski. Oj szkoda gadac. Ogólnie jest mi źle i nie czuję wsparcia.
Biorę się za sprzątanie powoli, bo nic nie robiłam, a poza tym jak mam doła, to to mi najbardziej pomaga....

Miłej soboty mamuśki
Stary 2009-01-17, 11:58   #3176
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

UnholyOne ja tez czuje ze nie mam wsparcia od TŻ zwłaszcza że nie jest moim męzem i nie mieszkamy narazie razem. Jak placze albo mam zly humor to wydaje mi się że on tego nie rozumie i zamiast mnie pocieszyć to podnosi głos że przecierz nie mam powodów żeby być smutna

A co do moich badań to są prawidłowe, tylko mam troche białka w moczu ale gin powiedział że to nic powaznego .
WrednaAfrodyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 12:04   #3177
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
No popatrz, a ja w życiu nie robiłam gołąbków, bo wydaje mi się, że to wyższa szkoła jazdy. A lubię
główka kapusty, pól kg mielonego, 1-1,5 torebki ugotowanego ryżu.Ryż wymieszać z surowym mielonym, doprawić solą i pieprzem.
Kapuste obgotować z 15min. żeby liście elegancko odchodziły.
Do liścia nakladamy odpowiednią ilość mielonego z wymieszanym ryżem, zawijamy kopertowo listek i obwiązujemy nitką.
Gotować z 10min.
Sosik pomidorowy zawsze robie sama ze świerzych pomidorów i masełka

mniam... jutro robie
Stary 2009-01-17, 12:20   #3178
eleeri
Zakorzenienie

Mi się też zawsze wydawało, że zrobienie gołąbków to już wyższa szkoła jazdy . Chociaż w sumie zrobienie pierogów też wydawało mi rzeczą trudną i nie do zrobienia. Nic, trzeba będzie spróbować

Pierwszy zakup dla dzidzi dokonany Dzisiaj przyszła karuzela zamówiona na allegro. Rainforest - śliczna

Stary 2009-01-17, 12:22   #3179
Wojtusia
Zakorzenienie

Oj narobiłyscie mi ochotę na gołąbki ale ja dzisiaj planuje coś lekkiego jakąś zupkę tylko nie mam pomyslu jaką... bo mama bigos zrobila a wczoraj leniwe byly, to juz moj zolądek się buntuje.

A co do wózków, to ja jeszcze się nie zastanawialam jaki kupić, w ogóle sie na tym nie znam. popatrze na linki które podesłałyście.

Ps.Pytanie od totalnie zielonej: od którego tygodnia zycia dziecko zaczyna samo trzymac główkę? i czy na samym początku po urodzeniu można je kłaść na brzuszku? Nie śmiejcie sie, ale ja takich rzeczy nie wiem, a zbieram wszystkie niezbędne informacje, chcę być dobrą mamusią
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 12:52   #3180
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry dziewczynki ... a może nie dobry
Ja dopiero wcinam sniadanie ... wyleguje się na fotelu i nie wstaje cały dzień!
Postanowiłam, że będę jak najmniej chodzic, ale jakoś mi to nie wychodziło jak byłam sama w domu ... dzisiaj są wszyscy więc ja nic nie robie! Bunt!

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
bardzo przepraszam! Już wykasowałam linka i całą informację ... hmmm nie wiedziałam że to takie ...
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
proszę cię...
Może to nietaktowne, że tak się nabijam, ale to szczyt dziecinady.

Ainu, popraw się !!! jak tak możesz sprawiać ehh... no coment

EDIT:
może PW byłoby stosowniejsze, w załatwieniu wyprania "brudów" między wami, niż udzielanie sobie "pozwoleń" na forum ???
więcej nie będę!
Cytat:
Krótkie spodenki takie do kozaków Do ciepłych rajstopek i jak temperatura już będzie znacznie ponad 0.

Megi b jak noc? Jak się dzisiaj czujesz?
ahaaaa a ja myslałam ze już o lecie pomyślałaś
Moje nogi niestety nie nadają się do takich spodenek i kozaków

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Witam, w tą srode byłam u gina, ogolnie wsio ok, serduszko słyszalam, a w poniedziałek ide na usg ! troche sie boje czy na usg czegos nie wyjdzie niespodziajkowego

Macie piekne brzuszki kochane i takie ogromne jak nie wiem co !!!! ja mam 13 tydzien i takiego bebzucha nie mam !
cześć Gizmiatko!
Super że wsio ok!
Coś mało się udzielasz na watku nieładnie!!!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości